I've never represented anyone who ate their child ... on 'Law & Order.'

Det gick faktiskt helt okej att rida idag, till och med på BJ, haha. Avsakningarna från galopp till trav var inte det trevligaste men efter några steg med lättridning så kunde jag faktiskt sitta ner! Jag kände av ryggen/höften hela lektionen, men för det mesta var det helt uthärdligt. Det var mycket roligare att rida BJ än jag trodde, men det kanske är för att jag fick ha stigbyglar den här gången, haha. Vi red i alla fall en övning med både skritt, trav och galopp, volter och öppna. Höger öppna blev inte så lyckat, men i övrigt gick det mesta rätt bra faktiskt. Dock ignorerade han min innerskänkel i volterna och försökte hela tiden gena, men jag bankade på och han gav upp efter ett tag, haha.
Sen jag kom hem har jag duschat och.. Inte så mycket mer än så. Jag måste packa och laga mat sen borde jag även städa och diska men inte händer det mycket här inte! Jag spelar lite Wordfeud, ritar ridövningar i paint och gosar med världens finaste katt. Jag håller i och för sig på att tina kyckling, det måste räknas för något!
Inatt ska jag dygna, min dygnsrytm är ändå helt felvänd och om jag är vaken till halv sex så kan jag förhoppningsvis sova på bussen. I och för sig känner jag för att gå och lägga mig nu men jag har inte ens börjat packa så det skulle inte vara ett alternativ hur som helst. Jag undrar om Fia är hemma, jag behöver hämta resväskan..

Inte världens finaste ritning, men ni ser kanske var övningen gick ut på i alla fall.
Grön = skritt, röd = galopp, blå = trav (och de små krusedullerna föreställer öppna)

Sen vände vi på steken.

Anything I can do to help? I'm pretty courtroom savvy. I mean, I haven't seen every episode of 'Law & Order.' Just, like 400 of them.

Jag kan gå! Det gör bara lite ont och jag kan resa mig upp och sätta/lägga mig ner utan att jag dör på köpet, haha. Så det blir definitivt ridning ikväll! Eventuellt gör det ont att skumpa på en häst, haha, men det är det lättridning är till för, hahaha.
Jag kan inte förstå att det är torsdag idag, och att det snart är maj och att jag ska till Uppsala imorgon! Just nu är det mulet och halvdimmigt ute, det finns fortfarande snö på marken, jag hoppas det blir bättre i Uppsala. Enligt Smhi idag så ska det vara rätt mycket sol när jag är nere, så jag hoppas det inte vänder tillbaka till regn som de sagt tidigare. Dock kan temperaturen gärna få stiga lite, förra veckan sa de att det skulle vara över 20°C men nu är det nere på 12-15°C. Vilket i och för sig inte är fy skam när det samtidigt är sol, och väldigt mycket varmare än här, haha.
Åh, jag har ångest. Jag betalade alla mina räkningar igår, inklusive bussresan till och från Uppsala och anmälningsavgiften till SAM och efter det hade jag väldigt lite pengar kvar. Så nu är det här med SAM, jag vill jättegärna åka för det verkar verkligen jätteroligt, men hur ska jag ha råd att leva i Uppsala? Resten av månaden? Och hur ska jag ha råd att åka tillbaka till Uppsala om två veckor? Ska jag åka? Åh, jag kan inte bestämma mig! Jag funderade på att låna av t.ex min bror och betala tillbaka när jag får skatteåterbäringen, men jag kommer behöva de pengarna då också om jag ska ha råd med Stockholmsresan och Tom Petty. Och sen Peace & Love.. Jävlar vad less jag är på att ligga konstant back. Kan någon snälla säga åt mig vad jag ska göra för jag vet verkligen inte själv.

Åh, imorgon är jag i Uppsala!

Now I call them my fuck you shoes

Good news, jag kan cykla! Det var inte smärtfritt, men jag tog mig till Ica och det kändes nice. Väl där kände jag mig lite lagomt mosig i huvudet pga smärta och hunger så jag slängde lite vad som helst i korgen, haha. Det blev grekiskt bröd inför bussresan på fredag och potatissallad till det (jag tänkte steka lite kyckling imorgon) men jag insåg nu att jag inte köpte några grönsaker... Sen blev det lättdryck, två Billys pizzor, choklad, chips, cookies, zoo- och fruxogodis. Det jag inte trycker i mig ikväll eller imorgon får helt enkelt följa med på bussen, haha. Det var längesen jag köpte så mycket onyttigt och lite (inget?) nyttigt på samma gång men det känns som att idag är det okej.
Det är inte roligt att handla mer än bara några småsaker på Ica Berghem, det är sjukt dyrt, men jag tänker inte cykla längre än jag absolut måste så det får duga. Men det ser ut som att jag måste tillbaka imorgon, dels måste jag köpa åtminstone tomat till mackan, sen skulle jag vilja ha typ en korsordstidning till bussen. Jag är jättedlig på korsod, men jag vill lära mig och det finns ju tidningar för dummies som mig, hahaha.
Nej nu tror jag att mina onyttiga pizzor börjar bli klara, time for dinner.



Hey new dad - give me twenty bucks and I will never call you new dad again.

För en gångs skull behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte gör något men jag vill göra saker! Jag hade tänkt träna på Iksu och cykla till Maxi och handla, men med tanke på att jag knappt kan resa mig ur fåtöljen tror jag inte att det skulle gå särskilt bra. Imorgon skulle jag ta hand om Ra och jag har ridning på Surf, men jag vet inte om jag kan göra något av dem.. Åh, det värsta jag vet är att missa ridningen! Jaja, jag kan ju gå lite bättre idag än jag kunde igår så om jag kan gå ännu bättre imorgon s kanske jag visst kan rida! Eller ja, Ra blir svårt, det är så himla mycket gående i förhållande till ridande att jag inte pallar, men Surf kan gå! Då behöver jag inte gå särskilt mycket alls, haha. Men men, det är ju typ ett helt dygn kvar.
Vad ska man göra idag då? Jag blir helt mosig av att bara sitta här vilket gör att inget jag tänkt göra känn särskilt lockande. Jag skulle kunna diska men jag vill hellre sova, haha. Eller spela sällskapsspel, men då måste man ha motspelare och då måste man på något sätt engagera sig, hahaha. Eller ja, jag spelar Wordfeud men det går så segt ibland. Så om någon vill spela heter jag KlaraJasmin och har inget bättre för mig!



When it comes to love I'm a street rapping poet yo!

Ja. Igår på ridningen flög jag av Aria och landade på ryggen/höften så att jag knappt kunde gå igårkväll. Det var ett hinder där hon kom lite fel så när hon hoppade flög jag rakt upp och ner och dunsade i sadeln. Man ser på filmen att jag försöker få henne att stanna, men fallet var ganska oundvikligt eftersom väggen bara var några meter bort, hahaha. Först blev jag lite illamående men det gick över ganska fort så jag gick ut och drack lite vatten sen satt jag upp igen. Resten av lektionen gick ganska bra men jag har mycket att lära mig när det kommer till Aria. Hon är så känslig så det blir lätt lite vingligt om jag inte är 100% stabil, vilket jag då inte är, haha. Tyvärr kom inte hela lektionen med på film, men avamlingen är med i alla fall!
Efter lektionen fick jag be Maria att kratsa hovarna på Aria, jag kunde inte böja mig ner och när jag kom hem blev det bara värre och värre med tiden. Jag vet inte om det var för att jag satt stilla så mycket och då blev det konstigt att resa sig upp, jag får snart se när jag reser mig upp från datorn, haha. Nä jag skulle gå och lägga mig kunde jag knappt ta mig ner i sängen, det var väldigt svårt att vrida sig när jag väl låg där (vilket sög eftersom jag alltid rör på mig jättemycket när jag ska somna/sover) och nästan omöjligt att ta sig ur sängen. Att resa sig upp och sen gå var sjukt jobbigt, jag kunde inte sätta vikten på höger ben och jag kände min väldigt eländig. Men idag verkar det vara bättre, det var inte fullt lika svårt att resa sig upp och det var även mycket lättare att gå, men som sagt, det kan ju ha berott på att jag legat ner i massa timmar, det kanske blir sämre igen nu när jag sitter ner? Jaja, skit samma, det löser sig.





Spock vaporizes rock, and as it always has, rock crushes scissors.

Ny dag, nya tag, varje dag. Igår lyckades jag faktiskt somna helt okej "tidigt" men jag kunde likt förbannat inte ta mig upp ur sängen förrän vid två idag. Men men, kanske är lika bra inför helgen, haha, så får jag vända tillbaka dygnet när jag kommer hem. På fredag stter jag mig på bussen 05.30 och beger mig mot Uppsala! Jag är helt otroligt peppad och jag hoppas verkligen att det blir fint väder hela helgen. Jag vågar knappt titta på smhi men egentligen spelar det ingen roll, de säger olika saker varje dag ändå så.
När jag kommer ner ska jag och Katja ta en sväng ut till Boländerna så att jag får gå på Ikea och Hööks (jag måste köpa vita ridbyxor inför SAM tävlingen) och där kan vi dessutom gå på systemet och även Coop/City Gross för att handla det vi behöver. Vi har bestämt att vi ska dricka lite fina drinkar i helgen och jag är väldigt peppad! Mojito, Piña Colada och Tequila vill jag ha och det verkade som att Katja inte hade något emot det, hahaha. Sen får vi se hur det blir med utgångar, vi ska troligen ut på fredag för att fira att Katja skrivit tenta samma dag, sen självklart på Valborg, men kanske också på lördag. Bara för att i princip, haha.
Innan jag åker ner måste jag dock scanna mitt pass och mitt kårleg och maila till Katja så hon kan fixa gästleg åt mig men jag har inga pengar på telefonen så jag kan inte ringa till Fia, haha. Jag får väl helt enkelt gå över till henne och se om hon är hemma. Jag måste hur som helst lämna tillbaka henner hårddisk och det är ju inte direkt långt så jag måste bara få tummen ur.
Om bara några timmar åker jag till Surf och jag längtar! Det är verkligen världens bästa ridskola! Så länge jag bor i Umeå vill jag aldrig sluta rida där.
Nej, nu måste jag äta frukost.

Gamla träningsgruppen från 2006. Emilia på Faruk, Evelina på Loke, Nina på Josefine, Amanda på Viola, Anna på Ninja, Johanna på Fritz och jag på Hebel. Emelie var också med men jag minns inte på vem.


Interesting. Sex works even better than chocolate to modify behavior. I wonder if anyone else has stumbled onto that.

Jag kom inte ut till stallet förrän vid 18-tiden men det spelade faktiskt ingen roll. Det duggregnade lite men det blev aldrig mer än så så vi hade inga problem med det i alla fall. Rundan var bara lervälling så jag skrittade bort till en skogsväg som Susanne tipsat om och den var faktiskt väldigt bra! Bortsett från en jttestor vattenpöl så gick det väldigt bra att rida där så det blev både trav och galopp. Jag byggde även upp ett litet "hinder" av lite sly men det blev bara ca 30cm. Ra tyckte att det var jätteroligt och försökte öka jättemycket efteråt, men han är så snäll så bara man "pro"-ar så saktar han av. Efter något skutt råkade dock "hindret" ramla ihop lite och låg på ca 20cm men Ra hoppade gärna ändå. Vi stannade inte så länge utan skrittade hem i lugn och ro längs vägen. Väl tillbaka på gården byggde jag upp ett litet hinder på banan. En tunna, en stol och en bom. Det blev lite snett eftersom stolen var lägre men det var väl kansk 60cm på mitten. Ra skötte sig jättebra även där och vi hade båda två väldigt roligt! Jag ska kolla med Susanne att det är okej att jag hoppar lite med honom så kan jag göra om det nästa gång jag åker ut! Och då kanske jag kan ta något högre skutt! Jag orkar inte anstränga mig och ställa upp hinderstöd, haha, men om man vänder på stolen och lägger bommen på ryggstödet blir det kanske.. 80cm i mitten? Jaja, jag får se vad Susanne säger. Så länge man tar det lugnt emellanåt verkade han inte tycka att det var ansträngande och han var även väldigt duktig!
Imorgon är det ridning på Surf igen och jag hoppas verkligen att jag får rida Aria en gång till! Men med Camilla vet man aldrig, haha. Hur som helst är jag peppad, hoppgrupp är verkligen ett bra koncept!

Finaste Wendy, I miss you!

We? No, no, no. You had your chance to be "we" for like a year and a half now. Right now, you are you and you are screwed!

Usch, jag drömde en massa konstiga saker i natt igen, och även om det inte direkt var mardrömmar så var det ändå inge roligt. Drömmen i sig var väl inte hemsk, men det var känslan jag fick i magen som var jobbig. Jag drömde bl.a att Katja kom upp hit för Valborg och att Nina kom hem (igen) och det var ingen större grej med det.  Jag kommer inte ihåg allt och det där låter ju inte så farligt, men jag var väldigt upprörd i drömmen. Inte alls roligt.
Jaja, ny dag, nya tag. Jag ska ta hand om Ra idag och jag är faktiskt peppad. Det var så himla roligt att rida honom i fredags att jag verkligen ser fram emot att rida honom igen. Enligt Smhi ska det inte regna något mer så det är skönt. Dessutom såg jag en halsförlängare (gummisnodd) i Ras skåp så kan jag nog få honom att arbeta med bakbenen utan att köra upp huvudet som sist, haha. Jag hoppas bara att underlaget är okej , det har ju trots allt både snöat och regnat sen sist jag var där. Men innan dess måste jag äta något, jag är superhungring!


Bebbelicious, hahaha


It's only pretend murder. We used to fight so much about the little things, now, whenever I get so mad that when I want to kill him I just do it.

Nu är jag hemma från stallet! Pappa skjutsade som sagt di mig och Erica, sen fick vi skjuts till stan av Paulina efteråt. När vi nästan var framme ringde Rebecka till Erica och berättade vad vi skulle bygga fram för själv var hon på väg hem från dressyrtävlingen i Vännäs, haha. Vi byggde fram fyra studs på ena långsidan och 5,5-an på andra långsidan. Jag fick rida Alita idag och det gick för det mesta väldigt bra faktiskt.
Efter studsen skulle vi göra halt innan vi kom fram till väggen, det gick bättre och bättre för varje gång. Vi hoppade serien fem gånger mot väggen sen skulle vi hoppa mot ponnysidan. Första gången gick bra, men sen fick hon för sig att det var alldeles för läskigt att springa mot ponnysarna så hon stannade efter två studs, hahaha! Jag tror aldrig jag har varit med om en häst som stannar mitt i en studsserie! När vi tog det igen hände samma sak men då gick vi över de två återstående studsen och på tredje försöket kom vi över alla fyra hinder.
När vi hoppade 5,5-an gick det inte heller så bra första gången, när vi kommit över travbommen stannade hon vid det lilla krysset, hahaha. Jag försökte få henne att kliva över det ändå men det tyckte inte Alita så när jag drev på så välte hon hella krysset! Det föll väldigt sakta, mycket vackert var det, haha. Efte rdet gick det bara bra.
Vi hoppade två gånger utan bakbommen, sen en gång med på kanske 70cm (oxer), sen höjde vi till 90cm (stigsprång) och sist låg det på 1m! När vi kom på högsta drev jag på ordentligt, det blev galopp in men vi tog oss över och jag följde med så gott jag kunde. Som Rebecka sa efteråt var det ganska självklart att det skulle bli ett helikoptersprång, men hon tyckte att jag hade följt med bra så det kändes skönt. BJ stannade på 90cm, jag och Alita hoppade bara 1m en gång medan Aria, Berra och Lola hoppade det två gånger. Innan vi skulle trava av dem bad jag om att få hoppa igen fast utan bakbommen, jag tänkte att det skulle vara skönt för Alita att veta att det inte måste vara monsterhöga hinder varje gång, och det gick jättebra.
Alita är verkligen rolig att hoppa men hon har väldigt korta steg så det kan bli lite svårt för henne att nå ordentligt. Men jag är nöjd och jag hoppar henne gärna igen!

Bild från Pay & Jump

Ellie, I saw Andy's feet...I'm so sorry.

Fanny ringde och väckte mig halv elva och sa att vi skulle åka ut till mamma idag och kvart över tolv klev jag upp ur sängen när jag fick smset att hon var påväg för att hämta mig. Så ut till mamma for vi där även Amon och tjejerna var. Jag har inte varit hos mamma sen jag flyttade till Lilljansberget och hämtade mina grejer så det var trevligt att komma dit. Vi åt golunchen, blåbärspaj och spelade Alfapet. Jag hann även se lite av första omgången av dagens Världscupsfinal men missade andra då vi var tvunga att skyda hem.
Pappa skulle hinna åka till K-Rauta innan de stängde men när vi kom dit hade de redan stängt, så han skjutsade hem mig och Fanny innan de for till Coop för att om de kan inhandla det de behöver där istället. Nu är jag alltså hemma och väntar på att pappa ska komma tillbaka igen, haha, han ska nämligen skjutsa till stallet. Hur jag tar mig hem vet jag inte än, men det brukar lösa sig.
Jag hade täkt titta på andra omgången av VC nu när jag kom hem men den är inte tillgänglig än så jag vet inte hur det faktistk gick! Mycket spännande, haha. Men ja, då har jag ju något att göra ikväll kanske? Allt för att inte städa, hahaha.
Hemma hos mamma lånade jag även med mig några böcker hem, bl.a bibeln. Jag är inte religiös, men allt jag har lärt mig i skolan har jag glömt bort så jag tänkte att jag kanske ska allmänbilda mig själv lite. Eller så kommer den bara ligga och samla damm innan jag någon gång lämnar tillbaka den, det återstår att se. Jag fick även två pelargoner, två skott av en växt som jag inte minns vad den heter och så tog jag ett skott av en annan växt jag inte vet vad den heter, haha. Vi får se om den slår rot dock, mamma misstänkte att skottet jag tog inte var tillräckligt mycket.
När jag kom hem vattnade jag alla mina blommor och jag fick se små blad sticka upp ur glasslådan i sovrumsfönstret! Jag kommer få egna tomater i sommar! Jag chansade bara när jag planterade lite körsbärstomatfrön i en glasslåda med jord, men det verkar ju som att det har gått bra! Nu ska de bara få växa till sig innan det är dags att plantera om dem. Dessutom måste det även bli lite sommar så att jag får ställa ut lite blommor på balkongen! Det är så härligt väder idag att jag är helt i extas, hoppas bara att det håller i sig nu!



You can't break up a fight with your shirt on!

Gud vad jag älskar Entourage! Det känns apjobbigt att det bara är två och en halv säsong kvar, hahaha. Jag har haft förutfattade meningar angående den här serien för att jag har blandat ihop Adrian Grenier (Vince) med någon annan som jag inte gillar, men jag kommer inte på vem det är! Men jag älskar verkligen den här serien! För det mesta är Vince faktiskt väldigt sympatisk och E är så himla gullig! Det är även sjukt roligt att de driver med honom för att han är liten men han är ju fortfarande längre än mig, haha. Drama är dryg, men det är väl meningen, och Turtle är.. rolig, haha. Men ja, Entourage är egentligen inte bra för mig, jag kände mig trött när jag kom hem men nu kan jag inte slita mig från datorn!
Kring tre kom Fanny upp och vi försökte klippa stygnen på Cookies men det gick inte särskilt bra eftersom de är av ståltråd och jag inte har någon passande kniptång. Hur som helst hoppade vi in i bilen och for hem till pappa där det självklart blev kattgos med Ella och tårtbakning medan pappa lagade mat. Det blev pastagratäng med bacon till middag och och en väldigt god tårta! Bottnen blev väldigt väldigt bra, hög och fast men ändå mjuk så jag lyckades dela den tre gånger utan problem, jag hade kunnat dela den fyra gånger även men det behövdes faktiskt inte, haha. Ett lager med hallon och blåbär, ett lager med mandelmassa och päron och ett lager med hemmagjord vaniljsås. Ovanpå hade vi hallon, vinduvor, riven choklad och mandelflarn, helt gudomligt god blev den! Vi tittade även på The Ring för Anton ville se skräckfilm, haha, han skrek till några gånger ordentligt, det var riktigt roligt. Det var väldigt längesen jag såg den själv och den är faktiskt rätt snygg.
Jesus alltså, klockan är över två.. Jag borde verkligen sova.

Jag har ingen bild på dagens tårta så ni får se tre gamla fina istället!

Stupid Canadian kids and their holes!

Hej och hå, ännu en ny dag. Det är inte särskilt fint väder, men det är åtminstone regn och inte snö så förhoppningsvis är det inte längre vitt på marken imorgon. Jag börjar bli riktigt less på att det snöar i princip varannan dag och att det alltid hinner bli vitt överallt igen. Jag är så less på snön och jag kan inte förstå att det fortfarande är så mycket så här sent i april! Men om smhi har rätt kommer det faktiskt bli hyfsat varmt runt valborgshelgen (alltså nästa helg!!) i Uppsala så jag ser fram emot att åka ner. Jag åker på fredag och kommer hem på onsdagen troligen, eftersom det är första maj på tisdagen behöver jag inte oroa mig för att missa ridningen eftersom det inte är någon!
Idag fyller min lillebror år så vi ska hem till pappa i eftermiddag och äta gomiddag och tårta. Jag hade inte alls tänkt på att han fyller år idag när jag bestämde mig för att sluta äta socker i måndags (bortsett från lättdryck för att inte sluta med allt på en gång) så vi får se. När Fia fyllde år hann jag inte äta någon tårta, frågan är ju hur jag gör idag. Hur som helst är Fia och Fanny på stan nu, de har spelat med Kicki på Burmans igen, och Fia har även spelat som Slow Fox! Så jag antar att de kommer hit och hämtar upp mig sen. Fanny ska även komma hit så att vi kan ta bort stygnen på Cookies, hon har haft dem i 16 dagar nu så det är verkligen dags (de skulle sitta i 10-14 dagar). Sen hoppas jag också på att jag får skjuts till Ålidhems Cetrum för att hmta ut mitt paket eftersom de ändå har fått låna bilen. Jag är väldigt peppad på att prova klänningarna och framförallt sandalerna. De verkar så himla fina!
Igår när jag skulle gå och lägga mig började jag istället fixa med min bloggdesign och jag tycker det blev ett ganska bra resultat. Jag behöll grunden från förra men bytte bakgrund, header och färger bara för att få lite förändring. Jag tycker att förra designen kändes lite "inomhus" medan den här känns lite vårigare. Vad tycker ni, blev det bra? Den är inte helt klar, men jag kände att det fick räcka när klockan blev två.
Nej, nu måste jag duscha, jag vet inte när systrarna dyker upp.


Ra, laserpek-lek, jag och Cookies

My mouth can't talk.

En riktig hästdag idag! Inte nog med att jag varit till Obbola och ridit Ra så tittar jag just nu på Världscupsfinalen 2 i hoppning på svt play! Jag är lite ledsen att jag missade att det började redan igår, nu får jag bara se två av tre finaler. Men men, jag ser det nu och jag ska ABSOLUT se det på söndag! Det är tur att det hinner sluta innan jag åker och rider själv, haha. Det är så himla roligt att titta på VC, det är så fascinerande att se hur vissa hästar flyger över hinder på 1,60m som om det var bommar på marken. Nyss var det en väldigt vacker stor svart häst som var minst 10cm över varje hinder med både fram- och bakbenen, bortsett från det där jäkliga b-hindret i trekombinationen. Inhoppet är ett vit-, röd-, blårandigt räcke, det är uthoppet också, men i mitten, efter ett väldigt långt avstånd för två galoppsprång, står en helvit maxad oxer. Inte konstigt att det inte går så bra på den, om de inte ser hindret och har väldigt långt fram till det så kan det inte vara lätt att hoppa över det. I princip alla ryttare har rivit det hindret. Nu är det två felfria ryttare och jag tror att det är nästan 20 som redan startat. Väldigt roligt i alla fall!
Ra i alla fall. Jag visste att det skulle börja snöa men jag hade tur för det började väldigt lugnt och kom inte igång förrän jag ridit färdigt, men det blåste rätt ordentligt! Den här gången kom jag i alla fall åt hans grejer så vi kunde rida lite mer ordentligt. Vi gav oss ut på stora rundan där underlaget var väldigt varierat. Ibland var det ganska tort, ibland var det lurig snö, ibland stora vattenpölar och en väldans massa lera. Vi hade inte ens kommit runt hagen när Ra stannade upp och där, 20m längre fram gick en räv över ridvägen! Den var jättefin! Vi skrittade lite längre fram och räven fortsatte in i skogen. Den stannade till några gånger och tittade på oss igen innan den försvann bland träden.
När vi ridit runt nästan hela rundan kom en sträcka som var helt okej underlag, ingen snö, inga vattenpölar och inte jättelerigt. Så där red vi lite galoppintervaller fram och tillbaka. Han har en väldigt härlig galopp, och det var roligt att äntligen på känna på den! Första gången jag red honom blev det ingen galopp eftersom Susanne var rädd att hon inte skulle få stopp på Doris, haha, och andra gången hade jag ingen sadel och jag kände att första galoppen kanske inte skulle vara så bra då eftersom jag inte visste hur den var.
Hur som helst red vi fram och tillbaka några gånger och Ra skötte sig bra, han verkade dock tycka att det var lite jobbigt att rida mot den starka vinden så det fungerade bättre åt medvidshållet, haha. Han frustade och skummade väldigt trevligt även om vi bara red i en halvtimme, men det var väldigt trevligt.
Nej, nu ska jag återgå till VC, det är inte många ekipage kvar och hittills är bara tre felfria! Det blir en kort omhoppning, haha.

En inte jättefin bild på Ra från förra veckan

Come on! We have a combined IQ of 360 we should be able to figure out how to get into a stupid building.

Mätt och trött. Jag somnade inte förrän strax innan fem imorse sen gick jag upp vid tolv vilket ändå är sju timmar, men det är som fel del av dygnet för att det ska kännas ordentligt. Jag har även precis käkat alldeles för mycket mat så nu sitter jag här och är väldigt sugen på att gå och lägga mig igen, haha. Jag kommer inte åka ut till Ra förrän halv fyra, men förhoppningsvis har det inte börjat snöa så mycket då så det är nog lugnt.
Jag drömde en massa konstiga saker igen inatt, jag börjar bli riktigt less. Jag minns inte längre vad det var jag drömde, men jag får massa obehagliga känslor när jag vaknar och det är inte roligt. Nej nu har jag tappat tråden igen, Entourage är så mycket roligare. Särskilt när man drömt om the boyz, haha.



The idea of us all vacationing together is so bad, I'm making up a word: gagbysmal.

Hej och hå, det här med bloggandet är verkligen roligt, men ibland vet jag verkligen inte vad jag ska skriva. Även om jag har tusen saker i huvudet så kommer det inte allt ut i meningar. Men men, det är väl det som kallas för writers block? Hur som helst.
Idag hade jag en storslagen plan på att cykla till Ica Maxi och handla lite, men jag blev helt mosig i huvudet där vid fem-snåret så jag la mig i sängen och läste lite. När klockan var halv sex la jag ifrån mig boken och satte ett alarm en timme senare men när det ringde znoosade jag ett tag sen satte jag ett nytt larm vid sju och nästa gång jag vaknade var klockan helt plötsligt tio över åtta. Så det blev inget Maxi, istället for jag till Ålidhems Centrum eftersom jag ändå hade ett paket att hämta ut. Kattmat, ägg, kaviar och pasta fick jag med mig hem, men inte paketet eftersom jag glömde mitt jävla pass! Så jag får göra om det imorgon antar jag.
Efter jag varit till ÅC for jag till Iksu och gymmade! Jag kände mig jävligt duktig, hahaha. Jag stod på crosstrainern i 20 minuter, sen promenerade jag i högt tempo och sprang en kort sträcka i sammanlagt 30 minuter på löpbandet innan jag gick upp till gymmet. Enligt maskinerna brände jag 450 kalorier innan jag gick vidare. Känns helt okej! I gymmet körde jag lite rygg, lite armar, lite sida och utfall med vikt. Jag måste ha benmuskler av stål när jag ska tävla i dressyr i Uppsala! Jag var på Iksu i en och en halv timme innan jag for hem och jag såg till att strecha ordentligt så att jag inte behöver ha träningsvärk imorgon när jag ska rida Ra! Där behövar man också benmuskler av stål, hahaha. Jaja, jag är alldeles för upptagen med att titta på Entourage för att veta om det jag skriver ens är sammanhängande, dessutom måste jag sova snart!

En vän med en bil.. Kom hem nu Nina!

I'm gonna have to throw my "too creepy" flag!

Usch, jag drömde vldigt otrevliga saker inatt! En bit var så hemsk att jag inte ens vill skriva om det! Jag har fortfarande en obehagskänsla i magen, blä! Eller okej, för att ni ska förstå hur hemskt det var kan jag berätta att någon som står mig väldigt nära dog, jag säger inte vem, men det var helt fruktansvärt jobbigt! När jag vaknade var jag tvungen att anstränga mig för att hitta skillnader mellan drömmen och verklighet för att se att det inte hänt på riktigt. Usch usch usch! Det borde vara förbjudet att drömma att folk dör, man blir ju helt förstörd!
Nej, till andra saker nu, jag vill inte tänka på det där längre. Jag var ute och märkte min cykel igår kväll men om jag ska vara helt ärlig är jag orolig att lappen har blåst bort eller något. Tänk om de tar min cykel?! Jag borde gå ner och kolla, men det är så ansträngande, hahaha. Jag satte fast lappen i botten av lådan med magnettejp (jag hittade ingen vanlig) så jag hoppas att den är tillräckligt stark för att klara lite eventuell vind. Jag undrar hur många cyklar de får ta hand om egentligen.. Utanför mitt hus var det inte många cyklar som var märkta igår kväll, men det kanske var för att folk visste att de skulle bege sig härifrån innan åtta på morgonen. Men ja, det kan nog bli en hel del cyklar ändå.
Ikväll har vi teori på ridningen och eftersom vi hade Ylva som vikarie förra veckan vet jag inte alls vad vi ska göra. Om Anette bestämmer sig för att inte åka så blir det ju inget alls, jag orkar inte ta mig ut på egen hand, haha. Vi får se helt enkelt. Lite ridabstinens får jag bara av vetskapen att jag inte kommer rida ikväll, men imorgon ska jag ut till Ra och rida, och på söndag får jag rida istället för Sanna i kombigruppen och det är hoppning, så det går kanske bra ändå, haha.
Cookies kom in i badrummet precis när jag borstat tänderna färdigt så jag lyfte upp henne för att gosa lite. Jag vände mig mot spegeln och fick först en chock! Jag har aldrig tänkt på att det skulle vara så stor skillnad att se henne spegelvänd, men hon har ju ett ganska tydligt mönster i ansiktet så självklart blir det skillnad! Söt var hon i alla fall, även om det såg ut som en helt annan katt.

Cookies åt fel håll

To me people are just bags of skin that slow down my day.

Woho, jag lyckades ta mig ur sängen typ en och en halv timme tidigare än de senaste dagarna! Dessutom var jag värsta nöjd att smhi hade haft rätt, för när jag kom ut i vardagsrummet så skymtade jag lite klar himmel och även solens strålar på taket till huset intill. Men nu så hetssnöar det igen! Vad hände? Just i detta nu utlovar även smhi halvklart väder med 0.0mm nederbörd. Så vart kom snön ifrån? Är det som blixten? Blixtar kan slå ner flera kilometer bort från själva ovädret, kan det hända att molnen är jättelångt borta och så råkar snön bara flyga väldigt långt i sidled innan det landar här i Umeå? Hur som helst säger jag JÄVLA SKITVÄDER! Det här är inte bra för min personliga "låtsas som att du inte alls vill flytta tillbaka till Stockholm"-kampanj. För ett år sen i Stockholm.. Åh, jag borde inte ens tänka på det, men det var barmark och körsbärsträden i Kungsan var bara någon vecka bort från att blomma.. Jaja. Jag ska snart ner till Uppsala två gånger och sen Stockholm också, så varför inte njuta av vintern fram tills dess? Usch.. Jaja, nu skådar jag faktiskt lite blå himmel mellan lappvantara, kanske att det faktiskt slutar nu. Om smhi har rätt så ska det faktiskt vara snöfritt från och med nu tills på fredag, hahaha.
Idag är det onsdag. Det känns som att jag har glömt något som händer idag, men jag kan inte komma på vad. Att jag missade Brita Kristina med Fia och Fanny i radion imorse var ju oundvikligt, jag går inte upp halv nio på morgonen, och dessutom tror jag inte att min radio har blivit omprogrammerad sen Stockholm. Jag har ju hur som helst lyssnat på det i efterhand. Och det tycker jag btw att alla ni andra ska göra också! Väldigt duktiga var de! Sen är det ju cykelrensningen, men den är ju först imorgon. Dock får jag inte glömma att märka cykeln idag.

En bild från spelningen på Viktoria


Wow, it is not easy having an honest moment with a kid wearing a helmet.

Jag fick rida Aria idag! Så himla nöjd, haha. Det var jätteroligt och gick faktiskt väldigt bra också. Egentligen skulle jag haft Lola, men Anders kom inte så för att Lola skulle slippa gå tre medan BJ bara gick ett skulle jag ta honom. Fast då sa Ester, som fått Aria, att hon gärna red BJ så då fick jag ta Aria! Vi hoppade inte så högt idag, men vi hade med en vattenmatta så det var roligt. En sak som också var lite rolig var att hon inte alls brydde sig om vattenmattan, men däremot var det visst jätteläskigt med tre galoppbommar på böjt spår, haha. Eller okejdå, när Camilla hade vikt ut den helt och lagt upp den övre bommen så blev det ett ganska stort hopp, men jag var med henne så det gick bra ändå.
Hon är väldigt speciell att rida, dels för att hon inte har blivit en trög ridskolehäst än och är ganska känslig, men också för att man måste vara så himla noga med alla hjälper hela tiden. Men jag tycker jag hittade knapparna på henne rätt bra och det blev inget räsertempo vilket hon har ganska lätt för, förutom någon gång vi kom ut ur kombiationen. Travbommarna var också lite läskiga, men det gick bra sen. Det är någon vända, jag tror det är näst sista, som vi kom lite tokigt på vattenmattan. Först hoppar hon före mig, sen hoppar jag före henne, haha. Men tredje gången blev det vädligt bra! Första språnget över vattenmattan blev också lite konstigt, jag trodde inte att hon skulle hoppa så stort, men sen gick det mycket bättre. Jag hoppas jag får rida henne igen, det var verkligen superkul!



(Tyvärr fick jag använda samma låt som jag haft en gång förut, men den var den enda peppiga låten jag kunde komma på som var tillräckligt lång, hahaha)

Hi new girlfriend, I'm sorry you have to sleep with him.

När jag sa att jag skulle göra något vettigt slutade det med att jag satt och fixade småsaker med bloggen i typ två timmar istället, haha. Sen åt jag frukost/middag/lunch vid typ fem-tiden som bestod av två rostade mackor med ost och choklad- och nougatsås, haha. Ni kanske tycker att det låter äckligt, men det var mycket gott!
Det blev Erica som skjutsade till stallet istället, men för mig spelade det ingen större roll, bortsett från att det blev lite stressigt när jag skulle gå ut eftersom Sanna berättade om de nya planerna tre minuter innan jag skulle stå vid busshållplatsen, haha. Men det gjorde inget, hon verkade komma ihåg vart jag bodde så jag mötte henne på vägen upp för backen. I bilen pratade vi lite om hästarna på surf och jag sa att jag aldrig ridit Sarkof och inte heller hade någon större lust att göra det, och Sanna sa att hon nog inte skulle vilja rida Alita. När vi kom fram stod jag uppskriven på Sarkof, och eftersom Anna var borta så fick Sanna rida Alita, haha. Men efteråt var vi faktiskt nöjda båda två. Det gick lite sisådär för mig och Sarkof, men jag har ju så himlans korta ben så nr jag rider en så stor häst hamnar mina underskäklar automatiskt där hästen är som bredast, så även om jag bara försöker hålla foten stadig så blir det som att jag driver på även om jag inte vill göra det. Dessutom blir han ganska stark och pigg och jag blev lite låst i tygeln, men över lag gick det bra faktiskt.

Vi började med att trava över tre bommar och sen travhoppa ett litet kryss där vi skulle landa i galopp. Det gick jättebra faktiskt, vi landade i rätt galopp och allt.

När vi gjort det två gånger var så la vi till oxern efter krysset. Först var det bara ett räcke, men efter två gånger la Rebecka upp bakbommen. Sen hoppade vi en liten studsserie i båda varven där varannan bom låg på en sockerbit och varannan låg på marken. De andra skulle rida på fem galoppsprång men vi fick rida på fyra mellan krysset och oxern, det gick bara fint, men studsen var svårare. För det mesta kom vi in bra, men så blev det lite för fort mot slutet av serien. Vi red studsen i båda varven.

Sen var det dags att sätta ihop det till en liten bana, vi började på samma ställe som förut men efter oxern svängde vi tillbaka på räcket och slutade på studsen. Bortsett från att det gick lite fort så gick det rätt bra även här, förutom studsen då. Vi körde lite plockepin med bommarna, haha. Nu var oxern istället ett stigsprång på 90cm och räcket låg på 80cm.

Sist så gjorde vi banan igen men vi la till två hinder till. Vi skulle hoppa krysset åt andra hållet i galopp och sen räcket åt andra hållet. Här gick det lite hur som helst, han blev så himla pigg och stark och jag blev som sagt lite låst i tygeln och då hände ju ingenting. Det blev kas mellan krysset och oxern så det tog vi om efteråt och då gick det bra. Studsen gick inte heller särskilt bra och vi tog om det med efteråt. Det gick lite bättre då men inte super direkt.

Jag minns inte exakt vad som hände när men vi fick några knasiga hopp ibland, men vissa blev också väldigt bra. Jag fick beröm ar Rebecka efteråt att det var bra att jag drev på honom istället för att hålla tillbaka vilket många tydligen gör eftersom det känns som att det går så himla fort. Så sista språnget på krysset-stigsprånget blev faktiskt kanon, det var att få stopp på honom efteråt som var svårare, haha.

Nästa vecka är nog Maria tillbaka men det gör inget för Sanna är borta så jag får rida istället för henne haha. Då är det minsann hoppning igen så det ska bli kul! Kanske får jag hoppa Sarkof igen? Nu spelar det ingen roll längre eftersom han faktiskt var rätt rolig att rida.

What I really meant was lose my number, Frodo.

Nu har jag verkligen vänt på dygnet åt fel håll igen, det som började gå så bra ett tag! Men jag somnade inte förrän efter fyra och hade det så mysigt i sängen när jag "vaknade" så jag låg kvar och halvsov aaaalldeles för länge. Om lite mindre än tre timmar ska jag åka till stallet och rida, jag är grymt peppad! Världens gulligaste Sanna komme roch plockar upp mig så skjutsen löste sig. Väldigt skönt.
När jag skulle gå och lägga mig igår hade Cookies kissat i sängen IGEN! Det känns inge bra alltså. Det fanns inga tvättider idag men imorgon får jag alltså tvätta kattkissgrejer igen. Den här gången var det även kiss på täcket, men som tur var kunde jag bara tra ner plastväskan från ovanpå garderoben och packa upp mitt extra täcke, så det var skönt. Dock suger det att tvätttiderna bara är tre timmar, jag måste nämligen tvätta allt två gånger (sist tvättade jag bara en gång, och alla mina trosor som hon kissat på luktade fortfarande kattkiss) och jag har inte direkt plats för att torka allt i lägenheten. Men men, det får lösa sig. Med lite tur är det ingen som tar tvättiden efter mig för då kan jag boka den när min första tvättid redan är igång.
Appropå Cookies så tycker jag att hon är så himla söt och så himla knasig ibland. Hon följer alltid med mig när jag går på toa, och om jag inte klappar på henne så lägger hon sig antingen på golvet och gör ingenting, eller så leker hon med duschdraperiet, haha. Hon smyger in i det, sen börjar hon hoppa upp och (antar jag) försöker klättra på blommönstret, haha. Dessutom tyckte hon att plastväskan som extratäcket låg i var jättespännande, hon kröp in i den, sen hoppade hon runt i den och lekte med ingenting eftersom det prasslade en massa när hon rörde sig där inne.
Hon har även fått vara ut på balkongen en snabbis idag, hon har fått gå ut några gånger tidigare också, och hon verkar gilla det. Men när hon stoppade huvet mellan gallren var jag tvungen att bra in henne igen. Jag vet ite hur smart hon faktiskt är, om något är tillräckligt spännande fattar hon kanske inte att hon kan dö av att ramla ner från fjärde våningen. Vi ska sätta upp hönsnät så småningom, men än så länge får hon bara vara ute korta stunder då jag är med.
Nej, nu tror jag att jag ska äta lite frukost och göra något vettigt.



I hope a shark eats your face.

Jag som hade blivit så himla glad över att jag började somna vid normalare tider på kvällarna. Igår somnade jag inte förrän efter tre tror jag. Och jag som hade blivit så himla glad över att det var fint väder igår! Nu är det snöblandat regn och det verkar blåsa rätt ordentligt med. Skönt att jag inte har några planer idag. Och jag hoppas att vädret åtminstone fortsätter att synka mina stallbesök i Obbola, det var jättefint både igår och i måndags!
Appropå häst så kan jag berätta att jag inte kommer börja rida Carl trots allt. Det känns jättetråkigt för jag var verkligen peppad på att ha en ponny att rida. Men de hade fått rådet att han bara ska ridas av en ryttare så nu är det bara dottern som rider honom. Vi får se hur det blir längre fram, om de vill ha en medryttare då, jag har sagt att jag gärna börjar senare om behovet kommer tillbaka.
Oj, nu ska mamma komma och skjuta mig till Ålidhems Centrum så att jag kan hämta ut paket! Vilken lyx! Åh, mina läderconverse...
Åh denna lycka! Denna materiella lycka! Den som säger att lycka inte går att köpa för pengar har fel, hahaha, jag älskar de här skorna! Nyår 08-09 var det någon som glömde sina svarta läderconverse på en fest och hämtade aldrig upp dem och eftersom de passade mig men inte värden fick jag behålla dem. Jag använde dem flitigt hela 2009 men mot slutet började det gå hål i sulorna och när jag glömde ta med mig dem till Stockholm blev de slängda i pappas flytt. Jag har velat köpa nya ända sen dess men de konstar 1099kr så det har aldrig blivit av. Nu hittade jag dem på Tradera, ett par, i rätt storlek, och jag fick dem för bara 347kr inklusive frakt! Så sjukt värt! Jag var tvungen att ta på mig dem direkt när jag kom hem, hahaha. De är så bekväma.. Jag ska se till att få tillbaka min impregneringsspray (som egentligen är Emils men han tog aldrig tillbaka den när vi båda flyttade från Sandelsgatan i somras) som är hemma hos Fanny och spraya dem typ tusen gånger så att de håller föralltid, haha. Nej men seriöst, lite impregnering och de blir lättare att sköta. Jag ska även impregnera mina röda fina nya ballerinaskor så att jag kan ha dem på champagnegaloppen om vädret tillåter, då är det bara att torka av dem sen!
Tillbaka till det där med häst. Jag fick ju som sagt rida Mandat i fredags, och jag ska fråga om jag kan få fortsätta rida honom ibland, det är ju så himla roligt att rida ponny! De är ju tre ägare på honom så det kanske blir svårt, men jag förlorar ju inget på att fråga.
En annan hästgrej är att jag inte har någon skjuts till stallet imorgon. Om det fortsätter storma såhär så vill jag inte direkt cykla, men jag har kanske inget val. Jag ska höra med Paulina, kanske att jag kan åka med henne. Eller Sanna! Åh, jag måste fråga Sanna.
Nu ska jag.. Göra något annat. Typ dregla på mina skor.

En bild på Mandat när han stod på Surf (fotograf: Evelina, jag hittade bilden på google)


Tom is our interhouse-shuttle. I pay him with head pats.

Även fast jag klev upp efter elva och klockan knappt är tio nu så känns det som att dagen har varit jättelång! Men det kan mycket väl bero på att jag har hunnit göra så mycket. När jag klivit upp ringde mamma och jag fick en liten reality-check och insåg att det tar ganska lång tid att vara i stallet (i Obbola) om man räknar med resan dit och hem (vilket är 30 eller 40 minuter/väg beroende på om det är buss 123 eller 125). Så jag slängde snabbt ihop alla grejer i väskan, inklusive ett ritblock och alla mina pennor så att jag skulle kunna rita ett födelsedagskort till Amon.
När jag kom ut till stallet så funkade inte nyckeln i låset till Susannes skåp så det slutade med att jag lånade Doris träns och red barbacka med det. Det såg lite roligt ut, pannbandet stod ut flera cm från pannan på honom (Doris är en nordsvensk och har alltså lite grövre huvud än Ra). Jag började att skritta längs lundan som går runt alla hagar och så, men den var så snöig, lerig och sjöig (stora vattenpölar alltså) så det blev bara en kort sväng innan jag gick tillbaka till ridbanan, för även om den också hade en hel del sjöar så gick det bra om man red runt dem. Jag jobbade honom bara i skritt (jag kände inte för att ramla av i leran) och försökte få honom att aktivera bakbenen vilket bitvis gick rätt bra faktiskt, men man märker helt klart att han inte har så mycket muskler än. Efter ett tag insåg jag att det var en kvinna som iakttog mig och det visade sig vara en av ägarna till Mandat (en konikponny som stått på Surf för några år sedan) och hon frågade ifall vi skulle låna honom eller inte. Från början var det nämligen tänkt att jag och Susanne skulle åka ut tillsammans och rida ut på Ra och Mandat, men eftersom brorsan skulle ha kalas så for jag ut på dagen medan Susanne jobbade. Jag frågade i alla fall om jag fick rida Mandat ändå och det gick bara bra!
Lollo, som ägaren heter, har inte ridit särskilt länge utan hon brukar bara skritta honom och tycker väldigt mycket om pyssel- och mysbiten i att ha häst så hon hade inget emot att jag red honom. Jag har alltid haft för mig att Mandat är B-ponny, men tydligen är han C-ponny! Jag tror till och med att han kan vara någon cm högre än Hebel faktiskt! Det var i alla fall väldigt roligt att rida honom. Jag red ganska kravlöst, han var väldigt stel i båda sidorna, men jag red i både skritt, trav och galopp och kunde inte sluta le medan vi galopperade! Det var så himla mysigt! Och han bockade inte en enda gång, haha. Jag sa att jag gärna rider honom igen om jag får, så vi får väl se, kanske får jag rida lite mera ponny nu!
Det var tur att Lollo gillar pysselbiten, för då kunde jag bara sitta av och skynda mig för att hinna med expressbussen tillbaka till stan. Jag ritade klart nästan hela kortet med blyerts på bussen, sen när jag kom hem bytte jag om, hetsplattade håret och samlade ihop lite grejer innan mamma och Fia kom och hämtade upp mig med bilen. Hemma hos Amon blev det lite vanligt Ester och Juni-häng, gomiddag (tacopaj) och sen en massa fika till en vända kungens! Två tårtor och lite småkakor fanns det, väldigt gott var det, jag är fortfarande alldeles proppmätt, hahaha. När det var dags att åka hem tog jag äntligen cykeln som har stått utanför Amon i flera veckor nu! Det var lite kallt men ändå väldigt härligt.
Hela dagen idag har det varit supervarm och fint, jag red utan jacka och har varit kalaslycklig hela dagen! Solen, värmen, hästarna, familjen och min härliga spellista med blandade vår- och sommarfavoriter från de senaste två åren har motiverat mig till att le mest hela dagen. Fantastisk känsla!

Här har ni en bild på Ra! Visst är han söt?

Och här ser man lite hur fin ridbanan var (mobilbild)

We should just eat cave man style. No dishes to clean that way.

Jäklar vad nöjd jag blev när jag kom till stallet och läste på listan! Jag fick rida Kate idag, inte BJ som jag trodde att jag skulle göra! Jag har inte hoppat med henne sen i höstas så det var riktigt kul att få göra det igen. Det gick dessutom bra, och det är ju alltid roligt, haha. Eller ja, för det mesta gick det bra i alla fall, men någon gång var jag inte riktigt med henne i språnget och någon gång hade vi lite för lågt tempo och det blev ett extra litet galoppsprång innan som hon egentligen inte behöver ta. Dessutom landade vi jätteofta i fel galopp vilket var både tråkigt och konstigt, hon brukar vara rätt bra på att landa i rätt, och jag försökte dessutom vara väldigt tydlig, men ja, det dög väl inte. Vi hoppade ju samma övning som jag hoppat två gånger tidigare och som vi hade med bommar för två veckor sen (och som jag såg att de hade på hoppningen igår också, haha) och jag tycker faktiskt att jag hade rätt bra vägar den här gången! Synd bara att vi hade vikarie så att Rebecka inte fick se det, haha. Dock hoppade vi inte så högt och det var lite trist kanske, men det är väl svårt när man har en vikarie ma aldrig haft förut. Vi hade Ylva vilket kändse lite lagom konstigt eftersom vi red i samma ridgrupp bara för något år sen, haha, men jag tycker hon skötte sig fint, bra jobbat Ylva! Men ja, jag ser fram emot att hoppa något nytt nästa gång och jag behöver nog inte oroa mig för det egentligen. Jag ska rida istället för Maria på söndag igen och då är det hoppning, men eftersom det var i den gruppen jag red övningen första gången borde det vara lugnt, haha. Jag har förövrigt världens gulligaste mamma som kom ut till Surf och filmade när vi hoppade idag! Hon missade lite i början, men fick med båda de hela rundorna och sista extra-grejen vi hoppade på slutet när vi ändå hade tid över!
Efter stallet for vi hem till Amon som fyller år idag! Vi åt middag och en massa kakor, sen hängde i vardagsrummet ett tag innan Amon blev trött och mamma med så då for vi hem. Han ska ändå ha kalas imorgon så då blir det mer kakor! Hahaha.





Nothing on two legs should walk that loud.

Alltså, detta skitväder! För ett par dagar sen tänkte jag mest att, jaja det här suger ju men det försvinner väl snart. Även om det bara har gått typ tre dagar så håller jag på att bli tokig på detta äckliga väder! Jag får nog faktiskt lite ångest rent av om man ska vara lite dramatisk, hahaha. Nä men seriöst, igår när jag fick veta att jag får delta i SAM och tänkte att det var jättelång tid kvar eftersom det fortfarande är vinter och SAM är inte förrän 11-13 Maj, det är ju hundra år kvar! Det måste ju hinna bli vår och allt först! Men nej nej nej, det är EN månad kvar ovasett om det är vår eller inte! Jävla skit alltså! Om två veckor ska jag också ner till Uppsala och fira valborg, men som det är nu känns det som att de kommer ha bygga-igloo-tävling istället för forsränning! (Nu vet jag ju att det inte är riktigt lika illa i Uppsala som här, men det är svårt att föreställa sig när man tittar ut och det fortfarande ser ut som vinter här). Knappast att det bara är två månader tills folk får sommarlov och vi ska ner till Stockholm och se Tom Petty! Det är ju sommar då, det hinner ju aldrig bli sommar på två månader när det ser ut såhär! Jävla skit alltså! Om jag hade haft en massa pengar liggandes någonstans skulle jag ha åkt ner till södra Europa nu bara för att känna att det inte är helt hopplöst. Det är inte vinter föralltid.
Det här är ju helt klart en av de största nackdelarna med att flytta tillbaka till Umeå, det är vinter ca 10 månader om året och de övriga två består av mygg, kalla nätter, mygg, kallt i vattnet, mygg och kalla vindar. (Vadå bitter? Jag är ju som en solstråle i detta oändliga mörker!) Nej men seriöst, det tar hundra tusen år för snön att smälta, sen hundra tusen år innan gräset och träden har hunnit bli gröna, sen har vi ungefär två veckor på oss att sola innan det börjar bli kallt igen. Och det underbara ljuset! Det som man skulle uppskattat så mycket nu om det inte varit så jävla dimmigt och kallt ute! Men nej nej, vi slösar det på dessa tråkiga dagar när man ändå inte märker av det för att sen vända mot mörkare tider i takt med att det faktiskt börjar bli varmt ute.
Det är tur att jag har ridning ikväll och att min bror fyller år idag, annars hade denna dag inte varit mycket att hänga i granen. Även om jag pratat med Katja om valborg så känns det rätt hopplöst just nu. Fuck you äckelväder!

Typ såhär ser det ut ute, fast med snö också såklart. Jävla snö...

Oh my God he's on a horse.

Jag fick just ett mail från Bettan att jag har blivit tilldelad en plats i ARKUMs lag som ska delta i SAM (Svenska Akademiska Mästerskapen i hoppning och dressyr) som går av stapeln i Maj i år! Jag hade hoppats på att jag skulle få vara med i hopptruppen men det blev dressyr för min del. Känns lite trist faktiskt, men jag är väldigt peppad på att få vara med över huvud taget! Jag blev direkt supernervös, hahaha, det är ju... Shit! Bara precis en månad bort! Hjälp, jag tänkte att det var februari nu (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det fortfarande är i princip vinter här uppe vid nordpolen..), och att det inte skulle vara än på länge! Nu blev jag ännu mer nervös...
Jaja, som jag förstod det så rider ryttare från olika föreningar samma häst och den med bäst reslutat går vidare till nästa omgång. Första omgången går i LB:3, ett långbaneprogram vilket jag aldrig ridit förut, men det är ju fortfarande Lätt B så det kan ju inte vara allt för olikt de program jag ridit på kortbana. Om jag nu skulle gå vidare från grundomgången så är det semifinal i LA:3 som gäller. Det är också långbana. Det är inridning i galopp. Jag kanske inte ens kommer till andra omgången, men jag är hur nervös som helst redan nu i alla fall, hahaha. I finalen rids MsvC:1 där det också är inridning i galopp. Samlad galopp. Och sen är det massa mer samlad galopp. Och samlad trav. Förvörigt rider man en ny häst i varje klass. Det kommer verkligen kunna gå precis hur som helst! Även om jag skulle få mina bästa procent någonsin så betyder ju inte det att alla de andra kan vara mycket bättre än mig. Det är nästan skönt att det bara är en månad bort, jag vill veta hur det kommer att gå, hahaha! Det känns inte alla fall lite lagomt kissigt att stallbacken.com valde att sluta fungera just idag! Jag vet att man kan läsa programmen på SvRFs hemsida, men jag vill ha de där små überpraktiska bilderna!
Jag hade tänkt gå och lägga mig och läsa eftersom alla avsnitt av House of Lies redan är avverkade, men nu kommer jag inte kunna slita mig från dessa dressyrprogram!

Jag insåg att jag har typ noll bilder på mig när jag rider dressyr,
men jag hittade dessa fyra på min gamla dammiga DayViews användare från en tävling 2008

Fast jag skojade bara, jag kom ju på att jag har några från uppvisningen på travet! (2009, haha)


I don't believe in ghosts, because if they were real I'd like to think that I would be felt up all the time.

Dumma DHL! Jag fick en påminnelse i förrgår som sa att mitt paket skulle ligga kvar i två dagar till, idag också alltså. Trodde jag ja, nu har jag fått ett nytt mail som säger att det har återvänt till DHL. Fuck you fuckhead! Förlåt mig för att jag är för att jag inte var smart nog att fatta att det gått två veckor! Blä. Jag skulle egentligen gå på Sh'bam idag, men jag har månadens magont (för att hålla det lite "diskret") så jag tänkte att en liten promenad i det vackra vädret skulle vara bra istället. Men nej nej, nu har jag ingen anledning att promenera längre! Och hur trevligt det än är med grå himmel, slaskiga gator och kalla vindar känner jag ingen större motivation att gå ut utan destination. Jag skulle i och för sig kunna gå till Ålidhem och hämta ut två andra paket, men det är så mycket längre bort! Hahaha. Åh, det kommer sluta med att de skickar tillbaka dem med... Om jag inte hade lämnat min cykel hemma hos Amon för hundra år sen så hade det varit mycket lättare, då hade jag ju kunnat cykla! Och jag orkar inte gå till Amon och hämta cykeln heller för den delen, det är alldeles för kallt. Även fast jag i princip längtar efter en bra anledning att lyssna på min nya spellista på mp3n (jag finner ingen vits i det när jag är hemma och kan titta på tv-serier). Jag borde ringa till DHL men jag har inga pengar på telefonen. Och inga pengar på banken att fylla på telefonen med. Yay.
Imorgon fyller min storebror år! April är en hektisk månad, först Fia den 1a, sen Toft den 8e, Amon den 12e och till sist Anton den 21a. I och för sig bor Toft i Malmö och allt han fick av mig var ett grattisinlägg på hans facebook-sida. Men det var nästan bara versaler, jag hoppas att det väger upp lite, haha. Men ja, Amon fyller år imorgon men jag vet inte vad jag ska ge honom. Jag var lite inne på att jag skulle rita en bild på honom där han har vunnit en fight mot en massa robotar, men jag vet inte om jag ids. Jag är inge bra på att rita robotar. Sen fyller han även 38år, jag vet inte om det är var han faktiskt vill ha. Inte ens om jag ramar in bilden.
Jävla kissväder alltså! Man tittar ut genom fönstret och allt man känner är att man vill gå i ide. All motivation kryper ner genom plastmattan på golvet och blir uppäten av.. Vad som nu kan bo under plastmattan på golvet.
Jag borde laga mat, men det är så omotiverande när köket ser ut som det gör. Så jag borde diska, men det är så omotiverande när man är hungrig. Varför åt jag upp min sista matlåta i måndags? Nej, några fler avsnitt av House Of Lies (Showtime levererar som vanligt) så kanske jag hittar motivationen igen.

En bild bara

That's my spot.

Cookies är en kattunge, det är alltså inte så konstigt att hon leker med typ allt. För det mesta är det bara gulligt men ibland blir jag lite irriterad faktiskt. Det är när hon inte kan låta bli mina blommor! Hon krafsar ut jord ur krukorna och tuggar på dem! Det är en typ av lek hon dock håller på med som bara får mig att skratta. Hon tycker om att hoppa upp på saker, t.ex byrån, och sen putta ner saker på golvet, t.ex nagellack. Hon ser så himla söt ut, puttar lite försiktigt nagellacket fram och tillbaka, sen ner på golvet och så tittar hon på det. Ibland hoppar hon ner och fortsätter leka med det, men ibland hittar hon bara något annat att putta ner, hahaha.
Igår kom Fanny hit för att vi skulle käka middag tillsammans och då kom Cookies fram och var jättesocial! Fanny kunde lyfta upp henne och kolla på stygnen på magen, lägga henne i knäet och klappa på henne. Ja hon var lika social mot Fanny som hon är mot mig! Framsteg! Hur som helst gick vi hem till Fia istället eftersom jag inte hade diskat, haha. Det blev apgod och nyttig middag framför tvn, sen lite efterrätt på det. Det blev också någon timme eller så spenderad liggandes på soffan och lyssna på och skratta åt Tankesmedjan. Ett mycket bra radioprogram!
När jag kom hem tittade jag färdigt på dagens tv-serier innan jag gick och la mig, återigen hyfsat tidigt (typ vid tolv i och för sig) så jag funderar på om min kropp helt enkelt bestämde sig för att det var dags att vända tillbaka dygnet. Det är väl i och för sig helt okej, mina obligatoriska sena kvällar är nu över (Umeå Open och Scharinska) så varför inte somna i tid?
Jättetråkigt inlägg jag vet, men jag fortsätter att drömma så himla underliga saker att jag blir helt konstig i huvudet när jag vaknar. Vädret hjälper inte till...

Maskinen var på något sätt inblandad i min dröm. Jag minns dock inte riktigt hur.

A fear of heights is illogical. A fear of falling, on the other hand, is prudent and evolutionary.

Vilket jävla skitväder alltså! Skönt att det inte var idag jag skulle ut till Obbola och rida Ra. Igår är jag for ut var det jättefint väder, dock kändes det lite trist att det var så mycket snö kvar. När jag kom ut till stallet möttes jag av Ras söta nuna i boxen och strax därefter kom Susanne in med Doris. Vi red ut tillsammans en sväng och det blev nästan bara skritt men lite trav också. Ra var lite seg, men eftersom det var en så kravlös ridtur så kändes det som att det inte spelade någon större roll. Dessutom har han ju knappt varken kondition eller muskler i dagsläget (han har mest bara stått i ca ett år innan Susanne tog honom på foder) men det ska vi ändra på! Vi bestämde att jag ska ta honom på fredagar så på fredag ska jag ut igen! Enligt smhi är det inte längre skitväder på fredag så det känns skönt. Jag kan ju inte området särskilt bra, men de ahar en stor runda man kan rida på så jag får nog hålla mig dit ett tag. Åh, jag hoppas att snön försvinner snart.
Innan jag for hem följde jag med hem till Susanne en sväng och fick smaka lite kladdkaka så när jag kom hem var jag tvungen att baka en egen också, haha. Sen gick jag och la mig vid tio-elva tiden, jag var helt slut, så det blev ingen uppdatering igår. Därför tänkte jag nu, en vecka senare berätta om ridningen, hahaha!
När jag kom till stallet fick vi, precis som två veckor tidigare, välja häst, och precis som den gången var det bara Nix och Fabian kvar på listan, men eftersom Anders inte kunde rida Fabian fick jag göra det. Den här gången var precis samma två hästar kvar på listan, haha, och jag trodde att Anders skulle komma så jag skrev upp mig på Fabian direkt. I efterhand hade jag nog gärna tagit Nix eftersom Anders inte kom, men det är inte mycket jag kan göra åt det nu. Vi började med att hoppa två hinder på  en båge, det gick helt okej bra, sen skulle vi börja med den riktiga övningen som var "enkla byten" (för er som inte är hästmänniskor betyder det att man saktar av från galopp till trav och sen fattar den nya galoppen efter så få travsteg som möjligt). Vi skulle lägga en liten galoppvolt i hörnet innan ena långsidan, vända in mellan två koner, bryta av till trav, lägga en volt ut mot väggen, över ett litet hinder, tillbaka ut på bågen, byta galopp och lägga en till galoppvolt i andra hörnet. Det var pga det här jag gärna hade tagit Nix istället för Fabian, för även om jag börjar tycka mer och mer om att rida Fabian även i hoppning så är han väldigt svag i galoppen och det blev en väldans massa trav. Nix kan ju faktiskt göra riktiga byten, men som sagt, vad gör det nu? På slutet hoppade vi bara hindret på rakt spår i båda varven (80cm) och första blev lite knas men andra gick bra. Överlag gick det helt okej, men all den där traven fick det att kännas som att det inte alls gick bra, men övning ger färdighet!





I am the proud owner of WilWheatonStinks.com, .net and .org!

Hej och hå, bloggandet har inte legat på topp de senaste dagarna, eller ja, senaste veckan om man ska vara helt ärlig. Men det bestämdes i tisdags att jag skulle spela med Slox Fox på Brita Kristinas releasefest så på onsdagen repade jag med Fia och Fanny hemma hos mig, sen på torsdagen for vi med Cookies till veterinären på morgonen. Hon skulle steriliseras, vaccineras och id-märkas. Jag tog upp buren på onsdagkvällen och hon gick faktiskt in och la sig i den, hahaha. Efter att vi lämnat henne vid åtta på morgonen skjutsade Fanny hem mig igen och jag sov några timmar till. Sen for vi hem till pappa och repade lite till tillsammas med Cajsa Siik som också skulle vara med på spelningen. Vi åt även lunch (i mitt fall var det frukost) hemma hos pappa innan vi for in till stan för att Fia och Fanny skulle spela med Kicki på Burmans.
Själv gick jag till konstnärsshoppen och köpte en ny promarker eftersom den jag använder till himlen på mina bilder hade tagit slut. Jenny jobbade så jag stannade och pratade med henne en stund. Sen gick jag på Åhléns, för sist jag var där och handlade gick jag med i Åhlénsklubben och fick ett presentkort på 100kr. Jag hade tänkt köpa nagellack eller fler fina förvaringslådor men jag hittade av en slump en plånboksliknande grej och kom på att det behöver jag ju faktiskt! Min gamla "börs" ser ut att tillhöra en 15årig emoskejtare som jag har haft sen jag gick i nian och jag kände att den inte riktigt passar mig längre. Jag hittade en görfin grön plånbok med en rosett på, den var inte den mest praktiska av de två jag tittade på, men den var helt klart snyggast!
När jag kom tillbaka till Burmans var de färdiga så jag och Fanny for ut till Röbäck/Teg och hämtade Cookies. De varnade för att hon skulle vara slö och disorienterad, och dessutom stod det i informationsbladet att man inte fick lämna vatten framme eftersom hon kunde somna i skålen (ååh!), men hon var precis som vanligt när hon kom hem! Hon gick ut ur buren och började fara runt i lägenheten som vanligt. jag fick tvätta av henne lite med en blöt handduk, hon gick på lådan (de varnade för att hon skulle kunna kissa på möbler) och drack och åt som om inget hade hänt. Hon slapp kragen och hon låter faktiskt stygnen vara.
På fredagen var det som sagt spelning och det har jag redan berättat om, det var som sagt väldigt roligt och jag ser fram emot att få göra det igen! Cajsa pratade om att hon skulle försöka fixa en spelning i Stockholm och det vore verkligen jätteroligt!
På lördagen skulle vi egentliegn hem till Ylva på knytkalas, men varken jag eller Fanny orkade. Så Fia skjutsade hem mig till Fanny där hon och jag tittade på film, spelade spel, åt middag och chips och godis. Jag vara bara där i några timmar men vi hade jättetrevligt. Sen skjusade hon hem mig och jag somnade vid tio tiden (rekord?).
Igår for vi ner och hälsade på farmor i Ö-vik. Hon har fått flytta hem nu och hon verkade ha det rätt bra faktiskt. Vi har fått veta att hon har två typer av demens, en som kom med hennes stroke (inte så oväntat) och även en som tyder på början till alzheimers, men eftersom hon är så gammal redan kommer det troligen inte att påverka henne särskilt mycket alls.
Vi åt lunch tillsammans, sen for jag och pappa på Clas Ohlson och köpte en ny duschmatta att ha i duschen och en jättemjuk och gosig att ha utanför så att hon inte behöver oroa sig för att halka (hon har ju haft en höftfraktur och måste ha rullator i hemmet nu). Sen sov vi alla middag i vanlig ordning, haha, innan pappa började med middagen. Vi diskade och städade lite, tog ut soporna, rensade lite i skafferiet (jag hittade burkmat och gamla chipspåsar som gått ut mellan 2003-2010), la in ett halkskygg under mattan hon har bredvid sängen och hade bara allmänt trevligt. Vi hade tagit med munspelet, dragspelet och gitarren och spelade tre av de låtar vi spelade i fredags (de tre jag var med på) och farmor blev jätterörd. Det blev pappa också för den delen, de fick båda tårar i ögonen, haha. Vi var hos farmor i nästan sju timmar innan vi åkte hem igen.
Igår när jag kom hem började jag leka lite med en Slow Fox hemsida men jag kom inte så långt, jag ska fortsätta ikväll. Snart ska jag nämligen åka ut till Obbola och rida Ra och jag är sjukt peppad! Jag hade ingen ridning i torsdags, ingen igår och ingen imorgon så det blir skönt med lite mer häst. Idag har jag även städat lite och planterat lite tomatfrön i en glasslåda. Jag vet inte hur man sår fröer så vi får se hur det här går, haha.
Jag har fortfarande inte skrivit om ridningen i tisdags, men det kommer väl kanske också ikväll då. Nu ska jag göra något vettigt. Äta lunch kanske.


My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista......I don't like that.

Jag lyckades tappa ner telefonen under sängen någon gång under förmiddagen så jag klev inte upp förrän halv fyra när Fanny ringde, hahaha. Det var galet skönt att bara ligga kvar i sängen men nu är jag alldeles mosig i huvudet. Egentligen skulle vi åka på knitkalas hemma hos Ylva idag men vaken jag eller Fanny orkar och vi skulle i så fall vara där nu. Eftersom jag körde igår så står bilen här så Fia ska skjutsa hem mig till Fanny och så ska vi bara ta det lugnt. Det blir nog skönt.
Men igår i alla fall. Innan Fia och Fanny skulle fara ner på soundckeck och rep på Scarinska gick jag över till Fia en snabbis så jag han spela munspel en gång till med dem, sen gick jag hem och gjorde inte så mycket alls innan de kom tillbaka och hämtade mig strax innan åtta. Vi hann åka hem till Fanny och hämta grejerna, göra en termos med te och steka upp lite mat innan vi for ner på Scharinska för att soundchecka. Det gick bara fint, sen ställde jag mig vid ett bord i baren för att sälja Brita Kristina merch. Det var ganska segt men helt okej roligt. När det var dags för Slox Fox att spela packade jag ihop och skyndade mig upp för att byta skor. När jag kom ner hade Fia redan börjat spela första låten så jag og lite kort innan jag gick upp på scenen för andra låten. Hon välkomnade mig upp på scenen och berättade för publiken att jag lärt mig spela dragspel två  dagar tidigare, haha. Det gick jättebra att spela, jag var bara lite nervös men det gick bara fint. Sen skulle vi spela kvällens enda cover där jag var med och körade och det gick också jättebra. Vi fick höra efteråt att våra röster lät väldigt bra tillsammans (min, Fia och Fannys). Sen kom Cajsa upp för att spela och sjunga på en låt där jag inte var med så jag tog lite fler bilder. Jag frågade även pappa om han bara skulle vara med på sista låten och jag såg att han var alldeles tårögd. Mycket rörande. Sista låten var Poor Old Summer där jag skulle spela munspel. Även här berättade Fia att jag lärt mig spela munspel samma dag och jag fick mycket applåder för det. Det gick även här jättebra, jag spelade inte fel och kunde ta i ordentligt. Vi fick mycket applåder och Slox Fox var väldigt uppskattat.
Efter det gick jag tillbaka till baren för att fortsätta sälja grejer och jag stod faktiskt kvar när Brita Kristina spelade, men jag var så trött att jag inte orkade packa undan allt igen för att sen packa fram det. Men jag stod i dörröppningen en hel del och hörde allt väldigt bra ändå. Jag tycker det lät jättebra, men jag fick höra att det inte alls låtit lika bra inne i rummet så det var ju synd. Det kom fram två random killar till mig medan jag stod vid merch-bordet som gav mig två väldigt fina komplimanger. Den ena sa att mitt munspelande var tio gånger bättre än Dylans, och den andra sa "du var jävligt grym när du spelade munspel, särskilt om det var första gången". Det är inte dåliga komplimanger alltså! Jag var väldigt nöjd. Efter spelningen dansade jag med Fanny till musiken som två väldigt härliga DJs bjöd på (Nina Kienast och Lisalee) innan vi blev less och ville åka hem.
Jag hade tidigare sagt att jag skulle vara The Designated Driver och även fast jag inte övningskör på säkert två år så gick det helt okej. Mammas bil är lite klurig att köra, men jag fick aldrig motorstopp så det är ju alltid något! Vi skjutsade även hem Cajsa och Krille vilket gjorde mig väldigt nervös så jag körde typ 25km/h på tvåan, haha. Som tur var var det typ bara 30km/h vägar så det gjorde inget. Efter att vi släppt av dem skjutsade jag hem Fanny innan vi for tillbaka hem till Lilljansberget. Pga att pedalerna var ganska "känsliga" och att kopplingen var tvungen att tryckas hela vägen ner blev det lite ryckigt vid vissa tillfälle (särskilt nr jag skulle sakta ner, för bromsen var känsligast) men överlag gick det jättebra. Jag var sjukt nöjd och det var riktigt roligt faktiskt! Jag ser fram emot att mamma ska komma hem på måndag så att jag kan börja övningsköra på riktigt igen!
Nu måste jag skynda mig, jag skulle träffa Fia vid bilen kvart över!

Irrelevant bild pga stress


And here is my Justice League membership card, but that doesn't prove I know Batman.

Nu har jag lärt mig spela munspel, duschat och fixat håret. Jag har även smörjt in hela ansitet i ett tjockt lager hudkräm så att jag kan använda puber utan att flagna ikväll. Jag ska bara låta det sjunka in i nån timme eller så, haha. Fia och Fanny ska er på Scharinska och repa/soundchecka om ett tag, sen kommer de och hämtar mig så att vi kan fixa till oss hemma hos Fanny. Jag har dock en känsla av att jag kommer hinna bli klar innan de ens kommer hit, jag kan inte direkt påstå att jag hellre städar. Slow Fox har soundcheck halv nio, sen blir det väl att stanna kvar för jag tror att det öppnar klockan nio.
Inatt drömde jag att jag träffade Tarjei, han var typ två och en halv meter lång. Jag drömde även att Nina kommit hem från Mexico (jag tror det här är tredje gången jag drömmer det) men det var inget spektakel i det. Olivia ville inte vara min vän och Tove, Linnéa och jag styrde fest. Dock kom det helt plötsligt tusen kids och jag vandrade runt i något konstigt bostadsområde som skulle föreställa Umedalen där jag träffade på Michaela och Maria som var för små för att få gå in på ölområdet på något som kändes lite som en festival. Istället stod de på ett inhängat område som var avspärrat med tejp. Dessutom var det en kille som jag kände lite från Stockholm som var i Umeå och Tove ville ha honom men det fick hon inte för jag såg honom först, haha. Han försvann dock.. Det gjorde hans snygga kompis i den randiga tröjan också. Ingen av dessa killar finns påriktigt.
Nej, nu tror jag att jag ska fixa mina naglar.



Eat this slice of cheese without farting and you can sleep with my sister.

Ja, bloggen har legat lite på hyllan i några dagar. Dels har jag varit trött (som vanligt) och dels har jag varit helt uppe i mitt ritande! Jag berättade ju lite snabbt om en projekt där jag ska rita flera bilder som sitter ihop och nu är tre av 4½ klar! Jag vet att det är lite fånigt att tycka om sina egna grejer, men jag älskar den! Jag kan stå och stirra på den i flera minuter! Men än är den inte klar. När den är det får ni se, jag lovar!
Dessutom har jag ritat en prislista inför ikväll! Brita Kristina har releasefest på Schariska ikväll och jag ska stå och sälja merch när scenen är tom. Dessutom ska jag själv också stå på scen ikväll faktiskt! Min kära storasyster Sofia ska debutera som artisten Slow Fox och jag ska spela dragspel, munspel och sjunga med henne! Jag är kalaspeppad! Jag kommer dessutom vara skitsnygg i mina nya pumps, min nya klänning och mina nya strumpbyxor, haha. Jag måste dock öva lite mer munspel, jag har inte riktigt fått koll på det än (jag började både med munspelet och dragspelet i onsdags, hehe..he).
Jag hade tänkt skriva en massa andra saker också, men det får bli senare. Nu ska jag försöka göra något vettigt.

Slow Fox





I don't need to outrun him, I just need to outrun you.

Okej, som lovat: här kommer Umeå Open uppdateringen!
På lördagen skulle jag egentligen börja klockan sex men eftersom jag redan visste allt som gällde så for jag ner först till sju. Eller ja, det blev nästan halv åtta eftersom bussen var så sen och vi (jag och Olivia) fick vänta på Lisa (som var vår arbetsledare) som var lite seg på att möta oss. Olivia blev skickad till Studion/Debaser medan jag var i Äpplet ännu en kväll. Linnéa, Klara, Anette, Anette, My och en till tjej som jag inte minns vad hon heter var mina arbetskamrater. Det var lika tråkigt och roligt som dagen innan, inget jättehändelserikt inträffade. Nekade en del som försökte gå ut med alkohol, nekade någon som försökte gå in utan gult band.
När sista bandet slutade var klockan bara kvart över ett och alla försvann ganska fort eftersom Maskinen spelade frå klockan ett i Idun. Linnéa sa att det var okej så jag gick och lyssnade på Maskinen i typ en kvart innan jag gick tillbaka igen. Det var nästan tomt i Äpplet när jag kom tillbaka, men några gäster var kvar i baren så vi fick jobba lite till. Oskar och storKlara var där och vi började prata om efterfesten. Klara och hennes kompis hade jobbat som funktionärer så de fick åka på efterfesten, och vi försökte fixa band till Anette så att hon kunde hänga med. Hon fick faktiskt ett band men hon stod inte med på listan på bussen så hon fick tyvärr inte hänga med.
Medan jag och Anette försökte övertala en tjej om att hon skulle få följa med så blev bussen full så jag fick vänta på nästa, men jag passade på att gå och ta ut pengar. När jag kom tillbaka var det jättemånga som väntade på nästa buss och det blev nästan moshpit när bussdörren öppnades. Jag stod och trängdes mellan en massa okända människor och när jag stod nästan precis utanför var det en tjej som stod u busstrappan som sa "släpp på det lilla flickebarnet" till sin kompis och jag fick kliva på bussen, hahaha. (Ibland lönar det sig att vara kort). Tur var det i alla fall eftersom jag fick en av de sista fyra platserna.
Ute på Fabriken där efterfesten hölls köpte jag alkohol för första gången på två och en halv månad och letade upp Kicki som jag satt med ett tag. Sen skulle jag leta efter StorKlara och gick ut en sväng, där träffade jag en kille som hette Linus som inte fick komma in och jag erbjöd mig att hitta hans kompis åt honom. Det visade sig vara Frej i Maskinen/Slagsmålsklubben men dum som jag är fattade jag inte det först, haha. Till sist förstod jag vem han menade, så då gick jag fram och pratade med Frej i Maskinen/Slagsmålsklubben!
Utöver det dansade jag en hel del, de hade en jätterolig DJ battle med två DJ bord där ena lystes upp med gröna lampor och den andra med röda. Sen hade de en projektor som visade vilken låt respektive DJ ville spela och så fick man dansa på den sidan man ville skulle vinna! Alltså för den låten man ville höra alltså. Sen kom jag att tänka på en sak jag har velat göra jättelänge, ta "fladderbilder" på kändisar! Alltså att man blåser ut luft mellan läpparna medan man tar kort med blixt. Jag försökte ta en sån bild på Frej men han var lite för packad, haha, men jag fick några fina bilder i alla fall!
Vid femtiden blev jag less och bestämde mig för att gå hem. Det gick förvånansvärt bra faktiskt, det blev lite kallt (jag hade bara tygskor och ett par strumpbyxor) men jag gick och sjöng högt för mig själv och lyckades på så sätt underhålla mig själv den timmen det tog att gå hem. Precis när jag skulle gå in på Lilljansberget såg jag att jag hade frost i håret och försökte ta kort på det själv men det var jättesvårt, deå kom det förbi en kille som frågade om han skulle hjälpa till och det fick han. Sen berättade han att han var på väg till Nydalahöjd och jag sa att han var på väg åt fel håll, haha. Så jag visade honom den rätta vägen, han bjöd mig på choklad och sen gick jag hem och kollade på termometern som visade att det var -8°C ute. Inte konstigt att mina ben var kalla!









No butts, no cuts, no coconuts.

Det är ingen bra idé att börja läsa i en bok innan man går och lägger sig om man har mindre en halva boken kvar, det är ju helt omöjligt att sluta! Så igår läste jag ut Är Det Någon Där? av Marian Keyes och sen lät jag medvetet bli att titta på klockan innan jag faktiskt somnade. Boken var i alla fall bra, men inte lika bra som några av de andra. Den var ju otroligt sorglig och slutet var inte jättebra. Jaja, det är bara att fortsätta till nästa! Jag har både När Lucy Sullivan Skulle Gifta Sig och En Oväntad Semester i bokhyllan och igår hittade jag Oväntat Besök På Starstreet och Å Andra Sidan på Röda Korset för 5kr styck! Sjukt värt eftersom den sistnämnda bara går att köpa som inbunden nu för tiden, de har slutat tillverka pocket-versionen. Men nu är det lugnt, nu har jag den!
Ja som sagt for vi på Röda Korset igår, jag, Fia, Fanny och Johanna, och planen var att hitta scenkläder åt Fia (det är hennes födelsedagspresent) men det var inte mycket att hitta. Det blev en klänning och ett par skor i alla fall, och det är alltid något. Själv hittade jag (förutom Marian Keyes böckerna) de tre första Harry Potter bockerna på engelska och fem tavelramar i olika storlekar. Dessutom hittade jag massor med konstiga grejer på barnavdelningen som jag inte köpte men såklart var tvugen att visa för de andra. Bl.a. en lurvig tavelram, en ko som egentligen var en bäbis-docka i en kodräkt, två likadana nyckelringar med en sur Smurf, ett käpphäst-hästhuvud som hade arga orangea ögon och en åsna som såg ut att trippa på LSD, hahaha. Sjukt fula grejer.
Efter Röda Korset for vi in till stan och käkade på Max! Det har jag inte gjort sen vi for hem från Stockholm med mitt tattarlass i somras så det var gott. Jag var tvugen att testa Grand de Luxe Bacon & Guacamole men den var inte riktigt så god som jag hoppats på. Det är gott med bacon, men guacan smakade inte så mycket så jag kommer nog inte köpa den igen.
När jag kom hem igen forsatte jag att rita på en bild som är en del av ett lite större projekt. Fia hadehittat en avlång tavla någonstans (soprummet troligen) som jag ska ställa på högkant, sen ska jag rita olika bilder som ändå sitter ihop. En som är på marken, en i himlen, en i rymden och en under jorden. Jag har storslagna planer, haha. Ni ska få se den när den är klar!
Jag lovar, nästa inlägg blir om Open!



I do not have to urinate. I am the master of my own bladder...

Jag tror att jag faktiskt måste börja engagera mig i min dygnsrytm. Och i min lägenhet. Jag hade satt två alarm som skulle avölsa varandra så jag skulle kunna snooza lite längre. En gång vara klockan 10.16, nästa gång var den 12.28. 13.06 klev jag upp, hahaha. Men det blir ju så om man är uppe länge på kvällen, det går ju knappt att kliva upp alls då. Och när det kommer till lägenheten... Jag och Cookies borde inte få bo ihop, hahaha. Hon stökar ner mer än mig men hjälper inte till att städa, och ni vet ju hur bra jag är på att städa... För det första så leker hon med ALLT iknlusive sin mat och blomjorden så det kan man hitta lite överallt i hela lägenheten. Jag dammsög i fredags, det syns INTE nu. Det syntes inte ens på lördagen. Så jag måste i princip städa hela tiden och det vill jag inte.
Dessutom är alla mina blommor i fara sen jag planterade om dem, Cookies älskar att gräva i jorden. När jag är vaken kan ag säga åt henne, men på natten.. Jag är lite orolig att hon ska störa dem så mycket att de inte hinner sätta sig i all den nya jorden och bara dö. Sen har vi ju det där med blomflugelarverna... I lördags sprayade jag dem allihop med såpavatten, men det gjorde nog ingen större skillnad. Idag har jag duschat min monstera och jag tänker duscha de andra också men först ikväll. Det känns ju onödligt att beröva dem på "sol"ljuset. Dessutom är det en utmärkt ursäkt att skjuta upp det istället för att göra det nu.
Ni undrar säkert varför jag inte skrivit om Umeå Open än, lördagen och efterfesten, men det är för att mina kamera är hos min syster och det är inge roligt om jag inte kan lägga upp bilderna samtidigt. Dessutom är jag eventuellt för lat för det med, hahaha.

Den Svenska Björnstammen

Yeah, he's over it; that's why he's been whining all day about trying to invent that memory-wiper gizmo from Men in Black.

Nu är jag hemma från stallet och häng hemma hos pappa. Fanny ringde vid halv ett då jag fortfarande låg i sängen och sa att hon skulle hämta oss vid två-tiden. Så jag fortsatte att rita på Fias födelsedagskort men det blev inte klart förrän precis när jag skulle åka till ridningen tio i sex. Så går det när man ger sig på små detaljer (aka tusen löv)!
I morse när jag skulle gå och lägga mig blev jag jättebesviken eftersom jag inte bäddat sängen efter att jag vädrat täcket och kuddarna, men det var kanske lika bra eftersom Cookies hade kissat på sängen... Toadörren hade varit nästan helt stängd och hon hade tydligen inte orkat försöka öppna den och alltså kissat på sängen istället. Så det var bara att byta lakan och påslakan. Sen fulade jag lite och vände bäddmadrassen upp och ner, men jag orkade inte bry mig så mycket. Klockan var halv sju och jag ville sova, haha.
När jag vaknade var jag lite bakis och det fortsatte hela dagen, men det har inte varit outhärdligt. Hemma hos pappa blev det gomiddag eftersom Fia fyller 27år idag, och även en superlyxig tårta som jag inte hann äta eftersom jag ritade, haha.
Ridningen gick bra, jag fick skjuts av Marlene för Ella ville hänga på och se hur allergisk hon blev av att vara i stallet. Vi var lite sena, men jag skulle rida Fabian som redan var i ridhuset så det var lugnt. Vi gjorde tre olika bomövningar som alla var jätteroliga! Först tog vi en i taget (en på varje långsida och en på medellinjen) sen red vi runt som på en åtta i båda varven och gjorde alla grejer efter varandra. På medellinjen var det travbommar med lite längre avstånd så att de skulle länga stegen, på den bortre långsidan var det tre galoppbommar som var upphöjda på ena sidan och på läktar-långsidan var det ett litet räckte som vi skulle skritthoppa och sen göra halt mellan två koner efteråt. Fabian var jätteduktig hela tiden och allt gick jättebra! Jag kunde korta galoppen i båda varven utan problem, han var aldrig i travbommarna och bortsett från första gången när han inte förstod vad han skulle göra så skritthoppade han jättebra också! Riktigt roligt var det!
Efter jag hade travat av så fick Ella komma ner och skritta tre varv på Fabian på ponnysidan, de andra var snälla och höll sig på storhästsidan och han skötte sig bara fint bortsett från något spöke i hörnet sista varvet. Först ville hon inte, hon sa att hon hade ont i magen, men jag sa att hon skulle ångra sig om hon inte gjorde det och om inte annat kunde hon hoppa av efter ett varv. Väl uppe på hästryggen mådde hon mycket bättre och verkade tycka att det var jätteroligt! Hon blev lite snorig men det gick faktiskt riktigt bra för henne ändå. Hon ska följa med fler gånger så att hon kanske kan härda bort allergin med tiden.

Såhär såg övingen ut: