These women drive me crazy all the time

NU är jag i Uppsala! Jag har varit jättedålig på att uppdatera och jag ber om ursäkt för det. Jag har tyvärr inga bilder att lägga upp, men jag drar en ordentlig vända när jag kommer hem. Hur som helst.. Senaste veckan har ändå varit rätt händelserik. I fredags skulle jag ju jobba från 11-18 men under dagen kom Kerstin och frågade om jag kunde jobba kvällspasset också eftersom Martin som skulle jobba hade sträckt sig natten innan. Jag tackade ja, och det var döden! Jag klarade det men jävlar vad jobbigt det var. 16 timmars jobb, och jag hade ont i fötterna efter ca 7 var ingen hit, men det är så värt det i och med att jag är borta och inte kan jobba den här helgen. Jag fick sova hos Thomas den natten och det var kung eftersom jag slutar efter att sista bussen har gått, men det blev bara ca 3 timmars sömn eftersom han började jobba 08 dagen efter.
Lördagkvällen var det dags för fest! Först drog vi till Böleäng på förfest med ölspelet vilket spårade ganska rejält. En regel var att man inte fick säga "du" så det blev en väldans massa straffklunkar, haha. Vi drog i alla fall till Corona efter det, men jag och Tove var rätt otaggade och for därifrån ganska tidigt. Jag sov hos Thomas då också, det är så skönt att slippa åka hem, haha.
I tisdags fick jag jobba igen, Kerstin ringde in mig eftersom Richard var sjuk och jag fick ta TC-passet. Efter att ha jobbat på Äpplet blir man ganska bortskämd, det är världens helveteshåla på TC. Men det gick i alla fall bra och Linda verkade nöjd med mig. Sen var det tillbaka ner till Äpplet där det varit fisk till lunch. Jag hatar fisk, och nu hatar jag även folk som äter fisk. Man måste skrubba varje tallrik innan man ställer dem i backen... Det gick rätt bra men jag var så sjukt seg. Dessutom blev jag ensam på slutet så jag fick stanna kvar till kl.20.
Igår var det äntligen dags att åka söder ut, så jag hoppade på bussen som gick 08.05 och sov nästan hela vägen till Sundsvall. Efter det var det tåg till Uppsala och då tittade jag på film. Rätt slappt faktiskt. Katja kom och mötte mig på stationen och både gårdagen och dagen i dag har varit rätt seg men det är skönt. Imorse kom Tove också så imorgon ska vi dra och shoppa och sen ut på kvällen. Komposters spelar här i Uppsala imorgon så vi ska se dem och sen förhoppningsvis dra vidare. På lördag ska vi till Stockholm och på söndag tror jag det blir IKEA. Inte för att jag har så mycket att köpa där, men det är alltid kul att bara strosa runt.

It's hard to ride at night on you bicycle with no light to guide

Jag är så sjukt trött idag att det finns inte. Efter att ha stannat uppe till kl.04 tre nätter i rad och sen igår till kl.02 är ingen hit när man sover som en kratta och ska jobba dagen efter. Det har i och för sig gått väldigt bra att jobba, men just nu vill jag dö litegrann. Jag har varit galet seg hela dagen, men som tur var så var vi två diskare från kl.14 vilket underlättade en väldans massa. Det var inte jättemycket disk, det var bara de att de inte kunde riskera att det skulle vara kvar en massa när det började komma disk från Nolia. Annars har det inte varit en särskilt spännande dag, jag jobbade med Martin och Richard som båda var kalastrevliga. Kerstin insisterade att jag skulle hänga med upp och kolla in disken på TC vilket inte alls känns särskilt bra för det såg ut som en helveteshåla och jag vill inte veta av den, hahaha. Chansen finns ju att jag måste gå dit och jobba ibland från och med nu. Usch.
Just nu är jag fruktansvärt glad att jag inte jobbar nattpasset, jag hade avlidit. Jag förstår mig inte på de som först jobbar på dagen och sen nattpasset också eftersom det börjar kl.15, haha. De jobbar alltså minst 12 timmar skulle jag gissa på vilket bara blir sjukare eftersom många av dem jobbade på förmiddagen också.
Det var galet tomt överallt i disken idag, det verkar som att de tog med ALLT till Nolia. Tyvärr har jag ingen före-bild så den får komma efter istället, men det var i alla fall väldigt tomt. Dessutom har jag sjukt snygga arbetskläder på mig (som jag måste vika upp eftersom jag är för kort, hahaha).


 
Jag ber om ursäkt för den kassa bildkvaliteten

Welcome to my country, but here you don't belong

Jobbet i lördags gick lika bra som på fredagen, det var väldigt trevligt igen. Det var många snälla servitriser/servitörer som hjälpte till en massa i disken vilket var guld värt. Dessutom var vi som sagt två diskare vilket gjorde att vi kunde turas om att gå ut och röka mellan varven. Dock blev jag trött mycket tidigare än på fredagen men jag antar att det inte är så konstigt. Kerstin frågade mig om jag ville jobba igen imorgon (eller idag, torsdag kanske man ska säga) och jag tackade självklart ja. Så då blir det ett specialpass mellan 11-20 men det blir inte monsterpasset på natten vilket både är synd och skönt. Dock så jobbat Thomas det passet fast i serveringen så jag ska ta hans pass på fredag för att han ska slippa jobba 10.30-ca 06.00 och sen börja igen vid 11 så det gör inte så mycket. Jag får inte OB-timmarna, men jag har ändå 16 timmars jobb även denna vecka så jag är bara glad. förra veckan blev det i och för sig nästan 20 timmar eftersom Thomas hand blev halvt dödad så han kunde inte ta grovdisken i söndags. Jag kunde den inte innan det så jag kunde inte ta det åt honom men jag kunde hjälpa honom i alla fall.
Veckan har hittills varit ganska lugn annars, i måndags tror jag inte jag gjorde något särskilt alls, men igår var jag i alla fall till MediaMarkt och en vända till stan med Thomas. Vi hittade ett te som luktade så fruktansvärt gott på Indiska som hette Green Mango vilket han köpte. (Jag måste nog också göra det). Idag i alla fall var jag lagomt seg när jag vaknade, men efter ett par timmar med The Big Bang Theory lyckades jag ta mig upp och åka iväg till haga där det blev gomat, morotskaka, vattenpipa, mer Big Bang, bra musik, mycket prat och det där teet som visade sig vara lika gott som det luktade. Vi har värsta planen om ett brev vi ska skicka, men vi lyckades inte göra något av det alls, så jag berättar om det när vi kommit igång istället.
Igår var det även ridning och det gick bra även denna vecka. Jag fick Wendy igen och även jag inte riktigt känner henne så att jag till exempel tror att hon ska hoppa av tidigare än vad hon gör så gick det bra. Det känns verkligen mycket bättre sen tävlingen nu och jag rider henne gärna mer, det finns ju faktiskt saker att lära sig på henne, och saker jag kan lära henne.
Mamma hade med kameran så det blev en liten film också. Inget märkvärdigt, men det kan ju vara kul att ha en film från nu när jag ändå börjat rida storhäst!

Finished doesn't mean done

Just nu är jag rätt trött men om ett tag får jag inte vara det längre. Jag ska jobba mellan 19-03 inatt, precis som jag gjorde igår och det är nog därför jag är trött. Det gick dock väldigt bra att jobba igår, det var lika trevligt som annars och att det var mitt i natten märkte jag knappt av. Jag lyckades vända på dygnet rätt bra innan så det var som naturligt att vara vaken då. Dock kommer det nog bli värre ikväll eftersom jag inte sovit lika mycket, men men. Jag ser som ändå fram emot att jobba, det tror jag är en bra egenskap i ett jobb. Dock kommer det kännas lite trist att inte få vara med att supa, det är ändå typ personalfest + vänner. Vi är i alla fall två i disken ikväll så det kommer nog gå bra, även om det är ca 400 gäster. Jaja.
Jag fick sova hos Amon och Jenny inatt, det var så värt! Fick en nyckel så att jag inte skulle behöva väcka dem och när jag kom in hade de bäddat på soffan åt mig och skrivit hur man skulle slå på TVn om jag inte var trött när jag kom. Dessutom gjorde Amon frukost åt mig och Jenny imorse, det var riktigt nice. Jag ska sova där inatt igen, det känns verkligen skönt att inte behöva ta sig hem efter sista nattbussen har gått.

I torsdags var jag, Axel, Tove, Hedvig och Jacke och såg Up 3D på bio, den var helt underbar! Den vill jag lätt se igen. I torsdags började det även snöa, och även om det har töat och regnat så är det vitt på marken nu, det är helt fruktansvärt, hahaha. Jag hatar snö.



When you're in black slacks with accentuating off-white pinstripes, everything goes according to plan

Ridningen igår gick så sjukt mycket bättre än förra veckan och det var jättekul. Dessutom var vi bara fem stycken vilket också kändes väldigt bra, men jag förstår inte var alla var. Jag hade i alla fall Wendy igen och vi kom mycket bättre överrens den här gången. Hon går som vanligt emot innerskänkeln men det spelade inte lika stor roll i gårdagens övning. Jag kände mig i alla fall mycket säkrare och vi hade ett mycket bättre samspel än förra veckan. Jag hade velat rida Ryza men Camilla säger att det inte är någon sport, haha. Nä men efter igår tycker jag om Wendy igen, hahaha.

Idag har jag varit in till stan och gjort lite bra saker. Först gick jag på ungdomsmottagningen och fick ett recept på Diklofenak, även kallad monsterpiller. Jag hoppas de fungerar! Sen gick jag till Folkets Hus för att skriva på ett anställningsavtal men Åsa var inte där så jag återvände efter en timme med näsan i Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging inne på biblan (som jag sen var tvungen att låna med mig). Efter det fick jag kila ner till Äpplet och hämta Lisa för att kunna fixa ett nyckelkort så det har jag också nu!
Just nu sitter jag och tittar på The Boat That Rocked vilket är en av världshistoriens bästa filmer. Jag rekommenderar den starkt till ALLA.



We're all gonna go to girl-jail like those prison movies my boyfriend watches!

Som sagt gick det bra på hopptävlingen i lördags och reste av lördagen var också rätt nice. Bortsett från att jag var vaken i 22,5 timmar då, haha. Nä men efter tävlingen for vi ut till Villanäs och grillade korv med Amon, Jenny, Sam, Frida och Valdine. Det var jag, mamma och systrarna som for ut. Inez och Gunnar var också där men de höll sig inomhus, det var faktiskt riktigt kallt. Mysigt var det också, med korv, pinnbröd, varmchoklad och bullar. Vi hängde där rätt länge, men sen skulle Fanny på fotboll och alla andra var alldeles frusna så vi började bege oss därifrån. Vi for hem till Amon och Jenny och tittade på deras extremt obehagliga och fula glashand, hahaha. Jag tycker så synd om dem som inte vågar säga att de inte tycker om den.

Allhelgona som det var så for vi ut till mormor och morfars grav och tände ljus. Det blev lite sång också, men sen blev jag alldeles för kall så vi for hemåt. Middag glömde jag helt bort att äta, men när jag kom till Tove fick jag ett äpple i alla fall. Tarjei och Daniel kom förbi en stund i väntan på Axel och Viola. När de väl anlände gav vi oss av till Verket där det skulle vara spelning på kvällen. Första timmen spenderades i princip i "logen" (det var ett pyttelitet rum med alldeles för mycket saker och ingenstans att sitta) där vi hittade Björn tillsammans med fyra goa pojkar som utgör Komposters från Märsta. Både Sorry Let's Bowl! och Komposters gjorde riktigt bra spelningar och efter det stannade vi kvar på Verket och hade det ruggigt trevligt. Rätt mycket folk var det där faktiskt vilket också var kul. Klockan började närma sig fyra när jag hoppade in i bilen med tre av fyra Märsta pojkar, plus Jenny och Rosita och fick skjuts hem, vilken lyx! Dessutom snackade jag med sångaren om att eventuellt ses när jag ska ner till Uppsala, det kommer bli kanonkul.
Jag längtar efter Katja!


 

You wanna finish or you've just made a start but do you have the living part?

NU kommer ångesten. Vad i hela fridens namn ska jag ta mig till? Kan det sluta kännas rakt åt helvete hela tiden? Kan det för en gångs skull bara vara min tur? Jag ska väl i och för inte klaga, jag har fått extrajobb och fick faktiskt en fin röd rosett med Ryza i ridskolehopptävlingen i lördags. Men ändå... Det finns två personer som jag har börjat kalla för "perfektion-personifierad" och "lite-mer-verklighetstrogen" som har tagit sig in i mitt huvud och nu ställer till med en jävla massa problem. Det är så skruvat att det inte ens går att skriva konstiga kryptiska saker om det. Jag kan bara säga att de båda verkar vara så bra men så svåra att nå. Och som ni ser är det dilemma i det hela också, ett dilemma som inte ens existerar men ändå. Den ena är perfekt, men den andra känns inte lika overklig. Jag vill bara dö litegrann just nu. Jag blir bara så jävla less.