You don't have to do that, Ross and Joey aren't here, you can watch the parade.

Åh! Ridningen idag gick hur bra som helst! En helt klockren avslutning för mig och Wendy. Camilla hade inte listat ut vad vi skulle göra så vi föreslog 5,5-an (med baktanken att det är lite enklare så att man alltså kan hoppa lite högre) och det gick hon med på, så det blev 5,5-an på ena sidan och en linje med ett räcke och en oxer på andra sidan där det skulle vara tre galoppsprång emellan.
Jag gick in med inställningen att vi inte skulle stanna en enda gång, och även om det inte höll helt så är jag supernöjd, och jag brydde mig inte alls om att hon gick utanför en gång. Oxern på 5,5-an kom upp till 85cm och oxern på linjen kom upp till 90cm sista vändan. När hon gick utanför la Camilla ner bakbommen, men jag frågade om jag inte fick försöka igen, det var ju trots allt sista gången, och det gick ju hur bra som helst så det var kul! Riktigt riktigt kul! Åh, jag är helt lyrisk, det var den perfekta hopplektionen, jag är så glad att vi får sluta på topp!
Jag hade egentligen tänkt skriva om dagen i övrigt också men jag börjar bli hungrig så jag tänkte försöka hinna laga och äta dagens andra middag innan klockan elva, hahaha.




Well, yesterday I was smoking again, today I'm smoking still.

Jag hade jättesvårt att somna igår också men när jag väl somnat så sov jag åtminstone bättre än tidigare så jag vet inte om jag kan skylla det på biverkningarna eller inte. Jag hade lika svårt att kliva upp imorse som vanligt, jag snoozade i sömnen och låg kvar flera timmar innan jag faktiskt tog mig upp. Jag tror inte jag får snooza längre, jag måste nog börja kliva upp på en gång. Om det går, haha.
Igår for ju jag, Fia, Fanny och mamma till Ersboda där vi började på Piias Loppis, en liten second hand butik, där vi faktiskt blev kvar ganska länge. Jag hittade två klänningar, två fotoramar, ett litet eiffeltorn, två små knallrosa baljor/krukor, en kylskåpsmagnet (ett litet mjukisdjur med en magnet i varje ben, det var en häst) och en nyckelring som är en liten räv. Efter det for vi vidare till Röda Korset där jag hittade 10 vinglas, en liten karaff, salladsbestick, en till JÄTTEFIN tavelram, ett diskställ och original The Sims (som jag dock inte vet om det fungerar på min dator eller inte). Allt detta för under 300kr! Second Hand is the shit! Jag hittade dock inga mattor så det får jag fortsätta att leta efter, men i övrigt är jag mycket nöjd.
Om en timme måste jag gå iväg till universitetet och innan dess borde jag läsa igenom häftet lite men jag orkar inte! Jag vill titta på Alphas (en ny tv-serie) och inte behöva tänka, hahaha. Okej, det är inte sant. Jag vill titta på Alphas samtidigt som jag tittar på hästar på hästnet. Åh vad jag önskar att jag vore rik!



Look at this clown. Just because he's got a bigger boat he thinks he can take up the whole river. Who names his boat Coast Guard anyway?

Det blev ingen ridning för min del igår för alla i gruppen dök upp, det brukar tydligen aldrig hända så det var helt enkelt inte meningen att jag skulle rida igår, hahaha. Det var rätt mysigt att vara i stallet i alla fall, jag agerade hjälpreda till Rebecka med att bygga och höja hinder och så filmade jag de som red. Jag får nog rida Wendy imorgon så en sista gång blir det nog i alla fall.
När jag kom hem kom Fia och Fanny över och vi fixade middag: hamburgare! Gud var gott det är med "hemmagjorda" hamburgare alltså, mycket godare än de man köper på tex Max eller Frasses. Efter det blev det fruktsallad, kladdkaka och milkshake till filmen vi skulle ha sett i lördags: HappyThankYouMorePlease (Kärlek i New York) och den var tyvärr väldigt dålig. Den är skriven och regisserad av Joch Radnor (Ted i How I Met Your Mother) som även spelar huvudrollen och jag blev väldigt besviken. Den hade potential, den började bra, men den hade som inget riktigt sammanhang och ja.. Nä. Den var inte bra i alla fall.
Imorse råkade jag försova mig, men jag sov så himla dåligt hela natten så det kändes nästan skönt. Jag undrar ifall det är biverkningarna som börjat kicka in, jag brukar inte sova så dåligt så ofta i vanliga fall. Det sugiga är dock att även om jag sover dåligt på natten kan jag tydligen fortsätta sova på morgonen/dagen som förut, haha. Kan jag inte bara få sova på natten och vakna och kliva upp pigg på morgonen? Jaja, det kanske kommer.
Idag ska jag, Fia, Fanny och mamma åka till Ersboda och.. Jag vet inte exakt vad vi ska göra, men jag är peppad på att gå på Myrorna och Röda Korset i alla fall, jag vill hitta fler mattor, tavelramar och lampor, dessutom kan mina kökslådor och -skåp behövas fyllas på lite. Dock slutar inte Fia förrän halv fyra så det är ju ett tag kvar, men ja. Jag har ju mitt första mål mat att se fram emot innan dess, haha.






Come on. You guys can pee standing up!

Igår kom Fia hit för att hon, jag och Fanny skulle ha filmkväll tillsammas. Vi börade prata om att min lägenhet inte är så hemtrevlig och så kom vi på att man kan plocka av skåpluckorna i köket och sätta upp ett fint tyg eller papper längst in så det blir lite trevligare. Vanliga vika skåpluckor kan bli ganska tråkigt. Efter ett tag dök Fanny upp och vi åt lite middag innan vi började baka kladdkaka. Fia fortsatte att fixa med skåpen och när det var klart börade hon och Fanny att sätta upp lite random bilder på väggarna. Jag har haft ganska kala väggar och det blev verkligen mycket mer hemtrevligt när vi var klara. Vi stökade även om lite i vardagsrummet och det är väldigt fint här nu faktiskt.
Det blev aldrig någon film igår, men det blev gofika, prat om allt möjligt och allsång till Disney-låtar vilket jag tycker var en alldeles perfekt lördagkväll. Nu väntar jag på Fia som är på väg hem till pappa för att låna bilen så att vi kan åka och hämta hennes nya soffa som hon köpt. Det blir även lite passa-på-ärenden som att skjutsa Hanna till sitt nya kollektiv där hon ska bo, och köra Fannys soffa från Fia till Fanny. Sen hinner vi förhoppningsvis klämma in en middag här emellan, jag frågade igår om de ville äta hamburgare här idag.
Förra söndagen när jag red i kombigruppen var vi bara fem stycken så ikväll ska jag följa med Paulina och se om någon är borta även denna gång, för i så fall får jag förhoppningsvis hoppa in och rida Wendy. Det slog mig igår att hon ska åka då tjejen som ska köpa henne hittade min blogg och skrev till mig. Jag tror hon kommer få det väldigt bra, men det känns verkligen crapy att hon åker... Så ja, jag hoppas att någon är borta ikväll! Jag smsade Rebecka och hon sa att det är lungt att jag hoppar in, men hon måste sätta någon annan på Wendy (för att hon ska gå) och jag får i så fall byta till mig henne. Jaja, vi får se. Om inte annat får jag väl klappa lite på henne i alla fall.


My sister's having my baby!

Jag var så himla trött förut idag så jag la mig i soffan och vilade lite, det slutade med att jag sov i flera timmar, haha. Jag vet inte exakt när jag somnade men jag vaknade vid halv tio i alla fall. Jag gissar på att jag sov i typ tre timmar, men det var väldigt skönt. Nu borde jag egetligen sova, och jag tror nog att jag är trött nog för att kunna somna, men jag kan inte slita mig från Pretty Little Liars! Jag börjar komma ikapp originalsändningarna vilket suger för snart kommer jag inte bara kunna börja på nästa avsnitt, snart måste jag vänta på nästa avsnitt! Och inte nog med det, snart måste jag vänta på nästa säsong! Det känns inte bra, hahaha. Just nu har jag faktiskt tre avsnitt kvar och jag vill titta på alla, men det känns inte som en jättebra idé eftersom klockan är tre... Men ja, vi får se.
Jag vaknade som sagt vid halv tio, sen låg jag kvar i typ en timme innan jag klev upp och började diska. När diskstället var fullt började jag laga mat och det blev klart vid halv tolv. Det känns lite konstigt att kliva upp vid tio, äta lunch vid tolv på dagen och sen middag vid tolv på natten, haha. Maten blev i alla fall kickass god och jag får nog i alla fall tre matlådor. Awesome!
Imorgon är det hockey och jag är rätt peppad, men med tanke på vad klockan är nu så vet jag inte är jag känner mig som människa imorgon, haha.

Tre Pretty Little Liars-pojkar


That's probably because their nerves are deadened from being so stupid.

Ridningen igår gick bra, och det gjorde inget att mamma inte var med och filmade i söndags för vi hoppade samma bana igår, haha. Eller okej, det är inte riktigt sant, men nästan. Vi hade ju hela ridhuset igår så banan var lite större nu, fyra sockerbitar istället för tre och två räcken och en oxer istället för bara e av varje. Jag fick rida Wendy och det gick för det mesta väldigt bra även fast hon drog väldigt mycket som vanligt. Någon gång hoppade hon av tidigare än jag trodde så där hängde jag inte riktigt med och det blev tre galoppsprång istället för två. En gång höll jag även på att ramla av för att hon bestämde sig för att vända åt vänster, hahaha, men det gick också bra. Vi hoppade inte lika högt som i söndags, men det är ju en träningsgrupp och igår var första hoppningen på terminen för den här gruppen så. Det var rätt skönt faktiskt för då stannade hon inte på oxern och jag slapp bli nervös, haha. Ena räcket och oxern låg på ungefär 70cm.
Hon är såld nu i alla fall, hon åker nästa söndag. Det är en 12-årig tjej i Norrbotten, nära finska gränsen, som ska få henne, och det roliga var att en tjej som red med oss igår visste vem hon var. Hon trodde att de skulle passa bra ihop så det känns bra. Jag antar att jag får rida henne på tisdag också, sen får vi se nästa torsdag.. Åh, lilla Wendy.. Hon är så fin.
Efter ridningen igår for vi hem till Amon och hämtade upp Fia, Fanny och Hanna och for vidare till Ica Maxi. Det är riktigt nice att få skjuts när man handlar ibland så man kan handla ordentligt. Utöver massor med mat fick jag även med mig nio nya jättefina glas hem. De såldes i 3-pack för 14.95kr och var prickiga, jag kunde inte låta bli.
Idag har jag varit iväg och hjälpt brorsan att bogsera bilen. När han var nere i Malmö med familjen fick Fanny låna bilen och en dag när hon skulle använda den så gick nyckeln av i låset. Så idag for jag, mamma och Amon bort till Fanny och skottade runt och på bilen, det var ungefär 2,5dm snö på den. Det var inte så jobbigt, det jobbiga var det 2mm tjocka lagret av is under snön. Det tog jättelång tid att få bort och det var jättejobbigt. Jag kommer typ få träningsvärk i fingrarna imorgon, hahaha. När vi var klara bogserade vi bort den till Teg med hjälp av Sam och Fridas bil som Amon fått låna.
Sen åkte vi in till stan och åt lunch på Taj Mahal, kanske bästa någonsin! Deras lunchbuffé är helt underbar, den är värd att bli tjock för, haha. Jag bröt min diet lite, men blir man bjuden på Ta Mahal så släpper man alla dieter. Efter Taj Mahal for vi hem till Amon en sväng och hängde med tjejerna, de har seriöst blivit längre sen jag såg dem sist för ett par veckor sen! De är så himla söta!
Nu är jag hemma igen och har inga planer över huvud taget. Galet skönt.




Jag tog ingen bild idag så istället får ni njuta av en vacker bild på Fanny och Fia när de sopade av pappas bil för fyra år sen. Ursäkta bildkvalitén, men eftersom alla mina hårddiskar går sönder hela tiden så fick jag scanna ett fotografi, hahaha.

I know you didn't ask but no-one had spoken for fourteen minutes.

Den här dieten är verkligen inte kul när man kliver upp innan tolvtiden, det blir så mycket längre tid utan mat, hahaha. Även om jag klev upp 25 minuter innan jag började idag så kom jag hem strax efter tolv och då är det tre jäkla timmar kvar. Nu är det bara 40 minuter kvar och det kan jag nog leva med utan problem, men det är nästan lite tråkigt. Jag hoppas den ger resultat i alla fall, annars är det ju helt värdelöst, haha.
Idag blir det favorit i repris av tisdagen, jag har omtenta klockan fem och sen kommer mamma och hämtar upp mig för att skjutsa mig till ridningen. Den här gången har jag bara 45 minuter på mig att skriva tentan, men det är bara 1 poäng och Frida sa att det borde räcka så det är nog inget problem! Dock pluggar jag inte, så jag hoppas att svammel duger, hahaha.
Ikväll är det hoppning - igen! Haha. Jag tror det i alla fall, men Rebecka trodde inte det, så vi får se. Jag undrar om jag får rida Berra eftersom jag gjorde det förra veckan.. Jaja, det återstår att se.



Okay, for the bizillionth time, yes I see other women in the shower at the gym, and no I don't look.

Trött. Som vanligt. Men jag tycker att det är okej att vara trött efter ett pass Sh'bam och en stund i gymmet! Sh'bam är verkligen jätteroligt! Och nu när man kan alla rörelser och även börjar lära sig alla låtar (så man vet när man ska byta rörelser) så kan man ta i mycket mer och ja.. De är king! Sen var det som sagt lite träning i gymmet, magen och ryggen fick sig en omgång så här lagom dagen innan ridningen.. Hahaha.
Tidigare idag hade jag som sagt diagnostiska prov i vokabulär och grammatik och jag satt i ganska precis två timmar. Det var 110 "frågor" om grammatik där det fans mellan 2-5 alternativ och så skulle man markera svaret på ett papper som såg ut precis som svarspappren till högskoleprovet. Vokabulär-delen var 120 engelska ord med 5 olika svenska ord att välja mellan. Om man får 50 av 120 på vokabulär och 75 av 110 på grammatik så ska man vara lugn, då har det gått bra, men det vore ju kul om man fick fler. Jag är dessutom en sån där person som stör mig på om jag svarar samma sak flera gånger, och jag svarade B en väldans massa, hahaha, jag hoppas att det inte betyder att jag har en massa fel.
Klockan är bara åtta men jag skulle nästan vilja gå och lägga mig, fast det går inte... Jag måste plugga och fixa diverse viktiga saker. T.ex göra slut på min rikedom genom att betala räkningar. Gud vad jag inte älskar att vara vuxen ibland...



How old is that sock? If I had a sock in my hand for thirty years it'd be talking too.

Jag råkade försova mig idag men helt ärligt så var det jätteskönt! Jag hade jättesvårt att somna igår och när jag väl gjorde det sov jag så dåligt att det kändes som att jag aldrig sov på riktigt. Det mindre bra är att jag missade en lektion i fonetik imorse, jag hoppas att det inte gör allt för mycket. Jag vaknade även så sent att jag inte skulle hinna till tandläkaren i tid så jag ringde för att avboka, men då visade det sig att jag inte hade någon tid idag, haha. Jag vet inte om hon skrev fel när vi pratade i telefon här om veckan eller om hon ändrat igen utan att höra av sig, men om jag åkt dit hade jag alltså gjort det i onödan. Snacka om tur! Men då ska jag i alla fall dit nästa fredag istället, skönt att det redan var fixat, hahaha.
Nu sitter jag här och är trött och hungrig men allt jag får göra är att dricka vatten. Oh the sadness, hahaha. Jag tänkte faktiskt lyxa till det lite och dricka lite bavo-juice, den godaste juicen... i Sverige! (Florida's Finest med fruktkött är faktiskt godare) Sen kl.13.15 är det dags för diagnostiskt prov i grammatik och vokabulär. Jag känner på mig att det kommer gå så dåligt att jag kommer skämmas över mig själv efteråt. Jag har alltid ansett mig själv som rätt duktig på engelska, men det känns som att det är med andra mått mätt än det är på universitetet. Jaja, jag får göra mitt bästa och hoppas att det duger. Det är ju inte betygsbaserat, det är ju bara för att kolla hur vi ligger till.
Imorgon blir det repris på igår: skola, omtenta och sen direkt till ridningen. Det var ingen hit, men det gick. Den här gången har jag dock bara 45 minuter på min att skriva tentan, jag hoppas att det räcker.. Jag hoppas även att jag klarade den som var igår, jag vill inte skriva den en fjärde gång.



You know, with that goatee, you kinda look like Satan.

Ja jäklar alltså. Jag orkade inte kliva upp imorse så jag tog mig inte ur sängen förrän klockan var nästan halv ett. Terminens första lektion var Språkstruktur I vilket med andra ord betyder grammatik. Den lektionen kommer att hållas på svenska och det känns rätt skönt faktiskt, jag kommer inte ihåg någon grammatik över huvud taget, haha. Efter det gick jag förbi och lämnade tillbaka två böcker på UB innan jag promenerade hem och åt dagens första mål mat. När man sover till halv ett är det inte särskilt svårt att låta bli att äta innan klockan tre, imorgon börjar jag kvart över åtta och jag har en känsla av att jag lär bli hungrig långt innan klockan tre..
Efter jag käkat hade jag en liten stund på mig att läsa igenom instuderingsfrågorna innan jag fick traska iväg till Östra Paviljongen för omtenta i källkritik och statistik. Jag försökte låsa upp min cykel i typ fem minuter innan jag gav upp och stressade iväg till fots, men jag genade genom Iksu så jag hann i tid, haha.
Jag tror att Martin Hårdstedt insåg att vi var för korkade för statistiken för frågorna var inte alls lika invecklade den här gången, hahaha, men jag är bara tacksam, kanske att det blir tredje gången gillt för min del. Jag tror faktiskt det gick bra den här gången, men om jag kommer upp i VG vet jag inte. Jag satt i alla fall i en timme och 40 minuter och jag hann med det jag ville skriva innan jag sprang ut där mamma stod och väntade med bilen.
I bilen fick jag på mig ridbyxor och ridskor och tröjan kom på så fort jag kom in i omklädningsrummet. Jag hann till och med stå still några minuter innan vi fick gå in i ridhuset, haha. Jag fick rida Fabian idag, lite oväntat men roligt. Vi började med lite dressyraktigt arbete där vi skulle ställa och böja och det gick bara fint. Sen skulle vi rida upp på medellinjen över några bommar i tvåpunktssits och efter ett tag knöt vi upp tyglarna och släppte först en hand, sen båda. Det gick riktigt bra, även när vi la till ett litet hinder efter bommarna. Men sen när Camilla tog bort travbommarna och ställde upp ett litet sockerbitshinder före räcket (två galoppsprång emellan) och vi skulle komma i galopp så gick det kissdåligt. Inte en enda gång hängde jag med över räcket, jag trodde alltid att han skulle klämma in ett extra språng men det gjorde han inte. Lite pinsamt hur dåligt det gick alltså.. Mamma filmade inte och det är lika bra, det hade inte varit mycket att se, haha.
Jesus vad trött jag är... Idag ska jag inte sitta uppe till två, jag vill hinna sova innan jag ska upp alldeles för tidigt imorgon.



You know what? I'd better pass on the game. I'm just gonna go home and think about my ex-wife and her lesbian lover..

Jag förstår inte varför jag är så trött att det värker i hela kroppen hela dagen, men när klockan börjar närma sig acceptabla tider att gå och lägga sig så slutar jag vara jättetrött. Nu kan jag inte förmå mig själv att gå och lägga mig, och jag hade samma problem igår. Det ligger en hel del i tv-serier, men jag brukar kunna slita mig när jag faktiskt är trött. Inte nu.
När jag tittat färdigt på Californication här om dagen började jag med nästa Showtime serie, nämligen The Big C, det handlar om en kvinna som har cancer och som till en början inte berättar det för sin familj. Ändå tar hon sig friheter att göra det hon känner för på flera olika sätt. Två säsonger (13 avsnitt) har jag sett klart nu och nästa serie är Pretty Little Liars. Den är egentligen inte bra, men jag gillar den ändå, det är en tonårsserie och det är tydligen en av mina favoriter, haha. Det är faktiskt inte sämre än t.ex 90210 så ja.
Jag börjar inte förrän 13.15 imorgon men jag skulle behöva hinna med lite innan så jag borde helt klart sova, men ja, jag kan som sagt inte slita mig från mina serier. Dessutom är Ian Harding så himla snygg! Hahaha. Han ser ut som en mörkhårig Seth Gabel, han låter till och med som honom, bara mörkare röst. Jag tror att jag tycker att Seth Gabel är snäppet snyggare, men det kan nog hänga på rollkaraktärerna.
Jag borde gå och lägga mig innan jag blir hungrig. Jag hatar att försöka somna när jag är hungrig.

Pretty Little Liars

Yeah, I think for us, kissing is pretty much like an opening act, y'know? I mean it's like the stand-up comedian you have to sit through before Pink Floyd comes out.

Jag vet inte om jag åt något konstigt eller om det är biverkningarna som kickar in, men jag mår inte helt hundra alltså. Dels magen, men det känns även som att jag har värsta klumpen i halsen. Ni vet, när man är ledsen kan det kännas som att man har en tennisboll i halsen? Jag är inte ledsen, men det känns som att tennisbollen är med i alla fall. Dessutom har jag smygtandvärk i typ hela munnen och jag förstår inte varför. Jag känner mig hur som helst alldeles mosig, men det är väl inte helt oväntat när man inte sovit ordentligt. Vi får helt enkelt se om det sitter kvar imorgon, då är det nog biverkningarna...
Oh the tiredness! När jag gick tillbaka till universitetet för att göra provet i uttal var jag klar innan jag ens kom in i rummet i princip, haha. Jag fick ett papper med typ 23 meningar som jag skulle läsa och det gick bara fint, men tydligen uttalar jag S konstigt, lite för.. vasst typ. Det var konstigt, men i övrigt gick det bara bra.
Efter det gick jag förbi på Ica, jag var så himla peppad på att köpa glass, men tror ni inte att just "min" glass var Veckans Erbjudande och helt slut? Tur att det bara är måndag, de lär få in mer, moahaha. Hur som helst, när glassen var slut så visste jag inte vad jag skulle köpa så jag hängde runt på Ica i evigheter. Jag var så trött att jag kom på mig själv med att stå och stirra på bakhyllan utan att ens tänka på vad jag tittade på. Det slutade med att jag köpte två liter mjölk och en Apelsinkrokant-chokladkaka. Det kändes dock lite surt när jag kom hem och inte fick äta den, haha. Jaja, nu får jag äta den, klockan är efter tre, men medan jag har den här klumpen i halsen känns det inte som att jag kommer kunna svälja ordentligt...
Nej, nu ska jag fortsätta med dagens serier: Californication, Once Upon A Time, Desperate Housewives och Pan Am!



I'm dating a guy whose pool I once peed in.

Hej och hå, känns bra att man redan hunnit varit till universitetet och kommit hem igen. Sen ska jag tillbaka igen, men det är först vid ett-tiden. Imorse var det i alla fall information, registrering och fotografering till engelskan och jag fick tillfälle att känna mig lite speciell, haha. De ropade upp alla efter tre olika listor, den första var för alla 4-9- och gymnasielärare från förra lärarprogrammet, andra för de som läser till gymnasielärare från och med i höstas och sista för de som ska bli högstadielärare: jag. Haha, jag var ensam på listan.. I eftermiddag har vi diagnostiskt prov i uttal, jag är faktiskt ganska nervös även om det bara är för att kolla vårt uttal.
Åh, jag är hungrig, det är inte lika roligt att inte få äta förrän klockan tre när man kliver upp tio i åtta. Sover man till klockan tolv är det inte lika jobbigt hahaha. Jag ska eventuellt vrida tillbaka allt en timme, så att jag får äta klockan två och sluta vid tio.. Men å andra sidan kommer jag ha lektioner till klockan tre, så ja..
Jag vill gå och lägga mig och sova en stund. Igår kunde jag inte förmå mig själv att gå och lägga mig så jag har bara sovit i ca fem timmar, jag skulle gärna sova lite till.


I grew up in a house with Monica, okay. If you didn't eat fast, you didn't eat.

Nu är jag hemma igen efter att ha ätit middag hos pappa och varit i stallet och ridit. Jag spenderade första timmarna av min dag med att scanna, men även om jag satt i över en timme så hann jag inte färdigt. Så mitt i fick jag sluta så att jag skulle hinna bussen, den var som vanligt sen och när vi kom till vasaplan var det seriöst 40 pers som skulle hoppa på (det var en liten buss). Det tog lätt en kvart längre att åka hem till pappa än det brukar göra. Väl hos pappa satt vi och pratade i köket, sen spelade jag, Fanny, Fia och Pontus en vända yatzy som jag vann med 329 poäng! Jag fick yatzy två gånger, en gång i sexor och en gång i femmor, haha. Sen blev det i alla fall gomiddag, eller ja, i mitt fall så var det frukost, innan Fia och Pontus skjutsade mig till stallet.
Mamma orkade inte skjutsa idag så det blev ingen film, men jag gjorde några snabba fina illustrationer, hahaha. Jag fick rida Wendy som jag bad om i torsdags men jag förstår inte alltid varför jag vill rida henne, haha. Idag, precis som i tisdags, så drog hon jättemycket och vid ett tillfälle stannade hon och jag blev jättenervös efter det. Rebecka fick lägga ner bakbommen så det blev bara ett räcke för min del.
Vi började i alla fall med att trava och vända in på ett litet sockerbitshinder från "fel håll" i höger varv, sen samma sak i vänster varv, men då blev det inte lika tight sväng.

Sen var det vänster varv som gällde igen och vi kom in över travbommarna och sen över ett räcke. Efter det bytte vi och hoppade oxern i galopp (i samma varv).

Vi hoppade även sockerbitarna rakt av, men de fick ingen egen illustration. Det var två galoppspång mellan varje och det gick kissdåligt första gången men mycket bättre sen. Till sist la vi ihop allting men eftersom Rebecka vägrade att vända på oxern så fick vi rida nästan ett helt varv runt, hahaha. Här hade räcket och oxern (alltså räcket för min del) höjts till 80cm och det gick faktiskt bra båda gångerna. Bortsett från stoppet på oxern första gången då.
Vi började med sockerbitarna i galopp, saktade av till trav, över bommarna och räcket, runt nästan hela banan och över sockerbitarna igen fast åt andra hållet och till sist över "oxern".


Snart åker nog Wendy, Rebecka skulle prata med Stockholm ikväll, annars åker hon till Norrbotten. Jag vet inte exakt när, men jag skulle gissa på att hon är borta vid den här tiden nästa vecka...

Nej, nu ska jag äta en semla som de så fint skickade med från pappa och dricka ett glas riktigt jävla kall mjölk, haha. Imorgon börjar en helt ny termin med engelska, det kommer nog bli riktigt kul.

You know if your not careful, you could not get married at all this year.

Det var ingen superidé att träna ryggmusklerna dagen innan man ska rida, träningsvärken är väldigt centrerad och inte alls särskilt rolig, hahaha. Jag har dock ingen träningsvärk i magen vilket nästan stör mig eftersom jag är så klen och alltså borde få träningsvärk, hahaha. Åh, jag undrar vem jag får rida ikväll.. Jag skulle gissa på Berra, eftersom jag red honom i torsdags, Kate, för jag tror att Michaela brukar rida henne, eller Wendy, för att jag brukar rida henne och jag bad om det i torsdags. Om hon åker snart vill jag gärna rida henne så mycket som möjligt, även om jag tycker att det är lite läskigt nästan när det är hoppning, haha. Hon är ju kalasfin emellanåt.
Idag är det meningen att jag ska hem till pappa och äta middag, problemet är bara det att middagen lär vara vid sex-tiden och det är så jag måste åka till stallet, haha. Å andra sidan har jag ju min nya diet nu så jag kan ju äta middag innan jag åker på middag, haha. Innan dess MÅSTE jag dock scanna en bok och lämna tillbaka den, och en till bok, på UB. Jag längtar till klockan tre, jag är hungrig..

En bra dag


Oh, right, like they're going to let me have a passport?

Nu är jag hemkommen från Iksu där jag och Fanny först gick på ett pass Streetdance och sen tränade vi lite i gymmet också. Det var House på streetdancen vilket inte riktigt var en favorit, men om man fortsätter gå dit ett tag så lär det bli något annat sen. I gymmet körde vi lite mag- och ryggövningar och det märks verkligen att jag inte gymmar ofta, haha. Jag tänkte gå på Zumba imorgon men jag kom på att jag ju ska rida imorgon! Klart bättre än Zumba!
Just nu tittar jag på veckans avsnitt av Fringe, en av världens bästa tv-serier, jag hoppas för allt i världen att de inte lägger ner den, inte innan den får ta slut på riktigt, den är alldeles för bra! Och Lincoln Lee (Seth Gabel) är ju så jävla snygg, hahaha! Han är inte särskilt fotogenisk tyvärr, men in motion så är han snyyyyggg! Det bästa är att det finns två av honom, haha, tänk om det var så på riktigt. Då paxar jag åtminstone en av honom, haha. Dock funderar jag på en sak, ska det inte bara vara en Broyles, och en Charlie borde vara kvar? Jag måste se om förra säsongen, eller kanske alla, och dubbelkolla det där för det känns fel. Eller så kommer jag ihåg fel..
Nej, jag tror minsann att det är dags för mitt andra mål för dagen. Eller mellanmål var det kanske nu.. Jag måste kolla i tidningen. Äta något ska jag i alla fall göra. Jag tycker om att äta.

Lincoln Lee och Lincoln Lee


I think the most romantic song is the one that Elton John wrote for that guy from "who's the Boss?" You know, uh, "Hold me closer, Tony Danza... "

Fanny tog med sig en iForm-tidning igår och i den står det om en diet som går ut på att man fastar i 16 timmar, sen äter man 1-3 mål på eftermiddagen/kvällen, sen fastar man igen. Jag har satt upp gränsen vid 23.00, då får jag inte äta längre, vilket betyder att jag får äta igen först vid 15.00 idag. Under fasta-perioden får man dricka vatten, läsk och kaffe och när man äter får man tydligen äta hur mycket man vill av vad som helst! Det måste ju vara den bästa dieten någonsin! Hahaha. Jag börjar dock bli lite hungrig och det är inte så kul, men om några dagar lär jag ju ha vant mig. Jag undrar om man får äta saker som innehåller socker.. Jag tror jag måste googla lite, haha. Den heter IF-dieten om någon undrar, Intermittent fasting på engelska. Den här fastan är dock inget för den som har ett fysiskt krävande arbete eller som tränar mycket, dock måste man ändå röra på sig som en vardagsmotionär, annars lär man väl bara bli tjock antar jag, haha.
Ja.. Idag är det lördag. Det jag borde göra idag är: Fortsätta städa och scanna böcker. Visst låter det som en jätterolig lördag? Imorgon ska jag rida i kombigruppen och jag är kalaspeppad! Det är hoppning och jag har ingen aning om vem jag får rida, haha. Kanske Berra? Hur som helst så är det ett extra ridtillfälle så det blir nog bra hur som helst. Jag vill att det ska vara söndag nu! Och tisdag imorgon, och torsdag dagen efter det, haha. Å andra sidan betyder både tisdag och torsdag omtenta också och det är jag inte riktigt lika peppad på..
Nej, jag tror jag måste hälla i mig en jävla massa vatten nu, försöka dämpa hungern lite.



Have you ever seen the movie Forrest Gump? He ran across the U.S. and he was pretty stupid. I have faith in you.

Nu har Fanny åkt hem efter en väldigt trevlig kväll. Vi lagade gomaten och tittade på två avsnitt av The Big Bang Theory, veckans och förra veckans. Mycket bra. Efter det gjorde vi fruktsallad och tittade på På Spåret, vi lyckades få ihop 25 poäng! Vi tog Piteå på 8 poäng och St. Petersburg på 6 poäng. När det var slut gjorde vi ett litet städryck innan vi började med en film: Due Date. Helt sjuk film, hahaha.
Robert Downey Jr (eller världens snyggaste man som han också kallas) var med och spelade ett riktigt ass, Peter, som tillsammans med Ethan (Zach Galifianakis) ska köra från Atlanta till Los Angeles i tid för att hans, Peters, son ska födas. Vissa bitar är bara hemska, vissa bitar är helt sjukt roliga och Ethan är sjuktigt korkad, haha. Jag kan rekommendera den om man tål lite sjuka grejer för den är faktiskt väldigt rolig.
Nu tittar jag på Californication igen, jag är redan på tredje säsongen, hahaha, och det är ett avsnitt när Ed Westwick (Chuck Bass i Gossip Girl) är med och spelar en gay collegestudent. Han har ett jättefånigt fjunskägg och ser helt galen ut, hahaha, inte riktigt hans forum efter att ha agerat Upper East Side-brat i flera år. Jaja, Californication är i alla fall väldigt bra, men även detta ganska galet, så jag rekommederar det för den som klarar av svordomar, sex och droger. På ett (till största del) roligt men ändå skruvat sätt.
Nej, nu har jag suttit här och inte skrivit något på flera minuter. Jag tror faktiskt jag ska sova.

Due Date

How do you not fall down more?

Fanny ringde och frågade vad jag skulle göra ikväll och eftersom jag inte hade några planer så bestämde vi att hon skulle komma hit. Vi ska laga mat och titta på På Spåret, och eftersom det är fredag blir det inte vilket middag som helst inte! Nej det blir grönsaker i ugn, stekt kyckling och yoghurtsås med hallon och grädde till efterrätt! Kvällen till ära gjorde jag ett litet snabbt städryck även (jag sa ju att jag skulle göra bra saker idag), det är inte mycket men helt klart mer än jag brukar göra, hahaha. Det är lite oroväckande att jag fortfarande hittar saker från inflyttningsfesten när jag städar. Den här gången var det en tom 1,5l-cola flaska, hahaha. Den låg under/bakom fåtöljen jag aldrig sitter i så det var väl kanske inte jättekonstigt. Sist jag städade hittade jag en plastmugg under samma fåtölj.
Jag gav mig även på "köket" litegrann och var till och med och skrubbade under underskåpen! Lite disk är det kvar, men det går fort. Det finns massor att plock-städa, men jag har som ingenstans att göra av allt än så det är svårt att komma igång med det, men dammsugning blev det i alla fall! Och när Fanny kommer har hon även med sig en skurhink till mig (score!) så nu behövs det inte längre kännas så himla jobbigt att skura golvet. (Sist jag skurade golvet försökte jag använda golvbrunnen i duschen som urvridargrej, det gick inge vidare).
Jag peppar På Spåret ikväll, man får oftast fler poäng om man är flera. Jag tror dock att jag slog personligt rekord förra veckan! Sju poäng tror jag att det var, haha. Men det kanske jag fått förr? Hur som helst klarade jag Vem Där? förra veckan och det var riktigt kul! Jag har aldrig förstått vem det var innan, inte ens när man hört när de gissat har jag kunnat förstå hur de kom fram till det. Men förra veckan kunde jag det innan de gissade! Sjukt nöjd alltså..
Jag vill rida Berra igen, jag kan inte släppa det alltså, haha.

Glad brud på cykel!

No. Interestingly enough, her leaf blower picked up.

Jag tog fram närvaroblanketten från VFUn och stoppade den i väskan för att kunna lämna in den vid första bästa tillfälle. När jag skulle ut med Olivia förra helgen tog jag ut en hel del smågrejer ur väskan och nu kan jag inte hitta blanketten längre! Jag hatar att tappa bort saker, särskilt viktiga saker.. Jaja, jag får väl vända upp och ner på allting en gång till och kanske trillar det fram någonstans.
I övrigt kan jag bara säga, yay, helg! Måste i och för sig skriva nästa IUP-uppgift, men annars är det här slutet på en era, hahaha. Nej jag skojar bara, men på måndag börjar nästa termin, det är lite sjukt, en helt ny termin som man måste kämpa sig igenom. Jag tror dock att den kommer vara väldigt rolig så det går nog bra.
Gud, jag drömde så himla konstiga saker inatt, för det mesta var det rätt roligt faktiskt. "Klassen" - vilket var insparksgänget - skulle åka ner till Stockholm och åka ut med Ellen i en vecka och vi skulle åka buss.. En bit i alla fall. Men från att åka buss gick det över till att Eve sprang med bussen och när vi kom till Vasaplan packade vi ner bussen i en väska, haha. När jag ville hitta något i min väska så gick det inte för det var i en väska i en buss i en väska, hahaha! Sen var det även något konstigt om att vi stod och dansade på Vasaplan, ni vet "YMCA"-låten? Bara det att rörelserna var YMYY... Det hela var i alla fall väldigt konstigt men också mycket roligt.
Idag ska jag vara duktig och göra bra saker, imorgon kommer Fia och Pontus upp och det kan ju vara trevligt om min lägenhet inte ser ut som ett hellhole om de kommer hit.
Jag tror minsann jag ska börja på en gång!

En gammal bild på More Than A Thousand och Eskil

Whoa. Where you going in those pants? 1982?

Nu är jag hemma från stallet och det var inte riktigt som jag väntat mig. Jag fick inte rida Kate som jag trodde utan jag fick rida den nya jättestora hästen Liberty Lover, eller Berra som han kallas, och det var.. Speciellt, hahaha. Han var lite bufflig när jag skulle göra iordning honom, när vi väntade på att få gå in i ridhuset och när jag väntade på pallen för att sitta upp.
Själva ridningen gick lite sådär, jag är inte van vid att rida hästar som Berra, dels så är han enorm och dels så måste man jobba väldigt mycket med benen och jag har inga benmuskler, haha. Man måste jobba hela tiden och få ihop honom mellan hand och skänkel för att få honom att gå på tygeln vilket gick ibland men långt ifrån hela tiden. Jag hade svårt att få honom att bara gå rakt fram på kvartslinjen och skänkelvikningarna var inte mycket att hänga i granen, men överlag var det jätteroligt! Det var roligt att jag fick rida honom i alla fall, det var lite av en förtroende-grej kändes det som och det är alltid roligt. Eftersom han kan bli lite rädd för saker på läktaren så ville Rebecka att jag skulle rida honom och jag är glad för förtroendet och tillfället, jag rider honom gärna igen!
Jag pratade lite med Sofia efteråt och hon hade ridit Aria i gruppen innan och tydligen var hon helt underbar, så jag hoppas jag får rida henne med! När det kommer till hoppningen skulle jag faktiskt gärna ha lite närmare till marken, haha. Oj, det kanske jag skulle ha sagt! Berra är ca 172cm hög och alltså den störta hästen jag ridit, han är född 2005, han blir alltså sju i år och är lika gammal som Kate.
Idag hade jag så mycket att tänka på själv att jag inte riktigt hann tänka på vad jag tyckte om gruppen, men är det inte ganska självklart att man inte ska rida i rumpan på den nya hästen? Jaja, jag hoppas att det jämnar ut sig i längden.
Wendy gick igenom besiktningen. Snart är hon borta..

Bild på Liberty Lover som jag hittade på google


Should we all expect Christmas gifts that can be stolen from your office?

Ja, nej, vad säger man. Det blir omtenta i februari då!
Åh vilken dålig dag. Det är tur att det är ridning ikväll annars hade jag nog förklarat den här dagen värdelös, men än finns det en liten chans att det vänder. Förövrigt har jag världens bästa mamma som skjutsar mig till stallet idag igen, och på söndag, och varje tisdag, och nästa torsdag! Gud, jag måste skaffa körkort.. Men som sagt, världens bästa mamma! Ikväll ska Anette inte till stallet, på söndag går det inga bussar (och eftersom det är hoppning är det king att mamma kan filma, haha) och nästa vecka har jag omtenta och behöver så mycket tid som möjligt innan jag åker till stallet så. Awsome mom!
Igår fick jag besked från försäkringskassan att jag kommer få 1300kr i bosradsbidrag! Så sjukt jävla nice! Jag trodde att 1100kr var det mesta man kunde få, men tydligen inte! Dock suger det väldigt mycket att min folkbokföring inte gick igenom förrän 3/1, jag trodde det skulle räknas från 1/11 (för det var det som stod på pappret). Hade det varit från 1/11 hade jag fått två månader retroaktivt, men nej nej, inga pengar till Klara. Inte lika mycket i alla fall, haha.
Åh vilken otroligt dålig dag. Får man skylla på biverkningarna?

En liten bit av Köpenhamn

The only way I would've said seven, would have been if I had said, 'Wow, my boyfriend is such a wiseass... Seven!

Ja, imorgon har jag tenta, det kommer inte gå bra. Jag har varit extra dålig på att plugga den här gången, det är svårare när man inte har några instuderingsfrågor. Men ja, vi får se. Omtentor verkar vara min grej, jag har ju två nästa vecka. Jävla statistik... Jaja, vi får se hur det går. Det är mycket nu, och inte nog med det så börjar engelskan och spanskan på måndag. Jag funderar på om jag inte kommer klara av att läsa spanskan men jag har inte bestämt mig än. Jag har några dagar kvar på mig innan jag måste bestämma mig.
Något jag har gjort idag är att jag hittat en ny tv-serie, hahaha. Den heter Jane By Design och känns lite som en blandning av Ugly Betty och.. vilken high school-serie som helst. Det handlar om en tjej som går i high school och ska söka en praktikplats på.. Jag vet faktiskt inte vad det är, det är inte en tidning, men det är designers och sånt, haha. Hur som helst så blir hon förväxlad med någon annan och får ett assistentjobb istället vilket gör att hon måste vara "vuxen". Lite Hannah Montana känns det som, men jag gillar det. Killen som spelar Matt i två avsnitt av Cougar Town är med och han är snyyyygg!
Jag har även kommit igång med Californication igen, jag har sett de första fem avsnitten för några år sen och nu tänkte jag fortsätta. Igår började jag även titta på en ny serie som heter Alcatraz som också är rätt bra. Lite Fringe-aktig fast inte lika freaky.
Imorgon är det ridning i vanliga gruppen igen och jag hoppas att det går bättre än förra gången. Jag undrar om jag får rida Kate igen.. Får jag det får jag nog hoppa henne nästa vecka också och det vore kul, hon är rolig att hoppa! Annars skulle jag gärna rida Aria, men jag tror inte hon börjat gå lektioner än. Jag hoppas hon är rolig att rida, för jag har byggt upp jättehöga förväntningar om henne nu, haha. Om hon ens blir "min häst" vill säga. Kanske måste jag rida den jättestora hästen, eller så får jag Nix, only time will tell..
Jag undrar när Wendy ska besiktas...

Hebel och jag på en ridskoletävling 17/5-08.
Vi kom trea (utan placering) fast jag ramlade av, haha.


You don't want to be guys, you'd be all hairy and you wouldn't live as long.

Oh the tiredness! Men jag får nog skylla mig själv, ingen lär väl vara pigg efter att ha sovit tolv timmar, tittat på tv-serier hela dagen, knappt ätit och sen tränat 45 minuter på Iksu. Dagen började väldigt dåligt, och jag har varit på väldigt dåligt humör, och även om Iksubiten var jätterolig så är jag återigen på dåligt humör.
Jag förstår inte varför men ibland förmår jag mig inte att ta mig ur sängen! Idag försvov jag mig först och främst, jag snoozade i sömnen i över en timme, om jag inte minns helt fel, och när jag då vaknade tänkte jag "en halvtimme till". Det blev flera halvtimmar innan jag till sist tog mig upp. 14.08 var klockan när jag faktiskt klev ur sängen. Jag trodde att det faktum det borrades i väggen så att det lät som att de skulle komma igenom väggen vilken sekund som helst skulle hjälpa, men icket.
Jag har tenta imorgon så att sova bort halva dagen var ju inget vidare genidrag direkt. Att sen börja titta på tv-serier tror jag inte heller kan klassas som genidrag. Att träna på Iksu tycker jag är helt okej, för det är ändå att träna, men att komma hem och nu skriva blogg för att sen duscha och troligen fortsätta titta på tv-serier känns inte heller som ett genidrag. Förutom duschen.
Sh'bamen var i alla fall jätterolig även denna vecka, lite extra rolig till och med eftersom att Fanny tagit med sig Johanna som älskade det! Så hon kommer nog kanske också hänga på fler gånger. Det är som lagom tid, kl.17.15 på en onsdag. Nästa vecka tänker jag även släpa med Fia! Jag hade tänkt stanna på Zumban, jag hade till och med övertalat Fanny att också stanna, men mot slutet börjde jag må lite illa och Fanny sa att hon inte orkade så det blev inte av. Nästa vecka kanske.
Jag har två andra saker jag också tänkt ta upp, men det får bli senare, nu måste jag dö lite grann.. Nej jag menar duscha. Och dricka vatten.

I brist på annat kommer jag börja bjuda på bilder
på andras bekostnad från och med nu, hahaha! (sorry girls)


All right, kids, I gotta get to work. If I don't input those numbers... it doesn't make much of a difference.

Hej och hå, nu är jag hemma från stallet. Jag fick som vanligt rida Wendy och eftersom hon redan var ridhuset och gruppen innan också hade hoppning hade jag tid att titta på en stund. Hon stannade vid en sockerbit så att tjejen som red ramlade av, sen drog hon som en tok mot vissa hinder så jag blev lite nervös, hahaha.
Vi började med att hoppa ett hinder längs långsidan, göra en volt åt vänster, hoppa ett till hinder, tillbaka till långsidan och hoppa ett tredje hinder. Första gången var hon lugn, från och med andra slutade hon vara lugn och blev inte det igen på hela lektionen. Efter vi hoppat det två gånger hoppade vi en s-linje, en gång och varje håll, och det gick jättebra, sen satte vi ihop den första s-linjen med en likadan linje på andra sidan, det syns dock inte på filmen för efter sockerbiten drog hon så mycket att jag la en volt som jag klippte bort. Efter andra hindret på "andra" linjen "missade" vi sista också för att hon drog så då tog jag om hela linjen. Vi hoppade alltså "banan" två gånger, inte en som det ser ut som på filmen. Andra gången är det höjt till 75-80cm. Som sagt syns det inte på filmen, men det gick väldigt fort hela lektionen, hon lyssnade inte på mig alls när jag försökte hålla tillbaka. Sen varför hon stannade på ett vanligt enkelt gult räcke två gånger efter att hon redan hoppat det vet jag inte, jag är bara glad att jag inte ramlade av. By the way så bjuder jag på mitt ass där, så enjoy!
Camilla berättade även att Maiga är såld och har redan åkt och Wendy ska besiktas. Om hon går igenom åker hon antingen till Stockholm eller till Norrbotten. Det känns lite overkligt, som att jag inte kommer förstå det förrän hon väl är borta. Men jag hoppas såklart att hon går igenom besiktningen så att hon kan få ett nytt liv där hon slipper vara så sur hela tiden. Jag fick även höra att de inte provridit henne utan de har sett filmerna när jag hoppar med henne (och jag tror att det finns någon dressyr-film när någon av ridlärarna rider henne också) så jag är nästan lite stolt, haha. Men vilken överraskning de kommer få när de väl hoppar henne själv, hahaha.



Sure. Sure, I'll just sit next to the... transsexual from purchasing.

Ingenting säger godmorgon som mensvärk och två missade föreläsningar. Men jag räddade min "morgon" lite genom att göra en jättegod milkshake, hahaha. Vilken skillnad lite grädde kan göra alltså. Men det suger lite, jag var verkligen peppad på den senare föreläsningen! Jag hoppas att det läggs upp på Cambro och att man kan få ut mycket av det. Det kommer bli svårt att klara tentan annars.
Åh, jag är alldeles mosig i huvdet, jag har saker jag vill skriva men mitt huvud vill inte sammarbeta. Så jag nöjer mig med att säga att ikväll är det riding i hoppgruppen och vi har hela ridhuset! Och jag kan säga att 2 Broke Girls är lika bra idag som alltid.
Kort inlägg, men ja..


God, I just, I hate her! I hate her! With her, "Oh, I'm so talented." and "Oh, I'm so pretty," and "Ooh, I smell so good."

Shit Maj-Britt vad trött jag är! Men eftersom jag aldrig somnade om imorse så har jag en väldigt stor chans att vända tillbaka dygnet nu, det är ju alltid något right? Hur som helst så kom mamma och Fanny hit tidigt på eftermiddagen och mamma slängde ihop en väldigt god wokaktig grej med bacon till lunch. Efter det gick vi över till Fias lägenhet och började packa upp och fixa iordning lite. Ställde in saker i skåp, satte upp gardiner och lampor, snabbfixade sängen. Jag hoppas att hon inte läser min blogg för det ska vara en hemlis, haha. Jag lokaliserade även de grejer Fia köpt på Ikea åt mig och en inflyttningspresent/julklapp från henne som var en liten stekpanna! Dessutom hittade vi även en gaffel som är min, den hade jag glömt bort att hon lånat. Om jag visste det över huvud taget vill säga..
Efter några timmar i Fias lägenhet kom vi tillbaka hit och Fanny och mamma slängde ihop en snabb fruktsallad som avnjöts med vaniljvisp. Jäklar vad gott det är med fruktsallad alltså! Galet.. Sen efter att de for har jag bara suttit här och gjort nästan ingenting. Jag tänkte blogga lite förut men jag orkade inte, sen tänkte jag plugga lite men det orkade jag inte heller. Jag styrde upp några småsaker, men det kommer jag inte ens ihåg vad det var längre. Jag började även på första delen av en av delarna som hör till mitt storslagna projekt jag ska genomföra. Jag vill inte skriva om det om det inte blir av, men från och med nu kallar jag det Projektet i alla fall. Jag kan skvallra om att det bl.a är dinosaurier med i Projetet, hahaha.
Nej nu är klockan tjugo i nio, nu måste man väl kunna gå och lägga sig? Imorgon väntar en väldigt intressant föreläsning om att leva med adhd, autistiska drag och Tourette syndrom, den ser jag väldigt mycket fram emot.
Eller ska man kanske äta lite hallon och vanlijvisp?



Listen, it's kind of an emergency. Well, I guess you know that, or we'd be in the predicament room.

And along came mensvärk.
Nu har jag varit vaken i över två timmar, är det inte fantastiskt? Apropå det så ringde mitt alarm nu.. Fia ringde och väckte mig strax efter åtta och sa att flyttlasset skulle komma om 30 minuter. Det kom efter en timme. Så jag gick dit, låste upp och tittade på när grejerna bars in i lägenheten. Fia hade skickat ett sms med allt som skulle dyka upp så jag stod och pickade av alltihop medan det kom förbi mig. En känsla av stolthet sköljde över mig när jag insåg att det troligen var mer grejer i relation till lägenhetens yta än det var för mig när jag flyttade till Stockholm. Jag är inte värst! Sen insåg jag att så var nog inte alls fallet. Men man kan ju låtsas i alla fall.
När flyttgubbarna var klara så satte jag mig och spelade lite piano och det märks att man har suttit vid det där pianot åtskilliga gånger genom åren, mina fingrar kom ihåg precis hur man spelar på det. Jag önskar att Fia hade haft med sig ännumer grejer så att hon kom på att pianot inte rymdes så att jag fick ta det, men det lär ju inte hända. Efter ett tag började jag fundera på att gå hem och skriva ut lite noter, men jag orkade inte, det var för långt, hahaha. (Det är troligen under 150m från fotöljen jag sitter i nu till pianot i Fias lägenhet). Dock började jag få ont i magen så jag begav mig hemåt.
Lat som jag är tänkte jag ta hissen ner, men det hände inget när jag tryckte på knappen. Jag tryckte igen, men den slocknade bara. Jag hörde att det var någon i hissen och min första tanke var konstigt nog att det var någon emo-fortis som tryckt på stoppknappen och stod och pratade i telefon, men sen insåg jag att det inte finns någon stoppknapp i våra hissar. Då började jag fundera på om den slutat fungera, men personen i hissen lät så himla lugn och efter att ha hört delar av vad hon sa insåg jag att hon jobbar med hissar. Även om allt var okej kunde jag inte stå kvar och "tjuvlyssna" lite till och det verkar som att det är ett nytt företag som "tar över hissen" haha, jag menar, att det är andra som nu kommer sköta hissen, för det lät som att hon försökte få hissen att ringa rätt nummer när hon tryckte på alarmknappen. Jag insåg även att det satt ett nytt klistermärke (där det står var man ska ringa) överst på hisskarmen (?) där det stod KONE istället för Schinders (list?) Hiss som det gjort förut. När jag till sist slutade tjuvlyssna och gick ut genom ytterdörren stod det mycket väl en KONE bil utanför och när jag kom in i mitt hus så hade de satt upp ett KONE-klistermärke även här.
Nu sitter jag här, tröttare än Jesus själv och funderar på var ag ska göra av mig själv. Jag vill sova, men jag tror inte det är någon vidare bra idé. Jag borde äta frukost men jag orkar inte tänka och absolut inte röra på mig. Jag har ont i magen, men jag har varit rätt snabb med mina ipren så det borde vara lugnt.
Jag kanske ska sova ändå, mamma kommer in till stan om ungefär en timme, då vet jag att jag tar mig upp då och inte nödvändigtvis fortsätter sova till två som vissa andra dagar. Men å andra sidan är det här det perfekta sättet att vända tillbaka dygnet...
Varför tror jag att det är tisdag?

Dukes i Sverige för ganska precis... 4år sen! Jag får svindel, det är ju jättelängesen nu!

Why do you have to break up with her? Be a man. Just stop calling.

Här sitter jag och sover inte när jag borde - igen, men Ponnyakuten är så bra! Jag har snart sett hela första säsongen, haha, jag har bara två avsnitt kvar. Jag har även suttit och tittat på Hööks och kollat på grejer jag hade velat köpa om jag hade haft en egen häst. Det är faktiskt väldigt roligt, men också lite deprimerande när man inte har en häst. En dag kanske.. Ponnyakuten i alla fall, man lär sig sjukt mycket bara av att titta på det, men ibland blir jag lite irriterad på hur det är filmat. Det känns som att kameramännen/producenten inte är hästmänniskor då de ofta känns som att de försöker vara artistiska istället för att filma på det man faktiskt vill se. T.ex när de filmar Jan Brink när har rider Briar men de filmar knappt benen vid galoppombytena, det är ju där hälften sitter! Sen är det också mycket snack och lite häst ibland, vilket jag kan förstå eftersom det handlar om ryttarna också, men det roliga att se är ju när de har lektioner av olika slag!
Imorgon kommer Fias flyttlass (det kom aldrig i fredags) och eftersom jag råkar bo i huset bredvid så blir det ju jag som får ta emot dem så jag hoppas bara att de inte kommer för tidigt, haha. Sen till helgen kommer Fia själv och plötsligt bor hon här på riktigt! Det är helt sjukt nice! Då har jag nästan hela familjen i samma stad.
Imorgon måste jag även komma ihåg att posta några viktiga brev, och för allt i världen inte glömma bort att lämna tillbaka boken på UB! Sen ska jag även ta mig iväg till Iksu igen, det blev ju inte av idag. Sen ska jag även försöka sluta äta socker imorgon, det har gått två veckor sen jag sa att jag fick fortsätta i två veckor så ja, då måste jag nog sluta. Jag ska försöka se det positivt: när jag slutat äta socker kommer jag förhoppningsvis få väldigt snabba resultat av träningen, och det vore ju jätteroligt!
Åh, på tisdag har vi banhoppning på ridningen, jag är sjukt peppad! Men också nervös, för jag lär ju få rida Wendy. Jag hoppas att hon är som hon var förrförra veckan (när vi hoppade sockerbitarna) för då var hon så himla lugn och fin! Hon drog inte och hon stannade inte, hon var så bra som hon bara kunde vara! Camilla sa till och med att hon var bäst av alla den gången, så det vore ju kul om hon kunde ta det så lugnt igen.





Oh, they said uh, "You don't have insurance here so stop calling us."

Vilken värdelös söndag, jag har inte tagit mig iväg för att göra något av de jag tänkt göra, men så går det när man får mensvärk. Sämsta påfundet ever! Jag har sagt det förr men jag säger det igen, för det är verkligen fruktansvärt onödigt. Mens, fine, det betyder att man är frisk, man kan få barn, men måste det göra ont? Really? Jävla skit..
Jag har i alla fall sett färdigt alla tre säsonger av United States of Tara nu, jäklar vilken bra serie alltså! I tredje säsongen är även Eddie Izzard med i åtta avsnitt, jag älskar honom! Ni borde verkligen se den serien, det är bara ca 30minuters avsnitt så man hinner klämma in ett och annat här och var (om man inte gör som jag och tittar på allt i ett svep och skiter i att göra viktiga saker såklart). Dock vet jag inte var jag ska titta på nu.. Jag har tittat på Kiss Kiss Bang Bang igen, den blir aldrig tråkig! Men ja.. Justja! Jag har veckans På Spåret att titta på, och hela första säsongen av ponnyakuten, haha. Tredje säsongen börjar idag om jag inte minns helt fel, så då har jag nog ett avsnitt där också om jag är riktigt duktig och hinner med hela första säsongen, haha.
Jag har storslagna planer för mig själv, men jag är alldeles för trött för att göra något. Och även om jag har inspirationen så händer liksom inget. Jaja, jag har två månader på mig om jag inte minns fel, så förhoppningsvis så hinner jag tills dess i alla fall.


Jag kunde inte låta bli att klippa ut min favoritscen och lägga upp den
på youtube, den är awesome! Men spoiler-alert om du faktiskt tänk se filmen!

What? You made a bet. A bet is a bet. You bet on a bet, and if you lose you lose the bet.

Efter att ha somnat så sent i förrgår tänkte jag lägga mig tidigare igår. Redan vid åtta-tiden tänkte jag på att gå och lägga mig men jag kunde inte slita mig från United States of Tara. Klockan hann bli nästan två innan jag kunde slita mig från UST men av någon anledning tyckte jag att det var en bra idé att läsa lite i De Fyra Portarna. Tjugo i fyra var jag klar och då fick jag äntligen sova. Den boken är verkligen bra! Man märker lite att den både är skriven för ungdomar och att den är skriven för ett tag sen (snart 20år sen) men den är spännande så att det kryper i hela kroppen, mycket bra.
Idag måste jag ta mig ut, men jag känner mig inte alls peppad, det är kallt och tråkigt väder och jag trivs jättebra under min filt. Men jag måste förbi UB och bort till Ålidhem idag. Lämna böcker, hämta paket, känna mig duktig and all that. Jag har inte jättebråttom, men om jag inte tar mig iväg snart blir det nog inte av alls.
Ikväll ska jag även försöka ta mig iväg till Iksu och Zumba lite, jag hoppas det går, haha.



All right, but I won't wear anything with rhinestones or zebra stripes. Or anything that has batteries. Or that sings, or make animal noises, or moves on its own!

Det är ganska kissigt att vara uppe till typ halv sex på morgonen, jag tog mig inte ur sängen före två idag och jag hann alltså inte träna på Iksu, hämta ut mitt paket eller lämna tillbaka boken på UB. Om jag blir spärrad nu så blir jag.. Arg. Jaja, jag får lämna tillbaka den imorgon och hoppas på det bästa.
Jag har i alla fall ätit.. frukost (?) nu och hunnit scanna en bok. Det är inte jättebråttom egentligen eftersom jag har minst en vecka (upp till två) på mig med de andra böckerna så.. Men ja, det vore skönt att bli klar med det så att jag kan fokusera på annat. Till exempel de tre tentorna jag har de kommande två veckorna.
Jag är helt jävla mosig i huvudet, jag vill bara gå och lägga mig igen!
Alltså, man borde aldrig läsa bipacksedlar till läkemedel, alla biverkningar är skrämmande, haha. Till viss del är det i och för sig ganska roligt, vissa biverkningar skulle jag inte ha något emot att få, och vissa är så tokiga att det bara är roande. Viktminskning och tillstånd av överdriven optimism känns ju inte så illa. Hallucinationer, mani, medvetslöshet och koma låter ju inte riktigt lika lockande, hahaha. Tur att de tillhör 1-10 av 1000 och 1-10 av 10.000. Och som Fanny sa, är man den som får de konstiga biverkningarna så får man ju bara en, inte alla. Nu är jag igång i alla fall, och det sägs ju att det blir sämre innan det blir bättre så ja.. De kommande veckorna blir spännande.
Nej, nu ska jag äta saker som innehåller socker och titta på tv-serier!



Well, my apartment's not there anymore because I drank it.

På vägen hem från Corona tänkte jag mycket på vad jag skulle skriva, men jag kom av mig när telefonen ringde. Min första tanke var att det var Olivia som tappat hemnyckeln eller något, men det var det inte. Det var minsann Zacke som ringde! Jag har inte pratat med honom på.. Jag vet inte hur länge, men säkert över två år sen. Glad blev jag i alla fall, och vi pratade i ganska precis en timme och 20 minuter. Det visade sig att han också tycker att Kiss Kiss Bang Bang är en av världens bästa filmer, har jag inte världens bästa vänner så säg! Mycket svammel blev det även, och jag ägde ut honom totalt i Vänner-citat (vilket för er som vet vem Zacke är kan förstå att det sved ganska ordentligt för hans del). Jag hade nog kunnat fortsätta prata med honom ett bra tag till om det inte var för att klockan är var den är. Det känns konstigt att jag varit tillbaka i Umeå i fem månader (+ en dag för att vara exakt) utan att ha träffat honom. Inte för att vi sågs mycket när jag bodde här förut i och för sig, men ändå. Åh, det stående Moses-skämtet alltså.. Hur kommer man på en sån grej?! När jag var 17år var jag tillsammans med en kille som var 22år och då kallade Zacke honom för Moses och pratade om hur han hade varit med och uppfunnit elden. Vem kommer på något sånt? Klockrent!
Corona i alla fall.. Det var jätteroligt att vara med Olivia, och vi sa att vi gärna gör om det, men ALDRIG MER på en +18 kväll! Det kändes som att alla var 12år och att jag var värsta kärringen. De spelade massa låtar som var hits när jag var i den åldern och det skulle inte förvåna mig om hälften av de som var där ikväll inte kände igen dem, haha. Dessutom körde de samma Grease-medley som de brukade spela på Hamnmagasinets discon när jag var 13-14år, helt sjukt. Det var i alla fall kul att de spelade bra musik, sist jag var på Corona (för över två år sen) spelade de en låt jag kände igen på hela kvällen, nu hade de massa bra låtar. Så ja, nog kan jag tänka mig gå dit igen, när det är +20.
Nej, klockan är nästan halv fem så jag tror minsann att jag måste sova. Jag är väldigt glad att jag aldrig blev direkt full, då behöver jag förhoppningsvis inte bli bakis imorgon. För imorgon MÅSTE jag scanna böcker.. Yay!

Tänka sig att jag faktiskt har en bild med båda dagens människor på! Gammal som gatan
(snart fyra år sen), men ändå. Zacke, jag, Olivia och Julia (som tyvärr inte var med ikväll)

Pheobe. That's, P, as in Phoebe, H, as in heobe, O as in oebe, E, as in ebe, B, as in bebe, and E as in... Ello there mate!

Ja, här satt jag och förberedde mig på världshistoriens tråkigaste fredagkväll, jag hade till och med hunnit installera skrivaren när jag fick ett sms av Olivia. Mindre än en timme senare var jag nyduschad och nyfixad och redo att gå ut. Jag har i och för sig naglarna kvar.. Hur som helst så kommer Olivia hit på ett tag med vin och sen ska vi troligen på Corona, aka köttmarknad, och ragga på lammkött, hahaha (det är 18år ikväll).
Jag var inte alls beredd på att gå ut så jag har inte köpt något att dricka, men jag hade kvar lite vodka och lite turkisk peppar som jag har blandat och även lite Likör 43 (man tager vad man haver, right?) men full av socker som den är, och även inte öppnad på flera månader så hade korken fått för sig att den inte ville lossna. Jag försökte med händerna och med tänderna, jag försökte med en skiftnyckel och en tång, men ingenting fick av korkjäveln. Nej nej, istället fick jag ett skärsår i handen! Tack för det alkohol! Till sist tog jag vinöppnaren och skruvade ett litet hål i korken, så om man vänder flaskan fram och tillbaka rinner det sakta ut, hahaha. Tur att Olivia har vin...
Så ja, so much för att sluta dricka, haha. Och dessutom har jag sagt till mig själv att jag får feströka, så det höll bara en och en halv vecka. Men om jag ändå inte festar så ofta så kommer det inte bli så mycket rökning så jag tror det är lungt. Kanske att jag slutar helt snart ändå, who knows.
Nej nu måste jag vända på flaskan lite, och fixa naglarna!



You can't fire me. I make your decisions and I say, "I'm not fired." Ha.

Att laga ambitiös mat tar alltid så himla lång tid! Men i slutändan är det för det mesta värt det. Jag har precis stoppat in en paj i ugnen med broccoli och julskinka, haha. Jag griljerade en julskinka första advent men åt nästan inget av den så jag frös in den. Men nu var det dags kände jag, och jag har varit sugen på paj jättelänge, så jag hoppas den blir god. It better be, det tog hur lång tid som helst att göra iordning den.
Medan jag är duktig och lagar ambitiös mat (vilket just fick mig att tänka på att jag måste göra sallad också. Jajemän, här är det seriös middag på g!) så har jag börjat titta på en ny serie! Det var min kompis Axel som skrivit om den på facebook så jag kollade upp den och nu har jag hunnit med de första fyra avsnitten. Den heter United States of Alice och handlar om en kvinna, Tara, som har multipla personligheter som byter av varandra lite som de vill. Hon har T - en galen 15åring, Alice - en stuckup hemmafru a la 50-talet (typ som Bree i Desperate Housewives) och Buck - en man (än så länge i alla fall, vem vet vad resterande avsnitt har att erbjuda?). Hon har även en man och två tonåringar som alltså lever med hennes sjukdom lika mycket som hon gör själv. Den är jättebra, och förresten så spelas Tara av Toni Collette och hennes man av John Corbett (han som spelar Aidan i Sex And The City).
Åh, jag vill att min mat ska vara klar nu! Jag är jättehungrig och jag har fortfarande inte hunnit åka ner på stan. Men nu har jag i alla fall scannern så min helg är som gjord, haha. Höjden av tråkighet! Men det är värt det i längden. I think...
Nej, sallad och diska kanske? Vad hemmafuig jag känner mig!



Hey Ross. If homo sapiens were in fact "homo sapiens", could that be why they're extinct?

Jag hatar när man går och lägger sig i okej tid men ändå inte somnar förrän flera timmar senare. Igår när jag gick och la mig tänkte jag att jag skulle läsa lite i De Fyra Portarna innan jag somnade, dels för att jag ville och dels för att jag brukar bli trött av att läsa, det blev jag dock inte nu, men det kan mycket väl bero på att boken är förvånansvärt spännande för att vara skriven för yngre läsare. Hur som helst la jag ifrån mig boken och låg och vred på mig ett bra tag innan jag blev så less att jag fortsatte läsa. Jag tror inte jag somnade före fyra...
Boken är i alla fall något jag vill tipsa om, även om det är en ungdomsbok som är riktad till yngre personer tror jag att hon (författaren) har medvetet låtit bli att skriva hur gammal hon är (än i alla fall) så man måste inte nödvändigtvis tro att det handlar om en allt för ung tjej. Sen är det faktiskt väldigt spännande! Till och med på den nivån att det känns som att man är Linn (huvudkaraktären) och att det ska komma något bakifrån fast man ligger på rygg och läser boken, haha. Den är inte thriller-spännande utan äventyrsspännande och ja.. Den är mycket bra. Den handlar om Linn som kommer till Finland från USA för att spendera sommaren hos sin sura farmor Ingenjörskan Melin och om hur oroligheterna i Karun får dem att undra över faster Agneta som inte längre skriver som hon brukar i sina brev. Jag tänker inte berätta för mycket för det blir spännande rätt fort, men ja, läs den om ni har lite tid över. Den är inte jättelång och väldigt lättläst så är du en snabb läsare behöver du bara några timmar på dig. De Fyra Portarna av Yvonne Hoffman.
Idag blir lite av en flängdag för mig, jag måste ner på stan för att hämta ut fler ljudböcker (nostalgitrippen fortsätter) på bibblan och gå på apoteket, jag har ett paket att hämta ut på ålidhem, min systers flyttlass kommer idag och jag måste vara hemma för att kunna ta emot scannern av Marlene i eftermiddag. Och det är storm ute. Yay. Jaja, när jag väl har gjort allt jag ska kan jag ju vara glad. Idag blir även en träningsfri dag (tyvärr) för det enda roliga passet idag (av de jag ställt in mig på att träna för tillfället) har redan varit. Det var ett till pass jag funderade på men jag har för mig att det var vid den tiden Marlene skulle komma så ja..
Nej, dags för brunch!

Random bild från Google (Golden Tempel India)

Oh, look. Ugly Naked Guy is decorating his Christmas tree. Wow, you should see the size of his Christmas balls.

Då var veckans andra ridlektion avklarad och jag måste tyvärr säga att det var lite av ett skämt. Vi är nio stycken, nio stycken! Om man rider i en nybörjargrupp spelar det säkert ingen roll om man är nio stycken, men när man faktiskt ska göra riktiga saker är nio personer en för mycket! Eller egentligen två, men det är nog att önska för mycket.. Sen kändes det även lite som att vi gått från att vara en 3b (som lätt börjat närma sig en 4a innan lovet) till en 2b. Hur svårt ska det vara att gå från spåret om du inte kan hålla i galoppen och någon kommer bakom? Dessutom tror jag inte ens det var en hel sekund när alla faktiskt var på fyrkantsspåret i galopp samtidigt. Borde man inte ha lärt sig det by now? Nackdelen med ridskola, det kommer nytt folk nästan varje termin och av någon anledning är det alltid något som skaver.. Jaja, det kan ju varit en vanesak, jag är positiv, nästa vecka går det jättebra!
När jag ändå är positiv kan jag ju påpeka att jag fick rida finaste Kate idag! Vi gjorde lite ökningar och minskningar i trav och det gick bara fint, sen skulle vi göra lite skänkelvikningar och det gick inte riktigt lika bra. Hon är jätteduktig på att lyssna på innerskänkeln om man vill att hon ska gå ut i hörnen, och för att forma henne, men när det kommer till skäkelvikningar är hon inte alls lika peppad, haha. Men det gick helt okej på slutet i alla fall.
När jag kom hem bytte jag bara om från en svettoutfit till en annan och gick bort till Iksu för lite Zumba! Det var inte så roligt idag vilket är synd, för jag vill gärna gå dit flera torsdagar. Jag vet inte vad det var, men det kändes inte alls lika roligt idag som det gjorde igår eller förra veckan, men vad gör man.. Olika tränare har olika "program", det är bara att gilla läget.
Efter Iksu gick jag förbi UB och lånade två böcker. Jag tror att jag har typ 10 böcker nu som jag måste scanna, haha. It suuucks. Jag kommer ha en rolig helg. Jag fortsatte i alla fall vidare till Ica för att handla lite och där stötte jag ihop med finaste Frida! Jag har inte träffat henne på hundra år, och även om det bara blev en väldigt kort stund så var det mycket trevligt att träffa henne igen.
Nu är jag hemma igen och tittar på tv-serier. Nya säsongen av One Tree Hill har precis börjat, och även om jag vet att det inte alls är en vidare bra så kan jag inte låta bli att fortsätta titta på det. Jag har även sett färdigt alla avsnitt av Switched At Birth, dagens avsnitt av Suburgatory och sen har jag även dagens Revenge kvar. Sen ska jag sooovaaaaaa... Om inte efter OTH, då kan jag kolla på Revenge till frukost!

Gammal bild på en snygg häst! Jag brukar inte vara den som är den,
men jag var tvungen att klippa bort mitt huvud, I looked uuuuugley! Foto: Sara Edlund

Joey ate my last stick of gum, so I killed him. Do you think that was wrong?

Jag började tänka lite på det här med att jag skriver upp mina drömmar här ibland, och att jag egentligen borde göra det oftare. Men det knepiga med drömmar är att det sällan är lika intressant för någon annan som det är för en själv att höra om dem. Men jag brukar faktiskt tycka om att höra om andras drömmar, i alla fall om man kan relatera till "innehållet" (personer, händelser m.m).
Hur som helst så har jag suttit och läst igenom min blogg från när jag bodde i Stockholm och hittade en dröm jag skrivit om som jag drömde natten innan högskoleprovet. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker i alla fall att den var ganka rolig!
"Jag drömde även att jag skrev ORD delen i högskoleprovet och istället för 15 minuter hade vi 50 men jag hann ändå bara skriva 13 stycken, hahaha. Men det kan ha berott på att jag satt bredvid Isak Eklund som läste alla frågor högt (ja det var frågor istället för bara ett ord) och sen var det istället Charlotte som satt och petade på mig och åt upp mina kakor (som under den perioden av drömmen tydligen var vad jag skulle lämna in)."
En annan dröm jag noterat är en jag hade när jag börjat på universitetet som jag också tyckte var ganska rolig när jag läste den i efterhand.
"Idag har jag lyckats försova mig igen, och den här gången var det inte lika mycket meningen, nej idag sög det bara. Vi har föreläsning om Utvecklingspsykologi och det känns rätt viktigt så jag ska väl åka dit till nästa del i eftermiddag. Jag drömde om den här föreläsningen imorse men jag tror inte det duger så mycket till i längden, vi skulle nämligen sjunga "Nu grönskar det" och typ dansa och en blandning av Robert Gustavsson och Felix Herngren var där klädd som polis. Det var väldigt underligt och antagligen inte ens i närheten av vad det faktiskt handlar om."
Vad tycker ni? Är det kul eller inte att höra/läsa om andras drömmar?
Nej, nu måste jag äta något, för som sagt är det inte värt att rida på tom mage (jag skyller faktiskt en del på det när det gick så kissigt med Nix på hopptävlingen, jag red som en kossa).

Ni får en till bild på Nina och Lady, jag tyckte den var så fin!

Hey, if we were in prison, you guys would be like my bitches.

Jag pratade med Anette igår och hon tyckte att det var en bra idé att plocka upp mig och Michelle innan ridningen, så nu är skjuts till/från torsdagsridningen kirrad! Tack och bock för det. Men när jag skulle smsa Michelle och fråga om hon också ville vara med på detta arrangemang så säger min telefon "Installation krävs. För info, kontakta..." och så vidare. Tack för det! Det är inte som att jag håller kvar vid den här telefonen by choice, jag kan inte köpa en ny! Så om någon vill ha kontakt med mig så.. går det i princip inte. Okej, det är inte sant. Om vi brukar prata i telefon så är det inget problem, internet är en ganska säker väg även. Och jag kan tydligen mmsa. Men det är dyrt, hahaha.
ÅÅh, ridning igen idag! Gud vad glad jag är att jag börjat rida två gånger i veckan, det här kommer bli så himla roligt! Jag är även galet peppad på när jag ska rida istället för Michaela i kombigruppen, då blir det hoppning tre gånger i rad, det kommer bli jötteroligt. Om vi har ordentlig förberedande hoppning torsdagen innan blir det fem gånger i rad, haha, det vore inte illa! Eller ja, på sätt och vis blir det fyra (eller sex) eftersom det blir hoppning på tisdagen efter också, men det är så lång tid från torsdag till tisdag att det inte räknas som "i rad" tycker jag.
Nej, jag tror jag måste äta något. Och fortsätta titta på Switched At Birth.

Lilla Lady och jag i somras när jag och Nina följde med hennes syrra till stallet.
Första och enda gången jag kört, det var jätteroligt! Jag saknar Stockholm.. Och Nina!

Nina och Lady

This is big. No this is huge. No this is like really really... all right what's bigger than huge?

Jag blev rätt trött av att träna och hade tänkt gå och lägga mig rätt tidigt, men inte vid åtta så jag började kolla efter nya tv-serier istället. Det blir lätt så när jag är uttråkad och inte orkar göra det jag ska, och precis som alltid lyckas jag skrapa fram en ny serie. Det är inte alltid de faktiskt är bra, men det är inte alltid ett nödvändigt kriterie för mig, hahaha. Den här gången blev det en serie som heter Switched At Birth, vilket jag vet låter otroligt fånigt, men det är en tonårsserie som är lite annorlunda. Det handlar alltså om två tjejer som förväxlades på sjukhuset när de föddes och nu ska de två helt olika familjerna försöka leva tillsammans för döttrarnas skull. Det låter jättefånigt, och det är det också, men det är en "twist" (och det räknas inte som en spoiler för det står på IMDb) och det är att ena tjejen är döv. Det är nog det som gör att serien ändå är bra, det är inte direkt vanligt att huvudpersonen i en serie är döv, och det är inte bara hon som är döv heller, det är flera stycken återkommande personer som är det. Den kan jag faktiskt rekommendera. Jag har redan tagit mig igenom fem avsnitt och hittills har det kommit ut tolv (senaste igår).
Jag har börjat tänka litegrann på det här med serier de senaste dagarna, hur jag tittar på väldigt många serier och hur många av dem har varit med ett tag, mch ingen serie finns kvar för alltid (förutom Days Of Our Lives, men jag pratar om bra serier). Jag läste en artikel om att Fringe säsong 5 kanske inte blir av, Chuck är inne på sin sista säsong och Eureka påbörjar sin sista i år. Jag misstänker att How I Met Your Mother inte har allt för många säsonger kvar, och inte Dexter eller House heller. Vad ska jag göra när alla serier tar slut? Det känns som att många av de nyare serierna är dömda i förtid, antingen på grund av att de inte har tillräckligt många tittare, att de kostar för mycket pengar, eller helt enkelt för att upplägget inte kommer räcka särskilt många säsonger. Terra Nova riskeras att läggas ner på grund av extrema kostnader, Fringe har jag redan nämnt. Sen har jag redan sett hur många serier som helst som aldrig fick ett riktigt slut. Greek, Veronica Mars, Invasion, Off The Map, Flash Forward, V (2009) är några serier som bara tog slut utan slut. Det kanske är en försvarsmekanism att jag plockar på mig nya serier hela tiden, att jag hela tiden hoppas på att hitta nya favoriter som kommer göra att jag inte bryr mig lika mycket när gamla serier tar slut..
Det finns en hemsida som heter tv-kalendern.se där man kan se vilken tid (svensk tid) som serier sänds i "original landet" (oftast USA), de har en kalender med alla serier som går för tillfället och vilken dag. Det är låånga listor! Man kan även göra en egen kalender där man kan bevaka "sina" serier. Jag bevakar 41 serier som det ser ut nu. Det går upp rätt ofta, men även ner ibland när serier tar slut. Det är lite av en livsstil att titta på tv-serier. Om man bortser från att den är väldigt tidskrävande (och pluggförsummande) så tycker jag om den.
Men nu måste jag sova, Switched At Birth får fortsätta imorgon!

Här har ni alla serier jag bevakar på tv-kalendern.se i den ordning de är rankade
(alltså efter hur många som bevakar serien på hemsidan)
urlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurl

I'm thinking of having an affair with your wife! Oh, you know what, I just did!

Eftersom jag inte varit på Iksu sen i fredags fast jag faktiskt tänkte gå både lördag, söndag och måndag så kompenserade jag med att först träna Sh'bam (45 min) med Fanny och sen Zumba (55 min) direkt efter! Det gick förvånansvärt bra, konstigt nog kändes Zumban till och med kortare, och jag är väldigt nöjd. Jag tror jag ska ha det som stående grej på onsdagar, ta två på en gång. Eventuellt lägger jag även till Funk efter Zumban, jag var lite sugen på att stanna när det väl var dags, men jag var så sugen att komma hem och få skryta om min prestation så jag sket i det, hahaha. Men ja, visst är jag duktig? Hahaha.
Jag bor ju inte alls särskilt långt från Iksu vilket gör att jag duschar hemma och alltid går dit/hem i mina träningskläder (jag byter bara skor när jag kommer fram) och det är rätt skönt. Dock har jag kommit på att jag måste skaffa lite separata gå-till-och-från-Iksu-kläder, så som mössa, halsduk och kofta. Jag menar, svetten rinner bokstavligt talat när man är klar, och vad är det som får suga upp den svetten? Haha. Det känns ju inte jättefräscht att ha på sig de kläderna sen om man ska på stan eller så. "Hej, hur är läget? Förlåt om jag luktar men det här är min svettmössa" är en fras jag helst inte vill säga. Kanske att min nya mössa (som fortfarande inte är klar) får bli min svettmössa och så tvättar jag min vanliga som jag har nu? Och halsdukar har jag en hel del, jag måste bara välja vilken jag använde minst i vanliga fall. Samma gäller koftan. Svettkläder.. Känns som något man kan marknadsföra.
Jag är väldigt glad att jag har en sån träningspepp just nu, jag hoppas verkligen att den håller i sig! Och att den ger resultat (gärna även om jag fortfarande äter socker). Jag önskar bara att jag hade samma motivation till att städa och plugga... Jag har förhoppningsvis en lösning på det hela, men det tar nog ett tag innan det blir resultat. Och dessutom har jag inte hämtat ut "lösningen" på apoteket än så än händer ju ingenting, haha. Kanske att man hinner göra det imorgon.
Nästa vecka är sista veckan på min första universitetstermin och om två veckor börjar jag med engelskan och spanska för nybörjare! Tänk om jag skulle ha fått lite motivation tills dess? Det hade varit helt fantastiskt.

Fanny, Fia och jag. Åh, om två veckor kan vi gå på Sh'bam alla tre tillsammans!

You know, we should probably ask the doctor if she even knows how to deliver a baby that's half human, half PURE EVIL!

Alltså ja, solen är uppe nästan två timmar längre i Stockholm än den är i Umeå, det är ganska sugigt tycker jag. För jag är ju i Umeå nu, inte Stockholm. Dock tycker jag att det är ganska spännande att vid något tillfälle så går vi om Stockholm och har plötsligt sol längre än dem. Men det är ett bra tag kvar tills dess..
Jag förstår inte varför jag ska vara så jävla trött hela tiden! Jag blir tokig! Jag vaknar och är trött, jag äter mat och jag är trött, jag gör ärenden och jag är trött, jag tränar och jag är trött. När får jag bli pigg? Jag är snart 22år, jag är inte tonåring länge! Jag vet, det handlar säkert om rutiner, men det är väldigt svårt att få rutiner när man inte orkar kliva upp..
Jag drömde jättekonstiga saker inatt, så där när det händer hur mycket saker som helst på jättekort tid. Det var circus och modevisning, och fest, och allt möjligt. Så var det även igår men då var det en specifik del jag kommer ihåg ganska tydligt. Det var någon slags uppsättning av ett band som spelade, jag vet inte om det var Komposters tillsammans med bara Axel M eller hela Sorry Let's Bowl, eller något helt annat. Hur som helst så sjöng Axel M och Axel H satt vid trummorna som vanligt, men plötsligt reste han sig och gick bort och började sjunga i samma mick som Axel M. Det bästa var dock att han började dansa, och då hakade Axel M på, det var så himla fint! Det skulle jag gärna se påriktigt, hahaha.
Jag tycker om att drömma konstiga saker, i alla fall om man kommer ihåg dem och till viss del kan förklara dem för någon annan. Om de är alldeles för hopsmälta så är det svårt, men ibland går det. Dock så var det en ganska otrevlig underton i drömmarna både idag och igår, det är inte lika roligt. Jag vill drömma glada drömmar! Som biten med Axel och Axel, den var glad.
Idag är det onsdag. Klämdag skulle jag vilja säga, jag vill ha torsdag direkt. Då är det ridning igen, haha.

Tre av fyra, Komposters

Två av fyra, Sorry Let's Bowl


(Jag ber om ursäkt för de rundade hörnen, men eftersom jag inte har några gamla bilder på datorn så fick jag återanvända..)

No. It's not like Phil Spidermen. He's a spider *man*. You know, like Goldmen is a last name but there's no gold man.

Trött som ett annat mähä och hoppfull om att kvällen ska varit en tillräckligt stark läxa som gör att jag äter bättre innan jag rider. Jäklar vad slö man blir alltså, inga muskler, ingen ork, det är nästan pinsamt hur klen man blir! Men jag lyckades skärpa till mig så på slutet gick det faktiskt bra. Jag tar det från början.
Precis som jag trodde fick jag rida Wendy idag, men jag klagar inte. Om hon ska säljas rider jag henne gärna så mycket som möjligt innan hon far! Det stod "styra" på dagens lektion och jag hade nog inte riktigt väntat mig det Camilla hade planerat. Hon ställde upp en hel rad med sex hinder över medellinjen (i bredd), som en extra avspärrning, mitt på storhästhalvan och då förstod man ganska fort vad vi skulle göra.
Vi började med att rulla i grupp över de två yttersta hindren i båda varven som uppvärmning sen körde vi igång med övningen. Första vändan hoppade vi bara varannat hinder, andra gången så skulle vi alltså hoppa alla sex hinder. Första gången vi hoppade alla gick det inte alls bra, ag var väldigt ofokuserad, som om min hjärna bestämde sig för att ta semester just då. Men andra och tredje gången gick det mycket bättre. Jag skärpte till mig lite och det gjorde skillnad. Tredje gången började inte alls bra, jag fick börja om från början två gånger (vilket jag tog bort från filmen, det är ju ändå inge roligt att titta på) men på tredje försöket (så släppte jag spöet så jag kunde hålla i tyglarna ordentligt) gick det jättebra! Det var jätteroligt!
Nästa vecka har ponny teori så då blir det banhoppning. Jag är lite nervös, Wendy kan ju bli lite egen. Både dra och tvärnita.. Jaja, det blir nog jätteroligt ändå.
Förresten måste jag tillägga att den nya hästen heter Shannondale Aria, inte Shannons Aria som jag skrev förut. Och Camilla berättade att både hon och den andra nya storhästen tycker att det är väldigt läskigt att möta andra hästar i ridhuset, så de måste få träna bort det innan de börjar gå i verksamheten.
Nej, nu ska jag äta lite kvällsfika innan jag tänker ramla ihop i sängen och sova som aldrig förr! Hahaha.


- Chandler entered a Vanilla Ice look-alike contest and WON! - Ross came fourth and cried!

Jag somnade! Jag somnade precis innan det var dags att gå till universitetet! Klantigheten fortsätter och det tackar vi för! Eller kanske inte.. Jag har i alla fall börjat plocka lite i lägenheten i hopp om att det skulle bli någon skillnad. Än så länge är det ingen större sådan, men det är ju på gång i alla fall. Jag skulle fortfarande behöva en till hylla, jag har som ingenstans att göra av alla mina grejer. Det är mycket svårare att städa om man bara flyttar runt saker, de skulle behöva en yta där de kan vistas permanent.
Här satt jag för ett tag sen och peppade att jag skulle åka till ridningen om 40 minuter, sen kom jag på att jag rider sju på tisdagar, inte tio över sex som på torsdagar! Så istället för 40 minuter blev det helt plötsligt en och en halv timme. Jag känner mig inte särskilt klyftig idag alltså.. Men jag var duktig och lagade/åt mat i alla fall. För mig är det storartat, haha.
Åh, jag vill rida nuuu! Jag vill rida varje dag! Jag vill rida hela tiden! Hästar är som lyckopiller för utvärtes bruk, de är bra för själen. Jag ska inte lova något, men det finns en liten chans att jag kommer få rida mer än bara två gånger i veckan i framtiden, men det är än så länge låångt ifrån bestämt. Dock vore det ju kalaskul! Det hänger ju en del på tid och pengar såklart, men om allt skulle klaffa så skulle jag bli jätteglad! Jag har ju slutat röka och "slutat" dricka, så där sparar jag en del pengar.
Att jag proppar i mig ovanligt mycket socker just nu hjälper inte ekonomiskt, men jag har gett mig själv två veckor från att jag slutade röka där jag får proppa i mig socker för att fylla tomrummet, hahaha. Det är inget tomrum, det är bara en bra ursäkt till att få äta mer socker.. Jag har i alla fall inte rökt på en vecka nu, utan några abstinensproblem alls. Bortsett från att jag inte vill sluta röka.. Jaja. Om en vecka ska jag börja dra ner på sockret och då kommer jag både spara pengar och få resultat av att jag tränar!
Nej, nu måste jag nog fortsätta fixa i lägenheten. Kanske diska lite, det är enkelt. Man behöver inte tänka så mycket då.



Nej men titta..!

Det var igår jag började 13.00, inte idag. Vilket betyder att jag missat ett obligatoriskt moment! Yay! Idab börjar jag först 15.00 vilket jag tycker är väldigt skönt, men det var ju kanske det sämsta någonsin att missa att det var igår också! Jag har läst fel på schemat och trott att igår var idag. Jag känner mig så smart just nu. Och jag har inte alls dåligt samvete och ångest, nej nej.  Klantigt! Jaja, jag får väl försöka se det positivt. Jag slipper gå till universitetet utan att hinna äta och vakna, och två timmar för tidigt dessutom. Men oj så klantigt.. Jag har ju tittat på det där schemat tusen gånger! Åh...

Would you please lower your voice, you'll wake the crackheads

Tröttheten som infinner sig när man inte får ligga kvar i sängen till halv ett.. Men jag har i alla fall varit uppe i tid för att redan hunnit åka till stan och tillbaka, det är rätt produktivt tycker jag! Jag var till UH och pratade med läkaren, så nu har jag ett recept på lyckopiller som jag kan hämta ut på apoteket! Dock har jag inga pengar, så det kan bli svårt, haha. När jag ändå var på stan passade jag på att gå till bibblan och hämta ut en bok jag reserverat: De Fyra Portarna. Det är egentligen en barn/ungdomsbok men jag har läst den en gång förut och jag tyckte den var jättespännande och bra så jag vill läsa den igen. Den är säkert inte lika bra den här gången, men jag är ändå peppad. Väl på biblioteket passade jag på att gå lös på ljudböcker på barnavdelningen och jag fick med mig fyra favoriter hem! Vingmuttern Min Allra Bästa Vän, Roberta Karlsson Och Kungen, Godnatt Mister Tom och Den Stora Spökräddningen. Jag är lite rädd att Roberta Karlsson Och Kungen är den bok som, av någon konstig anledning, är inläst på nytt och då vet jag inte om jag vill lyssna på den.. Vi får se.
Om 50 minuter ska jag vara på universitetet för att leka (?) rollspel i en och en halv timme. Det är säkert jätteroligt och jättegivande, men jag är så sjuuukt trött! Dessutom är jag hungrig men jag orkar inte göra något att äta.. Jag skulle vilja sitta här och göra ingenting ett tag tills jag är så hungrig att jag MÅSTE äta, sen skulle jag vilja sova middag.. Men jag borde verkligen VERKLIGEN gå på rollspelet.
Ikväll är det ridning! Gud vad roligt det är att vara tillbaka i hoppgruppen! Det är ju helt klockrent att ha hoppning varje vecka, I love it! Jag tror även att det var min bästa idé någonsin att börja rida två gånger i veckan, och nu på torsdag blir första gången för terminen även där. Awesome! Jag tror nog att jag kommer få rida Wendy, men jag skulle vilja rida Shannons Aria, den nya, mindre, hästen. Hon var så otrolig söt! Men ja, vi får se hur det blir. Jag vet inte om hon börjat gå lektioner än, och jag vet att t.ex Jessica gärna vill byta häst också. Men hon är ju trots allt några cm längre än mig så hon kan ju ta den nya enorma hästen tycker jag, hahaha.
Nej, nu måste jag.. Göra någonting.. Äta?



If you want to receive e-mails about my upcoming shows, then please give me money so I can buy a computer.

Det blev ingen städning, inte än i alla fall, för Fanny ringde och frågade om jag inte ville komma ner till Amon och spela kungens, och hur ska man kunna tacka nej till det? Så efter en dusch blev det bussen ner till Amon för att hinna säga godnatt till flickorna innan det blev kalasgod fruktsallad och en hel vända kungens. Jag förlorade. Men det var ändå kul! Som alltid.
Efter kungens for vi (jag, mamma och Fanny) till Ica Maxi och handlade lite. Jag älskar att handla mat! Jag älskar att köpa saker över huvud taget. Bortsett från att det kostar pengar.. Hur som helst så blev jag även ett par täckbyxor och ett par halv-vinterskor rikare! Dessutom har jag nu en besticklåda, såhär två och en halv månad efter jag flyttade hit, haha. Det tar sig! Men än är jag allt från klar med lägenheten, men det är då inge fel med det.
Nu har jag fikat lite och tittar på dagens serier (Once Upon A Time, Desperate Housewives och Pan Am), det börjar ju komma igång igen nu såhär efter jul och nyår. Jag känner mig ganska trött och ska försöka passa på att vända tillbaka dygnet idag, men jag tror också att jag måste städa lite. Jag börjar få lite ångest över allt det här. Men det kommer. I know it will. Imorgon ska jag till UH, äntligen är det dags för lyckopiller!

You Say France & I Whistle på Debaser Medis.. nån gång

Dad I took some pills, I didn't mean to kill myself.

Nu har jag snart sett igenom American Horror Story, en väldigt.. egen serie, men den är väldigt bra. Väldigt väldigt bra! Det är som skräckfilm efter skräckfilm men utan den jobbiga bita-på-naglarna-/hoppa-till-känslan. Det är obehagligt men inte skrämmande. Det är briljant. Det dumma är bara att det har fått mig att tappa min dagsuppfattning så jag har missat att mamma ringde, att det skulle vara middag hos Amon, Sh'bam-passet på Iksu. Det är inte en trevlig känsla, det är en ångestfylld känsla. Men men, det får jag ta. Jag kommer ändå träffa mamma imorgon då det äntligen är ridning igen! Det känns som att den senaste veckan har varit längre än 12-dagarsuppehållet som var vid jul/nyår. Kanske för att jag gjorde andra roliga saker då..
Vecka 3-4 kommer bli rolig ridmässigt, för söndagen 22/1 ska jag nog köpa Michaelas ridlektion i kombigruppen och de har hoppning då. Tisdag 24/1 är det hoppgruppen, så ja, hoppning då också, och på torsdagen 26/1 har vi hoppning i hela ridhuset med vanliga gruppen! Kalawesome skulle jag vilja säga! Jag är sjukt peppad. Åh, jag längtar till imorgon..
Nej, nu har jag suttit här i flera timmar utan att göra något vettigt, jag tror jag måste städa eller något. Kompensera för skuldkänslorna.. Ikväll ska jag försöka ta mig iväg till Iksu på Zumba. Bara jag kommer igång så är det inte så svårt, det är ju faktiskt väldigt roligt.
Nej men ja, städa! Eller kanske sticka.. Haha.



Nattliga tankar om skor.

Alltså.. Det här med skor. Många gånger när jag tittar på skor (troligen alla gånger om jag ska vara ärlig) så hittar jag skor som jag inte förstår varför någon vill ta på sig dem. Skorna är helt enkelt bara så sjukt fula. Men det är klart, alla har olika smak och det finns nog oändligt många människor i världen som tycker att mina skor är fruktansvärt fula, och det kan jag leva med. Alla är olika, bla bla bla. Men ibland, det här händer faktiskt inte riktigt lika ofta, så hittar jag ett par skor som jag inte bara förundras över att folk köper utan också varför i hela fridens namn de tillverkades över huvud taget! Att de är så otroligt fula att jag inte för mitt liv kan förstå att det finns en enda människa som vill ta på sig dem över huvud taget! Jag tycker att dessa skor är väldigt fascinerande, och även om jag inte vet vem det var, den som designade dem också. Detsamma gäller i och för sig allt, kläder, väskor, inredning, frisyrer, smink m.m, men just skor.. Det är som att de har en helt egen nivå av konstig. Eller så är det bara att det var det jag kom att tänka på nu när jag borde sova.. och kom över just ett par sådana skor som jag inte förstår varför de existerar.
Nej, nu borde jag verkligen sova. Eller äta fruktsallad och titta på American Horror Story. Vi får se. Här har ni skorna i alla fall:



I peed on the corpse. Can they do, like, an ID from that?

Jag har lagat ambitiös mat idag, och på sätt och vis kan man väl kalla det för frukost eftersom jag inte ätit något innan, även om det blev klart vid halv fyra, haha. Det blev i alla fall stekt fläskfilé, gräddsås och potatismos. Jag har aldrig gjort potatismos förut så det blev inte så mycket. Och jag råkade nog ta lite för mycket mjölk.. Men ja, det är ju bara att koka mer potatis om det är så! Gott blev det i alla fall, med en enkel sallad av isbergs och tomater. Man märker att man inte riktigt är hemmastad när man gör sallad i en glasslåda... Jaja, det är väl charmen med att bo på samma ställe ett längre tag, man har tid på sig att samla på sig saker.
Till middagen tittade jag på fredagens avsnitt av På Spåret och jag lyckades faktiskt få 7 poäng! Jag tror att det är rekord för mig faktiskt. Jag kunde i och för sig bara två saker, men jag tog New Deli på 6 poäng, och jag kunde lassi. Jag kände mig ganska kaxig på vissa andra grejer också, stolt var jag, men jag hade fel alla gånger, haha. Det niciga med New Deli var att jag tog det innan de gjorde det, även om de också fick 6 poäng.
Nu tittar jag på en annan gammal favorit favorit favorit film! Practical Magic från 1998 med Sandra Bullock och Nicole Kidman, den är sjukt bra! Jag har sett den hur många gånger som helst och den är fortfarande lika bra. Hade den varit ny och kommit ut de senaste två åren någon gång tror jag att det hade blivit väldigt stor! Spännande, läskig, rolig, inovativ. Bra.

Världshistoriens finaste hus! (från filmen)


You're so beautiful, like a dream... Or a high class prostitute

Det känns bra att min dygnsrytm blir sämre såhär de sista dagarna innan det är läge med normal dygnsrytm. Det är Torchwood och stickningens fel, det är väldigt svårt att gå och lägga sig när man har det att underhålla sig med. Sen när jag väl gick och la mig igår hade jag så trevligt i mitt huvud att jag ändå inte somnade, haha. Klockan hann bli i alla fall halv fem innan jag somnade. Jaja, jag har bara två avsnitt kvar av Torchwood så ikväll kanske kan jag gå och lägga mig i tid. Jag är ju kalasduktig på att sova så om jag bara lägger mig i tid kan jag nog somna i tid också.
Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle gå på Zumba, Sh'bam eller båda idag men Iksus medlemmar gjorde beslutet åt mig. Sh'bam blev fullt, och då finns bara Zumban kvar! Dessutom är det först klart över sju så jag hinner förhoppningsvis göra något vettigt fram tills dess.
Jag håller på att sticka en mössa, men jag tror att det kommer bli lite för liten. Så är det någon som vill ha en mössa i akryl?

Ännu en illustration från "boken", den här gången Leo. De enda två jag gjorde.

Just put on the banana hammock and stop whining!

Jag har till fullo utnyttjat att det är lördag idag genom att knappt ha gjort något alls. Men eftersom i princip alla mina dagar ser ut så så tänkte jag göra lite tvärtom. Mycket vikt på ordet lite. Jag har faktiskt diskat idag, ett helt berg med ren disk står på diskbänken nu för att vattnet ska rinna av, och då har jag redan stoppat in lite i skåpet. Det är dock inte all disk (shocker) men mer än jag brukar bli av med, haha. Jag lagade dock inte mat, jag kände absolut ingen inspiration så istället blev det sista biten lasagne till middag. Jäklar var god den var alltså! Jag vill redan göra mer, hahaha.
Efter det blev det fruktsallad! Både päron, äpplen och apelsiner kostade bara 10kr/kg på kvantum så jag köpte det, bananer, hallon och grädde och nu har jag ätit fruktsallad. Det blir ganska mycket när man bara är en person som äter, även om man bara tar en av varje frukt. Men det är å andra sidan ganska lyxigt, då kan jag äta fruktsallad-frukost imorgon som en riktig hälsonörd! Med handvispad grädde dessutom. Inte för att det gör någon skillnad, men det känns som att det gör det. Lite extra ambitiöst.
Åh, det var jätteroligt att se de där två filmerna igen, det var längesen jag såg dem sist och de är verkligen bra båda två tycker jag. Efter det kunde jag inte låta bli att titta på lite gammal världscupshoppning, det är lika spännande oavsett vem det är som rider och om det var för flera veckor sen egentligen, haha. Dock har jag aldrig förstått varför elitryttarna inte äger sina egna hästar (alltså de hästar de tävlar).. Det är.. konstigt tycker jag.
Nej, jag tror jag ska äta lite mer fruktsallad.

Jag vet inte vad jag ska ladda upp för bilder så jag plockar random
bilder från arkivet. Detta är en gammal illustration av Micke från "boken".

Right, I'll go get my things, and then let's fix the country, shall we?

Jag har ju haft film-paus ett tag men nu har jag börjat om och jag gör det rätt. Två gamla feel-good-favoriter från unga dar, hahaha. Just nu tittar jag på My Best Friend's Weddig från 1997 med Julia Roberts, Cameron Diaz och Dermot Mulroney (som får vara med på min +40-lista bara för den här filmen). Den är jättebra och jätterolig och alla borde se den. Det är tack vare denna film jag älskar låten I Say a Little Prayer, jag älskar den biten av filmen!
Den andra filmen är Keeping The Faith (Tro, Hopp, Kärlek) från 2000 med Jenna Elfman, Ben Stiller och Edward Norton som också är jätterolig, men ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg hur någon av dessa filmer faktiskt slutar för det var verkligen längesen jag såg dem. Och döm dem inte för att de är så gamla, de är fortfarande väldigt bra!
Det blev ingen Zumba imorse, men Fanny sa att man borde ha en vilodag och det får bli idag. Jag har varit lite inne på att gå dit i alla fall och köra crosstrainer eller något, men jag tror inte det blir av. Jag hade även tänkt gå till UB och MB och låna böcker, men MB stänger om mindre än en halvtimme så det blir inte av heller. Jag ska i alla fall försöka städa. Men om man har läst det här inlägget så kan man nog gissa hur det kommer sluta, haha. Jag ska försöka i alla fall. Sen måste jag laga riktig middag, jag har tagit fram fläskfilé ur frysen som måste tillagas idag. Men ingen stress, klockan är inte ens fyra!
Jag borde borsta mina tänder.



Oh! Fuck wank bugger shitting arse head and hole!

Sh'bam var inte lika rolig idag som i onsdags men fortfarande roligt. Det är ett förkoreograferat pass så alla instruktörer ska ha lärt sig samma sak men det har de inte så det är olika beroende på vem som leder passet. Det var även bättre musik i onsdags. Jag hoppas att det passet är fler gånger än bara på onsdagar. Imorgon ska jag försöka gå på Zumba, men det börjar kl.11 och jag brukar ju som sova då, haha. Sen på söndag blir det Zumba eller Sh'bam. Eller båda. Jag har inte bestämt mig än.
Efter att jag var klart på Iksu tog jag bussen hem till pappa. Första bussen behövde jag inte använda busskortet så jag blev jättelycklig när jag såg att busskortsläsaren var trasig på nästa buss också! Men då skulle de såklart bli ett bussbyte så jag fick minsann betala för min resa i alla fall. Väl hemma hos pappa blev det gomiddag och en sväng till Ica. Man måste ju passa på när det är billigare och man har skjuts! Fia åkte tillbaka till Göteborg ikväll så när hon skjutsades till tåget (bussen) så fick jag skjuts hem! Riktigt lyxigt.
Nu har jag druckit julmust och ätit kakor och tittat på Torchwood. Jag älskar Torchwood! Och kakor. Och julmust. Det är ju fredag för fasen, nog får man äta kakor när det är fredag, hahaha. Fredag betyder även På Spåret, men Fanny har rätt, det är inte lika roligt om man är själv. Och hur ska jag kunna slita mig från Torchwood? Tredje säsongen är så bra! Helt sjukt spännande! Hela tredje säsongen består av bara fem avsnitt och hela säsongen heter Children of Earth och varje avsnitt är en dag. Day One, Day Two osv. Alla borde se det, det är sjukt bra! Och man måste inte nödvändigtvis ha sett de första två säsongerna för att se tredje, så vad har ni att förlora? Det är awesome!
Nej, nu tror jag att jag ska fortsätta med min stickning och låtsas som att jag gör något vettigt.
Förresten! Min lasagne blev jättegod, bara så ni vet.

En sista skyltbild med Katja och Daniel. Det var en fin dag.

He's a frozen soldier from 1918. No one's perfect!

Ibland får jag fixarryck på olika nivåer. Idag fick jag för mig att jag skulle göra lasagne till lunch på min gamla köttfärssås som jag hade i frysen. Jag har aldrig gjort lasagne förut och jag hade inte så mycket köttfärssås som jag trodde, men något blir det i alla fall. Jag måste bara vänta på att det ska bli klart vilket inte borde vara om allt för lång tid nu. Gu' se gött med lasagne till frukost! Även om det blir nästan tre timmar efter att jag klev upp, haha.
Det är helt sjukt fint väder ute idag! Det är dagar som denna jag hatar att dagen är så kort. Tänk om det kunde vara snö och sol ända till klockan nio på kvällen? Det hade varit så vackert. Men ja, man får väl vara glad för den tiden man får. Nackdelen med molnfri himmel är ju dock att det för det mesta blir väääldigt kallt. Just nu är det nästan -11°C vilket är ca åtta grader för kallt enligt mig. Men ja, det är vinter i alla fall, jag antar att man får se det från den ljusa sidan. Det är ju onekligen mycket trevligare med "torr" snö än slask.
Visst är det vackert när solen skiner när det är snö ute men jag gillar även skymningen. När snön är alldeles blå och de orangea gatlamporna gör snön rosa snarare än orange.. Mycket vackert!

Bild från när jag gick hem från Iksu igår. Det hade varit finare om det inte var mulet

Now which doll shall we give Daisy's little friend Emily? The one that looks like a transvestite or the one that looks like a dominatrix?

Jag satt just och kollade på en "gammal" film när jag hoppade med Wendy och jag tycker fortfarande att det är lika roligt att musiken är i precis rätt takt för att matcha hennes galopp i typ alla klipp utom ett. Dessutom tycker jag om sista klippet när hon byter galopp i takt till musiken, haha. Där ser man även väldigt tydligt att hon drar iväg innan hindret om man jämför med musiken.
Jag hade egentligen tänkt skriva om min dag när jag kom hem från Amon men jag har inte orkat så jag drar en snabbversion nu: Jag gick på Zumba på Iksu, det var jätteroligt och jag kommer definitivt göra om det. Typ på lördag om jag inte är för lat för att kliva upp i tid, haha. Sen for jag ner på stan och köpte klänningen jag provade på Gina Tricot i måndags. Det var tur att jag inte köpte den då för nu hade de sänkt priset ytterligare! 50kr fick jag den för, den kostade 249kr från början. Mycket värt. Jag köpte även en extra mjuk tandborste på apoteket, nu när jag bortar mina tänder så noga för att undvika tandsten så vill jag inte få blottade tandhalsar istället. Sen knallade jag hem till Amon där det bjöds på chili con carne, kungens och fruktsallad. En mycket fin kväll som vanligt.
Imorgon åker Fia tillbaka till Göteborg/Halmstad i ca två veckor innan hon flyttar hit på riktigt. Imorgon blir det också SH'BAM™ igen och middag hos pappa.
Gud vad skönt det är att inte behöva laga sin egen mat!

(Klippet jag pratar om börjar vid 1.06, men kolla gärna på hela, haha)

Does the cheese come out of the cow with the holes?

God morgon världen! Det är så vitt ute att det känns som att mina ögon kommer ramla ur bara av att titta ut genom fönstret. Till och med himlen är vit. Men det är minusgrader i alla fall så idag behöver det inte smälta och vara slask och elände. Jag hade dock inte klagat om det var sol för en gång skull, det händer inte så ofta känns det som.
Idag är det trettondagsafton vilket suger för då är det ingen ridning. Det är nackdelen med att rida på torsdagar, det känns som att det alltid är återkommande röda, eller halvröda, dagar på just torsdagar. Skärtorsdagen är ju given, sen kristi himmelfärdsdag är väl också alltid en torsdag? Nästa vecka kommer dock torsdagsgruppen igång igen och tills dess har jag ju hoppgruppen på tisdag!
Igår skulle min mormor ha fyllt 100år om hon levde, det är rätt många år! Så idag ska vi hem till Amon och fira lite tror jag, eller ja vi ska nog inte fira, men vi ska hem till Amon i alla fall. Dock är det först vid tre så tills dess hade jag tänkt hinna med en sväng till Iksu och för att göra det måste jag äta nu. Mat till frukost is the shit.

Katja och Daniel igen

Thank you. That will be nice. Yes is being my answer. Easy question.

Nu är jag hemma från Ylva där vi blev bjudna på middag med efterrätt. Jag och Fanny möttes upp vid svingen för att cykla till Ylva som bor väst på stan, det var för det mesta rätt svårt, haha. När jag skulle ner för backen utanför mitt hus stod jag med ena foten på cykelpedalen och andra på marken och gled ner för backen, haha. När vi cyklade genom de mer centralare delarna av stan var det massa slask och cykeln gled både hit och dit. Den sista biten var vi tvugna att gå för det gick helt enkelt inte att cykla.
Hemma hos Ylva klämde vi ihop oss elva pers i köket och åt en jättegod morotssoppa med hemmabakat bröd och med hemmagjord hummus. Till efterrätt blev det saffranspannkaka med blåbärssylt och grädde. Hur lyxigt är det inte att åka iväg och bli bjuden på sån middag? Vi var samma gäng som på nyår, minus Gro och Christer, plus Dag och Elin. Vi skulle egentligen titta på film, men det blev prat i mängder istället och sen skjutsade Fia hem några av oss.
Jag hade egentligen inte tänkt blogga nu för jag är sjukt trött, men jag gick in på en annan blogg som länkat Wendys annons. Hon är verkligen till salu och det känns rätt tungt faktiskt, hon är så himla fin när hon vill. Och de ska bara ha 25.000kr för henne, det är inte mycket! Visst, hon är lite speciell, men nog är hon värd med än så? Det tycker jag i alla fall. Jaja, det är nog bäst för henne så jag hoppas att någon snäll person kan köpa henne snart så hon får slippa ridskolan. Finaste Wendy.



Yes, I would like that very much, indeed. Anything to put off actually running the country.

Nu har jag varit på Iksu och gått på SH'BAM™, det är en ny träningsform som hade premiär i söndags. Såhär står det på Iksus hemsida: "Ett enkelt och roligt danspass från Les Mills. Passet, som är 45 minuter, startar med en enkel uppvärmning som följs av okomplicerade och roliga danskombinationer till skön musik, gamla och nya favoriter. Kombinatioerna varvas mellan hög intensitet och återhämtning så att du får riktigt bra konditionsträning." Det var riktigt kul faktiskt, men många gånger känner man sig lite lagomt fånig, haha. Det är tur att man bara är en av 85 som är fånig, då känns det som inte riktigt lika..fånigt. Jag kommer absolut gå på det igen, och i allmänhet måste jag börja gå dit oftare, jag betalar ju för det! Och det är ju roligt!
Ikväll så har jag blivit medbjuden hem till Ylva på middag och spel eller film, det sugiga är bara det att det är så halt ute efter att det har snöat så alla bussar är inställda. Yay! Så nu ska jag snabbduscha och sen cykla (!) med Fanny till Ylva. Känns som en jättebra idé, haha. Men det är den bästa vi har.
Nej, nu måste jag duscha!

En gammal bild på Katja och Daniel och en vädligt in skyllt som tyvärr inte längre sitter kvar

I just want to break you down so badly, I trip over everything you say

Här kommer filmen från hoppningen igår. Så här i efterhand så är jagverkligen supernöjd över gårdagens lektion, inte nog med att hon hoppade varje gång så drog hon bara mot ett hinder en gång tror jag. I vanliga fall drar hon ju mot alla. Eftersom jag är kortast i gruppen lär jag nog få fortsätta rida henne, men jag klagar inte. Det enda tråkiga med det är att någon annan får den nya supergulliga hästen, haha.
Enjoy!

Wow, I feel sore. I mean physically, not like a guy who's angry in a movie in the 1950's.

Hahaha, jag har, i väntan på att min film ska bli klar, tittat igenom lite information om mina andra filmer och det visade sig att jag har fem klipp som inte visas i Tyskland och ett som inte heller visas i Belgien, Luxemburg, Australien eller Nya Zeeland. Jag tycker det är jätteroligt! Det har med musiken och upphovslagsrätt att göra, men det är så fånigt tycker jag. Jaja, jag får väl vara tacksam att det visas i Sverige i alla fall!
Gud vad youtube är långsamt! Vadå bearbetar filmen? Den har gjort det i typ en timme snart, det har jag inte varit med om förut. Sjukt irriterande... Är det något nytt sen de gjorde om sidan eller är det bara en tillfällighet? Någon som vet?
Ja den där rapporten/uppgiften/paper-grejen ja.. Jag vill inte prata om det, haha. Det går inte riktigt så bra som det borde göra, det är också sjukt irriterande! Ica stänger inte förrän elva, jag funderar på att cykla dit och köpa lite pluggproviant, det har delvis fungerat tidigare. Men då måste jag aktivera mig och faktiskt göra det vilket helt klart inte är min starka sida.
I lördags på nyårsafton ringde Nina mig från Mexico och vi pratade i nästan en kvart, det var så himla trevligt! Jag saknar henne jättemycket och det blev lite värre av att prata med henne, hon är så långt bort! Jag vill att hon ska komma hem nu, men nej nej, hon ska vara där till typ juni.. Om hon kommer tillbaka alls vill säga. Och gör hon det vill hon kanske inte bo i Stockholm längre, men jag hoppas det. Om hon kommer tillbaka till Sverige och bor i Stockholm kommer jag nog också flytta tillbaka. Jag saknar Stockholm...
Bajs youtube.

En jättesexig bild på Nina, Linnéa och mig från 2008 någon gång

Wow! I was glad you had a gun in there. For a second, I actually thought you could do that, like it was some big gay thing.

Nu är jag hemma från ridningen, det var jätteroligt! Jag fick hoppa Wendy och hon surar som vanligt, men hon var duktig ändå. Vi skulle träna på att hoppa rakt och från början hade vi bara två vanliga räcken med tre galoppsprång emellan. När vi hoppat det några gånger la Camilla upp bommar som infångare väldigt nära mitten på hindren och när ponny-sidan var klar utökade hon så att vi hade tre hinder. Första blev då fyra sockerbitar med infångare. Sen plockade hon bort två sockerbitar så att två stod kvar och bytte även ut sista hindret till två sockerbitar. Sista vändan tog hon bort infångarna på sockerbitarna helt och ställde dit en extra så att vi bara hoppade över tre sockerbitar. Wendy var jätteduktig och hoppade varje gång även om det kändes som hon tvekade lite några gånger. Man ser på filmen att hon tvekar lite första gången vi ska hoppa över sockerbitarna så jag hängde inte riktigt med när hon hoppade, haha.
Det var jätteroligt att vara tillbaka i hoppgruppen och jag ser fram emot att rida där igen. Dock ska nog Wendy säljas så då vet jag inte vem jag ska rida, hon är faktiskt lite av en favorit. Dock har det kommit två nya hästar varav en inte är stort som ett hus och som tydligen kan hoppa, så kanske den damen! Dock är jag inte den enda som är halvt "hästlös" så vi får väl se hur det blir.
Nej nu måste jag äta middag tror jag. Filmen kommer sen, youtube är långsamma.

En bild från tävlingen i väntan på filmen

Yeah, well, the difference is you're still sickeningly handsome, whereas I look increasingly like my Aunt Mildred.

Godmorgon världen! Jag måste verkligen lära mig att kliva upp på morgonen, men det är inge roligt när man kan ligga kvar och drömma om vad man vill. Jag älskar den där halvsovande stunden på morgonen när man vaknat men ligger kvar och slumrar till lite då och då, jag skulle kunna ligga kvar i sängen en hel dag bara därför, men oftast finns det ju något annat man måste göra. Idag måste jag t.ex skriva min uppsats/rapport/paper/vadmannuvillkalladet och jag är inte peppad för fem öre. Men det måste göras. Åh, nu vill jag bara gå och lägga mig ännu mer...
Igår inan jag gick och la mig tittade jag färdigt på Veronica Mars - säsong 2 - och som lovat tänker jag inte titta på tredje säsongen. Istället har jag börjat om från början med Torchwood! Jag såg två avsnitt igår och jag är nästan stolt att det inte blev fler än så, det är ibland väldigt svårt att sluta när man väl kommit igång.
Jag hade tänkt skriva något igår men jag glömde bort vad det var. Jag kom på det vid något tillfälle, men glömde det igen! Jag har fortfarande inte kommit på vad det var och det stör mig! Troligen inget viktigt, men det är ändå sjukt irriterade.
Nej, nu måste jag äta frukost och börja plugga. Ikväll börjar ridningen!



Hiya kids. Here is an important message from your Uncle Bill. Don't buy drugs. Become a pop star, and they give you them for free!

Jag kom av mig lite förut, när mamma och Fia kom gick det som inte att fortsätta skriva. Jag glömde i alla fall nämna att jag träffade Frida och Adam på stan (vilket Frida så snällt påminde mig om), det var trevligt. Vi pratade lite om att vi ska börja styra upp alkoholfria spelkvällar eftersom vi tydligen är ett helt gäng som ska sluta dricka. Eller ja, jag vet inte om någon av oss faktiskt kommer sluta, men det lär ju bli mindre i alla fall, och det känns bra. Förutom det ska jag sluta röka, min tandhygienist berättade att min mun inte kan börja läka förrän jag slutat röka och även för mig är det anledning nog att sluta. Jag kommer nog inte sluta helt, men jag ska i alla fall göra ett så långt uppehåll som möjligt och sen kanske ta upp det när det är sommar och man kan dricka på balkongen, haha. Nej men ja.. Vi får se hur det blir.
Fia och mamma var bara här ett tag men mamma diskade lite åt mig, det tycker jag var snällt, haha. Medan de var här fortsatte jag att spela Zelda - Ocarina of Time vilket jag började med för någon dag sen (på gamecuben jag fått låna av min lillebror) men det går inte så bra längre, haha. Jag dog flera gånger på nästan samma ställe så jag gav upp för dagen. Mycket för att jag tänkte att jag skulle plugga, men det har ju inte blivit av. Jag har fortsatt att titta på Veronica Mars och även förra veckans avsnitt av Chuck vilket tyvärr inte gör så mycket för min uppgift jag måste skriva.
Jag fick just höra att jag ser ut som Scarlett Johansson, det är inte en dålig komplimang!



We may be a small country, but we're a great one, too. The country of Shakespeare, Churchill, the Beatles, Sean Connery, Harry Potter. David Beckham's right foot. David Beckham's left foot, come to that.

Gud vilken produktiv förmiddag jag har haft, jag är riktigt stolt över mig själv, haha. Upp vid tio och direkt till bussen och tandläkaren. Det har snöat rätt bra ända sen igår vilket är rätt mysigt, men jag hatar när detblåser medan det snöar, det blåser in innanför jackan, i ansiktet m.m. Hos tandläkaren fick jag ultraljuda bort lite tandsten, men det gjorde rätt ont faktiskt. Jag har tydligen väldigt mycket vilket märktes eftersom vi inte kunde ta bort allt idag utan jag ska tillbaka om två veckor och fortsätta. Då ska jag troligen få riktig bedövning för det gör ont alltså! Jag hade tydligen en tandköttsficka som var 7mm djup, det är mycket!
Efter tandläkaren gick jag förbi apoteket och köpte munskölj, Claes Ohlson och fixade det som saknades till Fannys julklapp, jag hittade en klänning på Gina Tricot som jag ska tillbaka och köpa med mitt presentkort jag fick för två år sen och så dreglade jag över ett par skor på DNA som jag funderar på att tröst-unna mig men jag vet inte om jag har råd. När jag var klar på stan postade jag mina viktia brev jag glömt göra så länge, for jag upp till sjukhuset och tog blodprover (äntligen), fortsätte till UB och lånade sju böcker, vidare till Ica och handlade sen hem och lagade lunch. Tjugo över två var jag klar med allt detta vilket får mig att känna mig väldigt produktiv!
Nu kom Fia och mamma hit minsann, så jag ska vara med dem!

Ni får en bild på mig när vi målade om i soprummet för hundra år sen

I mean, isn't just joining the Navy alone gay enough to get you thrown out of the Navy?

Gud vad trött jag är, jag förstår inte varför! Eller vänta nu, det gör jag kanske visst. När jag kom hem igår möttes jag av en väldigt packad kille som hade rökt i trapphuset och kexat i hissen, mycket trevligt, och som bankade på dörren intill min. Och nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att titta ut genom titthålet på honom. Det kändes som att jag borde ha haft 30 katter, rökte inomhus och skrek på försäljare genom dörren, haha. För det första kom jag inte i säng förrän efter fyra, sen när han stod och bankade i korridoren utanför så somnade jag inte förrän vid fem tiden. Så det kan vara därför jag är trött.
Just nu är jag hemma hos pappa för min farmor och min faster är på besök. Dock tror jag att de är ute i studion just nu, jag lyssnar på musik med hörlurar så jag hör inte om någon är här eller inte. Jag tog i alla fall bussen hit och vi satt i köket ett bra tag och fikade och pratade om allt möjligt. Vi gick från mitt flyttlass till att planka på lokaltrafiken, till kött, till hur pappa och hans band en gång i tiden planerade en gerilla-spelning utanför konserthuset i Stockholm men hur polisen kom och sa åt dem att de inte kunde stå där (de hade parkerat sin buss på Hötorget) och pappa lyckades prata bort alltihopa med en bred norrländska om hur de bara villke köpa korv. "Men det fanns ju ingen korv, det fanns ju bara keebab" hade han sagt.
Just nu ska jag egentligen plugga, men jag kan som vanligt inte hålla koncentrationen. Jag sitter och läser 'Elevers olikheter och specialpedagogisk kunskap'. Det är egentligen väldigt intressant, men det är bara massa fakta ur olika läroplaner och styrdokument uppradade så det börjar gå rakt igenom huvudet. Massa årtal, kapitel och paragrafer. Som att jag kommer komma ihåg det efteråt?
Åh... mitt paper ska iväg på tisdag, nästa vecka har vi opponering och rollspel, snart har vi tenta och sen är kursen slut. Första veckan på nästa kurs och termin har jag två omtentor. På kvällstid. På mina riddagar. It sucks!
Ni får ursäkta mina bildval, men det är svårt när jag inte längre tittar på typ fyra filmer om dagen längre, haha..

That's amazing, Jeremy, but I'm gonna go home now and fart into a shoe box

Min nyårsafton blev alldeles perfekt! Jag tog cykeln förbi Ica och köpte svamp och alkoholfri cider innan jag fortsatte hem till Fanny där hon, Johanna och Micke var i full gång med att göra pizza. För min och Fannys del blev det en jättegod skink-pizza med rödlök och paprika, sen blev det några olika grönsakspizzor varav jag smakade på en jättegod med spenat, vitlök, fetaost och tomat. Det var väldigt svårt att sluta äta, jag kämpade mig igenom en hel del pizza innan det faktiskt inte gick längre.
När jag låg och vilade på soffan kom Christer förbi och plockade direkt upp Johannas dator och gömde sig i köket, haha. Han knopade rätt snabbt ihop ett Året-som-gått-quiz som jag och Fanny fick möta Johanna och Micke i. Vi fick ihop 12 poäng och de fick 15. Efter det var det dags för efterrätt, typ plocka-din-egen-marängsviss-marängsviss med glass, grädde, maränger, banan, chokladsås och hallon. Medan vi åt kom Karin och Ylva så de fick också göra quizet och slutade även på 12 poäng. Efter det började vi spela TP från -94 i lag, och under spelets början trillade först Andrés in, följt av Gro, Hanna och till sist Fia. Vi var tre, tre och fyra på lagen (vårat lag var fyra) och efter ett tag så tog vi hem segern!
Innan spelet var klart var vi ut och firade tolvslaget på ett litet berg utanför deras hus, man såg väldigt mycket fyrverkerier därifrån vilket var läckert, dock var det lite granar ivägen just för kommunens fyrverkerier i stan. Efter tolvslaget gick vi som sagt in och fortsatte med TP-spelandet med lite snacks till. Grönsaker och chips med dipp, så det blev mycket ätande, men det är så det ska vara!
På tolvslaget tog jag en liten slurk bubbel och blandade med päroncider så man kan nog säga att jag inte druckit alkohol ikväll och så kommer det fortsätta i år tror jag. I år... Det är ett helt nytt år! Galet.
Glad 2012 allihopa!

Ett glas bubbel från premiären av Onkel Vanja i Helsingborg, 12/3-10 (Anna regiserade)