You have beer... coming out of your nostrils...

Aaah, idag har jag haft en klassisk Klaradag och inte gjort någonting alls över huvud taget! Eller ja, jag har tittat på en massa Grey's Anatomy - men att sitta i soffan hela dagen räknas som att göra ingenting. Det känns lite konstigt men samtidigt väääldigt skönt!
Ikväll går jag på sista nattpasset för veckan och sen blir det långhelg! Imorgon kväll blir det hockey och på söndag är det ridning som vanligt, men utöver det har jag inga planer. Jag hade i och för sig väldigt roligt förra helgen med modevisning, spelning och en ordentlig efterfest så något i den stilen skulle jag inte säga nej till! Men att inte ha några planer är också ganska trevligt. Ta helgen som den kommer och bara chilla om inget dyker upp. Hur som helst blir det långhelg vilket känns skönt! Slutar 05.48 imorgon och börjar inte förrän 14.30 på måndag, dock betyder det eftermiddagsvecka och då missar jag ridningen på tisdag..
Apropå ridningen och häst, det ska vara en klubbressyr på Surf nästa söndag och eftersom dressyrgruppen har haft som mål att tävla så blev sju av ridskolans 11 storhästar upptagna direkt MEN nu var det en tjej som skulle tävla Fabian i den gruppen som strök sig så jag skrev upp mig på honom! Först skrev jag upp mig på Kate för att jag gärna ville tävla över huvud taget, men när Fabian blev ledig bytte jag. Jag har tävlat honom några gånger förra året innan jag började tävla Aria och det gick inte så bra då han var superspänd, men det ska bli kul att försöka ta revansch! Dessutom blir det äääntligen LA:1 vilket jag inte tävlat sen 2008 med Hebel så det känns jätteroligt! Det kan ju bidra till att det går ännu sämre än om jag ridit te.x LB:1 men det är ett roligt program och jag har nog faktiskt längtat lite efter att få rida det igen. Så jag är superpeppad! Annars inom hästvärlden så händer det inget särskilt, jag rider på ridskolan och inget utöver det. Jag har anmält mitt intresse för nästa Lennart-träning som är sista november men om jag får vara med eller inte får jag nog inte veta förrän då. Jag och Nix har tappat vårat flyt, jag hittar inte rytmen längre och det är jätteirriterande! För några veckor sen hade vi en klockren lektion men nu har det gått dåligt två gånger i rad. Jag missar ju nu på tisdag men med lite tur går det väl bättre veckan efter det.
Nu ska jag äta lite kvällsfika och fixa en nattmacka till jobbet. Om två timmar kommer Lisa och hämtar upp mig och sen är det bara 5,8 timmar jobb kvar innan helgen!
GulleFabian!
 

I tricked her into marrying me. How smart am I?!

Jag fick en dålig start på dagen, Kicki skickade ett sms och berättade att de skulle på möte för att höra beslutet ang. monteringen på Volvo och inte helt oväntat så kommer flytten att bli av. Sommaren 2015 flyttar monteringen från fabriken i Umeå till fabriken i Göteborg och över 500 jobb kommer att försvinna från Volvo, från Umeå, från Norrland. Det i sig rör väl inte mig egentligen men det känns surt att veta att den arbetsplats där jag trivs som fisken i vattnet kommer att ha 500 arbetsplatser mindre och alltså många fler som kommer vilja ha de ca 1300 jobb som finns kvar.
För min del så är min tid på Volvo begränsad och även om jag inte visste det svart på vitt när jag började så anade jag det hela tiden, sen för någon vecka sen fick jag höra att 3-skiftet hela tiden varit planerat att upphöra den 20/12. Så om ca två månader blir jag av med jobbet och chansen att jag blir anställd igen är inte jättestor. Det är många Lerniaanställda som fick jobb före mig som kommer ringas upp först när de behöver fylla på med personal till våren igen. För enligt Kicki (som för mig är en säker källa, haha) kommer inte bara vi som fått jobb tack vare 3-skiftet bli av med jobbet utan för att spara pengar så varslas ALLA Lerniaanställda till jul. Så när alla 500 Lerniaanställda blir av med jobbet och jag var in som anställd 250-400 någonstans kommer jag inte ringas upp i första taget. Det är synd. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag skulle lätt kunna sig mig själv som en av de som jobbar på Volvo i en halv livstid. Men det ser mörkt ut. Jaja, jag har två månader kvar, jag får vara tacksam för det antar jag! Men det börjar bli dags att leta extrajobb som kanske kan utvecklas till något mer när anställningen på Volvo löper ut.
Nej nu ska jag äta frukost/lunch/middag och titta på Grey's Anatomy. Ikväll blir det bio med Kicki innan nattjobb på fabriken!
Cookies!
 
 

Syph-boy. It's got a nice ring to it. Kind of like Super-boy, only diseased.

Livet rullar på, men det är inte alltid så lätt. Jag har ett jobb som jag älskar och jag mår i allmänhet väldigt bra om man jämför med för ett år sen, men nu kommer hösten och jag bråkar fortfarande med Försäkringskassan så jag mår egentligen mycket sämre än jag gjorde för någon månad sen. De godkände inte min sjukkperiod för höstterminen -12 och därför är jag återbetalningsskyldig till CSN för den perioden, jag måste betala tillbaka ca 41.000kr och det är ju i princip omöjligt. Jag överklagade FKs beslut men de ändrade det inte, de motsade dock sig själv och jag kommer att ta kontakt med Justitiekanslern och se om man kan få det ändrat ändå. FKs ursäkter är väldigt dåliga och jag hoppas verkligen att jag kan få dem att ändra beslutet, men det ser mörkt ut. Det tär på mig psykiskt väldigt mycket och orken att fixa det finns egentligen inte, men jag ska göra mitt bästa, för jag förtjänar att få perioden godkänd, så är det bara.
Jobbet då.. Det rullar på bra och jag trivs som sagt väldigt bra. Jag har hittat en tjej som jag kan sammåka med så från tre veckor tillbaka behöver jag inte längre cykla/åka buss och det känns sååå skönt! Förra veckan när jag jobbade eftermiddag försov jag mig tre dagar i rad och hade det inte varit för Lisa (som jag samåker med) så hade jag säkert missat någon dag då. Jag har faktiskt inte varit borta än enda dag än så länge och det känns väldigt skönt! Min tid på Volvo är dock begränsad, från början vägrade jag inse det men det känns mer och mer allt eftersom tiden går. Tydligen så var det från början planerat att treskiftet bara skulle pågå till 20e december och som det ser ut nu blir det ingen ändring på det vilket betyder att jag måste sluta efter det. Jag fick ju jobb enbart för att de skulle gå upp i treskift så när de går tillbaka till tvåskift finns det som ingen plats för mig längre. Det känns jättetråkigt då jag verkligen trivs jättebra på Volvo och jobbet passar mig som handen i handsken, visst kan orderingången stiga eller ligga kvar på en jämn nivå om det går dåligt fram till 20/12 men som det rullat på de senaste veckorna så känns det inte så lovande. Drömmen är ju att de behöver någon som stannar även när de övergår till tvåskift och att man har ett litet överläge som tjej men ja.. Allt kan hända. Fick jag bestämma skulle jag lätt kunna bli en sån som jobbar på Volvo en halv livstid!
Annars då? Jo jag rider ju när jag inte jobbar och det går för det mesta väldigt bra! Jag har ridit Mageno några gånger på söndagarna och i dressyren har det gått förvånansvärt bra. Han är ju lite vinglig och krånglig i dressyren och när vi jobbat med skänkelvikningar och öppna i trav och galopp så kan man inte ha så höga förväntningar så jag har varit nöjd. Sen fick jag även rida honom för Lennart Lindelöw som är A-tränare i hoppning och det gick hur bra som helst! När träningen ägde rum förra helgen så var det första gången jag hoppade med Mageno på nästan tio månader och han har blivit lite annorlunda sen dess men jag var riktigt nöjd! Dagen efter var det hoppning i kombigruppen också men vi hade vikarie och det gick inte alls lika bra. Dock var inte motivationen på topp heller då vikarien kändes oengagerad. Men men, bättre lycka imorgon!
På tisdagar har jag ridit Nix och för några veckor sen hade vi en helt klockren lektion! Veckan efter det var det teori och sen jobbade jag så jag var tillbaka i tisdags igen och då gick det inte alls lika bra som tidigare. Jag tror inte Nix var på topp och det var inte jag heller, sen var jag inte på honom ordentligt när vi värde upp så vi låg som lite mittemellan hela lektionen. På tisdag har vi banhoppning i hela ridhuset och jag ska se till att engagera mig mer i uppvärmningen så att det går bättre. För det kan ju gå väldigt bra, det vet jag ju nu.
Nej nu ska jag återgå till att titta på hockey men jag ska försöka bli bättre på att uppdatera!
Film från träningen med Lennart Lindelöw!