Hey pale face, how's the sun feel for the first time?

Oj vilken dag! Idag blev det sommartid och det tog mig ungefär en halvtimme att förstå att Fanny inte alls hämtade mig en timme tidigare, jag hade bara glömt att ställa om klockan, haha. Hon ringde i alla fall tio i tio och sa att hon skulle vara här om 10 minuter så jag hoppade ur sängen, krängde på mig lite kläder och hann gå ut ed hunden i typ en minut innan Fanny var här. Vi åkte ut till mamma där det blev våffelbruch, och inga dumheter som våfflor med grädde och sylt, nej nej, våfflor är godast med gräddfil, lök och bacon! Det blev lite bär och grädde i alla fall, men då utan våfflan såklart, haha. Det blev även en middagslur och lite Alfapet innan vi började bege oss tillbaka till stan för hockey!
Matchen var onekligen spännande men ett väldigt bra avslut på livesäsongen för min del! Första perioden slutade 1-0 till Löven och andra med 3-0 men tredje perioden var en riktig rysare! Efter bara några minuter gjorde Tingsryd sitt första mål och efter att William Quist fick matchstraff och Ekeståhl-Jonsson fick sitta i utvisningsbåset i 5 minuter gjorde det sitt andra mål. Så med ungefär halva perioden kvar stod det alltså 3-2 men Löven verkade hitta nya krafter och gör både 4-2 och 5-2 med bara 14 sekunder emellan målen och vinner matchen inför 5300 åskådare! Det var riktigt mäktigt och vi leder nu tabellen med 18 poäng över Karlskrona som nu klättrat upp till andra plats på 14 poäng. Tredjeplatsen har Tingsryd med 13 poäng och strax bakom dem ligger Vita Hästen - också med 13 poäng. Huddinge liggar kvar på femte plats, fortfarande med 8 poäng och Piteå ligger sist på 6 poäng. Inget är säkert än, men det ser helt klart ganska bra ut nu med bara två matcher kvar! Det känns riktigt tråkigt att säsongen nästan är slut, men förhoppningsvis kommer sommaren snart och den brukar ju alltid gå lite för fort så snart blir det höst och förhoppningsvis Allsvenskan i hockey!
Det är så här våfflor ska se ut!

So you're saying my self worth is in my bowels?

Får jag gå och lägga mig nu? Sist jag var ute med hunden var klockan typ sju, klarar hon sig till imorgon? Hahaha. Jag vet inte varför men jag har känt mig så trött att jag tror att jag skulle kunna somna stående om jag inte ansträngde mig för att hålla mig vaken. Imorgon ska vi som sagt ut till mamma en sväng och vi sa att vi skulle åka typ vid tio, det betyder att hunden får gå ut vid nio. Klarar hon sig i 14 timmar eller är jag ond då? Det är så kallt på kvällen och man kan inte gå i skogen när det är mörk. Eller ja, kan kan man säkert men det känns inte sådär supersmart med tanke på underlaget. Jag vill sova!
Imorgon är det hockey hockey hockey hockey! Det känns så himla tråkigt att det blir sista matchen för säsongen för min del men förhoppningsvis blir det en toppenmatch och en vinst så det blir en fin avslutning i alla fall, haha. Om jag hinner/orkar/har råd kommer jag självklart streama sista borta- och hemmamatchen men det vet jag ju inte förrän det väl gäller. Det kommer kännas konstigt att inte åka till Surf imorgon, men hockey är helt klart ett värdigt substitut! Det blir faktiskt ingen ridning alls för min del förrän efter Malmö, men förutsatt att jag får pengar från CSN kommer det bli extra ridning senare i vår i alla fall! Först och främst har vi ju SAM 4-5/5 och inför SAM blir det även hoppträning på Hippo 26/4 (riktig och inte bara en Arkum-lektion), det är ridskolehopptävling på Hippo 28/4 och klubbhoppning på Surf 18/5 så det lider nog ingen nöd på mig, haha! Det enda som känns surt är att jag kommer missa två ridtillfällen då jag troligen skulle fått ha Mageno varav ett är när vi har hoppning i hela ridhuset. Men men, man kan inte få allt här i livet! Jag är bara tokglad att de valt att ha en klubbhoppning på Surf och inte bara en Pay & Jump (eller som i höstas: en utan placeringar där alla fick en deltagarrosett). Oavsett om det går bra eller dåligt så är det alltid roligare att faktiskt få tävla lite, och det är även roligt att ha något att träna mot!
Nej, nu ska jag nog gå en kortis med Ellen ändå, sen ska jag sova! Jag drömde väldigt trevliga drömmar i natt om fina pojkar och dinosaurier så det gör jag gärna om, hahaha!
Det finns bara två klasser för storhäst, 80cm bed. A och 90cm (↓) två faser (A+A0). Drömmen vore såklart att få vara med i båda!

You're dressing like a lady who would do stuff for just a little bit of crack.

Det har varit en härlig dag även om det blev lite av en stressig start. Jag råkade sova lite för länge så när jag precis kommit ut i skogen med Ellen ringer Fia och de är på väg hit för att hämta upp mig. Så det blev bara att vända, snabbtvätta håret och sen ner till bilen och slänga in hunden i skuffen, haha. Efter ca 1,5 timmar var vi framme i Sidensjö (Siidnsjö) där farmor tillfälligt bor i väntan på boende i Umeå. Jag har inte träffat henne på typ ett år och hon var så liten och tanig och frustrerad. Jag klandrar henne inte, övriga boende på det hemmet verkade vara nästintill döva och väldigt törftiga, haha, jag skulle också bli grymt uttråkad av att bo där. Men vi blev i alla fall bjudna på en påskbakelse innan vi bjöd tillbaka med lite sång. Det blev också en promenad i solen med farmor och en glad hund som fick jaga snöbollar i skoterspåren. Efter en trång bilfärd hem stannade vi till på Maxi innan alla blev avsläppta på respektive håll.
Nu är jag hemma och lagomt sliten. Jag vet att jag borde gå ut med hunden rätt snart men jag är såååå trött! Men men, det är väl bara att suck it up och gå ut med henne, det vore faktiskt skönt att hinna med en vända i skogen innan det blir mörkt, jag gillar inte att gå längs cykelvägarna, jag vet dock inte hur jag ska orka det innan jag äter, men om jag äter först kommer det hinna bli mörkt.. Dilemma, haha. Jag tror jag gör ett ryck och går ut med hunden nu så kan jag chilla sen, då behöver hon inte gå ut igen förrän ikväll och då behövs det dessutom bara en kortis. Jag tror nog jag går ut nu ändå, det är nog värt det långsiktigt sett. Imorgon ska vi ut till mamma och käka lunch och vattna hennes blommor och då kan någon annan få gå ut med hunden, haha.
 

Sorry I'm late, but if I run any faster cops tend to pull guns on me.

Nu känner jag att jag är rätt less på att leka hundägare, till och med skogen börjar bli enformig! Och förutom skogen finns det bara en massa cykelvägar här omkring och det är inte heller särskilt roligt. Dessutom skulle det vara tokskönt att inte behöva gå ut flera gånger om dagen, en gång räcker lagom för mig, men tyvärr gör det ju inte det för Ellen. Imorgon ska vi åka och hälsa på farmor i Ö-vik och eftersom vi blir borta några timmar får hunden följa med, efter det ska jag se om jag kan pracka på henne på Fia eller Fanny istället, haha. Det är synd att Fia inte längre bor granne med mig, då hade man kunnat dela upp promenaderna väldigt lätt, nu har jag ju Fanny 30 minuter gångväg åt ena hållet och Fia 30 minuter åt andra. Idag har jag vandrat runt i skogen med Ellen vid två längre tillfällen och målat påskägg med Anette, drömmen vore ju att vara "klar" för dagen och kura ner mig i soffan resten av kvällen, men nej nej, hunden ska ju ut igen...
Åh, imorgon bär det som sagt av till Ö-vik och det ska bli himla trevligt att träffa Farmor igen, jag har inte sett henne på säkert ett år! Men varje gång pappa m.fl har åkt och hälsat på henne har jag inte kunnat hänga med, oftast för att de åker på söndagar när jag har ridning. Men imorgon får jag följa med! Dessutom tycker jag faktiskt om att åka bil med pappa och systrarna, det är som mysigt på något vis. På söndag är det dags för hockey igen! Vi spelar hemma mot Tingsryd och jag kommer stå där och skrika och klappa så gott jag kan för att vi ska plocka ytterligare 3 poäng! Jag hoppas på en bra match, eftersom det blir min sista jag kan se på plats! Sen på måndag fyller Fia år, jag vet inte om hon har planerat in något särskilt, men jag antar att det blir något slags firande i alla fall. På tisdag är det tyvärr teori på ridningen men då har jag istället gott om tid att packa för på onsdag åker jag till MALMÖ!!! Så sjuuukt peppad!
Anettes ägg!
Mina ägg!
De här två är helt klart mina favoriter, hahaha!

I'm sorry you have to stand there for so long... dealing with my ass.

Ååååh, jag är så sjukt slö idag men jag har ingen aning om varför. Troligen är det väl förkylningen som valt trötthet och snor hellre än t.ex hosta och halsont den här gången. Jag får väl i och för sig vara glad att jag åtminstone slipper feber, men det gör jag i och för sig ca 364 dagar om året så det ränkas väl inte egentligen, haha. Jag hoppas att det går över snart i alla fall, jag har redan varit ute med hunden i skogen en vända och då brukar jag som vakna till, men kanske att det hjälper med lite frukost istället.
Snart kommer Anette hit och vi ska måla påskägg! Jag kommer inte ihåg sist jag målade påskägg efter dagistiden typ, haha, men någon gång måste jag nog ha gjort det efter det. Jag är i alla fall rätt peppad på att göra om det idag, det är nog att blåsa ur äggen jag oroar mig för. Just eftersom det var så himla längesen så minns jag inte om det var lätt eller svårt. Jaja, Anette skulle tydligen köpa massor med ägg så vi har några försök på oss. Dock blir det spännande att se hur det blir att ha påskris, jag har för mig att mamma tog med lite förra året och det tyckte ju Cookies var jätteroligt, hahaha.
Nej. Frukost!
Finisdjuren!

Um, Nora. I think we found your rebel base.

Nu har jag sett färdigt Make it or Break it och jag måste erkänna att jag är lite ledsen, jag gillade verkligen den serien! Även om Lauren var asdryg de första ca 40/47 avsnitten så var Payson extremt söt och sympatisk, haha. Jag tror inte det var meningen att serien skulle ta slut där den gjorde det, men den fick ändå ett bättre avslut än många andra serier som bara blir kapade när de fortfarande bygger upp för en fortsättning (som t.ex FlashForward). De blev antagna till det olympiska gymnastiklaget i alla fall och det är det som gör att det som sagt känns som ett avslut, men efter att de blev uttagna till laget var det bara slut. Sista säsongen var dessutom bara 8 avsnitt medan första och andra var 20 respektive 19 avsnitt men ja. Det finns väl inte så mycket att göra åt saken, sista avsnittet sändes i maj förra året så det är väl long gone nu. Och vad har jag att säga till om? En ensam liten svensk som tittar på serien först efter att den varit nedlagd i nästan ett år.
Apropå serier, jag tycker att det är lite roligt att man ser hur folk som jobbat med varandra gärna fortsätter med det på något vis. I Cougar Town spelar Courteney Cox huvudrollen (som spelade Monica i vänner) och både Jennifer Aniston (Rachel) och Lisa Kudrow (Phoebe) gästspelar där, och när jag idag kollade på gårdagens avsnitt av Go On där Mattew Perry (Chandler) har huvudrollan gästade Courteney Cox, haha. I ett avsnitt av Private Practice går både Courteney och Christa Miller (Jules och Ellie i Cougar Town) förbi kameran, och i ett avsnitt av Chuck är både Danny Pudi och Yvette Nicole Brown (Abed och Shirley i Community) med. Det kan ju vara en slump, särskilt eftersom de inte spelar sig själva (i Private Practice är det dock svårt att säga eftersom de inte har några repliker) men jag tycker det är lite roligt i alla fall.
Make it or Break it var så bra att jag inte tittat på några av mina vanliga serier på hela veckan förrän nu, men det är nice, nu kan jag ha tv-seriefest med mig själv! Hahaha. Vid såna här tillfällen är det nog extra bra att jag har hunden, annars hade jag nog inte kunnat slita mig ifrån datorn över huvud taget! Eller ja, kanske för att ta en lång härlig dusch vilket jag tänkte göra nu!
Abed?
Shirley?
Jules och Ellie?
 

You know this is crazy, right?

 
Igår insåg jag hur mycket jag har underskattat att gå i skogen med Ellen, där är vi i princip alltid helt ensamma dagtid och det är såååå skönt! Igår bestämde jag mig för att gå en sväng till Ica Mariehem vid fyratiden och hunden fick såklart följa med men det var inte roligt måste jag säga, det var massor med andra människor som promenerade och cyklade, och andra hundar vars ägare gick alldeles för långsamt, haha. Från och med nu blir det bara skogen på dagtid och så kan man ta kvällspromenaden längs cykelvägarna. Jag var dock grymt imponerad över hur fint Ellen skötte sig när vi skulle hem till Fanny! Jag kom på att cykeln nog var det bästa alternativet även om jag var lite orolig över hur det skulle gå med Ellen. Jag har inte cyklat med henne på flera flera år och då fick hon för sig att springa iväg eller tvärstanna om hon känner lukten av något intressant, men den här gången sprang hon bara snällt bredvid i princip hela vägen, och då mötte vi både cyklister, bilar och fotgängare! På vägen hem när det ändå var mycket mindre folk ute släppte jag henne till och med och tänkte att hon skulle få chansen att fara och nosa runt bäst hon ville men hon sprang bara med mig hela vägen hem också. Duktig hund!
Hockeyn var i alla fall väldigt spännande! Första perioden blev utan mål men i andra petade Mårs in matchens första mål till Löven! Det var även det enda målet i den perioden men i början av tredje kvitterar Huddinge och magknipet kom tillbaka, haha. Mårs var dock inte klar och petade in ett 2-1 mål med skridskon vilket blev matchens avgörande och placerade Björklöven först i serien igen! Det var över lag en bra dag för Löven då båda andra kvalseriematcherna slutade helt oväntat, Piteå som ligger sist i tabellen vann över före detta ledande Tingsryd på bortaplan (!) genom att vinna med 3-0 (!!) för att Piteås målvakt lyckades stoppa hela 46 (!!!) skott på mål! Dessutom vann Karlskrona mot Vita Hästen vilket gjorde att Vita Hästen stannade på sina 10 poäng när vi gick upp på 15 poäng. Nu är det i och för sig en riktig rysare med bara tre matcher kvar och flera lag som har rätt höga poäng. Löven leder med 15 poäng, på andra plats ligger Tingsryd på 13 poäng och först under strecket ligger Karlskrona på 11 poäng. På fjärde plats ligger Vita Hästen med 10 poäng, på femte plats har vi Huddinge på 8 poäng och sist ligger Piteå på 6 poäng.  Som sagt är det rätt tight nu men förhoppningsvis har vi turen på vår sida när 2 av 3 kvarvarande matcher är på hemmaplan! På söndag möter vi Tingsryd på hemmaplan vilket också blir sista matchen för mig att se live. Efter det spelar de borta mot Karlskrona på onsdag och hemma mot Piteå nästa fredag men på onsdag åker jag till Malmö och kommer alltså inte kunna vara på plats på fredagen. Men men, man kan ju alltid titta på livesändningen över nätet!
Tror inte jag kommer hinna, men det hade varit nice att dra en sväng till Köpenhamn när man ändå är i Malmö!
 

Ho-ho-ho-ho-ho-ho-hockeyfrilla!

Det blev lite ändrade planer, men nu är det bestämt i alla fall, det blir hockey hos Fanny ikväll! Hon är sjuk så jag får offra mig och gå till henne istället, haha, och hunden får helt enkelt följa med. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag ska fula och ta bussen till sjukhuset och gå därifrån eller om jag ska gå hela vägen. Jag vet inte hur Ellen reagerar på att åka buss, men eftersom Fannys dator är nära döden så måste jag ta med min egen och det är lite tungt att promenera med tyngden av dator på ena axeln i 30 minuter. Jaja, jag behöver inte bestämma mig riktigt än så vi får se hur jag gör. Enklast för mig vore ju att lämna Ellen hemma, hon har ändå precis fått gå en lite längre promenad, men samtidigt får jag ju två gratis promenader dit och hem och behöver troligen inte gå ut med henne igen när jag väl är hemma eftersom hockeyn brukar vara klar först vid nio, halv tio. Buss dit och gå hem kanske? Jaja, vi får se. Jag är hur som helst tokpeppad på hockey och jag hoppas verkligen att vi vinner ikväll, tre poäng skulle göra sååå mycket i jakten på Allsvenskan!
 

Everytime I think about it my head wants to explode!

Den drygaste promenaden med hunden är helt klart den första på dagen. Jag kliver upp och går ut med hunden direkt utan att äta frukost, jag är alltid mest förkyld på morgonen och med de där två i bagaget är det inte jättekul att "klättra" upp på berget, haha. Men men, det är bara att göra, efter ett tag vaknar man som till och stigarna börjar gå utför istället för uppåt och då blir det lite lättare. Det är skönt att stigarna fortfarande håller i alla fall, för visst älskar jag plusgraderna men jag har ingen aning om hur långt ner till marken det faktiskt är under de små promenadstråken som finns i skogen, hahaha.
Ikväll spelar Löven borta mot Huddinge och jag är faktiskt grymt sugen på att se den matchen men det är lite tråkigt att se den själv. Jag ska höra med Fanny om hon vill komma hit och titta på den med mig, hennes dator duger ändå inte för en sån sändning och då kan jag tvinga henne att gå ut med hunden, hahaha. Egentligen skulle det vara toppen att titta på den hemma hos Fia och Oskar eftersom de kan koppla in datorn i tvn, men det förstör ju hela planen med att ta hit folk som kan gå ut med hunden, haha. Jaja, det löser sig, jag mår ju faktiskt bra av att gå ut med hunden så jag får väl fortsätta med det på egen hand om inte annat.
LillLolis! Åh, jag vill ha sommar..!

Wow! Don't you just love the smell of competition in the morning?!

Ridningen idag gick lite.. Si sådär. Det känns som att ju längre jag rider Aria desto knepigare gör jag det för oss. Jag tänker för mycket och rider lite för mycket dressyrigt vilket gör att jag har händena för långt nere och tillbaka, Aria inte är framme ordentligt och hon får alldeles för mycket utrymme att fega ur, haha. Sen att vi hoppar konstigheter hjälper inte riktigt, det brukar alltid ta sig mot slutet av lektionen men det hade såklart varit roligt om det bara gått bra rakt igenom. Idag var det serie på schemat, men när man bara har halva ridhuset blir det inte mycket plats till en serie så det var en 5,5an och ett plank åt andra hållet som stod precis  mitt framför oxern i 5,5an. Planket var riktigt läskigt i början, båda att hoppa över och hoppa emot, haha. Men efter några försök gick det bara fint, samma med att hoppa hinder på snedden men efter några försök gick det bättre!
Aria är tokfin och hon kan så mycket, jag måste bara rida mer konsekvent så att hon kan lita på mig, då kommer det gå superbra tror jag.
Jag kunde inte låta bli att lämna stoppet i slutet i filmen.
Som Emmeli så fint imiterade Aria "Vänta nu, ni har ändrat något" hahaha.
 

I had a bad dream and now I've woken up to a nightmare.

Ny dag och det fina vädret fortsätter! Dock är det alldeles för lite plusgrader på dygnet för att det ska räknas som vårtemperatur, och det gäller faktiskt hela Sverige sorgligt nog. Vintern blir inte nödvändigtvis längre, det känns bara som att den är förskjuten och man är ju som inte van vid vinter så här sent på året. För visst är det väl inte bara jag som tycker att det har varit lite väl kallt för att vara andra halvan av mars? Det jag är mest besviken över är att det inte kommer vara supervårigt i Malmö vilket var något jag såg fram emot väääldigt mycket. Jaja, det är förhoppningsvis extremt mycket mindre snö där så det är ju alltid något!
Idag ska jag dra ett städryck! Om jag ska ha hund igen tänkte jag försöka göra mig av med allt hund- och katthår innan det är dags att fylla på med nytt, haha. Dessutom är det faktiskt rätt trevligt när man har det städat! Nu när min hårddisk är igång igen tänker jag - efter många år - lyssna på en massa Beatles och sjunga som en galning medan jag städar! Det brukar som gå bättre då, haha. Vänta, jag får nog ta tillbaka det där. Den har gått sönder igen... Satan så less jag blir! Jag har hållit på i flera timmar både igår och idag med att flytta allting från hårddisken så att jag kan formatera om den, men så mitt i alltihopa bestämmer den sig för att gå sönder igen... Jag har hunnit rädda alla bilder så det är ju alltid något, men bara hälften av all musik - och det är riktig, laglig, rippad musik som både jag och pappa har lagt ner många många timmar på att lägga in på datorn! På något vis kom den ju tillbaka till liv efter att jag provat fil-hittar-programmet som Cicci och Fredrik tipsade om, så jag får väl lägga ner några timmar på att göra om det. Hoppas bara att det fungerar den här gången också! Kul liv, hej hej!
Hahaha, jag dör! Men ett gott skratt förlänger livet, right? (Särskilt på ens vänners bekostnad, haha)

All the lonely people, where do they all come from?

Det är längesen jag har varit så nervös som jag varit idag! Det började ju långt innan matchen och höll i sig ända till slutsignalen ljöd flera timmar senare. Jag kände mig illamående, kräkfärdig och i princip nära till tårar till och från, haha, så ja.. Nervös nått så jävulskt! Vita Hästen gjorde första målet ganska snabbt i första perioden och det var även det enda i den perioden så humöret var inte på topp, men som tur var kom 1-1 målet rätt snabbt i andra perioden, och inte långt senare även 2-1 så man började äntligen slippa lite illamående, haha. Dock petade Vita Hästen in 2-2 målet i andra perioden också och illamåendet kom tillbaka. Tredje perioden bestod för mig till största del av ångest, nervositet, mera ångst, lite illamående och hopplöshet, haha. Så där i sista perioden med 2-2 kan det verkligen gå hur som helst, klockan tickade på, snart hade halva perioden gått. 7 minuter kvar. 5 minuter kvar. 2 minuter kvar. 1 minut kvar och det står fortfarande 2-2. Men så händer det, jublet var obeskrivligt, hela arenan var på fötter, jag skrek så jag fick ont i halsen. Alexander Sundström gör 3-2 målet när klockan visar 19.24! Och även om det var så gått som klart så tror jag aldrig att jag har varit med om så långa 36 sekunder förut, haha. 36 sekunder och de hann blåsa av tre gånger, men Wälitalo släppte inte några fler mål och segern var vår! Jävlar vad skönt alltså, nu ligger vi på andra plats igen med en poäng mindre än Tingsryd och två poäng bättre än Vita Hästen. Vi har vunnit 4 av 6 matcher och med fyra kvar kan vad som helst hända såklart, men tänk om Löven faktiskt går upp Allsvenskan?! Det vore så himla roligt!
Nu är jag hemma igen sen några timmar tillbaka, jag borde egentligen sova men det är svårt när man sugs in i en tv-serie, haha. Jag vet inte varför men jag gillar verkligen Make it or Break it! Alla klassiska tonårsserie-klyschor finns med även om det handlar om gymnastik, och jag HATAR Lauren! Backstabbing biatch! Men såna måste man också ha, annars är tonårsdraman inte lika bra, haha. En annan anledning till att jag borde sova är jag imorgon blir med hund igen... Jag är inte helt säker på vad jag känner inför det, men jag tror att Ellen är bra för mig, jag behöver ta mig ut och när jag tar hand om henne måste jag faktiskt ut! Den här gången blir det en hel vecka, mamma åker söder ut för att fira påsk i Serbien (inte alls avis, nej nej) och jag ska ta hand om Ellen tills jag själv åker till Malmö (!). Den här gången tänker jag dock tvinga Fia och Fanny att hjälpa till, för även om jag kan stå till förfogande med en hundvänlig lägenhet så vill jag inte ha hela ansvaret för Ellen i en hel vecka.
En tredje anledning till att sova snart är att det är ridning imorgon, och ju tidigare jag går och lägger mig desto snabbare blir det tisdag! Hahaha. Enligt terminsplaneringen ska vi hoppa serie imorgon och det blir nog roligt! Dock har vi ju bara halva ridhuset så jag vet inte hur lång serie det faktiskt kan bli, haha. Dessutom blir det första gången mamma är med och filmar på flera veckor så det känns bra! Det är både roligt och nyttigt att ha film på sig själv när man rider så jag är peppad! Och ja, jag är alltid peppad på ridning och alltid lite extra när det är hoppning!
Häst, hockey och hund!

It was ugly, but I did it!

Hockey hockey hockey! Det blev aldrig någon promenad idag tyvärr, jag var alldeles för upptagen med att fixa mina superfina Löven-naglar haha. Jag har egentligen inte rätt nyans av grönt men jag har två olika som kompleterar varandra rätt bra, det är inte helt rätt men close enough! Problemet nu är egentligen inte färgen utan tjockleken, hahaha, jag har varit tvungen att måla så många lager för att färgen ska täcka och även om jag har varit duktig och bara råkat sabba en nagel så är de fortfarande... Tryckkänsliga, haha. De ser bra ut, men om man trycker på dem blir det härliga fingeravtrycks-märken på dem. Får se hur de hanterar att ta sig igenom jackärmar och dragkedjeklädda ficköppningar. Jaja, tanken som räknas, ikväll ska vi heja Löven till tre poäng! Jag är otroligt nervös eftersom vi förlorade borta mot Vita Hästen i fredags men vi har vunnit hemma mot både Huddinge och Karlskrona så förhoppningsvis så vinner vi även denna hemmamatch! Jag längtar i alla fall, jag älskar att gå på hockey, hahaha, men det är helt klart skräckblandad förtjusning!
Åh, nu börjar jag bli toknervös, jag vet inte vad jag ska skriva längre, hahaha, jag måste nog göra mig redo att åka nu i alla fall, mamma kommer och hämtar upp mig och så ska vi hem till Fanny först, så bye bye! Och heja Löven!
 

And no, she doesn't have a stick up her as, she broke her back.

"Kärt barn har många namn" har man ju hört några gånger men jag har som aldrig riktigt tänkt på vad det innebär förrän jag började tänka på Cookies många smeknamn här om dagen. Cookies, Cookies tokis, kissekatten, kisseksrutten, kissedjuret, djuret, kakan, kakmonstret, pälsmonstret, mongo, lillkissen bl.a, haha. Hon har säkert fler men de där är nog de mest använda av mig i alla fall. Just nu ligger hon och sover på soffan bredvid mig, lika söt som alltid! Jag och Anette var tvungna att frisera henne lite igår även, haha, i lördags var det Earth Hour vilket gick väldigt bra medan Cookies låg och sov, men när det var dags för hennes upptäcktsfärd så tyckte hon att ljusen var lite väl intressanta. Jag trodde det jag hann haffa henne i tid, men när Anette var här igår såg hon att kakan bränt sina ögonbryn lite så vi klippte av de yttersta topparna, haha. Hon är toksöt i alla fall!
Det är superfint ute idag också så jag tror jag ska försöka mig på en promenad idag igen, dock känner jag mig lite sämre idag när det kommer till förkylningen så jag vet inte om det är en jättebra idé egentligen. Snuva? Sure, men ont i halsen? Inte lika nice.. Men det är å andra plusgrader, kan man verkligen stå emot att gå ut när det äntligen är plusgrader?! Återstår att se.
Mera vår tack!

Make it or Break it!

Ridningen gick bra idag även om det inte riktigt blev som planerat. Jag hade Aria och red fram henne, men Mageno var lite överpeppad på att det var hoppning så vi bytte runt lite. Eftersom Frida har ridit Mageno mer än mig på senaste tiden tog hon honom, jag tog Kate och Sanna fick ta Aria. Så det blev hoppning med Kate idag! Hon skötte sig fint, var ovanligt taggad tycker jag och det märks, från min sida, att jag har ridit henne en del även om det var ett tag sen sist. Det är ju lite skillnad på Kate och Aria som jag ridit både på tisdagar och söndagar senaste tiden men Kate är mysig också. Vi värmde upp över några travbommar och ett kryss som vi travhoppade, sen hoppade vi 5,5-an två gånger innan det var dags för en liten bana. På 5,5-an backade hon av lite vilket var konstigt eftersom hon annars var så framåt, men det gick bättre efter ett tag. Banan var först travbommar, sen travkrysset, en oxer i galopp och sen ner till trav igen innan 5,5-an. Andra vändan byggde Rebecka upp en trippel som sista hinder istället och det var inga konstigheter för Kate! Det var ingen krävande övning direkt men Rebecka var istället noga med vägarna och att vi skulle landa i rätt galopp, och om vi inte gjorde det skulle vi rätta den, även innan vi skulle ner till traven igen. Det var mysigt att rida Kate en gång så här mitt i för förhoppningsvis kommer jag få Mageno nästa "fyra" och jag har inga planer på att sluta rida Aria på tisdagar, haha. I och för sig kommer jag missa första och sista lektionerna av nästa "fyra" men jag sa att jag gärna fortsätter ha honom även sista "fyran" förutsatt att Fluxan inte börjat gå då, haha. Jaja, det är ju ett tag kvar, vi får se hur det blir helt enkelt!
Nu blir det senmiddag i form av varma mackor och min nya tv-serie jag hittade av en slump här om dagen: Make it or Break it! Den handlar om ett gäng gymnaster som siktar mot OS i en riktig high school drama känsla, and I like it! Jag är i och för sig inte särskilt svårflörtad när det kommer till tv-serier, så länge det handlar om ungdomar och det är några snygga pojkar med så är jag såld, hahaha.Det som är bra med tonårsdaraman är att man kan sluta bry sig om sitt eget liv en liten stund, man kan bara gotta sig i alla klyschor och dåliga skådespelare, haha.
Nej, det är inte den här killen jag tycker är snygg!

What's fun about a party?

Klockan är fem och solen kommer inte gå ner förrän om en timme! Det är så ljust ute att jag känner mig helt förvirrad, hahaha. Men det känns onekligen väldigt vårigt nu i alla fall med solsken långt in på eftermiddagen och plusgrader, lite synd bara att de inte är här för att stanna. Promenaden med Anette var väldigt trevlig i alla fall, vi gick ändå nästan 4km och vädret var som sagt underbart, det enda tråkiga var underlaget, det var antingen halt eller grusigt varvat med slask eller lera så ja. Men det var lätt värt det!
Åh, snart är det dags för ridning! Det är en annan sak med dagsljuset, jag förstår inte att klockan är så mycket som den är! Kan i och för sig bero på att jag har varit rätt bra på att hålla en vettig dygnsrytm de senaste veckorna medan jag idag låg kvar i sängen till efter klockan tolv, haha. Det ska bli nice i alla fall, om jag har räknat ut det rätt så är det hoppning på schemat även idag och sista söndagen med Aria för min del. Det är tur att jag rider henne på tisdagar också, annars hade jag nog varit lite ledsen nu, haha. Jag hoppas att det blir lite mer hoppning nu i alla fall till skillnad från sist. Just eftersom jag bara har ridit henne vid ett fåtal tillfällen för Rebecka förut och det har som aldrig gått jättebra, men nu har jag som hunnit hitta knapparna på henne tack vare att jag rider henne tisdagsgruppen och det skulle vara roligt att få visa det för Rebecka. Sen går det ju inte alltid klockrent på tisdagar heller så det kan ju gå hur som även idag, men på slutet i tisdags gick det toppen så förhoppningsvis gör det det ikväll också!
Nu måste jag byta om för snart kommer Sanna och hämtar upp mig!
Åh lillHebel, jag saknar att rida honom, han är en riktig drömponny!

Hurt is better than no hurt at all.

Ny dag, nya tag! Jag måste erkänna att det var väldigt skönt att vara bakis på en lördag, det är inge roligt att rida när man är bakis, haha. Det är plusgrader och sol ute idag! Det är så himla fint väder idag och jag är inte den enda som noterat det, Anette kommer komma hit på ett tag och så ska vi ut och promenera i solen, det blir nice. Jag känner mig dock lite mosig, jag tog igen lite sömn från igår och klev inte upp förrän efter tolv, det var skönt men kroppen är inte helt med. Efter lite mat och promenad i solen är jag nog på topp igen, om förkylningen vill ge sig vill säga.
Åh, i fredags var det hockey egentligen, eller ja, det var bortamatch men för första gången på ett tag så tittade vi inte på det. Det var väl egentligen lika bra för vi förlorade med 1-5... Nu är jag nådigt nervös inför hemmamatchen imorgon som är mot Vita Hästen (Norrköping) - samma lag som spöade oss i fredags - och ja.. Vi ledde kvalserien innan den matchen, nu ligger vi på tredje plats och alltså precis utanför de två platser som går till Allsvenskan. Vi har spelat fem av tio matcher så än är det inte över, och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att vi tar oss upp i Allsvenskan! Om vi inte tar oss upp nu blir det att börja om på ruta ett igen nästa säsong och alltså gå tillbaka till Division 1. Jaja, gör om gör rätt, vi har som sagt hälften av matcherna kvar! Allt kan hända.
Nu har Anette kommit hit och även om hon äter fortfarande så känns det lite ofint att sitta här och skriva, haha.

I feel so... white.

Oj vilken kväll det blev igår! Jag tog cykeln in till stan och käkade middag hemma hos Fia, sen snabbsklippte Fanny mig innan jag for vidare till Adam. Tanken var egentligen att vi skulle vidare till någon kompis till Stefan (Cider) men vi hängde kvar rätt länge innan vi gick ut istället. Det var jag, Anthon, Adam, Stefan (inte Cider) och Marcus som jag kände igen till tusen men kom inte ihåg varifrån, haha. Efter ett tag insåg vi att vi träffades på Trästock 2008 där han gav en burk med Bullens pilsnerkorv till Linnéa, hahaha! Det var riktigt trevligt i alla fall, jag gjorde lite tejp-konst på Adams garderob, låtsades som att jag visste vad jag gjorde med ett munspel och vi tittade på massa gamla bilder som gav mig lite åldersnoja, haha. Det är snart 5 år sen vi var hemma hos Adam och firade hans 18-årsdag, jag börjar bli så gammal... Hur som helst gick vi ut senare och det blev lite av en krogrunda, haha, vi började på TC, fortsatte till Scharinska och avslutade med bakfickan. Jag blev nog rätt packad, jag kommer inte riktigt ihåg vem jag träffade och för första gången någonsin lyckades jag helt glömma bort var jag parkerat min cykel, haha. Som tur var kom Anthon ihåg det och kunde visa mig var den stod, hahaha.
Jag mådde förvånansvärt bra när jag vaknade imorse men efter några timmar kom huvudvärken som fortfarande hänger kvar trots värktabletter. Lite senare kom även illamåendet men det är inte så illa som jag trodde att det skulle vara så ja, jag mår väl som jag förtjänar helt enkelt, haha. Nu har jag en väldigt passande slapparkväll med Bring it On... 5? Hahaha. Jag undrar om de gör dem sämre och sämre med flit? And, what's up with the hair?! Men men, dåliga filmer passar verkligen väldigt bra dagar som dessa, skulle bara haft nå chips eller något. Men men, pasta funkar väl också? Kolhydrater som kolhydrater right? Haha.
Jag tror faktiskt att jag är lite hungrig bakom mitt illamående, ska se vad jag kan slänga ihop!
 

Men vadå? Vatten som vatten! Spelar ju ingen roll, det smakar ju likadant ju!

Min fredag blev just mycket bättre! Visst, hunden har fått mig att gå ut varje dag i en vecka, men det känns som att jag inte träffat människor förutom i stallet på evigheter, så när min tristess tog ut sig i förväg inför en ensam fredagskväll så hörde jag av mig till Adam så nu blir det öl med boysen ikväll! Okej det är inte helt sant, Sabina är ju faktiskt tjej, haha, och jag dricker inte öl. Nej, för mig del blir det Tequila Rose som jag fick av Gro i födelsedagspresent, haha. Dessutom var mamma just hit och hämtade hunden, men innan hon for hem åkte vi en sväng på Ica Mariehem så nu har jag mat! Köpte ägg, ost och mjöl bl.a så nu kan jag göra både paj och pizza utan problem och på så vis kunna äta mat i några dagar till, haha.
De ringde ÄNTLIGEN upp från Försäkringskassan idag, men det betyder inte att jag får mina pengar, nej nej, så enkelt får det ju inte vara! Handläggaren sa att hon skulle prata med.. Någon som är läkare i grunden och som kan tolka min sjukskrivning bättre men det blir först nästa vecka. Och vem vet, han kanske inte tycker att jag förtjänar att sjukskrivas retroaktivt från september som det står på sjukskrivningen. Men håll tummarna, nästa vecka kanske jag inte är luspank längre! Nästa vecka kan även hela min vår - både framåt och bakåt - rasa samman totalt ekonomiskt, men nu ska vi tänka positivt...
Nej, nu taggar vi upp lite istället!
 
Ett mindre urval (med kvällen som utgångspunkt) av bilder från Peace and Love 2009 - because I can!

If anyone's going to have a baby with two heads, three arms, and eleven toes, it's me.

Varje gång jag startar min dator kommer det upp såna där varningsskyltar att "ATK0100 driver" inte är installerad och jag har som bara låtit det vara. Man trycker på okej och sen är det som inget mer, men idag tog jag faktiskt tag i det och letade upp en fil på nätet och installerade den så när jag startat om datorn kom det faktiskt inte upp några varningsskyltar! Jag tänkte, naiv som jag är haha, att nu kanske t.ex webkamera-prgrammet kommer fungera som det ska! Men nej nej, hittills är den enda skillnaden att det inte kommer upp något när jag startar datorn, haha. Jaja, jag har klarat mig utan programmet hittills så det kommer jag nog göra i fortsättningen också.
Idag är det fredag! Idag är sista dagen med hund! Hahaha. Det är väldigt harmoniskt att vara ute i skogen med bara hunden, utan musik, tv-serier eller andra människor, men förkylningen börjar komma ikapp mig nu så jag börjar bli ordentligt andfådd när jag måste gå i uppförsbacke, haha. Hade jag bara varit frisk hade det varit en helt annan sak, bara jag kommer ut genom dörren så är det faktiskt rätt trevligt att vara ute i skogen, jag känner i vaderna att kroppen tycker om det, men nu när det börjar tära på kroppen tappar det charmen lite.
Åh, jag börjar bli riktigt lack på Försäkringskassan, jag försökte ringa flera gånger igår men varje gång spelade de upp meddelandet att kundcenter är överbelastat, och det är precis samma sak idag! Sure, de har säkert jättemycket att göra, men de säger själva att det inte ska ta mer än 30 dagar att ta hand om mitt ärende och nu har det gått typ 35 dagar OCH de sa i måndags att de skulle ringa senast onsdag, men det har de ju inte heller gjort! Hur svårt ska det vara att godkänna en sjukperiod?! Jag blir så jävla less! Det är snart 25 mars och jag lever fortfarande på lånade pengar/inga pengar alls och det är så frustrerande! Jag funderade lite på vad jag skulle kunna laga för mat, för om man faktiskt gräver lite brukar det alltid finnas en del att koka ihop i mitt kök. Först var jag inne på pizza, jag har ju fortfarande ett paket jäst, men jag har inget mjöl. Innan jag kom på att jag inte har något mjöl var jag även inne på paj, men jag har inga ägg.. Visst, jag har pasta, men sen då?
Nu ska jag vända ut och in på hela köket, jag blev himla hungrig av att prata om all mat jag inte har, haha.

Djur!

I've never been left 'cause I leave first.

Nu har resultaten för dressyrtävlingen äntligen kommit upp på nätet och jag måste erkänna att det faktiskt känns lite bättre nu, jag hade t.ex inte lägst poäng på hela tävlingen, hahaha. Även om 46% är långt ifrån accetabelt så vet jag ju att Aria var jättespänd och stressad, och när jag nu såg att procenten var ganska låga över lag så inser jag verkligen hur hård domaren var. Det finns ju inget jag kan göra åt saken nu, jag kan bara hoppas på att vi får vara med på nästa klubbdressyr också, och att det kanske är en annan domare då, haha. Aria kan ju, hon måste bara lära sig slappna av även om hon inte har sina kompisar med sig. "Gör om, gör rätt" "övning ger färdighet" and what not. Dock misstänker jag att hoppning kanske är vår starkare sida, även om hennes feghet mycket väl kan leda till problem även på hoppbanan. Om en vit bom i ett svart-rött hinder är läskig, hur är då en hel bana med tävlingshinder? Jag tyckte dock att jag hittade några bra knappar på henne på ridningen på tisdags så det blir att fortsätta rida så och om det går bra så vet jag ju att det är något som kan fungera!
Kicki frågade om jag ville hänga med till Surf idag men jag var tvungen att tacka nej, med hunden, förkylningen och mensvärken kände jag att jag inte hade energin till en kväll i stallet, även om det hade varit roligt att leka ridlärare till henne och Talle, haha. Dock känns det lite jobbigt att inte vara i stallet när jag har fått höra en del tråkigheter om hästarna. Flight är tydligen skadad bortom räddning och om Hebel inte blivit bättre till nästa veckas återbesök hos veterinären vet jag inte vad som kommer hända med honom. Han har en hovbensfraktur tydligen, och även om det blivit bättre så står tre månaders boxvila på schemat. Men om han inte blivit bättre? Åh, jag vill inte tänka på det... Han är världens finaste häst, och även om jag är alldeles för tjock för att få rida honom så är ju målet att jag ska gå ner i vikt, bli rik och köpa honom, haha. Jag blir bara så ledsen, bara i höstas var det två fina ponnyer som var tvunga att lämna oss, och om det nu blir två till? Det är en sak att ridskolehästarna säljs vidare, men med djur över lag är det verkligen inte roligt när man måste ta bort dem. Så alla djurälskare där ute, sänd era tankar till lillskrutten så att han kan få bli frisk!
Världens finaste bästaste lilla Hebel!

She’s got that stubborn hair. I think her dad was a broom.

Jag tror det bästa med att det är torsdag idag är att det är fredag imorgon. Det är trevligt att ha hund, visst, men jag börjar bli lite less på att hon ska gnälla hela tiden och inte nog med att jag har mensvärk, jag har en förkylning på gång också. Den har varit förvånansvärt långsam, men jag känner att det blir lite värre för varje dag som går. Det är mysigt att gå i skogen, men det förlorar charmen lite när man har tusen ton slem i halsen, och det faktum att jag typ inte har någon mat tär lite på krafterna också faktiskt, haha.
Åh, jag är så uttråkad idag! Jag vaknade och gick ut med hunden, jag kom in, tittade på tv-serier, gick ut med hunden, tittade på tv-serier, sov, gick ut med hunden... Jag känner mig så handikappad när jag vet att jag inte kan åka iväg eller handla eller göra typ någonting som involverar pengar. Jag har försökt ringa till Försäkringskassan typ fem gånger idag och har varje gång möts av "kundcenter är överbelastat, var vänlig försök igen senare". Det är som att de inte jobbar alls och bara spelar upp det där meddelandet för att folk ska tro att de gör det, haha. Eller så ser de att det är jag som ringer och vet om att de inte hört av sig som de skulle och spelar upp det bara för mig. Inte helt omöjligt tror jag. Jag blir bara extra irriterad så fort jag tänker på vad lite det är som krävs från deras sida! Det är en handläggare som ska säga "okej, din sjukperiod är godkänd" och sen behöver de inte göra något mer! Så fort de godkänt min sjukperiod kan jag få pengar från CSN och kommer inte längre behöva ringa och tjata på dem hela tiden. På måndag kommer det där återhållna godkännandet vara värt nästan 30.000kr så ni kanske förstår min frustration... Jag vet att man inte borde skriva om pengar på sin blogg, men alla människor med ett normalt iq som har tillgång till en miniräknare och vet på ett ungefär vad man får från CSN på en månad kan ju räkna ut det ganska lätt hur som helst. Och det är inte som att jag kommer vara värd att råna, så fort jag fått pengarna kommer allt försvinna lika fort igen, hahaha. Det är ju inte som att jag inte levt på några pengar alls under tiden jag väntat på CSN, det kommer ju bli att betala tillbaka skulder för alltihopa, precis som i höstas när jag hade 27.000kr på kontot i typ 5 minuter, haha.
Nej, nu ska jag försöka styra ihop något som kan räknas som mat. Bortsett från några mackor har jag inte ätit mat sen jag blev bjuden på middag hemma hos Fia och Oskar igår.
Är det någon som minns hur det känns att ha vår? Jag tycker det känns som att det varit vinter i flera år nu...

But they do says "I'm fun, you're not, I hope you get SARS"

Det här med att äta samtidigt som man tittar på The Walking Dead alltså, hahaha. Sjukt bra tv-serie, men onekligen ganska äcklig mellan varven! Men det är en bra sammanfattning av my day to come: jag tänker inte göra något annat än att titta på tv-serier och äta saker hela dagen idag, förutom när jag måste gå ut med hunden såklart, haha.
Igår efter att kvartersvärden gått så tog jag faktiskt tag i badrummet och fy fan vad äckligt det var, hahaha. Jag hade både diskhandskar och gummistövlar och tog tag i handfatet, golvbrunnen och avslutade med att skrubba hela golvet med en diskborste! Nu är badrummet jättefräscht och jag ska försöka göra om det typ en gång i månaden i alla fall, jag vill aldrig vara med om gårdagen igen, haha. Jag var dock rätt nöjd att jag hann storstäda hela badrummet och gå ut med hunden innan det var dags att åka till hockeyn! Väldigt vuxet av mig, haha.
Åh, jag känner mig helt mosig i hela kroppen! Även om man äter värktabletter så man inte har ont så blir man verkligen helt utslagen av mensvärk, det känns lite som att man har blivit överkörd av en ångvält. Sen måste jag erkänna att det inte direkt blir bättre av all pengaångest! Jag blir så jävla less på försäkringskassan... De sa att det kunde ta upp till en månad för dem att besluta om min sjukperiod och det har nu gått över en månad. Jag ringde dit i måndags och fick höra att någon skulle ringa upp mig senast igår men det var det ju såklart ingen som gjorde. Ju längre tid det går desto oroligare blir jag för att de inte ska godkänna min sjukperiod och det skulle suga! Inte nog med att jag inte skulle få pengar från CSN nu så skulle jag också bli återbetalningsskyldig för hela höstterminen. Usch, jag vill inte ens tänka på det..
Gud, jag vet typ inte ens vad jag skriver, det känns som att jag sover.
Jag vill att det ska vara hockey varje dag!

Sorry, am I not manly enough for the makeover you're orchestrating?

Phew, vi vann mot Huddinge idag och även om det slutade 4-2 så var det en väldigt spännande och nervig match! Huddinge gjorde faktiskt första målet och det är aldrig roligt, man blir så himla nervös och orolig, haha. I början av första perioden spelade Löven jättebra men sen var det som att de tappade fokus lite men perioden slutade i alla fall 1-1. I andra blev det ännu ett mål för Löven efter bara 33 sekunder men det var också det enda i den perioden. I tredje gjorde vi ännu ett mål, men det gjorde Huddinge också så med 5-6 minuter kvar stod det alltså 3-2 och Huddinge tog ut sin målvakt för att satsa järnet! Men, precis som när Olofström tog ut sin målvakt i första Playoff-matchen, och precis som när Piteå tog ut sin målvakt i Kvalseriens första match så slutar det med att vi gör mål! Det var så sjukt spännande, det var bara sekunden kvar och pucken gled ganska långsamt över mer än halva planen och medan jag följde den med blicken hoppades jag innerligt att tiden skulle ta slut innan den var över mållinjen, haha, och den hann in! Det var verkligen nära, men det blev 4-2 till slut! Så över lag var det en väldigt bra match, jag hoppas bara att vi fortsätter vinna så att vi får spela i Allsvenskan nästa säsong! Det var även roligt att både Palmebjörk och Quist var tillbaka på isen! Quist spelade redan i lördags borta mot Tingsryd men inte hela matchen, men idag var båda två med rakt igenom! Jag är inte helt säker själv, men Peter trodde i alla fall att det kanske till och med var Jon som gjorde 4-2målet så det är ju kul!
Världens finaste ponny! Måtte han vara bättre till återbesöket nästa vecka, jag vet inte vad jag skulle göra om han inte blev frisk

Helvete så äckligt!

På senaste tiden har golvbrunnen i duschen varit lite dålig på att ta allt vatten så det har som blivit en konstant pöl på golvet medan jag har duschat, men den har som inte varit så stor och runnit undan snabbt när jag stängt av duschen så jag har som inte tänkt på det nå vidare. Igår blev pölen större än tidigare, och dessutom bara efter en snabbdusch så när jag ändå pratade med mamma i telefon så frågade jag om det kunde vara någon annans fel eller om det var att det var dags att rengöra asloppen. Hon menade på det senare så jag hade faktiskt bestämt mig för att göra det idag men på grund av mensvärken gick jag och sov middag en stund nu mitt på dagen. Medan jag sov hann händelserna mig i förväg och när jag vaknade luktade det som att hunden bajsat inne och när jag öppnade toadörren var det sjö över hela golvet och badrumsmattan låg och flöt så stillsamt på samma ställe som den annars brukar ligga. Jag fick faktiskt lite panik, jag menar, jag hade ju inte varit och pillat med duschen idag så jag tänkte att det kanske visst berodde på någon annan i huset och inte nödvändigtvis just mig, så jag ringde till kvartersvärden och hon kom hit direkt. Hon klampade in i badrummet med stölvar på och sugkoppen i högsta hugg och pumpade upp diverse avloppsdelar och en sjuk mängd äckligheter! Jag fick lite dåligt samvete för att hon var här och tog hand om min äckliga dusch, men jag tror nog att vi var lite överrens att det där kom faktiskt inte bara från mig! Dock fanns det som ingen logisk förklaring till varför det kommit upp vatten, det hände inget när hon spolade i toaletten eller när jag spolade i kranen i köket, så hur det faktiskt blev som det blev vet vi inte. Men nu är det värsta gjort och jag tror banne mig att jag ska plocka upp och skölja av allting en gång i veckan, den där synen vill jag aldrig se igen! Så tips till alla er som inte bor med föräldrar och alltså måste ta hand om lägenhet/hus/whatever på egen hand: Rengör avlopsbrunnen NU (inte bara locket, lyft på det som är under också) och fortsätt göra det med jämna mellanrum framöver. Ju längre ni väntar desto äckligare blir det, haha.
Det luktar fortfarande i lägenheten (vilket kanske inte är så konstigt eftersom att badrumsmattan, en par trosor och en liten handduk har legat på golvet och absorberat äckelvattnet) så jag ska ge mig på en städrunda nu, tror till och med jag slänger in handfatet när jag ändå är i farten! Tur som fan att jag köpt diskhandskar!
 
Jag har ingen bild på äckligheten, och för er med känsliga magar är det nog bara bra. Istället blir det blommor för att lätta upp stämningen lite, hahaha.

You are not going to humiliate me in front of a bunch of 12 year olds.

Uuuh... Jag vaknade med mensvärk imorse så jag tog en värktablett och tänkte somna om en liten stund, då brukar värken försvinna. Men dels råkade jag sova lite längre än planerat och värken försvann inte alls så när jag väl vaknade var det bara att klä på sig och gå ut med hunden fast jag kände mig som en mosig och äcklig ursäkt till människa, haha. Fast att traska runt i skogen när det blåser är å andra sidan ett rätt bra sätt att vakna på, och Ellen förlät mig nog för det sena promenaden eftersom jag släppte henne idag. Jag pratade med mamma i telefon igår och hon trodde att det inte skulle vara några problem så jag provade och visst gick det alldeles utmärkt! I och för sig så mötte vi ingen hund i skogen idag, jag vet inte hur det blir när vi faktiskt gör det. Mamma säger att hon lyssnar på "stanna" men jag vet inte hur väl Ellen faktiskt lyssnar på mig när det kommer till kritan. Jag vet att hon lyssnar mer på mig än t.ex Fia eller Fanny, jag har ju trots allt varit hundvakt mer än en gång, men det var ju några år sen sist.
Ikväll är det hockey! Jag är störtpeppad och även lite nervös! I lördags betalade jag och Fanny för att titta på bortamatchen mot Tingsryd som vi faktiskt förlorade, men jag tror helt ärligt att de kan ha varit lite trötta. De spelade i Piteå på tisdagen, hemma mot Karlskrona på torsdagen och nere i Tingsryd (Småland) på lördagen. Nu har de ju haft några dagar på sig att vila upp/träna så jag hoppas att vi vinner ikväll! Vi möter Huddinge som jag inte har en aning om hur de spelar, men vi är ju på hemmaplan i alla fall, och det är ju några hundra Green Devils på plats att peppa laget till seger. Jag hoppas egentligen mest bara på att jag inte behöver ha mensvärk ikväll, snacka om att förlora energi!
Nej, nu ska jag äta kakor och titta på tv-serier som om det gällde livet, haha. Tills jag måste ut med hunden igen vill säga.
Höckey!

Är du rädd för att äta en jävla kaka bara för att du har börjat träna?!

Svaret på frågan är: Nej, jag äter er än gärna en kaka om tillfälle ges, haha.
 
Ridningen idag gick inte jättebra men inte dåligt heller. I början skulle vi travhoppa och flytta för innerskänkeln i svängarna. Det var lättare i höger varv, dels för att hon har lättare i just höger varv och dels för att den vägen var mycket längre än den i vänster varv. I vänster varv stannar hon som upp när jag kräver något annat än bara framåtbjudning så vi hann som aldrig få till farten igen innan hindret. Efter det fick vi faktiskt hoppa en liten bana och första vändan gick lite si sådär, jag tror att hon tycker att det är lite konstigt att hoppa när hon inte gått något innan vår lektion så vi fick ett stopp, men vi tog om det och andra gången gick det bättre. Andra vändan fick vi bättre flyt och på slutet tog vi om de första tre hindrena och då gick det jättebra! Hade så klart varit roligare om det gått bra från början, men vi får försöka komma igen nästa vecka helt enkelt!
Efter lektionen nämnde sa Tanja att Emmeli sagt att hon skulle kolla upp om det skulle bli någon hopptävling och nördig och insatt som jag är vet jag ju att så inte är fallet. Först trodde jag att hon menade klubbtävling och det går ju helt klart att styra upp en hon menade faktiskt en lokal tävling och det är ju ingen förrän i augusti, och då precis efter att hästarna kommit hem från betet. Hur som helst diskuterade vi saken lite och hon skulle höra sig för med Rebecka om vi kan ansöka om att få arrangera en lokal endagars för storhäst! Det vore ju verkligen toppen! Jag sa att jag definitivt kan ställa upp på att hjälpa till och det tror jag nog att flera kan göra om det betyder att det faktiskt blir en tävling där i träningsgruppen får vara med! Så jag hoppas att Rebecka ger klartecken, och såklart att distriktet godkänner den. Vi var inne på Kristi Himmelfärdsdagen, det kommer vara en tredagars i Skellefteå den helgen, men kanske att man kan styra upp en på torsdagen innan. Jaja, vi får se, men det är i alla fall väldigt kul att Emmeli också är peppad, det är ju mycket lättare att få något gjort om ridläraren faktiskt också är engagerad!
Random bild på Movits! från Umeå Open 2010, för att min hårddisk fungerar igen!

So.. Now the rot-spot is spreading.

Tjoho, ikväll är det ridning! Det ska bli skönt att få rida Aria igen när hon inte är överspänd och ett nervvrak, haha. Eventuellt ska vi även rida dressyr ikväll och det känns faktiskt helt okej efter lördagen, men hoppning vore också skoj! Hahaha. Hur som helst blir det ingen film eftersom mamma är borta (jag får åka ut med Alex ikväll) så på så sätt skadar inte ett dressyrpass direkt, haha. Dessutom har vi hoppning på söndag så vitt jag vet så där är en annan anledning till att det inte spelar så stor roll vad vi gör ikväll, särskilt inte eftersom jag ändå har Aria på söndag också. Jag skulle vilja be om att få Mageno efter Aria men jag kom på att nästa "fyra" (vi rider samma häst fyra gånger i rad) kommer jag missa en dressyrlektion när jag är i Malmö och en hopplektion när det är SAM vilket gör att jag bara skulle få rida honom två gånger och det känns lite trist. I och för sig kanske jag kan be om att få fortsätta rida honom efter det också... Terminen är alldeles för kort! Hahaha. Dessutom rider jag inte tillräckligt många gånger i veckan för att hinna rida alla hästar jag vill, haha. Jag menar, jag skulle ju säkert kunna rida en annan häst på tisdagar om jag vill, men jag tror inte jag vill sluta rida Aria, inte än i alla fall.
Hund hund. Ellen är otroligt söt, men hon är så gnällig! Hahaha. Hon är ju van att vara ute hela dagen hemma hos mamma, här får hon bara vara ute när vi faktiskt går ut. Det är tur att det finns en skog precis här ovanför husen, jag tror inte hennes sug för natur och min lathet kulle gå särskilt bra ihop om man var tvungen att gå långt, haha. Hade det varit sommar hade man nog kunnat gå lite hur som helst, nu måste man följa stigarna om man inte vill sjunka ner till knäna i snön, men det finns faktiskt rätt många olika stigar att följa, så jag tror inte vi har gått exakt samma väg två gånger! I alla fall inte medvetet. Det är även rätt bra träning för mig, mina fötter är inte vana vid att gå i så kupperad terräng, haha! Och jag försöker gå i så högt tempo som möjligt emellanåt, jag känner att jag inte är van nog vid området för att släppa Ellen och jag vet inte hur många det faktiskt är som är ute och går där i skogen, eller om det är mycket katter eller andra djur där, så istället föreöker jag vara snabb nog i fötterna för att kopplet inte ska behöva vara ett störningsmoment för henne. Det går si sådär, haha, jag gör så gott jag kan men beroende på hur väl upptrampade stigarna faktiskt är blir det lätt lite väl ojämt för att man bara ska kunna traska på.
Nej, nu tror jag att det börjar bli dags att byta om inför stallet!
Ze hund hos mamma julen 2009

Do you wanna ride my horse?

Det här med att gå till doktorn är ju inte alltid det roligaste, men om man självmant vill gå och om man får gå till ingen mindre än Doktorn med stort D så blir det en helt annan sak, hahaha. Bra förmiddag indeed! Dessutom ska det bli skönt att få se om det är något fysiskt som stör eller om man måste komma på nya alternativ. Min medicin gör mig helt klart gladare och piggare, men än är det något som spökar.
Jag fick just veta att jag blivit uttagen till Arkums hopplag till SAM i år! Om jag så ska leva på vatten och bröd fram till Maj så ska jag banne mig åka den här gången, så himla roligt! SAM är alltså en tävling där alla universitetsridklubbar möter varandra i hoppning och dressyr, i år går tävlingen i Linköping och jag får vara med! Det är helgen efter Valborg så det blir en minitour i Sverige för mig, haha. Först Valborg i Uppsala och sen SAM i Linköping. Nu måste jag bara få min sjukperiod godkänd av Försäkringskassan så att CSN kan ge mig pengar... SAM i alla fall. I hoppningen så rider man först en bana på 70cm med stilbedömning och man är flera som rider samma häst. Den person som får bäst resultat på hästen går vidare till omgång 2 som är på 90cm och tredje och sista omgången ligger på 110cm. De ska bli en hoppträning på Hippo innan så förhoppningsvis går det bara fint, även om det återigen kommer bli en häst man aldrig har ridit förut, hahaha. Åh, jag är så himla peppad! Jag har redan hunnit kolla upp vad det skulle kosta att åka tåg från Uppsala till Linköping och hur man kan ta sig till ridanläggningen från tågstationen, haha. Nu måste jag nog göra något annat och försöka lugna ner mig lite, det blir inte Maj nu bara för att jag är peppad - tyvärr.
HEST!

No no, congratulations, I think you'd make a great hooker!

Jag är redan less på att ha hund, haha. Jag gillar Ellen men jag får dåligt samvete av att vi inte är ute och promenerar i skogen hela tiden. Det är rätt harmoniskt egentligen, men det blir ju så kallt efter ett tag! Dessutom har jag klivit utanför stigen två gånger och sjunkit ner en gång till knät och andra gånger till låret.. Jaja, det är bara att gilla läget. En till promenad ikväll efter att jag kommer hem från Surf (ska hänga med Anette när hon rider) och sen är det bara fyra dagar kvar.
Det är väldigt spännande att min hårddisk har kommit igång igen, jag har nämligen en himla massa tv-serier på den! Istället för att titta på nya avsnitt kan jag nu kolla på nästan vad jag vill från början, hahaha. Så just nu, för att inte behöva tänka mer än nödvändigt, tittar jag på The Big Bang Theory - första säsongen. Det är verkligen bättre från början, Sheldon är som för lite dryg nu för tiden, och Howard är mycket roligare när han inte är gift, haha.
Jag hade något jag tänkt skriva om innan jag började men nu har jag som glömt bort det så jag tror jag återgår till min middag nu!
Bild från P&L 2009 - just because I can!

It's alive! It's alive again! It's still alive II!

Alltså ja, vad säger man. Jag är helt chockad! I april 2011 gick min externa hårddisk sönder, när man försökte öppna den sa den att den ville bli omformaterad och den har forsatt med det varje gång jag kopplat in den efter det. Jag har ju inte direkt varit sugen på att formatera om den eftersom allt som finns på hårddisken skulle försvinna i så fall, och när man har 117GB ledigt av 1,34TB så har det inte känts jättelockande. OM jag har högerklickat på hårddisken och sen klickat på antingen säkerhetskopiering eller diskdefragmentering så har man ändå inte kunnat välja disken i listan så det har som inte gått att göra något alls. Igår gjorde jag ett inlägg på FlashBack i hopp om att någon datanörd kunde hjälpa mig och blev tipsad om ett program, men det kunde inte heller hitta hårddisken. Så jag skrev ett liknande inlägg på Facebook och fick faktiskt svar av Cicci, haha. Egentligen var det väl Fredrik (hennes kille) som kunde något i saken men Cicci tipsade i alla fall om ett annat program och mycket riktigt hittade det hårddisken! Så jag klickade i alla olika bildformat som fanns och sen fick den göra sitt, det tog typ sju timmar, haha, och när jag sen skulle spara allt visade det sig att den bara kunde spara filer som inte var större än 64kB.. Så i över en timme sparade den över alla mina bilder på en hårddisk jag fick låna av pappa igår men när det var klart gick det inte att öppna bilderna, den hade ju bara sparat 64kB information/bild... Om man vill spara större filer måste man betala och det skulle jag absolut ha gjort om jag bara haft pengar, men just nu har jag ju inte det, så jag tänkte att om jag låter bli att stänga ner programmet eller datorn tills jag fått in pengar på kontot så kan jag ju göra det då.
Jag har som varit allmänt glad över saken, för även om jag måste vänta ännu ett tag så vet jag ju i alla fall att alla bilder jag tagit från slutet av maj 2009 till april 2011 faktiskt går att få tillbaka, så jag tänkte bara lägga mig ner och chilla på soffan en stund. Jag fick sällskap av Ellen även om det var lite trångt, sen började jag misstänka att hon kanske skulle hoppa ner igen så jag valde att hänga upp alla sladdar på bordet så att hon inte skulle råka dra ut sladden till hårddisken när hon eventuellt hoppade ner igen, men då startade hårddisken om sig ändå. Typiskt tänkte jag, då måste jag ju hålla på i sju-åtta timmar nästa gång också! Sen tänkte jag att det kanske är lika bra, jag vet inte hur glad datorn blir av att stå på dygnet runt i upp till en vecka. Det jag dock inte tänkte på var att det kommit upp en sån där dialogruta som frågade vilken åtgärd jag ville göra med hårddisken när den startat om sig, först flera minuter senare kom jag på att den aldrig kommit upp förut så jag tryckte såklart på "Öppna mappen i Utforskaren" och se på fan, hela skiten lever igen! Bara sådär! Nästan två år senare bestämmer den sig för att den inte alls behöver omformateras utan den bara.. Lever. Jag är så chockad att jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig, hahaha. Jag är ju överlycklig egentligen, men det är bara så sjukt! Helt plötsligt har jag fått tillbaka över 80GB bilder och flera hundra GB musik, filmer och tv-serier! Jag är självklart livrädd för att den ska dö igen, så helst skulle jag vilja flytta på allt och formatera om den ändå, men hårddisken jag fick låna av pappa har bara 40GB ledigt och det är inte ens hälften av bilderna, för att inte tala om allt annat! Jaja, jag får göra som jag gjorde back in the days och sprida ut det lite här och var helt enkelt, hahaha.
Här är t.ex en bild på mig och världens finaste ponny från augusti 2009!
Det här är den allra första bilden jag lägger upp från min egen student 2009!
Och för er som aldrig riktigt trott på att jag bott i Stockholm, här är bildbeviset, hahaha!

Don't grow up, it's a trap!

Det blev helt klart en väldigt bra dag även om det inte blev någon dressyrtävling! Jag tog det väldigt lugnt hela dagen, slötittade på någon halvdålig tv-serie innan det var dags för Världscupen i hoppning på SVTPlay vid tretiden. Malin Baryard-Johnson kom fyra och säkrade sin plats till finalen idag medan Rolf-Göran Bengtsson tyvärr rev sista i gruppen och hamnade på 19 plats inför finalen och det är bara de 18 bästa som får vara med... Med lite tur kanske någon stryker sig, då är han ju först in, för det vore onekligen ganska coolt med fyra svenskar när finalen går av stapeln i Göteborg i april!
Ungefär samtidigt som VC började kom mamma förbi och lämnade Ellen som ska bo här till på fredag/lördag. Hon är riktigt klok för hon fattade direkt att hon skulle stanna här, så även om hon såg lite ledsen ut när mamma gick så försökte hon faktiskt inte följa med henne. Jag tror dock att hon spanade lite efter bilen när vi gick ut en sväng några timmar senare, haha.
Det blev en snabbpromenad med Ellen innan jag hoppade på bussen hem till pappa där det bjöds på gomiddag och film! Jag hade även tagit med mig frågespelet jag fick i födelsedagspresent som vi hann spela lite mellan maten och filmen och det var faktiskt riktigt roligt! "Vilken fras ska ersätta 'Erigerad förslutare'?" Någon som vet? Hahaha. Filmen vi såg var i alla fall The Intouchables (En Oväntat Vänskap på svenska) och den var väldigt fin och faktiskt extremt rolig! Det handlar om en rik man som är förlamad från halsen och nedåt och hans personliga assistent som suttit fängelse och levt i förorten. Det är en fransk film så se den inte om du är för trött för, men annars rekomenderar jag den starkt! Underbar film, jag kommer helt klart se den igen!
GullOskar kom och hämtade upp oss efter filmen och skjutsade hem oss, och på vägen hem fick vi se väldigt fint och starkt norrsken! När jag kom hem så skulle jag gå ut med Ellen men jag tänkte att jag ändå skulle kolla hur norrskenet såg ut från balkongen, om man kanske skulle ta några bilder innan vi gick ut. Men norrskenet hade avtagit lite så jag tänkte "om det råkar bli jättefint när vi är ute får jag väl helt enkelt njuta av det med blotta ögat och leva med att det inte blir några bilder". Mycket riktigt blev det starkare medan vi var ute och jag började ångra att jag inte tagit med kameran ut! Det blev större och större och vid ett tillfälle täckte det hela himlen och såg ut som det gör på vykort och sånt, haha. När jag sen kom hem igen var det i princip borta igen - såklart - så jag satte mig och tittade på Ponnyakuten istället. Efter ett tag ringde mamma för att höra hur det gått för Ellen och Cookies (så vitt jag vet har det gått bra) och sa att det var norrsken ute. Jag spanade ut en snabbis och mycket riktigt hade det kommit tillbaka igen! Jag kollade lite till på Ponnyakuten innan jag tänkte "nu borde jag ju passa på innan det försvinner" men det spelade ingen roll för det var redan borta, haha. Det är säkert norrsken igen alldeles just nu, men jag orkar inte kolla nå mer, jag är trött och det är kallt ute, haha.
Nu måste jag gå och lägga mig så att jag kan gå upp och gå ut med Ellen imorgon bitti!
En Oväntat Vänskap/The Intouchables

Or, or, or, maybe the floor is on the shit.

Åh, nu är det på gränsen att jag skulle hinna dit i vettig tid om jag faktiskt bestämde mig för att åka till Hippo, men jag vet fortfarande inte hur jag ska göra! Det skulle ju helt klart vara kul att faktiskt tävla, men att cykla dit, behöva vara där i flera timmar... Förkylningen är inte direkt värre än igår, men jag känner mig extremt utmattad måste jag säga. Jag vet inte om det är värt att sätta sig på en cykel och cykla 8,5km i -7°C när man håller på att bli förkyld.. Om det hade varit plusgrader och sol hade jag inte tvekat en sekund, då hade jag typ gjort det för cykelturen i sig, haha. Men ja, tiden går och jag får mer och mer bråttom. Sen vet ju inte jag om någon strukit sig, min starttid kanske är framflyttad vilket gör det hela ännu mer stressat utan att jag ens vet om det! Jag börjar känna att den här "diskussionen" börjar luta mer och mer mot att jag inte ska fara. Visst vore det roligt, men det känns som att det är fler plus än minus just nu..
Ikväll ska pappa bjuda på middag och för första gången kommer jag inte behöva stressa därifrån för att rida på kvällen! Det är också en anledning till att det skulle vara skönt att hoppa över tävlingen, jag kan ta det lugnt här hemma, duscha, äta lunch och sen åka till pappa utan äckligt hår, haha. Jag borde även dra en snabbstädning, nu när det ändå är så fint i grunden borde jag passa på att hålla kvar det så genom att städa ofta, men jag känner mig mig nästan svimfärdig för att jag är så trött. Jaja, det är väl bara att göra det.
Jaha, nu har klockan bestämt åt mig: det blir inget Hippo idag. Även om jag skulle åka nu så skulle det bli så stressigt att det inte skulle vara roligt, och helt ärligt tror jag att det är bäst för kroppen att låta bli. Jag har lovat mamma att vara hundvakt åt Ellen från och med ikväll och en vecka framåt när hon åker till fjällen, och eftersom jag vet att jag måste gå ut med henne flera gånger om dagen så behåller jag gärna hälsan så länge jag kan. Att gå ut med hunden när man är förkyld är inte alltid så jätteroligt.
Det känns mest som att jag har svamlat i det här inlägget nu. Jag tror nästan jag ska ta en powernap, haha.
 
Det har inte varit lätt att ta kort på Ellen och Cookies tillsammanas, men nu får jag en hel vecka på mig att försöka lyckas!

Haha, I'm just kidding, I thought it would be funny if you thought I was fucking retarded.

Lång dag! Jag klev upp kvart över sju imorse och strax innan åtta kom Alex och hämtade upp mig. Det har varit strålande sol och vindstilla hela dagen så det var faktiskt inte så illa att börja framridningen på utebanan. Det var rätt skönt att rida andra klassen, jag hann mocka och titta på rätt många tävlanden samt äta frukost i lugn och ro innan jag tog in Aria och började göra i ordning henne. Redan när jag tog in henne i stallet kände jag att hon var lite stressad av att alla hästkompisar stod kvar i hagen, och på utebanan gick hon bara och kastade med huvudet och var väldigt tittig på allt. Jag trodde att det skulle lösa sig när vi kom in, men hon fortsatte att krångla och jag tror helt enkelt att hon inte gillade att vara "själv". Orlic var inne samtidigt som oss, men jag tror hon ville ha tjejkompisar, haha. Efter ett tag visste jag inte riktigt vad jag skulle göra så jag frågade Rebecka som red fram Nisse samtidigt som oss, så jag fick tipset att rida lätt och peta på henne med skänklarna så att hon skulle fokusera på mig istället och det blev genast mycket bättre! Tyvärr var jag ju tvungen att sätta mig ner när jag skulle börja rida programmet och det gick inte bra alls. Hon var stressad och okoncentrerad och vi fick jättedåliga poäng. Jag kände att det gick dåligt, men SÅ dåligt trodde jag inte att det skulle gå! Jag fick i princip bara 4or och 5or och slutade på 46%. Det är det sämsta resultatet jag fått någonsin! Jag kollade just upp mit resultat med Lillen för fyra år sen (när vi hann rida fram under ett ekipage) och det blev faktiskt 46,2% haha. Som sagt så vet jag att det gick dåligt, men jag förstår faktiskt inte varför jag fick så extremt låga poäng. Jag tror att den här domaren var hårdare än någon jag ridit för tidigare, så jag gillade henne inte riktigt, haha.
Aria är ju extremt begåvad förutsatt att hon har en pilot som vet vad man håller på med men hon är också lite nervig av sig i vanliga fall också. Hade vi fått rida lätt hela programmet eller haft ett gäng Surf-ston i ridhuset hade det säkert gått bättre, haha, men det blir bara gör om gör rätt! När det kommer till henne tror jag helt klart på "övning ger färdighet" då hon som sagt kan, hon måste bara klara av det mentalt. Så vitt jag vet kommer det vara en klubbdressyr igen i Maj och då kanske vi kan vara med och ta revansch? Sen ser jag även fram emot att de ska styra upp en klubbhoppning någon gång, jag tror att det kanske är vår starkare sida, haha. Dock vet jag ju av erfarenhet att hon kan bli en liten fegis då också, men det är ju rätt stor skillnad på vad som krävs för att det ska gå bra på en dressyr- respektive hopptävling vilket får mig att tro att hennes nerver inte skulle göra lika stor skada om det var hoppning helt enkelt.
Imorgon ska jag egentligen till Hippo och tävla i dressyr igen men nu är jag faktiskt inte säker på om jag orkar. Jag är helt slut efter idag, jag är inte direkt motiverad efter dagens resultat och som grädde på moset så håller jag på att bli förkyld. Klockan är ju i alla fall inte jättemycket än, och jag behöver inte åka snortidigt imorgon (har bestämt mig för att cykla så att jag slipper åka härifrån tio i sju när jag ska tävla efter kl.11) så jag kan nog bestämma mig imorgon bitti när jag har känt efter hur jag mår.
Nu ska jag återgå till Pretty Little Liars innan jag ska sova!
Jag tycker hon var rätt snygg i alla fall, lillAria, i mitt hemmagjorda pärlhalsband-pannband!

Well, I hope you're ready for some form-fitting polyester, gay Clark Kent from season one of Smallville.

Det var skönt med en slappdag, blev ytterligare ett avsnitt av Uppdrag Granskning innan jag återgick till mina vardagliga hjärndöda serier, haha. Det braiga med fiktionella serier är att man kan slippa tänka på allt jobbigt i världen som man inte kan sluta tänka på när man tittar på seriösa dokmunentärer. Det roligaste avsnittet idag var helt klart Project Runway, jag skrattade så jag fick kramp i magen! (SPOILER ALERT!) De skulle göra "strippkläder" alltså kläder som dansande killar (tänk Magic Mike) skulle kunna slita av sig på scen, och dansarna själva var såklart modeller. De var två lag med fyra i varje och skulle göra totalt tre looks, och efter att alla tre modeller visat upp sig så ställde de sig och dansade! Första lagets kläder var totala katastrofer, det andra lagets kläder såg lite bättre ut, men när de skulle slita av sig dem i slutet så satt kardborren för hårt så kläderna satt kvar! Helt jävla hysteriskt alltså, jag tror till och med att Cookies blev lite rädd för mig, hahaha!
Jag har även hängt ett tag med Anette idag. Jag följde med henne till MediaMarkt där hon köpte en hårddisk och sen blev det lite tv-serier här innan hon åkte hem. Bortsett från kalaset igår känns det som att hon inte varit här på evigheter så det var trevligt! Nu fattas det bara att Frida ska bli frisk så att hon kan komma och hälsa på, det känns som att jag inte träffat människan på år!
Imorgon är det dags för dressyrtävling nr.1! Jag är superdupermegajättetaggad bortsett från att jag fortfarande är vaken och alltså kommer vara toktrött imorgon, haha. Men jag glömmer som hela tiden bort att det är imorgon och jag känner även att jag vill göra alla förberedelser ikväll så att jag kan sova så länge som möjligt imorgon. Jag var till och med en sväng på Ica för att ta ut pengar och köpa något lättätet att ta med mig imorgon så att jag slipper tänka på frukost när jag vaknar. Dock har jag inte gjort i ordning mackan än, men det får nog faktiskt vänta till imorgon för nu måste jag faktiskt sova!
Piiinsamt!

Can your mind be blown on your own time?

Jag tror minsann att mina 23 år klär mig bra, idag känner jag mig både väldigt vuxen, intellektuell och kulturell! Jag har redan tittat på ett avsnitt av PLUS som handlade om shady hästhandlare, ett avsnitt av Uppdrag Granskning som handade om hur Leksand IF och Leksands kommun myglar med pengar och nu tittar jag på på dokumentär om Malmberget, haha. Det är faktiskt ganska fascinerande, framförallt det stora gapet som bara är, alldeles bredvid bebyggelsen. Det ser helt sjukt ut! Jag tror i alla fall att min nu mognare hjärna helt enkelt vill se någon annat än tv-serier av hittepåkaliber och faktiskt se något som har någon slags betydelse. Vem vet, jag kanske faktiskt blev vuxen över natten?
Idag har jag inga planer alls och det är faktiskt ganska skönt måste jag säga. Har ju varit full rulle i några dagar nu, och både imorgon och på söndag blir det tidiga morgnar och dressyrtävlingar så det känns skönt med en paus så här mitt i.
Nu har jag sett färdigt dokumentären om Malmberget och tittar istället på avsnittet av Uppdrag Granskning som hadlar om näthat mot kvinnor. Jag såg den korta snutten som lades upp på Youtube för någon månad sen där de klippt ihop när diverse kvinnor läste upp de hot de fått skickade till sig och har länge tänkt titta på hela avsnittet. Det är så obehagligt hur folk kan hoppa på varandra för att de utövar sitt jobb eller, som i Julias fall, tycker att det är fel att en känd vådtäktsman som också råkar vara en känd och omtyckt (död) artist. Sen de män de faktiskt fått tag på och har uttalat sig påstår att de inte menade det de skrev och att de som fått ta emot dessa hot troligen inte har brytt sig. Jag tänker inte ta upp den här diskussionen vidare, jag tycker bara att det är så hemskt att ett samhälle kan fungera såhär. Ni som inte sett programmet tidigare, eller vill se det igen, så kan ni se det här och jag kan starkt rekomendera det då de verkligen lyfter något jag tycker är en väldigt allvarlig fråga, men förbered er på att bli arga, haha.
Printscreen från dokumentären om Malmberget. Visst ser det ganska obehagligt ut?

Bats?! You mean baby vampires?!

Oj vilken dag! Det var riktigt tur att jag inte stannade framför datorn imorse för när jag väl körde igång höll jag på konstant tills efter fyra när det började komma folk! Jag städade, gjorde marsipanrosor och djur, bakade tårtbottnar, gjorde LCHF-vänliga snacks, skar grönsaker, diskade, skar mig i fingret och dukade fram fika. Hela familjen kom, mamma, pappa, Anton, Marlene, Amon, Jenny, Ester, Juni, Fanny, Fia och Oskar! Gro var också förbi en sväng i början, och Anette kom förbi en sväng på slutet. Både maten och fikat var väl uppskattat och det blev alldeles lagom lång tid mellan fyra och hockeyn, haha.
Hockeymatchen var också kung! Först och främst var det en kille som gav bort en ståplatsbiljett så jag fick gå in gratis och inte nog med det så vann vi, haha! Vi mötte Karlskrona som spelar för att få stanna Allsvenskan, och jag tror nog att det är rätt många som tänkt att vi kanske inte skulle vinna den här matchen, men det gjorde vi och jag tor att det var en rätt viktig match att vinna! Första perioden slutade 2-0, andra var mållös och i tredje gjorde vi två mål till och Karlskrona lyckades peta in ett mål i sista minuten när de hade Power Play. Wälitalo fick inte hålla nollan men han höll den länge och eftersom Löven ändå vann tror jag inte det spelar någon större roll, haha. Så efter två matcher leder vi Kvalserien men med åtta kvar kan såklart mycket hända, men det är ju en bra start!
Nu är jag helt jäkla slutkörd, har hållit igång konstant 10 timmar och jag räknar med att sova som en prinsessa ikväll, haha!
 

If only you could see me now, I live my dream, I owe it all to you.

Ny dag, nya tag! Min födelsedag var fin, men jag ser faktiskt fram emot att få känna att jag fyller år idag igen, haha. Eller ja, jag antar att det blir så i alla fall nu när jag ska ha kalas och träffa t.ex mamma och pappa, haha. Jag har i alla fall ätit klockren frukost idag: Cookies! (Inte katten). I vanliga fall brukar det alltid bli tårtfrukost på födelsedagar, men nu har det inte blivit så, varken idag eller igår, så jag tyckte att det borde vara helt okej att jag äter en kaka eller två. De blev helt hysteriskt goda, så det blir att träna på självdisciplinen idag annars lär det inte finnas några kakor kvar när gästerna kommer, haha.
Åh, jag är så irriterad över att tårtbottnen inte blev nå bra igår, och nu kan jag inte bestämma mig för omjag ska prova göra 1½ sats i vanliga kakformen, eller om jag helt enkelt ska göra två. Jag behöver fortfarande mjöl, och det irriterar mig ännu mer! Jag behöver 1½-2 dl mjöl... Jag vill inte slösa mina sista pengar på att köpa mjöl! Samtidigt får jag väl skylla mig själv som valde att baka i glasformen även fast det gått dåligt en gång förut. Jag får försöka se det positivt: den nya tårtan blir i alla fall hjärtformad!
Jag lovade Fanny att jag inte skulle sätta mig vid datorn det första jag gjorde idag, vilket i och för sig redan är kört, men jag tänkte att jag får skriva ett blogginlägg medan jag vaknar till lite, sen är det bara jobba, fixa, jobba som gäller! Så ja, nu är det dags!
 

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike..!

Oskar kom och hämtade upp mig tio i tolv och så åkte vi in till stan och mötte upp Fia på Taj Mahal där hon bjöd mig på lunch! Jag åt tills jag var proppmätt, och sen lite till innan vi gick därifrån, haha. Var en sväng förbi Apoteket så nu har jag äntligen fått ta min medicin igen! Hade dock bara råd att hämta ut för en månad, för tre månader kostade över 700kr!!! (!!!). Vi gick även en sväng förbi hos Fia där jag lånade lite tårtljushållare av henne, jag köpte egna tårtljus + hållare på Maxi igår men det var bara 12 hållare till 24 ljus så ja, jag behövde ju såklart fler. Efter det var planen att vi skulle möta upp Amon och byta busskort, men eftersom det fortfarande är så sjukt många människor som inte bytt än var det över 100 nummer före i kön, så vi sket i det och for mot Amon istället, och på vägen tog vi en sväng förbi cykelaffären där Ingemar jobbar. Och tror ni inte att det stod en jättefin, 5-växlad damcykel med riktigt lås och cykelkorg och väntade på just mig?! JAG FICK EN CYKEL!!!! Jag kände mig som ett riktigt barn, hahaha! Den är från mamma, Ingrid och Ingemar, men ingen av dem var där för mig att krama, men Fia var också med på det så hon fick en kram, och Amon också för att han var där, hahaha. Den är jättefin och robust till skillnad från min gamla cykel som mycket väl kunnat falla isär när som helst, och den var underbar att cykla på! Först lämnade jag den på cykelaffären när vi fortsatte hem till Amon men när han skulle hämta tjejerna på dagis gick jag och Fia tillbaka och så cyklade jag hem den! Hade det inte varit för att det är så jäkla kallt ute så hade det verkligen känts extremt vårigt, men det var ändå mysigt. Solen sken och fåglarna kvittrade, jag ville dö i uppförsbacken vid Östra (förlåt, menar Fridhem...) så allt var i sin ordning, haha. Jag ser fram emot våren om möjligt ännu mer nu, men den kommer nog komma väl till hands även nu om man ska till tex Ica eller Iksu.
Jag kom hem vid halv fyra och kände mig helt utslagen så jag parkerade mig framför datorn ett par timmar innan Fanny kom. Tur var väl det, annars tror jag inte att jag hade orkat göra typ något alls själv. Vi satte i alla fall igång och gjorde pizzadeg som fick jäsa medan jag gjorde en tårtbotten och slängde in i ugnen. När den var klar började vi förbereda pizzorna, dock vi fick vänta lite på att Fia skulle komma med ananas, men en gjorde vi utan (av tre). Det blev även Cookies-bak (inte katten, jag lovar), middag och städhjälp från Fia och nu är det faktiskt inte jättemycket kvar! Tårtbottenen blev dock sämst så jag tänker kasta den och göra en ny imorgon. Jag har gjort en bra botten i glasformen förut, men nu vill det sig inte längre och den blir seg och alldeles äggig - alltså inget man gärna bjuder andra på. Mitt mjöl tog dock slut och Fanny fick låna cykeln (!!) när hon skulle hem så jag får väl ta en promis till Ica imorgon. Känns lite surt eftersom jag bara behöver 1-2dl.. Cookiesarna flöt ut jättemycket och blev mer fyrkantiga än runda, men mina pizzadjur blev toppen! Jag har länge tänkt att det skulle vara roligt att använda mina fina kakformar (som jag inte gjort pepparkakor av varken i år eller förra julen) och göra just pizzadjur, så nu blev det äntligen av! I kylskåpet står en tallrik med ett stort berg av giraffer, hundar, elefanter och dinosaurier, hahaha. Klockan är bara tjugo över tio men jag tror faktiskt att jag måste sova snart. I och för sig vet jag ju att jag inte direkt går upp mycket tidigare bara för att jag somnar tidigare, men det är ju inte som att jag kommer göra något mer produktivt ikväll.
Det har varit en fin födelsedag även om den känts ganska inofficiell. Kanske känns det mer födelsedagigt imorgon när det blir kalas.
Jag har tyvärr ingen bild från idag (på något) så dessa fina tulpaner får duga så länge.
 

Happy Birthday me!

Grattis på födelsedagen till mig! Illamåendet blev värre och värre igår, inatt har jag sovit ganska dåligt och bara drömt sånt som gjort mig arg, frustrerad och ledsen, plus att illamåendet har INTE försvunnit idag! Woop woop! Hahaha. Jag är inte bitter egentligen, tycker mest bara att det är lite ironiskt. Men men, Fia ringde och grattade mig för ett tag sen och sa att hon och Oskar eventuellt kan komma och hämta upp mig och bjuda mig på lunch på Taj Mahal vilket inte vore helt fel! Och när man ändå är i stan kan jag t.ex passa på att byta mitt busskort OCH hämta ut min medicin som min läkare nu har skrivit ut ett nytt recept på! Ska jag vara helt ärlig är jag dock inte säker på om jag kommer att ha råd att hämta ut den, sist var det bara för en månad och det kostade 270kr (sjukt, I know!) och nu är det för tre månader.. Jaja, om inte annat får jag väl böna och be på mina bara knän att farmaceuten ger mig ett piller i alla fall, hahaha.
Det som faktiskt känns lite jobbigt med illamåendet är ju att jag inte är klar med städningen, och jag har inte ens börjat med bakning och matlagning inför imorgon... Just nu känns det inte riktigt lika illa som det gjorde innan jag gick och la mig igår, men bristen på pepp och engagemang är den samma. Jag tror att jag ska försöka få i mig lite frukost och titta på någon serie och se om orken kommer med det.
Så här glad var jag när jag fyllde 20år för tre år sen. Idag har jag åldersnoja. Grattis till mig!

I'm like "Yo, that's fifty dollars for a t-shirt"

När jag började äta min nya medicin mådde jag illa en del i början, och med många mediciner får man ju lite samma biverkningar när man slutar med dem som när man börjar så nu kan jag inte annat än tro (och kind of hoppas) att anledningen till att jag mår illa nu är för att min medicin tog slut och ingen har fyllt på receptet än. Jag tar alltid min medicin på kvällen innan jag går och lägger mig, det är enda sättet för mig att komma ihåg den, och i lördagskväll åt jag min sista. Jag har alltså varit utan i snart tre dagar och idag har jag börjat må mer och mer illa ju längre dagen har gått... Det är ju inge vidare att vara utan medicin av många anledningar men just nu är illamåendet helt klart störigast, hahaha. Jag kan ju såklart ha magsjuka på G men jag tror faktiskt inte det, medicinen känns mycket mer logisk I must say.
Jag gjorde faktiskt ett städryck idag, jag är riktigt stolt över mig själv! Som jag sa så började jag i hallen och plockade upp allt från golvet, dammsög OCH skurade golvet! Sen fortsatte jag in i köket/vardagsrummet (öppen planlösning you know) och plockade tills golvet var tomt från prylar och dammsög även där. Jag gav mig även på soffan lite (så gått det gick med tanke på att jag även använt den som avlastningsyta, haha) och jävlar var hårig den var! Snacka om att jag har levt i förnekelse, det var så mycket hår på/under/bakom soffan att jag säkert hade kunnat karda en rumpvärmare om jag sparat allt, hahaha. Som tur är så råkar den här soffan äga på så sätt att katthåret lossnar direkt när an dammsuger! Min mest tacksamma möbel när det kommer till tygmöbler och katthår! Jag hann även skura lite i kökshörnet innan mamma och Fanny kom tillbaka så ja.. Mycket nöjd måste jag säga! Nu är det bara att sortera och flytta på allt som nu ligger i soffan/på puffen, skura resten av golvet och sen ge sig på sovrummet! Det kommer nog ta längst tid, men jag har ju (sorgligt nog) inga särskilda planer för morgondagen, så jag kan ju lika gärna göra det då. (Jag hoppas innerligt att någon förnyar mitt recept imorgon, annars kommer det bli jättejobbigt att städa...) Jag hade tänkt börja baka ikväll, men jag måste erkänna att inte ens Chocolate Chip Cookies känns lockande just nu. Skrämmande.
Fanny och mamma kom som sagt tillbaka på kvällen och gulligaste mamma tog tag i disken med jag och Fanny nördade till det med att streama Lövenatchen från Piteå! Första perioden slutade 0-0, andra 1-1 (tyvärr) så inför tredje var vi båda lagomt nervösa! Det störigaste ever hände såklart i sista perioden: sändningen laggade sönder. Jag kan säga att det vår många griniga Löven-fans som spammade sönder chatten under de minutrarna, haha! Vi slog i alla fall igång P4 Norrbotten i tid för att höra hur Sundström gör 2-1 åt Löven och efter några minuter var sändningen uppe igen. När det bara var några minuter kvar blev Moyer utvisad, tekningen var på Lövens planhalva och Piteå tar ut målvakten så det är sex mot fyra, men när pucken seglar ner mot mitten av planen så sticker Boström iväg, kommer först till pucken och skickar in den i tomt mål från halva plan! Jag skrek så jag fick ont i halsen, hahaha! Så tillsist vinner vi alltså med 3-1 och första Kvalseriematchen är alltså över! På torsdag möter vi Karlskrona på hemmaplan och vi kommer absolut vara där! Om mina gäster inte redan åkt hem självmant tänker jag skicka hem dem, för jag ska bannemig se den matchen! Hahahaha!
Åh, jävla illamående.. Fina förutsättningar för en trevlig födelsedag.
Enda bilden jag tog själv på Fannys minitårtor! (Gjorda i muffinsformar)

Smakprov på småfix!

Det finns alltid saker som är roligare än det man borde göra. Till exempel att testa sina nya sprayfärger! Tyvärr blåser det lite ute så det var inte jättelätt, men nu har jag i alla fall fått prova! Åh, jag längtar tills det blir vindstilla, då kommer jag gå bananas på min balkong! Hahaha. Jag har bestämt mig för att snygga upp mina balkongstolar som nu är ganska slita i färgen (i övrigt också, men så länge jag inte har ett extremt överskott på pengar kommer jag ignorera det), sen självklart trälådan som jag hade jordgubbar i i somras (som just nu är en trälåda med silvertejpade icapåsar i..), alla vanliga krukor ska få en omgång, och om jag orkar med ett större projekt överväger jag att piffa upp köksbord och tillhörande stolar! Jag fick även alla mina fröer idag så jag är sjukt peppad på att börja odla, och eftersom jag köpte rätt mycket fröer blir det att börja spana efter lådor/hinkar/baljor att odla i. Nu behöver de inte ens vara snygga när jag köper dem, för det kan jag fixa själv! Moahahaha! Det är tur att jag inte har jord hemma, annars hade jag nog börjat fixa med det istället för att städa, hahaha.
Min trötthett försvann i alla fall! Jag vet inte hur eller varför, men jag ska försöka ta tillfället i akt och använda min pepp för vår, sommar och spraymålning till att ta tag i lägenheten! Jag och Fanny kom på det briljanta idén att vi faktiskt kan kolla på Lövens bortamatch på nätet vilket gör att min kväll blir ännu mer begränsad tidsmässigt. Visst, jag har fikat först på torsdag och kan baka och sånt imorgon, men jag måste erkänna att jag inte riktigt är superpeppad på att städa på min födelsedag, haha. Det är egentligen inte så mycket, det är ju bara det att jag alltid tappar tråden och börjar pilla med allt jag ska städa undan... Jag tror jag ska börja i hallen och arbeta mig inåt, badrummet tog jag faktiskt igår så det behöver jag inte göra idag. Hallen, köket/allrum och sist sovrummet. Åh, jag önskar att jag hade fått upp mina vägghyllor, det skulle vara så mycket lättare då! Jaja, bara att gilla läget.
Nej, dags att komma igång tror jag, annars lär jag väl fastna här.
Så här fina är stolarna från början (och ni kan även se lite av den fantastiskt vackra trälådan på bordet...)
Jag har mycket kvar, men visst är det ett lyft?!
Det blev fyra olika färger och jag är störtkär i allihopa! Färg, färg, färg!
Det blev som sagt en hel del fröer så ni kanske förstår att det kliar i fingrarna?

Missing persons in the window staring at me, saying things I can't hear.

Åh, jag är så less på att bli trött av ingenting! Jag vaknade av mig själv vid tio, och eftersom jag somnade vid kanske ett någon gång tyckte jag att det var helt okej. Så jag klev upp, kokade ägg och åt frukost. Efter tolv någongång kom mamma förbi och vi for ut till Maxi för att handla det som saknades inför torsdagen samt for förbi Ålidhems Centrum så jag fick hämta ut mitt paket (med sprayfärger!!). Väl tillbaka här fick mama åka iväg igen och hämta upp Fanny sen käkade vi lunch tillsammans. Nu har de åkt igen, mamma ska hämta flickorna på dagis och Fanny ville hem och vila innan vi ska på Iksu i eftermiddag och jag är så trött att det känns som att jag varit vaken två dagar i rad.. Jag förstår inte varför jag ska bli så utmattad av i princip ingenting! Det är extremt frustrerande! Jag måste kanske ta en powernap idag igen, men risken för att även denna blir två timmar är ju onekligen ganska stor, haha. Samtidigt känner jag att om jag är så här trött kommer jag definitiv inte orka göra något vettigt. Jag får väl sätta något outhärdigit jobbigt alarm på datorn så att jag måste kliva upp för att stänga av det...
Jag kom föresten på att jag aldrig skrev om hur det gick på ridningen i söndags! Mycket riktigt stod det hoppning på schemat men det var inte mycket till hoppning måste jag säga utan snarare markarbete. Sen om det var meningen att vi aldrig skulle hoppa högre än 50cm vet jag faktiskt inte, när man har med tre unghästar som kan behöva lite flera försök och extra tid så hinner man ju inte med så mycket på en timme. Nu på söndag är det fortfarande teorivecka men nästa söndag är det väl hoppning igen, och då hoppas jag på att vi faktiskt får hoppa!
Nej, nu måste jag nog gå och lägga mig en stund, annars kommer jag bara somna här istället.
En härlig sommarkväll i Stockholm! Oh, how I miss it...

Well who the hell knows what you mean if you don't say what you mean?!

Jag tänkte ta en powernap tidigare idag på ca 30 minuter, det rockade dock bli nästan två timmar och på slutet kunde jag knappt vakna fast jag verkligen försökte, haha. Ni vet hur det blir ibland att man sover så lätt att det känns som att man är vaken? Jag gick till och med upp ur sängen för att blanda ett glas Funlight när jag sen hittade mig själv i sängen igen. Det var lite smått obehagligt, för när jag låg där försökte jag röra på mig men jag kände att det inte hände något. Flera gånger kändes det som att jag reste mig upp för att sen märka hur jag fortfarande låg under täcket. Då försökte jag istället vrida mig fram och tillbaka flera gånger men samma där, jag kände att jag aldrig vände på mig, jag låg kvar på precis samma ställe ändå. Till sist vaknade jag och som tur var kom Cookies in i sovrummet precis då och ville gosa så hon kunde hålla mig vaken.
Städningen då. Det händer inte mycket alls måste jag säga. Jag har plockat litegrann här och där men det är inget som någon annan än jag skulle lägga märke till. Jag tänkte ju komma igång efter min middagslur, men då var det någon som länkat sändningarna från helgens finaler i Inomhus SM i hoppning så då fastnade jag ju framför det istället, haha. Jag har ungefär 25 minuter kvar av sista finalen sen ska jag banne mig ta tag i min lägenhet! Ju mer jag gör idag desto mindre behöver jag göra imorgon. Och om jag är klar i morgon kan jag börja baka i lugn och ro och kanske få chilla lite på min födelsedag på onsdag! Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra på onsdag men jag tror jag väntar och ser hur jag känner då faktiskt. Det är ju ingen tidspress på att bestämma sig, det som känns värre är ju att jag bjudit in till fika på torsdag men då är det ju hockey på kvällen! Haha. Med lite tur kanske man kan köra ut folk strax innan sju och hoppas på att någon kan skjutsa ut till ishallen. Jag vill gå på hockey!
Funderar på att dra en favorit i repris och garnera tårtan med smulad kladdkaka!

That was the seldom-heard, but much feared, Grandma Burn.

Hahaha, jag skulle googla något men när jag gick in på Google hade de en jättefin doodle idag som hyllar (vad som skulle varit) Douglas Adams 61a födelsedag! Så efter att ha studerat den väldigt noga i flera minuter hade jag helt glömt bort vad jag skulle googla från början, haha.
Åh, det är en ny vecka och jag har massor att göra! Jag måste dock handla lite mer vilket kan bli svårt eftersom mina pengar redan har tagit slut, haha. Jag trodde att jag betalade för fröna direkt när jag köpte dem, men tydligen inte så jag hade inte ränkat med dem i min budget så nu är det slut på pengar. I och för sig hade jag inte heller räknat med att jag skulle låna ut pengar till Fia eller betala tågbiljetten, och jag hade helt glömt bort att jag skulle betala tillbaka pengar till Amon, så hade jag tänkt på det hade det åtminstone inte kommit som en chock, haha. Jag får väl höra med familjebanken Fanny om hon har några pengar att låna ut, haha. En tårta utan grädde känns lite törftigt, och jag behöver även pengar till dressyrtävlingarna i helgen. Jaja, snart får jag förhoppningsvis mina pengar från CSN och även efter jag betalat tillbaka pengarna till Soc och även betalat ridningen kommer jag ha lite större marginal än jag har haft hittills. Förutsatt att försäkringskassan inte är onda och nekar min sjukperiod förstås, det skulle suuuga!
Nej, nu ska jag göra lunch och sen dra ett städryck!
Världens bästa bok!

Of all the dumbass stunts you kids ever pulled, this little California adventure takes the dumbass cake!

Söndag igen. Nackdelen med att man blir äldre är att tiden går så jävla fort! En vecka går på typ två dagar, haha. Men men, söndag betyder ridning så jag klagar inte! Ikväll är det hoppning och jag har finaste Aria så jag är (so vanligt) extremt peppad! Sist jag hoppade Aria för Rebecka var i höstas och då gick det inte jättebra kanske, men nu har jag ju ridit henne i några veckor, både i hoppning och dressyr, så förhoppningsvis går det bra ikväll! Det är dessutom sista ridningen innan tävlingen nästa helg, för imorgon börjar teoriveckan. Jag funderade lite över att köpa en lektion på hippo på torsdag, men jag tror jag kommer ha födelsedagsfika på torsdag så då går ju inte det. Dessutom känner jag nästan att jag inte vill rida Magic innan tävlingen, för om det går dåligt på torsdag vet jag att det kommer gå dåligt på söndag också, haha. Om jag inte rider honom innan kan det gå hur som helst!
Igår blev det som sagt ingen städning eftersom jag hängde med Anette hela dagen istället, så jag tror jag ska försöka göra ett ryck idag! Jag har trots allt över fem timmar att fördriva innan ridningen. Jag har en sak jag måste göra dock, jag ska promenera bort till Sjukhuset och byta mitt busskort för imorgon byter de kortsystem på bussarna och de gamla busskorten fungerar inte längre. Det hade varit perfekt om det varit lite soligare idag, men det är i alla fall inte svinkallt och det blåser inte heller så det kan nog bli en trevlig promenad.
Åh, jag saknar Berra

It's all because of you

Robin Stjerberg - vilken otroligt sympatisk människa! Ögonblicket när de filmade på honom och han försökte lista ut om han vunnit eller inte, och när det gick upp för honom! Han var genuint förvånad men oj så lycklig! Jag är så sjukt glad över att han skärpte till sig idag när det kommer till sången för det första, han sjöng inte särskilt rent under versen förra veckan i Andra Chansen men ikväll var han på topp! För det andra är jag sjukt nöjd att han vann även fast Sverige gav flest förster till Yohio (tack Europa för det!). För det tredje kan jag ju poängtera - precis som de redan gjort på tv - att han är den första som kommit från Andra Chansen och vunnit! Och som sagt att det blev Europas röster som blev avgörande, det har aldrig hänt tidigare! Så ja, även om större delen av birdagen var kissdåliga så vann helt klart rätt person vilket gör att det var värt det! Jag tänker dock inte dela med mig av hur mycket pengar jag lagt ner på att rösta, haha, men jag kan nog säga att om jag inte röstat alls hade Robin nog inte fått lika många röster som han faktiskt fick, hahaha.
Jag borde gå och lägga mig ganska, jag försöker fixa någon slags vettig dygnsrytm genom att gå och lägga mig vid elva-tiden men ikväll är jag alldeles för uppspelt! Det kanske är nu jag ska braka på Robin Stjerberg - You på högsta volym och dra ett städryck? Värt ett försök I must say, men för Cookies skull tänker jag bara nästan ha på högsta volymen, haha.
 

So even if disaster strikes I close my eyes and then I’m next to you.

Det blev lite ändrade planer idag, istället för att stanna hemma och städa så blev det en heldag med Anette istället, haha. Först gick vi på stan för Anette hade en del ärenden att uträtta och jag passade på att gå förbi en urmakare för att korta ner armbandet på min klocka! Det var sjukt värt, kostade bara 50kr, det gick på bara några minuter jag köpte den som sagt på eBay och den kostade typ 60kr så jag kände att en totalkostnad på 90kr är helt okej för en görsnygg klocka som min!
Efter stan var vi förbi Anette en snabbis så hon kunde byta om innan vi for ut till Hippo och kollade lite på hopptävlingarna där. Vi hann se halva 90cm-klassen och halva 1m-klassen innan det var dags att åka. Vi hade nog kunnat stanna längre om det inte var för att Anette skulle hämta upp Sara i Sävar så jag fick hänga med på en biltur till Sävar helt enkelt! Haha. På vägen hem körde vi i alla fall förbi Ica Mariehem så jag har gjort något vettigt idag i alla fall: Jag har handlat! Det är lite knepigt att handla inför bakning utan en lista, men jag tror jag lyckades ganska bra ändå!
Nu är det dags för Melodifestivalen så nu ska jag slösa mina sista pengar på att rösta på Robin, haha. Vadå nörd?
Jag har ingen bild från idag så istället blir det denna underbara bild på Camilla och Emmet (som dansar?) från Jubileumsritten i somras!

My friends say I can't watch you anymore, they say I'm too old.

Ibland är jag väldigt duktig på att planera in flera saker på samma dag utan att förstå att det är samma dag. Ena kanske är inplanerat på ett visst datum och andra på en viss dag, som nu till veckan t.ex. På måndag börjar Teoriveckan på Surf och det var en sak jag faktiskt ville gå på och det är Hoppclinicen med Peter Sällström som är på onsdagen. Jag har som inte tänkt mycket mer på det förrän imorse när jag kom på att just den här onsdagen är det den 13 mars, den 13 mars fyller jag år, haha. Jag har alltså inte lyckats koppla att hoppclinicen är på min födelsedag förrän flera dagar efter jag sett att den ska vara på onsdag. Jag är fortfarande rätt sugen på att gå, förhoppningsvis kanske Anette eller Kicki vill se den också, men samtidigt så diskuterade ju jag och Fanny om vi kanske skulle gå på Popquiz på onsdag. Jaja, vi får se, Fanny kommer ändå ha påbörjat sin praktik i Nordmaling då så hon kanske inte orkar efter att ha pendlat hem på eftermiddagen.
Idag är det lördag, idag ska jag försöka mig på ett städryck! Om jag fyller år och ska bjuda på fika måste jag verkligen städa ORDENTLIGT för en gång skull! Dock vet jag inte riktigt hur jag ska kunna bjuda på fika när jag knappt har några pengar, haha. Jaja, det löser sig nog. Ikväll är det även finalen av Melodifestivalen och jag är förvånansvärt peppad, haha.
 
Här om veckan såg jag en apfin klocka på en hemsida som jag sen inte kom ihåg, så jag köpte en likadan mycket billigare på eBay, haha. Visst är den fin?!

Well I didn't leave you, eat a Poptart!

Herregud vilken match alltså! Det var sjukt skönt att Löven gjorde första målet, och sen skadade det inte att de gjorde andra och tredje heller, haha. I första perioden började de ganska halverst, men de kom igen och gjorde 3-0 i första perioden. Andra perioden var båda lagen bra och den slutade 0-0. I tredje perioden gjorde Olofström 2 mål innan det ens gått 5 minuter så man blev lagomt nervös måste jag säga! Men vi petade in två mål så ställningen var 5-2. När det bara var 5 minuter kvar gjorde Olofström ytterligare ett mål men vi gjorde sista och matchen slutade 6-3! Helvete så skönt att vi vann två matcher i rad, vilket nervvrak man skulle varit om de var tvugna att spela en avgörande match imorgon. Så nu är vi alltså vidare till kvalserien för Allsvenskan där fyra lag från Allettan och två från Allsvenskan slåss om två platser i just Allsvenskan. Jag hoppas vi tar oss upp, annars måste vi börja om från början nästa säsong, och med tanke på hur bra Löven varit den här säsongen tycker jag verkligen att de förtjänar att gå upp i Allsvenskan!
I övrigt har det varit en väldigt vanlig dag, lite stressigt innan hockeyn men mysigt. Jag åkte hem till Fia och Oskar efter fem där Fia och Fanny repade inför morgondagens The Last Waltz-tributespelningen och Oskar höll på med matlagning. Jag hoppade in och hjälpte i köket så vi fick hemagjorda köttbullar och riktigt potatismos innan matchen! Dock fick vi stressäta för att hinna iväg i tid, och väl vid Isladan var det kö in så vi missade elden, hahaha.
Imorgon blir det Melodifestivalen för hela slanten! Jag började gilla Robin Stjernbergs "You" så mycket att jag måste titta och rösta på honom imorgon, haha. Det hade varit roligt att gå på konserten, men den är tre timmar lång och kostar 350kr så valet är väl inte så mycket till val trots allt, haha.
Bild från när Green Devils firade 30år.

I'm sexy and I know it

Yes yes yes yes yes! Ikväll är det hockey!! Jag är så sjukt jävla peppad! Nu har jag samma problem som i tisdags innan ridningen: hur ska jag fördriva tiden?! Det är väldigt soligt och fint ute om man bara tittar ut genom fönstret, men om man faktiskt går ut så ska det ju såklart blåsa igen. Men jag funderar på om man ska ta en promenad bort till Ålidhems Centrum, jag har trots allt ett paket att hämta ut! Åh, jag önskar att jag hade haft kvar min underbara älskade cykel, då hade jag lätt gett mig ut på en cykeltur nu. Jaja, det är inte en jättelång promenad till ÅC, tar typ en halvtimme att gå dit vilket betyder en timmes tidsfördriv dit och hem, och en timme närmare nedsläpp!
Jag vill ha vår NU! Jag vill veta att det inte är minusgrader alls längre så att jag kan börja lägga ner tid på min balkong! Jag har beställt en massa fröer så min balkong kommer bli ett litet blomsterland till sommaren! Det blir dels en massa fina blommor i olika färger som solrosor, kornvallmo, förgätmigej, sommaraster, prsätkrage, penséer m.m. men också tomater, smultron, gurka, spenat, kanelbasilika, sallat och vattenmelon! Haha. Jag vet inte hur bra det kommer gå att odla allt här uppe eftersom det blåser nog mer här än nere på marken, men man förlorar ju inget på att försöka, right? Paketet jag har att hämta ut är dessutom fyra sprayfärger så att t.ex trälådan som jordgubbarna bodde i (som jag också längtar efter att ta tillbaka) kan bli lite färgglad, och kanske utestolarna också. Jag vill fixa fixa fixa, men den här jävla vintern verkar inte fatta att det är dags att ge sig... Jaja, får väl se det positivt att jag är ute i god tid, förra året hann jag fåtyp tre smultronstora jordgubbar och två lingonstora tomater innan sommaren tog slut, haha, nu kan jag ju sätta igång med förodling och hiva ut allt på balkongen när plusgraderna väl kommer för att stanna!
Mina fina blommor i Stockholm! 5/6 har jag faktiskt kvar, bara Boris som inte överlevde.

You don't get that fat eating coconut!

Åh vilket underbart väder det varit idag! Även om det varit minusgrader hela dagen så har solen värmt jättemycket och det har faktiskt smält lite idag! Jag var just ute på balkongen och petat ner en massa istappar från balkongtaket, haha. Helt meningslöst eftersom de troligen kommer komma nya men det var oväntat tillfredsställande, haha.
Stallbesöket gick väldigt bra idag, det var en väldigt fin häst om än lite ofokuserad, haha. Det ska tydligen komma ut två andra och provrida också, men vi sa att vi kanske skulle rida ut tillsammans nästa vecka någon dag eftersom det är det hon vill ha hjälp med och han kan tydligen bli lite tokig i skogen, haha. Men han var väldigt fin på banan så länge han var koncentrerad och otroligt söt!
När jag kom hem bestämde jag mig för att vara ambitiös och laga riktig mat. Jag visste att jag hade köttfärs i frysen men pastan var slut så jag gjorde pizza! Hittade ett jätteenkelt och bra recept på pizzadeg med jäst sist jag gjorde pizza och även om man måste vänta medan degen jäser så blir det så sjuukt gott! Dock är det väldigt svårt att sluta äta när det är så gott, haha, så nu är jag extremt mätt. Totally worth it!
Åh, imorgon är det hockey! Jag är så sjukt peppad! Jag blev jättebesviken när jag kom på att det inte var fredag idag, haha. Jag som trodde jag skulle få åka på hockey idag.. Jaja, lika bra att sprida ut det trevliga så får man ha roligt oftare, haha.
Hahaha, alltså, jag kan inte släppa den här bilden! Så sjukt ful! I love it!

What are you going to put on your resume, 'Dumbass'?

Här om dagen funderade jag ju över om det skulle vara värt att Olofström och Björklöven vann varsin match så att man skulle ha chansen att se två hemmamatcher istället för bara en. Jag har kommit fram till att det INTE skulle vara värt det, haha. Dels så får jag ju ändå se två matcher nu eftersom jag streamade bortamatchen igår och dels blev jag ett riktigt nervvrak när Olofström gjorde 1-0 målet i andra perioden! Så Björklöven får gärna göra första målet, och sen en himla massa fler mål på fredag och vinna skiten så man kan andas igen, haha. Det är ju svårt att inte bli insatt när man gått på flera av deras hemmamatcher ända sen i höstas, sen har de faktiskt börjat spela väldigt bra hockey! Det är stor skillnad på den här säsongen och förra, det är som att de skärpt till sig lite i år. Jag hoppas verkligen att de tar sig hela vägen upp till Allsvenskan, det skulle helt klart suga om de måste börja om igen nästa höst. Jaja, jag längtar väldigt mycket till imorgon i alla fall!
Idag ska jag ut och hälsa på/provrida en häst som jag eventuellt ska bli medryttare på! Det ska bli roligt att det äntligen blir av, haha, vi pratade om att jag skulle komma ut redan för en vecka sen. Men samtidigt så har han gått barfota fram till idag så för mig gör det inte så mycket att det blivit uppskjutet. Det är dessutom inte särskilt kallt, inte särskilt blåsigt och väldigt soligt så jag tror nästan att det var meningen att vi skulle styra upp det till idag, haha.
Fanny, Löve och Johanna hösten 2011

That's your brain trying to comprehend its own stupidity.

Det var riktigt mysigt i stallet idag, både Ester och Juni provade på att rida och Juni tyckte det var så roligt att hon red alla tre hästarna flera gånger, haha. Det var Relios, Diana och Ryza som gick och Juni hade inga problem med höjdskillnaden på Ryza och ponnyerna, och hon var så himla söt! "Vad heter hästen" "Den heter Relios" "Den är jättefin!" Det var nog tur att vi kom dit rätt sent, dels för att Amon kände av sina allergier rätt fort och dels för att Juni hade nog kunnat rida runt runt i timmar, haha. Efter Surf följde jag med till Maxi och jag var nådigt nöjd över att jag var så populär, när vi skulle ur bilen ville både Ester och Juni att jag skulle hjälpa dem med skorna, haha.
Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt, även om jag bara var borta ett par timmar blev jag helt otroligt trött! Jag hoppas att man kan hitta något när jag ska till Vårdcentralen, jag är så less på att vara trött! För ca en timme dock började live-sändningen av Olofström - Björklöven som jag var ambitiös nog att betala för att få se, haha. Efter första perioden står det 0-0 men jag tycker faktiskt att vi spelar lite bättre! Snart börjar andra perioden och i pausen har jag tittat på White Collar. Sådan lyx har man ju faktiskt inte på plats, men live-hockey slår helt klart live-sändning med hästlängder när det kommer till kritan!
 
"Wälitalo lyckas sätta sig på pucken"

Well I have to say, I don't hate it!

Det blåser igen och man blir ju onekligen lite less, men men. Jag försöker se det positivt, om exakt fyra veckor sitter jag på tåget mot ett, förhoppningsvis, vårigt, soligt och varmt Malmö! Åh, jag längtar så himla mycket, de har +9°C i Malmö idag och vi har -4°C, de har ingen snö men det har vi. Visst, det kan hände mycket på fyra veckor men med tanke på att SMHI säger att vi kommer ha minusgrader de kommande tio dagarna så har jag inte allt för höga förväntningar.
Om ca en timme kommer Amon och hämtar upp mig och sen ska jag och tjejerna ut till Surf som har Öppet Hus idag med gratis ponnyridning! Tydligen har Juni tjatat väldigt mycket om hästar så hon blir nog extra glad över att vi äntligen ska åka ut till stallet! Lite synd bara att det blåser så mycket, för även om ponnyridningen troligen är i ridhuset så vill man väl kanske gå ut och hälsa på de stora hästarna i hagarna. Jaja, det blir mysigt!
Julia, Olivia, jag och lilla Rimi på Nolia 2009

And God said: "let there be boobs!" And there were boobs.

 Jag lyckades fördriva tiden rätt bra tidigare idag ändå! Började med att göra en till väldigt fin hockey-häst-bild, hahaha! Jag la ändå ner typ en timme på den, haha. Den är sjukt ful, men det är ju lite meningen också. Sen fixade jag även lite med mina naglar, dock förgäves då det absolut inte blev som jag tänkt och mitt i kom mamma så då fick jag ge upp helt enkelt, haha.
Jag hade rätt om markarbetet idag, men det blev även lite hoppning mot slutet. Vi rtravade över bommar på volter och på rakt spår, och på slutet blev det galoppbommar och hoppning på ramsträckorna. Aria gillar inte riktigt det här med att svänga och kliva över saker på samma gång, antingen faller hon inåt eller så typ snubbelhoppar hon över bommen. Sen är hon extra knepig i vänster varv så när vi la in galoppen var det extra svårt över galoppbommarna i vänster varv medan det gick väldigt bra över hindren i höger varv! Sen tror jag nog att både jag och Aria tycker att hinder helt klart är roligare än bommar, hahaha. Jaja, vi får komma igen på söndag!
 
 
Mitt mästerverk till bild, hahaha!

You married your brother?

Gud vilket tråkigt väder det är ute! Det småsnöar och är alldeles grått och trist. Men men, det är bara -2°C så man får väl försöka se det positivt ändå. Jag vill ha vår! Plusgrader, sol och barmark.. Drömmen, haha. (Och ja, jag tänker ignorera att SMHI säger att det blir -16°C i helgen).
Nästa onsdag fyller jag år, nästa helg är det två (2!!) dressyrtävlingar och om fyra veckor åker jag till Malmö! Jag har mycket bra på gång, känns väldigt bra! När det kommer till min födelsedag är jag egentligen inte jättebrydd, snarare lite förvirrad. Mamma jobbar så jag kan inte ha fika på onsdag, och på helgen är det som sagt dressyrtävling x2 så då blir det också svårt att hinna. Pappa sa att han ville bjuda på middag på söndagen, men kanske fika på torsdagen... Jaja, det är ju en hel vecka kvar, inte behöver jag tänka på det där nu! Haha. Fanny tyckte att vi borde gå på pop-quiz på Pipes eftersom jag ändå fyller år på en onsdag, och det vore ju kul! Jaja, vi får se hur det blir.
Dressyrtävlingarna ska bli riktigt roliga! Med Aria hoppas jag (återigen) att jag kan ta mig över 60% för en gångs skull! 57,nånting% har jag fått några gånger, men aldrig bättre än så och det börjar bli lite irriterande, haha. Men Aria kan ju faktiskt, så bara hon är lösgjord och inte försöker slå sig fri kan det faktiskt gå hur bra som helst! Sen på Hippo blir det spännande eftersom jag ska rida Magic som jag aldrig ridit tidigare, haha. Men sånt är roligt också, då kan det ju verkligen gå hur som helst, och om det går åt helvete så är det lite mer "whatever" eftersom man inte har några förväntningar. Nästa helg blir rolig helt enkelt!
Den här helgen kan också bli grymt rolig, det är nämligen dags för Playoff för Björklöven! Hockey hockey hockey! Jag är så jävla peppad! Vi kommer möta Olofström borta imorgon och sen hemma på fredag. Nu hänger det ju såklart på hur de två första gångerna går, men om vi vinner varsinn match blir det en till hemma på lördag. Mer hockey men också mer nerver. Svårt att avgöra om det skulle vara värt det, men heja Löven!
Nej, nu ska jag äta lunch, sen försöka fördriva tiden fram till ridningen ikväll!
De två kommande helgerna kommer vara awesome! Hahahaha

If the sky would fall I'd survive it all because of you.

Mitt "ska jag sova eller inte"-dilemma försvann av sig själv när Kicki ringde mig. Hon skulle först ut till Maxi och sen vidare till Surf så hon frågade om jag ville hänga med! Det är lite smygtråkigt att åka på Maxi om man inte har några pengar, men det var trevligt ändå. Ute på Surf pratade Kicki endel med Annica och Malin (Talle och Olles ägare) nu när Talle flyttat dit. Själv tittade jag lite på gruppen innan Anettes, och när hon kom ut så tog jag hennes kamera och filmade när hon red. Tyvärr dog den, men jag hann filma lite i alla fall! Det var roligt att titta på även, Anette rider Sigma väldigt bra! Sen blev jag såklart ridsugen också, men om någon timme ska jag sova och sen är det helt plötsligt tisdag och jag får rida igen! Jag hoppas bara att vi inte har vikarie, Emmeli var på kurs idag så jag hoppas hon är klar imorgon, haha. Den gången jag red i Anettes grupp var det också vikarie men då var Emmeli tillbaka på tisdagen så förhoppningsvis är hon det även denna gång. Jag tror vi kommer ha markarbete/dressyr imorgon (eftersom vi enligt terminsplaneringen egentligen skulle haft det förra gången - men då hade vi hela ridhuset och hoppade bana) vilket passar ganska bra eftersom det är hoppning på söndag och sen teorivecka, alltså inga fler dressyrtillfällen innan tävlingen. Men samtidigt så är ju hoppning aldrig tråkigt, haha. Jag är hur som helst väldigt peppad - som vanligt alltså!
Angående den eventuella medryttarhästen jag nämnde här om dagen så har jag faktiskt två på G nu! De står båda i samma stall, och jag tror faktiskt att ägarna är släkt på något vis, haha. En är unghäst och den andra lite mer rutinerad, hur som helst är jag väldigt nyfiken på båda två. Eftersom jag aldrig gör något om dagarna vore två medryttarhästar i samma stall inte helt fel! Jag menar, tid har jag ju så det räcker och blir över, haha. Det hänger ju såklart på att jag ska passa med häst och ägare, men också hur mycket/lite ekonomisk ersättning de vill ha, för visst har jag tid, men som säkert alla vet vid det här laget så har jag inte lika gott om pengar. Tyvärr. Jaja, återkommer som sagt när jag vet hur det blir. Troligen ska jag ut till det stallet i veckan någon gång, och med lite tur kanske man kan pussla och ta två flugor i en smäll och hälsa på båda hästarna samtidigt!
Nej, nu ska jag nog halvdö framför lite That 70's Show innan jag går och lägger mig.
En glad Kate på betessläppet i somras!

Ew, ew, ew, ew ew ew ew ew, Ugly Naked Guy got a Thighmaster!

Måndag, ny vecka, fortfarande vinter. Jag har ju som känt inte jättemycket att göra om dagarna med idag har jag faktiskt hunnit ner en sväng på stan för att skriva på lite papper på Ungdomsslussen. Jag kommer ju mest troligt få pengar från CSN dock inte förrän Försäkringskassan har godkänt min sjukperiod, och eftersom jag inte kan vara helt utan pengar så söker jag försörjningsstöd under tiden. Men, när jag väl får CSN blir jag återbetalningsskylldig till Socialen så för att få pengar över huvud taget var jag tvungen att skriva på papper som säger att jag ska betala tillbaka allt när jag får mina riktiga pengar! Trassel trassel trassel.. Så länge jag kan köpa mat och betala hyran så är jag nöjd.
Åh, nu är jag hemma igen och extret trött, som vanligt. Jag ska försöka ta mig iväg till Iksu idag men just nu känns det som att jag knappt kan ta mig ur soffan, haha. Helst skulle jag faktiskt vilja gå och lägga mig nu, problemet är bara det att jag ofta är ännu tröttare när jag vaknar, men det är svårt att göra något vettigt när man är så himla trött! Sjukt irriterande.
Nej, jag tror jag ska göra ett ryck, något vettigt borde jag kunna göra!
Jag vill ha vår!! (Och en cykel)

Skin against skin covering bone, the body you're in is aggressively slim.

Lyxfrukost: Mild naturell yoghurt, ett stort glas vatten, jordnötter. Haha. Kanske inte lyxlyx men lättillgängligt vilket jag tycker är värt rätt mycket när man är bakis. Det är svårt att fixa något ambitiöst att äta när man är hungrig, när man också är bakis är det ännu svårare, så jag tänkte att om jag äter det här nu så kan jag sluta vara hungrig och bli mindre bakis och laga riktig mat sen.
Det blev inget bloggande igår, men jag hade som aldrig riktigt tid. Jag vaknade med huvudvärk vid halv tio, sen kom Amon och hämtade upp mig kvart över tio och så åkte vi ut till mamma i skogen. Därute åt vi lunch, byggde Brio-tågbana, gjorde cirkuskonster, haha, och jag sov självklart en stund på soffan. Det var riktig stormkänsla ute igår med snö och 15m/s, bara att gå från ytterdörren till bilen blev jobbigt. När vi skulle åka hem så var vi även tvugna att putta bilen för den stod bara och slirade på stället. Inte så spännande som det låter, det var på mammas gård och det var inte särskilt svårt att få den att flytta på sig, haha.
När jag kom hem blev det lite That 70's Show (som jag har fått för mig att titta på från början) innan jag hoppade in i duschen och fixade mig för kvällen. Jag fulade lite och tog bussen till sjukhuset (två hållplatser, haha) och gick därifrån till Fanny där det blev middag med henne, Johanna, Fia och Gro, och Andra Chansen på TV. Jag har inte sett Melodifestivalen sen första delfinalen så jag hade bara hört två av låtarna tidigare och jag blev faktiskt väldigt imponerad av Robin Stjernbergs låt, den var ju bra på riktigt! Det lät lite som att OneRepublic lika gärna kunde ha gjort den låten - alltså något jag skulle lyssnat på! Så ja, jag måste erkänna att jag är glad att den gick vidare. Jag tycker att han borde vinna hela alltihopa! Heja Robin!
Efter Melodifestivalen åkte jag, Fanny och Gro in till stan och gick på Cover Club! Jag har bara varit där en gång förut och det var när Sons of Guns spelade - alltså när britterna fortfarande var här. Jag och Fanny sjöng en karaokelåt men man hörde inte sig själv för fem öre så det blev inga fler än den, haha. Vi pendlade en hel del mellan rocken och schlagern och jag tror att alla var rätt nöjda, det var en bra kväll!
Jag tror att jag tänkte blogga när jag kom hem, men jag lät tydligen bli vilket jag tror att jag är ganska glad över, haha. Jag tror inte jag hade skrivit något direkt bakisångestindikernade, men jag hade nog stavat ganska dåligt, haha.
Ikväll är det ridning och jag är otroligt peppad! För ikväll är det 1. dressyr, 2. på Aria, 3. för Rebecka! Can't wait!
Martin, Jimmy och Maud visar var skåpet ska stå. Oj vad jag saknar dem...

Man, I hate the backseat!

Matchande hästprylar är verkligen to die for! HV Polo har släppt två jättesnygga schabrak och två par jättefina matchande benskydd. Jag önskar jag hade en häst att skämma bort! Kolla så fina de är! Mina favoriter är de knallblå, chockrosa och beiga. (Det finns fler färger på vissa produkter, men då matchade de inte något annat). Allt finns att köpa hos Charlies förutom det svarta schabraket till höger, men det finns på Hööks.
Ge mig en häst, please!


 

Who are you to think you're worth the wait?

Åh vad trött jag är! Jag har kommit på att man alltid blir mindre nojig på morgonen över hur länge man sovit om man slutar titta på klockan så fort man går och lägger sig - oavsett hur länge man ligger och drar sig. Istället för att tänka "shit, nu har jag legar här i en timme!" så tänker man "tjaa.. det har väl kanske gått 10 minuter". På riktigt, det funkar awesome! Självklart känner man ju i kroppen om man sovit alldeles för lite, men man slipper "jag MÅSTE somna NU!"-stressen och man även "jag har sovit så jävla lite inatt, därför tänker jag vara grinig och dryg hela dagen. Tyck synd om mig"-humöret. En annan grej som faktiskt också fungerar är att om du vet att du borde/måste gå och lägga dig vid tex kl.23, då tittar du inte på klockan efter det oavsett om du gått och lagt dig eller inte! Prova, det är awesome! Jag känner att jag inte sov tillräckligt inatt, men jag vet inte exakt hur lite heller, så jag kan som inte gnälla om det. You're welcome.
Idag är det fredag. Idag är det första mars! Idag är det minusgrader igen... Är det bara jag, eller känns det som att vi går lite baklänges nu? Hade jag inte vetat bättre så skulle jag tro att det var en favorit i repris från förra året. Det var sommaren vi just såg, nu kommer vintern tillbaka... Jäklar vad längesen det var sommar på riktigt! Förra året var det bara några strödagar här och där, inga långa übervarma veckor. Inte ens i Juli. När Fia, aka Slow Fox, spelade på Hagabagarns Sommarcafé höll folket på att frysa ihjäl för att det blåste så kallt, och det var mitt i sommaren! Men men, let's nog get ahead of ourselves, det är ju faktiskt bara första mars.
Fanny skottar snö 1/3-10. Det är en sak jag INTE saknar med att bo i hus!