I got the part, I got the part! I'm gonna be Joey Tribbiani's ass!

Halka/is/frost kan vara riktigt lurigt, om det inte är upplyst så att man ser hur det skimrar kan det, dagar som denna när det regnat, se ut som ren och skär torr mark. Jag kom att tänka på SMHI's halk-varning precis innan jag såg marken gnistra så jag bromsade min cykel precis i svängen och den gled iväg precis som väntat. Mitt vänstra sida fick sig en smäll men huvudet klarade sig bara fint, det är väl det som räknas. Jag tror aldrig jag varit så tacksam över att det INTE var grusat där det var halt. Grus och tunna mjukisbyxor är inte en bra kombination.
Det blev en sväng till Ica också när jag ändå var i krokarna. Godis, julmust, baffucin och ipren. Nyttigt och bra. Jag har idag ätit en bit bulle, druckit ett glas äppeljuice och lite vatten. Jag tror att godis är precis vad jag behöver, hahaha.
Åh, jag älskar Transformers! Jag skulle kunna titta på Transformers om och om igen resten av mitt liv! Jag har även tittat på Iron Man 2 och kom att tänka på att Optimus Prime, om inte till och med alla autobots, borde vara med i The Avengers! Det hade varit AWESOME! Den kommer säkert vara jättedålig, men ändå så sjukt ball! Jag ser fram emot att se den, jag menar, Robert Downey Jr är ju faktiskt med, hehe (och Mark Ruffalo).



The Annual Net Usage Statistics are in. We haven't seen an ANUS this bad since the seventies

Jag tror inte jag har feber längre, om det inte är värktabletten som kickat in såklart. Men å andra sidan har jag fortfarande ont i halsen så jag vet inte om den faktiskt gjort någon skillnad över huvud taget. Åh, jag vill gå och lägga mig och inte vakna igen förrän jag är frisk.. Det sämsta är att jag just höll på att bli frisk från när jag var förkyld! Kan man inte få vara frisk ibland också?!
Åh, jag har egentligen en bok jag måste scanna idag men jag tror inte det blir av. Jag måste i alla fall lämna tillbaka den idag men jag är inte alls sugen på att varken: 1 Gå ut, 2 röra på mig, 3 visa mig bland människor. Kan ingen vara gullig och komma hit och hämta boken och lämna tillbaka den på UB? Haha. Jaja, jag har ca fem timmar på mig innan de stänger, jag borde hinna ta mig dit innan dess.
Åh, jag hatar att vara sjuk! Särskilt när man ändå inte är tillräckligt sjuk för att slippa vara hungrig. Jag orkar inte laga mat! Jag tror jag ska sova middag, jag har ju ändå varit vaken i hela fem timmar nu!

När jag kom hem och hälsade på i Maj så cyklade jag och Fanny till Klabböle och lekte lite

I feel like shit.

Jag var väldigt trött igår och tog mig då i säng rätt tidigt. Inte tänkte väl jag på vilket sätt jag var trött, jag antog ju bara att det var från träning, tenta och lite sömn natten innan. Vid fyra imorse vaknade jag av att jag frös, fast jag sover med duntäcke, och jag kände på mina armar och den och jag var inte alls kall. Det konstiga är bara att jag kände mig inte febrig i huvudet och inte heller var jag varm om pannan. Jag tog i alla fall en ibumetin och efter ett tag somnade jag om.
Vid sex-tiden vaknade jag igen och då var jag jättevarm, vilket klart var att föredra, men jag började drömma mina klassiska feberdrömmar - att man kliver upp ur sängen och faktiskt gör något bara för att vakna och inse att du ligger kvar.
Nu har jag sovit i över tolv timmar, jag är helt mosig i kroppen, jag är jättesvullen i halsen, huvudet värker och öronen med, men så vitt jag vet har jag fortfarande ingen feber. Jag tror att min febertermometer är i förrådet och jag känner mig inte jättepeppad på att leta efter den.
Idag måste jag egentligen åka hem till pappa och scanna en bok som måste lämnas tillbaka idagOCH skriva min IUP-uppgift som ska in imorgon, men jag kan inte direkt påstå att det finns någon direkt motivation för något av dem. Inte nog med att jag är sjuk så är det även storm ute. Jävla skitdag...

At least now I know what it's like to drive a haunted house

Hemma från Iksu och nyduschad. Det känns bara fint. Om man bortser från att mina vader verkar vara på gränsen till att börja krampa konstant, hahaha. Det blev Step Bas vilket var riktigt roligt faktiskt, bara det att jag fick sinnessjukt ont i fötterna. Jag måste nog köpa nya träningsskor. Eller bara vänja mig. Jag kände inte direkt att det var jobbigt (bortsett från fötterna) men svetten rann som rinnande vatten, haha. De har bara Step Bas en gång i veckan vilket suger, jag är alldeles för klen för Step Muskel.. Step Kondition kanske.. Jaja, det blir nog bra, det finns ju massa roligheter på Iksu!
Haha, jag har hittat en ny tv-serie (weird huh?) som är lite egen, men jag gillar den verkligen. Det är Christina Applegate och Maya Rudolph (hon som spelar bruden i Bridesmaids) vilket på sätt och vis talar för sig själv. Det är en komediserie men med ganska speciell humor. I vissa fall är det rätt pinsamt, men det är det väl alltid. Jaja, vill ni se en lite annorlunda serie så är den här ett hett tips: Up All Night.



Joseph Stalin IS the fiddler on the roof!

Klockan är bara tjugo i fem men det känns som att den är typ elva. Kan bero på att jag varit vaken sen tio i sju och bara sovit fem timmar? Kanske att man ska sova lite middag innan det är träning på Iksu! Åh, jag är så glad att jag skaffade Iksu-kort, jag måste bara komma igång och ta mig dit lite oftare, haha. Jag skyller på tentan, men nu finns det ingen återvändo! Bortsett från IUP-uppgiften som ska in på torsdag då.. Och praktik från och med nästa onsdag.. Jaja, det är flera dagar däremellan och dessutom en väldans massa efteråt. Det blir nog bra.
Åh, på torsdag börjar vi en ny kurs och jag är inte alls peppad. Vi har en ny karusansvarig, och jag kan inte säga om hon är bra eller inte än, men Martin Hårdstedt har faktiskt varit riktigt bra! Dessutom gjorde han ett mycket snyggare schema, hahaha. Apropå schema så blir det många fler tidiga morgnar den kommande kursen, det uppskattas inte..
Jag har även fått ett mail om vårterminen, det var lite spännande. Det stod inte så mycket, men det börjar kännas mer verkligt. Jag ska bli engelskalärare! För högstadiet! Vem hade trott det? INte bara engelskalärare, men det är det jag börjar med. Kanske att det inte gör så mycket att det nya lärarprogrammet bråkar med mig, engelska blir nog jätteroligt.


Bästa House-avsnittet på länge idag!

There's a happy feeling nothing in the world can buy, when they pass around the coffee and the pumpkin pie

Hemma från tentan nu, jag känner mig alldeles mosig. Jag kom på mig själv flera gånger med att stirra ut i tomma intet och inte tänka på någonting. En fråga kom jag absolut inte på svaret på så jag hoppas för allt i världen att mitt ordbajsande dög! Jag höll även på att använda zombies som exempel på en fråga vilket fick mig att skratta högt. Jag satt även och tänkte på mitt nya motto vilket också fick mig att börja skratta eftersom det aldrig skulle gå att använda i en tenta-situation. What would Optimus Prime do? Hahaha. Jag kom även på att det står SIS på mitt leg och att ena skrivvakten gick som en cowboy. Åh, jag hoppas jag lyckades svamla ihop ett G, jag orkar inte ha en till omtenta! Särskilt inte en med 50 (!) instuderingsfrågor.
Jag måste egentligen hem till pappa och dejta scannern idag (vilket jag älskar...) men jag orkar inte åka än. Sen är det inte hela världen om jag gör det imorgon, men samtidigt vet jag inte hur många första varningar man kan få från UB innan de blir sura på riktigt. Det vore ganska kasst om jag blir spärrad från att låna böcker första terminen av nio...
Jaja, nu ska jag... Bosta mina tänder så att de inte ramlar ut.

Stad i ljus, i ett land utan namn. Ge, GE MIG LIV, där allting föds på nytt!

Här sitter jag och "pluggar" med Frida. Det är tur att hon är här, nu har jag faktiskt en liten chans att faktiskt klarar tentan imorgon, hahaha. Dock går det tidvis inte jättebra, vi äter massa lussebullar och sjunger med i julmusiken med fula röster istället. Favoriten är helt klart Stad i Ljus av Tommy Körberg, den har vi lyssnat på flera gånger! På Jul, Jul, Strålande Jul av Peter Jöback fick vibratot gå på högvarv och fulrösterna kom fram på de andra låtarna. Vi har i alla fall svar på alla frågor utom två (av 50!!) som vi inte vet hur vi ska göra med. Litteraturen som står att det ska vara står inte med på själva litteraturlistan så jag har inte ens tänkt på att de borde vara med. Kind of sucks! Jaja, vi får se hur det går.. Det skulle ju suga om man inte svarar på dem och någon av de frågorna faktiskt kommer med på tentan, vad gör man då? Får man inte godkänt på alla fyra frågorna så blir man underkänd och det skulle ju suga.
Nu när man har svar på alla frågor måste jag bara lära mig dem också.. Det kommer bli en lång kväll..

Have yourself a merry little christmas, let your heart be light

Idag har jag varit hem till syster Fanny och ätit lite av hennes saffransbullar (jag säger det istället för lussebullar eftersom det var formade som vanliga bullar) med mandelmassa i, sen for jag till Maxi för att handla. Jag var så seg i huvudet att jag var där i över en timme, haha. Jag fick i alla fall med mig allt som behövs hem för att baka lussebullar, göra ett pepparkakshus, griljera en skinka och göra knäck. Hittills har jag griljerat skinkan.. Haha. Nä men jag har faktiskt börjat med lussebullarna, degen står och jäser just nu. Det känns dock lite halvdant att degen fyllde hela bakskålen innan jäsningen, så det lär nog välla över tror jag. Snart ska jag börja fixa med mitt kickass pepparkaks"hus" och göra knäck. Sen blir det vörtbröd med julskinka och rödbetssallad till kvällsfika. Jag är rätt sen ute, men jag fick besök och kom av mig. Jag är hur som helst ledig imorgon så det är nog lugnt. Hur det kommer att gå på tentan börjar bli mer och mer tydligt: det kommer gå dåligt. Jag har fortfarande inte kommit igång med pluggandet och det är sjuuuukt mycket.
Jaja, dags att köra igång igen!

Just hear those sleigh bells jingling, ring ting tingling too

Åh, det är äntligen första advent! Det är äntligen socialt accepterat att lyssna på julmusik dygnet runt i flera veckor från och med nu! För många år sen fick vi en julskiva som Amon och Jenny hade gjort, en väldigt blandad skiva men både instrumentala låtar, jazz, "rock", lugnt, Sankta Lucia på italienska, Bjällerklang på franska... Vissa låtar är säkert inte ens bra, men det här är så mycket jul det bara kan bli för mig! Jag älskar den här skivan och jag kan lyssna på den hur mycket som helst även fast det bara är 20 låtar.
Idag borde jag verkligen plugga, men hur ska jag kunna göra det när det är första advent och det helt plötsligt är tillåtet att pyssla, julbaka och allt där till? Jag vill griljera skinka, baka lussebullar, göra knäck, bygga ett pepparkakshus och fixa en ny adventsstake. Det skulle vara så himla mycket roligare och trevligare!
Jag vill äta mitt vörtbröd med julskinka och rödbetssallad. Det är nästan värt att komma oförberedd till tentan på tisdag om jag fick äta mitt vörtbröd med julskinka och rödbetssallad. Jag måste fara och handla...


Min hemmagjorda adventsstake förra året


They don't like my New York flag, they don't even like my shorts!

Det är alltid skönt att veta att man inte har hål i tänderna, det är inte lika kul när tandläkaren massakerar ens tandkött med den där vassa lilla petgrejen de har, och rent av hemskt är det att få veta att man inte bara har en inflammation i tandköttet utan också att man har början till tandlossningssjukdom! Det känns bra att jag kommer tappa tänderna innan jag ens fyllt 22! Okej, det är inte sant, men det gör mig väldigt illa till mods. När han sa det funderade jag på om jag kanske drömde, men jag insåg att det var ren och skär sanning. Jag måste skaffa en mjukmjuk tandborste, borsta tänderna två gånger om dagen och använda tandtråd mellan alla tänder varje dag. Det kanske inte låter som mycket, men jag känner mig så skrajsen att jag inte skulle vilja missa en enda gång! Usch... Jag ska träffa en tandhygienist 2/1 och jag hoppas att mina nya supernoggranna tandvårdsvanor gör att jag är frisk tills dess.
Efter tandläkarbesöket var det julbasaren på Waldorf som stod på agendan. Det blev lite julgodis och ett Vörtbröd från Hagabagarn att ta med hem, mamma köpte en Olivetti till mig som lunch (en jättegod minipizza - lika stor som en tekaka) sen självklart fika på Wienercaféet. Det blev till och med fika två gånger, en innan Amon kom och en efter. Jag och Fanny gick även och såg första akten av åttans spel igen (Lillebror var bara med i första) innan vi for en sväng på Ica och sen hem till Amon. Juni sa mitt namn flera gånger idag! Hon sa även "samma lunk" och "simma lugnt", hahaha. Hon härmade bara vad Toft och Amon sa, men ändå! Hon pratar så himla mycket nu! Gomiddag och syskonbarn-häng. Kan det bli bättre?
Det känns som att klockan är tio-elva på kvällen. It sucks. Jag borde plugga...


Mando Diao, Umeå Open 2008. I brist på relevanta bilder.

Or... or we can chant and dance around naked, you know, with sticks!

Lugn fredagkväll, kanske lite för lugn. Den där tentan som kommer om bara några dagar blir bara större och större för var pluggfri dag som går. Jag råkade även slösa bort ca 1 timme och 20 minuter på en jättedåligt film som heter Sex And Breakfast, jag råder alla som inte sett den än att det förblir så, den var inte bra! Macaulay Culkin var med så jag trodde att det kunde vara något, men nej. Jag hade väldigt fel. Och det är dessutom väldigt svårt att se honom som vuxen! Hur som helst så ville jag komma över den bedrövliga känslan som infann sig när jag insåg vilket misstag det var att se filmen så jag tittade på en till film: Something Borrowed. Den var helt fantastisk! Till skillnad från alla andra romantiska komedier så kunde man faktiskt inte lista ut hur den skulle sluta, det fanns minst tre olika slut som hela tiden bytte plats i mitt huvud, men jag visste faktiskt inte hur den skulle sluta. Dessutom är killen som ska spela snygg så sjukt jävla snygg! Han borde få spela alla hunkar i alla filmer hela tiden! Åh, den var helt underbar! Ibland blev man arg, men det hör till, så överlag var den awesome! Jag pratade högt med mig själv medan jag tittade på den, hahaha.
Summan av kardemumman, håll er borta från Sex And Breakfast men om ni vill ha en riktig chick-flick så är Something Borrowed en film jag starkt rekommenderar!
Jaja, nu måste jag nog försöka sova, imorgon är det fullt upp!



Mostly because I get to boss people around, which I just love to do

Visst jag missade Case-övningen, men vad gör det om tio år? (Förhoppningsvis ingenting) Men jag har varit produktiv i alla fall! Jag for ner på stan, gick på bolaget, skrev ut papper på biblioteket och lämnade ansökan för bostadsbidrag på Försäkringskassan. Efter det tog jag bussen upp till Iksu, mötte upp Fanny och skaffade mig ett guld-kort! Now there's no turning back! Iksu-kortet tillsammans med ridning två gånger i veckan efter jul måste betyda att beach 2012 inte ser riktigt lika mörk ut som alla beach hittills, hahaha. Vi gymade i en timme ungefär och imorgon ska vi på Aqua innan Julbasaren. Jag har även bokat ett Zumba-pass på söndag, men det kanske avbokas beroende på om det blir utgång imorgon eller inte, haha. Jäklar vad jag ska använda det här kortet från och med nu, pengarna ska vara väl spenderade, för jag har nog egentligen inte råd. Eller ja, råd har jag ju så länge jag prioriterar. Det kan bli svårt.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det matlagning. Jag måste steka upp köttfärsen innan den blir dålig.




Bild från google

I still think number six is doable, all we need is a helicopter and a tiny monkey

Jag utnämner här med mig själv som världsbäst på att försova sig. Nu har jag missat TVÅ case-övningar vilket är 2 hp jag inte kommer kunna få förrän om ett år. Om jag försover mig på tentan på tisdag också så skulle jag officiellt ha missat en hel kurs, hahaha. That would suck! Så på tisdag ska jag inte försova mig. JAG SKA INTE FÖRSOVA MIG.
Jaja, idag har man fått pengar. Jag har redan betalat hyran så hälften av pengarna är redan borta, känns alltid lika roligt. Men ja.. Jag försov mig, något vettigt måste jag nog ändå kunna få gjort idag. Kanske handla lite?
Förövrigt känner jag mig alldeles mörbultad, det var nog mer påfrestande att rida Nix än jag trodde. Eller så är jag helt enkelt bara klenare än jag trodde. Jag tror jag ska skaffa Iksu-kort nu, då kan jag träna bort träningsvärken. Som man borde göra.
Imorgon har jag tandläkartid (på en lördag?) och sen ska jag på Julbasaren på Waldorf! Åh, jag är jättepeppad, det brukar vara så himla mysigt! Kanske köpa lite bröd, fika lite fika, titta på lite teater, nostalgitrippa lite.. Det blir nog bara fint. Sen är det väl egentligen bara pluggpluggplugg som gäller inför tentan. Tur att jag har råd att köpa pluggodis nu! (Det är också därför jag borde skaffa Iksu-kort..)



Alla som kan borde åka dit, det är kalasmysigt!

You've got one friend and you pay him rent

Gud vad Ester och Juni är söta! Dessutom växter de så mycket från vecka till vecka att det är helt tokigt! Juni har börjat prata i hela meningar ibland, när hände det? Hon pratade inte alls lika mycket förra veckan, haha. Sjukt mysigt att träffa dem igen i alla fall, och galet nice att bli bjuden på middag av storebror. Tjockpannkaka med bacon i, m-m-m! Jag brukar inte gilla tjockpannkaka, men den har var riktigt god. Jag tror till och med att jag kommer börja göra den själv.
Jag fick Nix på ridningen idag, honom har jag ridit en gång förut (innan jag flyttade till Stockholm alltså för minst 1½ år sen). Den gången hade vi förberedande hoppning och nu hade vi dressyr så det var lite olika, men det var riktigt kul! Vi red framdelsvändningar och skänkelvikningar och det gick för det mesta väldigt bra, dock tappade vi lätt framåtbjudningen när det blev att flytta på sig samtidigt. Jag är i alla fall nöjd, det gick över förväntan! Men jag ser inte fram emot träningsvärken som jag är väldigt säker kommer att infinna sig imorgon eller på lördag, han är lite större än de hästar jag brukar få rida och precis när jag suttit av kunde jag inte gå med benen helt ihop, hahaha.
Listorna för julklappshoppningen hade kommit upp, och för första gången på flera år har de äntligen tre klasser igen! (Tre på ponny och tre på häst). Det bästa av allt är att det är två klasser med omhoppning och en clear-round, sist de hade tre klasser var det tvärtom. Hur som helst skrev jag upp mig på Wendy i 80cm, jag velade lite mellan henne och Lola men bestämde mig till sist för Wendy, för så länge vi tar oss över hindren har vi större chans att rida snabbt än jag skulle haft med Lola. Hon kan hoppa men är inte riktigt lika snabb i svängarna som Wendy. Träningsgrupperna har företräde till 90cm-klassen så jag tänkte att det inte var någon idé att skriva upp sig där. Eftersom de har företräde och det är först till kvarn på de andra klasserna så ville jag inte riskera att bli utan helt. Om ingen skriver upp sig på Wendy i 90cm så ska Rebecka troligen flytta upp mig till den klassen, men det återstår att se. Hur som helst är jag galet peppad! Om exakt fyra veckor vet jag om jag dog eller inte, hahaha.


Hon klarar ju både 80 och 90cm utan problem, bara hon vill vill säga

That is funny. And Rachel keeps touching him..!

Jag drömde att jag gick över gränsen från Sverige till Tyskland men det var kväll så jag skulle lägga mig och vila. Varför jag la mig just precis på gränsen i ett litet hål där det gick förbi en massa militärer har jag dock ingen aning om. Jag blev faktiskt inte upptäckt av militären, däremot någon som jag inte riktigt vet vem det var. Men det var lugnt för plötsligt var vi i USA! Vilka "vi" var är jag inte riktigt säker på, men det var ganska många. Katja var där, och Linnéa.. Och hela SURF tydligen eftersom vi hade ridlektion. Linnéa var också med och red vilket var lite konstigt eftersom hon var en av få i min klass som inte tycker om hästar. Det var ett vattenreningsverk som blev till en tågstation och av någon anledning hade Top Model varit där och fotograferat någon gång, för jag kände igen det. Det var även något slags event och min telefon var gravid. Det var också en sjö och jag tror att folk slogs, men jag minns inte riktigt.
Jag hade inte jättesvårt att somna igår, jag tror faktiskt jag somnade vid tolv tiden (yay!) men den här gången var det sömnen i sig som var svår att bemästra. Jag vaknade väldigt många gånger så det blev ingen tidig morgon idag i alla fall. Tyvärr. Men men.. Det är fint väder vilket gör en lite gladare, det är ridning idag och Amon bjuder på middag igen! Nu tror jag att jag ska äta frukost.


Print screen från när Sara filmade. Duktig häst!

No, I don't want you to buy me a hat, I'm saying that I am a ha... It's a metaphor daddy!

För första gången på nästan fem år har jag nu varit tillbaka i teatersalen på Waldorfskolan. Sist jag var där var våren 2006 när min systers klass spelade 12ans spel och nu var jag där för att se min lillebror och hans klass spela åttans spel: Prins Sorgfri. De var jätteduktiga allihopa, det var jätteroligt! Vid ett tillfälle skriker prinsen "FEEEEST!" och så började de dansa jätteroligt allihopa, jag tror till och med jag fick lära mig ett och annat nytt dansmove att prova på NH någon gång, hahaha.
Annars har jag inte så mycket att skriva. Jag hade ont i huvudet innan jag for hemifrån men det gick över, jag och Fanny promenerade in till stan, de serverade kladdkaka, kladdkaka och chokladmuffins i pausen och det var väldigt gott att dricka saft. Nu har jag ont i huvudet igen, jag har inte gjort något vettigt idag och det lär inte bli något gjort heller. På lördag har jag tandläkartid och det är Julbasar på Waldorf. Då tror jag att jag ska se Prins Sorgfri igen, det var så himla bra!


Bilderna är från Waldorfskolans hemsida så jag antar att det är Johan Svensson som tagit dem.


Lillebror Anton spanar ut över muren

Okay, that is either "How could you?" or "Enormous breasts!"

Igår lyckades jag somna vid halv tre, jag tror att det är rekord! Jag förstår inte varför jag har så svårt att sova, det brukar vara min specialitet! Jag lyckades hur som helst inte kliva upp imorse, men imorgon ska jag fasen tvinga upp mig själv om jag så ska hålla upp ögonlocken med hjälp av tändstickor. Imorgon är jag i och för sig ledig, men jag tänkte att det kan vara bra att försöka ställa tillbaka dygnet innan jag faktiskt måste gå upp innan åtta. Om jag går upp tidigt imorgon och har ridning på kvällen borde det inte bli något större problem att somna, men man vet aldrig.
Jag har förövrigt kommit fram till att jag hinner titta/lyssna på i princip hela första säsongen av Vänner på en dag, det betyder att jag sett alla avsnitt väääldigt många gånger senaste veckan. Jag hoppar dock alltid över avsnittet med Mrs. Bing, men det är faktiskt inge roligt. Det börjar bli lite tråkigt att bara ha en säsong av Vänner, men då kan jag å andra sidan i princip alla avsnitt utantill vilket gör att jag till och med kan plugga medan jag lyssnar på Vänner. Jag vet, jag är konstig.
En annan sak jag kommit fram till är att det inte finns något som är så beroendeframkallande som att lägga Harpan när det är inställt på Las Vegas - Kumulativ. Det är helt omöjligt att sluta!


Här är en till film från ridningen förra veckan. Anettes lillasyster Sara filmade från ridhuset så en lite kortare film till fick jag! Jag gillar denna eftersom det dels är mycket bättre bildkvalité och man ser bättre hur fint hon hoppar. Sista skuttet är hon lätt 20cm över! Enjoy!

I know this is going to sound unbelievably selfish on my part, but, were you planning on bringing up the whole baby, lesbian thing?

Hej och hå, allt står på sne i mitt huvud. Jag börjar fundera över om jag håller på att förlora förståndet, men om det faktiskt var fallet hade jag nog kanske inte tänkt på det. Men min konstiga dygnsrytm och saknaden av sociala relationer gör mig alltid lite mosig i huvudet. Jag hoppas det släpper snart bara, för det får mig att tänka konstigt och det är mest bara jobbigt.
Jag har funderat lite över julklappshoppningen på ridskolan, ett tag där trodde jag att det inte skulle bli av eftersom julshowen är helgen innan jul och det är vanligtvis då hopptävlingen brukar vara (och julshowen helgen innan det) men nu har jag fått bekräftat att det visst blir av! Nu längtar jag bara tills listorna kommer upp så att man får se klasserna och kan skriva upp sig! Jag är riktigt sugen på att tävla Wendy faktiskt, men det beror lite på vad det är för klasser, vilka hästar som går vilken klass och vilka hästar som blir paxade av träningsgruppare - om de har den regeln, vilket jag antar att de har. Det är antingen Rebecka eller Camilla som sätter upp listorna så med lite tur sitter de där när jag kommer dit på torsdag. Jag längtar! Sen längtar jag allmänt efter ridningen, det är alltid roligt! Och nu när hoppningen är över så lär det bli nya hästar och det är alltid lika spännande att se vem man får. Jag brukar alltid hoppas på vissa hästar, men just nu känner jag att jag nog kan rida vem som helst, eller ja, det beror på vad vi gör. Jag är dock inte så peppad på att rida Sarkof eftersom mina ben inte skulle nå under sadeln, och BJ var ingen riktig favorit. Men annars så! Jag har fortfarande storhästar jag inte ens ridit än. Men ja, Kate är ju en självklar favorit, och det var riktigt roligt att rida dressyr med Lola! Jaja, svammel svammel. Snart måste jag nog försöka gå och sova, kanske är det inatt allt blir normalt igen!

Let's carve my aging face off, fetch us a knife, start with my eyes, down so the lines form a grimacing smile

När jag inte kunde sova inatt så blev det en dusch och lite diskning tills jag kände mig trött igen. Dock somnade jag ändå inte på en gång så när väckaren ringde imorse råkade jag znoosa i sömnen tills den slutade. Sen när jag vaknade tio i tolv tänkte jag att jag kunde ligga kvar i tio minuter, men när jag blundat en stund hade det visst gått 40 minuter, haha. Bra jobbat!
Det är kisstråkigt väder ute, dimmigt (igen) och det skymmer redan. Även om vädret inte spelar någon större roll när man ska sitta inne och plugga så är det inte direkt motiverande. Men nu måste jag verkligen börja plugga! Om en vecka har vi en 6 poängs-tenta som jag absolut inte vill skriva omtenta på, och när det är så mycket går det inte riktigt att börja plugga kvällen innan som jag gjorde med Källkritik-/statistiktentan. Det funkade ju tydligen inte då heller eftersom jag fick underkänt på den, men det var ju bara tack vare statistiken. Jag undrar hur det gick på omtentan..
Nej, nu ska jag nog diska det sista och gå ut med retursoporna så att det ser lite mer ut som ett hem och lite mindre som ett slagfält om Andreas ska komma hit och hämta sina handskar. Så här kan det faktiskt inte se ut om man får besök, även om han säkert inte ens kommer kliva in genom dörren, haha. Det är hemskt. Jag måste köpa en dammsugare.

You cook naked? Yeah, toast, oatmeal.. Nothing that splatters

Vadå sova? Vad är det? Kan någon lära mig hur man gör? Precis som igår lyckades jag halvsova i flera timmar för att sen vakna pigg. Jag funderar på om jag ska ta tillfället i akt och göra något vettigt, typ diska eller plugga. Om jag ändå "sovit" några timmar kanske jag kan vara vaken några timmar sen sova några till och få ihop nattens sömntimmar i två sovpass. Frågan är ju bara om jag lyckas ta mig upp imorgon bitti, det är ju det som är svårast. På fredag har jag case-övning och den ska jag inte missa om jag så ska dygna innan.
Det enda som gör mig lite omotiverad på att börja göra vettiga saker nu är att jag har ont i huvudet. Jag skulle såklart kunna lägga mig och bara vänta på att bli tillräckligt trött igen, men när jag har sovit så konstigt så länge kanske det vore smart att ta tillfället i akt och använda denna underliga vakna tid till att faktiskt vara produktiv. En värktablett till att börja med och sen se vad som händer. Kanske ta en dusch? Åh, varför är det inte morgon så att det vore normalt att duscha nu...


Ett misslyckat försök att fota karlavagnen utan stativ när vi var i Napoleonviken med Lova i våras

Aren't you a little cute to be a doctor?

Hahaha, jag brukar läsa en blogg som två tjejer som rider ponny på ridskolan har, och här om dagen red en av dem Hebel när de hade ridning och eftersom han är bäst kunde jag inte låta bli att kommentera det. Elvira, som hon heter, är dock egentligen lite för lång för att rida honom och jag fick då ett jättefint svar på den kommentaren. Jag skrattade högt när jag läste den! Tack Elvira, you made my day!




Det kan dock inte förnekas, han är rätt rund om magen, vilket är ganska kul eftersom han har så smala ben!

↓ Tjockishäst på betet-08 | Flygande köttbulle, Blå Dragonerna 11/10-08

I think that bitch cracked my tooth..!

Nu har jag varit och hämtat ut tenta 3 och jag är förvånansvärt irriterad. Jag var orolig för hur det skulle gå på del 3 men kände mig ganska säker på både del 1 och 2. Jag fick 7 av 7 poäng på del 1 och det är ju kul, men bara 4 av 7 på del 2 och då går G-gränsen vid 4 poäng! Hade jag haft en halv poäng mindre på del 2 hade jag blivit underkänd även fast jag klarade 8 poängs-gränsen på del 3. Nu fick jag ju godkänt så jag ska väl inte klaga, men det känns ändå rätt surt. Lite som när man tävlar dressyr och tror att det går bra bara för att få tillbaka protokollet och det visar sig att det inte alls gick så bra som man trodde.
Förövrigt suger det att Hectos Höstfest var i helgen, hade den varit t.ex idag så hade jag självklart gått, men i lördags orkade jag inte och nu ångrar jag det. Stefan skrev att han paxat en grym roll åt mig vilket bara får mig att ångra mig mer att jag inte var där. Men men, inte mycket man kan göra åt det.
15/12 ska jag i alla fall träffa en läkare på UH och förhoppningsvis få lite lyckopiller, efter det kanske jag slipper få ångest av att missa saker, och med lite tur även orka kliva upp på morgnarna. Visst kan det bero på att jag inte kan sova som vanligt just nu, men jag har ju problem med att kliva upp även när jag somnar i tid. Igår lyckades jag halvsomna och halvsova från tio till tolv, men när jag satte mig upp för att stänga av Vänner så blev jag pigg och kunde inte somna förrän halv fyra. Jag måste få tillbaka dygnet, jag kan inte fortsätta såhär! På fredag har jag case-övning igen och då ska jag INTE försova mig. Samma gäller nästa tisdag när jag har tenta.
Oooh, jag borde plugga..

How could I fit in that box? And why didn't I like pants?

Lite produktiv har jag varit den här helgen, jag har lagat kalasgod söndagmiddag bestående av klyftpotatis, smörkokta morötter, stekt kyckling, gräddsås och svartvinbärsgelé. Det blev väldigt gott! Det är i och för sig samma som vi åt hemma hos pappa på fars dag förra veckan, men när jag ändå hade en massa kyckling hemma så kunde jag inte låta bli. Jag köpte dock alldeles för lite potatis..
Klockan är sju och jag har lagat mat. Men jag har inte gjort så mycket annat. Men jag ska banne mig göra något mer vettigt innan den här dagen är slut! Typ.. Diska kanske.. Jaja, nu ska jag i alla fall titta på Kung Fu Panda 2. Även om Shen är ond så ääälskar jag Gary Oldman!

I think this is probably why Damone smokes in his cell, alone.

Planen idag var att inte sova lika länge som igår och det gick ganska bra. Jag klev upp vid ett idag, haha. Jag har så himla svårt att ta mig upp ur sängen på morgonen om jag är trött när jag vaknar. Det är mycket lättare att somna om, och det är så himla skönt att sova!
Idag hade jag tänkt: Laga riktig mat så att jag kan få lite matlådor, diska, gå ut med retursoporna (jag har fortfarande kvar påsarna med glasflaskor kvar sen festen förra helgen) och plugga. Hittills har jag.. Spelat Zelda och tittat på Vänner. För att laga maten jag tänkt laga måste jag gå till Ica, men jag orkar inte, haha. Det är typ 800 meter till Ica. Eller var det 1200 meter? Hur som helst är jag för lat. Det är egentligen inte jätteviktigt, det är bara det att jag vill ha timjan till kycklingen. Jag kan alltid laga något annat, vi får se, klockan är ändå bara halv tre.

Det snöar ute! Väldigt lite men ändå, det är väldigt mysigt. Dock säger SMHI att det kommer vara plusgrader nästan hela tiden de kommande tio dagarna, nästa gång det ska snöa är mo en vecka men då är det också plusgrader så den riktiga snön kommer nog inte än på ett tag. Det är synd faktiskt, jag brukar inte tycka om snön så mycket, men nu när det är så mörkt ute behövs det lite snö. Dessutom behöver jag en ursäkt att lyssna på julmusik, hahaha. I och för sig är första advent nästa vecka så då är det okej hur som helst. Jag ska försöka bygga en ny adventsstake, eftersom jag inte har någon riktigt, för den jag gjorde förra året tyckte jag faktiskt var väldigt fin.


Tessinparken när snön kom tillbaka förra året - om jag inte minns fel

There's Father's Day, there's Mother's Day, there's no Lesbian Lover Day!

Jag tänkte ju att jag skulle vända på dygnet i helgen och hittills har det gått väldigt bra, bortsett från att det är åt fel håll. Jag kunde inte somna igår heller (den här gången får jag dock skylla mig själv eftersom jag började ladda hem olika emulatorer och kunde inte låta bli att spela lite) sen hade jag tänkt kliva upp hyfsat tidigt ändå men jag somnade om hela tiden och vaknade 15.18! Då var det redan mörkt ute så nu känns det som att det fortfarande är igår, hahaha. Varför det känns som att det är igår vet jag faktiskt inte, men jag har ju helt klart missat typ en hel dag. Det suger lite för jag får alltid ångest när jag råkar sova för länge.
Egentligen skulle jag på Hectos Höstfest, det verkar faktiskt vara riktigt roligt eftersom det ska vara en mordgåta, men eftersom jag fortfarande sitter i mjukisar och ska äta lite frukost (?!) nu men skulle varit där för 6 minuter sen så blir det nog inte av. Mensvärk och vänt dygn är ingen bra utgångspunkt för att åka på fest.
Jag försöker övertala Adam och Cider (Stefan) att komma hit men det ser mörkt ut. Jag kanske ska försöka göra något vettigt istället, typ städa, tvätta eller plugga. Men jag känner mig helt desorienterad av mörkret och faktumet att jag bara varit vaken i ca tre timmar så det kan bli svårt. Jag ska äta min fil nu i alla fall och se vad som händer sen. Om inte annat kan jag titta på film idag också, hahaha. Eller lägga mitt gamla pussel (eftersom jag la färdigt det nya samma kväll som jag skrev om det) och lyssna vidare på Livet, Universum och Allting. Jag har inte kommit mycket längre än jag gjort förut och att lyssna på det medan man lägger pussel är ett bra sätt att ta sig vidare.


Sist jag hängde med båda grabbarna samtidigt. Cider


Och Adam.

Även om det inte regnar, halleluja, så i mån utav plats tar jag med mig paraplyet bara bara ifall

Jag kunde inte somna igår heller så det blev ingen föreläsning idag heller. Jag hoppas att jag kan använda helgen till att vända tillbaka dygnet, eller vad det nu är som är fel.
Jag hade i alla fall möte på UH idag och jag träffade Adam och Frida på stan av en slump. Vi pratade bara en liten stund, men det var trevligt ändå. Kul att träffa människor. Jag passade även på att utnyttja mina pengar så mycket som möjligt, så jag handlade upp de pengar jag hade på kontot, lämnade ca 10kr och sen övertrasserade jag så att jag kunde handla lite till, haha. Jag älskar att man kan låna pengar av Swedbank, då klarar man sig alltid lite längre.
Jag har haft en lagom seg dag annars, när jag kom hem kollade jag på Shrek Forever After och sen "tittade" jag på Sherlock Holmes. Igen. Robert Downey Jr är verkligen allt annat än ful! Och Jude Law är faktiskt snygg som Watson. Jag undrar om det är mustaschen.. Hur som helst fick det stå på i bakgrunden medan jag lekte med mina lösögonfransar och smink inne i badrummet. Produktiv fredag kväll.
Imorgon har Hectos höstfest och jag är rätt peppad på att fara men jag får se hur jag mår imorgon. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig hade jag tänkt. Med lite tur kanske jag somnar innan klockan tre då!




So how many cameras are actually on you?

Hoppningen idag gick väldigt bra, men det kändes bara konstigt. Jag blir lite konstig i huvudet när man är i hela ridhuset, det blir så tyst och tomt. Dessutom hade jag så väldigt höga förväntningar så när lektionen faktiskt mötte mina förväntningar blev jag som likgiltig. Jag kan inte uppskatta att det gick bra. Dessutom blev allt så utdraget så även om vi bara var sex stycken så känns det som att vi inte hann med så mycket. Vi hann hoppa alla hinder var för sig sen två linjer men vi hann aldrig sätta ihop dem. Jaja, jag är väl nöjd antar jag. Fanny filmade inte allt men lite så det blev en kort film i alla fall, sen tror jag att Anettes syster Sara filmade också så vi får se om det kommer in från något håll sen.
Vi hoppade ca 70cm och på den bortre oxern gick vi utanför första gången men det var så odramatiskt att det inte fick vara med på filmen.
Jag har egentligen andra saker jag tänkt skriva om också men jag känner mig fortfarande så konstig i huvudet så det får komma sen. Jag undrar om min konstiga sömn "inatt" har något med saken att göra..



Jess, be honest.. Is the turkey named Paul?

Jag somnade vid halv sex imorse så jag var inte direkt pigg när mamma ringde och väkte mig halv nio på morgonen. Jag blev inte direkt gladare av att höra att hon inte kunde skjutsa mig till ridningen, men jag förstår varför - hon har feber. Så jag smsade pappa och frågade men Marlene skulle ha deras bil hela kvällen. Då smsade jag Fanny och frågade om hon kunde skjutsa mig om vi fick låna Amons bil och hon sa ja, så då frågade jag Amon om vi fick låna bilen och han sa också ja! Och allt detta fixade jag innan jag ens klev upp, hahaha. Det får kompensera för att jag inte for på dagens föreläsning. Dessutom bjuder han på middag idag vilket är awesome, då slipper jag laga mat. OCH jag får träffa Ester och Juni för första gången på flera veckor så jag är bara glad. Jag hoppas bara att Fanny är peppad på att stanna och filma, jag har verkligen taggat den här lektionen hela veckan så det vore trist ifall den inte blev filmad (eftersom jag vet att mamma hade gjort det om hon skjutsat mig). Jag hoppas att det går bra nu bara, eftersom jag sett fram emot det så länge, hahaha.
Jag ringde även Origo och min mp3 är där! Vilken fantastisk lättnad! Så jag måste bara äta lite frukost och göra mig presentabel sen ska jag cykla och hämta den!


Fanny med Ester och jag med Juni. Sötare barn får man leta efter!

So maybe it wasn't such a bad idea, me kissing your mom?

Jag är jättetrött men jag kan inte sova, jag började tänka på min mp3 som jag inte sett sen i fredags så jag kan inte somna. Jag gick upp och kollade igenom alla skåp, lådor och garderober som finns i lägenheten, under sängen och under sofforna men utan framgång. Jag trodde jag lämnade den hemma när vi gick ut men antingen följde den med till Origo och inte hem eller så stal någon den. Jag förstår bara inte varför någon skulle stjäla en mp3 men jättefula hörlurar när det fanns en systemkamera? I och för sig var den väl mer synlig så att det skulle synas mer om man tog den, min mp3 var i min väska som låg i ett hörn på golvet. Jag hoppas för allt i världen att den är på Origo, det är den enda tekniska prylen jag har som inte är helt trasig, och då kan man inte ens göra spellistor på den.. Och det är inte direkt som att jag har mycket pengar att köpa en ny för. Och jag har musik på den som inte finns någon annanstans eftersom båda mina externa hårddiskar är trasiga... Så jävla crapy! Jag blir så förbannad! Visst, det finns en liten chans att den är på Origo, men det är inte direkt som att jag kan ringa och fråga nu. Och jag kan inte somna heller.. Jag lär ju bara pigg nog att vara på föreläsning kl.10 imorgon! Kanske inte.
Jag misstänker att jag ska få mens snart, jag känner mig väldigt pmsig. Bra kväll...

It's official..

.. Jag har inte gjort något vettigt alls idag. Och jag som skulle vara produktiv idag! Jag har i och för sig skaffat internet men det kan man i och för sig se som oansvarigt. Men det sägs ju att jag är vuxen vilket betyder att jag ska kunna fatta mina egna beslut. Jag tror att det var en bra idé, jag får ändå de första fyra månaderna för halva priset och efter det kanske jag på något underligt vis fått mer pengar så då kanske det är lugnt. Vad är det för månad om fyra månader? Jesus, jag fyller 22 om några månader...
Jag har även målat naglarna idag, det är väl lite produktivt? Jag har även läst nästan hälften av en av två texter och det är väl alltid något. Jag har även ätit världens godaste frukost till middag, jag förstår inte varför, men frukost är mycket godare till middag! Jag blev även helt sjukt glad när jag hittade chokladkakan jag fick av Madde i inflyttningspresent i en låda! Jag hade helt glömt bort den och den satt väldigt fint när all min billiga glass tagit slut, haha.
Det känns som att jag bara svamlar, jag borde nog sova.



Btw så vill jag tipsa om en jättebra tv-serie för er som gillar sjukhus-serier och typ Gossip Girl - fast bättre! Hart of Dixie

At first when I see you cry it makes me smile

Jag känner mig väldigt vuxen nu, jag har skaffat fast bredband! Jag känner mig också smått korkad eftersom jag redan är bunden till ett mobilt bredband i typ ett och ett halvt år till.. Men med tanke på att jag inte hittar det och har använt min systers hittills (som suger) så känns det rätt skönt att ha ett som fungerar. Det är rätt frustrerande att försöka plugga när man inte ens tar sig in på Cambro för att internet är för långsamt. Jag kommer få leva på vatten och bröd från och med nu, med dubbelt internet och snart ridning två gånger i veckan. MEN DET ÄR SÅÅÅ VÄRT DET! Det är bara att prioritera, och jag prioriterar det jag mår bra av även i det långa loppet (till skillnad från alkohol som är roligt, men inte lika mycket längre nu när jag har börjat bli bakis).
En sak som är mindre bra är att det kommer vara mycket lättare att titta på tv-serier nu, vilket ofta prioriteras över plugg, men då får jag helt enkelt börja träna på min självdiciplin. To be honest är jag mest bara imponerad att de lät mig skaffa internet. Min väldigt konstiga och onödiga betalningsanmärkning gjorde så att jag inte kunde fixa mobilt bredband själv när jag bodde i Stockholm, eller telefon med abonnemang, men å andra sidan borde det ju inte vara något problem när jag faktiskt har fått förstahandskontrakt på lägenheten jag vill ha internet till.
Det är synd bara att datorn inte också blir snabbare bara för att internet är det..

Nej nu tror jag att jag ska återgå till att läsa om etik och moral på engelska, för det är ju så himla roligt..


Jag saknar Stockholm.. Men jag älskar faktiskt Umeå också!

Jag vill att ni föreställer er att jag har en synnerligen skarpladdad kill-o-zap granatpistol i handen

Dagarna går och min förkylning beter sig precis som den brukar. Jag blir sämre för varje dag som går, och just idag så är jag snorig, svullen i halsen, hostar, har lock för öronen och känner mig allmänt luddig på insidan av huvudet. Jag är bara tacksam att mina förkylningar på senaste tiden har slutat ge mig jätteont i halsen, det är en del jag helt klart klarar mig utan.
Imorgon är det ridning som jag INTE tänker missa, så då blir det ibumetinfest i min kropp. För ja, man kan dämpa förkylning på samma sätt som feber med hjälp av värktabletter. (Alvedon fungerar även väldigt bra mot hosta).
Idag tänkte jag i alla fall gå runt och känna mig lite ynklig och försöka plugga lite också, det är rätt många instuderingsfrågor, men mest ska jag vara ynklig. Föreläsningen blev inställd idag så jag behöver inte ens ha dåligt samvete för att jag är hemma och känner mig ynklig.

Come on, an 80-foot tall inflatable dog loose over the city, how often do that happen?

Jag blev godkänd på tredje tentan! Så jäääävla skönt! Jag var så himla orolig eftersom jag bara gjorde flervalsfrågorna på tredje delen vilket var allt som behövdes OM man svarade rätt på alla, vilket jag gjorde! Jag är så jävla glad att jag inte behöver göra en till omtenta och dessutom har jag nu 7 poäng klara! Av 270, men ändå, haha. (Kanske till och med 330 om jag läser hela det "rätta"programmet och ett år engelska).
Frida kom hit idag och hängde, det var jättemysigt. Det blev lite vänner, lite middag, lite yatzy och ett parti Fia med Knuff som tog typ en timme, hahaha. Det var jättekul! Frida vann yatzyn och jag vann Fian.
Jag såg även på Cambro att föreläsningen är inställd imorgon vilket är awesome eftersom jag då inte behöver ha dåligt samvete om jag stannar hemma, haha. Jag ska försöka plugga hade jag tänkt, nästa tenta är på 6 poäng och jag vill känna att det går bra på riktigt den gången. Sen tror jag att jag ska lägga mitt nya 500-bitars pussel från WWF, det är så himla färgglatt, det är jättesnyggt! Dock hade jag velat ha Bilbo på ljudbok, som det ska vara, men jag tror jag nöjer mig med Restaurangen vid Slutet av Universum och Livet, Universum och Allting. De är så sjukt bra, och jag skulle vilja komma igenom hela LUoA eftersom jag hittills aldrig tagit mig längre än halva. För då skulle jag även kunna läsa de två sista böckerna, vilket jag aldrig heller gjort.
Jag tror faktiskt jag ska göra det nu!


En bild på Frida från geologiresan i 9an


Och en bild på Tove, Frida, Linnéa och Nina från samma resa


Phoebe, do you have a plan? I don't even have a pla..

Jag hatar att vara förkyld, jag känner mig alltid så ynklig. Dock har jag kanske tur den här gången och får bara en miniförkylnyng, jag har nämligen inte ont i halsen idag, men jag hostar fortfarande och det kliar som tusan i näsan, haha. Om jag nu blir värre så hoppas jag bara på att det inte blir innan torsdag, jag tänker INTE missa ridningen! Jag är så sjukt peppad på att hoppa med Wendy, det känns som att det kan gå riktigt bra efter hur det gick föra veckan, och jag tror att det kommer bli så sjukt kul! Vi har hela ridhuset så det blir banhoppning vilket alltid är kul. Mamma ska filma så det blir en till film på torsdag! Det är alltid kul med filmer, det är därför det är så klockrent att mamma hellre skjutsar på tisdagar nästa termin, alltså kan jag med lite tur få en film varje vecka när jag går i hoppgruppen! Dock vet jag fortfarande inte hur jag ska lösa skjutsen på torsdagar, men jag pratade lite med Anette och jag kanske kan åka med henne. Dock bor hon på fel sida av stan så jag ska höra med de andra också och se om någon bor lite närmare.
Jag sitter inne på portalen och uppdaterar "Ej avklarade kurser" mest hela tiden nu för tiden i väntan på att se om jag klarade tredje tentan eller inte men det har fortfarande inte kommit upp något! Sjukt irriterande, om jag måste göra en till omtenta vill jag gärna veta det, haha.
Om ett tag kommer Frida hit och vi ska hänga lite, hon sa något om att ta med sig fika vilket jag tycker är en jättebra idé, haha. Jag undrar om hon hört av sig något mer, jag kan inte hitta min telefon..



(Jag vill lägga upp en bild, men eftersom jag knappt har några på datorn och internet är så långsamt innan klockan fyra så får det va)

I don't remeber when we were wild and young, all that's faded in a memory

Nu är jag hemma från omtentan och det kändes faktiskt rätt bra. När jag först läste igenom frågorna ville jag bara gå hem, men efter ett tag kom jag in i det, och med lite tur får jag godkänt den här gången. Flera av frågorna var samma som förra gången vilket störde mig rätt mycket eftersom jag inte läst igenom vad jag skrev på den mer än en gång och det var flera veckor sen, så troligen är det i alla fall en fråga jag kommer ha fel på två gånger, haha. Även att artikeln vi skulle analysera var jättekonstig och mycket svårare än den förra så det sög, men med lite tur kan jag skrapa ihop 6 poäng på varje del och på så sätt bli godkänd. Det skulle dock vara lite kissigt om jag bara får G på första delen den här gången när jag fick VG på den förra gången, men får man inte VG på båda delarna får man ändå bara G så det spelar väl inget större roll egentligen.
Egentligen skulle resultatet på tredje tentan kommit i fredags men de hann tydligen inte rätta alla tills dess så det skulle komma idag istället men det har det inte gjort! Jag håller på att bli tokig av att inte veta om jag klarade den eller inte!
Jag har i alla fall fått G (av högst G) på första reflektionsuppgiften vilket betyder att jag i alla fall har ett halvt poäng på den här kursen, haha. Jag har hittills 2 av 10 poäng på första kursen och 0.5 på andra. Känns bra! Men om jag satte omtentan får jag 3 till på första kursen, satte jag tredje tentan så har jag 10 av 10 poäng på första, så vi hoppas på det. Nästa fedag har vi andra case-övningen så då får jag ett till poäng, sen blir det ju omtenta på första tentan (1 poäng), en till reflektionsuppgift (0.5 poäng) till och en 6 poängs-tenta om två veckor. Då saknas det bara 1 poäng på hela kursen som jag inte kommer få förrän nästa höst.. Jaja.
Snart börjar sista kursen på terminen då vi också har vår första VFU (praktik) på sex dagar. Det är vid lucia så jag hoppas att jag hamnar typ på Grubbeskolan. Sen nästa termin börjar det roliga, då blir det två terminer i rad med bara engelska! Tjoho.. Sen måste jag styra upp allt på riktigt i vår och söka till det jag vill gå på riktigt, men det är ju först i mars/april så det är ett tag kvar.
Nej nu tror jag att jag ska äta lite glass och titta på någon rolig serie, jag har några att ta igen.




You could at least go for a drink with me

Min hals håller på att sakta men säkert döda mig. Jag vaknade halv sex imorse av att en mindre igelkott har bosatt sig i min hals. Jag får i princip alltid ont i halsen i början av en förkylning vilket jag inte alls är peppad på just nu. Dock är det inte samma halsont som jag brukar ha, den när det gör ont när man sväljer, utan nu är det som att det kliar i halsen konstant Och som att det saknas ett tunt lager av hud. Det som är mest irriterande är att värktabletter inte verkar fungera. Det är väldigt distraherande och jag skulle helst inte vilja sitta och tänka på det hela tentan ikväll. Tentan som jag borde plugga till precis nu. Och apropå tenta så borde jag få resultatet på tredje tentan idag. Det har dock inte kommit upp än.. Jag är riktigt nervös inför den eftersom jag måste ha svarat rätt på alla 18 flervalsfrågor om jag ska bli godkänd, har jag missar EN så är jag körd. Känns inte lovande, men jag vill verkligen inte ha en till omtenta!
Usch, jag har monsterhosta också tydligen. Det här kommer bli en låång dag. Och troligen en crapy vecka om förkylningen fortsätter..

"Snusfri snus, vilken dålig cigarett"

Nu är Katja på väg tillbaka till Uppsala.. Det har varit jätteroligt att ha henne här, även om vi mest bara tittat på tv-serier och film (bortsett från i fredags då). Vi har även ätit god mat, och för mycket mat, men det är så det ska vara när man har finbesök och är bakis, hahaha.
Festen i fredags var blev jättebra! Bortsett från att det är små rödvinsfläckar lite överallt (bl.a på min vita soffa) och att jag hitta två gamla snus inne i lägenheten så gick allt bara bra. Vi var nästan 30 personer och alla verkade ha jätteroligt. Jag, Katja och Stina började med att äta middag tillsammans sen kom det folk från klockan sju till klockan elva! Vid tio tiden började folk även bege sig ut och till sist var det bara jag, Katja, Rasmus och Benjamin kvar och fuladansade i köket. Det var king! Väl ute så fortsatte vi att dansa tills det stängde, vilket var hur kul som helst.
Jag fick några fina inflyttningspresenter även. Av Fanny och Johanna hade jag redan fått ett jättestort yatzy-spel, av Karin fick jag ett rivjärn, av Madde fick jag choklad, Rasmus gav mig tre paket cigg, Stina hade med sig rosor och av Katja fick jag ett jättefint litet durkslag och två nagellack. Och ett lösögonfranslim, men det var inte riktigt i inflyttningspresent.
Nu ska jag snart åka hem till pappa för att fira fars dag, sen blir det att plugga inför omtentan imorgon. Imorgon får jag även veta vad jag fick på tenta 3! Jag hoppas för allt i världen att jag är godkänd, jag vill inte ha tre omtentor i rad...

Btw så fick jag världens finaste komplimang av Paulina på ridningen i torsdags. Hon har också hoppat med Wendy men tyckte inte att det var varken roligt eller lätt. Hon sa i alla fall: "Du rider henne jättebra, det ser ut som att hon är din egen häst!" Som ridskoleryttare är det troligen den finaste komplimangen man kan få, jag blev helt rör och fick gåshud! Tack Paulina!


Min käre far när han spelade med Anna Hamilton på Umeå Open 2010. Han är inte galen, han är bara väldigt koncentrerad, hahaha.

Shake it like a polaroid picture

Nu är Katja här! Och ridningen gick jättebra! Jag är så himla glad! Jag fick som sagt rida Wendy och det gick långt över förväntan, hon sprang på som vanligt och ökade inför hindren men jag kunde för det mesta hålla henne så att hon åtminstone inte hoppade av fyra meter innan hindret.
Vi tränade på kort och lång anridning och avstånden gick alltid bra, jag menar det är Wendy, vårat problem är ju det där med att inte springa iväg. I början var det bara små hinder, sen höjdes det upp till 80cm på räcket (det blå-gula) och typ 75cm på stigsprånget. Nästa vecka blir det också hoppning (!!) och jag sa att jag faktiskt kan rida Wendy då också. Blir king! Jag är lite disträ för att Katja är här men jag bjuder på en film från dagens lektion!




För jag har hört av pensionärer att allt var bättre förr, till och med vädret

Jag kunde inte somna igår men jag försov mig faktiskt inte imorse! Det resulterade dock i strax under fem timmars sömn innan jag gav mig av till Nolia för att duka inför Umegalan. (Umeågalan?) Vi var nio stycken som kom dit för SURFs räkning och vi dukade för 750 personer. Varje kuvert (alla delar av dukningen för en person) bestod av 15 artiklar vilket är 11250 stycken totalt. Dessutom var det flera dukar/bord och en eller två salt- och peppadkar, tandpetarburkar och sockerskålar/bord så kanske 11500 totalt? Ingenting gick sönder, det var trevligt, haha. Det kändes väldigt konstigt att se alla grejer från Äpplet, för två år sen var jag på Äpplet utan alla grejer, haha. Jag tog ingen bild på det, det var dumt.
Vi fick ju inte betalt personligen eftersom pengarna går till SURF men vi fick äta lunch på restaurangen där de hade en liten buffé. Så det blev potatisgratäng med rostbiff först och sen pannkakor med sylt och grädde till efterrätt! Så sjukligt gott var det!
Efter det skulle jag egentligen till universitetet för temadag med BRIS, men jag var så trött och ville så hemsk gärna ta av mig skorna så jag for hem istället. Jag har en del att göra här också! Dels tror jag att jag kanske måste sova middag, jag är görtrött. Jag fixade lite med ljusnätet men det är inte klart, jag är för kort för att fixa det sista så jag hoppas att Katja kan hjälpa mig med det, hon kommer ju hit ikväll!!!! Ikväll är det också ridning och hoppning om man ska tro på häst-listan som satt i stallet förra veckan. Det konstiga är dock att ponny har teori först nästa vecka, så med lite tur kanske vi får hoppa två gånger i rad! That would be awesome! Även om jag kommer få hoppa varje vecka nästa termin så kan man aldrig ha för mycket hoppning!


Såhär såg det ut i disken när jag jobbade samma dag som Umegalan för två år sen. Tomt.

No! No.. And we could do a lot better

Badrumsmattan känns mer som en handduk vilket är en stor besvikelse, men den är väldigt fin så det får va. Duschdraperiet är ännu finare än jag trodde att det skulle vara, känns mycket bra! Det blev en helt ny känsla i badrummet, trodde inte det kunde göra så stor skillnad, but it did and it's beautiful! Dock luktar det gummibåt nåt så jävulskt där inne nu, hahaha, men jag gissar på att det betyder att det kommer fungera bra. Jag har även äntligen köpt glödlampor så nu har jag en tillfällig hall-lampa och kommer även kunna sätta upp en fungerade lampa i sovrummet: min risboll! Åh, när jag fått hit lagerhyllan, fått en riktig taklampa till hallen, fixat ljusnätet, satt upp lill-hyllan och tavlan och städat ordentligt kommer det bli så himla fint här! Och det är faktiskt inte så mycket vilket känns kalasbra.
När jag var på UB och lämnade tillbaka böckerna så passade jag på att låna de fyra som fanns inför nästa kurs. Det är sjukt jobbigt att scanna böcker och det tar upp största delen av den tid jag faktiskt lägger på plugg, men jag sparar faktiskt ganska så jättemycket pengar! De pengar jag inte behöver lägga ut på kurslitteratur kommer jag istället kunna lägga på att rida två gånger i veckan! Det kommer behövas.
Åh, jag borde egentligen sova nu för imorgon ska jag upp jättetidigt för att åka till Nolia och duka (jag tänker ställa flera larm så att jag inte försover mig IGEN) men jag håller på att titta på Love Bites, and I love it! Kalasbra serie, jag hoppas för allt i världen att den inte tar slut efter de här avsnitten. Men i dagens serie-värld vet man aldrig, kolla bara på Off The Map, 13 avsnitt sen blev det inge mer. Hur som helst, jag kommer vara så jävla trött imorgon! Men det kommer vara värt det. Hjälpa SURF, rida och träffa Katja. Sämre torsdagar får man leta efter!
Jaja, sova var det va?




Beatet låter som när någon spelar på en kastrull med sånt som man äter soppa med

Det börjar hända saker! Eller ja, det händer saker hela tiden men nu börjar det synas. Jag har burit ner alla mina tomma kartonger till förrådet vilket gör att det ser mycket mer färdigt ut här. Å andra sidan har jag typ tre kartonger, en resväska och golvet fullt av grejer kvar, men det tar sig. Jag fick även ett sms idag som säger att jag har ett paket från H&M att hämta ut, det betyder att mitt duschdraperi och min badrumsmatta äntligen har kommit! Så jag måste bara orka cykla bort till Ålidhem Centrum och hämta det. Jag måste ändå till UB och lämna tillbaka de sista två böckerna idag annars får jag inte låna böcker igen. Och jag måste köpa glödlampor..

Det är dimmigt ute igen, det rullade in på bara några minuter. Nu är luftfuktigheten 100% och det känns som stillastående regn ute.


Bild tagen 14.19


Bild tagen 14.49


Och en bild från min balkong när det var lite finare väder igår.

I feel like somebody I don't know, are we really who we used to be?

Det där priset jag pratade om förut, till den som är världsbäst på att försova sig, om jag inte förtjänade den förut gör jag helt klart det nu. Jag försov mig idag, när vi har case-övning, som man inte kan göra om förrän nästa år om man missar den. Det känns riktigt bra.. Jaja, jag får väl ta tillfället i akt att göra andra vettiga saker. Det är mycket som måste fixas i lägenheten, helst innan imorgon, och jag borde plugga till tentan på måndag, för det lär inte bli mycket plugg när Katja är här. Imorgon kommer bli en lång dag, så vitt jag inte försover mig igen så klart. Klockan åtta ska jag st utanför Nolia redo att duka fram till kl.13 då jag måste skynda mig tillbaka till universitetet för en temadag med BRIS. Sen är det såklart ridning och efter det kommer Katja! Jag kommer somna som en sten imorgon kväll tror jag, haha.
Nej, nu ska jag ta min ofrivilliga ledighet och jobba med lägenheten! Förhoppningsvis kommer Adam hit idag och hjälper mig med mitt ljusnät. Åh, jag tror verkligen det kommer bli jättefint!


Adam och jag på Täftefestivalen 2008

Hahaha

Jag blir alltid lika glad när jag hittar den här


You're not the guy who asked for the tea are you?

Jahaja, pappelipapp for just iväg på föräldramöte i lillebrors klass så jag ska stanna här lite längre än planerat så att jag kan få skjuts hem sen. Jag är lat och snål så det blir jättebra, dessutom får jag äntligen med mig min cykel och en madrass så att katja inte behöver sova på golvet. Jag behöver alltså inte stressa med scanningen längre och jag tror jag ska promenera bort till Ica och köpa lite mat. Det känns som att det enda jag gör är att köpa mat.. Men när Katja måste jag ladda upp med lite mer vegetariskt och de har erbjudande på både quorn och avokado så lite tacos i helgen kanske? Dessutom behöver jag fortfarande en toaborste och glödlampor. Jag har verkligen inga pengar alls snart. Vilken tur då att det bara är 2½ vecka kvar tills man får pengar...
I have good news though! Från och med nästa termin kommer jag rida två gånger i veckan! Bortsett från drömmen att ha egen häst eller en rolig medryttarhäst så har jag alltid velat rida två gånger i veckan på ridskolan. Ni kanske tycker att det är dumt att harva runt på ridskolan två gånger i veckan när man är 21, men jag älskar SURF och jag vill både hoppa och rida dressyr. Så jag stannar kvar i min nuvarande vanliga grupp OCH börjar i hoppgruppen nästa år! Jag är sjukt peppad! Det kommer bli dyrt, mycket vatten och bröd, men det gäller ju att prioritera. Rida lite mer och dricka lite mindre kanske, hahaha.

I made a man with eyes of coal and a smile so bewitchin', how was I supposed to know that my mom was dead in the kitchen?

Nu är jag hemma hos min käre far och ska dejta scannern. Igen. Men det är något jag måste göra eftersom jag måste lämna tillbaka böckerna igår. Yay.. Jag har case-övning imorgon, Katja kommer på torsdag (!!), inflyttningsfesten är på fredag (!!) och jag har omtenta på måndag. Jag har knappt pluggat något alls och lägenheten ser fortfarande ut som ett skatknull (tack för det fina ordet bästaste Millan). Vadå stressad? Sen är ju pengar en helt eget stressmoment som jag bara försöker ignorera så gott det går.
Nu är Nina på väg till Mexico.. Jag är glad för hennes skull men jag måste säga att jag även tycker att det suger! Visst, vi bor inte i samma stad längre, men avståndet Umeå-Stockholm är inte riktigt lika långt som Sverige-Mexico. Jaja, jag får ju träffa henne igen när hon kommer hem. I Juni. Jag måste se till att hitta min mic och skaffa en webkamera så att jag kan skypa med henne. Jag måste även skaffa skype.
Nej, nu måste jag ge mig på scannern, två böcker kommer ta sin tid. Jag är bara tacksam att de är små nog för att man ska kunna scanna ett helt uppslag åt gången.

He couldn't hit water if he was standing on a boat

Jag känner mig jätteduktig som sitter här och läser kurslitteratur med en plan att svara på lite instuderingsfrågor. Jag blir dock smått irriterad när jag inser att det kanske inte är det jag borde fokusera på nu. Jag borde plugga till omtentan som jag har på måndag, men jag har väldigt svårt att tro att jag kommer förstå statistiken mycket bättre nu. Martin (kursansvarig) har sagt att han skulle lägga upp någon slags förklaring om hur man kunde tänkta med flervalsfrågorna när vi hade tenta-genomgången för några veckor sen, men han har fortfarande inte lagt upp något. Jag hoppas verkligen att jag får godkänt på tredje tentan, det är inge roligt att behöva plugga till flera samtidigt. Jag vill ju lämna utrymme i skallen för ny information! Det är i alla fall crapy att sitta här och känna ett visst intresse för etiken, men i bakhuvudet hela tiden veta att jag inte borde fokusera på det just nu. Kiss.
Jag kan inte direkt påstå att det hjälper att mitt (Fannys) internet inte fungerar så bra före klockan fyra (fråga mig inte varför), att hastigheten är begränsad och att jag inte har den blekaste aning om var mitt eget internet är! Jag tar mig ju för fan inte ens in på cambro! Kiss.

You do know you're not supposed to rufi yourself right?

Jag har gjort en ny header, men livskvaliteten blev ju helt klart kissig. Jag är dock alldeles för trött för att fixa det nu.
Imorgon är jag ledig, och då ska jag banne mig plugga! Jag måste även åka hem till min käre far och dejta skrivaren ännu en gång. Jag börjar bli nådigt less på det.. Jag blir trött bara av att tänka på det. Jag ska nog sova nu.



För er som har fel webbläsare så ser headern ut såhär


Förövrigt så är bilden på mig och Hebel tagen av Matilda Nordström, bilderna på mig och Kate av Sara Edlund och bilderna på mig och Wendy av någon av Michaela Bordeianus föräldrar. Övriga bilder har jag tagit själv.
Ni kan även ignorera mitt retard-face på bilderna. Titta på hästarna istället, de är snygga!

Every day is lesbian lover day!

Jag började dagen med att försova mig. Jag fortsatte den med att göra ingenting i några timmar. Sen tog jag en dusch och tänkte att jag skulle rycka upp mig lite. Hittills har jag inte gjort mycket mer. Jag har läst igenom instruktionerna för case-övningen vi har på onsdag men ingen litteratur. Det här går verkligen inge vidare bra. Dessutom är lägenheten fortfarande ett kaos. Jag fixar inte i lägenheten för att jag säger åt mig själv att jag måste plugga, men när jag inte pluggar heller så resulterar det bara i en massa ångest.
Jag tror jag ska diska lite, det är enkelt och borde dämpa ångesten lite i alla fall.




I hit her in the eye! I hit her in the eye!

Jag är inte bakis idag, men jag utnyttjar verkligen att det är helg. Jag har idag: sovit lite för länge, tittat på nästan hela första delen av Harry Potter 7, lagat mat med Fanny, tittat på Transformers, ätit glass och nästan satt upp ljusnätet, hahaha. Det ser lite dumt ut när man tänder det och det bara hänger utanför fönstret, men förhoppningsvis blir det skitsnyggt när det är klart! Dock är det 9 lampor som inte fungerar, men det skiter jag i. Det skulle bara suga allmänt mycket att försöka ta ner det igen nu.
När jag inte gör så mycket har jag inte så mycket att skriva om, jag ville bara.. Skriva något. Så jag tror jag ska ta hand om maten nu innan den blir dålig. Matlådor is the shit!




That is so cruel! Why? Why would a parent name their child Bethel?!

Jag drömde en massa konstiga saker inatt, om skolan och tenter och Eddie Izzard. Eddie Izzard-biten var rätt kul, han skulle ha en föreställning i stan och han bodde hos oss (Jag bodde visst hemma) innan föreställningen. Han hade låtsasboobs och en jätekul keps som han silvertejpat.
Jag drömde även att univseritetet och waldorfskolan satt ihop, väldigt intressant. Jag drömde att jag fick tillbaka en tenta som jag fått godkänt på, att Nina jobbade på skolan (då var det mest waldorf) och att större delar av Harry Potter-skådespelarna hängde runt där och lagade mat. Det var även en skitsnygg kille där som tyvärr inte finns på riktigt. Jag skulle inte haft något emot att sitta och titta på honom hela dagarna, hehe. Eller vem vet, han kanske visst finns bara att jag inte sett honom än? (Jag måste ju erkänna att jag fortfarande ser folk jag inte känner igen på föreläsningarna. Hectos-gänget i sig är nästan för många så att 12 insparksmoment inte är nog för att lära sig allas ansikten. Och då har vi både Tuff och Smisk kvar!)
Jag hade inte tänkt sova så länge som jag gjorde eftersom jag faktiskt gick och la mig rätt tidigt igår, men drömmarna lockade långt mycket mer än tentaplugg så det var inte ett svårt val att trycka på znoose om och om igen.

Jag blir bara mer och mer sugen på att slänga min dator i golvet. Igår hade jag laddat hela Harry Potter 7 del 2 och hela Crazy Stupid Love när datorn får för sig att häga sig så att jag fick starta om den och ladda om allt igen. Eftersom det tar rätt lång tid att ladda, och man bara kan ladda en i taget, så tittade jag på Pirates Of The Caribbean - On Stranger Tides istället så fick både del 1 och 2, plus Crazy Stupid Love, ladda till idag. Men nu kan jag inte öppna det förbannade firefoz-fönstret! Jag kommer vara tvungen att ladda om allt IGEN om jag vill se de här filmerna!
Kissdator.




Come on girls let's go show the guys that we now how to become number one in this hot party show, now push it!

Det märks att jag är bakis, för jag gör inget värt att skriva om och min hjärna står still så jag tänker inte på något värt att skriva om. Jag har hittills idag ätit en matlåda från min kick-ass matlagning inatt och tittat på... wait for it.. tv-serier! Jag har dock ett litet problem, några av de nya serierna jag tittar på finns inte på cuevana och det tar ca tusen år att ladda ner saker. Hittills har jag tittat på veckans avsnitt av Community, The Big Bang Theory, Chuck och nu tittar jag på Private Practice. Det blev även ett avsnitt av Dexter, ett avsnitt av The Secret Circle (sämst, hahaha) och lite hederliga Vänner-avsnitt. Kvar har vi alltså.. Fringe, Grey's Anatomy och jag har även buffrat sista Harry Potter filmen (!!) Jag vet inte om jag kommer palla att titta på den, men den finns där i alla fall. Det gör även Crazy, Stupid, Love. Jag kommer behöva något roligt efter Harry Potter, jag kan redan känna PPDn krypa upp. (Post Potter Depression).
Ja, nä.. Jag borde plugga, men vi vet ju hur det brukar gå. Jag ska åtminstone försöka göra något vettigt idag!
Nej men kanske en till matlåda nu då. Jag har faktiskt inte tillräckligt många nya fysiska lådor att laga ny mat än.




And now the guys go steady 'cause it wouldn't be right to leave their best girl home on a saturday night

Victor kom faktiskt och hämtade upp mig så vi kunde åka på bolaget tillsammans, sen släppte han av mig hemma igen så att jag kunde laga mat medan han for iväg och fortsatte fixa med bilen. Så jag gjorde en favorit i repris och lagade kickass god mat! Ibland blir jag nästan stolt över mig själv, jag kan faktiskt laga jävligt god mat! Och nu när jag faktiskt har en riktig frys (yay!) så kan jag göra matlådor utan att behöva äta upp dem dagen efter. Så även fast jag åt säkert två portioner fick jag tre matlådor! Ahwoho!
Jag tog i alla fall bussen ner till stan och träffade Anthon och Victor på Sibylla där de satt och drack öl. Jag fick även träffa Jennie (woho!) som jobbade ikväll. Sen knallade vi hem till Victor. Dit kom även Adam och Frida (jag fick alltså träffa tre av mina boyz) och vi spelade den legendariska "kortleken". Adam införde en av de bästa reglerna jag varit med om: man var tvungen att sjunga allt man ville säga! Från och med nu kommer lag smuggla in regel-kortet i toppen av högen och bestämma det direkt, hahaha.
När jag väl skulle hem skyndade jag mig till bussen men den kom aldrig. Först tänkte jag att den körde fel väg så jag började promenera hemåt. Jag blev bara lite snopen när den sen åkte förbi när jag (såklart) INTE stod vid en busshållplats. Så jag fick gå hela vägen hem. Det är i och för sig inte så långt längre, det var bara sjukt irriterande med det förbannade blomspruteregnet i ansiktet hela tiden! (Även hockeyfrillan när jag kom hem..)
Jag fick lite flashbacks från nästan samma tid för två år sen. Jag gick även då längs Kungsgatan på väg till Lilljansberget, men då var jag inte ensam... En konstig kväll.
När jag kom hem bestämde jag mig (av någon oförklarlig anledning) för att laga lite mat. Varför inte när man ändå är peppad? Dock är jag allt annat än smidig när jag har alkohol i blodet. Jag slant med kniven när jag skar lör och råkade sticka mig själv i magen. Klänningen höll, men det är ett liiitet hål i strumpbyxorna och jag fick ett minisår på magen (det kunde helt klart gått riktigt illa). Sen lyckades jag även riva mig själv på tummen så att det ser ut som att jag har fightats med en katt, hahaha. Jaja, maten blev god och nu har jag många matlådor!
Nu ska jag sluta svamla, dricka min resorb och sova!




Here we go again, I kinda wanna be more than friends

Ja, när man bor själv är ju det där med matlagning ganska viktigt. Jag är dock alldeles för lat för det, precis som med mycket annat. På några timmar har jag inte lyckats göra särskilt mycket vettigt över huvud taget. Jag lyckades bryta av en nagel alldeles för långt in när jag skulle försöka fixa mina nya tavelram, men det räknas knappast som vettigt.
Victor ringde för någon timme sen och vi funderar på att hitta på något ikväll. Det vore ruggigt trevligt, jag har inte träffat honom på evigheter nu! Jag hoppas bara att några fler av the boyz är peppade, jag träffar dem så sällan nu. Stefan är den jag träffade senast, men det var två veckor sen och innan dess var det ett bra tag sen jag såg honom också. Jaja, vi får se vad som händer. Victor skulle byta till vinterdäck på en bil i Sävar sen skulle han troligen komma förbi så vi kan åka på bolaget.
Jag pratade lite kort med stackars Stina som är sjuk idag. Jag missade hennes födelsedagsmiddag förra helgen, het i onödan även eftersom jag försov mig på tentan jag skulle stanna hemma för. Hur som helst bestämde vi att vi kör en liten tjejmiddag som förfest nästa fredag innan inflyttningsfesten, så jag får ta revansch då. Jag ska höra med Amanda också om hon är peppad, jag hade inga pengar när hon fyllde år så hon har inte heller fått någon present, haha.

Jag kom förresten på vad det var jag skulle skriva igår: Jag har hittat mina hörlurar! Vilken underbar känsla det var, jag kan inte direkt påstå att jag har mycket pengar över till sånt nu för tiden.


Två håra män och en trottoarkant

Keep on dancing 'til the world ends

Vilken underbar känsla det är att vakna och veta att man inte måste kliva upp direkt. Det är spännande att det är så stor skillnad på att kliva upp när man ska till univseritetet och när man bara ska fara runt och köpa grejer med sin mamma och syster.
Vi började på returbutiken, for vidare till Rusta och avslutade med Röda Korset Second Hand. Gud vad jag älskar att gå på såna butiker (second hand), för ofta hittar man riktiga fynd, men framförallt för att man kan skratta åt alla konstiga saker som man vet att någon någon gång har ägt. Vad tänkte det när de köpte en jätteful gosedjurs-papegoj-väska?! Helt fantastiskt. Nu har jag i alla fall köpte lite vettiga och lite ovettiga saker. Jag har bl.a en sop, en matta, rengöringsmedel, bakskålar, ett bestick-diskställ, lite fler värmeljushållare, ett ljusnät, världens gulligaste pyttelilla ljusslinga, en pashmina-sjal, en tavelram, en stor tekopp, galgar, en till rosa back (!!) och en hel del annat smått och gott. Men nu börjar jag faktiskt känna mig rent av fattig, det är inte lika kul.
Vi for också förbi mormor och morfars grav och tände ett ljus. Vi sjöng även Världens Frälsare och Rosen i vanlig ordning.
Nu ska jag försöka komma vidare i mitt lägenhetsfixande!



That's a relatively open weave and I can still see your... nipular areas

Hade totalt glömt bort att jag är ledig imorgon, så jävla nice med långhelg! Jag har i och för sig helg lite titt och tätt känns det som, så mycket som jag försover mig. Jag, mutti och syster ska i alla fall göra stan osäker imorgon, vi ska beta av Returbutiken, Myrorna, Röda Korset och Rusta, hahaha. Och Maxi och Coop Forum för att jag ska få gratis saker av dem. Inte alls smugg, nej nej!
Jag hade en deal med mig själv att när jag fick tillbaka min nagelfil så skulle jag ta bort mitt nagellack, fila naglarna och låta dem återhämta sig lite. Tror ni jag kunde hålla den dealen? Självklart inte. Men jag kunde inte låta bli, jag var tvungen att prova mitt nya görläckra nagellack från H&M! Jag älskar att de gör så många metallic-nagellack nu för tiden, my favourites!
Jag tänkte att jag skulle skriva något.. Jag kommer inte ihåg vad det var.

Take a second look and you'll see there is no one like me

Känslan att använda fötterna i 45 minuter utan att behöva stå på hälarna (blåsorna). Känslan att känna sig utmattad efter att man faktiskt uträttat något. Känslan när man får komma hem till en iskall Zeunerts julmust.

Jag fick Wendy på ridningen idag, jag har inte ridit henne på år och dar! Innan jag flyttade till Stockholm red jag först Cornelia större delen av sista terminen och sen Lola de sista veckorna så ja, längesen var det allt. Det var dock väldigt roligt och det gick väldigt mycket bättre än jag trodde det skulle göra! Visst, hon lyssnar knappt på innerskänkeln (särskilt inte i skritten), hon vinglar som om hon vore alkoholpåverkad och vägrar gå ut i hörnen, men hon gjorde som hon skulle mest hela tiden och hon gjorde det bra. Övningen gick ut på att i varannat hörn var det en volt och i varannat hörn skulle man gå in på hörnlinjen över tre travbommar. Först gjorde vi allt i trav och det gick bra, sen skulle volterna vara i galopp men det var fortfarande travbommar. Jag fasade travbommarna i början, för när Wendy får börja springa så slutar hon helst inte, men hon var jätteduktig! De första gångerna ville hon fortsätta springa efteråt men sen började hon förstå hur det skulle gå till. Inte en enda gång (!!) försökte hon galoppera eller hoppa över travbommarna! Det var ett under! Hon var så duktig att jag fick gåshud, hahaha.
Sen la Rebecka upp två sockerbitshinder där bommarna varit och så skulle vi rulla runt på spåret och hoppa dem (inga volter) och stå upp i galoppen. Stereotyp Wendy kom nu fram och ökade som en galning framför varje hinder och hoppade ibland av långt innan, men över lag gick det också bra. To be honest tycker jag att det är lite obehagligt att rida henne när hon blir så där, jag får flashbacks från Blå Dragonen och det var ingen vidare succé. Men Rebecka tycker att jag rider henne bra och jag ser det lite som en komplimang att hon vill sätta mig på henne för att det är inte alla som kan rida henne när hon är sådär. Så nästa vecka när vi har hoppning ska jag ha henne igen. Delade känslor inför det, men det blir nog bara bra. Fick jag bestämma skulle jag bara rida Kate och Lola hela tiden, hahaha. Men Wendy är fin, vi vann ju faktiskt en hopptävling tillsammans också!

Nu ska jag dricka min Zeunerts och göra ingenting. Fina grejer det!


Sexigheten själv efter närkampen med ett hinderstöd, Blå Dragonerna 24/10-09




Innan vi vann julklappshoppningen 19/12-09 (hon är ju onekligen väldigt söt!)


Dålig bild när vi fått vår fina blå-gula rosett! 19/12-09

Det är mig dom kallar smutser

Om det fanns ett pris för någon som är världsbäst på att försova sig skulle jag vinna det DIREKT! För det var precis vad jag gjorde imorse. Igen. Så jag missade hela kompetens-vad-det-nu-heter-tjafset imorse. Jag fick dock höra att jag inte missade så mycket så jag hoppas det stämmer! Jag for i alla fall på föreläsningen på eftermiddagen och den var rätt intressant ändå. Eller ja, jag är lite kluven. Ska jag vara ärlig tycker jag att hon förklarade ganska luddigt, åtminstone jag hade lite svårt att alltid förstå vad hon ville ha sagt. Det var en föreläsning om demokrati och jag måste erkänna att jag ser på demokrati på ett helt annat sätt nu än jag gjorde när jag vaknade imorse.
Efter föreläsningen (kl.15) när jag gick ut såg jag ett enormt dimmoln komma in över sjukhuset, det såg rätt sjukt ut faktiskt, och nu, nästan en timme senare, ser jag knappt 100m om jag tittar ut genom fönstret. Det bara kom. Dessutom känns det inte helt okej att komma ut kl.15 och mötas av skymningen, nu är det nästan mörk ute!
Jaja, kanske att man ska försöka göra något vettigt innan ridningen ikväll.


En bild på Sjöfröken tagen från Lova på väg in i Napoleonviken

So please tell me what's there to complain about

Jag knallade som sagt hem till min syster en sväng, det är inte illa att ha gångavstånd hem till dem! Väl där fick jag titta på Bonde Söker Fru i ca 40 minuter, jag förstår mig inte på svensk tv ibland... Efter det blev det i alla fall yatzy och kakor som lovat. Och te. Jag tog med mitt enorma yatzy och den enorma pennan vilket gjorde det hela lite roligare. En sak som också är rätt kul med att spela yatzy med Fanny, och även övriga personer i det gänget, är att man aldrig heter sitt namn. Man måste heta något annat och det kan variera rätt mycket. Några av de namn som används är: FH = Fett Hår, CS = Coleslaw, BAMF (mitt vanligaste) = Bitch Ass Mother Fucker, MVOD = Mensvärk Of Doom, CK = Cool Kille, GCK = Ganska Cool Kille m.fl.
Kakorna var goda.
En sak som var mindre roligt var att jag på vägen dit använde mina "vinterskor" (de pallade Stockholmsvintern i alla fall) för första gången sen förra året vilket var ett stort misstag! Innersulorna sitter fast men har glidit ner lite så jag fick kalasont i båda fötterna! Jag var nära att ta av mig dem och gå i bara strumpbyxorna men jag tänkte att det nog inte var någo vidare bra idé. Så när jag skulle hem lånade jag innersulorna ur Fannys gummistövlar vilket faktiskt hjälpe väldigt mycket! Jag var även nära att göra något av det lataste någonsin, men misslyckades. Jag tänkte gå till sjukhuset och ta bussen hem, hahaha. Det är tre hållplatser och jag var ju ändå tvungen att gå till sjukhuset först, och sen upp för backen här. Men bussen var tidig vilket gjorde att jag missade den så jag fick gå hem i alla fall. Det var inte så farligt, även om det blev en omväg.
Jag fick även låna ett duschdraperi av Fanny så nu slipper jag duscha utan! Min partysko blev även kvar där. Vi övergav planen på att häfta/limma den när hon ändå har en lädernål och björntråd, a.k.a hon kan sy ihop den igen.
Nej, nu ska jag nog ta mig den där duschen innan jag går och lägger mig. Måste ju upp tidig imorgon! Vi börjar redan 09.15, hahaha (ja jag är bortskämd och lat).


En irrelevant bild på min nuvarande ridlärare Rebecka på Donna Karen från Surfgalan.


Och en bild på min blivande (och f.d) ridlärare Camilla på Emmet. Även från galan.

Står med samma cigarett som om jag var Oscar Linnros

Jag plockar lite här, jag plockar lite där men i det stora hela händer det inte så mycket. Vill ingen komma hit och hålla mig sällskap? Det blir mycket roligare då. Jag gav mig även på att försöka laga mina favorit partyskor med hjälp av häftapparaten men det gick sådär. Teoretiskt sett var det en klockren idé, men klamrarna är så svaga att de släppte när jag försökte ta på mig skon. Jag borde alltså försöka med en häftpistol istället, hahaha. Eller bara superlimma lite också, det kan fungera! Jag måste bara ha superlim... Någon som har som vill komma hit och hälsa på? (Förövrigt är tydligen "superlimma" ett ord men inte "superlim" i firefox's ordbok)
Jag håller på att bli tokig på det här jävla mörkret ute! Det känns smått frustrerande eftersom det precis har börjat. Det känns som att klockan är typ fyra timmar mer än vad den är vilket gör att jag helst bara vill titta på vänner och sova hela tiden. Men nej nej, klockan är inte ens halv åtta! Jaja, det är väl bara att vänja sig, det kommer ju ta ett bra tag innan det blir ljust igen.
Nej, nu ska jag gå hem till min syster och äta kakor och spela yatzy!



Besvarar ni alla frågor på det här sättet?

Mötet blev inställt så nu har jag hela dagen till att göra vettiga saker. Det har dock inte hänt än så jag har inga större förväntningar på resten av dagen to be honest. Det är så förbannat kallt i min lägenhet! Jag har vridit upp elementen men jag misstänker att de inte är på, det blir i alla fall ingen skillnad.
Hittills idag har jag tittat på senaste avsnittet av New Girl (så jävla bra serier) och nästan hela 90210 men mitt (eller ja min systers, jag har fortfarande inte hittat mitt) internet är extreeemt långsamt. Det är konstigt, det var inte så här segt när jag bodde i Mickes lägenhet.. Kanske är det snabbare på andra sidan stan? Who know.. Jag vill hitta mitt eget internet, inte för att jag tror att det är mycket bättre, men det är skönt att kunna byta emellan när det går så här långsamt. Helst av allt önskar jag att jag inte hade ett internet för då hade jag kunna skaffa ett nytt, riktigt och bra internet, men nej nej, jag är bunden till det här i 24 månader..
Nej, nu måste jag fika lite tror jag, jag blev så himla hungrig. Knäckebröd med falukorv och te. Det blir bra.



Och han hade funnit en liten sten som skulle bli hans vän

Jag råkade försova mig imorse, som vanligt, men det gjorde inte så mycket för då fick jag extra tid med Frida istället. När jag väl vaknade smsade jag henne och hon kom hit direkt. Det blev lunch till frukost (vilket jag älskar) och massa snack om allt möjligt. Bland annat om att Angelina Jolie inte är så snygg som alla säger och diverse tabbar i Harry Potter böckerna.
Halv fyra har jag samtal på UH men utöver det är jag ledig idag, det känns fint! Jag ska försöka göra ett nytt ryck i lägenheten eftersom mycket jag tänkte göra igår aldrig blev gjort. Jag ska även göra ett nytt försök att lokalisera mitt internet, jag har verkligen ingen aning om var det är!
Nästa helg kommer bästaste Katja hit och det är då även dags för min inflyttningsfest! Can't wait!



Ja visst, du är så hetlevrad att folk kan få brännskador

Hej och hå, blev inte så mycket vettigt gjort idag alls tyvärr. Jag började titta på tv-serier och sen fortsatte jag bara. Och då har jag fortfarande halva House och hela How I Met Your Mother kvar! Det suger dock att det är stökigt, imorgon ska nämligen bästaste Frida/Farfar Bo kanske komma hit och kolla in min fina lägenhet! Jag får väl göra ett ryck innan jag går och lägger mig, eller imorgon till frukost. Jag är långt ifrån klar, men det kan vara lite mindre kaos än vad det är nu utan att man faktiskt skulle behöva anstränga sig särskilt mycket. Typ diska bort disken. Åh jag blir helt matt bara av att tänka på det, hahaha. Jag vill bara gå och sova. Jag älskar att sova.
Nej, nu gör jag ett ryck!

That's a very weird thing to keep track of

Jag råkade tappa bort tiden idag så jag missade min andra föreläsning, men jag fick höra i efterhand att det inte gjorde något eftersom föreläsaren tydligen lät som en snobbig stockholmare och pratade mest om saker som är relevant för blivande gymnasielärare alltså inte mig.
Istället för föreläsningen fortsatte jag att fixa lite i lägenheten innan jag tog bussen till pappa och dammsög i studion som lovat. Eller ja, jag dammsög inte i studion utan i "lägenheten" ovanför studion. Jag passade på att införskaffa mig lite nya tv-serier och skicka iväg några böcker till Astrid som lovat. Efter det knallade jag bort till Ica och blev nästan 1000kr fattigare men både massa mat och nödvändigheter rikare! Jag kan t.ex diska på riktigt nu, haha. Hur som helst kom mamma dit och plockade upp mig så jag har fått mina grejer från IKEA också! Det var riktigt roligt att laga mat idag faktiskt, blev lite bättre än igår.
Nu ska jag äta lite glass och titta på tv-serier innan jag tar tag i disken och lägenheten igen.



Får jag intressera herrskapet med någon bit av min kropp?

Hemma på lunch. Föreläsningen nu på förmiddagen var rätt intressant, men med tanke på att han i princip läste rakt av från sin egen powerpointpresentation kändes det smått onödigt att vara där över huvud taget. Jag är inte särskilt peppad på att gå till nästa förelsäning, men jag har lovat Astrid att lämna tillbaka hennes bok så jag måste gå dit.
Efter det ska jag hem till pappa och dammsuga studion som jag lovat, jag ska även försöka lokalisera mina hörlurar som har varit spårlöst försvunna sen i lördags. Efter det ska jag äntligen handla lite nödvändigheter på Kvantum eftersom jag får skjuts hem igen sen av min kära mor! Diskmedel, here I come!
Inatt drömde jag INTE om mitt mentala ögongodis, nej nej, jag drömde att jag hade en nyfödd lillasyster som pappa ville att jag skulle ta hand om själv i San Francisco i två veckor medan resten av familjen skulle fira jul i Mexico och Florida med våra amerikanska släktingar. Varför lillasystern inte kunde följa med dit fick jag aldrig veta, och varför Norma och Lee, som i drömmen bodde i San Francisco, inte kunde ta hand om henne själv kom inte heller fram. Jag drömde även att jag slogs med en gravid kvinna, jag minns inte varför men jag tror hon var ond. Det var dock inte hennes barn så jag slog henne aldrig i magen. Jag undrar vad det betyder..
Nej nu måste jag äta mina korvmackor och dricka upp mitt te innan det kallnar. Det får bli senaste avsnittet av Pan Am till det!