Trött

Jag är så trött att jag inte orkar leta rätt på en bra fras att ha som rubrik. Jag är för trött för att berätta om gårdagens galenskaper/festligheter, men det var i alla fall kung så jag skriver om det imorgon. Jag har även en massa roliga bilder som kommer upp med det.
Idag har jag ätit ute och varit på årsmöte på SURF, men jag är alldeles för trött för att prata om det med, hahaha. Så ja... jag skriver väl egentligen bara för att säga att jag uppdaterar imorgon.

We stood outside the Chinese restaurant in the rain

Det snöar ute, och det har det gjort i över ett dygn nu vilket börjar bli lite irriterande. Det är vinter, I get it! Det är i alla fall varken snorkallt eller så varmt att det blir blötsnö, det kan man ju ändå låtsas som att man tycker är bra.
Jag tog bussen till SURF och fick gå genom byn för att komma undan lite snö, väl vid stallet orkade jag rock inte gå runt alltihopa utan jag gick ner för backen genom snön. Mötet gick väldigt bra, vi hade många roliga idéer på olika aktiviteter som vi ska försöka styra upp under året. Jag kan nog inte dela med mig av dem än, men  om vi får igenom några av våra planer kommer roliga saker att hända för både de yngre och de lite äldre ridskoleeleverna, samt för övriga klubbmedlemmar och även föräldrar. Det blir nog kanoners!
Zadra, en tjej som brukar rida ridskolans tokponny Pamela var där men hon hade gjort illa benet så hon kunde inte rida idag. (Med tokponny menar jag inte att hon är galen, bara lite för komplicerad för vanlig ridskolevärksamhet). Då sa jag, lite på skoj, att jag kunder rida så Nicole hörde med sin mamma och hon sa att det var okej! Det var väldigt roligt i alla fall, jag har aldrig ridit Pamela förut. Hon var lite trixig, men det är svårt att hitta knapparna på en häst första gången. Hon var lite rädd för dörren och en pall, även om hon fick nosa på dem men annars skötte hon sig fint. Nicole tömkörde Mirando samtidigt och vid några tillfällen fick han knäppryck och då blev hon lite rädd. Hon var fin i både trav och skritt om man bortser från att hon kombinerade känslighet för skänkeln och att inte lyssna på den. Galoppen var lite knepigare, den var svår att fatta och hon sprang mest när hon väl kom igång. Men jag är nöjd ändå. För att vara första gången på en lite speciell ponny så gick det faktiskt ganska bra!
Nu sitter jag inte helt oväntat framför tvn och tar det lugnt. Jag har inte blivit värre så jag misstänker att det var en klassisk morgonförkylning. Vad som händer ikväll vet jag inte än, men om inte annat är det ju sista delfinalen i Melodifestivalen, hahaha.





I thought I was a fool for no one, oh baby I'm a fool for you

Hurra, idag kom förkylningen! Redan i söndags visste jag att jag skulle bli sjuk, inte för att jag hade några symptom utan för att typ hela världen var det och då skulle jag nog också bli det. På måndagen och tisdagen kom det klassiska min-hals-gör-ont-så-imorgon-blir-jag-sjuk känslan och på onsdagen blev jag förkyld. Dock väldigt lite, och det blev knappt värre varken på torsdagen eller igår. Igår misstänkte jag rent av att det inte skulle bli värre, men jag hade fel.
Det är inte så farligt egentligen, det är bara lite värre och lite tydligare. Hostan är gross, huvudets favoritsyssla är att producera snor och slem, det känns som att jag har grus i halsen och inte nog med att jag har lock för öronen så känns det som att jag har lock för hela huvudet. Lägg till lite huvudvärk på det så sitter ni min position.
Lite surt att det skulle vara just idag eftersom jag eventuellt faktiskt ska hitta på något ikväll, plus att det är US-möte på SURF om ca 2 timmar. Men men, det är bara att bita ihop, så illa är det faktiskt inte. Jag har ingen feber och jag har tagit en värktablett för halsen, sen får jag väl ta det lugnt ikväll om det inte känns bättre.

Failure is not falling down but refusing to get up

Jag trodde inte att det skulle kunna bli mycket värre, men jag hade nog fel. Den här dagen suger värre än de gångna fyra veckorna tillsammans och jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Jag vill hjälpa till, men jag får inte. Jag skulle troligen må bättre om jag fick göra något, men ja...
Jag tycker inte om tanken att det är helg. Jag vill inte gå ut men det är den värsta tiden att sitta hemma. Jag borde äta något men allt jag fick i mig var en banan och jag tvivlar på att det blir mycket mer. Jag kan inte komma på något jag vill äta över huvud taget, inte ens choklad som är det bästa som finns.
Jag kommer nog åka till Malmö i alla fall, men jag är fortfarande inte säker. Det närmar sig nu men jag vill helst inte tänka på det. Jag hoppas jag kan övertala Camilla att skjuta upp dressyrtävlingen en helg vilket inte ser helt omöjligt ut eftersom det är så få som har anmält sig. Då behöver jag inte tänka på saken längre, och dessutom kommer man eventuellt få delta på två hästar/två klasser vilket kanske kan locka in lite mer pengar. Det hela hänger egentligen på SURFs årsmöte på söndag. Alla medlemmar över 15 år har rätt att rösta fram en ny styrelse, och jag hoppas att alla utnyttjar det. Och att de bara röstar på nya personer, gamla styrelsen MÅSTE BORT.
Förresten så är jag med i US (ungdomsstyrelsen) på SURF nu, de hade årsmöte när jag var på väg hem från Märsta så jag kunde inte vara med, men jag blev framröstad till vice ordförande, samt DUS-representant vilket betyder att det är jag som kommer få representera styrelsen om det blir möten med kommunen etc. Imorgon har vi vårat första möte, så efter det kan jag nog skriva lite mer om vad det är vi ska hitta på.

Uttråkad och lättroad


I never said thank you for that, now I'll never have a chance

Jag hittade en hemsida som specialiserar sig på ridresor, och jag är nu helt i extas! Jag har bara kollat igenom ett fåtal av länderna de hade att erbjuda och vill redan åka till alla ställen jag läst om. Dels hittade jag ett ställe i Portugal där man får träna både dressyr och hoppning på hästar utbildade upp till Grand Prix-nivå, ett ställe i Irland där man får träna både dressyr och banhoppning men framförallt terränghoppning vilket jag har varit rätt nyfiken på i flera år. Det fanns även ett ställe i Skottland dit även min syster Fanny var lite sugen på att åka, dels är det Skottland, och dels är det en blandning av dressyr, hoppning och uteritter i grupper uppdelade från nybörjare till erfarna ryttare. Det kostar ju dock några tusen kronor, och då ingår inte resan, men det är nog absolut något värt att spara till. Mitt problem är ju bara att jag inte har så mycket pengar att spara, och att jag har massa andra saker jag vill göra också. Till exempel åka till USA och gå på min fyrmännings bröllop och spara ihop till att köpa häst själv en vacker dag. Men jag blev så otroligt taggad på en sån resa att jag nog prioriterar det högre än sparandet till egen häst. För att ha egen häst måste jag ju ha en fast inkomst, det krävs inte för en veckas ridning i utlandet. Jag skulle ju helst vilja se att jag kunde göra det redan i sommar, men eftersom bröllopet är i sommar kan det bli svårt att få ihop pengar till båda (särskilt eftersom jag har svårt att få ihop pengar till det ena...). Resorna jag hittade gick mellan 7000-12500kr och då är det bara de tre resorna jag har fastnat för hittills. Men sen måste man ju försöka vara en aning realistisk också. Eftersom resan inte ingår är det ju lättare att lägga ut 12500kr för en vecka i Portugal än om jag skulle hitta en liknande resa till Australien där resan går på lika mycket därtill. Inom Europa kan man ju komma undan med bara någon tusenlapp för resan. Det är något att sträva efter i alla fall!
Är du också sugen? Sidan jag har tittat på hittar du här.



I know what I should do but I just can't turn away

Nu har jag haft ont i magen i över fyra veckor, det känns rakt åh helvete måste jag säga. Jag tänkte lite på saken och kom på att det är ungefär fyra-fem dagar de senaste veckorna jag INTE har haft ont i magen. Och nu pratar jag inte om mensvärk, utan ångest. Jag vet ingenting om Det och det är väldigt tärande. Chansen att inget har förändrats är lika stor som att allt har gått åt helvete ur min synvinkel utan att jag har fått någon information över huvud taget. It's killing me.
Jag har suttit och tittat på folkhögskolor idag i alla fall, både kring Stockholm och Uppsala, men jag hittade ingen som var direkt lockande. Om jag nu skulle flytta till en annan stad skulle det ju vara skönt att veta att jag har en chans att läsa upp mina betyg när jag nu känner för det, men man vill ju också gå någonstans där man tror att man kommer trivas. Den som var mest lockande visade sig ligga i Dalarna, och jag vill nog helst flytta någonstans där jag känner någon redan. I och för sig tror jag att det var där Arvid, Hedvigs bror, går, men ja.. Jag är ju taggad på Uppsala eftersom jag har Katja och Daniel där, eller Stockholm som ändå ligger rätt nära, och jag har ju mina kompostpojkar i närheten. Dock funderar jag lite på att det skulle vara trist att flytta till Stockholm om Nina kommer hem från Mexico och bestämmer sig för att bo i Umeå. Men hon planerar ju i och för sig att flytta tillbaka till Mexico efter ett år, så det skulle ju bara betyda ett år till i Umeå för min del m jag vill bo där Nina bor. Åh.. Vi får se helt enkelt. Jag vill nog ändå inte flytta innan sommaren, och om jag har sommarjobb på Waldorf kanske det är lika bra att stanna här för det också, man får ju ändå bra betalt och man kan bestämma själv när man vill vara ledig. Det som skulle få mig att flytta redan till sommaren är ju om jag skulle få något annat kickass sommarjobb, typ på Ikea. Men ja.. Vi får se...

When the dance is through it's me and you, c'mon would it really be so bad?

Fannys kompis, jag tänker inte nämna några namn, ringde från sjukhuset och berättade att hon måste operera ut blindtarmen. Man tänker inte så ofta på blindtarmen, det är ju inte många som har problem med den, och vi människor har ju ingen användning av den heller. Djur använder den för att processa gräs. Hur som helst.. När jag hör om folk som måste operera sig känner jag mig ändå lite lyckligt lottad som inte varit med om jättehemska grejer i jämförelse. Eller ja, på senare år har jag ändå lyckats med lite värre grejer än när jag var yngre.
Jag har ju till exempel aldrig brutit något, eller varit så sjuk att jag måste åka till sjukhus. För lite mer än två år sen var jag med om min första värre skada när jag även svimmade för första gången. Jag svimmade två gånger under en kortare period vilket ledde till att jag slog upp ett jack i huvudet så att jag fick åka till vårdcentralen och sy. Jag har aldrig sytt förr heller så det var lite obehagligt, särskilt eftersom jag hatar nålar och de var tvungen att bedöva fem gånger innan de sydde tre stygn och jag kände typ allt.
Sen i somras hade jag väl mest bara otur, och det var ju inte allvarligt, men det är ju ändå sånt som känns i flera dagar. Vi höll på att lägga stenläggning på Waldorf och min syster råkade tappa en sten på min hand när jag själv höll i en vilket resulterade i en vidrig blodblåsa. Det var inte jättemysigt, men inte heller så farligt som sagt.
Efter det var det ju avramlingen i höstas, det var riktigt jobbigt. Det var en hemsk upplevelse och det gjorde ont i flera dagar. Dessutom gick det ju inte jättebra på ridningen efter det heller, jag blev nog lite rätt. Det var tur att ridskoletävlingen var veckan efter då jag fick tillbaka en massa självförtroende av att ta hem fjärdeplatsen. Sen igår då, det var ju inte särskilt allvarligt det heller, men det finns en chans att fingret kommer läka som det är, att det kommer vara en spricka i det sen men det är svårt att säga. Ärret på näsan kommer nog vara kvar, men den är inte alls lika knölig längre!









It's only in your head you feel left out and looked down on

Åh ljuva tv, åh ljuva tv-serier, åh ljuva soffa.
Jag och Fanny for till Ica och handlade lite, så jag känner inte att jag inte gjort något alls idag, det är skönt. Dessutom har jag sökt ett awesome jobb idag, men jag tänker nog inte skriva det här förrän jag vet mer. Mycket för att jag inte vill att alla andra ska söka jobbet också, hahaha. Dessutom har jag kollat upp en massa andra jobb jag har tänkt söka i både Umeå, Stockholm och Uppsala, men jag känner mig inte superpigg just nu, så det får vänta lite. Dessutom har jag funderat på det där med att flytta, jag vill nog göra det men eventuellt inte före sommaren. Om vi får en chans att tävla i lokala hopptävlingen i april så vill jag ta den. Sen kan jag flytta, hahaha. Men ja, det är svårt det där.. Om jag skulle få jobb här kanske jag inte vill flytta längre. Åh, allt det där är en enda röra... Jag räknar med att det löser sig på ett eller annat vis. Nu ska jag återgå till att tycka synd om mig själv eftersom jag har ont i hela kroppen och titta på House.



Anyone can find the same white pills, it takes my pain away

Jag har redan sen i måndags vetat att jag ska bli sjuk, och igår kände jag att det snart var dags. Därför satte jag ingen väckare för idag eftersom jag tänkte att det kan bli skönt att bara sova en väldans massa. När jag vaknade tänkte jag att klockan var typ tolv, det är ju så länge jag brukar sova oavsett när jag gått och lagt mig. Det kändes ganska lyckat faktiskt, tills jag satte mig upp och tittade på klockan. Den var 08.55. Vilket totalt misslyckande!
Mina öron gör ont, det brukar jag inte vara med om, sen är det halsen såklart, annars är det inte så illa än. Jag misstänker att jag kommer få feber, men än så länge är det lugnt. Jag brukar ju inte få det, men man vet aldrig. Dessutom äter jag ibumetin mot halsen så jag kommer nog inte kunna kolla om jag får feber.

Den här dagen kommer spenderas framför tvn, inte en chans att jag går ut idag! Det må vara fantastiskt väder ute, men det är snorkallt och jag vill inte bli sjukare. Det kommer jag ju bli ändå, så varför frysa också? Enda chansen att jag går ut är om jag får skjuts till ICA där jag kan köpa glass, hahaha.

When I was down she was full of advice, cause she'd been there once or twice

Ridningen idag gick jättebra om man bortser från att jag faktiskt föll av, hahaha. Vi var bara tre stycken vilket kändes väldigt lyxigt! Jag red Ryza och som vanligt var det lite segt i början, men så fort det kommer in lite hinder i bilden brukar det bli lite mer fart på henne, och det blev det. Först hoppade vi en liten sockerbit och det gick lite halverst, men jag kortade stiglädret ett hål och skänkeln la sig direkt mycket bättre och efter det hade vi lite mer flyt. Sen hoppade vi två stigsprång, ett på varje diagonal och det gick rätt bra. Första vändan blev det ett stop, men det var mitt fel, och andra hade koner under främre bommen så hon tvekade lite först, men sen flöt allt på bra. Vi hade en tvåkombination med två språng emellan och det blev perfekt typ varje vända, det var skoj!
Efter det höjde Camilla upp lite och vi satte ihop allt. Det gick jättebra över lilla, genom kombinationen, över första stigsprånget, men det andra var ännu läskigare nu. Hon hade jättefin bjudning mot, men dog en Wendy och tvärnitade. När jag ramlade av försökte jag ta mig så långt ifrån hinderstödet som möjligt, hahaha, jag ville inte slå sönder ansiktet igen. Jag landade med rumpan på en sockerbit, så ett blåmärke är nog att vänta, sen rev jag även upp mitt finger mot tygeln. Jag märkte det inte förrän jag såg blodet på ridbyxan, haha. Men ja, jag är ändå nöjd.
Nu sitter vi och tittar på skidskytte-stafetten, det är riktigt spännande och vi tror att ryssarna är dopade.



I've got no secret purpose, I don't seem obvious do I?

Idag är en mycket bättre dag än gårdagen. Jag for ner på stan till Arbetslivsresurs för en "föreläsning" om studier, det var en tjej som jobbar där som också är studievägledare som informerade om vuxenutbildningen, kvalificerad yrkesutbildning och universitetet. Det var rätt trevligt och väldigt lärorikt. Efter det gick jag och hämtade ut nästa vända p-piller och lämnade in kvittot tillsammans med övriga papper till Socialen, så snart får jag nog pengar!
Efter det träffade jag Adam och Björn som drog runt på stan och hängde med dem ett tag. Det var väldigt längesen jag träffade Adam så det var trevligt. Jag stötte i och för sig på honom i söndags när jag kom hem från Märsta, han hade precis kommit hem från Skellefteå men det var bara några minuter. Det är synd att de ska ner till Ö-vik och spela i helgen, annars hade jag försökt tagga dem att hänga med på Sketch, men men. Kanske nästa gång.
På stan såg jag en fin skyllt där de förklarar så snällt att om du är fattig eller sniken kan det svida i plånboken. Om man blir påkommen med en falsk sms-biljett måste man böte 1200kr! Det är mycket pengar. Skönt att jag kommer få pengar till månadskort från socialen, hahaha.



If I'm gonna tell it then I gotta tell it all

Nu är jag hemma igen! Sorgligt nog vantrivs jag redan så mycket att jag till och med saknar bussresan hem. Men men.. Nu tänkte jag berätta lite om min resa!
När jag startade hemifrån hade jag hoppats på fint väder, men hela vägen från min ytterdörr till Katjas snöade det. Resan gick väldigt bra och man bortser från att det var väldigt kallt på bussen, och att fönstret immade igen så att jag inte såg något, haha. Men det gjorde inte så mycket, efter ett tag tinade det fram så då kunde jag titta ut bäst jag ville. I Sundsvall bytte jag till tåget vilket var att föredra då det var varmare och jag dessutom kunde ligga ner på mina två stolar.









I Uppsala var jag rätt kass på att använda kameran, jag hade några moments när jag var ute och gick då kameran kom fram, men det kunde varit betydligt bättre. Men men, vad kan jag göra åt det nu? Det var rätt kallt där nere, men det gjorde inte så mycket, jag tänkte inte på det så jättemycket. Både onsdagen och torsdagen tog vi det mest lugnt, tittade på tv och chillade. De två dagarna hade jag konstant ont i magen av all skit som varit den senaste tiden, men på fredagen gick det över. På torsdagen for jag en sväng förbi Ikea och jag och Katja var även en sväng på stan där jag köpte en jättefin midjekjol med guldknappar och ett blå-vitrandigt linne som jag tänkte ha på mig under fredagskvällen.











På fredagen gick jag med Daniel till Ica Väst, det var rätt mysigt att gå på promenad men på hemvägen var det motvind så jag tappade nästan känseln i hakan, hahaha. När vi kom tillbaka hade Katja kommit hem från skolan och alla tre var dödströtta så vi la oss och sov en stund. Katja och Daniel klev upp efter typ en halvtimme men jag var så trött att jag sov i nästan två timmar. På kvällen var det dags för tacomiddag innan vi började göra oss i ordning för utgång. Daniel hade tänkt hänga med, men eftersom han var lite sjuk så stod han över, så jag och Katja vandrade iväg mot Birger Jarl på egen hand. Kvällen blev fantastiskt rolig; fötterna överlevde en helkväll i högklackade skor, vi dansade jävel med både främlingar och bekanta och efteråt blev det obligatoriska fyllekäket inhandlat på Max tillsammans med Kahina där två Holländare tyckte att vi var väldigt intressanta, haha.







På lördagen snöade det, det var -16°C ute och det blåste en väldans massa. Efter en dusch och lite frukost packade jag ihop alla mina grejer och gav mig av på väg mot Märsta! Först fick jag och Katja vänta i 20 minuter på bussen som skulle ta oss till tågstationen, Katja skulle hämta upp sin mamma och syster och jag skulle hoppa på Upptåget till Upplands Väsby, vilket gjorde att jag blev väldigt frusen och frös i princip hela vägen till Joel. Resan gick bra och de förseningar de hade rörde mig inte särskilt mycket då jag hade en hel del flyt. Jag behövde inte betala för resan eftersom det aldrig kom någon konduktör på Upptåget, och när jag kom till Upplands Väsby var pendeln försenad men till min fördel. Tåget skulle egentligen gå 15.32 men hade fått en ny tid: 16.00. Jag kom dit typ 15.50 så för mig var det bara bra. När jag kom till Märsta plockade Joel upp mig och hans storebror David som kom med regionaltåget från Uppsala.



Vi for hem till Joel där Sorry Let's Bowl låg och sov på soffan. Efter att David klippt Joel och vi suttit och pladdrat lite i vardagsrummet var det dags att dra till Garage för soundcheck. David körde halva gänget medan jag och Björn åkte med Tim och Jocke som kommit med bil. Vi hämtade även upp Axel på vägen. Väl på Garage hade de diverse problem med att bygga ihop ett komplett trumset, men efter ett tag löste det sig. Sen tror jag inte att någon led någon direkt nöd, folk lekte bartender och hade bara trevligt medan vi väntade. I slutändan blev det Turnleft som fick dra den riktiga soundchecken eftersom de var flest och ändå använde allt som både SLB och Komposters behövde. Så vi gick över till Ica för att köpa lite middag innan vi drog hem till Jocke där det var förfest med Melodifestivalen. Jockes syrra Frida var kvällens chaufför vilket jag tycker var väldigt bra gjort av henne eftersom det alltid behövdes köra minst två vändor. Jag och Jenny stannade längst och fick sen fara på lite sightseeing eftersom Frida skulle hämta upp sin farmor och några vänner också.



Kvällen på Garage var kung! Först var det SLB som spelade och efter det Turnleft, tyvärr måste jag ju erkänna att jag bara hörde dem på håll eftersom vi satt nere i källaren och snackade under tiden. Sen var det Komposters tur och det märktes att de var på hemmaplan. Stämningen var på topp och bortsett från Joels trasiga byxor och ett krossat glas gick allt bra. Jag var på kalasbra humör hela kvällen, jag är sjukt glad att jag for ner.























Efter spelningen for vi tillbaka till Jocke och det kom ungefär dubbelt så mycket folk som innan spelningen, haha. Allt var bara sjukt trevligt, mycket skratt och mycket prat men efter ett par timmar blev Axel less och jag med så jag promenerade hem med honom och fick sova i deras gästrum. Det var fantastiskt skönt med tanke på att jag bara sov 4,5 timmar. Hade jag stannat hos Jocke med alla partymänniskor hade det nog inte blivit så mycket sömn.



Jag hängde med Axel en stund på morgonen innan det var dags att ge sig av mot Stockholm. Det var jättefint väder ute för första gången på hela veckan och jag njöt av solskenet och fågelsången. Jag missade dock bussen jag hade tänkt ta, jag var nästan uppe vid vägen när den for förbi, men i det fina vädret hade jag förtroende för att SL skulle klara tiderna rätt bra vilket stämde. Nästan buss kom en kvart senare vilket resulterade i att jag missade pendeltåget jag hade tänkt ta och nästa gick en halvtimme senare. Men jag hade rätt om SL, vi var bara fyra minuter sena in till Centralen vilket gjorde att jag hade nästan en hel timme på mig på innan bussen gick i alla fall. Så jag köpte lite mat på Burger King innan jag satte mig vid bussgaten och väntade på att få kliva på bussen.



Väl på var det svinkallt, inte förrän efter Uppsala kunde jag ta av mig skorna för först då slutade det vara kallt. Resan gick bra, men jag kände mig lagom mosig efter några timmar på bussen. Jag roade mig med att lyssna på musik, tänka på helgen som varit, fantisera fram ett liv som skulle vara bättre än det jag har nu och ritade lite på hoppövningar man skulle kunna göra på ridlektioner vilket vi fått i läxa efter teorilektionen på ridningen förra veckan. I Tönnebro var det inte lika fint väder som i Märsta, det blåste och var väldigt kallt men det var skönt att sträcka på benen. Efter det satt jag dock ner hela vägen hem vilket fick hela min kropp att värka. Vi var 35 minuter sena och Fanny som skulle hämta mig var inte där. När jag ringde henne berättade hon så fint att hon visste att hon var vaken av en anledningen men inte vilken, hon hade helt glömt bort mig, haha. Men hon kom och hämtade mig vid halv tolv och sen var jag hemma. Det var sjukt skönt att få sova i en riktig säng, och att få sova länge.



FLER BILDER FRÅN RESAN FINNS HÄR!

Nu är jag hemma och det känns nästan som att jag inte varit härifrån alls, som att de senaste dagarna varit en dröm men det är skönt att veta att det inte är så. Dock känns det lite hemskt att vara hemma, jag vantrivs så fruktansvärt i min vardag, men det löser sig säkert. Nu sitter jag och tittar på de tv-serier som jag missade förra veckan och funderar på vad jag ska göra åt allt. Kanske jag ska städa mitt rum, bara för att ha någon slags förbättring. Det blir nog bra ändå.

You're so ugly when you cry

Både jag, Daniel och Katja är helt insatta i Cougar Town nu, vi tittadep ådet både i förrgår kväll, och igår. Dessutom sneakade jag och Daniel lite och tittade på ett idag medan Katja är i skolan, hehehe. Men ja, vi ska ju troligen ut på BJ ikväll och imorgon åker jag till Märsta när Katjas mamma och syster kommer hit så vi kommer troligen inte hinna titta på det något mer tillsammans. Jag skulle ändå kunna se avsnittet igen om det skulle vara så, haha.
Det snöar en massa här nere nu, och enligt SMHI kommer det fortsätta så hela helgen. Stockholm har till och med fått en Klass 2 varning för snöfall och drivbildning, och de säger att det kommer snöa ca 2-3 dm. Jag hoppas bara för allt i världen att jag inte blir tvungen att vänta i hundra år när jag ska till Märsta, men framförallt att allt fungerar som det ska på söndag. Det skulle kännas lite surt om jag skulle sitta fast på pendeln någonstans halvvägs till Stockholm och missa bussen hem till Umeå. Kanske borde lägga till Ybuss telefonnummer så kan jag ringa och fråga om de kan hämta upp mig på vägen, hahaha. Det vore väl något?
Jag har inte hört något mer från Hilda så jag gissar på att hon inte kommer hit, det är lite tråkigt men jag förstår om hon inte kommer. Det är ju omständigt att åka iväg bara sådär, det kan ju vara bra att få planera lite. Jag kände ju själv när jag for iväg att det gick rätt fort, men då drabbas ju jag av resfeber också, haha.
Katja är som sagt i skolan och Daniel diskar. Jag känner mig lite dum som inte gör något, men jag diskade igår i alla fall, och jag kan försöka hjälpa till med middagen istället. Det är bara så trångt i köket, haha. Om inte annat kan jag ju diska efteråt så.

There are certain people that you just keep coming back to

Tjoho, idag har jag köpt lite kläder! Ett randigt linne och en jättefin svart midjekjol med guldknappar. Jag borde egentligen inte slösa massa pengar eftersom jag knappt har råd att åka hem, haha, men jag har fått låna lite pengar av min pappa och min syster, och enligt socialens bidragsmall ska man få köpa kläder för 520kr i månaden så det känns inte så farligt, haha.
Mitt besök på Ikea blev lite kort, jag har ju som sagt inte så mycket pengar så jag vågade inte riskera att stanna för länge och slösa pengar på onödigheter, vilket jag är väldigt bra på. Det blev två lampor till pappa och sen halogenlampor till dem, till mitt rum och till Fanny. Så det blev bara en massa lampor.
Eventuellt kommer Hilda hit imorgon vilket vore galet roligt! Det är inte säkert men jag hoppas. Sen är Stina i Stockholm hos sin syster och det finns en liten chans att hon kommer till Märsta på lördag vilket vore kung, men troligen hänger hon med sin syster. Jaja, det får jag väl se när det gäller.
Nu ska jag titta på Top Model med Katja och dricka upp min drickyoghurt och efter det.. Tja vi ser väl!

Oh, I can't talk to that girl, sh-sh-she makes my studder come back

Katja och Daniel står i köket och gör spenat och fetaost paj till middag medan jag sitter här och slappar. Jag känner mig lite kass som inte hjälper till, men jag har som ursäkt att vi aldrig skulle rymmas tre pers där inne, jag har jet-lag från tåget och jag är bara allmänt lat och trött men jag tänkte att jag kan diska sen eller något, haha.
Jag tänker åka på Ikea imorgon, jag är riktigt taggad faktiskt. Det är något med det där varuhuset, jag tror jag är lite smygkär i det, haha. Väl i Fyrislund tänkte jag dra en sväng på Hööks också, visst jag har inga pengar att köpa något men jag kan ju i alla fall prova saker och se om de passar, sen kan man önska sig det i födelsedagspresent!
Det var just reklam för Cougar Town på tv, men det kommer först i mars. Det gör inget dock för vi hittade det på tvshack där man kan streama det! Så det lär jag och Katja roa oss med ikväll när Daniel drar iväg och går på lina. Jag var faktiskt lite smygsugen på att dra och titta på, men som Katja sa: "Det är långt bort, det är kallt och det är roligt att titta på i typ 5 minuter" så det blir nog inge av. Känns dumt att hänga med och titta på själv, för jag skulle ju misslyckas totalt om jag skulle försöka gå på lina själv, haha. Om han gör det imorgon också kanske man kan gå då.
Det är inget direkt kalasväder här, det snöade hela vägen från Umeå och ner men det gör inget. Kanske att det blir fint väder imorgon.
Det kommer bli lite knapert med bilder när jag är här, men det kommer upp från resan när jag kommer hem, troligen på måndag! Men google-bilder kan ni få i alla fall!



And even when your hope is gone, move along, move along just to make it through

Nu känns allt bättre! Jag kom till Uppsala för lite mer än två timmar sen, och Katja kom och mötte upp mig med sin cykel för jag orkade inte släpa min förvånansvärt tunga väska hela vägen hem till dem. Jag hade tänkt packa lätt, men det misslyckades jag tydligen med. Jaja, det kunde varit värre, der SER i alla fall inte ut som att jag har särskilt mycket med mig, haha.
Nu sitter jag här vid Katjas dator medan hon tittar på Scrubs på tv och Daniel sitter vid sin dator. Jag känner redan att det var en kalasbra idé att åka hit, jag tror de här dagarna kommer sitta som handen i handsken ur ett mitt-liv-är-faktiskt-inte-helt-värdlöst perspektiv. Ikväll ska vi äta spenat och fetaostpaj, och säkert chipsen jag köpte med inte åt på resan hit. Imorgon åker jag eventuellt en vända till Ikea medan Katja är i skolan, inte bara för att jag älskar stället utan också för att varken jag eller Fanny har någon aning om var glödlamporna jag köpte på Ikea i Göteborg är någonstans så jag måste köpa nya.

Resan hit gick bara bra, jag mådde inte direkt bra där i början, men ju längre söder ut jag kom desto mer släppte det. Med bra musik och Marian Keyes "Änglar" blev allt lite bättre. Allt suger fortfarande, men jag har hopp om att det löser sig i alla fall. Vem vet, det kanske försvinner imorgon eller om en timme men just nu är det bra och det räcker gott för mig.

For a smile they can share the nigh, it goes on and on and on and on

Nu ska jag snart bege mig hemifrån, det känns lite tungt eftersom det är -14°C ute, men men. Någon frukost har jag inte fått i mig, men det känns inte så illa, det är ju inte som att jag inte kan äta på bussen.
Jag sov jättekonstigt inatt och drömde som vanligt lika konstiga drömmar, men ingen relaterad till.. någon av de grejerna som stör mig just nu vilket var väldigt skönt. Dock känner jag det i bakhuvudet. Men så länge jag hinner sätta mig på den där bussen så är jag nöjd, väl ombord kan jag älta bäst jag vill.
Åh, Greger får inte följa med och det känns lite trist. Jag har verkligen vant mig vid att sova med honom nu, men det känns inte schyst att pula ner honom i väskan bara sådär. Jag klarar mig nog utan honom, hoppas jag haha.
Jaja... Nu far jag!





A singer in a smokey room, a smell of wine and cheap perfume

I feel like crap och egentligen förstår jag inte varför men det suger. Jag är i efterhand missnöjd med mitt val av färdkost, jag har inte packat och är inte alls peppad på att göra det nu heller. Jag vill inte kliva upp innan klockan sju och egentligen inte åka buss klockan åtta på morgonen. Jag vill till Uppsala, men jag önskar att det var lättare. Åh, värdelösa värdelöshet. Jag HATAR den här känslan, jag HATARHATARHATAR den! Det är den värsta känslan jag vet och jag vill bli av med den, men den vill inte låta mig vara ifred. Sughelvetesjävlaäckelskit. Kan inte någon bara.. hjälpa mig? Åh, blä blä blä blä blä blä blä blä blä. Nu ska jag försöka göra något annat, men det lär bli att jag sitter vid tvn och sen slänger ner saker på måfå i väskan för att sen somna för sent och vakna upp i Uppsala med bara fel grejer. Kung.

This is what I do and I do it pretty good

Jag skulle vilja hoppa tillbaka i tiden en bit, till strax innan jul, då var allt bra. Min första jul på flera år då jag faktiskt tyckte om julen, vi var ner till Göteborg och såg Eddie Izzard, jag fick Greger, jag och Thomas slappade mest hela tiden, familjen från Malmö kom upp. Ljuvliga tider. Det är tur att jag ska ner till Uppsala, det kommer bli jävligt roligt och förhoppningsvis slipper jag tänka på allt i några dagar. Det jag vill allra mest dock är ju att allt ska bli bra igen. Det kan ju bli det, men ju längre tid det går desto svårare har jag att komma ihåg de ord som tydde på det. Just nu känns allt bara kört, och det kan det ju vara också men jag vet inte. Det är ett annat problem, jag VET inte, jag måste bara vänta. Det är ju värt att vänta om det löser sig, men det känns samtidigt jävligt illa om jag väntar och det aldrig blir bra igen. Åh! Jag kan inte sluta älta det, jag tänker på det heeeeela tiden.
Nu har torktumlaren i alla fall blivit klar efter 100 år så jag borde börja packa. Dessutom kom pappa och hämtade upp mig när han for och handlade så jag slipper gå någonstans, hahahaha. Nej, men, ja... packa.

I'm coming up only to hold you under, I'm coming up only to show you wrong

Jag älskar att drömma om det är konstiga och roliga saker. Allt för bra saker är inte lika kul eftersom man blir så ledsen när man vaknar och inte inser att det är på riktigt. Det värsta är dock när man blir besviken eller ledsen i drömmen och känslan vägrar försvinna när man vaknar. I vissa fall, till exempel mardrömmar, blir man mest lättad när man vaknar och inser att det var en dröm. Men i mitt fall drömmer jag om saker som får mig att må ännu värre när jag vaknar. På senaste tiden har det bara handlat om en grej, och det är fruktansvärt frustrerande. Mitt ovetande i vaket tillstånd är illa nog, nu måste jag alltså leva med att mitt huvud gör allt värre medan jag sover. Sug.

Det finns knappt någon mat i vårat hus just nu, det är lite irriterande. Jag funderar på att åka till Ica Maxi och handla inför morgondagens resa, färdkost är halva nöjet, hahaha. Varför just Maxi? Jag vet faktiskt inte, jag trivs där bara. Och jag har fått för mig att det är snäppet billigare än på Kvantum. Dock gruvar jag mig som vanligt för att gå ut, men jag antar att jag borde.

Det är teori på ridningen ikväll och det känns lite tråkigt. Ridningen hade ju varit perfekta sättet att bli utmattad på så att jag kan somna ikväll. Bussen går nämligen 08.05 imorgon. Åh, det kommer bli kalasbra att åka till Uppsala tror jag, jag behöver det.

I can't believe I was so wrong about that guy

Nu har jag hämtat ut min biljett till Uppsala! Dessutom har jag köpt "Party Feet", inlägg för klackskor så att fötterna inte dör riktigt lika fort, och tre par strumpbyxor. Det är ju en förbrukningsvara så med jämna mellanrum köper jag nya, dock är jag inte lika bra på att slänga bort gamla vilket gör det svårt att hitta de som inte är trasiga, haha. Apropå att slänga bort gamla saker så tänkte jag rensa min väska. Jag lägger i mer och mer grejer hela tiden och är väldigt dålig på att plocka ut saker igen. Det sorgliga är att nu när jag tömde den åkte nästan allt tillbaka igen, bortsett från lite skräp och gamla kvitton, haha. Här har ni allt som jag bär runt på heeela tiden.



I min väska finns: tre tändare, handkräm, Diklofenak (värtabletter), ett minneskort till kameran, ett extra batteri till kameran, Thomas minnskort + kortläsare, en kortläsare för telefonens minneskort, tre hänglås varav ett kodlås, tuggummi, mössan som jag har kameran i (och egentligen kameran), tre pennor, tre lypsyl, nyckelknippa, en kapsylöppnare, en ring, två halsband, en hel hög hårnålar, några hårspännen, tre hårklämmor, ett presentkort på Gina Tricot, p-piller, vantar, plåtask med bindor och kondomer, biljetten till Uppsala, ett par hela öronproppar, ett par halva öronproppar, ett visitkort till min föredetta jobbcoach på arbetsförmedlingen, en säkerhetsnål, nyckelkort till Folkets Hus (som de gjort hål i fel ändå på så att det inte längre kan sitta fast på hängaren), en liten almanacka, min telefon, "happy feet" inläggen,  ett alla hjärtans dag-kort jag fick av min mamma, en Eddie Izzard biljett, en Seven Fingers biljett, en biobiljett till The Proposal (som jag såg i Kalmar i somras dagen innan Adam skulle komma ner till Hultsfred för at gå på Sonisphere), ett busskort, ett erbjudande att få rabatt på Arvikafestivalen (som jag fick på Peace and Love i somras), en knapp, ett klockarmbandsspänne, ipren, halloween konfetti, en Frasses-reflex, min börs, en microfiberduk i en nålask, min lyckodragkedjegrej, en tampong, ett prov på en ansiktskräm och en massa gamla kvitton och skräp. Jag tror det är allt i alla fall, hahaha. Min väska ser inte alls ut att kunna rymma så mycket, men det gör den tydligen.

We're sitting in the same boat you and me, slowly sinking deep into the sea

Nu ha jag köpt en biljett ner till Uppsala! Så på onsdag åker jag ner och hälsar på Katja och Daniel, det blir nog kalasbra tror det. Jag tänkte att om jag ändå ska ner till Märsta i helgen kan jag ju ta två flugor i en smäll, resan kostar ändå ungefär lika mycket. Så på fredag ska jag och Katja ut och göra Uppsala osäkert, och så drar jag troligen till Märsta på lördag när Katjas mamma och syster kommer och hälsar på. Hemresan har jag inte köpt än, men det blir ybuss, så det kommer inte bli dyrare, snarare billigare om jag har lite tur.
Nej jag tror att det är ett bra beslut, den här stan gör mig ändå bara olycklig just nu. Och eftersom ingen annan verkar bry sig om hur jag mår här så åker jag hellre någonstans där folk gör det. Nu ska jag ner på stan och hämta ut biljetten samt försöka hitta såna där skokuddar som gör att fötterna inte dör!



Your famous last words started once your fingers hit the snooze

Sugig dag även denna gång. Jag fick mitt telefonsamtal som jag väntat på och min ilska har förflyttat sig. Lite mindre på dem, lite mer åt ett annat håll och nu även på mig själv. Jag sa en sak under intervjun som jag inte förklarade vilket var väldigt väldigt dumt. Hade jag inte sagt det hade jag nog fått jobbet, så jag är riktigt arg på mig själv. Det var liksom sex jävla månader med heltidsjobb! Jesus. Jaja, ingen idé att älta det på egen hand, det kommer vara upptryckt i mitt ansikte ändå känns det som.
Det kanske är det jag ska göra idag, försöka styra upp mitt liv lite. Det skulle ju vara skönt om man lyckades! Det fortsätter vara vackert väder ute så man tycker ju att det inte borde vara så svårt att ta sig ut. Men jag är så omotiverad! Jag tror faktiskt att jag borde gå på någon slags hälsokontroll, jag tror att mina värden är fucked up. Men men... Åh, jag ska se om jag orkar göra något bra idag.



Waiting on the world to change

Idag tog han sina sista andetag. Vila i frid Gustav. Mina tankar är hos Anna, Klara, Hugo, Daniel och övrig familj, jag önskar er all lycka.
http://annasanatomi.blogspot.com/



I'm a little man and I'm also evil also in to cats

Hahahaha! Min pappas tremänning Debbie har lagt upp en massa roliga klipp på Facebook och jag kunde inte låta bli att göra egna. Jag är galet road, hahaha.

 

<div style='background-color:#e9e9e9; width: 425px;'><object id='A64060' quality='high' data='http://aka.zero.jibjab.com/client/zero/ClientZero_EmbedViewer.swf?external_make_id=7V0lOhGKbqw0OyCx&service=sendables.jibjab.com&partnerID=JibJab' pluginspage='http://www.macromedia.com/go/getflashplayer' type='application/x-shockwave-flash' wmode='transparent' height='319' width='425'><param name='wmode' value='transparent'></param><param name='movie' value='http://aka.zero.jibjab.com/client/zero/ClientZero_EmbedViewer.swf?external_make_id=7V0lOhGKbqw0OyCx&service=sendables.jibjab.com&partnerID=JibJab'></param><param name='scaleMode' value='showAll'></param><param name='quality' value='high'></param><param name='allowNetworking' value='all'></param><param name='allowFullScreen' value='true' /><param name='FlashVars' value='external_make_id=7V0lOhGKbqw0OyCx&service=sendables.jibjab.com&partnerID=JibJab'></param><param name='allowScriptAccess' value='always'></param></object><div style='text-align:center; width:435px; margin-top:6px;'>Personalize funny videos and birthday <a href='http://sendables.jibjab.com/ecards'>eCards</a> at JibJab!</div></div>

 


You can't wake the dead unless you play my sisters music

Nu är jag less. Jag är less på den här stan, jag är less på människorna i den här stan, jag är less på att folk inte har samma respekt för andra som de förväntar andra att ha mot dem. Därför har jag sökt sommarjobb på Ikea på flera orter (jag vet egentligen inte om jag borde skriva om det här, vem vet vem som tänker sno jobbet ifrån mig) i Sverige i hopp om att få komma bort härifrån. Dessutom finns ju chansen att man får fortsätta jobba efter sommaren, och om inte annat väldigt mycket lättare att få jobb på ett annat Ikea-varuhus. Jag tänker söka utomlands också tror jag, men då måste jag orka skriva om mitt CV på engelska så det blir inte just nu i alla fall. Kanske imorgon.
Jag gick ut på en liten promenad idag i det fina vädret, det var ganska mysigt faktiskt. Dock inte lika stimulerande som jag hoppats på. Jag är fortfarande arg och jag kan inte göra något åt det så länge det är helg. Det är ju väldigt liten chans att jag kan göra något åt saken över huvud taget, men om inte annat kanske jag kan ge personen jag försöker kontakta en liten tankeställare åtminstone. Men men, förhoppningsvis fortsätter det vara fint väder, då kan man nog hålla humöret uppe. Imorgon ska jag göra bra saker.







Swear to shake it up if you swear to listen

Ännu en dag men galet vackert väder! Jag tror minsann att jag ska försöka mig på att gå ut idag. Det är ju inte ens kallt ute, så bara jag slutar vara så lat och bekväm i soffan så kan jag nog ta mig ut. Jag längtar så fruktansvärt till våren, jag blir nästan tokig, men det här vädret gör det faktiskt lite bättre, det är så mysigt när an faktiskt känner att solen värmer. Och se att det smälter, om än bara väldigt väldigt lite, är underbart. Nu ska jag nog absolut gå ut, jag menar, varför ska jag sitta inne och längta efter solen när den är precis utanför?

Manboy, manboy, you can call me manboy

Åh, underbara Melodifestival! En stor fördel med att vi for och köpte glass och pausade spektaklet var ju att när vi väl tittade på det kunde man spola förbi de jobbiga bitarna. Så vi tittade på de åtta bidragen, spolade sen vidare och tittade på Dolf innan vi fortsatte till röstningen.  Det jag tycker är tråkigast är ju att förra veckan var alla bidrag så dåliga att jag blev arg, medan nu var det faktiskt bra bidrag. Hade de blandat upp det lite hade det ju varit större chans att fler bra bidrag hade gått vidare, istället för de äckliga bidragen som faktiskt gjorde det. (Nu tänker jag i första hand på Andra Chasen, de som gått direkt till final har varit rätt okej). Alla de som hittills har gått vidare till Globen kan jag nästan tycka är okej. Jag hade gärna tagit med Andra Generationen + Dogge till finalen istället för Ola som kunde gått vidare till Andra Chansen istället för.. Ja vilken som helst av de som gått till andra chasen, utom Pauline, hon förtjänar det. Så in med Dogge, flytta ner Ola och släng bort Hanna Lindblad, Kalle Moraeus & Orsa spelmän, Jessica Andersson eller Pain of Salvation. Helst alla fyra, men då skulle det bli lite knapert i andra chansen. Så såhär skulle det alltså se ut hittills inför finalen om jag fått bestämma:





Mina val är i alla fall inte jättelångt ifrån hur det står till, det är ju Andra Chansen som är illa. Där skulle de helst se ut såhär:



Utöver de där två behöver ingen annan vara med tycker jag. Skulle det sett ut sådär hade jag varit galet nöjd, men nu har vi ju några bidrag från helvetet som lyckats ta sig in. Hur Andra Generationen med Dogge INTE kunde gå vidare förstår jag inte alls. Kletzmer som är så härligt! Jaja.. Nästa vecka kommer jag nog inte kunna se Melodifestivalen för då är jag troligtvis och förhoppningsvis i Märsta och träffar de fina pojkarna där nere (efter en sväng till Katja i Uppsala såklart). Annars gillar jag faktiskt att titta på Melodifestivalen, det är så fascinerande hur svenska folket röstar. Mest längtar jag till Eurovision Songcontest, det kan vara så fruktansvärt roligt!
Nu är det skidskytte som gäller i det här hushållet, vinter OS for the win!

I bet that you look good on the dancefloor

Jag trodde aldrig jag skulle säga att jag försöker övertala någon att titta på Melodifestivalen. Jag förstår knappt varför jag vill se det själv, förra veckan var jag bara arg mest hela tiden för att allt var så sorgligt dåligt. Men ja, jag vill se det igen av någon outgrundlig anledning. Dessutom försöker jag övertala min syster att ta bilen till ICA så vi kan köpa glass. Det är egentligen inte jättelångt att gå, det är typ två-tre kilometer, men det ta ju sån fruktansvärd lång tid att gå dit och sen tillbaka.
YES! Min syster gick just med på att åka till ICA! See you later then!

Don't you see, I'm the narrator, and this is just the prologue?

Hyfsad dygnsrytm? No way! Jag sov till typ halv två och sen låg jag kvar i kanske 20 minuter efter det också. Det var kalasskönt! Dessutom tror jag att jag nog kan somna rätt bra tid ikväll också ändå, jag menar, trötthet har jag gott om.
Jag drömde konstiga saker i natt också, jag önskar att det fanns någon slags maskin som fångade upp mina drömmar och skrev ut dem i text så att jag dels skulle komma ihåg dem, och dels så att jag skulle slippa försöka lista ut hur man ska beskriva dem för andra. I och för sig tycker man oftast att det är mycket roligare att berätta om sina drömmar än att höra någon som berättar om deras. Det stämmer inte alltid i mitt fall, jag tycker att drömmar kan vara väldigt fascinerande just eftersom de kan vara så totalt utflippade! Och om man nu kunde få allt detaljerat beskrivet på papper skulle det ju vara jätteroligt. Fatta att sätta ihop allt till en slags bok, bygga en story på dina galna drömmar? Jag brukar fundera på att göra så, jag kanske faktiskt ska prova. Dessutom skulle det vara sjukt roligt att försöka illustrera dem, haha. Vissa saker är ju verkligen knäppa. Jag kanske ska försöka mig på det med.
Åh, jag vill baka något. Inte nödvändigtvis äta det jag bakar utan bara baka för att det är kul. Någon som vill ha bakvärk? Om jag får pengar/ingredienser så kan jag baka saker åt den som vill ha. Jag nöjer mig gärna med att baka, och sen kanske ta kort och dela med mig av det här på bloggen. Typ.. Veckans bakning. Så... Vill någon ha en kaka?

It's a free ride when you've already paid

Jag har så fruktansvärt ont i nacken, jag blir tokig! Och jag förstår inte heller varför, det är bara konstigt. Det spelar ingen roll om jag sitter, ligger eller står, det gör ont ändå. Jag hoppas det försvinner när jag sover.
Fanny sa en sak jag också tänkte på och det var verkligen en skön tanke, imorgon behöver man inte kliva upp! Dock vet jag inte om jag vill sova hela dagen eller inte. Även om jag inte direkt mått kalas de senaste veckorna har det ändå känts som bäst de dagar jag klivit upp mellan tio och elva och gått och lagt mig.. innan klockan två. Jag vet inte varför, men jag tror jag ska fortsätta så eftersom jag tydligen mår lite mindre dåligt då.
Jag är jätteirriterad på konflikträdda människor just nu. Jag har försökt kontakta en person i två dagar nu, jag har kanske inte varit jätteihärdig, men man tycker ju ändå att de borde svara. Igår skickade jag ett sms med en fråga som jag inte fick något svar på. Idag ringde jag utan att komma fram och sen skickade jag ett sms och bad henne ringa upp mig men nada. Jag tycker det är lite oschyst, jag hoppas hon har en bra anledning. Jag hoppas hon har ett bra svar på min fråga också, annars blir jag nog bara mer arg.
Bara lite mer Eureka nu sen ska jag sova i hopp om att min nacke mår bättre imorgon!

Noone's gonna love you more than I do

Den där dumma känslan i magen vägrar försvinna, inte för igår utan för det som hände för nästan två veckor sen. Jag antar att det är det i alla fall, för när jag tänker på gårdagen känns det inget speciellt så jag tror det är det andra. Det finns väl dock inte så mycket jag kan göra åt saken, utan det är bara att vänta som gäller. Mitt lilla muntra-upp projekt var en bra idé i alla fall tror jag, det verkar ha uppskattats.
Jag funderar på att åka ner till Uppsala i veckan. Om jag ändå ska ner till Märsta, och om jag ändå är arbetslös förlorar jag inget på det. Eller ja, mina sista pengar som jag tänkt spara till Malmöresan ryker ju, men jag tror att det är värt det. I så fall åker jag nog ner till Uppsala på onsdag eller torsdag och så åker jag till Märsta och går på spelning på lördag, sen hem på söndag. Det skulle vara skönt att spendera lite tid med Katja Kaj och Daniel, jag saknar dem oerhört mycket. Om det bara varit lite billigare att åka till Mexico hade jag inte tvekat på att hälsa på Nina, jag saknar henne som bara den! Hon har varit borta i fem månader nu och det är fyra månader kvar innan hon kommer hem, det är låååång tid. Jag mår alltid lite bättre när hon är i Umeå, och att åtminstone ha henne i Stockholm skulle vara att föredra, då skulle jag i alla fall kunna hälsa på henne. Men ja.. Med tanke på att de här fem månaderna ändå har gått ganska fort så klarar jag nog fyra till.
Jag tar nu en liten paus från Eureka med veckans Grey's Anatomy och Private Practice samt de Skins avsnitt som släppts de senaste veckorna. Jag visste faktiskt inte att det börjat igen, så det blir lite roligt! Jag funderar även på att titta på Lost, men jag oroar mig mycket för hur det kommer få mig att reagera. Det är längesen jag såg det och den tiden i mitt liv är förbi, jag vet inte om jag vill återuppleva det. 17 avsnitt såg jag i rad dagen efter jag slog sönder min näsa, men å andra sidan vände mitt liv till det bättre mindre än en vecka senare... Men ja, ikväll tror jag inte att det är en bra idé. Kanske imorgon.



And I used to think that I was all you would need

Det har varit en fin dag idag, på flera sätt. Jag hade en liten muntra-upp plan för en vän som involverade Greger, och dessutom tyckte jag att han borde få komma ut i det fina vädret eftersom han varit inne i så många veckor nu. Så Greger fick följa med ut tillsammans med kameran och vi tog några bilder. Efter det kom mamma och plockade upp mig eftersom vi var bjudna till Amon och Jenny på brunch. Det var superlyxigt, de serverade amerikanska blueberry pancakes, scrambled eggs, bacon och mackor. Till det hade vi också juice, kaffe och te samt väldigt fina rosenformade muffins efteråt. Sen fick Fritz, deras katt, agera fotomodell eftersom att han är så sjukt söt! Det ser ut so att han mjölkmustasch, haha. Efter det fortsatte mitt muntra-upp projekt genom en liten promenad till Konsum där jag köpte choklad och hallonsoda innan jag gick och lämnade av det tillsammans med en inramad bild på Greger. Jag hoppas det hjälper, jag mår faktiskt lite bättre själv för att jag gjorde det.
Ikväll ska min käre far spela på Scharinska och han skulle äta middag där först. Min syster är på after work på Plaza och ska eventuellt på Scharinska ikväll också, så jag sitter här helt själv. Det gör dock inte så mycket, Eureka är kung och jag har Greger. Kniper det finns det ingredienser för eventuellt bak så det blir nog bra ändå.













Doesn't love deserve something more than a bottle smashed to pieces on the floor?

Det har börjat komma tillbaka, den där vidriga känslan som jag inte kunde bli av med förra veckan. Det började för några dagar sen, vilket visar ganska tydligt att det aldrig riktigt gick över utan att jag förträngde det. Det är i och för sig inte lika illa, men det är fortfarande en lika obehaglig känsla som det var då. Sen just idag kan jag inte direkt påstå att det gjorde saken bättre, men what the hell. Varför ska mitt liv vara bra när någon annans kan vara det? Jag menar, varför förtjänar jag ett jobb efter ett halvårs arbetslöshet. Det är lugnt, jag kan gå på bidrag medan jag söker vartenda jobb jag hittar oavsett om jag är kvalificerad eller inte. Varför skulle jag ens vilja ha det annorlunda? JA jag är bitter, jävligt bitter. Jävla skit. Jävla jävla jävla skit. Jaja, om hundra år kanske mitt liv har blivit lite bättre, så varför ska jag klaga? Det är ju inte som att jag har kämpat för att ta mig någonstans.

I'm hoping with chance, you might take this dance

Jag fick inte jobbet och jag är jävligt förbannad. Det hela är bara så sjukt.. Det är dock ännu en grej jag inte direkt kan sriva om här, men jag vill att världen ska veta att jag är jävligt arg och att jag inte bara tänker ta skiten. Troligen kommer det inte gå att fixa, men man kan ju alltid hoppas, så jag försöker i alla fall. Vidrigt.
Ja, mycket mer än så har inte hänt mig idag. Jag satt framför tvn i några timmar, sen skulle jag just gå ut med Greger och kameran (vi har ett litet projekt som kanske kommer synas här senare) när de ringde. Jag ville förstöra saker, det vad mitt störta begär bakom tårarna. Jag sjönk bokstavligen ner på golvet och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Nu låter jag helt störd, men det ligger mer i det än att jag bara inte fick jobbet, så helt galen är jag faktiskt inte. Efter det var det över en timmes gnäll i telefonen med Katja som var väldigt snäll och förstående. Det hjälpte väldigt mycket i alla fall. Sen ska Stina komma hit ikväll, vi har mycket att ta igen eftersom vi varlit lite dåliga på att höra av oss, haha. Det ska bli kul att träffa henne igen. Jag hur som helst inte dö lika mycket som jag ville för några timmar sen, det känns inte fullt lika hopplöst.
Nu ska jag försöka roa mig med annat innan jag kokar över av ilska.



Who told you you're allowed to rain on my parade?

Nervositeten är fruktansvärd, idag kommer de nog ringa om jobbet och jag vill så jävla gärna ha det! Världens bästa jobb, och över huvud taget ett jobb. Ett steg i rätt riktning för att kunna flytta hemifrån, kunna åka till USA, spara till häst. Åh, det vore underbart! Jag är dessutom lika spänd på att höra hur det går för de andra också. Om jag skulle få det, vem skulle jag jobba med? Om jag inte får det, vilka är det då som får det? Åh, jag hoppashoppashoppashoppas att jag får det. Jag vill att de ska ringa nu! Men om jag inte får det vill jag helst att de inte ringer alls, hahaha. Men men, det är bara att vänta och se.
För att fördriva tiden tittar jag idag på Eureka. Har inte sett de tidigare avsnitten på.. länge! Det är ju faktiskt väldigt bra, även om det inte är min allra bästa serie. Gah! Jag blir tokig snart! Jag vill ha jobbet!!!!!!!!



I cry because others are stupid and that makes me sad

Jag borde egentligen sova, eftersom ju tidigare jag somnar desto tidigare blir det imorgon och då är det mycket mindre tid av lidande tills de ringer om jobbet, haha. Men jag tror inte jag skulle kunna somna riktigt än så jag ligger och tittar på Bolt just nu och tänkte gå och lägga mig sen. Okej jag ljuger, jag är visst trött, men Bolt är hittills rätt bra så jag kan lika gärna titta på den. Jag har även rätt ont i magen, så det är en annan ursäkt att stanna uppe.
Jag känner att det här inte blev ett så värt inlägg, haha. Men ja, jag är så nervös och samtidigt väldigt glad just nu så det är skönt att skriva om det.



With a little help from my friends I found a light in the tunnel at the end

Alla jobbiga känslor är borta nu, jag fick ett fint litet sms där det förklarades att drömmen bara var en dröm vilket är galet skönt. Det gjorde mig så glad att jag faktiskt dammsög den lilla hallen på övervåningen, trappen och städade toaletten. Dessutom fick jag ihop alla viktiga papper till Ungdomsslussen som jag har stoppat i ett kuvert och jag tänkte gå och postade det lite senare. Det jag tänker på mest just nu är jobbet, om jag kommer få det och hur jag skulle reagera om jag inte gjorde det. Om jag får det skulle det betyda att jag har jobb fram till sommaren samt två månader efter, och om jag då har sommarjobb på Waldorf skulle jag ha heltidsjobb i åtta månader. Då skulle jag kunna flytta hemifrån, jag skulle kunna åka till USA i Juni när Brian och Renee gifter sig, och även börja spara till en häst på riktigt. Eller bara för att kunna resa en massa. Om jag inte får det har jag i och för sig bidrag samt att Arbetslivsresurs kommer kunna hjälpa mig att få praktik så det skulle ju inte gå åt helvete, men nog skulle jag föredra jobbet. Särskilt eftersom just det där är rena drömjobbet!

Nu tänkte ag tipsa om en grej! Ni som gått in och kollat på Annas Anatomi har säkert läst om insamlingen Dodaj Fixar, en insamling till barncancerfonden. Annas idé var att pengarna skulle gå till att fixa underhållning till de barn som ligger inne på CAST (Centrum för Allogen Stamcellstransplantation, på Karolinska Universitetssjukhuset) eftersom de inte har det i närheten så bra som den motsvarande på avdelningen Barn 3 på sjukhuset här i Umeå har. Problemet är det att pengarna som samlats in inte alls kommer gå till det utan till forskning, vilket självklart är bra, men det var ju inte Annas mål. Nu har hon dock fått hjälp av sidan Blogemup som har startat en Tv-spelsinsamling i Annas egentliga syfte. Ta en titt och hjälp gärna till HÄR.

Sen tänkte jag tipsa om en sista grej: Följ min blogg med bloglovin!



(bilden kommer från blogemup.se)

Unraveling the mystery that all started with a big bang

Jag har fortfarande ont i magen efter den där jävla drömmen, jag förstår inte varför det påverkar mig så mycket! Eller okej, jag förstår varför men jag förstår inte varför jag över huvud taget måste påverkas så brutalt av drömmar. Det är fruktansvärt irriterande! Dock finns det en chans att det löser sig ganska snart, om jag har tur.
Det är fantastiskt väder ute och jag borde egentligen varit ute hela dagen eller åtminstone större delar av den men det har inte gått så bra, inte idag. Men jag var ute lite med kameran bara för att, jag lämnade inte ens gården men lite bilder fick jag i alla fall. Och det känns faktiskt att solen har en bra inverkan på en när det i allmänhet är så mörkt ute. Sen tog jag även några bilder när jag kom in på lite växter eftersom de fick det att kännas lite mindre som vinter. Bra saker har jag inte heller gjort idag även fast jag har en hel del saker jag borde göra.. Men jag gör det jag är bäst på istället: skjuter upp det!
Jag tänkte förresten förklara den bilden jag la upp igår i inlägget om dagen på Dragnskolan. Jag hann inte riktigt innan ridningen och efteråt var jag för trött för att tänka. Hur som helst kom vi dit och de från skolan fick presentera sig, sen fick vi som sökte jobbet para ihop oss två och två för att berätta om sig själv och sen presentera varandra för resten av gruppen. Efter det blev det rundvandring i skolan innan vi klämde in oss alldeles för många vid ett bord och åt lunch tillsammans. Bilden är från det vi gjorde sen, nämligen ett litet grupparbete (två grupper om tre) om hur vi skulle styra invigningen av den första nya delen i Dragonskolan 2.0 i Maj. Bilden är alltså de förslag vi valde att illustrera med kritorna vi fick låna och sen presentera för de andra. Efter det hade alla en kort personlig intervju och sen var allt klart! Det var alltså den bilden och dagen. Nu får ni titta på lite lama "sol"-/"vinter"bilder istället medan jag äter vit choklad.















My life would suck without you

Sugdag. Första sugdagen på nästan en vecka, och jag vill inte ha några fler sugdagar! Det hela beror egentligen på att jag drömde massa summa saker inatt och nu har jag lite smygpanik för det känns så verkligt. Jag drömde i princip att det blev bra igen och sen blev det dåligt efter det, mycket värre än det faktiskt är vilket får mig att panika en hel del. Jag tror i och för sig att det är ganska lätt att fixa, om inte anat kommer det säkert kännas bra imorgon efter en natt med helt andra drömmar, men klockan är inte ens halv elva och jag ser inte fram emot att känna så här hela jävla dagen. Och vi har ingen jävla mjölk heller så att äta muffins känns inte heller särskilt roligt. Inte nog med det så skrapar de vägarna utanför vårt hus som får hela huset att skaka!
Den här dagen kommer vara sämst. Tur nog har jag nya House, Chuck, Greek och One Tree Hill så jag har något att göra medan huset skakar i alla fall.









I want to ride at night on my bicykle with no lights to guide

Jag är så jäääävla trött, och dessutom smått irriterad på att min dator är segare än en glaciär och pappas är inte mycket bättre. Ridningen gick ganska bra, jag hade Wendy och hon hade mer knäppryck än hon brukar. Hon totalvägrade att lyssna på vänsterskänkeln, hon skulle prompt galoppera över travbommarna men sen ändå ha fel galopp efter det lilla krysset. En oxer var det ungefär en 50-50% chans att hon skulle hoppa eller springa förbi och hon gick inte att forma över huvud taget. Men jag drygade på och till sist släppte det lite, sista vändan gick jättebra. Dessutom var vi bara fyra, det var en riktig lyx!
Jag är så trött att jag knappt kan tänka, så jag nöjer mig med att ladda upp bilderna på håret och det får räcka till imorgon. Det har varit en bra men påfrestande dag ch jag tänker faktiskt gå och lägga mig nu. Msn-dejten med Nina är uppskjuten till imorgon natt istället, och som sagt hoppas jag att det kommer vettigare saker ur min hjärna imorgon.


Före


Efter

And knowing ahead, there comes a fork in the road

Satan i gatan vad trött jag börjar bli! Det blev ungefär 5 timmars sömn inatt och hela förmiddagen har jag överlevt enbart på allt adrenalin som har pumpats runt i min kropp. Jag var jättenervös när jag var på väg till Dragonskolan och panikade lite när bussen var långsam, men jag kom dit i tid och hela dagen har gått jättebra! Det var ruggigt roligt och trevligt att vara där, och både de från skolan som var med oss och de övriga sökande var väldigt härliga människor. Jag skulle verkligen vilja jobba med allihop, men det vill nog de andra också.. alla förtjänar jobbet tycker jag, men tyvärr är det ju bara tre som får dem. Dock tror jag i alla fall att vi bara var fem som sökte de tjänsterna, en av de som var där verkade söka en annan tjänst. De ska höra av sig på torsdag sa de, jag längtar som faaaaaan!
Efter nästan fyra timmar på Dragonskolan gick jag, Tove och Axel in till stan där vi först stötte på lite trevligt folk som var ute och bokstavligt talat raggade, hahaha. Eller ja, en raggade, två lärde sig hur man gör. Sen blev det fika och mys på Café Station där även Julia och Tarjei joinade oss. Mycket mycket trevligt.
Åh, just nu är jag trött och spänd och taggad och nervös och glad och sliten och lite av varje. Jag hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas att jag får jobbet, det vore GULD! Jaja, bara att vänta och se. Nu ska jag åka och rida vilket känns lite tufft eftersom jag inte hunnit äta någon middag, kanske hinner jag trycka i mig en pannkaka eller två innan jag far.
Ikväll kommer bilder på håret!





I just wanna break you down so badly, well I trip over everything you say.

Jag vet att jag inte borde sitta här men jag gick upp väldigt tidigt (i min värld) för att ha tid att ta tid på mig. Just nu sitter jag och äter frukost och tittar på The Big Bang Theory men efter det måste jag göra bra saker. Om ca 40 minuter måste jag gå till bussen och sen gäller det! Efter jag varit där ska jag nog in till stan och försöka fördriva tiden tills Julia slutar, då ska vi fika. Det blir nog i allmänhet en bra dag med tanke på att jag också har ridning idag, och så har jag en msn-dejt med Nina inatt, hahaha.
Jesus, jag undrar hur det kommer gå idag. Jag undrar vad de kommer säga och fråga, och framförallt vilka de andra tre som söker jobbet är. Jaja, nu ska jag fortsätta med min korvmacka, som gick ner ovanligt lätt, och sen som sagt göra bra saker. Wish me luck!



(En bild jag hittade på google över hur Dragonskolan kommer se ut när de är klar med ombyggnationerna)

It just takes some time girl, you're in the middle of the ride

Nu! Nu har jag gjort lite bra saker! Eller ja, det gynnar väl mest mig själv men det känns skönt att göra bra saker för sig själv också. Jag klippte mitt hår lite, inte mycket utan mest för att jämna ut det och göra en lite mer frisyraktig frisyr. Sen färgade jag håret också, Nutrisse Cream från Garnier och färgen är Mörkbrun. Det ser svart ut nu, men eftersom mitt hår hatar hårfärg lär det bli brunt om några dagar. Jag menar, jag färgade håret för typ två månader sen och jag trodde inte det skulle vara någon större skillnad, men det var det minsann. Före och efter bild kommer upp på det imorgon, jag har inte orkat fixa håret så det får bli imorgon då jag ändå måste snygga till mig.
Något annat bra som har hänt är att jag har fått igång min mp3 igen! Dock gick ju den jag fick låna av mamma sönder istället, hahaha. Jaja, kanske att man kan fixa den också. Dock har jag ju gjort den störta tabben på länge, jag GLÖMDE att söka de sista Ungdomsjobben som man kunde söka till och med för 13 minuter sedan.. Nu hoppas jag ännumer på att det går bra imorgon, annars kommer jag hata mig själv lite mer.
Till något roligt igen: Muffins! Jag bakade mina muffins till sist och jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet till er eftersom det är grrrymt! Jag hittade det på en hemsida som heter Receptcentralen men jag har modifierat det lite, jag hoppas ni gillar det!


Amerikanska chokladmuffins 12 stycken

♥ 125 g (1,25 dl) smält-/flytandesmör
♥ 2 ägg
♥ 2½ dl socker
♥ 1 dl mjölk
♥ 4 dl mjöl
♥ 1-2 dl kakao (vi råkade ta två istället för 1 och det blev kalas!)
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ ½ tsk salt
♥ Valfri mängd choklad/nötter

Blanda ägg, socker, mjölk och smör för sig och mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan behållare. Blanda sedan ner det i smeten lite i taget och tillsätt hackad choklad/nötter efter behag (vit choklad är ett tips) och klicka sedan smeten i 12 muffinformar. De borde vara hyfsat stora, för de sväller en hel del i ugnen och om kanterna inte är i alla fall lite stabila rinner allt ut i ugnen. Gräddas i ca 20 minuter på 200°C.
Som sagt råkade vi ha i dubbelt så mycket kakao än vad det stod i receptet och jag älskade det, men det beror ju helt på hur man själv vill ha det. Men det funkar i alla fall lika bra med 1 som 2 dl kakao. Ett annat tips är att ha mer choklad ovanpå, det går inte att ha för mycket!



Nej, nu ska jag försöka sova. Stor dag imorgon! Jag kommer aaaldrig kunna somna, jag kommer dels inte kunna sluta tänka på det, och dels så sov jag faktiskt till... Jag minns inte, men alldeles för länge i alla fall. Dessutom åt jag en muffin för ett tag sen så socker har jag gott om i kroppen, haha. Jag tror det blir Sushi För Nybörjare innan jag sover. risken finns dock att jag måste läsa ut den och då sover jag inte på minst en timme. Jaja, jag taggar morgondagen i alla fall!

Ooh, life is juicy, juicy and you see, I gotta have my bite sir

Det där med att göra bra saker gick inte helt oväntat väldigt dåligt. Jag har duschat i alla fall, och kopierat viktiga papper men inte orkat ta mig in till stan för att lämna dem. Jag hade tänkt åka på Rusta och kolla om de har min hårfärg där men dit tig jag mig inte heller. Därav inget stadsbesök över huvud taget å jag kunde inte köpa strumpbyxor, eventuellt något slags fint klädesplagg och inte heller kunde jag lämna igen en gammal bok till biblioteket. MEN jag följde i alla fall med pappa till ICA så hårfärg har jag nu ändå även om den var dyrare. Jag köpte även till Fanny så det blir hårfixarkväll ikväll. Dessutom köpte jag vit choklad och riktiga muffinformar så jag ska bara muffin igen. Den här gången tänkte jag dokumentera det hela så att ni får se att de blir rätt nice och så tänkte jag finslipa receptet lite sen kan ni få ta del av det också!
Tillsvidare får ni nöja er med lite bilder från i somras som åtminstone jag tycker är ganska fina!













I gotta fly once, I gotta try once, only can die once, right sir

Jag hade tänkt att ajg skulle somna hyfsat tidigt igår för att sen kunna kliva upp hyfsat tidigt idag i ett försök att vända tillbaka dygnet. Jag ska ändå vara på Dragonskolan kl.10 imorgon och jag har sovit till ca kl.12 senaste veckan. Hur som helst så satte jag mig för att läsa lite i Sushi För Nybörjare innan jag skulle sova, men jag kunde inte lägga ifån mig boken och plötsligt var klockan två. Jag tänkte att jag var tvungen att ge mig så efter några sista minuter la jag mig faktiskt för att sova, men självklart gick det inte... Jag låg vaken till ungefär halv fyra innan jag somnade, och när väckaren ringde imorse var jag så trött att jag knappt vaknade haha. Det roliga är inte mina misslyckade försök att sova och sen vakna, utan vad som hände där emellan. Jag drömde så jävla konstiga saker att jag nästan skrattade när jag vaknade. Det började som något helt annat men det gick i alla fall över till att jag slogs med stolar med Komposters från Märsta. I början var det inte dem så då slogs vi på alvar (och jag var riktigt duktig faktiskt!) sen blev det sakta men säkert pojkarna i Komposters, fighten blev mindre seriös och stolarna blev bara ryggstöd med ben. Efter det var det fest. Det var väldigt roande i alla fall och jag blev ännu mer taggad på att åka ner till Märsta nästnästa helg för att träffa några av mina favoriter i den delen av Sverige. Inte för att slåss dock, haha.
Nej nu jävlar måste jag göra bra saker! Jag hade planerat att jag skulle vara ute ur huset kring elva för att göra bra saker efter att jag redan gjort bra saker hemma. Det jag har gjort är att jag klev upp och satte mig med datorn i knäet. Jag ska i alla fall försöka hitta billig hårfärg, eventuellt nån slags tunika/klänning men åtminstone strumpbyxor. Dammsuga, dammtorka, kopiera papper som jag sen ska lämna in på Ungdomsslussen, och även hämta andra papper. Söka Ungdomsjobben, färga håret och beroende på vad jag hittar för hårfärg (hur mycket den kostar) fara och äntligen skaffa mitt årskort på simhallen. Det var nog egentligen en massa andra saker också men jag kommer inte ihåg dem nu, tur att jag skrev ner dem!


(bild är snodd via google härifrån)


Yeah, he taught me how to hold my tongue and wait to strike till their backs were turned

Det var på sätt och vis inte så farligt att skotta, det var ju som sagt väldigt fint väder och snön var inte direkt tung. Det som var jobbigt va ju att det inte fanns någonstans att dumpa snöhelvetet, hahaha. Men det blev bra till sist, om man bortser från att jag vara väldigt nära att ge mig själv en fläskläpp.
Kvällen kommer spenderas tillsammans med storasyster och hennes två kompisar. Vi har redan födrivit en vlädans massa tid då vi har pratat om berg-och-dalbanor, filmer, ätbara saker,  S/Y Ellen och massa annat. Nu blir det "fruktbuffé" med apelsin, ananas m.m och film, troligen 10 Orsaker Att Hata Dig.



I'd ask my friends to come and see in an octopus's garden with me

Ännu en dag som känns som att den kommer vara överkomlig utan större problem. Det är fantastiskt fint väder ute, inte alls särskilt kallt men jag kan inte direkt påstå att jag är jättetaggad på att gå ut och skotta snö.. Jaja, alla håller på med att städa här och snön känns ändå inbjudande. Jag vet inte varför egentligen, jag har ju någon slags spärr i huvudet som gör att jag hatar att göra saker som folk säger åt mig att göra (om det inte är roliga saker såklart) och jag förstår inte skilladen på att städa och skotta snö egentligen. Kanske den att man inte behöver tänka så mycket på vad man gör, det går som på automatik.
Egentligen har jag städsysslor kvar från förra helgen, men de kanske smälter ihop med de andras så att jag slipper undan, hahaha. Nu ska pappa börja dammsuga här så jag vinner inget på att dra ut på tiden längre. Lika bra att bara gå ut och göra skiten!

If you want something done you got to do it yourself

Ibland förundras jag väldigt mycket över folks beteende, ofta även över mitt eget så väl som andras. Den här kvällen kunde ha blivit så bra, men på grund av ett missförstånd och liter martyriska personlighetsdrag blev det bara soppa av allt ihop. Jävligt tråkigt tycker jag, men jag fick som inte tillåtelse att reda ut det ikväll. Men men.
Kvällen spenderades framför TVn med papi, syster och hennes kompis. Vi såg första halvan av Melodifestivalen, sen blev det "pausunderhållning" med Monty Python innan 27 Dresses drog igång. Det är en riktigt mysig film ändå även om killarna kunde ha varit mycket sötare, haha. Jag menar, det är ju en feelgood film, då ska killarna vara snygga. Både jag och Fanny har i och för sig sett filmen flera gånger förut, men Karin hade inte det så vi såg den ändå. När den tog slut såg vi andra halvan av Ghostbusters II tills Karin skulle hem, men jag och Fanny såg slutet ändå. Den har ju sin charm ändå, Bill Murray sitter ju aldrig fel.

Den här dagen har i allmänhet varit lite både och, men jag kan med nöje säga att Det inte har haft något med saken att göra. Det är så skönt, det fick mig att känna mig så handikappad på något sätt.
Nu ska jag nog gå och läsa Sushi För Nybörjare som är så sjukt bra, för att sen med nöje kunna somna utan att tänka på Det! Imorgon ska jag njuta av att det är söndag för på måndag tänker jag styra upp mitt liv lite. Jag brukar vara ganska bra på att säga så utan att lyckas, men jag har lite saker jag tänkt göra på måndag. Sen är det ju mötet på Dragonskolan på tisdag och om jag får det jobbet kommer mitt liv styras upp automatiskt. Det skulle vara fantastiskt.



Everytime I'm getting over you, you come back to stop me, yes you do

Först och främst vill jag poängtera att rubrikerna till mina inlägg sällan har något att göra med innehållet, det är nästan alltid en fras från en låttext, och så länge jag tycker att den har någon slags mening får den vara med. Det kan även bli citat från serier och filmer eller dylikt, men mest låttexter.

Kattjävlen har visst fått för sig att jag är bästa person att väcka om hon vill något. Förr brukade hon komma och krafsa på min dörr och jama tills jag öppnade, men hon visste mycket väl att jag aldrig skulle kliva upp för hennes skull så hon kom bara in i mitt rum och la sig på sängen och väntade på att någon annan skulle vakna och ge henne mat. Nu tycker hon visst att det inte fungerar så bra. Dels kom hon ju in och väckte mig för några dagar sen och gick inte ens ner när pappa klivit upp, och idag lät det som att hon höll på att riva ner dörren. Trött och förvirrad klev jag upp, konstaterade att klockan var kvart över nio - alltså hade alla åkt till jobbet och skolan - så jag tog med katten ner och slängde ut henne. När jag sen skulle gå upp igen insåg jag att Fannys dörr var stängd, sovmorgon var mig första tanke. Sen såg jag Anton i vardagsrummet och jag insåg att det var helg. Det var alltså egentligen inget annorlunda från hur hon brukar göra, hade jag släppt in henne hade jag bara behövt vänta typ en kvart innan pappa vaknade och hon hade säkert följt med honom ner. Det jagdock inte förstår är varför hon sitter utanför min dörr på övervåningen och gnäller när Anton sitter i vardagsrummet på nedervåningen. Vaken dessutom. Kattskrälle...
Förövrigt ännu en bra dag, än så länge i alla fall.



I may not go to heaven, I hope you go to hell

Idag har jag haft min första bra dag på en vecka, och det känns så skönt! Jag vaknade upp och mådde faktiskt bra, och jag har gjort det hela dagen. Ingen klump i magen idag inte! Det har kanske inte varit en produktiv dag men jag känner att jag inte bryr mig så hårt. Jag hann titta på film med min familj innan jag drog till Axel där Tove också var och vi for tillsammans upp till Ålidhem på fest. Det blev ingen direkt alkoholförtäring för min del, men det behövdes inte. Jag drack några 2,25% cider för att de var goda bara. Och jag såg Fågelpojken för första gången på evigheter! Det var lite roligt faktiskt. Han är egentligen ett oavslutat kapitel i mitt liv men jag kunde med nöje erkänna för mig själv att jag inte kunde bry mig mindre, så ja.. Det är väl avslutat ändå. Eller det blev så idag.

Anonyma kommentarer förstår jag mig inte på. Varför fråga vad som har hänt anonymt? Har jag inte skrivit det i bloggen tidigare kommer jag ju inte skriva det nu heller, och om man är anonym har jag ju inget annat sätt att berätta det på. Sen att skriva pep-talks utan att säga vem man är kan väl vara lite fint, men jag tycker mest att det är lite creepy. Dessutom blev jag nådigt förvirrad när jag kollade upp samma IP adress för en kommentar på två olika sidor där den ena sa Umeå och den andra Sigtuna. Jaja... Vill ni veta något, lämna någon slags kontaktinformation så kanske jag kan förklara.

Galet skönt med en normal kväll i alla fall!

Bilder

I lördags spelade Sorry, Let's Bowl! på en välgörenhetsgala på Hamnmagasinet och jag tog lite kort rent av vana. Det är svårt att bara stå där och lyssa, det är mycket roligare att fota. Här är lite bilder i alla fall.















The sun is shining everyday but it's far away, over the world that's dead

Igår var faktiskt en väldigt lyckad kväll måste jag säga. Jag har äntligen lyckats vända allt upp och ner vilket resulterar i att tiden då jag ska sova troligen kommer vara minst jobbigt från och med nu. Med tanke på att det brukar vara den värsta tiden känns det här inte helt fel! Jag vet att jag har gjort det på heeeelt fel sätt, ett som troligen skulle kunna få mig att gå under ännu mer i ett senare skede, men just nu skiter jag faktiskt i det. Om jag för några nätter kan må bra och inte vilja grina och kräkas när jag går och lägger mig är jag nöjd. Dock är jag helspänd inför hur jag kommer klara mig om jag dricker alkohol ikväll, haha. På senaste tiden har jag som.. ja knappt druckit alls och jag gissar på att det kan bli en del omständigheter som skulle kunna göra allt piss, men vi ser väl. Jag kom just på att jag skulle kanske kunna lösa det också.. Det är officiellt, jag börjar ta mig tillbaka!
Jag drömde massa mysiga saker, bland annat om galet goda bakverk, hahaha, så just nu mår jag faktiskt mest bara bra. Jag taggar att åka till Dragonskolan för att försöka få jobb på tisdag, och jag vill ha det här jobbet så sjukt mycket vilket jag hoppas de kommer förstå. Och jag vill faktiskt inte ha jobbet bara för att det är ett jobb utan för att jag vet att jag skulle kunna trivas så sjukt bra med det. Utav nio jobb är det här ett av de två-tre jag faktiskt ville ha för att jag skulle älska det, inte bara för att det var ett jobb.
Dessutom taggar jag att åka ner till Märsta om två veckor, även om det kan bli lite speciellt ser jag fram emot Malmö resan i mars, och jag längtar som fan till Umeå Open. Tre dagar då jag får känna det där fantastiska ruset av lycka som jag bara känner vid tre tillfällen. Med kameran i högsta hugg i fotodiket, flygande över hinder på hopptävlingar och när man får hålla om den man älskar mest i hela världen. Och appropå hopptävlingar kanske vi eventuellt får vara med i den lokala hopptävlingen i April, det är något annat att se fram emot. Och jag menar, om jag får jobbet kommer jag troligen ha det ganska awesome i flera månader!





It's time to bring this ship into the shore, and throw away the oars forever

Humöret pendlar ganska rejält just nu, men just i denna stund är det helt okej. Det ringde nämligen en tjej från Dragonskolan där jag sökte ett av de där ungdomsjobben de la upp för några veckor sen och jag ska dit tillsammans med fem andra på tisdag för att träffa henne, en rektor och eventuellt några elever för att se hur de har det där och för att de sen ska kunna välja ut tre personer som ska få de tre tjänsterna. Jag vet inte hur många som sökte det jobbet, en jag gissa på att det var fler än sex personer i alla fall, så det är ju kul att man är en av dem. Tove och Axel blev också uppringda, och det ultimata vore ju om vi tre fick jobben, men om någon av oss inte får det kommer det bli mindre roligt. Så nu är jag lite nervös, men samtidigt väldigt taggad.
När det kommer till DET så går det som det går... Usch.

I don't ever want to feel like I did that day

Idag är ingen bra dag. Det känns lite som att det är söndagen all over again. Värdelöst. Jag börjar överväga att gå och lägga mig nu och bara ligga i sängen och läsa, försöka tänka på annat, läsa, sova, hoppas att det blir imorgon lite fortare, hoppas att imorgon blir lite bättre. Det här är så sinnessjukt svårt att jag håller på att bli helt jävla galen. Det här suger så jävla hårt, det borde inte vara så här, det är fel! Det är så jävla jävla jävla fel..

Some things I cannot change, but until I try I'll never know

Mitt dygn är återställt till fel men just nu känns det värt det. Bästa sättet att slippa tänka på saker är att byta ut dem mot andra liknande saker i huvudet. Jag har inte kunnat göra det sen i lördags fast jag har försökt och försökt till och med igår. Det var så fruktansvärt skönt att kunna låtsas som att allt var bra tack vare någon helt annan, jag behövde inte ligga där och vara helt olycklig. Jag är det egentligen, men nu behöver jag inte låtsas om det. Självklart drömde jag bara om det i natt ändå så just nu känner jag mig inte direkt helt hundra, men nu vet jag i alla fall att jag kan lura i mig själv lite falsk lycka.
Jag har bestämt mig inför helgen, jag ska inte göra det. Det är ändå inte värt det som det ser ut nu. Åh...
Visst har vi en fin avokado förresten?



Where'd it all go wrong, the list goes on and on

Ont i magen, ont i magen, ont i magen. Jag håller på att bli tokig av det här, och fortfarande kan jag inte förstå det. Min vardag är lite lättare nu, jag tror att jag har börjat acceptera det lite men det känns fortfarande helt åt helvete. Det är så fel, jag känner på mig att det är fel men ändå vågar jag inte ens hoppas att det ska bli rätt. Det gör det bara svårare, för det skulle egentligen vara min enda ljuspunkt. Jesus, jag hatar det här så jävla mycket! Det här är helt jävla värdelöst!
Jag har nästan bestämt mig för helgen i alla fall, jag skiter troligen i det. Jag låter heller bli än misslyckas, det går inte att försöka och misslyckas det är bara oschyst mot alla involverade. Imorgon ska jag bestämma mig för om jag pallar eller inte, men det lutar mot nej. Känns surt egentligen, men på sätt och vis spelar det ingen roll.
Åh, förlåt att jag är så kryptisk, men en sak avslöjar en annan och jag måste i så fall förklara grunden och det vill jag inte. En vacker dag kanske jag förklarar, tills dess får ni spekulera bäst ni vill, ni som känner mig närmare och vill veta kan ju bara fråga.

It's time to trust my instincts, close my eyes and leap

Glee är riktigt bra medicin om du känner dig lite nere, det går inte annat än att älska det! Det är ett bra sätt att distrahera sig från sina egna problem samtidigt som man får riktigt bra underhållning. De flesta sjunger fantastiskt fint, de väljer jättebra låtar och Sue är så sjukt rolig. Det är de allihopa faktiskt. Tove hängde med hit efter mitt möte på stan så jag passade på att visa det för henne, hon har inte sett det förr. Jag tror nog att hon gillade det också.
Jag och Fanny strosade runt ett tag på stan idag men det slutade med att det enda som inhandlades var diverse krämer och smink från Apoteket. Eller ja, för Fannys del i alla fall, hon har pengar. Efter det hade jag mitt möte på Arbetslivsresurs och det var faktiskt mest trevligt. Jag tror det är bra att jag har något att göra nu, jag börjar bli lite less på att vara arbetslös. Även om jag fortfarande är det när jag är där så har jag i alla fall något att göra minst en dag varannan vecka ett tag framöver. Jag tänkte att det är lika bra att gå på deras olika "tematräffar", jag förlorar nog inget på det. Tid då jag glömmer att tänka på annat skadar inte. Jag var i alla fall där i en timme vilket var lite sjukt, det kändes snarare som typ 20 minuter, haha. Det kan nog vara bra, det skulle ju suga om jag var tvungen att gå dit och hata det varje gång.
Apoteket har ju sålt ut vissa av sina butiker till, vad jag förstått det, Coop och även privatpersoner. Hur som helst så har stora Apoteket här i Umeå tydligen fått nya ägare vilket har resulterat att de har bytt namn till Kronans Droghandel. Det tycker jag var kanske det konstigaste namnet de kunde hitta på! Visst, det heter Drugstore i USA men då säger man också "drugs" till mediciner, det gör man ju inte här. Kunde de inte döpt det till medicinhandel istället? Jag blev på riktigt illa till mods när jag tänkte att man måste gå in där! Men men, det är sånt man får ta.



When, on the other hand, you know I'm not much better without you

Min superförmåga att sova har kommit tillbaka märker jag, jag har problem att kliva upp på morgonen även fast jag somnade vid elva både igår och i förrgår. Det är å andra sidan inte särskilt illa, det är bara att jag har haft saker att göra igår och idag som gör att jag måste kliva upp, imorgon skulle jag kunna sova hela dagen. Det dåliga med det är väl att jag faktiskt trivs rätt bra med att somna vid elva och det skulle ju vara svårt om jag sover hela dagarna. Men varför sova vid elva på kvällen? Jo för att då går de andra också och lägger sig, och att sitta för sig själv och inte ha någon att prata med känns värdelöst these days.
Snart ska jag in till stan och shoppa lite med Fanny och efter det ska jag till Arbetslivsresurs. Jag har inte ens fyllt i mina papper ordentligt... Jaja, det kan jag nog göra där. Sen ska Tove komma hit i alla fall, det blir skönt att ha någon att whina med. Eller helt enkelt tänka på annat med. Det var i och för sig en bra sak med ridningen igår, jag tänkte inte på det nästan över huvud taget! Sjukt skönt.
Hur jag ska göra i helgen vet jag fortfarande inte, men jag tror inte jag pallar det.

Too late for second-guessing, too late to go back to sleep

Ridningen gick inte alls nå bra idag, Ryza var inte särskilt pigg och det var nog inte jag heller. Vi gjorde nästan samma övning som den mamma filmade i höstas, fast med studs på ena kortsidan. Dock blev det inte så mycket filmat idag, och mamma glömde ta med kamerasladden så jag kan hur som helst inte visa hur det gick. Jag är inte säker på om jag vill det heller, men jag har lite tid på mig att tänka på saken i alla fall.
I övrigt har det varit en lite lättare dag idag, men det har legat på gränsen hela dagen. Jag har fortfarande samma nervös-/jag vill kräkas-/jag vill grina magont som jag har haft de senaste dagarna, men efter ridningen kände jag mig så seg att jag funderade på om jag kanske faktiskt håller på att bli sjuk. Jaja, vi får väl se helt enkelt.
Någon frågade mig anonymt vad det är jag gnäller över och jag vet inte riktigt om jag vill skriva det här. Det känns inte helt okej. Kanske senare.

Santana. Wheels. Gay kid. Asian. Other Asian. Aretha. Shaft.

Inatt sov jag faktiskt väldigt bra. Jag somnade någon gång efter elva igår, och trots att katten väckte mig tre-fyra gånger och faktiskt tvingade mig att kliva upp vid det sista tillfället (hon smög in i garderoben och jamade, och jag vill inte att hon ska få för sig att bajsa inomhus igen), telefonen ringde, pappa damsög utanför, och kom in och väckte mig så somnade jag om och fick sova till halv tolv. Så bra har jag inte sovit sen förra veckan någon gång. Ont i magen har jag dock fortfarande konstant, men jag tror att det inte är något som blir bättre bara för att jag faktiskt lyckas sova bra en natt. Jag drömde om det och hade faktiskt svårt att somna om några gånger för att jag började tänka på det, men det gick bra. Det var skönt.
Nu borde jag egentligen städa, pappa kommer och hämtar mig om typ 10 minuter för vi ska ner på stan och försöka hitta nå roliga presenter till Fanny som fyller år idag. Hur som helst så skulle jag ha städat klart innan det, men jag har inte ens börjat, haha. Jag förstår inte varför jag måste vara klar innan egentligen, bara för att han ska åka och jobba igen efteråt betyder ju inte det att jag har något vettigt för mig. Fanny kommer hem vid fyra så jag tror att jag har rätt gott om tid att städa efter stan.
Ikväll blir det alltså gomiddag, tårta och eftersom det är tisdag = ridning! Mamma ska ta med kameran, så jag hoppas att det blir något roligt och att hennes kamera inte kruppar för då kommer det kanske upp en film ikväll! Jag tror i och för sig att det bara gläder mig, men skitsamma. Det var synd att det inte var vår tur att skjutsa förra veckan, det hade varit awesome om hon filmat då.

Underbara älskade

Gud vilka i-landsproblem man drar runt på. Jag vill hänvisa er till någon som faktiskt förtjänar medlidande. Förbered er på något vackert och samtidigt fruktansvärt hemskt. Annas Anatomi

Truth be told I miss you, and truth be told I'm lying

Jag ramlar sakta men säkert sönder. Jag försöker bearbeta och komma över det men det är så jävla svårt. Jag börjar känna mig mer och mer apatisk fast ändå inte. Det känns lite som att jag ska kräkas ungefär hela tiden, jag kan inte riktigt förmå mig att göra särskilt mycket, så som att äta, röra på mig eller något annat heller för den delen. Jag klarar inte av att titta på något annat än Glee eller The Big Bang Theory och jag har redan sett alla avsnitt av båda serierna flera gånger. Fyfan vad jag hatar det här! Jag var så jävla nöjd.
Tiden går ofattbart sakta, och jag väntar mig inte direkt att det kommer gå bättre att sova inom någon snar framtid heller. Och helgen... Jag har ingen aning om hur jag ska göra. Jag har ju några dagar på mig att tänka på saken, men det är minst lika plågsamt som allt annat och varje dag känns ungefär som ett år. Jag vill inte ha det så här...

All I need is a healthy ovum and I can grow my own Leonard Nimoy!

Helvetes söndagen smög över till måndagen väldigt diskret. Eftersom jag skulle till Ungdomsslussen klockan nio imorse så tänkte jag mig att jag skulle lägga mig rätt tidigt. Jag låg och läste och lyckades faktiskt somna typ elva, men efter väldigt jobbiga drömmar vaknade jag vid halv två och kunde inte somna om. Då gick jag upp och tittade på Glee ett tag och sen läste jag lite till och försökte somna om. Dock hände det inte förrän klockan sex på morgonen och då halvsov jag bara till tjugo i åtta då det var dags att kliva upp. En liten muffin till frukost sen iväg till stan. Jag har ont i magen, och jag mår lika dåligt som de senaste två dagarna men idag är klockan bara elva så... Men i och med min kassa sömn kanske jag kan gå och lägga mig tidigt i alla fall.
Nu kommer jag i alla fall få lite pengar, och på onsdag ska jag till Arbetslivsresurs så efter det kanske jag får något att göra. Dessutom kommer jag få ett månadskort till bussen, det känns rätt värt. Dock blir det ingen flytt, men det kanske jag kan pusha lite på när jag har mer ork än jag hade idag.
Nu är det bara att vänta på att allt ska bli bättre.