Trycker egna tees och hoodies och säljer dom som sjukvård - billigt godis

Jag har länge varit anti nässpray av den anledningen att det bara gör att det snor som redan finns i näsan förvandlas till vatten och rinner hämningslöst ur näsan - inte en trevlig upplevelse. Men när jag fick influensan tidigare i år så köpte Fanny nässpray till mig av misstag (hade bett henne köpa halsspray) och den råkade vara så. jävla. bra. Så jag kan hett rekommendera Nasoferm, den trollar bort snoret DIREKT! Snoret bara försvinner, det är helt fantastiskt! Jag kan dock förvarna att om man inte är supertäppt så får man en ganska äcklig smak i svalget, men det är ju bara att äta/dricka något gott så försvinner det! No more snor!
I övrigt så börjar jag känna igen mig själv som sjukling, även om det är tredje gången jag är sjuk i år så verkar det bli en väldigt kortlivad förkylning vilket jag är väldigt tacksam för! Jag fick ont i halsen i måndags - vilket i princip alltid är mitt första förkylningstecken - och på tisdagen kom även den hemska slemhostan (den som gör ont och smakar äckligt). Men redan idag övergick hostan till rethosta och på eftermiddagen kom snoret. Jag känner mig redan mycket fräschare än jag gjorde när jag vaknade imorse så jag är tillbaka i fabriken på fredag! Jag bestämde mig för att stanna hemma en dag till, dels för att det är lika bra att kurera sig när man redan är igång och dels för att om rethostan får som den vill blir det inte nödvändigtvis jättemycket sömn inatt.
Jag passar på att vara lite produktiv medan jag ändå är hemma från jobbet i alla fall, jag bokade in tid på bilprovningen imorgon och idag kollade jag och Fanny oljan på bilen. Eller ja, vi skulle kolla oljan men efter att stickan var i princip torr efter flera försök insåg vi att det typ inte fanns någon olja, hahaha, så istället fyllde vi på med fyra liter! Oljelampan brukar lysa ganska ofta men eftersom den slocknar direkt och bilen är lite som den är har vi inte tänkt så mycket mer på det, men nu har den faktiskt slutat lysa, haha.
Gårdagens hoppning med bästhästen!

If you feel embarrassed then i'll be your pride, if you need directions then i'll be the guide.

Det händer ganska ofta på jobbet att jag blir så sjukt peppad på att pyssla med något hemma, sy, redigera bilder, fotografera m.m. Jag får lust att säga att jag är sjuk och åka hem tidigare bara för att göra något som jag för det mesta inte orkar göra när jag kommer hem efter en hel arbetsdag. Men jag kommer alltid på mig själv med att tänkta "det är ju bara ett/två pass kvar" eller "pengar" och så stannar jag kvar. Det är inte alls lika roligt när man faktiskt blir sjuk och måste åka hem, som idag. Jag kände igår att jag höll på att bli förkyld, det började i halsen - som vanligt - och jag blev även hostig. Jag hade inte med mig värktabletter eller något annat så det var bara att jobba vidare men när jag kom hem stoppade jag i mig allt jag kunde för att förebygga en förkylning och sen gick jag och la mig vid åtta på kvällen. Jag mådde inge vidare imorse men for ändå till jobbet för att där lida av en riktigt otrevlig hosta samtidigt som jag kände mig både yr och svag, så till lunch gav jag upp och åkte hem. Jag sov någon timme på eftermiddagen innan jag for och red, jag ville inte missa en till ridning bara för att jag råkade bli sjuk för tredje gången i år (vilket i sig är både förvånansvärt och riktigt sugigt). Jag mår lite bättre nu än jag gjorde tidigare idag men jag bestämde mig för att stanna hemma imorgon också, när jag väl har åkt hem kan jag lika gärna stanna hemma ett tag och faktiskt försöka kurera mig lite, halva dagen idag blev karrensdag så från och med imorgon får jag ju ändå sjuklön. Om min kropp är schysst så blir jag frisk ganska snabbt, jag brukar ju inte vara sjuk varken ofta eller länge (dock verkar mitt imunförsvar krackelerat ganska ordentligt i år...) så det är inte omöjligt att jag är tillbaka och bygger stol innan helgen.
Det enda bra med att vara hemma och sjuk är att jag får sovmorgon imorgon! Jag har bara haft en sovmorgon sen förra helgen eftersom det var övertid i lördags och jag tror faktiskt lite att det är på grund av alla övertider som min kropp gav upp. Innan påsken jobbade jag övertid både tisdag och onsdag, förra veckan tisdag-torsdag och även i lördags som sagt. I lördags var det också begravning för Gro vilket tog på kroppen också, efter att ha jobbat 06-09.20 och varit på begravning sov jag middag i fem timmar och kunde ändå somna igen i hyfsad tid på kvällen. Jag fick sovmorgon på söndagen och på måndagen blev jag sjuk.. Det är inte lätt!
Jag ska försöka låta bli att vända på dygnet bara för att jag får en extra sovmorgon eller två så jag tror minsann att det är dags att gå och lägga sig nu!
Katt i låda, fångad på bild med mitt nya fish eye-objektiv!
 

Ropen skalla, sanitetsprodukter åt alla!

Med jämna mellanrum, typ en gång i månaden, slås jag av tanken av hur konstigt det är att jag som kvinna måste betala pengar för något som män aldrig behöver oroa sig över, något som vi inte kan rå för att vi behöver, nämligen bindor, tamponger och trosskydd. Jag tar ibland upp det här med nära och bekanta, att jag inte förstår vitsen med att företag ska tjäna pengar på något som händer nästan alla kvinnor världen över en gång i månaden i ca 40år av deras liv. Ofta kommer motargumentet (från män) att män måste raka sig, att om de måste betala för rakhyvlar m.m. så måste väl kvinnor betala för tamponger. Men det är inte samma sak, långt ifrån!
Idag finns det många män som inte väljer att raka sig, som sparar ut sitt skägg och trivs med det. Andra män vill raka sig och det är väl helt upp till dem att göra som de vill, men det är ingen som skulle ställa sig och skratta och peka på en orakad karl. Ingen skulle titta två gånger på en man med behåring över halva ansiktet, för det finns ingen tabu i det, men om jag skulle sluta använda sanitetsprodukter så skulle det bli ett jävla liv! Hur skulle jag bli bemött på jobbet om jag kom in med en stor blodig fläck på byxorna? Vad skulle chefen och mina arbetskamrater säga om jag lämnade blodavtryck varje gång jag satte mig ner i fikarummet? Skulle jag ens få behålla jobbet? För att inte tala om vad som skulle hända om jag satte mig på en buss eller ett tåg utan att använda en binda medan jag har mens!
Jag har råd att köpa bindor varje månad, jag har råd att byta med jämna mellanrum, men jag räknas också som medelklass. Tänk på de som har det sämre ställt än mig? De som kanske inte ens har ett tak över huvudet? Ska de fortfarande förväntas att lägga ut tusentals kronor genom sin livstid bara för att inte bloda ner vår vackra, fina och rena värld? Tänk på de som lämnar tampongen inne för länge för att de bara har några kvar, de som faktiskt tvättar ur sina engångsbindor för att kunna använda dem en gång till. Är det humant?
Vill du återigen dra upp det här med rakningen så har jag något att säga dig, om du är man och absolut inte vill gå runt med tre decimeters skägg utstickandes åt alla håll och känner att du blir kränkt som måste betala för din lilla rakapparat medan vi kvinnor slipper betala för något så banalt som trosskydd, köp en sax för fan! När skägget blir tillräckligt långt så kan du trimma det med en sax istället, men det är fortfarande ingen som kommer att äcklas av dig - för du utsöndrar inte blod helt ofrivilligt en gång i månaden. Om ni ska vara så jävla griniga kan ni väl få 19kr om året och köpa ett trepack saxar från Ikea, men till skillnad från erat skägg så kan jag inte klippa av min mens när den blir för lång. Den kommer att komma tillbaka, gång på gång, och alltid vara lika äcklig.
Så kom igen nu "det moderna samhället", sluta vara så jävla giriga och ge mig tampongerna gratis! NU!

Turn up the radio and turn down the lights, I want it loud as hell, I want the walls to melt 'cause I've go to lose myself tonight.

Besvikelsen att vakna halv nio på sin första lediga dag på nästan två veckor... Det hjälper såklart inte att jag fick mens idag och därmed mensvärk. Jag undrar hur mycket mensvärk jag har egentligen när jag fortfarande har ont fast jag äter massor med värktabletter. Första dagen är alltid värst så på sätt och vis är det ganska skönt att få det när jag ändå är ledig, sist så jobbade jag och hade ont hela jävla dagen - det gick över först när jag kom hem från jobbet, haha. Det sura är att det inte hjälper att sova, sist kunde jag ju inte ens försöka, men idag så sov jag middag men hade likförbannat fortfarande värk när jag vaknade. Det var dock skönt att sova, jag tog helt enkelt sovmorgon senare på dagen.
Jag känner mig nästan bakis, det är tungt att hålla igång i 11 dagar utan större vila, så det känns riktigt skönt att jag kunnat sova bort den här dagen men ändå veta att jag har tre dagar helg kvar! Samtidigt kan jag inte låta bli att längta lite tills ledigheten är över så jag får veta mer om det här med heltidsgrejen, haha. Jag borde inte tänka på det så mycket, det känns som att det egentligen inte kommer bli någon skillnad från dagsläget, men med min hjärna så går det inte riktigt att bestämma sig för att sluta tänka på något - jag är ju överanalyserarN.
Planen i helgen är att försöka städa lite så att min lägenhet inte förfallar till sin vanliga dåliga standard, men just nu känns det inte som att jag kommer idas. Jag ska även försöka ta mig igenom alla Hippo-bilderna, fast det känns också ganska jobbigt just nu. Jag är som luddig i huvudet, jag vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv. Jag är inge sugen på att gå och lägga mig igen, jag är inte heller särskilt sugen på att sitta vid datorn/titta på tv-serier. Men med mensvärken så känns det inte som att jag skulle få för mig att typ gå ut på en promenad heller. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, förutom att det faktiskt blir bio ikväll med systrarna! Äntligen så ska vi se Into The Woods! Som jag har längtat! Det är en fantastiskt bra musikal som jag såg första gången när Profilteatern tillsammans med Norrlandsoperan satte upp den när jag var 12år. Vi var och såg den minst två gånger där, och sen hittade vi originalversionen (tror jag) från Broadway från 1987 som vi tittade på på VHS hundra gånger, haha. Fia och Fanny såg någon uppsättning av den i Göteborg och så gick vi även och såg den när Strömbäcks musikallinje satte upp den svenska versionen på Idun för något år sen. Jag är egentligen inte så mycket för musikaler, men just Into The Woods är så jäääävla bra! Det blir spännande att se den som film den här gången!
 
 

Gravity's just a habit that you're really sure you can't break.

Klockan är bara åtta, men jag kommer nog gå och lägga mig efter att jag har skrivit detta. Jag har klivit upp tidigt de senaste 11 dagarna, jobbat övertid, var på Hippologum hela förra helgen, ridit, lagat mat, varit två vändor till Västansjö och gud vet vad! Jag är så utmattad att jag skulle kunna börja grina när som helst. Det är lite lustigt ändå, när jag är riktigt jävla trött så blir jag så sjukt blödig! Det hjälper såklart inte att jag idag har sett sista avsnittet av två bra tv-serier som slutat (Cougar Town och The Mentalist) efter att i söndags tittat på sista avsnittet av Hart of Dixie. Jag är en sån där person som lätt fäster mig vid böcker, filmer och serier vilket gör att det blir rent av ledsamt när de tar slut. Som grädden på moset så är jag ganska säker på att jag har pms också, och då blir allt bara värre, haha. Det är tur att jag är ganska nöjd med min vardag just nu annars hade jag nog suttit här och gråtit floder för ingenting, hahaha.
En stor anledning att jag är så nöjd med livet just idag är jobbrelaterat. Jag tog ju initiativet att bli upplärd på 6an igår innan övertiden och klarade av stationen utan större problem när vi var kort om folk och allt alltså gick lite långsammare, men idag bestämde jag att jag minsann skulle stå på 6an ett helt pass när vi var full bana! Hur ska jag veta om jag klarar av den i normalt tempo om jag inte provar? Det roliga var ju att jag inte frågade någon om det var okej utan bara bestämde mig för det. Jag sa det såklart till Maria och hon tyckte att det var okej, om jag kände att det blev för mycket kunde jag ju bara byta med den som stod på 5an! Nu var det väl inte fullt ös sista passet när jag stod där (vem orkar jobba arslet av sig två timmar innan långhelgen liksom?) och jag hade en väldans tur med stolarna (istället för att det kom varannan lätt och varannan jobbig stol som det varit de tre första passen så var det bara ett fåtal jobbiga stolar) men det känns lovande för framtiden. Jag hittar alla skruvhål utan större problem (på den värsta stolen skruvar man 12 skruv utan att se vart man faktiskt skruvar) och har inte förstört någon stol hittills! Hahaha.
En andra bra sak som också är jobbrelaterad är att Manpower har lagt ut att de söker sju personer för heltid fram till och med att fabriken stänger ner, på grund av att Volvo lägger fler odrar än planerat och att arbetsstyrkan inte är så stor som den behöver vara, och jag blev ju lite orolig att jag skulle bli utfasad eftersom jag officiellt bara är poolare. Så jag ringde till Maria på Manpower och sa att jag gärna skulle vilja ränkas som en fulltidare istället så att jag vet att jag får jobba så mycket som det bara går, hon sa att hon skulle kontakta Isringhausen och berätta att jag ville detta och se om de tyckte att det var okej. Några timmar senare kom min arbetsledare Jörgen fram och frågade om jag hade pratat med Maria så jag berättade för honom hur det låg till. Tydligen hade han, enligt Tony, fått ett mail om detta som han inte hunnit läsa än, men han sa att han skulle svara ja! Så om jag hänger med i svängarna så kommer jag alltså, förhoppningsvis, räknas som heltidare fram tills stängning! Så jävla skönt! Dessutom betyder det förhoppningsvis också att jag inte behöver boka in mig på pass utan att jag kommer bli schemalagd automatiskt! Det känns lite roligt att jag igår skrev att jag jobbar heltid inofficiellt och att det nu verkar bli officiellt! Det är såklart supertråkigt att Isring kommer lägga ner, av många anledningar, men samtidigt är det ju en trygghet att veta att jag inte kommer prioriteras bort som poolare. Jag tror såklart att det hjälper att jag redan varit där i princip hela mars, att jag är väldigt snabblärd och att jag själv tog initiativet att lära mig mer (det är inte bara så bara utan vi måste vara överbemannade för att det ska hinnas med upplärning, det var därför jag tog tillfället i akt när vi var en extra på banan sista passet). Planen var ju för någon vecka sen att jag skulle få lära mig ryggen men i och med att många har varit borta så har det inte blivit av, beroende på arbetsstyrkan de kommande veckorna så får jag förhoppningsvis lära mig den snart ändå.
Det hela med heltiden är lite rörigt och jag förstår det knappt själv, men vi får väl se om Maria hör av sig efter påsken med exakta detaljer, det känns hur som helst som att det kommer lösa sig till det bättre. Något jag tacksamt tar emot just nu!
Nej, nu somnar jag nästan sittandes i soffan, jag tror jag går och lägger mig faktiskt, jag skiter i att det är pensionärsvarning på klockslaget, hahaha. Jag har slitit ordentligt de senaste 11 dagarna så jag förtjänar att gå och lägga mig när jag vill! Och att stänga av allt vad väckarklockor heter! Glad påsk för fan!
Slänger in en gammal sommarbild för att fira den stundande vårvärmen (Berzelii park, Sthlm -11)
 

This is the moment that you know, that you told her that you loved her but you don't.

Hej och hå, det här med att vara vuxen är riktigt ansträngade! Nu jobbar jag mer eller mindre heltid på Isringhausen och kommer troligtvis (förhoppningsvis) kunna göra det enda fram tills de stänger 10/7. Det känns riktigt bra med en fast inkomstkälla, även om det bara är temporärt. Jag har hunnit fundera mycket på livet medan jag står där och bygger stol efter stol och jag har kommit fram till att jag måste hitta ett fast heltidsjobb, jag är inte gjord för att plugga så varför utsätta mig för den ångesten? Jag har reflekterat över att min längsta anställning var hos Lernia när jag jobbade på Volvo i 6 månader, före och efter det har det varit kortare anställningar och/eller mindre omfattning. Jag drömmer ju helt klart om att skaffa en häst, men det kommer aldrig gå om jag inte först har ett ordentligt jobb! Jag vill ju väldigt gärna jobba inom industrin eftersom jag vet att jag trivs bra med det, men det är inte så lätt att få såna jobb här längre. Särskilt inte nu när Volvo flyttar monteringen, Isringhausen lägger ner, även fler underleverantörer påverkas, och så ska alla de som förlorar jobben där ut och söka nya. Visst, jag har relevant erfarenhet, men min tid inom industribranschen är ju som en piss i havet jämfört med de flesta andra. Jaja, vi får se vad som händer, jag försöker undvara mig själv lite ångest genom att bara fokusera på att jag faktiskt har jobb precis just nu.
Apropå Isringhausen, idag har jag lärt mig en ny station! Philip stod på upplärning på ryggen med Jerry de första tre passen, men sista så tog de varsinn annan station vilket gjorde att vi var en för mycket på banan, då tog jag själv initiativet att tvinga Kalle att lära mig station 6, haha. Jag har länge velat lära mig mer, men det är svårt då det har varit mycket personalbrist på senaste tiden, men eftersom jag jobbade övertid igår och inte kunde hjälpa de som i vanliga fall inte ens står på banan att göra 6an så kände jag att nu jävlar! Så på två timmar lärde jag mig en ny station och fick användning för det när jag jobbade övertid även idag. Det är nice att jobba övertid, det blir tre timmar extra efter en vanlig arbetsdag (alltså 11 timmar) men vi äter middag på arbetstid i en halvtimme och sen får vi även en kvarts rast vid kl.18 så det är egentligen inte så mycket mer jobb. Att vi utöver övertidspersättning också blir bjudna på middag är ju inte fy skam heller, hahaha! Det finns så mycket som är fel på Isringhausen i samband med nedläggningen, men det gynnar såna som mig, som vill tjäna mer pengar, väldigt bra! Det är inte så många som ställer upp på övertid, vilket jag verkligen förstår, men i och med det blir det förhoppningsvis ännu fler tillfällen för oss få som ställer upp, vi som inte har något att förlora.
Men det är tungt att jobba heltid. Det är tungt att kliva upp vid kl.06 på morgonen, arbeta fysiskt i åtta timmar och sen försöka ha något slags liv utöver det. Jag var ju på Hippo hela helgen och fotade tävlingarna (4780 bilder för att vara exakt) vilket gjorde att jag inte varit "ledig" sen förra söndagen. Att jag dessutom gav upp min sovmorgon i fredags för att jobba två timmar får jag ju skylla mig själv för, men det är hårt att kliva upp tidigt 10 dagar i rad! Nu är det dock bara en tidig morgon kvar innan jag stänger av väckarklockan och går på långhelg! Påsken kunde inte komma mer lägligt, jag känner verkligen hur slut jag är i kroppen och hur bra den kommer att må när jag får vara ledig fyra dagar och sen bara jobba fyra dagar innan nästa helg. Eftersom jag inte är anställd på heltid så måste jag såklart inte jobba hela tiden, men jag vill ju ha pengarna och då är det även skönt att veta att jag hur som helst inte kan jobba dessa fyra dagar.
Nä, i helgen blir det att kolla igenom, välja ut, markera, redigera och ladda upp bilder från hopptävlingen, och förhoppningsvis lite tid med min kamera och mina nya objektiv i det utlovade fina vädret som väntas hela helgen!
Nu ska jag stänga av hjärnan och titta på något tv-serieavsnitt innan jag stänger ner helt för att ta mig upp en sista gång imorgon.

Bild från förra hopptävlingen (7-8/3)