Oh, good grief, that's two awkward conversations I have to have today.

Uuuh, jag mår illa... Jag känner mig även superstressad och handlingsförlamad - inte den bästa kombinationen direkt. Jag håller i alla fall på att tvätta så jag gör något vettigt i alla fall. Jag borde även städa, Cookies har bitit sönder gamla tepåsar och gått loss i mina förodlingar så det är te och jord ööööverallt, haha. Jag åker ju till Uppsala på måndag (woop woop!!) och det skulle vara trevligt om det inte såg ut som andra världskriget i lägenheten när man far, och alltså inte heller när man kommer hem (förutsatt att Cookies inte går bananas igen såklart). Men jag orkar inte! Jag sitter bara här - som vanligt - och tittar antingen på hästhoppning från Göteborg Horse Show eller tv-serier.
Varför stressad då? Jo, idag ska vi ut till pappa och fira Anton som fyllde 16år (!!) i söndags vid fyra-tiden så där försvinner x antal timmar. Imorgon blir nog en toppendag men det kommer ändå försvinna flera timmar även där. På morgonen är det hopptävling på Hippo och på kvällen är det hoppning på Surf! Toppen söndag minst sagt. På hopptävlingen ska jag tävla Benjamin som jag faktiskt fick träna med igår, så det känns kul att jag fick rida honom innan tävlingen, haha. Jag åker först kl.15 på måndag men innan dess har jag möte på UH i stan så då försvinner också tid. Jaja, i värsta fall får väl lägenheten helt enkelt vara ostädad. Jag tror inter att det är det som stör mig egentligen, det som stör mig är att jag lovat att Fia ska få låna min dator, haha. Jag måste alltså vara utan min alldeles egna käresta från och med idag tills jag kommer tillbaka till Umeå på fredag...
Ja, jag kommer tillbaka till Umeå på fredag, det blir tyvärr inget SAM för mig trots allt. Jag har fortfarande inte fått mina pengar så jag har helt enkelt inte råd. Istället åker jag hem på fredag och deltar i Klubbdressyren på Surf! Jag anmälde mig på Aria i tisdags om jag nu skulle bli hemma från SAM och nu blir det ju så. Jag är faktiskt peppad, jag vill ta revansch från sist, men det kan nog bli svårt, haha, tävlingen är nämligen utomhus! Hon var ju väldigt trippig och spänd sist och jag kan tänka mig att det blir samma sak nu, eventuellt värre just eftersom att tävlingen är utomhus. Jaja, om det går exakt likadant som sist skulle det automatiskt gå bättre bara det är en annan domare tror jag, så man kan ju alltid hoppas!
Oj, väldigt rörigt inlägg, men skönt att skriva av sig lite.
 

But love the one you hold, and I'll be your gold.

Om jag inte minns helt fel så började jag läsa/lyssna på första boken av Liftarens Guide till Galaxen redan när jag gick i sjuan och sen dess har jag läst/lyssnat om första boken flest gånger, sen andra boken såklart. Tredje boken har jag försökt ta mig igen om och om igen, både på ljudbok och i text men jag har aldrig kommit längre än ungefär halvvägs. NU har jag äntligen lyssnat igenom hela tredje boken, bara sådär 10 år senare, haha. Den var väldigt bra - såklart - och nu ser jag fram emot att få börja på fyran för första gången!
Det har varit lite öde på bloggen här några dagar, men det blir lätt så när man är borta hela dagen vilket jag har varit både tisdag, onsdag och torsag. Vad jag gjorde de två första dagarna har jag redan skrivit om i förra inlägget, igår var det musikvideo-insplening som stod på schemat.
Jag började gårdagen med att försova mig, när jag ställde väckarklockan lyckades jag komma åt en knapp som sa åt telefonen att bara ringa på tisdagar, haha. Så jag vaknade alldeles för sent och kände mig superhängig, men efter att ha pratat i telefon med Fanny ryckte jag upp mig, jag hade ju faktiskt lovat. Så jag hoppade på bussen och åkte ut till pappa för att mötas av just honom med en förvånad min på ansiktet. Vi skulle faktiskt inte vara på studion från början, utan vi skulle vara hos Fia. Så han skjutsade dit mig och jag fick en Subway-macka med kaka och läsk som muta, haha. Sen spelade vi in några tagningar på Fias balkong innan hon skulle till vårdcentralen. Då passade jag på att åka upp till universitetet och fixa kårleg (jag köpte tågbiljett till Uppsala här om dagen!!) och hämtade datorn hemma innan jag åkte till pappa igen.
Vi fortsatte med filmandet i studion och sen fortsatte Fia och Fanny utomhus medan jag kollade på första delfinalen av Världscupen i hoppning - live från Göteborg Horse Show. Det blev även lite häng i studion när Martin kom för att spela in orgel till några Slow Fox-låtar. Mycket trevligt.
Kvällen avslutades traditionsenligt på Max med Kicki där vi pratade hästar i vanlig ordning. Väl hemma började jag med det otroligt sega jobbet att göra själva musikvideon. Jag sa att jag skulle leka lite och sen får Fia ta över datorn (hennes egen kan inte hantera filerna) imorgon och leka vidare om det jag gör inte blir nå bra. Jag har inte kommit så långt dock, det tog ca en timme bara till att synka ljud och bild till tre tagningar... Suck.
Nu ska jag alldeles strax iväg och hoppträna på hippo! Jag är sjukt peppad, dock är det lite synd att man inte har med sig någon som kan filma. Anette och Kicki är upptagna och mamma jobbar. Men men, jag är ju fakiskt lite bortskämd när det kommer till det där, lika bra att vänja sig vid att man inte alltid blir filmad när man rider!
Medan Fia och Fanny laddade in filmerna i min dator fick jag kolla på hoppningen på tv-monitorn i kontrollrummet.
Världens finaste kissekatt som alltid är extra kelig på morgonkvisten!

Ahh beer and darts: keeping the eye patch alive since the 1800's.

Oj oj, jag är helt slut! Nu har jag avverkat två heldagar på bortaplan, igår var jag först hemma hos Fia hela dagen och sen hann jag vara hemma i ca 5 minuter och byta om innan det bar av till ridningen. Idag väktes jag av att Fia kom in i lägenheten, min telefon hade stängt av sig så det gick inte att ringa till mig. Så det var bara att slänga sig kläderna och hoppa in i bilen, för idag har vi hjälpt farmor att flytta!
Hemma hos Fia igår hann vi både ta en massa bilder, filma och spela spel. Fia fick något konstigt spel av Amon och Jenny för något år sen som de hittat på Second Hand, det hette Funny Faces och kändes inte så jätteuttänkt, men lite roligt var det i alla fall! När det kom till Slow Fox biten blev jag helt lyrisk, jag fick nämligen leka med Oskars brorsas kamera: Canon EOS 5D Mark II! Det var lite svårt att vänja om sig var alla knappar satt, och det fanns ju lite mer inställningar att leka med än jag har på min lilla 400D, men det var sjukt nice och bilder blev hur fina som helst! Om det inte var för att den är så snuskigt dyr hade jag nog siktat på att spara till en sån, men jag tror jag får vara lite realistisk och spara till något lite billigare.
Ridningen igår gick rätt bra, men det kändes inte särskilt bra och jag har ingen aning om varför. Vi hoppade lite omhoppningssvängar och för det mesta gick det riktigt bra så jag vet inte varför det inte också kändes bra.. Jaja. Hon stannade två gånger, en gång på första hindret och en gång på grinden vilket inte är så konstigt så där borde jag vara nöjd, och hon vände jättefint över 4an när vi hoppade "bana" så där borde jag också vara nöjd, men ja.. Jag känner som ingenting. På tisdag är det ingen ridning men jag hoppas att jag fått tillbaka känslan tills gången efter det!
Idag då. Vi åkte ifrån Umeå efter tio någon gång (hade inte full koll på klockan) och for direkt till hemmet där farmor nu bor! Det verkade väldigt trevligt men bra personal och andra små tanter och gubbar att umgås med. Det är ett sånt "sjukhem" där de har sin egen "lägenhet" men ändå får mat på fasta tider som de äter ute i ett allrum där de också har tv och sånt. Det var verkligen ett skruttigt rum som hon fått, och det kändes inte alls som en lägenhet, men efter att jag, Fanny, Fia, pappa och Gunbritt (faster) hållit på i några timmar blev det jättefint! Vi åkte upp till farmors gamla lägenhet där vi plockade ut lite tavlor, skulpturer, textilier och möbler som vi sen fraktade ner till det nya boendet. Vi höll på i flera timmar både på gamla och nya adressen, men det slutade väldigt bra! Hon har nu sitt egen köksbord + stolar, två hyllor med hennes egna skulpturer, flera målningar hon gjort själv, några som andra har gjort som betyder mycket för henne och ett gäng familjefoton. Det blev ett riktigt lyft och jag hoppas att hon känner att hon kan trivas där nu! Jag skulle till och med trivas där nu, hahaha.
Nu är jag hemma igen och har med mig lite godbitar från farmors gamla lägenhet! Efter att vi på riktigt sorterat ut allt som ska sparas till farmor kommer vi gemensamt gå igenom allt som finns där och dela upp det oss barn/barnbarn emellan, men hittills har jag fått en bricka, en världsatlas, två jättefina tekoppar från indiska och det bästa av allt... En 32" TV! En riktigt fräsch LG som efter en kanalsökning fungerar utmärkt! Dock är kanalerna helt huller om buller, men det får jag ordna senare, nu måste jag äta något, jag är tokhungrig!
LillAria väntar på mat efter två lektioner i rad.
'
Ica Kvantum i Ö-vik!

The only reason we invited you is because for some reason you have your own Sponge-Bob Squarepants costume!

Försäkringskassan alltså, Sveriges största skämt? Direktnumret jag har fått till den handläggare som har tagit hand om mitt ärende hjälper ingenting eftersom handläggaren inte är i tjänst! Det känns inte som att hon är på kafferast heller, utan att hon är sjuk/mammaledig/på semester och det känns även som att hon inte direkt gett vidare mitt ärende till någon annan. "Hon har ju väntat i över två månader, hon kan vänta två till" är känslan jag får från Försäkringskassan just nu, och jag är så otroligt jävla arg! Till och med handläggaren på Ungdomsslussen (som hjälper mig med tillfälligt försörjningsstöd) börjar bli irriterad och har sagt att hon ska försöka prata med deras kontakter vid Försäkringskassan för att se vad som pågår egentligen. För det här är ju rent utav fånigt! De fick mina papper 14/2, idag är det 23/4. Det går verkligen inte snabbt! Jaja, jag har ringt kundtjänst i alla fall och nu väntar jag bara på att de ska ringa upp.. Edit: de ringde just och mycket riktigt är handläggaren sjuk och har varit det i minst två veckor - hon har alltså aldrig haft möte med den försäkringsedicinske rådgivaren... Kan det bli tradigare? Jag bara undrar? Nu har jag i alla fall fått telefonnumret till just den handläggarens chef, kanske att hon kan hjälpa mig, notiserna de gör i kundtjänst varje gång jag ringer verkar ju inte ha någon större inverkan på ärendet... (Edit: chefen svarar inte heller. Kafferast?)
Idag är det tisdag, och tisdag betyder ridning! Det betyder också ett nytt avsnitt av The Following! Just denna tisdag betyder även häng hemma hos Fia för vi ska försöka ta lite pressbilder för Slow Fox. Jag sa att jag skulle komma mitt på dagen någon gång så det blir sen frukost (har redan varit vaken ca 45 minuter men ägnat all min tid åt Försäkringskassan..) med lite tv-serier och sen vidare till Fia! Jag hade egentligen tänkt cykla, men när jag kollar ut så är det alldeles grått så jag tappade suget lite. Jaja, jag ska ju inte åka riktigt än så vi får se hur det blir.
Men titta där! Hanläggaren har blivit frisk! (Här händer det grejer, det här inlägget blev ju som värsta actionfilmen med vändningar hit och dit!) Så nu blir det nytt möte med försäkringsmedicinsk rådgivare idag kring ett-tiden och så skulle hon ringa mig efter det! Nu är det alltså på gång (kan man hoppas)! Jag kanske får mina pengar till sist!
Håll alla tummar och tår, idag gäller det!
Hyllor på väggen!

You see that young gentleman over there? I'd love to lick his body.

Lyckan efter att ha kommit hem från Iksu försvann fort när jag hade ett brev från Kronofogden och ett från Gothia Financial Group i brevlådan.. Vad är ens ansökningsavgift och ombudsarvode? Och varför måste jag betala 640kr för dem? Ibland känner jag mig lagomt korkad och skulle nog bara betalat det utan att gnälla om jag varit rik, men nu är jag faktiskt lite sugen på att ringa och fråga, för i mina öron låter det som något företagen emellan som inte borde röra mig, men ja... Jag kommer nog få betala det ändå, för jag menar, det är ju jätteroligt att få faktura på faktura utan någon inkomst!!!!
Iksu i alla fall! Jag fick ett ryck och kände att nu får det för faen vara nog! Jag tänker att jag ska gå till Iksu typ varje dag men det händer typ en gång i månaden, haha, fast nu kom jag mig faktiskt iväg! Jag gick inte på något pass för kan inte bokat på nätet på grund av att... wait for it... jag har en faktura jag måste betala! (Betalade den faktiskt idag men det tar väl ett tag innan det registreras) Istället körde jag lite lättare kondition i gymet. Jag har ju ingen kondition så jag gör ju aldrig något avancerat, jag är bara ute efter att röra på mig och försöka få in det till en rutin så att an i längden kan trappa upp i styrka och intensitet. Det blev i alla fall ca 35 minuter på crosstrainer och sen en 5km promenad på gåband (58 min) så jag hoppas att kroppen är lite glad i alla fall! Planen är som sagt att göra om det typ varje dag och sakta men säkert öka konditionen och börja springa istället! Nu ska vi inte gå händelserna i förväg, men när jag nu har skrivit det här så kanske jag kommer känna en större motivation att gå dit igen, för då kan jag skriva om det igen och så vidare.
Nej, dags för lite middag tror jag! Och här kommer nästa hemmagjorda hemläxa på prov: portionskontroll.
Invigde mina nya kylskåpsmagneter från TGR här om dagen!

He's got fire in his beard, and he dresses really weird. I hate his face, I hate his face, I hate his face

Det fortsätter att växa! Jag känner mig som en riktigt tönt, men jag kan inte låta bli att gå och stirra på de pyttesmå gröna skotten som tar sig upp ur jorden! Det går ju så fort! När jag först noterade att de hade börjat växa igår på dagen så var inte spenaten på gång, men det var den minsann innan jag gick och la mig! Nu har även gurka, tomat, sommaraster och smultron börjat jobba sig över jorden, det är faktiskt bara fyra av 13 som inte kommit igång än! Det är så synd att det fortfarande blir minusgrader på nätterna ibland, jag skulle så gärna vilja ställa ut alltihopa på balkongen men jag kan inte riskera att de ska frysa så de får fortsätta okupera köksbordet tills vidare.
Idag är det måndag, en ny vecka då man kan göra de där viktiga samtalen som man inte kan göra på helgen. Jag ringde till Försäkringskassan i lördags eftersom kundtjänst faktiskt har öppet på helgen och fick veta att inget beslut har fattats än (vilket är så otroligt irriterande eftersom de sagt att ett möte skulle hållas för två veckor sen imorgon) så de lämnade ytterligare ett meddelande till handläggaren och den här gången fick jag även ett direktnummer till handläggaren! Jag ringde alldeles nyss men fick ett förinspelat meddelande uppläst för mig "XXX är inte i tjänst för tillfället, ditt meddelande kunde inte lämnas". Så nej, inga framsteg än. Och nu börjar jag bli riktigt stressad, riktigt, riktigt stressad! På fredag är det meningen att jag ska delta i en hoppträning på Hippo inför SAM som är nästa helg, och ja - det ska ju också betalas för! Dessutom var ju planen att åka till Uppsala och fira valborg nästa vecka men ja. Just nu står ju allt helt stilla och tiden är snart slut. Så. Jävla. Irriterande.
En bra sak hände idag i alla fall, Doktorn ringde upp och berättade att alla mina prover var normala! Egentligen är det lite irriterande eftersom jag vet att något är fel, men ja - jag har i alla fall inte diabetes t.ex så jag ska väl inte klaga, haha. Sen är det ju onekligen en klockren start på dagen att få prata med Doktorn i telefon, det är det inte alla som får! Hahaha.
Det växer!

You don't find us. We find you. And we're everywhere.

Jag hade både rätt och fel angående hur dagen skulle forma sig efter The Following. Jag tog faktiskt en paus mitt i någonstans och cyklade iväg till Ica för att handla lite. Det blev som sagt lite atlagningsgrädde, men sen kunde jag inte låta bli att köpa kyckling och jordnöttsmör så att jag kunde göra jordnötssås! Gott som tusan blev det, om än ganska sent, det var klart vid typ nio-tiden, haha. Jag såg dock färdigt The Following när jag kom hem och nu håller jag på att bli tokig över att jag måste vänta hela två dagar innan nästa avsnitt! Hahaha. Eller ja, egentligen är det väl inte så farligt med två dagar, det kommer bli värre när det väl gått två dagar för då kommer det att ta en vecka till nästa avsnitt!
Jag har även pratat i telefon med en kvinna på djurskyddet idag, jag funderar eventuellt att rädda ännu en katt! Cookies kommer inte från djurskyddet, men hon var ju ändå en hittekatt i behov av hem. Jag brukar gå in på djurskyddets hemsida med jämna mellanrum och spanar in vilka katter de har som söker hem och jag har hittat en liten grå (faktiskt korthårig) som jag tycker verkar väldigt go! Jag fick även höra idag att hon verkar vara ganska mycket som Cookies så det är kul, men sen går ju även lilla kakan så klart först, så om det inte funkar så gör det inte det, men ja. Vi har i alla fall preliminärt bestämt att jag ska dit och träffa den lilla kissen på fredag, så det blir kul!
Nej, nu när jag har ätit färdigt ska jag återgå till mitt återkommande söndagsnöje, och även det enda häst-relaterade jag får denna söndag, nämligen Ponnyakuten!
Instafood, hahaha

Sorry about your friends though. They're kinda dead.

Det växer! I onsdags började jag förodla lite blommor och grönsaker och så sent som igår hade ingenting hänt, men idag så har det ploppat upp små gröna skott från både kattgräset, sallaten, solrosorna och valmon! Kattgräset var ingen större förvåning, det vet jag att det växer väldigt fort från tidigare, men det är roligt att se de andra börja växa och att det går så fort!
Åh, jag har hittat en ny favoritserie, den är hyfsat ny men har ändå gått några avsnitt så jag kan sitta och sträckse 13 avsnitt i alla fall! Serien heter The Following och är väldigt spännande, det handlar om en seriemördare som lyckats bygga upp ett jättestort nätverk av följare, som en jättestor kult, som jobbar under honom och de finns överallt! Han har planerat något i flera år, planterat sina följare överallt, till och med inom polisen. Det är riktigt obehagligt men sjukt spännande! Jag kan starkt rekommendera den om ni gillar lite konspiration, polis/FBI-drama och action.
I övrigt då, jag har tänkt försöka göra något vettigt idag men än så länge så har jag suttit som klistrad framför The Following, kanske att jag kan ta mig i kragen när jag sett färdigt alla 13 avsnitt? Hahaha. Jag tänkte åtminstone gå en sväng till Ica, jag måste köpa mer matlagningsgrädde och även idag är det superfint väder ute så det kan nog vara trevligt. Dock blir det minusgrader inatt så tur får oss att det redan hunnit bli officiellt vår!
Jag längtar tills all snö har försvunnit...

And how about I pound you like a boy? Oh, that didn't come out right.

Seg dag, men jag är faktiskt inte särskilt bakis! Jag har bara lite ont i huvudet och känner mig supertrött, men annars så mår jag förvånansvärt bra idag! I och för sig drack jag inte så jättemycket så det är väl det, sen är jag ju bra på att äta mat och dricka vatten innan jag går och lägger mig så det hjälper ju såklart. Störta nackdelen idag är helt klart att jag är för trött för att laga mat, jag väntade till typ fyra innan jag kokade 1½ portion gröt (höll mig lite längre på en större portion!) men nu börjar jag bli hungrig igen och jag orkar inte göra något, haha. Nej men det är väl bara att göra det antar jag, det är obehagligt att vara för hungrig tycker jag. När man väl kommer igång brukar det gå ganska fort och smidigt så ja. Det blir nog bra.
Det blev inget stall idag ändå, jag fick ett sms från Monica att hon var tvungen att åka upp till Skellefteå och att hon skulle höra av sig när hon är tillbaka i Umeå så det blir väl kanske till veckan istället. Men det är väl kanske lika bra, även om jag inte skulle rida idag så känner jag mig inte allt för kvick i tanken, jag skulle typ inte lägga något hon sa på minnet, haha. Istället har jag spelat spel på telefonen och tittat på tv-serier (som vanligt alltså) och det har varit ganska skönt. Jag har varit inne på att jag skulle vilja gå/cykla till Ica och köpa något lättätet så att jag skulle slippa laga mat men jag har egentligen inte råd, och dessutom har jag varit alldeles för lat så det blev aldrig av. Det hade säkert varit välbehövt, det har varit jättefint väder idag och idag blev det även officiellt vår! Fantastiskt! Bara ca en månad senare än förra året, haha.
 

Spränger mina lungor som om jag sitter på en bomb

Vilken kväll det blev ändå! Anette kom hit och tanken var då att vi bara skulla chilla och snacka skit utan större krav, men jag blev ändu sugen på att skicka ett sms till Victor för att se var som hände. Just när jag började skriva smset så hör han istället av sig till mig och frågar vad jag gör, så efter lite prat fram och tillbaka åkte jag och Anette upp till Tarjei (som jag inte träffat på nästan två år!!) på Carlshem där han, Live och Victor satt och vinade/ölade och lyssnade på musik. Vi stannade där några timmar innan vi begav oss in till stan och vidare till Pipes där jag troligen hade min trevligaste kväll där hittills! Anette hängde inte med, men vi mötte upp bl.a Sabina och Ida där, och jag lyckades träffa på en annan norska vid namn Monica som jag visade sig ha väldigt mycket gemensamt med. Hon är som sagt från Norge men bor just nu i Sverige och har flera travhästar här, men tyvärr är hon själv skadad och då frågade hon mig (efter att det kommit fram att jag också är hästmänniska) om jag inte ville rida hennes 4åring lite! Jag tackade självklart ja, jag har ju ändå letat efter en häst att rida utanför ridskolan så det känns superkul! Vi bestämde att vi skulle höras imorgon så ska jag hänga med ut till Umåker där hon har sina hästar. Hästen som jag ev. ska börja rida har precis haft tandläkaren på besök så det blir nog ingen ridning imorgon, men vi tänkte att det kan vara bra om jag får träffa och lära känna hästen lite, och även att vi får lära känna varandra lite bättre! Det roliga är att hon är sångerska i grund och botten så jag berättade så klart om min pappa och ska även prata med honom om han kanske har tid/lust att träffa och kanske jobba med Monica! Som triss-reklamen säger: "Ibland händer det!"
Det var verkligen kul att träffa Tarjei igen ikväll, för även om det känns som tusen år sen sist så känns det även som att vi lika gärna kunde ha setts igår. Han har en väldigt fin lägenhet, dock har han själv inte tänkt att han skulle stanna särskilt länge så det är inte så inrett. Tur för mig, tänkte jag som inte har något liv, något att styra upp på alla min dötid som jag faktiskt har, hahaha. Jag har redan lovat bort mitt extra-duschdraperi och min extra-dammsugare eftersom han saknar båda delarna. Jag har reserverat mig för bakishet och häst-het imorgon, men på söndag sa jag att jag kan komma förbi och lämna grejerna - lite i hopp om att han ska glömma bort eventuella tankar på att flytta. Nu när han väl är tillbaka kan kan ju stanna tycker man.
Det var helt klart en toppenkväll rakt igenom och jag är väldigt nöjd! Synd bara att jag fick så jäklarns ont i huvudet, men nu blir det matlagning och värktabletter så mår manförhoppningsvis helt okej imorgon när man ska till stallet (!!).
En jättedålig instagrambild med min jättedåliga mobilkamera.

Excuse me, is your refrigerator running? Because if it is, it probably runs like you - very homosexually.

Ännu ett tecken på att jag börjar bli vuxen på riktigt: Jag kokade havregrynsgröt till frukost! Jag har alltid tyckt att det är ganska 'ckligt, men det var faktiskt helt okej! Dock tycker jag att man inte alls står sig så bra på gröt som folk brukar säga, det gick bara typ två timmar tills jag började känns mig hungrig igen. Man borde kanske äta en macka till, eller helt enkelt göra en större portion. Jag får göra om det imorgon helt enkelt!
Annars då? Jag är helt torsk på min telefon nu, sitter och pillar på den konstant! Men det är väl inte så konstigt? På datorn spelar jag typ tre spel varav två är på facebook (vilket gör att man har begränsat med "liv" och måste alltså pausa lite nu och då), men på telefonen... Det är ju oändligt vad man kan göra med telefonen! Hahaha. Jag antar att det lugnar ner sig efter ett tag, just nu är jag ju fortfarande i "måste-skaffa-alla-coola-appar"-fasen men den stannar nog inte för alltid. Eller?
Anette skickade ett sms tidigare och frågade vad jag hade för planer för kvällen - vilket är inga alls - men jag fick aldrig något svar. Jag har inget problem med att vara utan planer på en fredagskväll förutsatt att jag inte haft något på gång. Det har jag i och för sig inte nu heller, men det där smset från Anette fick min partyhjärna att vakna upp lite och nu är jag hemskt nyfiken på om något kommer styras upp ikväll, haha. Annars får jag väl fortsätta dejta telefonen tills jag skrumpnar ihop till en liten hög, alternativt våldsgosa med Cookies (som jag misstänker känner sig lite förbisedd sen telefonen trädde in i våra liv).
Nej, nu ska jag ta en dusch så att man är redo för kvällens eventuella planer. HÄJ.
Tömde gammtelefonen på bilder - hittade denna på lillKakan.

You listen..! I don't think I can do that.

Det råkade visst bli en bloggfri dag idag och det var egentligen inte meningen, jag hann bara aldrig skriva något. Ungefär en timme efter att jag vaknat ringde Fanny och berättade att hon var klar med sin sista dag på praktiken (hon har nu alltså slutfört hela sin sjuksköterskeutbildning) så vi bestämde att vi skulle mötas upp på stan och ta en fika. Vi gick till Café Station där vi satt och snackade en stund om lite allt möjligt, bl.a att Fanny borde byta abonnemang från Telias Max 25, eftersom hon inte längre är varken under 25 eller student längre, och kanske fixa en ny telefon i samma veva. Så jag föreslog att vi skulle gå till Telia på en gång vilket vi gjorde och väl där blev vi omhändertagna av en väldigt trevlig, skicklig och kompetent säljare som visade vilka två telefoner man kunde välja till för endast 100kr/månaden (vilket på 24 månader alltså bara är lite mer än hälften av telefonens värde), den ena var någon Sony Ericsson och den andra var en Samsung Galaxy S3 4G som Fanny efter bara några minuter valde att ta med sig hem. Så vips var Fanny med ny telefon, och tänka sig att det var jag också! I erbjudandet ingick en Samsung Galaxy Pocket och eftersom Fanny just skaffat sig den bästa i ligan fick jag ta den lilla telefonen! Den är inte mycket i jämförelse med S3an (eller andra telefoner i samma prisklass heller för den delen) men den är då inte sämre än gamtelefonen jag har haft hittills (sen 2007..) så det känns riktigt roligt! Efter vi varit på Telia åkte vi hem till mig så att Fanny fick se hur fint det blivit med alla hyllor, sen satt vi som två riktiga nördar och bara pillade på våra nya telefoner tills det var dags att åka igen, haha.
Jag tog bussen till Volvo där jag mötte upp Kicki och vi åkte vidare ut till Surf. Jag hade köpt Michelles lektion i min gamla grupp, vilket kändes passande den här veckan eftersom vi har teori på söndag, och skulle egentligen ha ridit Kate men eftersom två personer var borta så fick jag byta och rida Mageno istället! Jag har väntat så himla länge på att rida honom så det var riktigt roligt, även om lektionen kanske inte gick jättebra, haha. Det var ingen superspännande lektion, vi skulle rakrikta och böja typ och Mageno var ganska okoncentrerad. I galoppen gick det dock superbra, men det blev inte så mycket av den varan idag tyvärr, bara typ fyra varv totalt. Då skulle vi i alla fall korta på kortsidan och länga på långsidan och Mageno var hur duktig som helst! Det var superenkelt att samla honom och på långsidan var det bara att lätta lite och gunga med honom så ökade han steget utan att bara springa iväg. Jag stannade såklart och tittade på/hjälpte Kicki när hon red en mycket motsträvig och okoncentrerad Hercules, dock fick hon till en rätt lugn och jämn trav på slutet så jag hoppas hon är lite nöjd i alla fall!
Efter stallet blev det en sväng på Max och sen jag kom hem har jag fortsatt att fixa med telefonen. Jag fick med en laddare men ingen usb-kabel så jag har suttit och skickat en låt i taget via BlueTooth från datorn istället, haha. Det blev lite tradigt efter ett tag så jag har inte skickat ens hälften av alla låtar jag tänkt. Jag har redan beställt ett micro SD-kort på 2GB som jag tänkte fylla med musik när det kommer - min mp3 har ju glappat i över ett år nu och eftersom jag egentligen inte har råd att köpa en ny tycker jag att det är helt okej att lägga 42kr på ett minneskort som jag kan ha i en telefon jag fick gratis(!) för att använda det som mp3 i fortsättningen. Jag älskar min mp3 och helst av allt skulle jag vilja ha en exakt likadan igen, den är kanske inte så flashig men 52 timmars batteritid är onekligen väldigt nice!
Min nya telefon
Min första - och hittills ända - bild på instagram, haha

Bildbomb: Toves Stuga 2009


You could have just said he was nuts.

Jag är verkligen en mästare på att lägga bort saker, hur kan man inte hitta en stor, gammal hammare? Hahaha. Amon var i alla fall här i ca 2½ timme och nu är jag 6 vägghyllor rikare! Det tog sin lilla tid, från att jag flyttade in - till att jag fick hyllorna - tills de kom upp på väggen, men det ser redan mycket hemtrevligare ut! Dessutom hoppas jag att det här kommer göra det lättare för mig att hålla det mer städat i lägenheten, nu har jag faktiskt lite fler ytor att ställa saker på, allt behöver inte ligga i en hög på golvet, haha.
Cookies är jättenyfiken nu, men vem kan klandra henne? Allt ser ju så annorlunda ut nu! Jag är inte klar någonstans, men jag har ställt upp lite i hyllorna, men det är svårt att få upp allt eftersom de inte har några kanter. På sät och vis är jag lite glad över det, för nu måste jag faktiskt köpa något: Bokstöd! Vi satte upp en hylla ovanför köksbordet så det skåpet som tidigare fått agera bokhylla i köket ska få bli köksskåp och alla kokböcker och sällskapsspel som stod där tidigare ska upp på hyllan - men om jag ställer dit böckerna nu kommer de bara ramla ner, haha. Bokstöd kan vara både snyggt, fult, användbart och onödigt - det är inget som riktigt har funnit i min familjs inredningstrender, men någon måste ju vara den första! Nu gäller det bara att hitta snygga, billiga bokstöd så fort som möjligt.
Efter att Amon for fick jag ett ryck, och ett väldigt passande sådant. Solen kom fram och jag började fixa med all min gamla jord som funnits i diverse krukor och lådor på balkongen och återanvänt det när jag idag började förodla lite grönsaker och blommor! Nu är hela köksbordet fullt med små krukor och och behållare, alla med olika små fröer i sig. Solrosor, valmo, prästkragar, gurka, spenat, vattenmelon och tomat för att nämna några. Jag har fortfarande typ 5 olika sorter kvar som jag inte sått, men de sår jag direkt utomhus om någon månad istället. Jag vill att tiden ska gå fortare, jag har så stora visioner för min balkong, jag vill göra om dem till verklighet NU!
Jag köpte Förgätmigej-frön i blandade färger, men det är inte dags att så dem riktigt än.

Welcome to the real world! It sucks. You're gonna love it.

Tidig morgon idag, men så går det när kroppen har börjat kompensera på egen hand - jag sov ju ändå rätt länge igår så jag kan bara anta att jag inte behövde sova lika mycket idag. Det är ganska imponerande ändå tycker jag, när jag åt min förra medicin (och även innan jag började med medicin över huvud taget) kunde jag sova hur länge som helst utan problem, men idag vaknade jag först halv sex och somnade inte om förrän efter kanske en halvtimme, sen klev jag upp strax innan nio! Jag hade säkert kunnat somna om igen, men Amon ska komma hit nu strax efter tio och hjälpa mig att sätta upp hyllor så det var bara att kliva upp och börja förbereda lite!
Jag fick ett gäng lackhyllor av Ingrid förra året men de har bara stått och samlat damm eftersom jag inte har kunnat sätta upp dem på egen hand, men nu ska de upp! Jag vet dock inte exakt var, haha. Okej, det är inte sant, jag vet var några ska sitta, men inte alla. Å andra sidan fick jag en lång (190cm) och 6 korta (á 110cm) så jag kanske inte behöver alla, men några stycken kan vi nog få upp i alla fall. Jag vet var den långa ska och minst två av de korta, sen får jag väl rådfråga med Amon om resten, han har säkert några bra idéer.
Igår fick jag äntligen mina tillfälliga pengar! Så jag shoppade loss på Apoteket för över 700kr (och då fick jag ändå bara med mig tre sorters piller, haha) och jag betalade hyran, bara si sådär 2½ vecka för sent... Det var nice i alla fall att kunna köpa min medicin - den här gången passade jag även på att ta ut för tre månader på en gång, för även om det är snordyrt har jag redan varit utan den ofrivilligt två gånger, så förhoppningsvis slipper jag det nu - och bara det faktum att mamma kom hit och pratade med mig fick mig att vakna till liv litegrann i alla fall. Idag känner jag mig återigen som en människa, jag hoppas att det håller i sig den här gången!
Sonisphere 2009. Jag vill ha sommar!

You mean being honest? I keep forgetting you're new here.

Ridningen idag gick både bra och dåligt, Aria var jättefin, gick mellan hand och skänkel och hade bra bjudning utan att springa iväg, men självklart så ska hon fåna till sig och bli rädd för alla superläskiga plankor. Jag blev faktiskt lite irriterad idag, just eftersom hon gick så fint när vi red fram och mellan hindren, varför kan hon inte bara sluta vara så nojig? Det stod i alla fall travhoppning på schemat idag och om vi hade haft helt vanliga bommar istället för plank så skulle nog hela lektionen ha gått som på räls, hon kändes hur fin som helst i början, och första lilla krysset har hon sett förut så där gick det bara bra. När Emmeli höjde så stannade hon dock en gång och sen stannade hon även på de andra plankorna några gånger, haha (det blev alltså några fler stopp än de som syns på filmen).
Vi travhoppade i alla fall några olika plankkryss och de gånger hon inte fånade till sig gick det super, hon var verkligen framme för skänkeln och jag behövde inte jaga på henne över hindren de gånger hon faktiskt hoppade - kolla bara när vi travhoppar tre-kombinationen, det går ju hur bra som helst! Så på sätt och vis är jag väldigt nöjd med dagens lektion, vi går verkligen framåt och jag hittar hela tiden nya knappar på henne och så länge jag tar åt mig går det verkligen bättre och bättre från gång till gång. Jag har t.ex slutat rida med dressyrhänder, jag kommer ihåg att höja dem och hålla lite längre fram på tygeln och det fick vi valuta för idag! Med alla de stopp som kom idag (som jag faktiskt lägger helt och hållet på Aria idag - ni får säga vad ni vill men idag var hon verkligen bara fånig) så har jag förhoppningsvis lärt mig ännu mer som jag kan använda i praktiken nästa vecka.
Efter att vi travhoppat alla kryss så tog vi det i galopp och Aria började stanna igen och här började jag faktiskt bli riktigt irriterad - hon har ju för fasen redan hoppat alla plankorna redan! Så efter att vi hackat oss igenom banan en gång så tog jag bara kryssen igen. Den här gången fick jag anvisningar att nästan tänka lite tillbaka, att hon ska fram och jag ska tillbaka och det funkade faktiskt! Om det kommer fungera varje gång direkt när det är läskiga hinder eller om det hjälpte att hon faktiskt redan hoppat alla hinder en gång vet jag inte, vi får väl som sagt prova igen nästa vecka!
Hon kan om hon vill

Call me tundra boy because I move like an arctic lizard when the blizzard strikes

Alltså ja, jag känner mig knappt som en människa idag. Kvällen igår blev riktigt jobbig, inte middagen och sällskapet utan hur jag mådde fysiskt, och det är långt ifrån bättre idag. Det är annorlunda, men inte bättre. Jag fick ta mammas alvedon brus-burk igår och det har nog hjälpt en hel del, hade jag inte haft dem vet jag inte hur jag hade mått idag, haha. Hur som helst. Jag sov inge vidare men jag hade i alla fall varit smart nog att ställa in två glas med vatten i sovrummet så när jag vaknade någon gång imorse (kollade aldrig klockan) var det bara att droppa ett par brustabletter i glaset, dricka upp det och sen somna om. Jag gjorde om det lite senare och klev inte upp förrän vid två. Sen efter att jag faktiskt klev upp har jag suttit två timmar framför datorn och läst om lite intriger i hästvärlden - tiden bara flög iväg! Jag känner mig som overklig på något vis just nu, som om jag inte är vaken på riktigt. Halva dagen har redan gått, och det fort som bara den. Nu slog jag på Spotify och hoppas att lite ljud ska få min hjärna att förstå att jag faktiskt lever. Jag vet inte om det bara är pga att jag sov så länge och har haft så ont i magen eller om det är för att jag inte ätit min medicin på nästan en vecka, men det är i alla fall en väldigt overklig dag idag, som om att den är på låtsas. Hade det inte varit för ridningen ikväll hade jag inte brytt mig men det är ju faktiskt ridning ikväll och den vill jag absolut inte missa! Jaja, det är väl bara att gilla läget och hoppas på att det går över snart, det är ingen rolig känsla att inte vara säker på om man ens finns typ. Det är nog bra att jag har ridning ikväll, att träffa lite folk kan nog göra att jag vaknar lite i alla fall.Igår kväll kollade jag igenom mina gamla bilder lite, jag har knappt tänkt på vilken guldgruva jag fått tillbaka när jag lyckades rädda alla mina bilder från min gamla hårddisk. Allt på disken är inte räddat, men i det långa loppet tror jag nog att bilderna är viktigast. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem, jag funderade lite igår och bestämde mig för att det bästa är nog att droppa några ordentliga bildbombsiblägg här på bloggen. Jag har ju kvar min daywievs-användare (aka bilddaboken) men jag har inte uppdaterat den på tusen år, och då inte ens särskilt regelbundet, så det kändes inte helt aktuellt. Jag skulle kunna lägga upp massa bilder på facebook men det känns som att man måste vara värsta ambitiös och göra massa olika album och lägga allt i ordning och.. Nej jag orkar bara inte. Istället tänkte jag att jag tar en kategori, som t.ex Skärgårdsrealterade Stockholmsbilder, Övriga Stockholmsbilder, Partysommaren 2010 eller liknande och helt enkelt bara slänga upp en massa bilder här och skita i att skriva om dem. Då finns de i alla fall ute i universum för mig - och andra - att titta tillbaka på om några år om man så vill. Förutsatt att ingen hackar och snor även denna blogg såklart!
Nej, nu kom mamma så nu får jag ge mig!
Härliga höstlöv på Skeppsholmen, hösten 2010

I just want to give him a memory that is so great that he will never forget it.

Ont i magen gånger tre, mensvärk, abstinensbiverkningar och överätande. Jag vill dö lite, känns som att jag ska kräkas och det hjälper inte över huvud taget varken att stå, sitta, ligga eller röra på mig. (Jag kan även så ofint tillägga att det inte hjälper att gå på toa heller). Uuuuuh... Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att jag får pengar imorgon, jag är så LESS på att inte kunna betala för min egen jävla medicin! Och jag började fundera lite sist, men nu kan jag definitivt konstatera att alvedon hjälper INTE mot mensvärk. Blääääääää. Jag tror jag ska gå och lägga mig snart, dock är jag inte helt säker på om jag kommer kunna somna som det är just nu...
Middagen blev en succé i alla fall, pizzan blev hur god som helst och alla verkade tycka att det var en bra idé. Min familj är ju de som lider mest efter mig av att jag aldrig får mina pengar så det var kul att få bjuda igen på något vis i alla fall. Oskar for strax efter middagen medan mamma, Fia och Fanny stannade för en vända Kungens och lite kladdkaka till efterrätt. Jag har fortfarande kvar min lilla kakform som jag köpte för att vi skulle kunna göra en våningstårta till vårat "Bakboken Kakboken"-projekt i skolan i Stockholm så det räckte med en halv sats kaksmet vilket resulterade i att man automatiskt inte kunde äta hur mycket kaka som helst. Ganska nice faktiskt.
Alltså ja... Så här dåligt har jag inte mått sen.. Jag vet inte när. Det är INTE kul.
Lite sned kanske, men väldigt fin blev den - våran bröllopstårta!

Those are cool. And this is coming from a guy who wore a bandana around his jeans leg in high school, so I know what I speak of.

Åh, jag är verkligen tokirriterad på allt just nu, framförallt diverse myndigheter som verkar njuta av att återhålla pengar från fattiga, sjuka studenter. Försäkringskassan är ju ett helt eget påfund, men just nu är jag även väldigt less Socialen som ska ge mig pengar i väntan på att förstnämnda ska göra sitt jobb. Jag var väldigt mån om att få pengar i tid, jag skickade till och med ett mail igårkväll så att jag visste att socialsekreteraren skulle kunna läsa det på morgonen. Jag skrev att jag skulle komma och skriva på pappren strax innan tolv så att hon, även med lunch, skulle hinna ta tillbaka pappren och fixa allt innan klockan två - då går pengarna nämligen över samma dag. Jag fick som svar att jag skulle höra av mig när jag var klar. Så jag for in till stan och skrev på pappren innan tolv, jag kom hem och skickade ett mail och meddelade detta innan tolv. NU fick jag svar att pengarna kommer att sättas över idag, alltså efter klockan två vilket gör att jag inte alls får några pengar idag! Så nu får jag vara utan medicinen i ännu en dag, och även värktabletter vilket känns väldigt roligt nu när jag har mensvärk!
Försäkringskassan alltså. Jag fick faktiskt ett brev här om veckan där handläggaren sa att hon har försökt ringa mig men inte kommit fram och att hon skulle ha ett möte med den försäkringsmedicinska rådgivaren 9/4 (alltså förra tisdagen) och att hon skulle ringa mig efter det. Nu har det nästan gått en vecka till och inte har hon ringt?! Visst, min telefon är lite konstig, ibland ringer folk men kommer inte fram även om den är på men då får jag alltid ett sms efteråt. Jag har inte fått ett enda sms av det slaget från någon handläggare?! Jag blir galen! Hur jävla svårt ska det vara egentligen?! Och inget kan man hitta på "mina sidor" på Försäkringskassans hemsida heller.. Idioter. Förlåt mig, men just nu känns de verkligen som riktiga idioter! Ja eller nej? Ska det vara så jävla svårt?!
Jaja, förhoppningsvis kan jag släppa det här lite nu, mamma, Fia och Oskar (och kanske Fanny, har inte fått något svar) ska komma hit och äta middag så det blir trevligt! Det står pizza på menyn och om en kvart ungefär är degen klar att kavla ut! Synd bara att mat inte dämpar mensvärk eller ont-i-magen-biverkningar, men man kan ju alltid låtsas.
Ett gäng pizzadjur från mitt födelsedagskalas!

And now I know why alligators eat their young.

Igår innan jag gick och la mig tänkte jag på hur jag som mjukstartat mitt vanliga liv sen jag kom hem från Malmö, men att det skulle vara perfekt att ta nya tag imorgon (alltså idag) eftersom det är måndag och allt! Men jag är väl kanske inte känd som den som har turen på min sida så idag vaknade jag med mensvärk och all motivation dog direkt. Eller ja, det är inte helt sant, jag vill göra saker men kroppen motarbetar mig. Världens gulligaste mamma kom dock hit och skjutsade ner mig på stan så att jag kunde skriva på papper för att få tillfälliga pengar (igen) så i eftermiddag kan jag förhoppningsvis hämta ut min medicin, betala hyran och köpa värktabletter! Tills dess blir det soffläge som gäller.
Det är ju egentligen värsta bästa dagen att påta på hemma i lägenheten, man har ju ingen större motivation att gå ut i blomspruteregnet, men det är också värsta bästa dagen att titta på tv-serier och inte göra något alls, haha. Jag känner mig dock lite dum just nu, mamma står och diskar men jag orkar verkligen inte hjälpa till! I vanliga fall brukar vi göra det tillsammans, hon diskar och jag torkar, för då går det ju så himla fort, men nu orkar jag knappt tänka på att stå upp. Uuuh..
Åh, jag längtar tills imorgon, då är det ridning igen och förhoppningsvis renodlad hoppning!
Jäklar vad jag längtar!!!

Look, I know we all tend to talk about everything, but we're not going to talk about our relationship with you.

Åh, vilken seg söndag. Hade jag inte vetat bättre hade jag nästan trott att jag var bakis idag också, haha. Jag låg kvar i sängen hur länge som helst sen har jag inte gjort något speciellt på hela dagen. Anette kom förbi och hängde ett tag sen var hon supersnäll och skjutsade mig till stallet! Både Sanna och Erica (som jag i vanliga fall brukar åka med på söndagarna) var upptagna innan och hann inte komma och hämta mig, men som tur är har jag alltså väldigt snälla vänner som ställer upp och skjutsar när jag inte kan ta mig iväg på egen hand (Kicki har ju även ställt upp någon gång - guld värt!).
Ridningen idag gick superbra! Jag hade ju hoppats på att få Mageno, men eftersom jag missade första av fyra lektioner förra söndagen är det ju inte så konstigt att jag fick någon annan. Jag var egentligen uppskriven på Fabian men för att hästarna ska få vila ungefär lika mycket så blev det Nix istället. Jag hoppade honom några gånger i höstas, men jag har inte ridit dressyr med honom på kanske ett och ett halvt år så jag var lite nervös. Jag minns från tidigare att han kan bli väldigt tung i huvudet och även hört ridlärare säga "aktivera bakbenen, aktivera bakbenen" gång på gång när andra har ridit honom men det gick som sagt väldigt väldigt bra idag! Dels tycker jag att han blev väldigt lätt i handen efter ett tag och även att han trampade under sig med bakbenen. Vi red i princip bara på volterna och började med att ställa hästarna utåt i traven, sen minska volten medan de fortfarande var utåtställda, ställa om inåt och sen öka volten genom att flytta dem för innerskänkeln. Nix lyssnade jättebra och även om det blev lite trångt ibland samlade han sig hellre än att bara gå långsammare, så det kändes toppen! Vi gjorde om det några gånger och sen tog vi det i galopp! Även här skötte sig Nix jättefint och lyssnade verkligen på mig, höll galoppen fast vi ställde om och flyttade inåt. Dock blev det lite värre när vi bytte varv, men det berodde nog allra mest på att både jag och hästen var supertrötta, svetten bara rann på mig, haha. Efter lektionen såg jag hur jag hade stora fläckar på axlarna från att svetten runnit från håret, men det var väl egentligen bara ett bevis på att vi joppat på bra.
Nu har jag ändrat min uppfattning om Nix lite ändå, det gick så bra idag, och det är ju alltid roligt när det går bra så nu skulle jag inte ha något emot att rida honom i dressyr igen! Nästa vecka har vi teori och efter det är det dags för hoppning. Jag vet inte om jag kommer få Fabian eller Nix men det spelar inte jättestor roll tycker jag. Efter idag skulle jag nog säga att jag föredrar dressyren med Nix så på så vi skulle det vara roligt med Fabian, men samtidigt har jag ju en känsla att sträva efter nu! Kan bli svårt att få till på en hopplektion, men kanske lite i alla fall, haha.
Just nu sitter jag och tittar på hästhoppning från Paris på EuroSport, det är reprisen från igår som jag missade eftersom jag var hemma hos Amon. Ibland är det lite glest med hästhoppning på tv så det känns kul! Om två veckor är det dock dags för Gothenburg Horse Show och då kommer de sända en hel del på SVTPlay, inte bara Världscupshoppningen så då lär jag sitta klistrad framför datorskärmen, haha.
Nix på betet 2009

Is that all you got?

Idag är jag INTE på topp! Jag är dels lite bakis men sen känner jag mig alldeles hängig också, som att jag har en infektion på gång i kroppen, jag brukar ju få det istället för feber. Vem vet, det kanske bara är baksmällan, men jag kan inte komma ihåg att jag brukar må så här, jag sov ändå typ sju timmar. Jaja, om någon timme kan jag gå och lägga mig och förhoppningsvis är jag piggare imorgon. Jag vill inte bli sjuk i alla fall, imorgon är det ridning!
Idag har jag varit hemma hos Amon som fyllde år igår, det blev tårta och muffins (till frukost för min del) och efter lite soffhäng blev det även pizza till middag! Perfekt när man är bakis, haha. Det var väldigt trevligt i alla fall om man bortser från barnskriken. Sam och Frida var där med Valdine och Solomon (?) så det var fyra barn som kunde skrika lite, haha. Ingrid och Ingemar var också förbi en sväng och även Inez och Gunnar, sen var det jag, mamma och Fanny. Fia skulle egentligen kommit förbi men hon orkade inte efter att ha kommit hem från Göteborg idag.
Ikväll spelar Chet O'keefe och Kinky Friedman på droskan och Fia ska sjunga lite med Chet. Fanny och pappa ska såklart gå men det var bara de som stod på listan och jag har inte råd att betala, men det gör inte så mycket, jag tror inte att jag hade orkat hur som helst. Jag hoppas det går bra för Fia i alla fall, det är ju superbra publicitet för henne som Slow Fox och Chet O'Keefe är verkligen bra!
Åh, nu har jag bara tre avsnitt kvar av Make it or Break it. Kanske att jag måste börja om från början igen, haha.
Albinokänguru eller enorm monsterråtta?

Show me something worth shooting.

Fredag! Inte för att jag har helger att längta till för att vara ledig, men på helgerna är ofta andra också lediga så det är ju trevligt, hahaha. Adam och Victor hade nå mongoryck igår så jag fick egentligen inga konkreta anvisningar för kvällen men jag hörde av mig till Adam idag igen and it's on! Jag är faktiskt sjukt peppad, det var väldigt roligt sist och ikväll tar jag med mig Anette som aldrig träffat grabbarna förut så det blir roligt! Just nu är jag dock måttligt uttråkad. När jag har planer för kvällen tappar jag all motivation att göra något vettigt på dagen även om jag alltid vet att jag blir otroligt rastlös, så istället har jag lagt ner tid på onödigheter som smink och naglar - i vanlig ordning alltså, haha. I Malmö tänkte jag ha mina lösögonfransar på festen men det blev riktigt svårt när jag hade så lite tid på mig så idag har jag utnyttjat min planlösa dag till att sätta fast dem ordenligt och så tog jag till sist bort det sista av mina Löven-naglar. Säsongen är slut, och nästan allt hade redan flagnat och ramlat av så det kändes rätt passande, haha. Istället blev det gröna naglar med stjärnor på, inget supersnyggt, men det är alltid roligt att hålla på med stämpelplattorna!
Klockan är nu tio i fyra och jag tycker att tiden går aaaalldeles för långsamt, samtidigt kommer jag säkert bli superstressad när jag väl ska fara, det brukar som typ alltid bli så. Jag ska försöka organisera allt innan så att det bara är att ta på sig jackan och gå, det lär inte hända men det känns som lite hjälp på traven att åtminstone skriva ut det här, hahaha.
Åh, ta inget jag skriver seriöst just nu, jag känner mig helt mongo. Jag tror jag ska hitta något att ha på mig ikväll!
Världens sämsta webkamera? Blev lite glitter utöver fransarna, svårt att hålla sig när man har massa tid över!

I would rather cover myself with paper cuts and jump into a pool of lemon juice.

Det blev en låååång dag i stallet idag, Kicki kom och hämtade upp mig ca kvart i fem och vi åkte direkt ut till Surf där jag försökte ragga ridlektion utan någon större framgång, haha. Men jag tittade på och smygcoachade Kicki när hon red lektion och sen hade jag lite lektion för henne när hon red Talle. Inget märkvärdigt, både ryttare och häst saknade motivation och ork så det blev lite travbommar för att försöka hitta bjudningen men när det inte gick så bra så blev det inget mer fancy än så. Jag blev dock tokpeppad på att rida så jag måste verkligen försöka hitta en medryttarhäst, det räcker inte med att rida två gånger i veckan, haha. Dessutom blir man ju extra sugen nu när det börjar kännas så vårigt på dagarna och man börjar våga låta sig hoppas på att det faktiskt kanske blir sommar någon gång, haha.
Åh, jag borde verkligen gå och lägga mig nu, och jag ska det alldeles snart (jag sitter och gäspar som en tok) men allt blev som lite förskjutet här när jag kom hem så sent. Vi åkte från Surf först 22.10 och då svängde vi förbi på Max och käkade lite eftersom ingen av oss ätit middag, haha. Jag var hemma igen först efter elva någon gång och kunde såklart inte låta bli att sätta mig vid datorn. Och tur var väl det, jag är ju som känt lite korkad ibland men nu såg jag ju på facebook att min bror fyller år idag (fredag) och kom alltså på att min helg blir lite annorlunda än planerat, det är nämligen födelsedagskalas på lördag, så jag har inte råd att bli alldeles för bakis, haha. Men det lir nog inga problem, jag har inte råd med alkohol heller (tack vare Försäkringskassan såklart) haha.
Nej, nu måste jag ge mig!
Stackars hund!

You took off your pants and climbed under the sheets!

Seg start på dagen. Jag brukar vara rätt bra på att gå och lägga mig i tid, men nu när jag tittar på Make it or Break it igen har jag himla svårt att slita mig från datorn på kvällarna, haha. Känns lite fånigt eftersom jag redan sett hela serien en gång, men den är så bra! Hur som helst, sen jag bytte medicin känns det lite som att min inre klocka har vaknat till liv igen så jag brukar alltid vakna i rätt vettig tid förutsatt att jag gått och lagt mig i tid, men igår var jag uppe för länge, och så sov jag för länge idag och nu är jag helt seg och mosig. Jag känner ingen motivation över huvud taget så vi får se var det blir av den här dagen. Drömmen vore ju helt klart att handläggaren på Försäkringskassan ringer upp och säger att hon godkänt min sjukperiod, men det känns inte särskilt lovande.
Nu händer det grejer! Tänk vad lite sms, telefonsamtal och snokande på nätet kan göra för en, hahaha. Kicki ringde och vi bestämde att jag skulle hänga med henne till stallet idag! Hon har både ridlektion och Talle idag så det blir nog några timmar, men jag har inget emot att hänga på Surf! Dessutom hörde Anette av sig och ville veta om vi skulle styra upp något i helgen så i vanlig ordning skickades sms till pojkarna och jag fick svar direkt om att det blir bärs imorgon, så då har man kanske planer för morgondagen också! Dessutom är det hästhoppning live på tv på lördag vilket är perfekt när man är bakis så det lutar åt en lovande helg! På söndag får jag dessutom rida själv så ja, jag har inte mycket att klaga på just nu, förutom Försäkringskassan såklart.
Ett fint elskåp i Helsingborg
 

This is Lance Armstrong's nut. I had it freeze-dried and bronzed.

Jag hade tänkt vara superproduktiv idag och gå på Iksu och en massa grejer, men jag blev fast hos min nya kärlek: Make it or Break it, hahaha. Jag har snart sett igenom hela första säsongen igen och det är minst lika bra som första gången, det suger verkligen att de la ner serien! Det är så många lösa trådar som aldrig fått några avslut, hur det gick i OS tex. Jaja, det är väl bara att bita ihop, jag kommer väl hitta någon annan serie att kära ner mig i, det är bara att vänta på att rätt serie ska dyka upp, haha.
Jag for alltså aldrig på Iksu men jag har så här i efterhand insett att jag har varit rätt produktiv idag ändå. Jag lagade ordentlig middag och tillräckligt mycket för att det ska räcka till åtminstone två måltider till, jag har betalat räkningar som hunnit gå till Inkasso, ringt och styrt upp en faktura som gått till Kronofogden som inte borde ha gått dit, fixat det sista för att få ytterligare en månads försörjningsstöd i väntan på mina riktiga pengar (jävla försäkringskassan), städat badrummet och tagit en dusch! Jag får försöka mig på en vända till Iksu imorgon istället, då har jag inga räkningar att skylla på längre! Lite bra saker om dagen måste väl räcka?
Åh jag blir tokig i hela kroppen, varför är det så lång tid kvar till den 18/5? Och varför är vi bara 17 anmälda till klubbhoppningen än så länge? Hahaha. Jag är sjukt peppad på klubbtävlingen, jag vill att den ska vara NU! Eller nej, det vill jag faktiskt inte alls, jag vill hinna hoppa mer innan tävlingen och det kommer jag ju göra just eftersom den är först 18/5. Men ändå, jag längtar! Jag längtar även till varje tisdag fram tills dess så jag får hoppa, och jag längtar till på söndag då jag förhoppningsvis får rida Mageno! Jag är även sjukt nyfiken på Fluxan som faktiskt gick på lektion igår! Hon såg kanske lite vinglig ut men väldigt trevlig, hon är ju också bara 6år. Även Surfs nya häst Rudy verkar riktigt trevlig! Linnéa hoppade honom igår och även om han fick för sig att först gå och ställa sig framför Fabian och sen medvetet backa rakt in i honom, haha. Det finns alltså totalt fyra storhästar på Surf som jag inte har ridit än! Det känns nästan lite ovanligt, haha. Men jag vill ju inte sluta rida Aria i hoppgruppen och när vi rider samma häst fyra gången i rad i kombigruppen hinner man inte med så många hästar tyvärr. Det är svårt när man har så många stjärnor i samma stall!
Jag kan inte släppa det, kolla höjden i språnget! Hon är fantastiskt fin Ariaskrutten! ♥ (Ni kan ignorera mig)

What are the odds that they both lost their keys in the woods?

Åh, snart får jag psykbryt och bränner ner Försäkringskassans byggnad, det har snart gått två, två (!!) månader och det skulle ta 30 dagar! Dessutom ska det max ta 2 dagar för handläggaren att ringa upp. Förra gången tog det fyra dagar, den här gången är vi också uppe i fyra dagar än så länge, det kan mycket väl bli fler... Jag börjar bli riktigt förbannad nu alltså, hur jävla svårt ska det vara? Och ju längre tid som går desto osäkrare blir jag på om jag kommer få några pengar eller inte, och jag behöver dem verkligen om jag ska kunna åka på SAM och jag vill, vill, vill åka på SAM! Jag vill också fira Valborg i Uppsala, men just nu kan jag i princip inte göra något alls. Jaja, jag har mat, katten har mat, jag har betalat en del viktiga fakutor och påminnelser och jag har faktiskt precis varit i Malmö så det kunde helt klart varit värre. Typ som det var igår förmiddag när katten inte hade någon mat, jag inte hade något internet och inte hade betalat några fakturor, haha.
Åh, jag lever fortfarande på euforin från ridningen igår, Aria var verkligen superfin när vi hoppade 6,5an! Det är så enkelt för henne, och om det inte var nog så hoppar hon alltid typ 10cm högre än hindret! Vilken liten stjärna! I flera veckor har Emmeli varit på mig om mina häder och igår satt det äntigen, jag hade handen högre och framför mig med en stadig och mjuk kontakt med munnen, och dessutom hade hon världens härligaste bjudning igår. Det kan ju såklart bero på att det var hennes enda lektion för dagen, men nu vet jag hur det ska kännas och vad jag ska strävas efter. Nu peppar jag verkligen inför kommande veckor och hoppas att vi får hoppa lite mer på riktigt, markarbete i all ära, men efter en lektion som igår vill jag fortsätta göra rätt! De två kommande veckorna är det vanliga lektioner, veckan därpå är det ingen ridning pga Valborg, veckan efter det är det också vanlig ridning och veckan därefter har vi hoppning i hela ridhuset! I och för sig skulle det vara nice att kanske rida utomhus den veckan eftersom fyra dagar senare är det klubbhoppningen som också är utomhus! Peppad, peppad, peppad!
Jag borde alltid tänka på häst, då blir som allt lite bättre.
 Finaste Aria!

Lucky for you, you don't even have to think about boys and marriage!

Efter förra årets fiasko till sommar så borde det vara det enda man längtar efter: en riktig sommar! Och det är var jag har längtat efter, ända sen "sommaren" tog slut, men nu börjar det hända grejer i längtanssystemet, jag längtar till September! Vad hände?! Jo, Björklöven hände, haha. Hösten 2011 tog Fanny med mig på min första hockeymatch och jag insåg väldigt snabbt att det faktiskt var riktigt roligt att titta på hockey! Så här i efterhand var de ganska dåliga den säsongen, de föll helt oprovocerat mest hela tiden och gjorde ganska ofta mål på ren tur, haha. Eller ja, det var så jag uppfattade det i alla fall, men jag var bara på tre matcher den säsongen.
I höstas var det dags igen och den här gången började jag känna mig mycket mer insatt och jag gick på många flera matcher. Det var dessutom mycket bättre hockey den här säsongen, de hade fått en ny tränare, ett mer spetsat lag och de hade ett konkret mål: att ta sig upp i Allsvenskan. Under året har jag varit på så många hockeymatcher jag bara har kunnat, man har börjat sätta sig in i spelarna, se hur de aggerar på isen, börjat hoppas med alla andra att de skulle lyckas och ta sig upp den här gången. Det har varit på håret flera gånger, man har varit så nervös att det gjort ont i hela kroppen men till sist släppte alla spänningar, Löven vann kvalserien och ska till hösten spela Allsvensk hockey! Det är sjukt kul att följa ett lag ändå och jag är glad att det blev just Björklöven, det är en så fantastisk stämmning mellan spelare och supportrar, man får som vara med i en enda jättestor familj!
Till hösten blir det alltså Allsvenskan och det kommer nog bli hur roligt som helst! Löven förtjänar det verkligen, särskilt efter den här säsongen, och det är alltså därför jag längtar till September, för då börjar allvaret! Fram tills dess är jag nog lite nervös ändå, Silly Season är igång och det blir väldigt spännande att se vilka som får/vill stanna till nästa säsong och vilka som försvinner. Kanske kan man släppa det lite och faktiskt bara njuta av sommaren ett tag i väntan på, men då måste det ju såklart bli sommar först. Just nu känns det i princip omöjligt..
Alltså, jag älskar fortfarande den här bilden, hahaha! Det bästa av tre världar: Hästar, hockey och sommar!

I'm so glad that she's my little girl!

Ridningen idag gick inte jättebra från början men vi slutade på topp! Vi började med lite markarbete med mycket bommar och snabba, snäva svängar vilket inte riktigt är vår specialitet när de blandas ihop. Att svänga och kliva över bommar samtidigt tycker Aria är jättekonstigt, haha. Hon hade dock väldigt mycket krut idag då det var hennes första pass för dagen så det var roligt, hon brukar annars vara lite loj på bommar tycker jag, det är som inge roligt om man inte får lita höjd, haha. I början var det bara trav som gällde sen blev det också galopp och den biten gick strålande, bommar på böjt spår i höger varv gick inte strålande, haha.
På slutet fick vi hoppa lite höjd och det var roligt! Emmeli byggde upp 6,5an (som 5,5an fast anpassat för anridning i galopp) och första gången hade vi bra tempo in men Aria backade av lite när hon såg att det helt plötsligt stod en massa hinder där det tidigare bara varit en upphöjd bom, haha. Men när hon fått titta på den en gång gick det superbra de andra gångerna! De två sista sprången låg på 1,10m så det var kul! Inga som helst problem för Aria!
Jag har även anmält oss till klubbtävlingen idag! Efter att ha pratat med Emmeli så blir det 90cm för oss, det blir nämligen bara en start/person. Det känns lite trist, men det finns såklart fler som vill vara med och det finns bara två klasser. Jag hoppas nästan att någon annan rider henne i klassen innan så hon får se banan en gång och att man kan satsa lite i 90cm när det är omhoppning, hon kan ju bli lite fånig över snygga hinder, haha.
Anette filmade med sin iPhone när vi hoppade 6,5an så det blev en snutt ändå!
 

Oh, I hear the fat kid running! I bet it's hilarious!

Ja, då var man hemma igen, tillbaka till alla ekonomiska problem som såklart kvarstår, varför ska det vara lätt för? Jag kan inte direkt säga att jag är jättepeppad på att vara tillbaka om det inte var för Cookies och ridningen. I Malmö var det soligt och snöfritt, här ser det ut precis som det gjorde när jag for härifrån. I den här takten lär vi inte bli av med snön innan Juni känns det som.. Åh, jag vill bo i södra Sverige igen, vintern är så jäkla lång här! Visst, just i år har våren inte direkt varit snabb någonstans, men en halvmeter snö i mitten av April? Really?
 
Söndagen i alla fall. Det blev en ganska segstartad dag men det var skönt att ta det lite lugnt. På eftermiddagen drog vi först till Ronald en stund, jag har inte varit i deras "nya" lägenhet förrän nu och den är verkligen hur fin som helst! Utsikten är to die for, man ser havet och båda ridbanorna på Ribban, haha, så om man tex vill kolla på EM i fälttävlan så ser kan man se både dressyr- och banhoppningsmomenten från deras balkong/vardagsrum! Vi gick också en sväng på stranden vilket var väldigt mysigt även om det blåste vädligt mycket. Vi gick och fikade på Kallis en sväng innan vi fick gå igenom en hagelstorm tillbaka till Ronald, haha. Efter det skulle vi egentligen hem till Toft och käka middag, men jag, Amon, Fia, Fanny och Oskar drog en sväng till Emporia först - en nybyggd och jättestor galleria strax utanför centrala Malmö. Det var stort som fan och det kändes väldigt amerikanskt, alltså precis i min smak, haha. Dock blev man trött rött fort utan mat i magen, men vi hann med att kolla på en film i 7D (!!) innan vi åkte hem! Riktigt läckert faktiskt! På kvällen blev det middag och sen tog vi det mest bara lugnt med lite kortspel inför hemfärden dagen därpå.
Igår var det tåg tåg tåg som gällde. På Malmö Centralstation inhandlade vi två kortlekar så att vi (jag, Fanny och mamma åkte samma tåg hem) kunde spela Kungens och jag kunde inte låta bli att gå på Starbucks och köpa en Strawberry and Creme frappuchino! Tågresan i sig var smidig och inte allt för långtråkig. Vi spelade Kungens, fikade och sov. I Stockholm hade vi 40 minuter innan nästa tåg skulle gå och världens finaste Noshen kom till centralen och hängde med mig! Jag har inte träffat henne på nästan två år och det var guld värt att få prata med henne även om det bara blev i ca 30 minuter! Nu saknar jag om möjligt Stockholm ännu mer! Jaja, det är bara att bita ihop, det är inte som att jag är i en position att flytta just nu ändå. Jag får se det positivt: här får jag rida på Surf, det kan jag inte göra någon annanstans i världen!
Har inte laddat in Malmö-bilderna än, men de kommer snart!

All right, look if you absolutely have to tell her the truth, at least wait until the timing's right. And that's what deathbeds are for.

Åh herregud, jav är helt slut! Jag har inte kunnat skriva om det på bloggen ifall att Toft skulle gå in och läsa det, men idag har vi i alla fall haft överraskningsfest för honom! Det har varit planen med hela resan, att vi skulle ha fest för Toft, han fyller nämligen 40år på måndag. Så när vi gick på stan igår så var det för att shoppa inför kalaset, vi köpte kooiösa mängder grönsaker på Möllan, korv på Korvhuset, kakform på Lagerhaus, girlanger och annat pynt på Party Land och diverse annat på Ica Maxi. Han och Amon gick ut och ölade efter andra perioden av hockeymatchen och då började vi baka tårtbottnar - tre vanliga och 1½ kalastårtor (såna som är både sockerkaka och maräng).
Idag for Toft på Kallbadhuset med Jon (också planerat) vid elva och då började vi styra upp. Vi fixade tårtor, gjorde sallader, pimpade på dagiset där kalaset skulle hållas och städade i lägenheten. Inaan tre hade det samlats över 30 personer + en massa barn i lägenheten så när Toft kom hem vällde det ut massor med folk ur allasovrum och han såg minst sagt överraskad ut! Det dracks bubbel och minglades lite innan alla förflyttade sig ner till dagiset där det blev gid mat och massa fika. Vi tog även en familjebild, och bara vi är ju typ 20 pers som hänger ihop lite hur som helst, hahaha.
Det var jättetrevligt och Toft var jättenöjd med det hela så det är kul! Det är nog fortfarande ganska mycket folk kvar men jag var tvungen att ta en paus. Fia, Fanny och Oskar (som kom idag) passade på att vila precis efter att alla gått ner till dagiset men inte jag så jag gör det nu istället. Vusst, jag sitter och skriver det här, men det är rätt stor skillnad ändå: det är helt tyst och jag slipper stå upp, haha.
Efter idag har jag bara en dag kvar i Malmö vilket känns lite trist. Jag vill inte åka hem till snön! Dessutom saknar jag Cookies väldigt mycket nu. Anette skickade ett fint litet mms igår när hon var dit så det känns bra att veta att hon får lite kärlek i alla fall medan jag är borta. Tåget går 11.11 på måndag så jag är hemma först på måndagkväll.
Nu tror jag att jag ska vila lite på riktigt! Måste ju passa på nu när jag kan ligga på sängen och inte måste ligga på en madrass, haha.
Eftersom jag skriver på PlayBooken så har jag inga färska bilder men här är en på Toft på min 20årsdag i Malmö 2010

You have a baby? Is it alive?

Jag känner att det var ett tag sen jag skrev om hockey, men det betyder inte att jag inte tänkt på det! Nejnej, snarare tvärtom, jag har knappt kunnat tänka på annat på senaste tiden. I onsdags medan vi var och tittade på teater i Helsingborg så spelade Löven sin sista bortamatch mot Karlskrona som de också förlorade med 1-4. I och med att Karlskrona vann den matchen och Tingsryd vann mot Huddinge så såg top tre ut som följande:
1. Björklöven 18p
2. Karlskrona 17p
3. Tingsryd 16p
Alltså kan det gå lite hur som helst med bara en (!) omgång kvar, särskilt eftersom inga av de ledande lagen möter varandra. Kvalseriens tre sista och avgörande matcher spelas just nu: Björklöven - Piteå, Karlskrona - Huddinge och Vita Hästen - Tingsryd och som tur är spelar Löven hemma. Vi kollar självklart på matchen, vi har till och med kopplat in datorn i tvn, haha. Nä men just kan det alltså gå lite hur som helst, om två av tre av topplagen vinner så går de automatiskt vidare just eftersom det är så tight i toppen av tabellen. Även om jag inte kommer kunna andas normalt förrän matchen en slut så känns det rätt bra just för stunden, vi leder nämligen med 3-0 efter två spelade perioder!! Bästa är ju även att Persson gjorde första målet! Både i matchen och hans första i kvalserien, haha. Som det ser ut just nu så är vi alltså vidare till Allsvenskan, men man ska inte ropa hej!
Printscreen från bortamatchen mot... Huddinge?

If you really want to get back at a man, scare him with a pregnancy test. I've got a whole box of old positives at my house.

Idag är det fredag och jag börjar redan känna lite ångest för att vi ska åka hem på måndag, haha. Det är vår här, jag vill stanna för alltid! Imorse kom Fanny i alla fall, det visste Toft tydligen inte om så det var lite roligt. Han visste inte att jag och Fia skulle komma heller förrän dagen innan, haha. En massa överraskningssystrar helt enkelt.
Snart är det dags att bege sig ut på stan en sväng igen, Fia ska bara ladda upp lite och jag måste klä på mig, synd bara att jag är i princip beroende av PlayBooken, haha. Det är synd att den är så poppis i det här hushållet, det skulle ju märkas om den försvann om man säger så, höhö.
Det blir visst ett väldigt kort inlägg nu, Fia skulle visst inte alls med så mamma och Fanny väntar bara på mig. 
Ikväll är det sista matchen för säsongen, det är också den som avgör om vi går upp eller inte!

You say goodbye and I say hello

Varför är det så mycket roligare att sitta och surfa/skriva på Tofts PlayBook än på t.ex Fias dator? Har fascinationen över små saker gått så långt att jag tänker att det här är en pytteliten dator och att den därför automatiskt blir jättesöt? Hahaha. Jag gillar den i alla fall skarpt och skullendefinitivt kunna tänka mig ha en själv, men då tror jag i och för sig att en ny telefon står högre upp på prioriteringslistan, och med. Med tanke på hur långt bort det känns så besitter jag nog ingen sån här liten leksak förrän jag är penssionerad, haha.
Det har varit en skön och rätt lug dag idag! Jag och mamma gick ut strax efter jag skrivit förra inlägget och strosade bort till Folkets Park. Det har varit jättehärligt väder idag, varmt och soligt, dock har det blåst rätt kallt men jag klarade mig alldeles utmärkt med vårjackan, strumpbyxor, halsduk och converse. I Folkets Park kollade vi på alla gulliga ponnysar, en del stod i hagarna och ett gäng shettisar sprang rjnt och löshoppade lite i ridhuset och även på de kängrur som bor där! En av dem är albino och såg ut som en enorm, ond, rödögd monsterråtta, haha, men den bruna var jättesöt! (Jag och Fia gick förbi senare när de satt och solade och då var den vita också söt - eventuellt för att den blumdade, haha). Vi gick också en sväng på Möllan innan der blev kebab/falafel till lunch.
Eftermiddagen har spenderats hemma hos Toft med bl.a Ada och vi har t.ex lagt pärlplattor och spelat kungens. nyss åt vi pannkaksmiddag och nu står Ada och.stirrar över min axel för det är hennes tur med PlayBooken, haha.
Bilder från resan kommer senare, jag sitter som sagt inte vid en dator.
Blivande Löven-coaster typ, haha

Jag ska sluta gå på begravningar, man blir bara deprimerad. Och så skäms man för att man lever.

Malmö! Nu är jag äntligen här och det är supervårigt! Igår var en riktigt lång dag, jag klev upp 04.15 och gick och la mig 00.15 och där emellan hann jag åka tåg i ca 11,5 timmar och gå på teater i tre timmar i Helsingborg, haha. Just nu sitter vi och äter frukost och jag känner mig så himla hipp som sitter och skriver det här på Tofts lilla surfplatta (därför får ni också ha överseende med eventuella stavfel, haha).
Igår i alla fall. Jag klev som sagt upp 04.15 och även om jag då hade en timme på mig innan tåget skulle gå blev det ändå stressigt, jag förstår inte hur jag lyckas! Jag hade ju gjort i princip allt dagen innan men en timme är tydligen inte nog innan man ska åka med tåg, sen var jag ju i och för sig troligen ganska seg, jag hade väl lyckats sova i ca tre timmar den natten. Jag ska väl inte gnälla egentligen, jsg hann ju med tåget!
Från Umeå till Stockholm var det ett X3000-tåg och det var onekligen väldigt fräscht, men av någon konstig anledning har de inrett vagnarna så att stolarna inte står direkt bredvid väggen så man kunde inte sitta och luta sig mot väggen/fönstret som man i vanliga fall brukar görs på tåg, det blev alltså väldigt mycket svårare att sova på tåget. Jag låg på två säten en stund, det gick inte, sen låg jag på golvet en stund, men jag var så hungrig att jag inte kunde somna då heller. Efter lite frukost var jag dock så trött att jag frös och då tror jag att jag lyckades somna av ren utmattning, men det blev bara en timmes sömn.
Tåget blev lite försenat så det blev bara 20 minuter på Stockholm Central men jag hann vara både nostalgisk och sentimental längst ute på plattformen där man kunde se lite av Gamla Stan och Stadshuset, haha. (Jag vill bo i Stockholm!!). Tåget till Malmö var smärtfritt. Vi käkade lunch, tittade på Pitch Perfect på Fias dator och sen sov jsg i ungefär två timmar. Jag hade lätt kunnat sova längre om det inte var för att vi kom fram, haha. Mamma mötte oss på perrongen och vi hoppade direkt in i bilen och åkte upp till Helsingborg för att gå på teater! Först käkade vi thaimat på någon liten restaurang, sen mötte vi Anna utanför stadsteatern innan det var dags för "I Sista Minuten" som var otroligt bra!
Nu ska vi snart bege oss ut på stan tror jag, jag återkommer med en ny update senare!
Arkivbild

You say yes, I say no, you say stop and I say go go go!

Vilken skillnad det är att inte ha hund! Kyle kom och hämtade Ellen idag så jag har inte behövt gå ut i skogen en enda gång idag! Jag skulle säkert må bra av att gå ut i skogen även utan hund, men just idag har jag verkligen inte haft orken. Jag har istället tvättat, duschat i typ 1½ timme (oops), lagat mat, packat och varit en sväng till Ica. Jag borde fortfarande diska och dra en dammsugarvända och sen placera ut diverse vattenskålar så att Cookies kan dricka vatten medan jag är borta, haha. Jag måste även laga mat igen om jag inte vill kasta bort sex ägg. Nu när jag skriver det inser jag att jag nog visst kan slänga bort sex ägg, jag har ju typ 15 kvar, hahaha. Vad skönt, en sak mindre att göra!Åh, jag är inte superpeppad på att tåget går 05.15 imorgon, men samtidigt betyder det att jag kommer fram till Malmö strax innan fem, och det ska bli skönt att slippa åka nattåg faktiskt. Nu blir det Bottniabanan istället för inlandsbanan och X3000 istället för.. Vad det nu är som går på inlandsbanan, haha. Det tar bara ca 6½ timme till Stockholm, det är coolt tycker jag!
Nej, nu har jag dragit igång lite Beatles, dags att göra ett ryck!
Ett regnigt men snöfritt Malmö, mars 2010

I thought Jesus was your boyfriend?

Imorgon är det D-day! Malmö here I come! Det må vara kallare även i södra Sverige än jag kanske hoppats men det ska bli skönt med lite miljöombyte! Och även om det bara blir 40 minuter på t-centalen i Stockholm så kommer det bli första gången jag sätter foten i Stockholm sen jag flyttade, bortsett från den lilla studen jag var hemma hos Jocke i Märsta i somras innan jag fick skjuts till Uppsala och jag tänker vara 100% nostalgisk, haha. Jag har till och med kollat med Noshen om hon vill komma förbi och kramas så med lite tur får jag även träffa henne imorgon! Det här blir inte bara första gången jag är i Stockholm sen i somras, det blir också första gången jag är i Malmö sen jag flyttade från Stockholm och första gången jag åker från Umeå sen Uppsala/Peace and Love i somras, så jag. Peppad är bara förnamnet!
Just nu håller jag på att tvätta och har även städning, dusch, matlagning, diskning och packning på schemat. Jag borde komma igång nu, men det blir lite av ett moment 22. Jag är hungrig och vill laga mat, men för att kunna laga mat måste jag diska och jag har ingen ork till det när jag är hungrig, haha. Jaja, det är ju ingen ridning ikväll (tyvärr) så jag har hela dagen/kvällen på mig och jag kommer nog hinna med allt det mest nödvändiga - det gör jag alltid, haha.
Åh, jag drömde värsta långa och roliga drömmen inatt och det hela var mer eller mindre en version av Make it or Break it! Dels så drömde jag att jag börjat titta på det igen från början men dels så var jag också med i det. Inte så mycket gymnastik men det var i alla fall väldigt roligt. Snygga killar och massa drama, hahaha.
Nej, nu måste jag göra NÅGOT, jag blir bara stressad av att sitta still.
Malmö augusti 2011

Company's turning 20, huh? So you can bang it but you can't get it drunk.

Härlig dag I must say! Även om jag inte lyckats pracka på hunden på någon annan har jag faktiskt fått hjälp med promenader i två dagar nu. Igår när vi var hemma hos mamma gick Fanny en sväng med henne medan jag och Fia fortfarande sov middag, haha, sen en till liten sväng innan hockeyn, och idag gick hon ut med hunden här i skogen innan vi åkte hem till pappa och väl där tog Ella (Marlenes dotter, inte katten) och hennes kompis med henne ut på en lite promenad. Imorgon blir det en morgonpromenad innan Kyle kommer och tar henne, sen ska jag tvätta, diska, duscha, städa, laga mat och packa! Lite så där "bara" alltså.
Hemma hos pappa blev det både go'middag, tårta, kladdkaka med glass och lite sällskapsspel, Fanny hade med sig Ubongo (typ analog tetris) och jag tog med mig frågespelet jag fick i födelsedagspresent. Dessutom spelade vi fiskspelet lite, ni vet de där när man ska plocka upp fiskar med metspön som har magneter längst ut? Det fanns en miniversion på Ica så vi köpte det till Fia i födelsedagspresent, haha.
Jag tänkte försöka göra något vettigt redan ikväll inför resan men utöver att konvertera filmfiler tror jag faktiskt inte att jag orkar så mycket mer. Hinner nog en hel del imorgon, förutsatt att jag faktiskt gör det jag ska såklart, haha.
Arkivbild - bildbrist

You lightly bite one security guard and they act like you're a criminal!

Åh, jag börjar redan bli stressad över att jag måste upp toktidigt på onsdag för att hinna med mitt tåg som går 05.15 haha. Jag försöker i alla fall fixa lite inför tågresan, jag var inne på att ta med mig datorn men det känns bara onödigt, istället försöker jag fixa så att jag kan kolla på serier på min mp3 men det har gått väldigt dåligt fram tills nu, haha. Min mp3 är väl inte mycket att hänga i granen, men jag misstänker att den i alla fall skulle vara bättre än min telefon så jag tänker inte ge upp än. Det hade varit så skönt ifall man bara kunde klistra in filerna som de är och så var det good to go, men nej, jag måste konvertera hit och dit för att få till rätt format. Först måste jag konvertera till .wmv för det är den enda filen som sen kan konverteras till .smv som i sin tur är den enda som fungerar på mp3n. Jag har redan fixat så att jag har allt på telefonen men det är så dålig kvalité att jag åtminstone måste prova hur det funkar på mp3n. Nu snackar vi inte 40-minutersavsnitt utan Palmebjörk och Doktorn på ca 5 minuter, men fungarar det bra, och om det inte är för stora filer kanske man kan ge sig på något större. Måste bara orka vänta, det tar så himla lång tid med just de här formaten, hahaha.
Idag fyller Fia år! Enligt Facebook fyller även många andra av mina vänner år men till skillnad från dem så är Fias födelsedag inte ett aprilskämt. Det ska bli födelsedagsmiddag och spelkväll hemma hos pappa och jag har tänkt baka en tårta med en del av äggen vi blåste ur när vi målade påskägg i fredags! Jag känner mig dock alldeles mosig och inte alls på bakhumör, men när man väl börjar så går det ju faktiskt väldigt fort att göra en tårtbotten. Måste bara göra ett ryck alltså! Jag borde göra ganska många ryck egentligen. Jag måste tvätta, och städa, och göra paj av resten av äggen, och packa, och fixa iordning så att Cookies överlever medan jag är borta, haha. Dock blir jag extra stressad av att jag fortfarande har hunden, hon är som.. I vägen, både fysiskt och psykiskt. Så länge hon är här är det mycket jobbigare att städa, tvätta eller laga mat/baka, plus att jag måste hela tiden gå ut med henne och göra i ordning mat till henne.. Jaja, senast imorgon blir hon hämtad av Kyle som ska ha hand om henne medan alla är i Malmö, men det vore onekligen skönt om han kunde ta henne redan idag.
Bildbrist...