I don't wanna be like you, hang me high

Det här börjar mer och mer likna ett skämt, jag måste sluta försova mig! Idag missar jag materialkunskap vilket är något jag väldigt gärna hade varit med på! Varför inte gå dit nu då undrar ni, jo för att det tar en kvart att gå dit och klockan 12 är det lunch så... Jaja. Jag får väl försöka lära mig själv. Sen vet jag även att vi kommer ha materialkunskap igen vid ett senare tillfälle, så lite kommer jag lära mig i alla fall! Och apropå det är jag tokjäkla sugen på att köpa massor med tyg! Jag vill sy, sy, sy! Igår höll jag på men kjolen och var värsta noggrann och allt, men det går inte bra ändå.. Jag blir så sjukt less! Men jag ska fortsätta ändå, det ska bli bra, för det här är något jag vill hålla på med, något jag vill vara bra på! Så jag ska nog sätta mig och sprätta lite sömmar (läs: nästan alla..) och börja om helt enkelt! Men först måste jag nog äta lite frukost, jag är mycket hungrig, haha.
Idag ska jag ut till Stöcksjö och provrida en häst som kallas Olle, jag kommer inte skriva mer förrän jag vet hur det går, men jag är i alla fall väldigt peppad! Häst är bäst, and we all know it, och man ska hålla på med det man tycker är kul för då mår man bra. Mer häst = välmående Klara. Det tycker jag låter bra! Åh, peppad peppad! Jag längtar tills på söndag, om jag inte minns fel så borde det vara markarbete på söndag, sen förhoppningsvis hoppning som vanligt på tisdag, och hoppning näta söndag! Sen ska jag höra med Nina om jag får följa med ut till Sotan igen, jag kan inte släppa hur härlig hon var att rida!
Nej, som sagt, frukost. Sen kanske lite snabbstäd innan Anette kommer hit!
En till bild från idéarbetet i brist på annat

I hope you know that really smart people sleep in separate rooms.

Det kändes bra att blogga igår, så jag tänkte att jag ska försöka koma igång igen. Jag måste ju även kriva en himla massa på min andra blogg (den som handlar om sömnad) eftersom jag inte skrivit sen första skolveckan, haha. Men ju längre det går desto svårare blir det ju. Jaja, det är bara att ta sig i kragen och göra det.
Idag har vi självstudier och jag funderar på om jag ska gå till skolan eller stanna hemma. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad jag ska göra just nu, jag har missat en del, men det känns som att det som händer nu är.. Det går som inte att förklara, men ja.. Vi kommer få en uppgift nästa vecka, jag får väl se till att göra den!
I övrigt då.. Det var ju ett tag sen jag skrev. Jag bråkar med CSN om pengar och jag börjar bli så less! I tisdags fick alla studenter pengar för andra gången medan jag fortfarande inte har fått några alls. Men idag har jag i alla fall fått bostadsbidraget så jag ska ladda telefonen och ringa till CSN (och mycket troligt Försäkringskassan igen också..) och fråga varför de fortfarande inte fattar att jag var sjukskriven i våras?! Åh, jag blir tokig..
Nej.. Eftersom de inte kommer några nya tv-serieavsnitt idag kanske man ska börja titta på 24 en gång för alla! Jag lånade boxen av pappa för evigheter sen och den har fortfarande inte kommit längre än till hallen där jag ställde den för flera månader sen. Och så ska jag nog sy lite. Jag har egna projekt på gång som jag vill göra, men ända sen jag fick lära mig overlock-maskinen (igår, haha) så vill jag inte sy på en vanlig längre, haha. Men jag skulle kunna klippa ut alla bitar och sen gå till skolan och bara sy ihop allting. Jag hittade ett mönster på en "singoalla blus" som jag tänkte göra fast i klänningsformat, jag håller på med en kjol och har även planer på att sy tre klänningar till utöver det. Jag är även väldigt peppad på att sy en jacka, jag har värsta bilden i huvudet, men jag har inget tyg till det så det får vänta lite. Åh, jag måste köpa fodertyg..
En bild från idéarbetet första veckan i skolan (nej det är inte den jackan jag vill göra)

Hopes, dreams and angst.

Hästar alltså. Ibland blir jag nästan förvånad över hur mycket man bryr sig, men jag antar att det blir så när de är de närmsta man kommer en riktigt underbar relation utöver familjen när man inte har en pojke att kramas med, haha. Nej men skämt åsido. I hoppgruppen har jag ju hoppat Kate sen terminen började och förra tisdagen berättade Elisabeth att en Klubbtävling eventuellt skulle bli av under teoriveckan och att hon ville att vi skulle vara med. Nu är det bestämt att tävlingen blir av, proppen har kommit upp på tävlingsdatabasen och allt, och jag längtar som tusan till nästa tisdag för att diskutera detaljerna för eventuellt deltagande. Jag är superpeppad, jag vill hoppa i alla fyra klasser, haha. Så på den fronten är allt fint och trevligt.
I måndags följde jag med en tjej vid namn Nina ut till Innertavle där hon har sin häst Minnesota uppstallad. Hon är ett 5årigt sto på ca 170cm, toksöt och väldigt rolig att rida! Hon var dock ett riktigt krutpaket just den dagen efter två lugna dagar innan så det var mycket häst att hålla koll på, haha. Vi sa i alla fall att jag ska följa med ut igen och rida henne när hon inte nödvändigtvis är så övertaggad och det ser jag väldigt mycket fram emot! Hon var som sagt väldigt rolig att rida och hon är väldigt välutbildad ändå, men såklart en unghäst så det kommer inte vara några timmeslånga stenhårda dressyrpass aktuella. Nina tävlar henne själv i hoppning så det kommer vara dressyr/uteritt som blir min lott om jag skulle bli medryttare. Jag hoppas faktiskt att det blir av! God knows I need it. And why? Here's why..
Jag är inte längre medryttare på Ra. Det känns otroligt tråkigt, ska jag vara helt ärlig så grät jag faktiskt en skvätt med Susanne meddelade det. Han är en otroligt gosig häst med ett hjärta av guld. Han kom fram till mig när jag skulle hämtade honom i hagen och han lät mig gosa med honom i boxen. Jag brukade klia honom under halsen efter ett svettigt ridpass och man såg verkligen hur han njöt! Åh, med honom behövde man ingen prins på en ädel , han var två i en helt enkelt. Jaja, jag vinner väl ingenting på att älta över det här, men jag måste erkänna att det kniper obehagligt i magen när jag tänker på honom. Det känns så overkligt på något sätt..
Åh, nu måste jag ge mig, om jag fortsätter tänka på detta kommer jag inte kunna somna ikväll. Jag får försöka fokusera på Sotan istället för det kan nog bli en väldigt fin relation där! Inte bara hästen utan också Nina är väldigt trevlig så det kommer vara riktigt roligt att hjälpa henne på ev. tävlingar. Och jag vet att jag går händelserna väldigt långt i förväg, men jag måste erkänna att jag hoppas att jag kanske kan få ställa upp på någon klubbdressyr med henne i vår. Nina kommer säkert att vilja tävla henne själv i dressyr också, men just nu ligger deras fokus på hoppningen - därav mina förhoppningar!
 
Jaja, nu ska jag som sagt ge mig. Det är dags att ändra designen nu antar jag, headern är ju inte längre aktuell..
Underbara lilla Ra
Och finaste Kate!
(jag har tyvärr ingen bild på Sotan, men det kommer nog om det blir så att jag börjar rida henne!)
 
 
 
 

Long time no see! As usual...

Hej och hå, jag är ju inte direkt van vid att göra saker flera dagar i rad, så efter att ha haft fullt upp i lite över en vecka så har jag blivit totalmosig i huvudet! Därav ha jag inte bloggat. Men nu försöker vi igen!
Förra måndagen började jag plugga på universitetet, en praktisk kurs som heter Design & Kläder, och första veckan var väldigt rolig! Nu har jag tyvärr missat de två första dagarna denna vecka, men jag ska försöka ta igen det imorgon när vi har självstudier. Hur som helst, vi blev tillsagda att dokumentera allt och även föra loggbok/dagbok då det kan bli användbart i ett senare skede. Och eftersom jag har hållit på med den här bloggen i flera år och skriver om allt möjligt bestämde jag mig för att starta en ny blogg och använda den som ett sätt att dokumentera allt jag gör inom kursen! Därför kommer jag inte skriva så mycket om den här utan ni kan istället kolla in min andra blogg!
 
Nu tänkte jag skriva lite om häst, för det har blivit en gel del sånt nu för tiden, haha. Jag kan börja med att berätta lite om Ra. Här om veckan hängde jag med Susanne till Burträsk och hämtade hem Ra från sitt sommarbete och nu har jag börjat rida honom igen. Jag har bara hunnit rida honom två gånger, men det känns bra att vara igång igen! I fredags red jag ett renodlat dressyrpass vilket verkligen behövs då Ra är vääldigt stel. Jag red mycket på stora mittvolten och även en hel del serpentinbågar. Jag bestämde mig även för att sitta ner i traven vilket inte är det lättaste på Ra då han är väldigt skumpig, men det gick helt okej ändå! På slutet var han mycket mjukare och den, från början, fyrkantiga pyttelilla mittvolten i vänster varv blev lika stor som den i höger varv och mycket rundare! Jag tror jag ska fortsätta på samma spår på fredag då det verkligen är nyttigt för honom.
 
I söndags var det återigen ridning i kombigruppen och jag trodde jag skulle få rida Mr. Mageno och att vi skulle ha uteritt eftersom det var fint väder, men jag hade fel! Det blev inte uteritt utan hoppning (vilket jag inte tackar nej till, haha) och eftersom Mr. Mageno tappat en sko och vi skulle hoppa ute så fick jag inte honom utan Aria! Jag såg på listan att jag egentligen var uppskriven på Orlic, men eftersom Anna inte skulle komma fick jag Aria istället och det kändes jätteroligt! Jag har inte ridit henne sen jag flög av i våras och det gick väldigt mycket bättre den här gången så det var roligt!
Vi hoppade inte jättehögt men det var väldigt lärorikt och roligt ändå. Vi började med att hoppa fram på ett räcke i trav där vi skulle göra halt efteråt, sen en oxer där vi skulle komma ner till trav innan vi svängde. Halten var svår, men när vi hoppade oxern så red vi mot staketet just där det låg en infångare som hon tyckte var lite läskig så det gick mycket bättre där, haha.
Hon är ju ganska pigg och framåt, och även lite stum i munnen, så jag försökte bara hålla henne från att rusa iväg allt för mycket, och för det mesta gick det faktiskt riktigt bra! Det var väldigt roligt i alla fall. Nu på söndag ska vi tydligen kanske rida lite programdelar ur Lätt A 4 så jag undrar vem jag får rida då. Kanske är dags att "rotera", bortsett från mig och Sanna så har vi haft samma hästar anna tre veckor hittills (för mig var det ju för att Mageno tappat en sko och Sanna red Flight första veckan men hon är halt så hon har ridit Alita två gånger nu).
 
Ikväll är det ridning i hoppgruppen och ponny har teori! Det betyder dock inte hoppning i hela ridhuset tror jag utan tyvärr dressyr. Eller ja, tyvärr och tyvärr, jag tycker det är jätteroligt med dressyr också! Men inte nödvändigtvis när man har hela ridhuset. Jaja, jag fick hoppa i söndags och jag får hoppa nästa tisdag så jag ska inte klaga, haha.
Aria på betet
 
 
 
 

Jorden är platt som en pannkaka

Åh vad Kate är fin alltså! visst, hon är lite stel i sidorna, det är svårt att hinna få loss det på en lektion, särskilt en hopplektion, men hon är fin ändå! På ridningen igår hade vi trav- och galoppbommar innan hindren och av 12 gånger var det egentligen bara en som blev tokig. Vi började att hoppa travhindret, det var fyra travbommar och sen ett litet kryss som Bettan höjde successivt och sista vändan la hon upp det till ett litet räcke på 80cm. Vi var i bommen lite, men annars hoppade hon jättefint tycker jag! Landade i rätt galopp alla gånger utom en, om jag inte minns fel, då landade hon i korsgalopp men det rättade hon till själv! Hon är ju bara 7 år och har sina tokigheter för sig, men hon kommer verkligen bli en fin häst! Hur som.
När vi hoppat travhindret några gånger övergick vi till galopphindret. Bettan sa att det var gott om plats så man behövde inte hålla tillbaka, det visade sig dock att på dessa ridskolehästar var "gott om utrymme" lite för långt, haha. Man kanske ser det att på första vändan får hon ta i ganska mycket! Hon kortade dock ner det så sen gick det bra. Hon tog bort en bom och målet var att vi skulle ha kvar samma galopp och komma på samma avstånd. Vi kom dock fel in på första bommen så även om vi klarade antalet galoppsprång så vet jag att det inte är vackert, och det är enbart Kates förtjänst att vi tar oss över som vi gör! Efter det plockade hon bort en till bom och bestämde att vi skulle ha nationshoppning, haha. Om man ville hoppa högre var man tvungen att klara avståndet, alltså fyra galoppsprång men bara första och sista bommen. Eftersom jag inte sett mig själv gången innan så var jag inte säker på om jag faktiskt red på fyra språng (det var svårt att känna när jag gett henne så taskiga förutsättningar) så jag var lite orolig, haha. Men vi klarade det galant och fick "gå vidare". Hon höjde två gånger och man fick själv välja om man ville hoppa på första höjden eller på andra. Första låg på 80cm och jag valde att stå över till nästa som blev 95cm. Och som jag sagt tidigare så är Kate superfin och det var inga problem för oss att hoppa!
Vid två tillfällen medan vi hoppade galopp-hindret så fick Kate något tokryck efter hindret så vi for in på ponnysidan, hahaha. Jag var helt enkelt inte beredd på att hon skulle skjuta iväg som hon gjorde så jag han helt enkelt inte svänga, haha. Första gången var lite mer pinsam eftersom de hade lektion, andra gången så var det bara de övriga i gruppen på andra sidan, men det kändes hur som helst lite fånigt att inte kunna styra sin häst.. Jaja, det är något att träna på helt enkelt!
 Film från lektionen
 
Film från förra veckan
 
Film från två veckor sen
 
Finis


 

If cavemen were monogamous, there would only be like six people.

Hej och hå, nu har jag varit funktionär frivilligt IGEN på tävlingar på Surf. Men nu var det minsann sista gången för nu är tävlingsäsongen slut för Surfs del. Skönt och tråkigt på samma gång måste jag säga, skönt för att jag inte längre ställer upp frivilligt för att jag är för korkad för att förstå att jag måste kliva upp klockan sju och promenera typ 4 km från Röbäck till Surf... (Nu har jag i och för sig haft tur och har bara behövt promenera hela vägen två gånger på tre helger, idag hämtade Susanne upp mig i Röbäck, igår plockade Erika upp mig eftersom hon hur som helst skulle åka förbi Surf och första helgen fick jag skjuts från Teg av Kicki en dag och skjuts hemifrån av Fia en dag). Mindre roligt är det eftersom vi aldrig fick tävla. De i ponnyträningsgrupperna fick två tillfällen i våras, det här är den enda hopptävlingen för storhästar och den var för tidigt på terminen för att hästarna skulle komma igång ordentligt.. Jaja, med lite tur blir det på våren nästa år!
Hur som. Idag hade jag även ridning igen, andra gången i kombigruppen, och jag fick finaste Mageno igen! Det stod markarbete på schemat och lillplutten skötte sig exemplariskt för att vara så ung! Eller ja, i början i alla fall, i slutet blev han tokpeppad, haha. Vi började med att vända in från kortsidan mot långsidan och trava över tre bommar, göra en volt in mot mitten och travhoppa ett litet sockerbitshinder på meddellinjen och sen trava ut över tre bommar på andra sidan.
 Volten blev inte alltid särskilt rund, särskilt inte den delen av volten som kom efter hindret, men har var duktig ändå! Vi tog detta två gånger var i varje varv innan vi la till galopp på volten.
Här blev det nästan ännu svårare att svänga efteråt, men han gör ju som inget dumt, han förstår bara inte vad det är han ska göra. Eller förstod rättare sagt, han lärde sig faktiskt på slutet! Även denna variant körde vi två gånger i varje varv och sista rundan blev volten jättefin! Han var superduktig!
Som avslutning hoppade vi tre studs på andra långsidan i galopp och alla hästarna blev kalastaggade, hahaha. De kunde knappt stå still och vänta på sin tur, vid ett tillfälle ställde sig Mageno faktiskt lite på bakbenen medan vi väntade på våran tur, haha.
Vi började med höger varv och det gick rätt bra även om det gick ganska fort. I högervarv hoppade vi första på mitten och sista över sockerbiten så det drog innåt en hel del (alltså inte lika rakt och fint som jag har ritat), haha. Andra gången i höger varv var jag väldigt tydlig med att leda åt höger men han genade lite i alla fall. Dock inte lika mycket så jag var nöjd.
 
Jag är över lag väldigt nöjd med lektionen, dock fick han för sig att köra upp huvudet efter studsen så jag såg mulen ovanför öronen på honom. Han håller inte kvar det där uppe men han slänger med huvudet en del.
Nästa vecka blir det den obligatoriska uteritten om det är fint väder, om det inte är det så blir det hoppning! (Jag hoppas på det senare). Jag antar att jag får rida Mageno igen nästa vecka, och om det blir hoppning så ska han nog få ha martingal, haha.
Sötnosen när de släpptes på betet ♥