And that Eureka moment hits you like a cop car

Nu har bloggen legat nere i lite över en vecka, och det har väl egentligen inte varit meningen, det är bara det att jag förväntar mig för mycket av mig själv och då orkar jag helt enkelt inte. Förre helgen hade jag massa trevligheter för mig men eftersom jag inte skrev på flera dagar blev det så himla mycket att berätta så det blev bara jobbigt. Men ja, jag for på fest med Anette, My och deras kompisar, tävlade på Hippo med Lord Wilhelm (0+4 fel - årets bästa resultat) drog på en second hand-shoppingrunda med systrarna och hittade då bl.a en ny jacka och en vågtång från 80-/90-talet och for på julfika hemma hos Fia och Oskar.
Efter det spenderade jag julafton hemma hos pappa med film, god mat och julklappsspel. Juldagen bjöd på många kära återseenden på Scharinska som var jättetrevligt. Onsdag och torsdag var ganska sega, i fredags gjorde jag mig av med mina möbler och fick Fias gamla säng, soffa och piano. Lördagen bjöd återigen på utgång och gårdagen var bara en seg dag, men jag var faktiskt en sväng på stan med Nina.
Idag är det nyårsafton och det känns egentligen bara jobbigt. Alla har så höga förväntningar, som om den här kvällen på något sett är magiskt, men för mig är det egentligen sämre än alla andra festkvällar. För till skillnad från en vanlig festkväll så har alla så många olika planer att det är helt omöjligt att få ihop alla på samma ställe, och så MÅSTE man ju ha så sjukt förbannat jävla roligt! Det är inte okej att inte ha roligt! Sjukt jobbigt bara tycker jag.
Anthon ska till Ålidhem, Victor och Adam ska vara på Teg, Tove ska äta middag hos Amanda och Nina ska vara hemma hos Stefan. Själv är jag bjuden till både Lärkträdet och min syster, två fester som säkert är jättetrevliga också, men jag har sagt till Nina att jag ska följa med henne. Visst, det kan absolut bli trevligt, det är inte det, utan det jobbiga är ju att jag vill vara med de andra också. Ni ser! Nyår suger!
Sen är jag helt klart extra bitter för att jag är sjuk och inte orkar tagga upp. Inte än i alla fall. Jag råkade sova till klockan två och känner mig alldeles mosig i huvudet. Kanske att man ska äta lite mat och bara gå och lägga sig igen, haha. Det skulle faktiskt vara väldigt skönt att bara typ ligga och titta på film, men det känns faktiskt onödigt överdrivet anti, för även om det är en överhypad högtid så vill jag ju gärna vara med mina vänner om de ändå hittar på något, haha.
Jag och Lord Wilhelm på framhoppningen
 
(Finaste Anette var med och fotade och filmade)

He rode in on a rainbow, carried by a unicorn, eating a cupcake

Alltså ja, vad säger man. Jag står faktiskt med på startlistan för julklappshoppningen nu, men utan häst, hahaha. Bea (som sköter kontakten mellan Arkum och Hippo) skrev till mig på facebook igår att Cobra tyvärr var upptagen så jag kunde inte tävla honom, men det konstiga var att jag aldrig anmälde mig på Cobra, jag anmälde mig på Lord Wilhelm, hahaha! Då kollade hon igen och det var det hon skrivit när hon skickade in anmälan så ja.. Han startar bara en gång så jag borde kunna tävla honom, men jag antar att jag får se vad de säger när jag kommer dit. Om inte annat så är Carisma fortfarande ledig så om jag av någon anledning inte får rida Hempa så får jag försökta ta revanch med henne istället - som jag faktiskt tänkte från början. Men men, finaste Anette har sagt att hon kan hänga med idag så jag kommer ha lite moral support oavsett vilken häst jag får tävla, haha. Det är även sjukt skönt att tävlingen är på eftermiddagen, jag menar, jag klev upp vid elva och hade inte försovit mig! Underbar känsla!
Förövrigt, idag ska jorden tydligen gå under, men jag har svårt att tro det eftersom på Nya Zeeland är det redan den 22 december och så vitt jag vet är de fortfarande kvar. Nu är det bara att vänta timme för timme och se vilka andra tidzoner som fortfarande lever. Men vem vet, det kanske hänger på att USA måste dö först?
Har ingen bild på varken Hempa eller Carisma
så ni får en på Mr. Mageno, mig och Ester från sommarbetet istället.

You humans are just monkeys in tennis shoes

Helt plötsligt blev allt så himla krångligt, hahaha. Idag kom startlistorna upp för julklappshoppningen, och jag står inte med på den heller! Jag stod inte med på startlistan till dressyren och nu inte heller till hoppningen. Det är som att de inte vill ha mig där! Haha. Nej men Arkum har skickat in min anmälan båda gångerna och har helt enkelt bara kommit bort på vägen.. Den här gången kommer det även vara privathästar med och till skillnad från dressyren tror jag att vi kommer tävla mot varandra. På dressyren tävlade de enskilt, men det står inget om det nu. Det är i alla fall 21 personer anmälda till häst 90cm (alltså 22 med mig) och en av de är faktiskt Bettan på Emmet! Sjukt kul att möta min föredetta ridlärare i en hopptävling, haha.
Ett annat problem är att grabbarna i The JCQ beställde effektpedaler som de skulle ha när de spelade in skivan, problemet är bara att paketet kom tre veckor efter att de har åkt hem, haha. Nu försöker jag och Martin att lista ut hur vi ska göra för att få iväg paketet till dem i England och det går väldigt dåligt. Vi hittar inget referensnummer och utan det kan de inte lokalisera paketet, och även om de gör det så kan de tydligen inte skicka det till England. Jag kan hämta ut paketet själv och skicka vidare det på egen hand, men jag behöver spårningsnumret för att kunna hämta ut det, haha. Så, hej oflyt!
 
Idag har jag hängt med Tove på stan vilket var väldigt trevligt. Vi gick en sväng på Utebutiken för att hitta myggnät med nervgift, hahaha! Sen skulle vi fika på Bibliotekscaféet men där satt såklart Mr. Bajs som jag inte sätt på två år så vi gick snabbt ut igen och slog oss ner på Rost istället. Fanny kom och gjorde oss sällskap ett tag innan vi alla begav oss hemåt. Toves kille Aaron kommer hit ikväll och de ska förbi på Scharinska och kolla på Lärkträdet och jag övervägde att följa med men jag kände mig inte säker. Nu ringde dock Anette och sa att hon också skulle dit med sina polare så jag är lite sugen på att gå nu faktiskt. Men ja, vi får se, jag känner mig väldigt trött.
Jag, Jimmy och Frida på britternas sista kväll i Sverige

Halloweenween sound fun!

Åh, jag fick inte rida Berra idag.. Jag hade verkligen sett fram emot det eftersom jag visste att han skulle säljas, jag visste bara inte att det skulle vara idag. Det var väl egentligen inte bestämt så men tydligen hade de fått tid för besiktning idag och när han gick igenom var det kanske inte den bästa idén att ha med honom på lektion. Så, sista lektionen med Berrabus var alltså förra veckan, tur att det gick bra!
Idag fick jag istället rida finaste lilla Mr. Mageno! Jag har haft honom vid markarbete tidigare, och även dressyr, men aldrig hoppat honom och det var väldigt roligt! Efter att ha ridit Berra i flera veckor så var det väldigt anorlunda att rida lillplutten. Mageno är mindre, yngre, piggare, vingligare, ärtigare.. Ja nästan raka motsatsen till Berra faktiskt, om man bortser från att båda är lite oförskämda, hahaha.
Vi skulle ha banhoppning och tävling idag vilket gjorde att jag inte hade så mycket tid på mig att vänja om mig, men jag tycker att det över lag gick väldigt bra ändå! Det är ju en hel del småmissar, vi kom konstigt in på hindren några gånger, jag var inte riktigt med över hindren.. vi var lite osynkade helt enkelt. Men jag på Mageno och Linn på Emmet var de enda av alla sex som tog oss igenom grunden felfritt och fick göra upp i en omhoppning! Jag fick börja och vi var rätt snabba faktiskt, men det var en sväng som blev lite hafsig där vi stannade upp lite och tappade nog några hundradelar, och sen blev även sista språnget heltokigt när han ångrade sitt sista galoppsprång mitt i det, hahaha. Vi red på 21,3 sekunder medan Linn och Emmet tyvärr red på 21,1 sekunder. Nära!
Eftersom det var sista lektionen och vi hade tid över så fick även de andra prova omhoppningen, och tur för både mig och Linn att Anders hade 4 fel i grunden för han var en hel sekund snabbare än oss! Efter det hoppade vi även bara oxern för att avsluta på något "snällt" och eftersom Rebecka kände sig givmild fick vi ta det igen på samma höjd eller högre, så vi avslutade på på 1m! (Banan låg på 80cm förutom de hindret som skulle hoppas åt båda hållen).
Det här var sista lektionen för terminen vilket kändes tråkigt, men på fredag är det julklappshoppning på Hippo och vårterminen börjar redan första veckan i januari (dock på en onsdag så det blir kombigruppen som första lektion för mig) om jag inte flyttar förstås (!!).

1 meter med lillskrutten!

But love the one you hold and I'll be your gold

Åh, jag drömde att jag varit i England och hälsat på grabbarna i JCQ (ett band som var hit och spelade in en skiva med min pappa som är hur goa som helst!) och jag måste erkänna att jag blev lite ledsen när jag vaknade, hahaha. Jag tror jag har drömt om dem fyra-fem gånger sen de for, det är sjukt störande! Det är väldigt svårt att sluta sakna folk om man drömmer om dem hela tiden. Men men, förhoppningsvis får jag träffa dem igen, de är verkligen underbara människor!
Apropå natten.. Åh.. När jag gick och la mig igår fick jag magkatarr. Jag hatar magkatarr! Men nu har jag haft det några gånger och tänkte på alla tips jag fått/läst så jag gick upp och drack ett glas yoghurt och sen tog jag ett gäng kuddar så att jag kunde sittsova vilket resulterade i att jag inte behövde ligga och vrida mig i tre timar innan jag somnade! Win! Dock måste jag erkänna att jag känner mig ganska mosig idag. Men men, bara att tagga upp, ikväll är terminens sista ridlektion och om jag ska rida Berra gäller det att ha lite ork i benen, haha.
 

Cause though the truth may vary, this ship will carry our bodies safe to shore

Hej, jag är dum i huvudet. Det var en jättedum idé att titta på filmen 2012 när den kom, och det är ännu dummare att titta på den nu, fyra dagar innan 21 december. Jag tror inte att jorden kommer gå under, men samtidigt kan jag inte låta bli att bry mig. Jag sitter och funderar över hur fort det skulle gå, om man skulle hinna samla hela familjen på en plats.. Jag mins inte varför, men här om dagen hamnade jag på Nasas hemsida och läste lite om jordens påstådda undergång och jag litar faktiskt på Nasa. Men å andra sidan, om man kollar på filmen 2012 så tror jag nog inte att de skulle säga till även om jorden faktiskt skulle gå under. Men det är en annan sak med filmen, hela poängen med att jorden går under är för att den blir överhettad, jag har svårt att tro att vi fortfarande skulle ha snö såhär nära inpå domedagen om det faktiskt var fallet. I och för sig går det ju väldigt fort, allt händer ju på typ en-två dagar, men jag tror nog ändå att temperaturökningen hade varit snabbare än så. Men men, om det är någon mer än mig som också tycker att det är lite jobbigt, gå in HÄR och det kommer kännas bättre sen. Och vad du än gör titta INTE på 2012 innan fredag, hahaha.
Solstormar är inte all bad!
 

Light travels faster then sound, which is why some people appear bright until you hear them speak.

Senaste tiden har jag fått rida Berra på ridningen och det har gått bättre och bättre för varje gång och jag har varit supernöjd! Han är faktiskt sjukt rolig att rida när han är lite mer framåt, haha. Jag har ridit honom i hoppgruppen fyra gånger i rad och även en gång i kombigruppen, dock gick den lektionen inte särskilt bra, haha. Men på tisdagar är jag den första som rider honom medan jag förra söndagen var tredje personen som red honom, och det märks att han själv blir ganska trött också!
 
Tyvärr blir det ju ingen julklappshoppning på Surf denna höst, vilket är synd för efter de här senaste veckorna hade jag gärna tävlat Berra! Och en annan anledning är att alla tävlingar den här hösten har gått åt pipan, hahaha.
 
Det började med klubbhoppning med Kate på Surf där vi fick två stopp och fyra tidsfel i 80cm. Men där var jag ändå nöjd, hon var uppstressad och eftersom vi inte vägrade tre gånger fick vi åtminstone rida hela grunden!
 
Dagen efter klubbhoppningen var det (i och för sig inte tävling, men) programridning med Fabian. Det gick JÄTTEDÅLIGT. Jag fick 51,nånting% i LB:1 och det kändes kiss, dock var det inte så oväntat eftersom jag inte hann rida fram och Fabian var både stel och spänd.
 
Nästa tävling var ridskolehoppning på Hippo (jag rider där genom Arkum) där jag tävlade 90cm med Carisma som jag aldrig suttit på tidigare, haha. Vi vägrade tyvärr ut oss på tredje hindret där de stoppat in läskiga grindar i en oxer (som inte var där första gången hon var inne på banan). Där var jag också nöjd i alla fall eftersom jag inte ridit henne tidigare och att höjden inte kändes jobbig alls för i princip första gången sen jag flög av Wendy för tre år sen!
 
Sen var det dags för klubbdressyr på Surf med Fabian, och även om det kändes mycket bättre än programridningen så gick det faktiskt väldigt dåligt igen! Vi fick 53,93% i LC:2.. Jag skäms nästan lite. Vi kom i och för sig 3a av sju, men ingen placering, och det var väl egentligen bara för att det gick ännu lite sämre för de fyra som kom efter mig. Det känns som att hoppning kanske skulle gå lite bättre.
 
Igår var det dressyrtävling på Hippo och den här gången red jag LB:1 med Cobra som jag inte heller ridit tidigare. Han hade inte särskilt mycket egen framåtbjudning men det kändes ganska bra ändå! Jag kämpade så att svetten rann och var rätt nöjd med mig själv! Jag tyckte att domaren hade varit rätt givmild med i princip alla de ekipage jag hade sett tidigare under dagen så jag hoppades att mina avbrott i galopperna inte skulle spela så jättestor roll. Men oj så fel jag hade! Det värsta jag vet när man tävlar dressyr är när man känner sig nöjd men tydligen har HELT fel! Vi fick 51,72%.. Återigen skäms jag!
 
Dresyyrtävlingen igår var dock sista droppen. Även om jag tidigare kände mig nöjd med Kate som tog sig över det läskiga hindret på tredje försöket, med Carisma som jag aldrig ridit tidigare för att det faktiskt gick super på framhoppningen, med Fabian som kändes mjukare på klubbdressyren än på programridningen, så är jag inte det längre! Nu känns det mest bara som att jag har haft dåliga ursäkter för att jag inte kan rida ordentligt! Jag är riktigt jäkla less alltså!
Men jag har en sista chans till revanch den här terminen tack vare Hippologums julklappshoppning på fredag. Jag hade först tänkt anmäla mig på Carisma och satsa på "gör om, gör rätt" men så fick jag hoppa Lord Wilhelm på en ridlektion och valde att anmäla mig på honom istället. Jag har inte fått det bekräftat än, men jag är första arkumare att välja häst, och igår var han fortfarande ledig så jag hoppas att jag får honom! Då JÄVLAR ska det gå BRA!
 
Jag blir bara så less, det känns som att jag inte tar mig någonstans i ridningen, eller nästan till och med så att det går bakåt vilket är allt annat än roligt. Därför hoppas jag verkligen att jag åtminstone är felfri i grunden på fredag, annars kommer jag verkligen känna mig värdelös! Och även om vinteruppehållet inte är särskilt långt så känns det som att ridlektionerna inte riktigt räknas om man alltid gör dåligt ifrån sig när något ska bedömas..
Så på fredag eftermiddag får ni hålla tummarna! För då ska Hempa och jag tävla i 90cm!

If I could learn to sing, like the birds in the trees

Bloggeliblogg!
För flera år sedan - innan min syster blivit insatt i Facebook ordentligt - skapade jag en sida som hette Sofia Henricsson. Den bara var där och gjorde ingenting, men i våras föddes Slow Fox och sidan har nu nästan 180 likes! När jag gick in och kikade idag såg jag även att den senaste veckan har räckvidden stigit med över 16 000%, hahaha. Jag har ingen aning om vad som hände, men tydligen har det blivit något slags ryck i Thailand.. Jag förstår mig inte helt på statistiken, men lite roligt var det i alla fall!
I September spelade hon även in Like The Birds med Hammock Sessions, ett väldigt fint initiativ där artister får spela in en låt live i en tagning på/i/bredvid deras Hammock! De är väldigt populära så det tar ett tag innan videon blir klar efter att den spelats in, men nu kan man äntligen titta/lyssna på Slow Fox (här i duouppsättning) live på Tonteknik! Jag tycker det blev jättebra och jag blir väldigt stolt över hur mycket som hänt för min syster senaste året!
Och apropå min syster så skulle vi egentligen hänga idag, men hon och Oskar har tydligen eventuellt dragit på sig magsjuka så det blev inget idag. Vi skulle egentligen gå och träna så nu ska jag försöka se om min självdisciplin duger för att jag ska ta mig till Iksu på egen hand, haha.
 
 

Hammock Sessions - Slow Fox - Like the birds @ Tonteknik, Umeå from Hammock Sessions on Vimeo.


O Tannenbaum, o Tannenbaum, wie treu sind deine Blätter

Först i tisdags, alltså efter andra advent, började jag göra det lite julfint här och byggde ihop min hemmagjorde adventsstake! Jag kommer inte riktigt ihår hur den såg ut första gången jag gjorde den, men den blev åtminstone finare än förra årets, haha.
Idag kom mamma hit med en gran till mig! Hon tog även med sig en hel del.. julgransprydnader (heter det så?) och en julstjärna att hänga i fönstret, så nu är det helt plötsligt jättejuligt här! Riktigt mysigt faktiskt. Cookies har redan varit på granen lite men jag har varit snabb med att säga åt henne. Frågan är ju bara vad hon hittar på när jag sover/när hon får sitt nästa tokryck, haha. Sen har jag haft lite julstämning innan också tack vare min kickass julspellista på Spotify, tex när jag har diskat, haha, men inte idag faktiskt. Man kan ju inte ta i för mycket. Höhö.


Igår hade jag tusentals planer, idag gjorde jag precis som vanligt

Ny design! Woo! Jag vet att den är ganska plain men jag var så sjukligt less på den förra, och jag har som varit sugen på att börja blogga igen men jag har helt enkelt inte velat med den gamla designen. Men men, förhoppningsvis bär det nya tag nu! YÄÄÄH!