When we watch Frosty the Snowman, he roots for the sun.

Jag satte väckaren på 12 men klev inte upp förrän efter ett när Fia ringde och bad mig komma ner på Restaurang Viktoria och fota när Brita Kristina skulle spela med Fia och Fanny. Så jag gjorde det och for sen på Maxi med Fanny. Jag köpte blomjord och har nu planterat om alla mina blommor! Så nu bor de i varsin färglad stor kruka, jag hoppas de blir glada. Jag köpte även såpa och en blomspruta så att jag förhoppningsvis kan ta död på de små larver som bor på Brillmitt (troligen blomflugelarver).
Jag blev nu helt toktrött så jag åker ner till Umeå Open först vid sju, men det borde inte spela någon roll eftersom det inte kommer något folk innan dess och jag redan vet vad som gäller sen igår. Frågan är bara vad jag ska göra under tiden, jag vill inte direkt somna, då kommer jag bara att bli tröttare. Hälla i mig 30 liter lättdruyck kanske? Hahaha.

En bild på Kicki från igår

Hello, I know you're out there. I can hear you metabolizing oxygen and expelling carbon dioxide.

Wiiho, nu är jag hemma från en lååång kväll på Umeå Open! Det här är nionde året jag är där, jag har varit besökare, fotograf och nu funktionär. Det enda som är kvar nu är att framträda och arrangera, haha. Jag följde med Fia och Fanny (alltså fick jag skjuts) när de skulle ha soundcheck, men eftersom ljudteknikern var sen hann jag inte ta några bilder då. Jag gick ner till TC och mötte upp övriga Surfare som skulle jobba (även om nästan hälften blev avbytta efter bara någon timme) och vi traskade i gemensam trupp ner till Äpplet. Jobbet gick ut på att vi skulle vakta barområdena så att mindreåriga inte gick in och att de som var inne inte tog med sig någon dricka ut. Det var bitvis ganska kul faktiskt, men man blev ganska trött i kroppen efter ett tag.
Jag sprang iväg och tittade på Brita Kristina & The Forest vid halv nio, mycket bra spelning, innan jag gick tillbaka till Äpplet. Jag såg/träffade en hel del trevliga personer som tex Hedvig, Adam, Sabina, Frida, lilla Björn, stora Björn, storKlara m.fl. Jag såg även ett ex några gånger och träffade ett annat precis i slutet, haha. Dessutom såg jag tre killar jag hånglat med en gång i tiden på typ Fysikgränd och O'learys. Delvis var det rätt roligt faktiskt men också lite jobbigt, hahaha.
Det var kul att iakta folk (förutom grovhångel-paret som i princip var bosatta i Äpplet och som var lite väl intima för att vistas på allmän plats) och att neka folk att gå ut med sina glas/flaskor från barområdena. Ibland kunde man även roa sig över hur korkade de är, om man behöver ett särskilt band som visar att man är över 18år och alltså får gå in på ölområdet, varför i hela fridens namn skulle man få ta med sig alkoholen ut därifrån sen?
Innan jag for hemifrån hade jag fått två paket i posten, men jag hann inte öppna dem. Dock visste jag vad det var men blev ändå jättelycklig när jag öppnade dem nyss! Ena var Harry Potter och Fången från Azkaban till gamecube och det andra var en massa Promarkers som jag beställde tidigare i veckan (13 stycken närmare bestämt) och tre fine-tips så att man kan rita mindre detaljer (kan vara värt eftersom det flyter ut så himla mycket på det pappret jag använder). Så jag överväger att sätta igång ett avsnitt av Stargate Universe och rita lite. Jag menar, jag ska ju vara vaken hela natten imorgon också så jag behöver ju inte direkt ställa om dygnet eller så, moahaha.

Mina första 12 Promarkers + en blender

THANK YOU JESUS!!! ... as my mother would say.

Jag borde äta något, sen jag klev upp har jag bara druckit ett glas lättdryck, dessutom måste jag dra om typ en timme. Jag är fortfarande inte särskilt peppad, men jag har i alla fall fixat mig snyggt och lyssnar på peppig musik i hopp om att det ska göra någon skillnad. Det hjälper faktiskt lite, även om jag inte är särskilt peppad så är jag i alla fall 100% inställd på att jag ska dit, det har inte känts så tidigare.
Fia var förbi och lånade lite kläder och jag hade faktiskt hunnit städa lite innan hon kom. Jag hann dammsuga nästan hela lägenheten och halva fåtöljen, haha, dessutom har jag plockat en massa så det är inte längre grejer över hela golvet. Dessutom var jag ambitiös och slängde finaste Boris (men jag sparade den första blad"buketten" som han växte ur förra gången eftersom den såg helt okej frisk ut och satte i ett glas vatten) och planterade om Benjamin. Jag ska köpa mer blomjord och plantera om Bosse, Berit och Bertil också, Brillmitt har redan en stor kruka så hon får vara.
Nej, nu måste jag hitta mina öronproppar och försöka fixa något att äta. Det är så svårt när man har både köttfärs, bacon, fetaost, haloumi, grönsaker i överflöd m.m...

The Hives, Umeå Open 2009

What type of Computer do you have? And please don't say a white one.

Opepp personifierad. Jag är inte alls sugen att jobba på Umeå Open, jag vet egentligen inte ens varför, jag borde tycka att det ska bli jätteroligt, men uschnej. Helst av allt skulle jag stanna hemma. Jag vill hellre städa min lägenhet, hahaha. Men jag har lovat så nu måste jag. Förhoppningsvis får jag gå iväg från min post och titta på Brita Kristina and the Forest (alltså Kicki med hennes band där både Fia och Fanny är med) och ta tusen bilder, haha. Eller ja, så många jag hinner på en halvtimme, det brukar kunna bli en hel del. Det jobbiga är bara att de är tydligen nio personer och jag har ingen autofokus på mitt 18-55mm objektiv... Jaja, det löser sig nog. Jag är ju inte officiellt fotograf i år ändå så.
Det där med att jag hellre skulle städa än att jobba måste bli av oavsett. Fia ska komma hit och låna kläder och just nu är min lägenhet så pinsamt stökig att jag måste städa innan hon kommer hit. Jag menar, hon har väl sett det förut, men om Pontus också kommer, hahaha. Så ja, jag måste väl börja nu då!
Cookies äter plast. That can't be good..



There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it.

Nu är jag hemma från stallet, eller ja, jag kom hem för ett tag sen, men jag har haft glasspaus, haha. Hur som helst, vi hade inte hoppning utan bommar och så hoppar vi om två veckor istället (nästa vecka är det ingen ridning pga påsken). Jag hade i alla fall fått BJ men jag var inte alls sugen på att rida honom och försökte byta till mig Kate men Rebecka sa nej. Sen visade det sig att två var borta och med lite "listighet" lyckades jag få Kate i alla fall, hahaha! Men då fick jag lova att jag jag hoppar BJ om två veckor, haha.
Vi hade samma övning som vi red i tisdags fast med bara bommar istället. Eller ja, vi hade ett sockerbitshinder, men resten var bara bommar. Det gick faktiskt väldigt bra så det var roligt, lite synd bara att vi inte kunde hoppa när vi ändå hade hela ridhuset, men den där övningen funkar ju på en mindre yta också så det är ju lugnt. Lite komiskt bara att jag kommer rida samma övning fyra gånger, varav tre faktiskt är hoppning, hahaha.
Jag sa även att jag kan jobba på Umeå Open i helgen, jag är egentligen inte alls peppad, men Surf får pengar för det vilket i slutändad kan bli en ny häst, så jag försöker se det positivt. Men att stå och vakta någon dörr i åtta timmar mellan 18-02 två dagar i rad känns faktiskt inte alls särskilt roligt. Jaja, jag har ju helg hela veckorna, så var gör det om jag inte är ledig på helgen, haha?



Oh Mario ... if only I could control everyone the way I control you ... HOP! YOU LITTLE PLUMBER! HOP! HOP! HOP!

Jag har gått från att ha jättefin statistik på bloggen i flera dagar till ett djupdyk närmare noll än gårdagens besökare! Vad är detta?! Är det bara roligt att läsa min blogg när man får titta på min äckliga tå eller läsa om mitt ständiga oflyt med betalningsanmärkningar? Jag är väl intressant? Jag som inte gör något på dagarna, hahaha. Jaja, det brukar bli bättre på kvällen, när andra människor inte heller har något att göra. Jag HAR i och för sig saker att göra, jag gör dem bara inte.
Jag tänkte att jag skulle duscha men för att göra det måste jag först dammsuga golvet eftersom Cookies sprider ut kattsand som en tokig miljonär gör med pengar. Sen kom jag på att det inte är någon idé att duscha eftersom jag ändå måste göra om det ikväll efter ridningen, så då "slapp" jag som tänka på det. Varför inte göra något annat av allt det jag tänkt göra då? Plocka grejer, diska, dammsuga etc etc? Jo! För att jag var duktig nog att äta en väldigt exotisk frukost (typ halv två?) som bestod av en skål mjölk med fullkornsflingor och en stor kopp "bland te" (alltså en påse vaniljte och en skogsbär). Eftersom jag för tillfället inte har någon tv-serie att titta på medan jag äter (jag har ju sett färdigt BSG och kollade ikapp Skins, Switched at Birth och The Finder igår/i förrgår) så tänkte jag att jag ska fortsätta läsa lite i Marian Keyes boken jag började med för ett tag sen. Jag kom av mig lite för att den blev så otroligt och ovnätat sorglig mitt i, men idag fortsatte jag och kan såklart inte ge mig. Jag hade en riktigt fin stund där ett tag när jag hade katten på kudden i knäet, bra musik och boken i handen. Nu ligger hon i soffan och sover och jag funderar på om jag ska orka diska så att det blir lättare att laga mat sen. Det lär inte hända.



I'll watch the last 24 minutes of Doctor Who, although at this point it's more like Doctor Why Bother.

Man gör det man gör, sen sover man, sen vaknar man och gör om allt igen. Jag har tusen grejer jag vill och borde göra, men jag har så himla svårt att komma igång! Jag vet inte var jag ska börja och så slutar det med att jag inte gör något alls istället. Typ såhär känns det:

Varje dag!

Åh, ikväll är det ridining och vi har hoppning i hela ridhuset! Jag hoppas att Rebecka är frisk och att vi får göra något roligt, och att jag får rida någon rolig, haha. Och! Att någon kan filma!
Jag orkar faktiskt inte skriva något mer nu. Jag känner mig helt borta i huvudet.

If you don't mind, I'd like to stop listening to you and start talking.

Det värsta har släppt, men det lär nog komma tillbaka. Jag har ju bara tre år på mig att tänka på saken..











Svart klänning - Tradera (Gina Tricot)
Gul-blommig klänning - Indiska
Kjol - Tradera (P.O.P)
Förvaringslådor - Åhléns
Ritblock - Clas Ohlson
Plåtburkar - Åhléns
Nagellack - H&M/Åhléns
Strumpbyxor - H&M/Ica Maxi
Pumps - Tradera (Skopunkten)
Ballerinaskor - Tradera (Vagabond?)
Parfym - Åhléns (Escada - Rockin Rio)
ProMARKERS - Clas Ohlson (Letraset)
Magnettejp - Clas Ohlson
Magnet"motiv" - kristinasscrapbooking.se

Tavelram - Tradera
Grytlapp - Åhléns
Tv-spel - Tradera
Rosa förvaringslåda - Åhléns


Jag mår som min nagel ser ut. Som om hela jag har blivit trampad på av en jätte.

Jag är så jävla förbannad nu! Och ledsen. Och besviken. Och allt känns bara totalt jävla hopplöst. Jag är 22år men jag i princip leva som en mindreårig. När jag var 19år fick jag en betalningsanmärkning som skulle sitta i tre år. I början var det inga problem, jag märkte av det först när jag ville skaffa mobilabonnemang och köpa en telefon på avbetalning. Det gick inte. När jag bodde i Stockholm kunde jag inte skaffa eget mobilt bredband utan pappa var tvungen att göra det åt mig. Nä jag skaffade riktigt internet i den här lägenheten var jag tvungen att betala tre månader på en gång på grund av anmärkningen. Jag ringde upp företaget som orsakat anmälningen för någon månad sen och fick reda på att den utfärdades 2009-03-27 vilket igår var tre år sedan. Igår borde den alltså ha lyfts så jag tänkte: "Äntligen får jag skaffa mig en ny telefon! Äntligen får jag vara en riktig vuxen människa!". Så jag beställde en telefon på Halebops hemsida och betalade den lilla kontantsumman som tillkom strax efter tolv inatt, men när jag gick in på min internetbank imorse hade pengarna kommit tillbaka. Jag ringde då upp företaget igen för att höra vad som pågick men de påpekade att det är UC som utfärdar själva anmärkningen. Så jag ringer till UC också och får höra precis det jag inte ville höra. Något så ironiskt och förfärligt på samma gång. I januari i år utfärdades en ny betalningsanmärkning p.g.a räkningen från Adressändring som kom bort i flyttröran. Den räkning som gick till Kronofogden men som jag tog ansvar för och som jag betalade. 2012-01-30 utfärdades en betalningsanmärkning. Först 2015-01-30 får jag bli en vuxen människa. 2015-01-30 är jag mindre än två månader från 25år. Även om jag älskar min familj, mina vänner och allt annat bra runt omkring mig så måste jag bara säga att idag HATAR jag mitt liv.

Jag hade egentligen tänkt skriva ett inlägg om hur jag fortsatt
pilla och klippa på min tånagel men ni får nöja er med bara två bilder istället.

Såhär känner jag mig just nu. Blodig, knölig, varig, äcklig och tampad på.
Största skillnaden är att det inte kommer ta tre år för detta att läka.

Good night. And if there's an apocalypse, good luck.

God morgon världen! Jag har faktiskt varit vaken ett tag, jag är inte helt oansvarig, hahaha. Jag har dock inte ätit någon frukost än och jag har ont i magen av hunger, det är kanske inte lika ansvarigt, haha. Men jag tittar på Switched at Birth och eftersom typ halva avsnitten består av text är det svårt att göra något annat samtidigt, haha.
Cookies leker med jord i fönstret. Hon är ju lite lagom tokig, haha. Cookies tokis. Jag har inget emot att hon leker med jord men ja gillar inte att hon sabbar mina blommor. Hon brukar nämligen tugga på dem också, inte heller så nice. Jag föredrar när hon leker med saker som inte dör när hon gör det, haha.
Igår kom två till tradera-paket! ett par skor (de högklackade) och de är to die for! Passar som handen i handsken (handsken på handen?) och är förvånansvärt stabila för att ha så smal klack. Sen var det även ena kjolen som dök upp, men den var mycket längre än jag trodde den skulle vara. Men det är lätt fixat! Som att klippa och klistra i paint, haha.
I fredags efter vi ätit lunch på Taj Mahal blev det en liten shoppingrunda på stan, jag köpte en jättefin klänning på Indiska, tre nagellack, ett läppstift och en parfym. Jag shoppade ju även lite för mina födelsedagspresentkort för ett tag sen och jag tänkte att jag ska visa alltihop här, men innan dess måste jag städa så det kommer först ikväll.

Skorna före tvätten

Skorna efter tvätten. Härlig skillnad eller hur?



Come back here, you stupid bird, so I can love you.

Jag fick Alita på ridningen idag, och även om det var rätt kul att hoppa henne på "tävlingen" så hade jag fortfarande en hel del fördomar om henne. Att hon skulle vara seg, klämma in en massa extra galoppsprång, ja, vara allmänt tråkig att rida helt enkelt. Men jag blev faktiskt glatt överraskad då jag fick riktigt bra fart på henne! Det blev ett stopp när hindren hade höjts men det var bara för att tempot var alldeles för lågt. När jag kom igen och hade bättre fart gick det bara bra! Vi hoppade samma övning som jag hoppade i kombigruppen förra söndagen men den var åt andra hållet nu, och istället för att hoppa första räcket åt andra hållet på tillbakavägen så hoppade vi sockerbiten igen istället.
Jag har ett väldigt stort problem i min ridning och det är mina hälar. Jag drar upp knäna så att tårna blir lägsta punkten och då åker fötterna in i stigbyglarna och hälarna stannar kvar uppdragna. Dessutom blir jag mycket tyngre i sadeln mellan hindren när det blir så. Jag har haft det här problemet till och från i evigheter, redan när jag red för Erica i träningsgruppen på ponny var hon på mig om mina hälar. Så det ska jag verkligen försöka träna bort!
Istället för att lägga till ett hinder i taget så hoppade vi de tre första på en gång och sen hela banan två gånger. Det gick överlag väldigt bra för alla idag, vilket alltid är roligt, och banan kom upp till 80-90cm (förutom sockerbiten såklart). Camilla var nöjd med att hon hade lite fart i sig och att hon faktiskt hade öronen framåt ibland, haha. Jag antar att min fördom kan ha varit sann bara det att jag inte lät det hända när jag red. Sporrar och spö is the shit! Hahaha. Jag använde i och för sig inte spöet, men det har sin effekt bara av att man har det i handen. Camilla sa även att vi passar väldigt bra på de hästar vi red idag och först fick jag en klump i magen. Jag vill ju rida Aria, Kate eller Lola! Men sen tänkte jag efter och insåg att jag och Alita faktiskt passar ganska bra ihop ändå. Hon var mycket roligare att hoppa än jag tänkt! (Jag räknar inte med Pay & Jump hoppningen för det var så kort och jag kände inte riktigt efter då för jag var så trött). Jag vill fortfarande gärna hoppa Kate, Aria och Lola men nog kan jag absolut tänka mig att rida Alita igen. Vem vet, jag kanske får hoppa henne på torsdag också, hahaha.






You can't make a half sandwich. If it's not half of a whole sandwich, it's just a small sandwich.

A new day every day. Denna dag har hittills varit ganska slö, jag har vattna mina blommor, dammsugit lite och spenderat alldeles för mycket tid på att göra en Inköpslista att sätta på kylskåpet. Men snart blir det ändring på det! Jag ska cykla ner till Amon där det blir tacomiddag och häng med familjen! Sen ikväll är det även ridning. Det blir spännande att se vem jag får rida, antingen får vi samma hästar som förra veckan, alltså Fabian, eller så får vi välja igen och då blir det säkert Fabian igen i alla fall, hahaha. Jag vill rida Aria! Jag har fortfarande inte fått rida henne. Jag måste åka snart, men jag känner mig alldeles mosig (som vanligt) och har precis börjat titta på ett avsnitt av Skins, men jag lovade att komma ner och hjälpa till att fixa middag, och dessutom skiner solen så jag skulle egentligen inte ha något emot en cykeltur i vårvädret!
Förövrigt tror jag att det blir officiellt vår snart! Jag håller hela tiden koll på SMHIs vårkarta och vi är inte långt ifrån att ha 7 dagar med vårtemperatur i rad vilket är kravet för att det ska räknas officiellt som vår. Jag vet inte om det är från sjunde eller åttonde dagen som gäller, men det är imorgon eller på tosdag i alla fall, och enligt SMHI är det plusgrader fram till och med torsdag kväll! Känns mycket bra!
Nej, nu måste jag packa mina ridgrejer och börja bege mig.



Min fascinerande stortånagel

Jag har ju blivit tokfascinerad av min egen stortånagel enda sen Lady Fire trampade på mig för snart tre veckor sen. Den har varat lite längst ner där huden tar i, huden har även släppt, och på högersidan har det hela tiden varit mer eller mindre blå-lila (mer nu än då). Det var även lite gult nånting (troligen torkat var, haha) under nageln som jag skrapat bort. Sen har nageln hela tiden släppt mer och mer på den skadade sidan (den sitter som den ska på vänstersidan) och ja, jag har ju såklart inte kunnat låta bli att pilla och klippa av nageln när det gått. Det känns lite lagom konstigt att min ena stortånagel är hälften så stor som den andra, och det på bredden. Nu har jag även ett "hål" under huden längst till höger eftersom nageln har släppt längst in och jag kunde inte låta bli att klippa och dra bort en nagelbit som egentligen inte syns på foten. Det är svårt att förklara, men nu kanske ni förstår min fascination i alla fall, hahaha.
Känsliga tittare varnas.


Cookies ville också vara med


Agony, far more painful than yours!

Idag har jag äntligen tvättat mina kattkiss-trosor, jag hittade en gömma med rena trosor från förra gången jag tvättade och spenderade hela förra lördagen (då jag egentligen skulle tvättat) med att läsa En Förtjusande Man, men nu är det gjort! Jag var även väldigt ambitiös och tvättade både mina par converse och mina tygskor från H&M eftersom de alla var leriga/gräsiga. De torkade inte helt när de stod i torkskåpet och min tvättid tog slut så nu ligger de upp och ner vända på elementet. Mycket finare är de nu!
Förra veckan började jag spana in snygga saker på tradera och nu har jag köpt två kjolar, en klänning, fyra tavelramar, tre par skor och två tv-spel! Klänningen kom idag men den var lite liten alltså. Men planen är ju att gå ner en väldans massa i vikt så det blir nog bra, hahaha. Jag längtar mest efter tv-spelen (Harry Potter och Hemligheternas Kammare (som jag haft som datorspel förut) och Harry Potter och Fången från Azkaban) och skorna. Det är ett par högklackade, ett par ballerina och ett par svarta läderconverse med tunn sula! Jag har haft såna converse förut men när jag flyttade till Stockholm och pappa flyttade ur huset blev de slängda eftersom de var trasiga. Jag har länge velat köpa nya men de kostar över 1000kr nya, men nu hittade jag en auktion på tradera i rätt storlek, oanvända, för bara 347kr med frakt! Sjukt värt! Förhoppningsvis kommer alltihop den här veckan eftersom jag vunnit auktionerna mellan onsdag förra veckan fram till imorse.
Idag har jag även börjat cat proofa min balkong med ståltråd, men tyvärr tog den slut och jag kom inte särskilt långt. Så än får hon inte utforska balkongen. En annan sak jag har gjort idag är att delta i en tävling där jag behöver ER hjälp. Det är en tävling som går ut på att vinnaren får sin facebook-profilbild på omslaget av Fibes Oh Fibes! nya skiva! Så om ni vill vara så rara och gå in och rösa på mig här!

Här har ni mitt nyfärgade hår och hyffsat nyklippta lugg. Det skulle bli rödbrunt,
och det är faktiskt lite rödare i verkligheten, men tyvärr blev det mest bara brunt.



Farväl käraste Boris ♥

Det har i princip varit oundvikligt. Enda sen jag fick tillbaka Boris efter sin vistelse hon mamma har det bara blivit värre och värre, parasiter har överfallit och tagit kol på honom sakta men säkert. Nu är det bara att inse, han är bortom all räddning. Finaste Boris, en av de tre första.






It's a rough month when Halloween and PMS hit at the same time.

Hej och hå, trött men glad. Det blev ingen ridning idag, jag orkade helt enkelt inte, jag sov bara ca 4 timmar inatt och efter en heldag med familjen så fanns det bara ingen energi kvar. Jag kunde inte somna igår, jag somnade först vid sju (eller ja, sex om man inte tänker på att man ställde om klockan inatt) och vaknade lagom vilsen av att mamma ringde på dörren. Jag missade både alarmet och att mamma ringde och två ringningar på dörren flöt in i mina drömmar innan jag till sist tog mig upp efter den tredje. Då var det bara att klä på sig sen for vi och hämtade Fanny innan vi for till Ica Maxi.
Jag tror aldrig jag har handlat för så mycket pengar på en gång förut, men då kan man ju räkna med att man inte måste göra om det på ett tag igen. Jag köpte hårfärg, kattmat, strumpbyxor och schampo som inte var mat, sen kom jag även hem med bacon, chorizo, kyckling, köttfärs, passerade tomater, ägg, mjölk, matlagningsgrädde, smör, två sorters te, bananer, glass, fetaost, haloumi, ananas på burk, rödlök, vitlök, pasta, fullkornsflingor och lite diverse grönsaker (säkert något annat också). Det känns helt gudomligt att titta in i frysen/kylen/skafferiet nu, hahaha.
Efter att ha packat in alla varor for vi hem till Fanny och åt lunch innan vi for ner på stan för att gå på teater! Det var Into The Woods på svenska framfört av musikalakademien på Strömbäcks Folkhögskola. Jag såg samma översättning (dock inte med samma moderna modifiering som idag) på Profilteatern hösten 2001 och även om det var tusen år sen och jag bara var 11år så kommer jag ihåg att jag älskade den! Sen köptes Into The Woods på engelska hem på VHS (haha) och jag såg den flera gånger. Men nu var det alltså dags för den svenska versionen igen, och den var grym! De var extremt begåvade och det var verkligen sjukt roligt att se den igen! Världens bästa musikal! Både på svenska och engelska! ALLA borde se den!
Mamma hängde med mig hem och vi käkade varma mackor och spelade kungens på två. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, men eftersom man inte kan köpa kort på två så ökade vi antalet på given efter ett tag. Där tog jag även beslutet att inte åka och rida, jag skulle troligen ha somnat på hästryggen, hahaha. Istället färgade jag håret och nu väntar jag spänt på resultatet! Jag har precis sköljt ur färgen så jag tänkte att jag ska torka håret nu och se hur det ser ut!

Bilder från google


A dogapus can play fetch with eight balls; no one can hate that.

Jag tog cykeln till Ica till sist, och jag är väldigt glad att jag tog cykeln! Det var så slaskigt ute att man skulle ha blivit blöt om fötterna efter bara ett par meter även om man hade gummistövlar, hahaha. Riktigt skitväder alltså, men ja, det kanske vänder snart.
I övrigt har jag inte gjort mycket idag, jag har känt mig helt utslagen hela dagen och har mest bara tittat på BSG eller gosat med Cookies. Hon har blivit så himla stor! Det går så himla fort nu, både med hennes sociala skills och växten! Bortsett från att hon tycker att det är läskigt när man öppnar ytterdörren och balkongdörren (så hon springer in under soffan) så är hon framme mest hela tiden. Hon följer med mig när jag går på toa, haha, och även om hon inte verkar tycka om det helt så går det att lyfta upp henne. Hon börjar få lite hull också som sagt, och pälsen är mer jämnfördelad. Mycket stilig är hon!
Imorgon blir en bra dag, först blir det storhandling på Maxi, sen lunch hos Fia innan vi ska gå på Into The Woods! Jag är så galet peppad! Även om det inte kommer vara samma som när Profilteatern satte upp den för.. 11 (?) år sen så lär det bli jätteroligt att se den igen! Efter det blir det middag tillsammans och till sist ridning på kvällen. Helt okej söndag måste jag säga!
Nej, nu ska jag återgå till min fruktsallad.










Trebent katt?

How on earth can you say "dirty sock" and "relax" in the same sentence?

Idag har jag i princip hoppat över en dag. Jag skulle egentligen till Röbäck och provrida en ev. medryttarhäst men när jag vaknade hade jag så ont i huvudet att det gick bara inte. Då tänkte jag gå och kolla när Fanny, Fia och Kicki spelade på Feministiskt Forum på Universitetet men jag råkade seomna på soffan istället. Det har varit rätt skönt, men samtidigt känns det alltid lite underligt när man börjar dagen så här sent.
Det är typ snöblandat regn ute och ska jag vara helt ärlig känns det nästan mer värt att ha sovit idag, haha. Extremt oinspirerande väder måste jag säga. Inte för att jag måste gå ut egentligen, men jag skulle faktiskt gärna ta e sväng till Ica. Om det slutar snöa kanske (vilket det inte ska göra enligt SMHI), jag har ju faktiskt en cykel...
Jag har fått bilder från Pay & Jump tävlingen som Evelina tog på mig och Alita, men ska jag vara helt ärlig gruvar jag mig för att lägga upp dem, hahaha. Inte för att bilderna är dåliga, snarare tvärtom, men mitt ansikte alltså! Jag brukar inte vara den som är den, men jag är så otroligt ful att jag vet inte vad. Tur att vi lever i en modern värld där man kan ta bort sånt man inte tycker om!

Fotograf: Evelina


No, the X-men were named for the X in Charles Xavier. Since I am Sheldon Cooper, you will be, my C-men.

Inatt har jag drömt heltokiga grejer som flöt ihop med varandra jättesnabbt så varje dröm var väldigt kort. Bl.a så var jag på Surf och red, en ny fuxfärgad storhäst, men av någon anledning red vi på ponnysidan och den var nog inte större än en halv dressyrbana (10x20m alltså). Sen var det som att den delen av drömmen bara försvann och så satt jag på en filt med ett gäng andra människor som jag skulle gå i skolan med (vilket förövrigt var en kombination av Skeppsholmen och universitetet). Filten försvann och vi satt plötsligt vid ett långbord istället och killen bredvid mig klagade på att han kanske inte ville vara kvar. Detta klagande gick snabbt över i att han var tvungen att sitta i en rullstol medan vi andra hade vanliga stolar, sen syftade han på att det gjorde ont i de nedre regionerna så jag förslog att han skulle ringa Syster Lena (skolsköterskan på Waldorf) och fråga om hon hade en hemoroid-kudde, hahaha.
Jag vet inte varför men vi åkte i alla fall ner i en hiss och gjorde något, sen skulle vi åka upp igen men hissen for upp lite för långt och sen ramlade den ner igen , det var oerhört obehagligt. Efter tre vändor stanade den äntligen på våning 2 och vi klev ut. Jag kollapsade på golvet i en korridor och pekade på den öppna dörren till höger "Där har du Globen, gå och fråga.." Jag minns inte vad han skulle fråga eller vem, men det var mycket bissart. Snart så fanns det inga väggar i korridoren utan jag låg på marken långt uppe på en kulle och det var olika typer av vintersporter som pågick runt omkring mig. Jag tog på mig ett par skridskor och åkte rakt ner för en backe med säkert 60-70° lutning men det gick bara fint! Sen började jag åka runt på vanliga vägar på ett ställe med jättepampiga byggnader i slottsvarianter och försökte ta mig till konserten som skulle spelas där jag precis hade varit men åkt ifrån.
Strax efter att jag försökt få en plats på en konstig ställning som från början var en skridsko-väg (?) men som nu var belamrad av tjejer som ville se bra (i mitt bakhuvud var jag hela tiden medveten om att vi hur som helst inte skulle se något eftersom det stod ett stort hus ivägen) så vaknade jag och kände mig lagomt vilsen. Det där var inte ens allt, men det andra hänger inte ihop lika bra i huvudet längre.
Nej, nu tror jag att jag ska försöka återställa förvirringsnivån i huvudet med lite BSG, sen ska jag ner på stan och slösa bort lite pengar, hahaha.




Edit: Mamma ringde och det blir lunch på Taj Mahal! Åh vad skönt det är att ha pengar igen!

By that logic I should answer all the anthropology questions because I'm a mammal.

Nu är jag hemma från Surf och det var inte mycket att hänga i granen. Tyvärr. Jag skulle egentligen rida Nix men han skulle även vila om någon var borta så då skulle jag ha Alita istället. Men Michelle var lite less på att rida Kate så jag lyckades övertala henne att byta med mig, haha. Vi hade vikarie och hela lektionen var vääldigt enformig och vääldigt långtråkig. Vi red öppna på medellinjen och på ena långsidan i skritt, sen var det galopp på andra långsidan. Vi red i samma varv i säkert en kvart! Jag kom på mig själv med att rida per automatik och titta på ponnyryttarna istället, haha. Jag som trodde vi skulle få ha förberedande hoppning! Men nej nej, det var en 45 minuter lång znoosefest.. Jaja, jag hoppas att Rebecka är frisk nog att hålla lektion på söndag, då blir det nog roligare! Om inte annat har jag ju hoppningen på tisdag och hoppning nästa torsdag!

Kate

'Not knowing is part of the fun.' Was that the motto of your community college?

Hej och hå, livet bara fortsätter framåt ovasett om jag gör vettiga saker eller försover mig. Jag har idag: försovit mig och gjort noll vettiga saker. Jag har studerat min stortånagel länge och väl samt klippt den kortare än jag någonsin kunnat göra på en nagel förut. Dessutom har jag skrapat bort lite död, gul hud från under nageln, det är rent av spännande, hahaha. En bit längre in är huden alldeles röd, men det är väl inte så konstigt, den är ju van att ha en nagel ovanpå sig, nu när nageln håller på att släppa så blir den istället gul och går att skrapa bort med nagelsaxen. Dessutom är det väldigt roligt att försöka dra i den så att man ser det var nageln tar slut inder nagelbandet. Eller okejdå, jag har inget naglband längre, men under huden längst in på nageln ser man ibland hur nageln faktiskt bara tar slut. Jag undrar om min facsination över min tå är ett teckan på hur understimulerad jag är? Hahaha. Men jag roar mig med aldra saker också, jag läser, tittar på tv-serier, ritar, målar naglarna. Det är inte bara tånageln som intresserar mig.
En annan sak jag lägger mycket uppmärksamhet på är Cookies, hon är som en helt annan katt nu om man jämför med bara två veckor sen! Hon är som en riktig katt nu, hon stryker sig mot benet, följer efter mig när jag gör saker, kommer fram även när andra är här (både mamma, Fia och Fanny har fått klappa på henne vid olika tillfällen) och välter ner saker precis som alla andra katter också gör. Hon är så otroligt söt! Hon börjar även få lite hull och pälsen ser inte lika felplacerad ut längre. Hennes "axelvaddar" är inte lika tydliga längre, hahaha. Ibland har jag henne till och med i knäet, men det brukar inte vara särskilt länge och slutar för det mesta med några extra rivsår på handen.
Om typ en timme kommer Anette och hämtar upp mig så att vi kan åka till stallet, jag är som vanligt väldigt peppad! Jag misstänker att jag får rida Alita men det har jag inget emot. Jag har aldrig ridit henne förutom i söndags så varför inte liksom? Nu är det bara Sarkof och Aria jag inte har ridit av storhästarna och Sarkof har jag faktiskt inget större sug av att rida över huvud taget, men alla de andra tycker jag faktiskt om. Aria vill jag jättegärna rida, men det får jag aldrig, hahaha. Hon, Kate och Lola är de jag helst skulle rida när det är hoppning, när det är dressyr skulle jag även gärna rida Fabian och Lady Fire igen (så att jag kan gottgöra för hur uruselt det gick sist) och även Berra. BJ vill jag i och för sig helst inte rida heller, medan Nix, Orlic och Alita är jag ganska likgiltiga till. Är det alla? Det märks nästan bara på den här texten att det skulle behövas fler storhästar..
Mycket svammel om ingenting, min spcialitet! Nu ska jag äta middag.



So, just to clarify, when you say 3, do we stand up or do we pee?

Jag måste ju erkänna att vissa avsnitt av BSG går förbi utan att jag egentligen noterar vad som händer, men det är bara när det är småhistorier irrelevanta till själva storyn. Som nu, nå slags horhus typ.. Mycket konstigt och inte alls särskilt intressant. Tur att det är slut snart så att jag får titta på nästa avsnitt istället då, hahaha!
Jag, Fia och Fanny gick på sh'bam på Iksu idag och även om det inte alls var samma som när Fredrik Sjöberg ledde passet så var det mycket roligt! Jag saknar Sh'bam 6 lite för det var väldigt bra musik, men 7an är också nice. Det var skönt att träna lite över huvud taget även, har inte blivit så mycket av det på senaste tiden. På fredag blir det Sexy And I Know It igen, så två pass får väl duga denna vecka, haha.
Imorgon är det ridning igen och vi ska nog ha bommar/förberedande hoppning för nästa vecka har vi hela ridhuset. Jag hade nästan väntat mig att jag skulle få Alita igår men det blev ju inte så, kanske får jag henne imorgon istället? Imorgon ska jag även träffa min läkare igen, och det är verkligen på tiden! Medicinen tillsammans med stallvistelse och sjukskrivningen har bidragit till att jag mår väldigt mycket bättre nu än jag gjorde för någon månad sen, dock har jag fortfarande väldigt svårt att somna så kanske att jag kan få mina insomningstabletter nu! Då slipper jag tänka på det något mer och kan se fram emot att somna när jag vill.



I'll tell you what is making Sheldon cry, that I let you name him SHELDON!

Jag hade tänkt sätta mig på balkongen i solen och äta lunch, men sen blev det molnigt igen och jag är inte ens lite sugen på att sätta mig där nu. Nu har jag dock en anledning till att kunna titta på Battlestar Galactica, moahahaha!
Jag skulle ju egentligen till stallet idag, men jag orkade helt enkelt inte. Det är som att jag håller på att bli sjuk fast väldigt väldigt långsamt. Jag har svårt att sova, hostar ibland, har ont i halsen ibland, ont i huvudet.. Jag känner att jag vill spara min energi till de gånger jag betalar för att vara i stallet, hahaha.
Det känns som att jag har tusen saker jag vill skriva men jag kommer inte på något nu. Jag tror jag är för hungrig.



It must be humbling to suck on so many levels.

Nu är jag hemma från stallet och jag är väldigt glad att jag for! Innan kände jag mig så trött att jag övervägde att stanna hemma, men jag tänkte att det är väl lika bra att åka, jag menar, ridning är alltid kul! Jag var nära att ångra mig när jag kom till stallet och såg att vi fick välja häst idag. Alla hästar var upptagna förutom Nix och Fabian så jag skrev upp mig på Nix, men när Anders kom konstaterade vi att han är för tung för Fabian så jag fick minsann byta. Sist jag hade Fabian gick det kissdåligt, vi skulle hoppa två hinder med två galoppsprång emellan och jag trodde alltid att han skulle klämma in ett extra men inte en enda gång gjorde han det. Så jag var aldrig med i språnget och kände mig urusel efteråt. Som en riktig nybörjare, det var rent av pinsamt. Men då gick jag in med låga förväntningar idag vilket slutade med att jag var supernöjd när vi slutade.
Vi började med att trava fram på bommar på böjt spår och det gick väldigt bra, sen var det dags för hoppning. Det var ännu en anledning att det var tur att jag kom, vi körde den övningen jag tipsat om (jag såg den på Rosanna Zimdahls blogg för ett tag sen och skickade länken till Camilla). Det var fem hinder på böjt spår med ett galoppsprång emellan, jag var väldigt orolig att det skulle gå åt skogen, men det gick faktiskt jättebra varje gång! Efter vi tagit det två gånger i varje varv la hon till ett "hinder" mellan varje befintligt hinder så att det blev studs (som det var på övningen jag visat) och även här gick det bra. Första gången verkade han lite förvånad och saktade av till trav, men han fick tillbaka galoppen väldigt fort och resterande hinder hoppade han utan problem. Sista vändan hade han blivit ganska trött, men jag tycker han var jätteduktig ändå! Så ja, nöjd var jag verkligen efteråt!
Jag känner mig helt slut fortfarande, men jag ska verkligen försöka ta mig upp imorgon. Tina är sjuk så de är en man kort imorgon, dessutom är praktikanten borta på onsdagar så då måste vi andra även mocka i lilla stallet. Jag har en känsla av att jag kommer vara stendöd, om jag tar mig upp över huvud taget, men när jag väl är där brukar det gå rätt bra ändå. Det är rätt fridfullt att mocka även om jag har noll mock-muskler och får ont i axeln efter en och en halv box, haha. Men det är ju en vanesak! Det kommer bli lättare och lättare med tiden.





Cause of Injury: Lack of Adhesive Ducks.

Åh vad skönt det är att göra ingenting ibland! Men samtidigt blir man väldigt trött när man bara ligger på soffan hela dagen. Jag skulle kunna gå och lägga mig och somna nu på direkten, men det är nog inte så smart eftersom jag har ridning ikväll och ska upp tidigt imorgon. Dessutom har jag BSG att titta på så varför klagar jag egentligen? Dock kommer mamma snart och då måste jag börja göra saker, typ städa och vara social, hahaha. Inte alls särskilt peppad måste jag säga. Jag vill helst av allt helt enkelt inte vara trött, men det har jag önskat mig i många år och jag har svårt att tro att det är någon skillnad idag.
Det är ju alltid roligt att rida, ingen tvekan om den saken, men när man är trött blir man så okoncentrerad och det går då för det mesta inte särskilt bra. Dessutom kommer jag säkert få rida Alita och då måste jag jobba så mycket framåt, hahaha. Tacka gudarna för sporrar!
Nej men ja, jag kanske ska klä på mig eller något, hahaha.

Cookies är också trött

Stupider, like a fox!

Ja det blev totalt nästan 30 timmar vaket tillstånd innan jag däckade i sängen strax innan sex igår "kväll". Jag bestämde mig alltså för att prioritera stallet istället för sömnen och stannade uppe hela natten mellan söndag-måndag. Om man bortser från hela jag-har-inte-sovit-sen-igår biten så var det rätt skönt. Kunde ta det lugnt, hinna dricka te och äta frukost innan jag for hemifrån.
Vädret var även lite roligt igår måste jag säga. När jag gick hemifrån kom det några få droppar regn eller lite lite snö, men när jag hoppade av bussen i Stöcksjö haglade det hur mycket som helst! Mjukt hagel, men ändå. Det smattrade rätt mysigt på luvan när jag traskade längs skoterspåret över ängen. In i stallet och få direktiv att alla hästar ska ha täcke och när det är gjort var det ut med små-hagar-hästarna först. Öppnade dörren och ser hur det snöar lappvantar i kopiösa mängder. När jag skulle stå ute och ta emot hästarna som står i stora RS-hagarna såg jag inte vad som pågick inne i stallet för att det snöade så mycket, haha. På en timme hade det snöat flera centimeter men efter ett tag la det av. Jag kan ju även tillägga att det var alldeles dimmigt också.
Efter att alla hästar var ute och mockandet var i full gång började jag känna mig riktigt seg, men jag var faktiskt kvar till halv två då världens bästa mamma kom och hämtade mig. Egentligen skulle jag ju ut till Obbola, men det fanns verkligen ingen ork till det.Väl hemma lyckades jag hålla mig vaken till u ungefär halv sex-sex innan jag bestämde mig för att det inte var värt det längre, så jag gick och la mig och somnade direkt.
Varje gång jag vaknade av olika anledningar var jag orolig att jag inte skulle somna om ända fram till fem-tiden då jag inte ville annat. Jag kände mig alldeles konstig i hela kroppen, yr och svag. Det var nästan obehagligt att gå till badrummet, och det kändes som att jag skulle ramla omkull när jag låg i sängen. Så även fast jag sa att jag skulle hjälpa till idag också var jag tvungen att stanna hemma. Som tur är har Linn prao på Surf den här veckan så de har en extra hand där i alla fall.
Nej, nu tror jag att jag ska titta på lite BSG och fortsätta pilla på min superfascinerande tånagel som sitter fast mitt på, men inte längst in.

Jag är alldeles för seg i huvudet för att engagera mig i ett bildval, så det blir en gammal snöfavorit


Och bara för att klargöra en sak så är jag på Surf helt frivilligt. Jag är sjukskriven och har inget att göra på dagarna medan de har massor som behöver göras. Jag mår bra av att vara i stallet, så däför är jag där några dagar i veckan istället för att sitta här hela dagarna. Jag får inte betalt, varken i pengar eller ridning så ni kan sluta spekulera och bara vara glada för min skull som får skyffla skit för att må bättre, och för Surfs personal som får lite välförtjänt avlastning.

Well, well, well, if it isn't Wil Wheaton. The Green Goblin to my Spider-Man, the Pope Paul V to my Galileo, the Internet Explorer to my Firefox!

Godmorgon världen! Eller goddag? Eller godnatt kanske till och med? Vad säger man när man är vaken klockan fyra på morgonen men inte har gått och lagt sig än? Jag är trött, men jag kunde inte somna (oväntat?) så nu har jag suttit här ett rätt bra tag bara för att jag är för uttråkad för att ligga och vrida mig i sängen och tittar på Battlestar Galactica. Ni kanske tänker att jag får skylla mig själv att jag inte kan sova för att jag inte ligger i sängen, och ni har säkert rätt, men när man upprepade gånger ligger i sängen utan att somna förrän efter flera timmar så blir man ganska less på att göra om det efter ett tag. Ni står jag i valet och kvalet mellan att gå och lägga mig och vänta på att somna för att sen sova ut imorgon (?) eller helt enkelt fortsätta vara vaken och ta bussen till stallet om lite mer än två timmar. Jag skulle kunna åka dit och göra alla förmiddagsgrejer, de är trots allt de jobbigaste, och sen åka hem och sova middag. Dock har jag en känsla av att när jag väl befinner mig i stallet om tre timmar kommer jag vara dödstrött vilket inte känns superlockande heller. Men jag vill inte stanna hemma heller, jag har ju sagt att jag ska hjälpa till.. Åh, dessa dumma dilemman som man inte skulle behöva bry sig om om kroppen bara fungerade som den skulle!
Jag kan dock inte låta bli att tänka på allt jag skulle kunna göra imorgon om jag var hemma, men även när jag tänker göra bra saker blir det ju tyvärr sällan av. Dessa kval gör mig stressad, stressen ger mig ångest. Botas ångesten bäst av att åka till stallet eller av att ta "a personal day"? Helst av allt skulle jag vilja klä mig jättesnyggt och gå runt på stan, men det är inge roligt när man inte har några pengar, hahaha. Jag längtar till på fredag...

Skulle kanske inte gjort dubbel sats tårtbotten, skulle nog bara varit 1½, hahaha

I see no organizational system in here whatsoever. Which panties do you wear on Mondays?

Nu är jag hemma från stallet och Pay & Jump "tävlingen"! Rebecka hade lottat och jag hade fått Alita på 80cm eftersom hon inte visste hur många gånger jag har hoppat henne. Det var nog lika bra, för jag har faktiskt aldrig ridit henne över huvud taget, hahaha. Men Rebecka sa att om jag bara hade sporrar och drev ordentlig så skulle hon hoppa allt, och det stämde!
På framridningen/framhoppningen blev jag förvånad över vilken skumpig galopp hon hade, lite som att sitta ner i trav, fast i galopp. Inne på banan var jag faktiskt rätt nervös, men jag såg till att driva på ordentligt och det gick riktigt bra för det mesta. På sjätte hindret tänkte hon stanna kändes det som, men hon hoppade ändå, så det blev ett litet bananhopp och då var jag inte på henne ordentligt på sjuan så där blev det stopp. Jag tog om det och då hoppade hon! Hon var i en planka men den låg som tur var kvar. Tyvärr ingen omhoppning alltså, men jag var väldigt nöjd ändå med tanke på att det var första gången jag red henne.
Skadeglad som jag är var jag rätt nöjd med att jag ändå var nästan bäst av alla ridskolehäst-ekipage, hahaha! Jag vet inte om Orlic hade 4 eller 8 fel (även om hon fick fortsätta till omhoppningen med fel så räknar jag att hon inte gjorde det) så antingen hade vi samma eller att Erica hade 4 fel mer än mig. Lola tror jag tyvärr vägrade ut sig på sista, Aria stannade också på sista, Nix var superfjantig och vägrade ut sig på fjärde och Kate hade ett ner och ett stopp. Men jag tror faktiskt att de flesta var väldigt nöjda ändå, det var ju ingen riktigt tävling så. Dessutom vet vi vad vi ska träna på nu: läskiga hinder, hahaha. (De hoppar ju aldrig de här hindrena annars så de är nya, blanka och läskiga).
Nej, nu ska jag äta kexchoklad och förbereda mig mentalt på att somna tidigt.





What exactly does that expression mean, 'friends with benefits?' Does he provide her with health insurance?

Om en vecka blir det sommartid! Jag är galet peppad på lite mer solljus måste jag säga. Även om jag faktiskt kommer påverkas lite av att morgonen blir mörkare så är det eftermiddagen som spelar roll. Dessutom går det fort nu, snart går vi om södra Sverige med flest soltimmar/dag och jag längtar så mycket! Eller ja, jag längtar såklart efter riktig vr och sommar allra mest, men sommartiden är ett steg i rätt riktning.
I vanliga fall brukar Umeå Open infalla samma helg som sommartiden börjar, jag har bara varit med om att det inte varit samma helg en gång förut och det kändes rent utav konstigt. I år är samma sak, men eftersom jag fortfarande inte vet om jag ska gå vet jag inte heller om jag riktigt bryr mig, haha. Det har alltid varit så roligt att sista konserten på lördagen slutar 03.00 fast den började typ 00.45 och bara var en timme och en kvart. Det blir som extra skruvat när man är vaken den tiden klockan ställs om (02.00 blir 03.00). Sen är det ju tyvärr inte samma klass på årets line-up som det brukar vara, men det finns en del jag faktiskt skulle vilja se. Brita Kristina (Kicki Fagerlund) med band (bl.a båda mina systrar) såklart, sen även Glasvegas, Den Svenska Björnstammen, Slagsmålsklubben och Maskinen. Dessutom skulle jag självklart se Pete Doherty om jag faktiskt gick, samma gäller Markus Krunegård även om jag tror att jag egentligen inte tycker om honom särskilt mycket, hahaha. Che Sudaka verkar också riktigt roligt men ja.. Det är så dyrt!
Jag smsade Rebecka och fick höra att vi skulle samlas strax innan klockan sex ikväll och jag har pratat med mamma och hon ska skjutsa. Jag är som sagt väldigt nervös även om det inte är en riktig tävling, men det är ju lite annorlunda från vanliga lektioner när man har en hel fin tävlingsbana som man hoppar utan att det står andra ekipage och trycker där man inte står ivägen, haha. Eftersom det är lokal ponnyhopptävling nu på dagen så kommer de bara låta banan stå kvar så det blir ju en riktig bana. Jag undrar vem jag får rida.

Vem vet, kanske får jag rida denna skönhet?

No, I love my mother, my feelings for my spot are much greater.

Det var riktigt gott att äta mat, och så lite tv-serier på det och jag kände mig inte längre lika nedstämd för att boken var slut. Det blev lite 90210, Grimm och Alcatraz och självklart lite ritande till det. Både med Promarker, blyerts och såklart vanlig tuschpenna för konturerna.
Bortsett från det har jag mest bara funderat över morgondagen. Jag har av olika anledningar inte varit i stallet på hela veckan så jag vet inte vem jag får hoppa i Pay & Jump-"tävlingen" imorgon och inte heller när det börjar. Men Rebecka nämnde klockan sex förra söndagen så jag får väl lita på det. Eller helt enkelt smsa och fråga imorgon. Jag är lite nervös faktiskt, även om det inte är en riktig tävling, men också mycket peppad. Jag hoppas bara mamma är peppad på att komma dit och filma. Jag önskade Kate, Aria eller ponny, haha, men jag borde ha önskat Lola också. Det kan mycket väl bli hon hur som helst, jag har ju inte fått rida Aria än vilket jag hade hoppats, men ja.. Det återstår att se. Det är ju inte helt omöjligt att jag får rida t.ex Fille, eller så får vi lotta, jag läste att de skulle göra det om ponnyerna i alla fall, men jag vet inte hur många som ens ska vara med, vare sig på ponny eller storhäst.
Det är faktiskt lite skönt att det inte är riktig tävling, det är skönt att inte behöva vara där särskilt tidigt, haha, men samtidigt hade jag faktiskt gillat att kolla på ponnytävlingarna innan. Dock går det bara en buss vid sju och första start är vid nio så det blir nog inte av. Beroende på när mamma kommer in till stan kanske hon kan skjutsa ut mig tidigare, annars går det en buss typ kvart över tre. Dock är ju ridskoleekipagen med i första klassen, så dem missar jag ju hur som helst.. Åh, jag vill vara ponnyryttare! Jag är avis på dem som får tävla på riktigt. Det är ingen storhästhoppning förrän i september, men det är ju inte så konstigt då Surf har väldigt få hoppryttare på storhäst så den delen av tävlingssektionen är väl lite underbemannad. Jag ska faktiskt rådfråga med Camilla om vi i hoppgruppen får hjälpa till att styra upp en lokal tävling, då får tävlingssektionen hjälp och vi får tävla! Men hästbristen kan nog sätta stopp för det. Åh, tusen idéer...
På måndag ska jag följa med ut till Ra igen för han är tydligen skodd nu! Det ska bli kul faktiskt. Han har ganska kort steg, länger det inte gärna även om han kan springa fortare, haha, men jag hoppas att det blir lite ponnyaktigt, det skulle jag inte ha något emot!



Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

Jag tänkte att jag skulle läsa hela kvällen igår men jag var så sugen på att hålla på med mina Promarkers så det blev att rita medan jag tittade på tv-serier istället. När jag väl gick och la mig var klockan kvart i två men jag kunde såklart inte låta bli boken. Över en timme låg jag där med ömmande ögon men jag kunde inte förmå mig att sluta! Efter lite mitt-i-natten fika gick jag till sist och la mig utan boken och somnade ganska fort.
Idag klev jag upp vid tolv och har inte lämnat soffan annat än för att hämta kakor, blanda saft eller gå på toa. Men å andra sidan fick boken föjla med även då så jag vet inte om det räknas. Tjugo över åtta stängde jag igen boken. Den tog slut till sist. Och precis som Alla Marian Keyes böckerna anser jag det som ett mästerverk, jag förstår inte hur hon gör det, men alla hennes böcker är så bra! Eller okej då, Vattenmelonen är inte jättebra, men alla andra böcker jag har läst. Framförallt den här - En Förtjusande Man - och även Sushi för Nybörjare. Jag vet att jag borde läsa dem på engelska, vissa saker går helt enkelt inte att översätta till något ens i närheten lika bra, som t.ex "fuck you fuckhead". Finns inget motsvarande uttryck på svenska med samma kraft. Men när det är på svenska går det fortfare att läsa, mindre ord att haka upp sig på tills jag vet, eller åtminstone tror, att jag uttalar rätt.
Även om alla böcker slutar lyckligt så känner jag mig alltid lite vemodig. Det är ju trots allt slut. Flykten från verkligheten är över, och även om alla hennes böcker innehåller mycket tragedi så är det skönt att bara tänka på någon annans liv för ett tag. Jag började läsa boken på 734 sidor i onsdags (jag hade fel om 737 eftersom de sista tre sidorna var tack från författaren) och blev klar idag. Det är nog nästan rekord. Tror nog bara att Harry Potter and the Deathly Hallows (ja, på engelska, jag slutade vänta på de svenska översättningarna när jag var 14år och läste The Order of the Phoenix på engelska) där jag läste mer en halva boken på en och samma dag. Ärligt kan jag inte komma ihåg hur långt innan jag började läsa boken, men jag tror inte jag kunde hålla mig särskilt länge. Den dagen var också lite speciell eftersom jag läste en hel Georgia Nicholsons Dagbok efteråt för att inte känna mig helt förstörd över att sista Harry Potter boken faktiskt var slut. Då är den boken i och för sig bara 210 sidor lång och har inte jätteliten text, men den var också så bra att jag helt enkelt inte kunde lägga ifrån mig den.
Nu håller jag på att värma upp en matlåda till middag, jag kände att kakor inte var något att leva på längre. Mycket för att de är slut i och för sig. (Det är inte helt sant, en finns kvar, men den har inte förvarats i en burk så den är lite hård. Mer som en skorpa nu.)
Jag funderar på att direkt ge mig in i nästa Keyes bok som jag inte läst (jag har flera men just Är det Någon Där? tilltalar mig allra mest. Troligen för att jag redan har börjat på både En Ovantad Semester och När Lucy Sullivan Skulle Gifta Sig mendet var längesen och jag kommer inte ihåg hur långt jag kommit) eller om jag ska titta på serier och rita igen. Det är riktigt kruxigt att rita med promarkers, det är som att måla med pennor fast färgen rinner ut ännumer än tex akvarellfärg vilket är lite störande. Jag är en kontur-människa och det är fruktansvärt irriterande att färglägga när färgen flyter ut över kanten. Men det är väl en vanesak antar jag. Det är onekligen roligt, men jag känner också att 12 starka färger är ganska begränsande. Kanske att det är det man ska slösa skattepengarna på när de väl kommer i Juni, onödigt många pennor. Det är faktiskt väldigt lockande.
Nej, nu ska jag gå och hacka sönder den fryska klumpen av pasta och chorizosås så att det går lite fortare. Jag är väldigt hungrig.

Ni får ännu en bild på Cookies, men kan ni klandra mig? Hon är ju helt otroligt söt!

Howard, you know me to be a very smart man. Don't you think that if I were wrong, I'd know it?

Nu är jag hemma igen efter massa härligheter. Jag hann läsa lite till innan jag traskade bort till Iksu för ett pass Arobic Dance - Sexy and I Know It - med Fanny och Johanna. Det var verkligen superkul, men jag lät få blåmärken på knäna efter att ha krypit på golvet en massa, hahaha. Instruktören var jättebra, om man bortser från att hon inte kan hålla takten, hahaha, men hon sa från början att man borde ha lite självdistans för annars blir det bara pinsamt. Så man tog i överdrivet mycket och hade då jätteroligt! Skaka på rumpan, fingret i munnen, vika på höfterna, jucka i luften, krypa på golvet, slänga med håret, smeka sig själv, hahaha, allt som man ska göra när man överdriver sexighet helt enkelt! Efter det tog vi en snabb dusch innan vi for hem till pappa på middag.
Det kändes jättekonstigt att träffa katten, för nu har jag som vant mig vid Cookies och de ser helt olika ut! Ellas ansikte är som plattare, hon har ögonen bredare isär, hon är större och har mycket jämnare päls (Cookis ser heltokig ut med lite päls på halsen och så mycket vid "axlarna" att det ser ut som att hon har axelvaddar, hahaha). Sen blev det gomiddag som utlovat! Hemmagjorda köttbullar, hemmagort potatismos, gräddsås, smörkokta morötter, gele och sallad. Helt fatastiskt gott! Så gott att jag tog över Ellas tallrik (inte kattens tallrik, barnet Ellas tallrik) när såsen var slut i skålen, haha. Som efterrätt blev det morotskaka och hallonkaka som kommunen bjöd på, haha, nej men det var över från Café Vaniljdrömmen som finns på ett boende (kommunens) på Mariehem där Marlene jobbar, och så vaniljglass till det! Mycket gott!
Fia och Fanny fick låna bilen eftersom de ändå ska tillbaka och repa imorgon förmiddag och det första jag gjorde när jag kom hem var att gå ut med soporna. Gammal kyckling luktar inte gott alltså.. Hur som helst är jag väldigt glad att jag gjorde det, för när jag kom ut ur soprummet igen så såg jag att hela himlen var full ab norrsken! Så jag sprang hem, tog hissen upp och gick direkt ut på balkongen, men först var jag tvungen att byta objektiv och sen batteri och ja.. Det är inte det lättaste att fotografera norrsken, men jag lyckades i alla fall få en bild som jag är helt okej nöjd med innan det försvann.
Nu ska jag fortsätta läsa vilket jag tycker är ett alldeles utmärkt fredagsnöje! Det enda jobbiga är att ju mer jag läser desto mindre finns det kvar av boken. Det är spännande och jag vill verkligen veta vad som händer, men jag vill samtidigt att det inte ska ta slut!

Jag vet att den är väldigt oskarp och grumlig, men det är svårt med manuell fokus och mörker..

Interesting. You're afraid of insects and women. Ladybugs must render you catatonic.

Oj vilket vaacker väder det är idag! Det blåser väldigt mycket men vinden är inte kall och termometern står på +13°C i solen. Hade det inte varti för vinden hade jag suttit på balkongen och läst, men jag har stannat i soffan istället, solen värmer i nacken men jag slipper få nackspärr av vinden.
Jag är en person som tycker om att läsa, men jag gör det allt för sällan och oftast bara böcker jag redan har läst. Harry Potter böckerna har jag läst otaliga gånger, lika så Georgia Nicholsons dagbok-böckerna (hysteriskt rolig läsning som jag rekommendera er alla. Även filmen Angus Thongs and Perfect Snogging som är baserad på första boken). Suschi för nybörjare av Marian Keyes är också en bok jag läst mer än en gång, sen har ajg läst några andra av hennes böcker, men bara en gång var, och i vissa fall har jag inte ens läst färdigt dem. Jasper Ffordes böcker om Thursday Next har jag även tagit mig an, lite mer än två böcker än så länge, men jag kom av mig även om de är extremt bra böcker. Liftarens Guide till Galaxen och Uppgöljaren Restaurangen vid Slutet av Universum har även slukats några gånger, både i bokform och ljudbok (helt infernaliskt bra uppläsare!) och även om jag har börjat på tredje boken, Livet, Universum och Allting, flera gånger har jag aldrig tagit mig igenom mer än halva, vare sig i bokform eller på CD. Jag förstår inte varför, jag vill så gärna veta vad som händer i bok 3-5!
I onsdags kände jag en stor lust att läsa något, som omvälxling från alla tv-serier (och det faktum att min dator inte gick att använda den dagen) och Fanny frågade om jag läst En Förtjusande Man av Marian Keyes än. Jag har börjat en gång, men kom inte särkilt långt innan den hamnade på hyllan igen. Så jag började läsa, och jag har fortsatt att läsa, mer intensivt än vanligt. Jag läser väldigt långsamt, det är som att jag läser högt i mitt eget huvud. Jag gör pauser som om det egentlige var en ljudbok jag lyssnade på i mitt huvud. Jag kan inte skumläsa, jag måste läsa varje ord, och om det kommer ortsamn eller liknande som jag inte redan vet hur det uttalas så läser jag ordet om och om igen tills jag bestämt mig för att jag har lärt mig det rätta uttalet.
Boken är 737 sidor lång och jag har nu kommit till sida 396, jag har alltså läst mer än halva boken bara sen i onsdags! Det är storartat för mig, men de som har läst boken kan förstå mig, den är oerhört bra! Spännande och rolig på samma gång, helt omöjlig att lägga ifrån sig även om det kliar i ögonen av trötthet. Egentligen skulle jag kunna tänka mig att fortsätta läsa hela dagen om det inte vore för att pappa ska bjuda på födelsedagsmiddag ikväll. Jag fick önska mat och det blir hemagjorda köttbullar med potatismos, smörkokta morötter och gele! Världens godaste mat i princip. Dessutom ska jag och Fanny på Iksu på Arobic Dance kl.17.00. Det är succépasset Sexy And I Know It igen och eftersom jag missade det sist så ser jag faktiskt fram emot det, men det tar emot att jag vet att jag måste lägga ifrån mig boken! Hahaha. Det enda som egentligen är värt att lägga bort boken för är Cookies.
Hon har blivit en helt ny katt! Hon kan följa efter mig istället för att springa in under soffan så fort jag rör mig i lägenheten. Hon ligger och sover på möblerna istället för under, hon låter mig klia på henne och spinner som bara den. Hon börjar till och med spinna om jag låtsaskilar henne i luften en och halv meter bort. Hon har legat i mitt knä flera gånger och hon är så mjuk! Jag kunde till och med lyfta upp henne idag! Dock väldigt kortvarigt, för även om hon inte blev rädd och fortsatte spinna så tycker hon, till skillnad från mig, att det inte spelar någon roll om hon får för sig att leka med mina händer medan jag kliar på henne. Hon sprang inte heller iväg när jag släppte ner henne i fåtöljen igen, men jag kunde tyvärr inte lyfta upp henne igen. Hon var alldeles för förberedd på mina händer den här gången.
Nu ligger hon i soffan, vilket inte är så konstigt eftersom jag sitter i fåtöljen, men snart får vi byta plats för jag vill fortsätta läsa! Jag har trots allt en halvtimme kvar innan jag måste gå bort till Iksu. Kanske att jag ska försöka lyfta upp henne igen först bara.

Favorit i repris

Man kan ju alltid drömma

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.


No, you don't screw the roommate agreement. The roommate agreement screws you!

Kan inte någon köpa den här ponnyn till mig?

Hopponny!. Hästar säljes
Hopponny!. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 2003
Född 2003, renrasig New Forest med full stamtavla. Oerhört snäll och väluppfostrad. En kille som aldrig varit skadad och som är riktigt pålitlig. 145 cm i mankhöjd, en riktigt smidig ponny. En häst att utvecklas tillsammans med då han kan gå långt! Säljes endast för att ryttaren fyllt 18 år.

Hoppar LA-MSV på träning, mycket positiv till terräng och lättriden i dressyren. Många vinster och placeringar upp till LB+5 hoppning. Seger i sin första och enda start i fälttävlan P70 med bästa tid i terrängen och 65,5% i dressyren. Startad upp till nationell LA med bra resultat. Tävlad LB dressyr. Löshoppad 1,30 flera gånger med enkelhet. Vägrar aldrig! Ring gärna för mer information. Filmer finns här: http://www.youtube.com/user/dangerouspizza?feature=watch

Pris 80 000 kr

Med bilder på Cookies!


















Mom smokes in the car. Jesus is okay with it, but we can't tell dad.

Åh! Jag är helt färdig, jag känner mig nästan febrig, så utmattad är jag just nu. Men det har varit en väldigt fin dag, även om det inte alls har känts som min födelsedag. Det har i alla fall blivit både två vändor kungens, en parti yaatzy och även lite monopol samt massor av fika såklart. Mamma kom först, sen Amon, sen Fanny, då for Amon och Fia kom. Efter det kom Ingrid och Ingemar och allra sist pappa. Inte så många alltså, men det var rätt skönt faktiskt.
Jag fick ett presentkort på H&M, ett på Åhléns och ett på Clas Ohlson, två fina burkar och en fin rosa förvaringslåda, en sjukt bra kökskniv och 100kr. Det var kalasbra presenter, jag är väldigt nöjd. På torsdag ska jag och Fanny ner på stan och då ska jag shoppa upp mina presentkort, haha. Jag vet vad jag ska köpa på Clas Ohlson, men inte på Åhléns eller H&M.. Blir nog något i inredningsväg på den förstnämnda, sen i princip vad som helst på H&M, haha.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, det känns som att jag håller på att somna. Jag får berätta mer utförligt imorgon.

606 shades of blue

I am the ball, my thoughts are its thoughts, its holes are my holes.

Jag hann bara hänga hemma hos Amon ett tag, men det var trevligt ändå. Jag och Ester tittade på Teletubbies en stund, sen kom mamma och även Fanny. När Amon och Juni kom hem igen så tog jag och Fanny mammas bil och hämtade upp Fia innan vi for till Maxi och handlade. Massa bakrelaterade grejer fick jag med mig hem och även 27 paket lättdryck, hahaha. När jag kom hem blev jag alldeles mosig i huvudet och var tvungen att titta på lite tv-serier, haha, sen började jag baka. Jag har gjort en kladdkaka och just nu står en morotskaka i ugnen. Jag vet inte hur mycket mer jag hinner/orkar baka ikväll, men det som är kvar att göras är tårtbotten, cookies och kanske chokladbollar. Sen ska Fanny göra bullar och pizza imorgon och mamma ska göra pita som sagt. Jag peppar på att gå upp flera kilo imorgon, hahaha. Men det ska sen jobbas bort med mockning, sopning, krattning, ridning, och såklart träning på Iksu! Men det får bli från och med onsdag, haha.
Nej nu kanske jag ska ta och göra... Nånting mer som innehåller socker, moahahaha!

Jag måste bara säga att jag tycker att den här killen är sjukt snygg!

I'm not insane, my mother had me tested!

God morgon världen! Dagen blev inte som planerat, men det är inte mycket man kan göra när man vaknar med mensvärk. Om jag inte tar en värktablett och somnar om så fort som möjligt kan det mycket väl sluta med att jag sitter och kramar porslinsstolen om man säger så... Så det var vad jag gjorde, tog en värktablett och somnade om. Just nu känner jag mig lite mosig, men jag tror jag slipper den värsta värken i alla fall. Dessutom är det faktiskt lite skönt att vara ledig idag, jag kommer ha tid att handla inför morgondagens födelsedagsfika och även hänga hemma hos Amon med flickorna. Jag ska baka cookies, kladdkaka och tårta, sen ska jag och Fanny göra pizza-djur, haha. Alltså göra pizzadeg och använda mia kalasfina djur-kakformar att göra typ snacksize pizzor. Mamma ska även göra spenat pita (? Inte pitabröd utan en serbisk ostkaka med filodeg) och kanske även något med smördeg eftersom hon har det, haha.
De senaste dagarna har Cookies vågat vara framme mycket mer medan jag är vaken, hon vågar nosa på mina händer när jag håller fram dem, men hon drar sig snabbt tillbaka. Idag satt jag i fåtöljen och hon fick lukta på min hand och jag lyckades börja klia på henne innan hon drog sig bort och hon började spinna på en gång! Jag satt och kliade på henne jättelänge medan hon satt på golvet, sen använde jag en hemmagjord kattleksak för att lura henne att hoppa upp i fåtöljen och hon la sig ner på kudden i mitt knä och jag fick fortsätta klia och klappa på henne jättelänge! Hur mysigt som helst var det, och jag hoppas att hon slutar vara rädd för mig så att jag får klappa på henne igen.
Katten avbröt min morgonplan så jag tänkte kaka frukost nu och sen höra med övriga familjemedlemmar när det är dags att börja fixa grejer!



And though it's been a long time you're right back where you started from

Maria skrev och frågade mig igår om jag ville rida istället för henne idag och jag tackade självklart ja, så ikväll for jag till Surf ännu en gång denna vecka och fick hoppa med Lola! Vi började med att hoppa fram på ett litet sockerbitshinder i både trav och galopp innan vi började med resten av hindrena. Vi byggde sakta men säkert ihop en bana genom att lägga på ett nytt hinder för varje runda. Det var väldigt roligt att rida en häst som är lite mera framåt och som inte har en dressyrsadel, haha. Det har varit jätteroligt att hoppa Fille men det sänkte mitt självförtroende en del då de flesta hopp blev bananas, så det var kul att känna att det nödvändigtvis inte måste vara mitt fel att det blir knas över nästan varje hinder. Med Lola blev det inga konstiga hopp och jag satt inte som klistrad med baken i sadeln, haha.
Inför sista vändan när vi skulle hoppa hela banan fick vi hoppa lite högre om vi ville, och det tackade jag självklart ja till! Så först låg hindrena på 60cm och inför sista vändan låg de på 80cm vilket gick bara fint och det var roligt också. Dessutom gick det mycket bättre att landa i rätt galopp den här gången än sist jag red Lola vilket också var både skönt och roligt. Jag ser fram emot att göra det igen!
En annan sak som var king med att rida ikväll var att jag fick hoppa igen innan teoriveckan, haha. Det blir ju ingen ridning varken på tisdag eller torsdag så på detta vis behöver jag bara vänta en vecka för att få hoppa igen, som vanligt alltså, haha. Nästa söndag är det ju Pay & Jump och imorgon får vi tydligen veta vem vi får hoppa. Jag är peppad!





My god, you have superhuman discipline! And gluts!

Jag råkade vara vaken liiite för länge igår och sova liiiite för länge idag, men jag tog mig upp i tid för att på på premiären av Sh'bam 7 på Iksu med Fia, Fanny och Johanna. Det var sjukt kul men också väldigt jobbigt eftersom jag inte åt något innan, hahaha. Det var i alla fall en gästinstruktör från Les Mills som höll i passet, Fredrik Sjöberg, och han var extremt duktig och rolig! Det var som att träna medan man såg på en humor-/dansföreställning. Passet kommer absolut inte vara lika roligt när någon annan leder det, men idag var det verkligen superroligt!
Jag har varit seg nåt så jiivulskt hela dagen, men det är rätt skönt. Jag behöver ju inte göra något idag, haha. Eller okej, det är inte helt sant, på tisdag ska jag bjuda på födelsedagsfika och min lägenhet är som vanligt väldigt stökig så jag borde städa. Men jag tror jag ska göra det först imorgon och fortsätta att göra ingenting idag. Det är så skönt! Jag hoppas att jag vänjer mig vid mina nya rutiner för annars kommer jag vara vääldigt trött vääldigt ofta. (Många extra vokaler i detta inlägg..)
Jag sa egentligen att jag skulle gå till Fanny och Johanna för att titta på Melodifestivalen, men jag vet inte om jag orkar. Jag trivs ganska bra här i min fotölj med en katt som springer runt och gör konstiga saker som jag kan titta på, haha.
Nej nu ska jag återgå till att titta på House, jag har ju trots allt bara tio avsnitt kvar tills jag har tittat igenom alla avsnitt som kommit ut än så länge. Någon som minns när jag började? Hahaha.

Fredrik från Les Mills, bilderna är stulade från the jinterneet!

Cookies tokhopp!

Hahaha, jag skrattar typ bara jag tänker på det. Hon såg inte riktigt klok ut! Hahaha!

Do you listen to what you say? Because I have to.

Jag misslyckades totalt med min morgon idag vilket för någon månad sen hade fått mig att vilja ge upp, troligen för resten av helgen, men jag tog några timmar bara, sen var jag good to go igen. Jag hade ställt klockan en timme fel utan att märka det så jag for hemifrån en timme senare och väntade på en buss som inte skulle gå i nästan en timme, haha. Jag for hem igen och sov middag, jag har varit helt slut efter den här veckan så jag lyckades inte ta mig upp innan elva som planerat utan det blev först halv ett jag klev upp.
Idag har jag i alla fall skrittat och travat Vossan i ridhuset igen, jag var dock alldeles mosig i huvudet så jag kom inte på något vettigt att göra. Så jag skrittade och travade lite serpentinbågar och på stora mittvolten, men det var lite fler som red samtidigt som mig idag än det varit tidigare vilket var lite störande, haha. Hon börjar lossna i vänstersidan i alla fall, första gången jag red henne stannade hon när jag försökte ställa och böja henne åt vänster, haha, men ja.. Det var roligt. Det är bra för mig att få träna på min balans också, jag har utvecklat en rädsla för att rida barbacka för att jag är så rädd att ramla av så det här hjälper även mig.
Efter det käkade jag lite lunch innan jag tog in och gjorde i ordning Emmet. Jag skrittade ut med Therese på Ville bort genom Stöcksjö vilket gick bara fint även fast det blåste hur mycket som helst, men efter ett tag började det hagal vilket rent av gjorde ont i vinden. Så vi vände tillbaka och hon gick in med Ville och jag red lite på uteridbanan istället. Det var perfekt underlag, sviktande is som inte var hal, men det blåste väldigt mycket så det skramlade och prasslade lite överallt så Emmet var väldigt okoncentrerad vilket gjorde att jag inte orkade kräva så mycket av honom. Kändes dumt att han skulle gå och spänna sig en massa i onödan, men det blev lite trav och lite galopp i alla fall. Jäklar vilken härlig galopp han har alltså! Jag ville typ inte sluta, hahaha.
När Emmet och Ville var utsläppta i hagen igen så for jag ut till Obbola med Susanne för att hälsa på Ra. Jag skulle rida egentligen, men eftersom det är ganska kissigt underlag och han är oskodd så sket vi i det, jag ska följa med igen någon annan gång och rida istället. Jag ska börja rida Ra på tisdagar är det tänkt, det var därför jag hängde med ut. Han är en jättegullig fuxvalack på strax under 160cm räknade vi ut (jag kunde se över manken på honom och jag är bara 159cm, haha) men han har knappt gått på ett år så det är muskelbygge som är planen.
På vägen hem trodde jag nästan att jag skulle somna på bussen men vips så var jag inne i stan så det gick bara bra. När jag bytte buss lyckades jag övertala busschauffören på lokalbussen att låta mig åka på min regionsbussbiljett, moahahaha! Jag ljög bara lite. Jag har faktiskt blivit trampad av en häst på foten två gånger, det råkade bara vara för två dagar sen och jag behöver faktiskt inte halta längre, haha.

Emmet - bild stulad från Elvira och Linnea

No, you get zero points for "idney"

Tidigare idag kom jag på att minst tre av de som rider i ponny-träningsgruppen skulle vara borta idag så jag smsade Anette och föreslog att vi skulle fråga om vi fick vara med och rida och hon svarade med att Sara också var borta och att hon absolut var på. Idén var så bra att när hon kom för att hämta upp mig hade hon övertalat Jessica att hänga med. Så när vi kom till stallet frågade vi Elisabeth och hon sa att det var okej! Men först var det såklart storhästlektion på schemat.
Jag fick rida Lady Fire, en storhäst Surf ska få låna i några månader, samma häst som var så snäll att trampa på mig två gånger igår, haha. I början när vi red fram och jag red lätt så gick det jättebra, hon lyssnade bra på skänkeln men stretade emot lite när jag krävde mer än att hon bara skulle ställa och böja runt innerskänkeln. Sen skulle vi börja på övningen som gick ut på att vi travade i nedsittning, och efter att ha ridit hörnpasseringen in på långsidan vända in mot en kon, sakta av till skritt och göra en framdelsvändning runt konen. Hon är ju privathäst och alltså väldigt känslig vilket jag absolut inte är van vid så det var väldigt svårt för mig att inte ta i för mycket. Efter några varv så följde vi fyrkantsspåret och kom fram i galopp och det gick INTE bra. Jag hade svårt att hålla balansen och då bytte hon till korsgalopp och jag kunde inte ta i tyglarna för mycket och åh.. Det var bara kaos. När vi började om i andra varvet gick det lite bättre, men jag stannade upp och kortade mina stigläder vilket jag borde ha gjort mycket tidigare. Då blev det mycket lättare att hålla balansen, så galoppen i andra varvet gick mycket bättre. Jag hoppas jag får rida henne igen när jag är lite mer beredd på hur jag ska rida henne.
Medan jag och Anette red fick Jessica hålla koll på vilka som dök upp från ponnygruppen och sen göra iordning hästarna åt oss. Kaktus och Fille var tvugna att gå och sen fick vi välja. Jag kunde läma över Lady Fire till Alicia och sprang ut i stallet och såg att Fille var iordninggjord så jag tog in honom. Det var bara jag, Anette och Jessica, där, hahaha! Ingen av de ordinarie eleverna var där, haha. Så jag red Fille, Jessica red Kaktus och Anette red Fritz. Vi fick rida fram självständigt ganska länge innan vi började med en övning. Vi vände in från ena långsidan och gjorde två serpentinbågar, red emellan två bommar där vi ställde om och bytte sittben, sen på andra långsidan var det galopp innanför spåret, gick ner till trav och red två serpentinbågar ut till samma långsida som vi började på. På andra långsidan var det andra galoppen ute vid väggen som gällde, sen ner till trav och börja om. Han hade bra bjudning i galoppen men inte lika mycket i traven så det var Elisabeth på mig lite om så efter ett tag blev det bättre. På slutet när vi var klara travade jag på lite framåt med längre tygel och då gick han jättefint! Så om jag får rida dressyr på honom igen kommer jag rida med längre tyglar redan från början och helt enkelt driva honom fram till handen även om tyglarna är längre.
Så två ridpass i rad blev det idag, det var väldigt roligt men också väldigt jobbigt, hahaha. Svettig som bara den var jag efteråt. Jag känner att det inte gjorde så mycket att jag inte gick på vattengympan imorse, hahaha.

Apdålig mobilbild på Filleplutten, jag har ingen på Lady Fire. Än.

What were you going to do?! Flex your goatee muscle?

Jag skulle egentligen gå på vattengympa med Fia imorse, men jag vakade med träningsvärk i hela kroppen och även om jag sov rätt bra och lagom slänge var jag helt mosig så jag avbokade. Jag är dock lite stolt över mig själv som klev upp vid nio-tiden och jag har även ätit frukost! Lite sent kanske, men ändå!
Min fot känns konstigt nog bättre idag, det brukar ju alltid bli värre i början men så blev det inte. Jag är fortfarande svullen och blå-röd men jag har inte lika ont och behöver inte länge halta. Tånageln lär fortfarande ramla av, men den är inte heller jätteöm, dock skulle jag börja grina som en tok om jag råkade slå i den någonstans, hahaha.
Ikväll är det ridning och jag är väldigt glad att min fot inte blev värre, det hade nog inte varit så kul att rida om det gjorde lika ont som igår. Nu kanske ni undrar varför det gick bra att rida igår? Jo för att jag red barbacka och alltså inte hade stigbyglar och stod inte på foten något. Jag undrar dock om jag får på mig ridskorna, det finns en chans att de klämmer precis där jag är svullen. Jag är peppad i alla fall, ridningen är verkligen ett kockrent sätt att hålla sig glad på. Jag ser därför fram emot att börja rida Carl vädligt mycket eftersom jag får rida fler dagar i veckan då!
Jag är trött som ett mähä, men det är jag väl alltid. Dock tror jag att jag ska försöka göra något vettigt, jag vet bara inte vad.



He must have left them in his pants which he wasn't wearing when the police found him trying to walk home. Oddly from his own apartment.

Igår var det hoppning som vanligt på ridningen, vi hade Elisabeth som vikare och jag fick rida Filleplutten igen! Vi började med att trava över några bommar och sen galoppera över några bommar. När vi galopperade över bommarna blev det lite tight för vi red inte på hela fyrkantsspåret och Fille fick spring-ryck tre gånger! Jag stannade och tog av mig sporrarna och vid det laget var alla andra klara, så jag fick galoppera själv över bommarna i det varvet och då sprang han inte iväg så jag tror att det beror på att han blir pigg/stressad av att galoppera i grupp. Sen började vi hoppa en bana med två låga sockerbitar, ett räcke, en oxer och en två-kombination. Räcke, oxer med ett galoppsprång emellan. Jag hade åter igen svårt att hänga med över hindrena eftersom han saktade in framför precis som förra gången, och eftersom han har dressyrsadel blir det svårt att komma upp ordentligt. Men över lag gick det bra och det var väldigt roligt.
Idag var jag på Surf och försökte hjälpa till att lasta Manne i en transport men han vägrade gå in. Han var inte rädd/nervös utan hade bara bestämt sig att han inte skulle gå in i transporten. Han körde ner bakhovarna i marken och när vi försökte putta honom lutade han seg bara mer och mer bakåt så det såg ut som att han skulle sätta sig ner, hahaha. Efter mycket om och men med linor, spö och sop så gick han till sist in i transporten! Jag vet inte om det var för att vi tog av transportskydden eller för att Hasse kom eftersom det hände samtidigt, men jag tror helt klart att det var tack vare Hasses tankekraft, haha.
Jag skulle även ta in Lady Fire, en ny häst som Surf har fått låna, på eftermiddagen men hon blev lite stressad av vinden och trampade på min fot! Ont gjorde det men jag fortsatte att gå mot stallet. Efter många volter runt mig kom vi till sist fram till stallet och gick in. De höll på att släppa in de andra ridskolehästarna så plastkedjan satt uppe och när jag skulle haka av den trampade hon på mig IGEN! På SAMMA FOT! Och jag hade mina stallskor utan stålhetta.. Så efter det har jag haltat hela dagen, min fot är svullen och bå och min stortånagel kommer allra troligast ramla av. Den varar tror jag, haha, och det ser ut som att den inte sitter likadant som min andra stortånagel, men det är bara att vänta och se. Jag har aldrig tappat en nagel förut.. Jag ser inte fram emot det.
Trots detta så tog jag in Vossan i stallet och satte på henne barbackasadeln och traskade in i ridhuset. Hon har fått skavsår på ryggen av sin sadel för ett par veckor sen och nu ska hon sättas igång. Så jag skrittjobbade henne lite och travade även en sväng. Igår och i förrgår skrittades hon bara. Hon är rolig att rida, men hennes rygg är ganska spetsig och hon är väldigt stel i vänstersidan. I traven var jag från början ganska stel och rädd att jag skulle ramla av (det vore inte ultimat med min fot) men jag bestämde mig för att det skulle gå bra och det gjorde det! Red lite serpentiner, öppna, sluta, skänkelvikning och på stora mittvolten. Allt i båda varven. Jag hoppas jag får göra om det.
Jag träffade även på Catharina, Carls ägare, och hon berättade att han har ont i ryggen och det är därför hon inte hört av sig men att hon ska göra det när han är back on track igen. Just nu känns det som att det inte är så brottom, jag tycker inte om att halta, haha.
På fredag ska jag rida ut på Emmet, jag hoppas att det inte blåser så här mycket då!


Gårdagens hoppning med Fille

Hoppningen från förra veckan

Mina fötter. Kan ni gissa vilken som blev trampad på? Haha.


Cookies!


Yääh!

bloglovin

Well, we're past denial

Jag har träningsvärk i min hand, mest i tummen. Det känns lite konstigt faktiskt, haha. Jag hoppas bara att det inte påverkar hur jag kan rida ikväll. Vi kommer ha Elisabeth även denna gång och jag ser lite fram emot det faktiskt. En stor fördel med vikarie är variationen på övningarna och eftersom hon är c-tränare hoppas jag att hon hittar på något kul, haha. Dock blir vi kanske nio stycken ikväll, det blir inte riktigt lika roligt, men vem vet, någon kanske är bortrest.
Nu har jag äntligen fått bilderna från julklappshoppningen med Nix i stort format så jag tänkte dela med mig av dem.

Fotograf: Ida Sörli





Bleh blah

Nu har jag lagat mat! Dock bara en rätt än så länge. Jag är så less på att inte ha ork! Men jag måste tillaga både kycklingen och köttfärsen senast imorgon så kanske att jag får ett ryck senare och inser att jag mycket hellre gör det idag än imorgon. Det kommer i alla fall bli en hel del chorizo-matlådor!
Idag har jag inte suttit på balkongen för det var lite för kallt för det, men jag ritade lite till. Det är på sätt och vis lite slöseri med tid när jag har saker jag behöver göra, men det är roligt och roligt är bra.
Kort inlägg men jag har som inget att skriva. House är bra.



Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj

Att somna typ vid tre och kliva upp halv ett är inte en bra förutsättning för att ta en buss som går 06.20 imorgon, men samtidigt kanske det gör att jag somnar i bättre tid imorgonkväll. Jag kan härda när jag måste så det är nog lugnt.
Igår ställde jag mig och lagade mat precis som jag planerat, dock gav jag upp mycket tidigare än tänkt, men baconsås på fyra paket bacon och en liter matlagningsgrädde räckte i alla fall till tre portioner middag (oops) och fem matlådor! Dessutom kokade jag ett kilo pasta, haha, så det finns det gott om när jag idag ska fortsätta laga mat. Jag kommer säkert vara alldeles för trött för att laga mat i veckan så jag tänkte passa på idag eftersom provridningen på Carl blev uppskjuten.
Idag ska jag göra paprika- och chorizo sås som får joina den överblivna pastan från igår, och eftersom jag tinade både kyckling och köttfärs igår så måste jag ju använda det med så det blir nog lasagne av köttfärsen och kyckling med wokgrönsaker, cocosmjölk och ris. Inte nog med det ska jag även göra skink- och spenatpizza! Haha. Ni måste tro att jag är galen... Men jag resonerar såhär: Jag har väldigt svårt att äta frukost på morgonen, men om man ska arbeta fysiskt så är det ganska nödvändigt. Det är lättare för mig att äta mat till frukost än vanlig frukost, så då kan jag äta en pizzabit till frukost! I'm a genius, I know. Om jag orkar kanske jag gör broccoli-, tomat- och spenatpaj också. Jag menar, har man redan börjat bli galen, varför inte använda det till något vettigt? Hahaha.
Jag kanske borde börja nu om jag ska hinna med allt..



You always knew just what to say, never misspoke a single word

Mamma kom och hämtade upp mig och Fia vid elva och vi for ner till Amon där han höll på att göra sig redo för en promenad. Ester och Juni fick sova middag i vagnen medan vi gick ner till älven på Öbacka och satte oss på två bänkar och fikade lite mackor, bullar och kaffe/te. Solen värmde jättemycket och jag kunde sitta helt utan jacka ett tag innan jag hängde den på axlarna för att inte frysa om ryggen som var i skuggan. Jag hade inte heller någon halsduk på mig och det var bara skönt.
När Ester och Juni hade vaknat gick vi tillbaka hem till dem men både jag och Fia ville hem och göra vettiga saker så mamma skjutsade hem oss. Det var fortfarande så varmt och fint väder så jag satte mig på balkongen i jacka, halsduk och tofflor och drack saft medan jag ritade och lyssnade på Godnatt Mister Tom. En timme satt jag ute och ritade med nöje för att gå in när det bara var ansiktet som fortfarande var i solen. Det var väl inget mästerverk, men det är skönt att rita lite igen, och att faktiskt ta tid på mig att göra detaljer. Jag använde mig av blyerts och tusch. Dock har det resluterat i att jag fortfarande inte har lagat all mat som jag planerat. Men det kanske kommer nu! Dessutom blir provridningen av Carl också uppskjuten så jag har hela morgondagen på mig. På måndag blir det jobb på Surf och förhopningsvis lite ridning för det!


Nästan originalet, gjorde den bara lite mer svartvit än den blev när jag fotograferade den.

För att fortsätta att skjuta upp att ta tag i disken så färglade jag den även på datorn

Och ja jag vet att högerhanden är otroligt ful, men man kan tyvärr inte sudda tusch..

Steroids can cause an irregular heartbeat which would make her current one irregulararar

Jag tog mig i väg till Ålidhem idag trots allt! Nichlas hörde av sig och bad om att få tillbaka sin hatt (cirkusdirektör hatten) så det var bara att traska iväg. Jag hann ut innan solen gick ner och det var en trevlig promenad. Vid Iksu träffade jag en av alla mina fina Fridor, den här gången Frida S som jag red med på ponny i många år, både vanlig grupp och i träningsgruppen. Vi är väl mer bekanta än vänner, men hon är mycket trevlig. Jag tror det har något med namnet att göra, alla Fridor jag känner är så himla fina människor! Jag har Frida A som jag gick 5an-7an med, vi träffades inte mycket på många år men vi hade väldigt trevligt de gånger vi träffades i somras. Sen har jag Frida D som jag gick 8an-9an med som jag även inte träffade så mycket på några år, men hon har varit och hälsat på mig några gånger i min lägenhet och det känns som att det inte gått någon tid alls sen vi brukade hänga förut. Jag har Frida G som jag inte heller känner så bra, men jag anser henne absolut som en vän. Frida B som började i samma klass som mig i 1an på gymnasiet men som efter två dagar började i min gamla klass på Waldorf. Vi har även pluggat höstterminen tillsammans och haft väldigt roligt ihop. Sen vet jag t.ex att Frida som äger Lillen är görtrevlig och kinesiologen Frida är typ min idol, hahaha.
Nog om Fridor. Jag kom hem till Nichlas och hans rumskompis tog emot hatten sen gick jag till Ica och hämtade ut mitt paket. Peeling, natt-/dagcréme, en body-gel och två hudcrémer varav ena var en premie (alltså kostnadsfri). Dessutom fick jag en sportbag som jag ska ha som stallväska. Den har ett separat fack för skor vilket är king eftersom ridskor ofta är skitiga och jag ändå kommer ha andra skor på mig dit/hem och medan jag jobbar för att slippa skrapsår. Dessutom ryms hjälmen utan problem och det finns gott om plats kvar för matlåda, kamera etc utan att vara stor och klumpig. Dessutom är den rosa, haha.
Sen jag kom hem har jag inte gjort något särskilt förutom att jag gick över till Fia för att hämta nya kamerabatteriet och låna henne min kanel och även komma överens med mamma att hon ska hämta mig och Fia vid 11-tiden imorgon så vi kan åka hem till Amon och hänga. Tiden flög iväg vilket var lite obehagligt, jag hade ju faktiskt tänkt göra saker idag, men det blev inte så mycket sånt. Inte än i alla fall, klockan är ju trots allt bara elva, haha.



I can take care of me, I need you to take care of you

Soligt och plusgrader, men det blåser vääldigt mycket. Jag har ett paket att hämta ut på Ålidhem, men jag är inte alls särskilt peppad på att vara ute och gå i stormen. Eller jo, det är ju så fint väder... Jaja, klockan är bara halv två och postombudet har öppet till tio så jag har tid på mig. Tänk om alla paket kunde komma idag.. Jag hade ju problem med att kopla in filmkameran i datorn eftersom den bara har en firewire anslutning. Det visade sig att min dator visst har en firewire anslutning men i fel format så jag beställde en adapter igår, men det betyder att den kommer först efter helgen. Så ingen ridfilm förrän nästa vecka..
Nu är det helg (inte för att det gör någon större skillnad för mig, haha) och jag ska försöka passa på att göra massa bra saker. Jag ska diska, städa och laga kopiösa mängder mat så att jag har matlådor att ta med när jag jobbar i stallet. Jag skulle helst bara börja laga mat men då måste jag diska först och det är så hilma tråkigt! Hahaha. Dessutom är det svårt att titta på House medan man diskar, hehe.
Åh, jag vill rida varje dag! Varför svarar inte folk på mail när det ändå var de som startade konversationen? I och för sig kanske jag inte hinner/orkar mer än Surf och Carl så det kanske inte spelar någon roll, men ja...
I slutet av mars kommer Pontus upp och hälsar på Fia i en vecka och en av de dagarna måste Fia vara i skolan så då ska jag vara Ponuts-vakt, hahaha. Nej men hon föreslog det eftersom han ändå är hästintresserad och nog tror jag att han skulle tycka att det var kul att hänga med till stallet. Frågan är ju bara vilken dag det är, tänkt om det är en hästfri dag? Det återstår att se. Nu ska jag äta bullar.

Min monstera håller på att få ett till blad!

Yeah you cooked his dinners and you raised his children and still he's not satisfied

Nu är jag hemma från stallet efter en ridlektion på Fabian, prat med Carls ägare och med Rebecka om att jobba i stallet och hann titta lite på kombigruppen på ponny. Ridlektionen gick för det mesta bra, han försöker springa ifrån arbetet men när man väl får tag på honom jobbar han väldigt bra. Förutom i galoppen, där går det bara fortare och fortare, hahaha. Jag red utan tidermantyglen och det gick väldigt bra och det är alltid roligt. Vi red en övning där vi skulle vända upp på kortsidan i skritt och rida sick-sack mellan tre koner och vi varje kon skulle man göra en framdelsvändning, sen red man varannat gång åt höger och varannan åt vänster. På långsidorna skulle vi göra travökning på ena sidan och travminskning på andra sidan. Framdelsvändningarna gick ganska bra, ökningarna och minskningarna gick väldigt bra. Han längde steget utan att sprinag fortare och behöll formen.
Vi galopperade även på fyrkantsspåret och då gick det fort, hahaha! Särskilt högervarvet, det är väldigt svårt att korta honom i höger varv för att han är så svag. Vänster gick lite bättre, men han ökade hela tiden. Men vi vände in på volterna och då fick jag ihop honom jättebra när vi skulle minska galoppen, dock bröt han av ganska fort.
När vi skulle trava av dem på slutet red vi också på volterna och längde tyglarna för att de skulle söka sig framåt och neråt vilket gick helt okej i vänster varv men i höger gick det inte alls bra. Han blir stel som en planka och då börjar tyglarna automatiskt glappa, och det är väldigt svårt att forma honom runt innerskänkeln när jag red på längre tygel, men jag var nöjd med lektionen över lag.
Efter det träffade jag Catharina som äger Carl, eller ja, det är väl hennes dotters ponny, men jag antar att hon äger honom. Hur som helst berättade hon lite om Carl och jag berättade om mina ridvanor. Jag ska följa med ut på söndag och provrida honom, sen tror jag att jag börjar först vecka 11 för som jag förstod det har de redan någon som rider honom nästa vecka. Det kommer i alla fall bli måndagar och onsdagar jag rider honom vilket blir bra för då jobbar jag på SURF så det är bara att promenera bort till Carl när jag jobbat färdigt.
Jag pratade som sagt med Rebecka om jobbet och jag börjar på måndag! Måndagar, onsdagar och fredagar blir det och det gillade hon eftersom det är skönt att vara många efter helgen och de har ofta personalbrist på fredagar. Eftersom de har hästbrist blir det kanske inte jättemycket ridande, men hon sa t.ex att jag kommer få skritta Vossan barbacka nu när hon ska börja gå igen (hon har haft skavsår på ryggen från sadeln) och som sagt sa Camilla att jag kan få rida Emmet. Sen blir det nog en hel del skogsridning för det är ju bra för hästarna så hur som helst är jag tokpeppad! Dessutom kommer jag nog få börja jobba på helgerna ibland och då får jag ju lön, även om den är väldigt liten.
Nej nu tror jag att jag ska äta middag, hahaha!

Cookies

One small feel for man, one giant ass for mankind

Jag hade värsta planen på att jag skulle ha en jätteproduktiv dag, men så blev det såklart inte. Däremot blev det en bra dag. Jag chillade på förmiddagen innan jag for ner på stan för att träffa finaste Tove som varit i stan några dagar. Vi satt både på kajen och apberget like good ol' times och så gick vi runt i lite affärer. Det var roligt att som vanligt uppdatera varandra om vad som pågår och hade dessutom lite kul på Lekia, hehe..he.. Det blev bara två timmar eftersom jag skulle till UH på möte, men det var väldigt trevligt.
Mötet gick bara fint om man bortser från att jag fick veta att psykatrin inte kommer att ta emot mig förrän tidigast om ett år. Yay... Men det finns två privata vårdgivare som har avtal med landstinget så det är inte dyrare att gå till dem än till tex vårdcentralen. Så dem ska jag ringa till.
Innan mötet gick jag och Tove på Konsum och jag handlade lite grejer till en Fajitas-middag så när jag kom hem började jag tina kyckling. Fia har lånat min lägenhet idag för att plugga (det är lättare än när man är hemma hos sig själv) och hon var kvar när jag kom hem. Så vi åt middag tillsammans, sen tittade vi på lite roliga musikvideor innan hon gick hem.
Efter det har jag tittat på House och lekt med Cookies på håll. Hon håller sig fortfarande på avstånd från mig, men laserpekaren jag köpte idag gick tydligen hem! Sen har jag passat på att fota henne lite när hon ändå varit ute i lägenheten och filmat när hon jagade laserpekaren. Men som sagt har jag ingen sladd som passar så den filmen kommer inte heller riktigt än. Med lite tur kommer mamma med en sladd imorgon så då kommer en Cookies-film och en hoppfilm från ridningen igår med Fille.
Imorgon är det ridning i vanliga gruppen igen och jag får väl rida Fabian igen eftersom jag red honom förra gången. Men när det kommer till dressyr tycker jag faktiskt väldigt mycket om honom. Efter det ska jag stanna och prata med en tjej om att bli medryttare på hennes ponny Carl. Han går i den hoppfria gruppen efter min och hennes dotter ska rida imorgon för att hon själv är öm efter att ha ramlat av så då ska jag prata med henne medan dottern rider. Om det blir av så ska jag rida honom två gånger i veckan! Det känns kul, jag hoppas det blir av.
Ni som undrar hur det blev med den förra hästen jag pratade om så kan jag faktiskt inte svara på det för jag vet inte själv. Jag väntar fortfarande på att höra från ägaren om när jag kan hänga med till stallet. När vi ändå pratar om hästar kan jag berätta att jag kanske ska börja rida en häst i Obbola också. Susanne som jag red med i hoppgruppen för två år sen har tagit Steinas häst på foder (samma tjej som gav oss Cookies) och hon behöver kanske hjälp någon dag i veckan. Dessutom skrev en tjej till mig som har ett varmblod som står i Innertavle som jag även kanske ska börja rida, men hon har inte hört av sig igen. Och som sagt ska jag börja "jobba" på SURF i utbyte mot ridning, så mycket häst kommer det bli! Precis som jag vill ha det. På SURF kommer jag nog även få rida Emmet lite, Camillas häst, för han tycker tydligen väldigt mycket om att fara ut i skogen, och det har jag inget emot! Annars blir det ju ridskolehästarna jag får rida, och förhoppningsvis lite ponnyer. Jag är hur som helst väldigt peppad och jag tror jag ska dit första gången på fredag, eller så börjar jag på måndag. Jag tänkte försöka åka dit måndagar, onsdagar och fredagar eftersom jag ändå rider på tisdagar och torsdagar redan. Men om det känns enkelt att åka dit kanske jag är där även på tisdagar och torsdagar eftersom det betyder mera ridning! Kanske att jag borde gå och lägga mig nu och åka dit redan imorgon så att jag får koma igång! Jag längtar faktiskt. Men som sagt har jag riding hur som helst imorgon så vi får se. Jag har egentligen tandläkartid imorgon, men jag kan inte direkt säga att jag är peppad..

Cookies! ♥