I can sing, but I'm also good at modern dance, olden dance, and mermaid dancing which is a little different.

Alltså, lyckan när man kan sträckse Palmebjörk och Doktorn! Jag har inte sett det sen typ avsnitt sju och nu finns det över 30 avsnitt! Jag har precis matat 13 avsnitt i rad, dels för att jag faktiskt ville kolla på det, och dels för att fördriva tiden. Men när det kommer till tidsfördrivet är det inte jätteeffektivt egentligen, avsnittenär bara 5 minuter långa, haha. Anledningen att jag vill fördriva tiden är att de kommer sända ridsport på Eurosport vid tio ikväll! De sänder från Hong Kong Masters och de kommer sända, vad jag antar är sammandrag, i tre dagar nu! Jag är väldigt peppad!
Men att titta på Palmebjörk och Doktorn ger mig också oerhörd hockeyabstinens! Det känns som evigheter sen man var på senaste matchen! Nu är det snart dags för Playoff 3 där Löven först spelar en bortamatch, sen en hemmamatch och eventuellt en till avgörnade hemmamatch. För att man ska få se så mycket hockey som möjligt så borde de förlora bortamatchen och vinna hemma matchen så att de får spela den tredje, avögrande matchen också. Men för att sprara på nerverna får de gärna vinna både borta- och hemmamatchen så man vet att de går vidare på en gång! Åh, jag hoppas det går vägen för dem, det vore verkligen kul om de gick upp i Allsvenskan!
Idag skickade Arkum ut ett mail där man kunde lämna intresseanmälan att vara med på Hippos ridskoletävling i dressyr, och jag har självklart anmält mitt intresse! Jag har inte varit på Hippo och ridit alls den här terminen så jag har ingen aning om vilka hästar som eventuellt är lediga, men ja. Det blir nog bra ändå!
Nu ska jag fortsätta titta på Alice in Wonderland, som jag började titta på innan jag började titta på konståkning, som jag tittade på innan jag tittade på Palmebjörk och Doktorn, hahaha.
 

Who do you think would be easier to sleep with, Captain America or a great white shark?

Alltså, jag börjar ju ifrågasätta min inteligensnivå en aning när jag helt och hållet glömt bort att jag får bostadsbidrag! För att göra det hela ännu roligare så kan jag ju berätta att jag rensade lite papper för typ 20 minuter sen och två gånger bläddrade jag förbi papper om just bostadsbidrag. Sen när jag för tre minuter sen loggade in på internetbanken blev jag tokchockad över att jag har pengar på kontot! Hahaha, så jävla korkad alltså! Men det var en bra överraskning. Jag har haft pengar sen igår och jag hade ingen aning, haha. Det är inte jättemycket pengar, jag hade minus sen jag laddade busskortet och det har dragits pengar för Iksukortet, men ändå! Jag trodde att jag hade minus på kontot när jag faktiskt hade flera hundra kronor, hahaha. Och här satt jag och funderade på länge jag kan överleva på tre busspling, om jag måste hinna göra saker på under en timme för att inte bli strandad, haha. Men ja, bostadsbidrag är helt klart ett klockrent koncept. Så. Jävla. Nöjd. Nu kanske man ska fira genom att köpa något? Hahaha, skojar bara.
Det fortsätter storma ute! Igår kom solen fram efter ett tag, men man blåste i princip bort om man gick ut, haha. Idag är det precis samma sak, solig, plusgrader och blåser ca 10m/s. Men men, det är bara att tacka och ta emot, vinden är a small price to pay när man har sol och plusgrader! Imorgon kommer minusgraderna tillbaka tyvärr. Jag vill att det ska fortsätta smälta... Det värsta är också att det kommer som inte gå från +5°C till -5°C utan snarare ner till -12°C... Men det är bara i helgen, nästa vecka blir det lite mindre minusgrader även om de inte försvinner helt. Jaja, jag tänker bara på Malmö, Uppsala och eventuellt Linköping så borde jag klara av någon månad till av vinter...
Vinter vs. Vår enligt SMHI. Suck it "Bästkusten"!

Wait, they don't love you like I do

Alltså, det här med att skriva/berätta om saker man har drömt brukar många tycka är väldigt ointressant, men jag måste bara snabbt berätta ändå, haha. Först och främst drömde jag att min syster Fanny gifte sig! Det var väldigt mysigt, men på något vis gifte hon sig utan brudgummen och mötte upp honom först på festen efteråt, haha. Jag drömde även något väldigt Thursday Next-liknande, nämligen att jag kunde läsa mig in i böcker! Eller ja, jag tror att det inte var i böckerna det hände saker, men man var tvungen att läsa i dem för att ta sig dit man skulle.. Väldigt svårt att förklara, men det var en härlig dröm. Jag satt på toppen av Eiffeltornet på 30-talet och träffade Jesus, hahaha.
Det blev som sagt inte så mycket vettigt gjort igår, men på kvällen fick jag ett ryck och lyckades montera upp min helfigursspegel på sidan av kylskåpet! Det är en spegel som sitter på en träskiva och alltihopa väger ganska mycket, men med lite ståltråd och en "över-dörren-hängare" så är spegeln på plats nu! Bortsett från att jag råkade punktera min tumme (genom en läderhandske I might add) så var det ett smärtfritt och effektivt jobb. Jag insåg dock att det som är ganska tråkigt i det "hörnet" nu, bara tomt och tråkigt, så jag bestämde mig för att träramen runt spegeln ska pimpas allt eftersom. Det hänger en spritpenna där nu, så den som känner för det kan skriva/rita något på den. Jag hittade bara en blå penna nu, vilket stör mig för jag vet att jag åtminstone har en röd också, men det får duga så länge. Fler färger kommer ju helt klart göra det lite trevligare, men men. Bättre än inget!
Idag hoppas jag på att jag får ännu ett ryck, det är mycket som borde göras här, haha. Jag har inga planer idag heller och jag har märkt att jag har svårare att bara sitta på rumpan hela dagen nu för tiden. Jag tror minsann att medicinen min gör det den ska!
Random bild i brist på annat

Well... sometimes I have the feeling I can do crystal meth, but then I think, mmm... better not.

Hahaha, alltså jag dör! Jag såg ju Pitch Perfect på bio med Kicki för några veckor sen och jag gillade den väldigt mycket. Nu tittar jag på den igen och den är verkligen tokrolig! Att man faktiskt skrattar högt är ett bra betyg på att en film verkligen är rolig. Och bara nu medan jag tittar på den kan jag definitivt tänka mig se den igen, typ direkt efter, haha. Dock tycker jag att den kunde ha varit lite längre, den är väldigt ihoptryckt. Den är ju också väldigt klychig och förutsägbar, men det gör inget tycker jag.
Denna dag visade sig vara väldigt... inte produktiv, haha. Efter förra inlägget har jag egentligen inte gjort något vettigt alls, bara fixat lite gofika på gränsen till nyttig, målat naglarna och tittat på film. Jag har även fortsatt tänka på om jag ska knoppa Aria eller inte och har fortfarande inte kommit fram till något. I och för sig har jag anmält mitt intresse för att delta i SAM i år! Det blev ju aldrig av förra året pga pengar, men nu är jag förhoppningsvis ute i god tid och kan lägga undan i förväg. Förutsatt att jag får några pengar alls vill säga, haha. För er som inte hänger med så står SAM för Svenska Akademiska Mästerskapen - en tävling för Sveriges olika akademiska ryttarföreningar! Jag hoppas såklart att jag får vara med i hoppningen, men dressyr vore också roligt! I år går det i Linköping och är helgen efter Valborg, så kanske blir det en liten Sverigeturné för mig? Först Valborg i Uppsala (of course!) och så vidare till Linköping efter det! Jag ska ju faktiskt även ner till Malmö också! Det blir i och för sig tidigare - i början av april för att vara exakt - då min käre storebror fyller 40år! Det är ett tag kvar, men det känns jävligt skönt att veta att jag ska få åka härifrån snart. För i början av april kan jag tänka mig att det är rätt mycket mer vår i Skåne än här uppe!
Jag har även hört mig för ang. Hippos ridskoledressyr som är dagen efter klubbtävlingen på Surf, och drömmen vore såklart att få vara med på Lord Wilhelm, men chansen att han är ledig är vääldigt liten, haha. Även här hänger det såklart på att jag måste få pengar, har inte betalat in medlemsavgiften till Hippo än, och tävlingen i sig är 200kr... Och en sista hästrelaterad grej är att den häst jag skulle provrida för att bli medryttare på för ett tag sen behöver en ny medryttare! Det är en unghäst och tjejen som rider honom nu klarar tydligen inte av honom i skogen så ägaren frågade om jag fortfarande var intresserad! Längre än så har vi inte kommit än, men det ser ju lovande ut! Jag vill ju, som ni säkert redan vet, helst bara rida varje dag hela tiden, haha. Återkommer när jag vet mer!
Fanny, Fia och jag på min 20årsdag i Malmö, mars 2010

No, no I won't be your sex Yoda. Just rent a Ryan Gosling movie, alright? Do what he does.

Herregud vad trött jag blev! Och varför? Jag har faktiskt ingen aning, jag har som inte gjort någon ansträngande idag, haha. Jag diskade lite och sen lagade jag mat, annars har jag som bara chillat, ändå känns det som att jag skulle kunna somna på studs om jag och gick och la mig nu. Får jag gå och lägga mig nu? Åh, jag blev verkligen helt mosig i hela kroppen nu! Tips på saker som kan hålla mig vaken? Jag vet att jag borde städa och fortsätta diska, men jag kan inte direkt påstå att de är bra "hålla sig vaken"-aktiviteter, jag blir tröttare bara av att tänka på saken, hahaha.
Igår på ridningen hade vi ju hela ridhuset, och även om en liten bit var avspärrad så var det ingen där utan vi kunde rida runt på en liten oval volt när de andra hoppade, så jag passade på att dressyra lite! Jag ser verkligen fram emot dressyrtävlingen för hon kan verkligen gå så himla fint! Dock oroar jag mig lite för hur stel och/eller okoncentrerad hon kommer vara eftersom tävlingen är under teoriveckan, aka hästarnas semestervecka, haha. Hon var rätt stel i vänster sida i söndags, och även igår, så jag vet inte hur hon kommer vara efter en veckas vila. Jaja, får väl se till att rida fram ordentligt helt enkelt! Bara det inte är snorhalt ute förstås, ridskolehästarna är ju bara framskodda.
En annan sak jag varit inne på angående tävlingen är om jag ska knoppa henne eller inte. Det brukar se väldigt proffsigt ut men jag kan ju tillägga att jag bara knoppat en gång förut och det blev inte vackert! Hahaha. Jaja, jag har 2½ vecka på mig att överväga saken, så vi får väl se hur det blir.
Bästa ponnyn i extreeemt fula knoppar, hahaha. Bilden är från uppvisningen på travet 2009, Matilda Nordström tog bilden

We accept the love we think we deserve.

Plusgraderna fortsätter! Det gör dock inte riktigt det fina vädret, idag är det alldeles grått ute. Men men, så länge det smälter så är jag nöjd i alla fall! Idag har jag inget inbokat alls, så jag tror jag ska försöka komma iväg till Iksu, nu var det ändå ett tag sen sist. Jag ska även dra ett städryck här hemma, Cookies är minst lika bra på att stöka ner som jag är (om inte bättre) men hon hjälper ju faktiskt inte till att städa alls, haha. Hennes fascination över att putta ner saker börjar bli lite tjatig, det är inte världens roligaste att ligga i sängen och höra när något ramlar ner i golvet i vardagsrummet. "Där for fjärrkontrollen till stereon..". Men men, hon är ju gudasöt i alla fall, så det går ju aldrig att bli riktigt sur på henne, haha.
För ett tag sen gjorde jag en spellista på Spotify med nya skivor av band jag brukar lyssna på, på den listan var Mumford & Sons nya skiva så det slutade med att jag bara lyssnade på den och sket i resten, haha. Här om dagen kom jag i alla fall för mig att jag skulle lyssna på den listan, och även om jag bara lyssnade på fyra av sju album så har jag redan hittat tre jag verkligen gillar! Senaste med The Fray, One Republic och framförallt senaste Taking Back Sunday! Den släpptes sommaren 2011, varför jag inte har lyssnat på den nu förstår jag verkligen inte! Men samtidigt, då kanske jag redan hade saker att lyssna på? Nu har jag ju faktiskt känt ett tag att jag bara lyssnat på samma musik i evigheter och jag börjar bli lite less på det. Jag lyssnar t.ex fortfarande på samma Veronica Maggio-, Daniel Adams-Ray- och Oskar Linnroslåtar som jag gjorde 2010.. Lite uttjatat, haha. Hur som helst. Med den här nya musiken hoppas jag att det ska inspirera mig att vilja städa! För det blir lite långrandigt att sitta och stirra på datorskärmen om man bara lyssnar på musik, och det är väldigt svårt att städa om man har tv-serier i bakgrunden, haha.
Jag började lyssna på TBS när jag var 15 år, och de är fortfarande lika bra!

You don't have to pretend to be important anymore.

Ridningen idag var kanske inte klockren, men jag är ändå extremt nöjd! Jag kan ju börja med att säga att jag och Kicki stressade runt helt i onödan, för när det väl var dags för min lektion så dog kameran, haha. Jaja, jag hade i alla fall trevligt så jag hoppas att hon hade det också. Vi for upp på Åsen och medan hon gjorde i ordning Talle så mockade jag, sen fixade jag allt foder medan hon red. Att släpa runt på 20kg hösilage är tyngre än det ser ut, haha. Sen åkte vi ner på Surf och även fast vi var där först 10 i så var det ingen stress då de flesta hästar redan gick inklusive Aria. När jag gick upp på läktaren för att titta på gruppen innan lite fick jag höra att tjejen som red Aria i gruppen innan hade ramlat av då Aria stannat gång på gång, så jag fick gå ner och ta henne lite tidigare, haha. Sen berättade även Emmeli att hon inte hoppat särskilt mycket lektionen innan det heller, så hon var rätt pigg när jag fick henne faktiskt men även väldigt fånig av sig. När vi började hoppa fram reagerade hon lite på ett helt vanligt räcke (nr.3 enligt banskissen nedan) så jag fick ta om det igen och då tvekade hon inte alls. Sen skulle vi hoppa en oxer (nr.9) som bestod av tre svart-röda bommar och en vit och det tyckte hon var det läskigaste hon någon sin sett typ. Så hon stannade, och stannade, och stannade igen. Emmeli la först ner bakbommen och sen också frambommen innan vi tog oss över. Men även här kom vi igen och andra gången hoppade hon över alla bommarna, hahaha.
Sen var det dags för bana (bara grunden, 1-7) på ganska låg höjd, kanske 60-70cm och det gick rätt bra. Inte det bästa flytet kanske, men vi tog oss igenom hela banan utan stopp. Andra vändan fick vi hoppa lite högre, kring 90cm (vi kände att det inte var rätt lektion att hoppa högre) och vi fick in ett jättebra flyt! Avstampen och avstånden blev jättebra, vi kom in klockrent i kombinationen och ja.. Allt var toppen! Tills vi kom till 7an... Det var som inte en tvärnit heller, hon backade av flera meter innan. Jag tror vi kom över på tredje försöket, och sen när vi skulle hoppa det åt andra hållet som nr.9 tryckte jag till ordentligt med skänklarna, så även om hon tvekade lite så kom vi över! Och ja, alla andra hinder gick hur bra som helst, och även flytet mellan hindren så jag är nöjd! Smygirriterad, men nöjd, haha. Det var som Emmeli sa, om vi ska tävla någon gång så har vi inte råd med att hon ska fega ur på "konstiga" hinder, hon måste kunna lyssna och lita på mig och hoppa ändå. Så öva, öva, öva! Nu känns det verkligen superlyxigt att jag rider henne både på tisdagar och söndagar, för jag har verkligen börjat lita på henne, nu ska hon bara börja lita på mig lite mer. För i övrigt är hon verkligen en av de finaste hästarna jag någonsin ridit, jag är helt störtkär i henne! Hahaha.
 

Damn, this makes me smart!

Tisdag, ikväll är det ridning! Mamma ska tydligen på Operan ikväll och kan alltså inte stanna och filma men snälla Kicki ställer upp istället! Dock jobbar hon sin första dag på Volvo igen idag och har Talle sen, men jag tänkte be mamma skjutsa upp mig till Åsen istället så kan jag hjälpa Kicki med foder och mockning så då borde vi hinna ner till Surf utan problem. Jag är hur som helst väldigt peppad på att hoppa Aria igen, ikväll ska det bannemig gå superbra! Jag ska ta sporrarna så att jag kan använda dem om jag måste, och så ska jag se till att låna ridhandskar av någon så att tyglarna inte glider ur händerna på mig som de gjorde förra veckan.
Åh, det är inte supersoligt ute, men det är över +8°C ute i skuggan! Enligt SMHI kommer det fortsätta vara plusgrader dygnet runt (!!) till på fredag! Jag tror faktiskt att det kan betyda att vi hinner få officiell vår innan minusgraderna kommer tillbaka! Dock kommer det säkert att inte räknas när det blir -10°C till helgen... Jaja, det blir roligt så länge det varar I guess! Det bästa är ju även att vi har det mycket varmare här uppe än typ hela södra Sverige, haha. Enligt SMHI har Malmö +2°C, Stockholm -1°C, Göteborg +1°C och vi +8°C! Sug på den! Hahaha, jag är så nördig när det kommer till väder! Jag kanske borde bli meteorolog? Skulle jag bli det måste jag dock flytta till Stockholm! Oj vad den här tankegången rusade iväg, haha! Nu måste jag nog göra något vettigt, jag har svårt att tro att någon skulle orka läsa min blogg och jag fortsatte att diskutera vädret med mig själv, hahaha.
 Vår, vår, vår! Jag vill ha full on vår NU!

Sometimes people use thought to not participate in life.

Det blev som sagt inget på Ungdomstorget idag och jag kom heller aldrig för mig att ringa mamma eftersom jag råkade pilla lite med bloggdesignen istället, haha. Jag gjorde inget avancerat utan breddade bara allt en del. Hur som helst kom jag ihåg att jag fått en smsavi och hade ett paket att hämta ut på Ålidhems Centrum så jag tog bussen härifrån till sjukhuset där jag bytte till 8an för att hämta ut paketet. Därifrån åkte jag vidare med 5an ut till Strömpilen och handlade like a boss! När jag betalat hade jag 5 öre kvar på kontot, haha, så ja, ganska bra jobbat måste jag säga! Jag har egentligen inga pengar eftersom Försäkringskassan fortfarande inte har hanterat mitt ärende, men jag fick lite pengar av mamma idag och även om de tog slut direkt så har jag bunkrat upp ordentligt med mat nu, haha.
Åh, min hjärna kan verkligen inte förstå att det är måndag idag. Eller att klockan nästan är nio på kvällen. Den borde vara mycket mer! Eller mycket mindre, jag är faktiskt inte säker, haha. Sen känns det verkligen som att det borde vara lördag! Jag vet inte varför, men det känns som lördag. Kanske för att när jag bodde i Stockholm och inte hade någon att göra på helgkvällarna brukade jag ta bussen till Ica, och ja.. Det var ju det jag gjorde idag. Sen bidrar det nog en hel del att jag tittar på film. Jag tittar ju alltid på tv-serier medan jag ofta måste vara på humör för att faktiskt titta på film. Jag började med Monsters, Inc som jag faktiskt aldrig har sett (?!) och nu tittar jag på The Perks of Being a Wallflower. Hittills är det en väldigt bra film och jag kan - med halva filmen kvar - redan stark rekommendera den till alla som vill se en riktigt bra film! Och jag måste säga att Emma Watson gör sin roll otroligt bra, men det är helt klart ovant att höra henne prata med amerikans dialekt.
Ja, nä, nu ska jag återgå till filmen!
 

Wake up. The only way to defend ourselves IS with an army.

Jag skulle egentligen på någon Inspirationsgrej på Ungdomstorget idag men mensvärken säger nej. Det dumma är att om jag inte är där idag kan jag inte gå på torsdag heller. Men men, det är sånt som händer. Jag vet inte om jag behöver någon ispiration över huvud taget egentligen så det gör väl egentligen inte så mycket, det var väl mest bara för att ta mig ut ur huset. Dock har jag faktiskt blivit rätt bra på att göra det på egen hand nu för tiden! Det var bara i lördags jag inte var i stallet förra veckan, och då kom ändå Anette hit och hängde så jag tycker att jag gjorde ett rätt bra jobb ändå.
Åh, jag har ingen enkel mat att äta, allt ligger i frysen så jag måste ta fram och tina saker om jag ska äta, haha. Jag skulle kunna äta typ mackor, men jag har inget att ha på dem längre. Osten är slut, korven är slut, äggen är slut.. Jag skulle verkligen behöva handla, haha. Kanske ska ringa mamma och se om man kan dra en sväng på Maxi, för även brödet håller på att ta slut... Jag har äpplen dock! Köpte ett kilo för 5kr (!!) när jag var på Maxi med Amon så nu sitter jag här och äter äpple. Det är dock inget man direkt kan stå sig på särskilt länge, men det slår att vara tokhungrig helt klart. Sen är det lite jobbigt att äta äpplen, jag lyckas alltid få skal mellan tänderna! Sen hjälper det inte direkt att jag troligen har en ny visdomstand på gång... Jag har trott det flera gånger för att jag har ömmat i munnen men då har det alltid gått över efter typ ett dygn, nu har det dock inte slutat ömma på... Ja jag tror jag är inne på tredje dagen idag. Så jag måste nästan säga att jag hoppas att det kommer en tand snart, det här är bara drygt. Jag hoppas också att den tanden sköter sig lika fint som min första och växer rakt upp så jag slipper opperera ut den, haha.
Nej, nu ska jag ringa min käre mor och se när hon tänkte åka in till stan. Om hon inte redan är här förstås, hon sa något om tandläkaren..
Jag pimpade mina naglar här om dagen.

And by the time I reach for my gun you will have put four bullets in me?

Jag fick Aria idag ändå, så Rebecka noterade minsann att jag anmält mig till dressyrtävlingen. Det var riktigt roligt att rida henne i dressyr för det har jag aldrig gjort förut, dock hade vi vikarie, den vikarien som inte säger någon. "Fint" sa hon när jag travade av henne, inget innan det, hahaha. Lektionen gick även ut på att vi skulle fokusera på sitsen och "hästens form är inte så viktig" vilket gjorde mig lite besviken, jag kommer hinna rida två dressyrlektioner innan tävlingen och en av dem är redan över - med vikarie och oviktig form... Jag visste i och för sig att vi skulle ha vikarie när lektionen började så jag gick in med inställningen att "rida själv" så jag är rätt nöjd med lektionen i alla fall. När vi värmde upp var hon jättefin i höger varv, men väldigt stel i vänster. En bit in på lektionen började det släppa, men jag tror att hon blev lite less eftersom det var hennes tredje lektion så mot slutet började hon kasta med huvudet jättemycket och jag hoppas bara för allt i världen att hon inte får för sig att hålla på sådär på dressyrtävlingen, hahaha.
Vi red i alla fall utan stigbyglar och jag tror att det har varit rätt givande att rida Mihloo för det gick väldigt bra, och Aria - vilken häst! Jag tror aldrig jag varit med om en så smärtfri övergång från galopp till trav som på henne, hahaha, inte det minsta skumpig eller trippig. Nu längtar jag som tusan till på tisdag då vi har hoppning i hela ridhuset, för jag känner att jag dels fått tillbaka självkänslan i ridningen sen tidigare i veckan, och eftersom jag verkligen fick rida igenom henne idag. Jag längtar också väldigt mycket till nästa söndag då vi får fortsätta dressyra - förhoppningsvis - för Rebecka. Åh Aria, vilken drömhäst alltså!
Jag har inga riktiga ridbilder på Aria så den här får duga.

One pill makes you larger, one pill makes you small.

Åh vilken underbar söndag! Inte nog med att Anette faktiskt blev nöjd med bloggen så har det även varit ordentlig vår idag! SMHI har noterat upp till +6°C och när jag var in i sovrummet någon gång tidigare idag såg jag +7°C på termometern! I början var det lite molnigt men det klarnade upp och när solen sken rann det i stort sätt från taken. Det är fortfarande februari så inte helt oväntat blir det minusgrader på nätterna fortfarande, men dagtid kommer det troligen vara plusgrader några dagar till innan det vänder och droppar till -10°C... Jaja, det är först nästa helg så det finns en chans att SMHI har fel, haha.
Här om dagen började jag titta på en serie som heter Scandal och nu när jag har sett nästan alla avsnitt som kommit ut så måste jag erkänna att jag gillar den starkt! Det handlar om en kvinna vid namn Olivia som starat upp en "fixarfirma". Hon har tidigare jobbat i Vita Huset och har nu samlat ihop ett gäng advokater och en penssionerad CIA-agent och hjälper folk med sina problem. Man får även hänga med i presidentens liv och så är det såklart en massa drama. Me like. Jag började också titta på Shameless men jag har inte sett något mer efter första avsnittet än. Men jag sträckser ju gärna saker så den får väl ta över när Scandal har slut på nya avsnitt.
Nej, nu måste jag börja göra mig redo för att åka till stallet, Sanna kommer och hämtar upp mig om 20 minuter!

Uh... If you ever want to talk you know, to a person about anything, I'm a person who talks.

Jäkla blogg.se alltså! Jag sa åt Anette att jag kunde fixa hennes bloggdesign eftersom hon också ville ha en ganska enkel och clean sådan men enda sen blogg.se uppdaterades så är det inte alltid det händer något även fast man ändrar på koderna, haha. Jag höll på att bli tokig där ett tag men till sist löste det sig! Anette är nöjd och jag har fått fördriva tiden med något onödigt, vilket jag helt klart är väldigt bra på, haha. Nu blir jag även väldigt sugen på att ändra min egen, men jag borde vänta lite i alla fall, annars slutar det väl med att våra bloggar ser exakt likadana ut, hahaha.
Ikväll är det ridning och jag är otroligt peppad! Det ska även bli spännande att se vem jag får rida, för nu har jag ju ridit Kate fem lektioner och det är alltså dags att byta häst. Mageno är den enda av tre önskehästar som går just nu så eventuellt får jag ju honom, men Rebecka vet även att jag skrev upp mig på Aria på dressyrtävlingen, så kanske får jag henne? Eller så kommer hon inte alls ihåg vem jag önskat och sätter upp mig på en helt annan häst, hahaha. Man vet aldrig! Det skulle vara roligt att rida Aria eftersom jag hittills bara har hoppat eller ridig markarbete med henne, och det är ju trots allt en dressyrtävling, men jag rider ju henne på tisdagar så en annan häst skulle inte sitta helt fel! Mageno som sagt, jag är väldigt sugen på Mageno. De andra hästarna jag önskade var ju Hercules och Fluxan men de är ju båda skadade just nu, sen har jag i och för sig aldrig ridit varken Flight eller Sigma så det skulle också vara ganska roligt. Jaja, ingen idé att spekulera, då blir jag bara mer otålig, haha.
Nej, nu ska jag nog lämna bloggen en stund annars kommer jag råka börja ändra på saker, haha.
Jag vill ha Stockholm och vår!

You're asking me what I want. I want them all to burn for this.

Jag drömde att jag hade köpt en häst, och precis som i verkligheten så hade jag inga pengar alls, så hur jag lyckades köpa en häst för 39.000kr gjorde mig olustig även i drömmen, hahaha. Det var i alla fall en väldigt fin häst och det var lite tråkigt att vakna, men samtidigt känner jag mig äntigen som mig själv när det kommer till hästar! Ridningen i Gunnismark igår och drömmen inatt har fått mig att längta till ridningen imorgon då jag ska komma tillbaka med nya tag och rida BRA igen.
Idag skulle jag egentligen gå på Zumba med Kicki, men mensvärken har lagt sitt veto så istället blir det att sitta still och njuta av solen på balkongen med Anette. Det är riktigt vårigt ute, och imorgon kommer det bli ännu bättre med flera plusgrader! Och jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med att bo på fjärde våningen, det är alltid varmare här än nere på marken, så tekniskt sett kommer jag få vår före många andra, hahaha.
Det smälter!

Klippa och klistra - fulaste någonsin

Hahahaha, jag tror aldrig jag har gjort något så fult i hela mitt liv, hahaha! Okej, det är nog inte sant, men med tanke på att jag ändå lagt ner lite tid på den så står denna bild helt klart i en klass för sig. Jag ville se hur fin Aria skulle kunna bli med vitt schabrak, vita lindor och pannbandet så istället för att sova som normala människor gör så knåpade jag ihop världshistoriens fulaste klippa-och-klista-bild, hahahaha! Jag tog en bild på Aria från betet i somras, sen tog jag en massa bilder från Hööks hemsida och ja.. Ni ser ju själva.
(Jag vet att hon inte har tyglar eller stigläder/stigbyglar, men någonstans måste man ju dra en gräns).
Men visst skulle hon kunna bli ganska fin? Om man gjorde det på riktigt vill säga, hahaha
Original
 

I'm going to get a drink while this is still a party.

Ja men justja, en blogg! Ska jag vara helt ärlig är jag som rätt van vid att jag skriver här typ varje dag, så på någon nivå trodde jag nog att jag redan gjort det, haha.
Jag vaknade verkligen på fel sida idag! Sov dåligt, drömde obehagliga drömmar, vaknade med mensvärk och möttes av tråkiga nyheter på facebook, men efter en sväng ut till Gunnis med Susanne så kändes allt mycket bättre! Vi red en sväng längs byvägen i skritt innan vi dressyrade lite på banan, tydligen har någon tyckt att det var en bra idé att lämna en stor snöhög mitt på den enda skogsvägen som finns typ och eftersom Mihloo går barfota blir det lätt lite halt på vägen för snabbare gångarter. Det var i alla fall väldigt trevligt, vi valde båda att rida barbacka och jag kände att jag fick tillbaka självkänslan i ridningen lite vilket verkligen behövdes! Jag har i och för sig listat ut varför jag ridit så dåligt, eller kanske inte varför jag ridit dåligt men i alla fall varför jag kände mig så otroligt missnöjd efter ridpasset både igår och i tisdags. Pms. Idag kände jag mig generellt lite gladare och det var väldigt mysigt att få rida lilla Mihloo igen!
Utöver svängen ut till pållarna har jag verkligen inte gjort någon särskilt idag. Anette kom förbi en sväng, och jag pratade lite med Fanny i telefon medan vi båda googlade på mopsvalpar, haha. Eller ja, tv-serier såklart, men jag tycker hur som helst att det är helt okej just idag. Imorgon ska jag på Zumba med Kicki och på söndag är det ridning igen.
Åh, jag kan inte sluta tänka på dressyrtävlingen! Jag behöver inte tänka så mycket på programmet, det lärde jag mig utantill för läängesen, men jag kan inte släppa hur snygg Aria skulle vara i mitt önskeliste-pannband, vitt schabrak och lindade ben! Dessutom skulle jag inte ha något emot att köpa vita ridbyxor till mig själv, de jag köpte när jag var 17år passar faktiskt inte längre, haha. Får dem knappt över höfterna... Men det kostar ju pengar och jag har inga såna just nu! Lindor går ju alltid att låna av någon, och Surf har ett jättefint schabrak jag gärna lånar men ridbyxorna och pannbandet är en annan femma... Sen hade det varit väldigt trevligt med ett eget tävlingsschabrak och lindor för framtida bruk. En vacker dag ska jag ju ha en egen häst, minst! Jaja, det är några veckor kvar, jag hinner suga på den karamellen lite till innan dess.
Jag satt och tittade på The Vampire Diaries när Anette kom och så här fin blev pausbilden, haha

We changed something.

Jag är så jääävla trött! Och jag förstår inte vad det är med mig, har jag glömt bort hur man rider? I tisdags gick det inge bra, och idag fick jag rida BJ och det gick inte heller bra. I och för sig visade det sig att BJ var extra stark idag, för Kicki hade också problem med honom efter mig. Men jag blir så less! Hur rider man? Kan någon berätta för mig hur jag ska göra?
Jag anmälde mig i alla fall till dressyrtävlingen idag, jag var först att skriva upp mig på listan faktiskti, haha. Det blir LB:1 med Aria trots allt, det kändes som mest naturligt. Jag måste bara lära mig rida igen. Jag får en chans att träna imorgon i alla fall, inte på programmet, men på att rida! Susanne hörde av sig och det blir att följa med till Gunnismark imorgon och rida lilla Mihloo! Den här gången ska jag ta med mig täckbyxor, för även om det kanske inte längre är lika kallt ute som det var sist jag var dit så är jag inge peppad på att frysa så om låren igen, det är faktiskt ganska obehagligt. Så även om det blir veckans första Surf-fria dag så blir det i alla fall inte en hästfri sådan!
Arkivbild

I dont need luck, I have my list, just like my homeboy Schindler

Det smälter! Det är plusgrader! Det blåser också, men det är plusgrader! DET SMÄLTER!!! Jag vet att det bara är tillfälligt, enligt SMHI kommer det bli minusgrader om bara några timmar, men samtidigt säger de också att nästa vecka kommer det vara upp mot +5°C vilket betyder att snart är våren här! Det är inte officiellt vår någonstans i Sverige än, även om stora delar av södra Sverige var väldigt nära, haha, men jag har bestämt att nu när det snart är mars månad är väldigt nära så kommer våren när som helst. Åh, vår! I can't wait!
Om en timme ungefär kommer Kicki och hämtar upp mig så bär det av Surf, det blir femte dagen i rad, haha. I söndags red jag, i måndags följde jag med på Anettes teori, i tisdags red jag igen, igår red Kicki och idag rider förhoppningsvis jag OCH Kicki, haha. Störta anledningen att jag åker ut idag är dock såklart för att anmäla mig till dressyrtävlingen, hahaha. Rebecka sa att hon skulle sätta upp listorna idag, och jag hoppas verkligen att hon gör det! Jag är så sjukt sugen på att anmäla mig nu, dock börjar jag vela i valet av häst. Jag har varit inne på att jag vill tävla Mageno men nu har jag även börjat tänka väldigt mycket på hur kul det skulle vara att tävla Aria! Hon är ju verkligen en väldigt fin häst och hon kan ju faktiskt det mesta bara man är tydlig med henne. Ökningarna lär vara en dröm på henne, haha. Sen vilket program det blir återstår att se, jag antar att vi bara kommer kunna välja mellan LB:1 och LC:2, men det hade onekligen varit väldigt roligt att rida LA:1 med Aria. Jaja, kanske nästa gång!
Jag vill ha vår och sommar!

Cookies fyller "år"!

Idag fyller Cookies 1-år-hos-mig! Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort, men idag är det alltså exakt ett år sen jag och Fanny tog bilen ner till Härnösand och plockade upp världens sötaste katt hemma hos Steina. Hon var liten och livrädd för oss alla, inte ett ljud på hela hemresan och när jag öppnade buren sprang hon in under sängen och kom inte ut igen förrän jag hade somnat. Idag måste jag stänga dörren till sovrummet, annars kommer hon och väcker mig hela tiden, haha. Inte nog med att hon attackerar diverse armar och ben så fort de sticker ut under täcket, det är ganska svårt att inte reagera när hon hoppar upp på sängen precis vid mitt ansikte.
Idag är hon inte bara social med mig utan också mycket modigare med "halvbekanta" och nya människor. Hon behöver inte nödvändigtvis gömma sig så fort någon kommer in genom ytterdörren (förutsatt att de inte använder ringklockan, men då vill ju jag å andra sidan nästan också fly), hon är framme och vågar hälsa på nya människor och hon är även framme när Ellen är här! Dessutom har hon blivit minst dubbelt så stor som hon var när hon kom, och hennes päls har kommit ikapp resten av hennes kropp, haha. Det var ett tag där när hon såg heltokig ut med massvis av päls på bakbenen, men typ ingen annanstans, hahaha.
Tänka sig att jag skrev lite halvt på skämt på facebook och frågade om någon hade en katt till övers... Så kan det gå!
Lill-Cookies under soffan, dagen efter att hon kom hit
Pytteliten!
Massor med päls på benen men inte på magen.
Ett favorit"gömställe" ovanpå garderoberna/kylskåpet

Första gången jag fick klappa på henne på riktigt
Nu har hon blivit mer vuxen i kroppen och pälsen har kommit ikapp.


I'm a hallmark card. I know, I can't help it.

Oj, nästan helt bloggfri dag! Jag sov så jääävla dåligt inatt och kände mig helt mosigt på morgonen/förmiddagen. Jag började knåpa ihop ett inlägg men jag kom som av mig när jag först fick besök och sen hängde med Kicki på en heldag i stallet.
Igår lagade jag überambitiös middag bestående av ris, wokgrönsaker, jornötssås och kyckling i ugn. Låter kanske inte så svårt men det tog en väldans massa tid så jag kände mig duktig i alla fall, hahaha. Hur som helst blev det tokgott så inte nog med att jag åt det till middag innan jag red så åt jag en liten portion när jag kom hem också, haha. Dessutom blev det självklart min lunch idag, och jag trodde nog att jag skulle ha en portion kvar men då kom Fia förbi idag efter att hon fikat med en kompis på Universitetet och jag bjöd henne på det sista. Eller ja, ris och och wokgrönsaker finns det fortfarande kvar så det blir väl nå cocosmjölkstjosan av det imorgon. Jaja. Fia kom som sagt förbi och det var riktigt trevigt. Nu har vi hängt två gånger på bara några dagar och det börjar kännas mer som när hon fortfarande bodde på Lilljansberget, haha.
Kicki kom och hämtade upp mig efter tre någon gång och det bar av till Stöcksjö. Först åkte vi upp på Åsen där hon hade hand om Talle idag. Idag tittade jag faktiskt på när hon red men jag blev lite kall. Han är ju fortfarande under igångsättning men nu har det ju gått ett tag så det var lite mer att titta på idag än för några veckor sen, hahaha. Efter det for vi ner till Surf där hon skulle provrida i en annan ridgrupp, så Kicki fick rida två ridpass och jag fick titta på, hahaha.
Nu är jag hemma och ska nog sova snart. Imorgon hänger jag nog med Kicki till Surf igen, eventuellt skulle jag få köpa en lektion i min gamla grupp, men framförallt hoppas jag att Rebecka har satt upp listorna till dressyrtävlingen imorgon! Jag vill anmäla mig nuuuu!



Carefree, why can we not be forever you and me, forever me and you

Jag börjar misstänka att även om min nya medicin gör mig piggare och gladare i sinnet så tror jag att den också gör mig mer fysiskt utmattad, jag känner mig så otroligt trött hela tiden! Jag är ganska van vid det egentligen men idag kände jag av det mycket tydligare då jag helt enkelt inte orkade rida ordentligt. Det kan ju vara en tillfällighet, men ja... Jag brukar vara bättre på att förbise min trötthet just när jag rider, men idag gick det bara inte.
Vi skulle träna på kort anridning och lite omhoppningssvängar och det gick väl sådär. För det första måste jag verkligen införskaffa mig ett par handskar! Jag får inte blåsor i händerna när jag rider barhänt utan tyglarna glider helt enkelt genom fingrarna på mig. Det var inte bara en gång Emmeli sa åt mig att korta tyglarna om man säger så. Aria var fin som vanligt, men jag kände mig alldeles off och jag tycker inte att jag red bra. Det kändes som att jag hade armar och ben överallt, jag orkade inte driva ordentligt och framförallt så orkade jag inte tänka. Jag kom alltid ihåg var jag skulle, vilket som var nästa hinder, men det var som inget engagemang i ridningen från min sida. Jag försökte, men det gick som inte riktigt. Hade jag varit mer vaken i huvudet hade den här lektionen kunnat gå hur bra som helst, jag menar det är ju lätt som en plätt för Aria förutsatt att hon har en ryttare som visar vägen och ramar in, men idag kom vi nära, vi fick ett stopp... Det gick inte så bra helt enkelt. Av den anledningen frågade jag aldrig Emmeli om jag skulle kunna få rida Molly nästa vecka, för nästa vecka vill jag ha Aria och ta revansch för det här var nog min sämsta lektion hittills den här terminen.
Jag är så trött att jag nog skulle somna direkt om jag gick och la mig nu. Tror jag ska äta en liten portion av min kalasgoda mat jag lagade idag och titta på någon serie så att jag håller mig vaken till åtminstone klockan tio. För jag vet mycket väl att jag inte kommer kliva upp tidigare bara för att jag somnar tidigare, och jag tror inte det hjälper om jag sover typ 12 timmar varje natt om det är pigghet jag är ute efter.
Det här var en bättre lektion helt klart!

Kärleken är en annorlunda lek, ett spel vi kan spela för dem som tror på den.

Jag råkade försova mig idag när jag skulle Vårdcentralen så nu får jag vänta ännu längre på att kolla upp.. Ja allt, haha. Men men, jag är på rätt bra humör ändå. Drog igång min partylista och började ta tag i lägenheten lite smått. Framförallt har jag stora matplaner idag så kycklingen är framme på tining och jag ska röja i köket så att jag har plats för allt som ska göras med maten.
En annan sak som onekligen gör mig ganska glad är att snubben som ringde från CSN ringde upp idag igen, och även om han lät lite som en broken record, upprepade sig och sa samma saker om och om igen i 10 minuter så var det i alla flal goda nyheter. Efter att jag skickat in en ny förklaring där jag sagt att jag är sjukskriven och förhoppningsvis kommer jag räknas som det retroaktivt från i september i höstas så har de beviljat mig pengar! MEN jag kommer inte få dem förrän Försäkringskassan godkänner min sjukskrivning, förutsatt att de faktiskt gör det. Om de inte godkänner den får jag inga pengar alls och jag kommer då bli återbetalningsskylldig före hela höstterminen - woop woop! Men ja, om det är en lika trevlig handläggare som tar mitt ärende som kvinnan jag pratade med om bostadsbidraget (som hon beviljade över telefon) så kommer det nog inte vara några problem. Jag hade tänkt ringa och prata med dem men efter att ha tryckt igenom alla förhandsval fick jag höra att de hade för mycket att göra och att jag skulle prova igen senare. Jag hamnade inte ens i kö, de avbröt bara samtalet, haha. Men men, bra musik gör mycket så jag ska utnyttja min pepp och vänta med att tänka på Försäkringskassan till imorgon. Nu ska jag forsätta röja, laga kalasmat och peppa inför ridningen ikväll!
 

We are here to open wallets not minds.

Jag är trött och kall och ska snart gå och sova, ska bara se färdigt dagens avsnitt av Primeval: New World först. Anette hade teori idag och det visste ingen av oss om så jag följde ju med i alla fall. Men Emmeli gick igenom anpassning på utrustning, hur man vet att en sadel ligger rätt och vad man ska tänka på med bett och nosgrimmor så det kändes ganska vettigt ändå. Emmeli är verkligen en superbra ridlärare, hon är jätteduktig på att förklara allting, när man rider är hon bra på att berömma och hon förstår hästarna väldigt bra. Så ja, när man har sån här teori gör det faktiskt inget att man hakar på en lektion som inte är ens egen, haha.
Imorgon ska vi träna på kort anridning och jag är som sagt väldigt peppad på att hoppa med Aria igen, men nästa vecka då vi har hela ridhuset (och ponny alltså har teori) är jag lite sugen på att fråga om jag får rida Molly igen! Jag skulle nog egentligen aldrig tacka nej till att rida Aria, haha, men Mollt var faktiskt väldigt rolig att rida, och eftersom det (hittills) var första och sista gången jag red henne sist vi hade hela ridhuset så gick det ju bäst först på slutet. Skulle jag rida henne igen nu så har jag ju redan gjort den en gång och då skulle det förhoppningsvis gå mycket bättre direkt, haha. Ja jag ska överväga saken imorgon, och sen måste ju Emmeli såklart säga ja också. Vi får se helt enkelt!
Nej, dags att sova!
GullMolly!

Don't kill your moment by making a lot of sounds.

Jag är så jääävla trött! Igår förstod jag det för då var jag bakis, haha, men idag? Jag sov typ tolv timmar och sen har jag bara varit i stan några timmar så jag förstår inte varför jag är så trött. Ridningen igår gick väldigt bra i alla fall, men vi hade vikarie och varje gång vi har det när det är hoppning känner jag mig alltid lite olustig. Kate var i alla fall tokpeppad och sprang på som en tok, haha, och det är alltid roligt när hon har lite bättre egen bjudning. Vi fick ett stopp, men det var mitt fel, bortsett från det gick det toppen! På slutet hoppade vi en liten bana på kanske 80-90cm och vi fick många luftiga fina språng så ja. Bra lektion! Marias kompis Amanda var där så hon filmade, men tyvärr kom inte allt med så vi får se om jag lägger upp det eller inte. Imorgon är det hoppning med Aria igen och jag längtar väldigt mycket! Nästa helg är det dags för nya hästar i kombigruppen och jag hoppas på Mageno. Eftersom vi hade vikarie kunde jag inte prata med Rebecka om det, men Fluxan är fortfarande skadad och Hercules verkar också vara det och då är det ju bara Mageno kvar av de jag önskade på teorin. Hoppas hoppas!
Idag har jag varit på möte på Ungdomstorget vilket tyvärr inte kändes ritkigt som jag hoppades på, men om jag inte får pengar från CSN kommer jag nog gå dit mer och se vad de har att erbjuda. Jag tackade ja till någon slags inspirationstjosan två eftermiddagar nästa vecka, mycket bara för att ta mig ut något, haha. Det var typ bara två timmar/gång så det blir nog bra. Efter det gick jag hem till Fia och hängde med henne ett tag. Det blev hämtlunch från Taj Mahal och prat om livet. Det var väldigt trevligt faktiskt!
Nu snart kommer Anette och hämtar upp mig så hänger jag med henne ut till stallet. Även om jag är trött så är det alltid roligt att vara på Surf, man mår som alltid bra där!
Arkivbild på två favoriter! Molly och Kate

Love isn't finding a perfect person, it's seeing an imperfect person perfectly.

Uuh... Jag är inte bakis bakis men jag är seg som fan och min mage är inte helt lycklig. Hela jag är inte helt lycklig, Being Erica är slut! Hahaha. Det konstiga är enligt både IMDb och tv.com så är det inte slut, sista avsnittet är en stor indikation på att det ska komma mer, men det har inte kommit något nytt avsnitt på över ett år. Det suger, jag gillade verkligen den serien, den var faktiskt jättebra! Så nu är det dags för nya serier, jag har börjat titta på både Scandal och Shameless nu och båda verkar väldigt bra. Shameless är lagom tokig, lite Skinskänsla med all misär, och Scandal påminner om en seriösare version av House of Lies. Så ja, det ser lovande ut!
Om 15-45 minuter kommer Kicki och hämtar upp mig och sen bär det av till Surf! Hon ska eventuellt rida istället för en tjej i gruppen innan min, och sen är det dags för mig att hoppa! Jag är väldigt peppad, det gick så bra med Kate förra veckan så jag ser fram emot att hoppa henne igen. Sen från och med nästa vecka är det dags för hästbyte och jag ska fråga Rebecka om jag kan få rida Mageno, och även om vi får vara med i dressyrtävlingen i mars för i så fall skulle jag väldigt gärna tävla honom! Häst häst häst!
Bild från klubbhoppnnigen i höstas

Nothing that is worth knowing can be taught

Hej, jag är packad, så jag ber i förväg om ursäkt för eventuella stavfel. Kvällen började med middag hemma hos Amon och Jenny vilket var väldigt trevligt. När jag klivit in genom dörren hörde jag Juni säga "Det är Klara. Nej Fanny. Nej Klara. Nej Fia" och sen slutade jag tyvärr lyssna, haha. Det bjöds på väldigt god indisk kyckling-korma och när Amon och Jenny drog på bio blev det fruktcocktail och vaniljsås till efterrätt. Konserverad frukt är oväntat gott måste jag säga!
Vid sju tog jag bussen hem och gick en sväng förbi Ica på vägen. Vid halv nio var jag hemma hos Tina som också bor på Lilljansberget och det blev en massa vin som förfest. Vi (jag, Anette, Tina och My) åkte in till stan vid elva en när Anette och My fick gå in ganska snabbt och jag och Tina fick stå och vänta i en stillastående kö så bestämde jag och Tina oss för att åka upp till Lokal istället. Vi tappade bort varandra till och från en hel del men jag stötte på Max som var min fadder på insparken och dansade en hel del med honom. När det väl stängde hittade jag tyvärr inte Tina, vilket jag såhär i efterhand har lite dåligt samvete över, men jag fick sällskap/hjälp av Max att ta mig hem, hahaha.
När jag och Tina skyndade till en buss som inte gick så lyckades jag ramla och skrapa vänster knä, och när jag och Max promenerade hem lyckades jag ramla och skrapa höger knä. Så just nu svider båda mina knän väldigt mycket, men jag hade väldigt roligt ikväll så jag ska inte klaga. Det blev kanske inte som jag tänkt från början, men ja... Kul var det i alla fall!
Nu ska jag äta varma mackor och dricka kopiösa mängder vätska i hopp om att inte vara bakis imorgon. Vi har trots allt hoppning i hela ridhuset och jag tänker INTE vara ofokuserad och slö, jag vill ha roligt!

Ikväll var inte första gången jag ramlat och förstört både knä och strumpbyxa, haha.
Bild från förra vintern

So I put my hands up they're playing my song the butterflies fly away. Nodding my head like yeah, moving my hips like yeah

Dagens sociala umgänge: Jag sitter här med min dator och bredvid mig sitter Anette med sin telefon, haha. Varför vara sociala när man kan spela spel?
Idag skulle jag egentligen gå på Indoor Walking med systrarna men dels så känner jag att jag inte orkar och dels så kändes det så stressigt eftersom Anette är här. Men senare ska jag i alla fall ner till Amon där det blir middag och häng! Ska bli trevligt eftersom jag inte träffat Juni på minst två månader! Ester har jag träffat hemma hos Fanny vid två tillfällen, men inte Juni. Sjukt ändå att man träffar sin familj så lite fast man bor i samma stad, en hyfsat liten stad dessutom. Men ja, idag blir det ju av i alla fall!
Senare ikväll ska jag nog haka på Anette, My och deras kompis Tina till Scharinska vilket kan bli kul, har inte varit ute sen Katja var här faktiskt, men samtidigt har jag ju inga pengar, hahaha. Jag har vin hemma så det är lugnt, men jag måste ju ta mig in också.. Jaja, det löser sig säkert, det brukar det göra, haha.
Nej, nu måste jag duscha!
Arkiv-festbild från Sofias guldfest

If I crash on the couch can I sleep in my clothes?

Det är fredag och jag väntar fortfarande på att någon ska ge mig pengar. Jag har gjort en ny ansökan hos CSN med en förklaring till varför jag tycker att de borde bevilja min ansökan så nu gäller det bara att vänta ännu lite till. Men ja, det blir i alla fall inga pengar innan helgen så ja.. Det blir ännu en fattigmans helg, men jag börjar ju vänja mig nu, haha.
Åh, jag borde gå till Iksu idag men jag känner mig alldeles för trött för att träna på egen hand och bortsett från de pass som börjar om 30 minuter så är det inget förrän typ fyra och det känns lite stressigt eftersom Anette kommer komma hit vid fem och ikväll är det hockey så jag kan inte gå dit då heller.. Dagens i-landsproblem. Kanske får gå dit och gymma ändå, det blir väl kanske lättare när man redan är där.
Ikväll är det som sagt hockey och egentligen hade de arrangerat en tjejkväll så fram till i onsdags kunde man boka gratis sittplatser för tjejer vilket jag såklart glömde bort! Men med lite tur kanske man kan få tag på biljett på plats, annars får jag väl se om jag har någon syster att snylta på, haha.
Nej, nu ska jag återgå till mina tv-serier.
Arkivbild

I turn the music up, I got my records on, from underneath the rubble sing a rebel song

Gårdagen blev både träningsfri (medvetet) och bloggfri (inte medvetet) vilket var rätt skönt. Jag vaknade upp på rätt sida, men tack vare älskade CSN ramlade jag ganska fort över på fel sida. De tycker inte att jag ska få några pengar eftersom jag använde samma argument som i höstas. No shit Sherlock?! JAG HAR SAMMA PROBLEM NU SOM JAG HADE I HÖSTAS! Så då hörde jag med socialtjänsten om de kan tänka sig betala ut pengar till mig för februari månad, men nej nej, idag fick jag höra att de inte tänker göra det eftersom de tycker att CSN har fel! Visst, det tycker faktiskt jag med, men jag är bara en liten ensam sjukskriven "student" utan en aning om vad jag håller på med och de vill att jag ska fixa det här. Hur?! Åh, jag blir så less.. Jag har redan skrivit en överklagan till CSN som jag ska skicka in, det ironiska är bara det att de angivit en snigelpostadress och jag har inte råd att köpa ett frimärke. Tack. Tack så jävla mycket. Så nu väntar jag på svar från CSN om det går att skicka in skiten elektroniskt, annars får jag väl snylta pengar av grannarna snart, jag har ju redan levt av alla mina tre äldre syskon som bor i stan.. Jag? Sur? Nej nej, inte alls.
Nej men igår i alla fall. På eftermiddagen åkte jag in till stan för att träffa min psykolog på Ungdomshälsan för första gången på.. Jag vet inte hur länge! Det var skönt, jag fick gnälla över idioterna på Psykiatrin som sagt "ja det är ju något fel, men det är inte ADD" och sen sparkat ut mig, och även över CSN som tycker att mina problem är likadana nu som i höstas.. Ibland undrar jag verkligen vem det är som fattar de där besluten egentligen. Troligen någon som föddes med silverskeden i munnen. Hur som helst.. Det var väldigt skönt att komma tillbaka dit, jag har verkligen världens snällaste psykolog och även läkare där! Båda de två var också väldigt upprörda över hur Psykiatrin hade betett sig och det är så skönt att ha någon på sin sida. Dessutom fick jag höra att det inte spelar så stor roll om jag fyller 23år om en månad, eftersom jag precis bytt medicin och helt klart inte mår helt 100 så tycker de att det vore dumt att jag skulle sluta gå dit bara för att jag blir för gammal. De kan göra undantag och jag är väldigt tacksam för att de tänker göra ett för mig! Så ja. Bra besök.
Efter det for jag hem igen och bara tog det lugnt några timmar innan Fanny ringde när hon satt på bussen in till stan från Vindeln (hon har praktik där och bor även där ute för att slippa pendla) och vi bestämde att vi skulle ses på stan och käka tillsammans innan vi gick på hockey! Så det blev middag på Max och sen Teg - Björklöven som slutade 1-5 (heja Löven!)
Idag har jag varit på Indoor Walking med inte bara Amon utan också Fia och Oskar! I början tänkte jag "det börjar ge lite resultat, jag tror faktiskt jag orkar ta i lite hårdare" men efter ett tag insåg jag att jag fortfarande är extremt o-fit och inte har någon kondition, för när instruktören började ropa "ta i allt vad du kan!" så tänkte jag bara "håll käften, det går inte!" hahaha. Men ja, mitt mål är att fortsätta gå på Indoor Walking tills jag kan ta i lika hårt i slutet som i början, då jävlar!
Efter Iksu åkte vi alla en sväng till Maxi och jag fick låna lite pengar av min käre bror till att köpa lite nödvändigheter. Bästa med att låna pengar av någon annan - helst när de är med när man handlar - är att man faktiskt har lättare att avstå från onyttigheter! Så det blev bl.a 1kg äpplen, mjölk, smör och oatly. Bara bra saker! Så ja, jag har redan lyckats vara både produktiv och aktiv idag, och klockan är bara fyra! Nu ska jag nog försöka mig på ett storkok så att jag har lättillgänglig mat och på så sätt kan lägga tid på vettigare saker mellan varven. Och även så att jag ser till att äta över huvud taget, haha.
Ikväll har jag lovat att hänga med ut till Surf och filma Kicki när hon rider! Det ska faktiskt bli kul, jag brukar ju göra så med Anette, och det är aldrig tråkigt att åka till stallet. Så även om jag är tokbitter och extremt irriterad på diverse puckade myndigheter så är jag också rätt nöjd med livet just nu. Jag tränar - och jag tycker om det, jag umgås med min familj och även med fina vänner, Björklöven kommer att gå upp ännu ett steg i allettan (haha) ridningen går superbra både på tisdagar och söndagar och min medicin verkar fungera strålande! Så ja.. Livet suger faktiskt bara lite grann just nu, haha.
Det enda som fattas nu (bortsett från pengarna då) är lite solsken (och sommaren såklart!)

Tiden går fort när man har roligt

Ridningen idag gick superbra! Inte fullt så klockrent som i söndags med Kate kanske, men ändå väldigt bra. Dock kan jag ju inte riktigt jämföra då de först och främst är väldigt olika hästar i ridningen, men också att jag har ridit Kate så mycket mer än Aria och jag har hunnit hitta hennes knappar väldigt bra medan jag har en del kvar att lära mig med Aria. Det var i alla fall väldigt kul, och om uttrycket "tiden går fort när man har roligt" ska användas så är ridningen ett utmärkt exempel! Visst, man hinner väl kanske inte med lika mycket på en hopplektion som på en dressyrlektion just eftersom man måste stå och vänta mellan varven när de andra hoppar, men idag gick det extra fort! Jag undrar om vi började sent men ändå slutade i tid? Hahaha.
Vi tränade i alla fall på lång anridning idag, och Emmeli gav världens sämsta pepptalk i början, haha! Nä, men hon hade ju onekligen rätt när hon sa att man hinner ju tänka en hel del när det är så lång anridning, när det inte är relaterade avstånd och ett sjävklart antal galoppsprång. Det var där jag kände att jag är mer van att rida t.ex Kate, för på Aria måste man engagera sig på ett helt annat sätt, haha. Kate är som lite ponnyaktig så har man ett bra grundtempo taxerar hon väldigt bra på egen hand. Aria å andra sidan är en riktigt storhäst där du verkligen måste tänka på att rida framåt men ändå kunna ta förhållningar för att avsprångspunkten blir där du vill ha den. Men som man ser på filmen gick det ju bara bättre och bättre, och på slutet gick det faktiskt riktigt bra! Nästa vecka ska vi träna på kort anridning och veckan efter det har vi hela ridhuset!
Men vilken skillnad nosgrimman har gjort! Jag blev helt paff! För två veckor sen när jag bytte nosgrimma så var jag ju också den första som red henne med den och hon var INTE glad, haha. Helt plötsligt var hon tvungen att arbeta och hon kunde inte öppna munnen bara för att slippa undan bettet. Och innan hon ens fick byta nosgrimma var hon i princip omöjlig att göra halvhalt på med handen, det var som att hon låst fast hela mulen - bett och allt - och bara gick. Idag gick hon som en dröm! Hon svarar på bettet hur bra som helst och söker sig till en väldigt fin form så fort man kortar tyglarna! Dessutom är det ju helt klart en bonus att man kan reglera henne lite med handen ibland, haha. Hon är väldigt känslig för vikterna, men när det kommer till hoppningen hade hon tidigare en tendens att bara gå snabbare och snabbare hur mycket man än knep med låren, nu kan man som göra den där efterlängtade halvhalten med handen när hon inte längre lyssnar på "lårbromsen", haha.
Jaja, jag ser fram emot att lära mig Arias knappar helt och hållet så jag tror minsann att jag måste meddela Emmeli att jag inte alls vill byta häst efter 4-5 gånger, jag skulle faktiskt inte ha så mycket emot att typ.. rida henne för alltid, haha.
På språng! (skärmdump från när Anette filmade)

Önskelista

Jag är som sagt lite insnöad på hästar just nu så jag har knåpat ihop en Hööks-önskelista! Jag fyller trots allt år om exakt en månad och en dag, och även om jag önskar mig en hel del andra saker också så var det som roligt att hålla sig till bara hästgrejer då jag tycker att Hööks har mycket snygga saker till rimliga priser. Så alla hemliga beundrare där ute, plocka fram kontokortet och shoppa loss, ni hittar min adress på Eniro, hahaha.
1. LAMI-CELL Ridhjälm Svart, stl. L - 799kr
2. Claridge House Pannband Svart - 129kr
3. CRW Handskar Brun, stl. S - 119kr
4. CRW Ridbyxa Grafitgrå, stl. 40 - 499kr
5. CRW Helskodd Ridbyxa Grå, stl. 40 - 599kr
6. CRW Ridbyxa Marinblå, stl. 40 - 529kr
7. HV Polo Schabrak Svart, stl. Full - 579kr
8. Showmaster Schabrak Brunt, stl. Full - 249kr
9. Sporremmar Svarta - 59kr
10. CRW Short chaps Svart, stl. XS - 349kr
11. CRW Ridsko Svart, stl. 37 - 549kr

The one who only wears bike shorts?

För första gången sen innan Katja var här sov jag men stängd dörr och det var helt underbart, hahaha. Dock önskar jag att min dörr kunde öppnas automatiskt på morgon för Cookies är onekligen rätt bra på att väcka mig, haha. Satte väckaren på nio först men klev inte upp förrän efter elva i alla fall.. I och för sig var jag på två träningspass på Iksu igår och somnade efter halv två någon gång.. Jaja, en sak i taget. Nu ska jag bli aktiv och efter att min kropp börjar vänja sig vid det kommer det kanske bli lättare att fixa en vettig dygnsrytm.
Åh, ridningen ikväll! Jag längtar längtar längtar! Jag tänker konstant på hästar, haha, jag är som en riktig 14åring! Dessutom har jag börjat drömma om hästar.. Jag behöver mer häst. För ett par veckor sen pratade jag om att jag skulle provrida en häst som jag eventuellt skulle bli medryttare på men hon hittade någon som ridit hennes häst tidigare så det blev inget. Däremot hoppas jag på att eventuellt få börja rida en häst jag provridit en gång förut, men just nu är han skadad så jag återkommer när det faktiskt blir aktuellt. Om det blir det. Jag hoppas att det går vägen, det var en fin häst och han står på Surf, haha. Ridhus is the shit! Om jag var rik och av någon anledning inte hade en egen häst så skulle jag vilja rida mer på ridskolan. Jag är så kär i Surf! De har jättefina hästar och även väldigt bra instruktörer! Nu när jag rider två gånger i veckan måste jag erkänna att det är lite som att vinna på lotteri när man får rida för både Rebecka och Emmeli! Att rida på ridskola är underskattat, man får prova massa olika hästar och rida för instruktör. Det är riktigt lyxigt!
Åh, nu längtar jag ännu mer till ikväll, jag vill hoppa!

Tänka sig att jag faktiskt suttit i US, även om det bara blev ett halvår. Men roligt hade vi allt!
(Asdålig bild I know)

Success is most often achieved by those who don't know that failure is inevitable

Klockan är 00.00 och måndag är officiellt över. Även om jag började med mitt nya liv på sätt och vis redan i fredags så tycker jag att denna dag har varit en perfekt start på veckan! Även om det "bara" blev fyra maskiner med tvätt (får ta sängkläder och handdukar en annan dag) så har jag även ätit rätt bra och gått på två pass på Iksu så jag är väldigt nöjd med mig själv. Jag kände dock redan efter ca 10 minuter på Indoor Walking att jag var rätt trött så på onsdag blir det nog en träningsfri dag för mig. Ett av mina störta problem är att jag alltid går in med 110% och krashar ganska snabbt och måste då börja om på ruta ett, men om jag tar det lugnt emellanåt så kommer det bli mycket lättare att faktiskt fortsätta med träningen om jag inte gör det allt för svårt för mig själv. Imorgon är det i och för sig bara ridning, men jag kan inte träna träna varje dag. Kanske nöjer mig med en promenad på onsdag, för jag måste ju fortfarande göra min Aktiv-timme varje dag.
Åh, ridning. Jag är så sjukt peppad på ridningen imorgon! Jag tänker återigen gå in med inställningen att det kommer gå toppen, så förhoppningsvis gör det det också! Men även om det inte gör det så är jag bara så jäkla taggad på att hoppa på riktigt med Aria igen! Det gick så bra på markarbetet för två veckor sen så det ska bli kul att göra om det med riktiga hinder imorgon. Det ska också bli roligt att se hur hon är att hoppa med remontnosgriman.
Åh Aria, hon är så fin!
Printscreen från första hoppningen med Aria i år.

That's funny, I think I was expecting someone more.. charming.

Det blev bara fyra maskiner tvätt och jag har inte gjort något åt det nu när det är klart, men jag är nöjd ändå. Något annat jag är nöjd över är att jag just packat min Iksuväska och faktiskt är peppad på att gå om en halvtimme! Måste dock fixa iordning något att ta med att äta också, även om jag precis ätit middag (!) så kommer jag nog behöva något att äta mellan passen så att jag inte drunknar på aquan, hahaha. Åh, jag är peppad! Men jag kommer nog att dö.
Jag tror att mina nya medicin är magisk! Jag har bara ätit halva tabletter i fem dagar men jag mår redan så mycket bättre än jag gjorde med min gamla medicin. Tänk om jag fått den redan förra året? Hur bra hade jag inte mått nu då?! Haha. Jag har redan mer pepp, även om jag fortfarande är trött, sitter mycket vid datorn och sover kanske lite för mycket, men det är så stor skillnad, och jag antar att det bara kommer att bli bättre när jag går upp på full styrka. Det är helt fantastiskt hur mycket en sån liten knuff kan göra för en, jag blir så.. glad! Jag hoppas bara att det inte är en tillfällighet.
Nej, nu ska jag göra en macka eller något, för snart ska jag köra dubbla pass på Iksu!
Ungefär så här känner jag inför framtiden just nu!

You're on a different road, I'm in the Milky Way, you want me down on Earth but I am up in space

Åh herregud. Jag är redan toktrött och jag har bara varit vaken i ca 2½ timme.. Men jag kämpar på med mitt nya liv och har redan varit nere en sväng till tvättstugan och laddat tre maskiner! Så dagens produktiva bit är tvätten, även om det inte är en sammanhängade timme så tycker jag att 5-6 maskiner tvätt räknas ändå. Så nu ska jag bara lyckas hålla mig vaken och alert till och från fram till klockan fyra så att jag kan köra igång fler maskiner och även engagera mig i att faktiskt hänga den tvätt som behöver hängas. Bara tanken får mig att gäspa, haha.
Sen ikväll är det dags att ladda om med två pass inbokade på Iksu! Först Indoor Walking och ca en halvtimme efter det är det Aqua Zumba som jag fick med mig Kicki på (vilket är bra för då kan jag inte dra mig ur bara för att jag är lat). Åh, jag tror jag kommer bli tvungen att ta en powernap mitt i någonstans.. Smartast vore ju medan jag tvättar, för då MÅSTE jag kliva upp sen om jag vill behålla mina kläder (det går inte att ta sig in i tvättstugan när tvättiden är över). Om jag somnar efter fyra lär jag inte ta mig till Iksu till klockan sju!

Jag vet inte om det är så att jag tänker på det mer eller om Cookies faktiskt har blivit snäppet tokigare. I alla fall på nätterna. Det har hänt mer än en gång de senaste nätterna att jag vaknat av att hon är och biter/klöser på första bästa kroppsdel som sticker ut utanför täcket. Hon var på min vad här om dagen men det upptäckte jag inte förrän jag stod i duschen och den började svida. Inatt vaknade jag av klor i hålfoten vilket jag inte kan rekommendera.. Jag kanske måste börja sova med stängd dörr igen, även om det känns som ett steg tillbaka i utvecklingen, haha. Men samtidigt skulle det onekligen vara ganska skönt att kunna sova igenom en hel natt utan att bli attackerad av en skogstokig katt.. Tåls att tänkas på.
Lillmongo! Det är tur att hon är så söt, då går det inte riktigt att vara sur på henne.

It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity.

Tänkte utnyttja dagens nymodärnigheter med ett tidsinställt blogginlägg (shitamagad!). Jag bryr mig egentligen inte särskilt mycket om hur många som läser min blogg, men samtidigt vet jag ju att det inte riktigt hjälper att jag alltid sover till mitt på dagen. Dessutom kan folk som faktiskt har ett liv och kliver upp på morgonen behöva något ointressant att läsa så vem är jag att neka dem det?
Tyvärr har jag inte så mycket att skriva dock.. Kan berätta att jag håller på att göra en KAMP-kalender (kreativitet, aktivitet, musikalitet, produktivitet) där jag kan kryssa i dag för dag när jag är klar med respektive timme - just för att jag ska kunna se vad jag har åstadkommit och förhoppningsvis kunna använda det som motivation att faktiskt göra dessa fyra grejer en timme om dagen. Jag kan dock tillägga att det inte är första gången jag sitter och ritar fina scheman med olika färger, det dumma är ju bara att det oftast är roligare att konstruera dem än att faktiskt göra det som faktiskt står på schemat, haha.
Så, nu kan ni alla skratta åt min naivitet eller helt enkelt känna er lurade för att ni valde att läsa detta inlägg. Jag bryr mig faktiskt inte.
 
Bättre sent än aldrig! Markarbeteslektionen med Aria från två veckor sen.

Hoppningen med Kate igår.

Let's do something wild and crazy

Ridningen idag super! Jag gick in med inställningen att det skulle gå superbra och det gjorde det! Vi hoppade både på volt och rakt spår och Kate skötte sig jättebra! Rebecka hade ställt in sockerbitar i oxrarna på långsidorna och Kate var inte alls brydd, och att hoppa på volt gick också hur bra som helst. Först på slutet när vi hoppade "bana" gick det liite dåligt i början men jag skärpte till mig och vi slutade på topp! Kicki var förbi och filmade så fröhoppningsvis kommer det en film sen.
Nu är jag hemma igen och äter lite gomiddag bestående av mina hemmagjorda pizza, sen ska jag nog ta en dusch fortsätta chilla. Imorgon har jag bokat in både Indoor Walking OCH Aqua Zumba på Iksu, det här är början på mitt nya liv! Woop woop!
Arkivbild i väntan på film!

Labels are for cans, not people

Snacka om bra lördag! Jag var duktig och åt innan jag tränade, jag var duktig och tränade, jag var duktig och handlade massa bra mat och sen var jag ännu mer duktig, hahaha. Jag hade inte riktigt bestämt vad jag skulle göra till middag men så fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra pizza med riktig jästdeg! Så även om jag var hungrig redan när jag kom hem så ställde jag mig och fixade pizzadeg som sen gick jäsa medan jag duschade. Efter duschen ställer jag mig och steker köttfärs (!!) samtidigt som jag knådade och kavlade ut degen. Sen tog dock krutet slut, så jag klippte inte skinkan, och jag rev inte osten vilket resulterade i att pizzorna såg ut som enroma varma mackor, haha. Men med den där bottnen.. Åh, det blev så jävla gott! Så ja, jag kände mig rätt duktig igår.
Idag har jag bara tänkt chilla, jag får min aktivitet ikväll på ridningen! Jag hittade en serie för ett tag sen som jag har tittat på lite till och från, men nu har jag inte så mycket annat att titta på så blir Being Erica på heltid, haha. Det är kanske inte den bästa serien men jag gillar den ändå! Bra tidsfördriv.
Åh, tiden går så himla långsamt, jag vill ha ridning NU! Det är hoppning ikväll och det känns som evigheter sen sist så jag är sjukt peppad! Och det ska faktiskt bli roligt att hoppa Kate, för som både Emmeli sa på första lektionen på terminen och vikarien Linnéa sa för två veckor sen så kan jag henne rätt bra nu vilket såklart är en bra förutsättning för en bra lektion! Det där blev mest svammel, I know, haha, men ja. Jag är peppad! Bara fem timmar kvar!
 

I wanna dance, and love, and dance again

Det blev Iksu ändå! Jag känner mig riktigt duktig! Medan jag skrev mitt förra blogginlägg så kom jag på att Fanny har namnsdag idag, så jag skickade ett grattissms och frågade i samma veva om honville gå på Indoor Walking med mig. Det är ju alltid mycket lättare att ta sig iväg och träna om man har någon med sig, för det blir ju så mycket svårare att dra sig ur om man lovat någon annan att gå. Det var ett 40 minuters pass men det var riktigt jobbigt ändå, mina lungor är inte van vid att behöva arbeta så hårt, haha. Massor med slem. Men men, övning ger färdighet.
Efter det stod Kicki och väntade utanför så att vi kunde dra en sväng på Maxi. Vi skulle egentligen dit igår, men när vi åkte ut till Åsen så hann vi aldrig riktigt. Det är ju toklyxigt att handla när man har tillgång till bil, men det känns mindre lyxigt när man inte har råd att köpa allt man tänkt köpa.. Jaja, förhoppningsvis blir jag beviljad CSN snart då slipper jag be mina vänner att betala min mjölk. Jag kände mig rätt duktig här också faktiskt, det enda som kan räknas som onyttigt av det jag köpte (vilket i vanliga fall kan vara en hel del) var vispgrädde, men det går att ha i matlagning OCH till att göra låtsas sorbet med frysta hallon som i sin tur är ganska mycket mindre onyttigt än t.ex. en kladdkaka. Så yay me!
Dagens aktiva och produktiva timmar är alltså över, och även om det var långt ifrån en timme så har jag faktiskt även spelat lite piano idag. Maxibesöket var ju inte heller en timme men det tänkte jag kompensera med att göra storkok. Klockan är snart fem så nu har jag bara ca 4 timmar att fördriva innan världscupen börjar, så då blir matlagning en utmärkt sysselsättning!
Så här glad är jag just nu, bara för att jag är så himla awesome!

I have always been in love with you, but you are unable to see that

Det märks att jag inte varit och tränat Sh'bam på ett tag, idag har jag nämligen tokmycket träningsvärk i vaderna, haha. Men man blir onekligen sugen på att gå tillbaka när man väl tagit sig dit en gång! Det handlar ju om rutin, för väl på Iksu så tycker jag att det är superroligt att träna, jag är ju bara extremt dålig på att ta mig dit! Dock har jag ju stora drömmar och ambitioner om att bli smal och fit, och det kommer jag ju faktiskt inte bli om jag bara sitter hemma hela tiden. Kanske att jag ska trycka i mig lite frukost och sikta på Indoor Walking vid halv tre? Vore ju onekligen ganska bra, av många olika anledningar! Tror nog att jag gör så. Klockan är ju knappt halv tolv så jag behöver ju inte stressa heller.
Annars då.. Jag kollade ju på Melodifestivalen förra helgen hemma hos Fanny och konstaterade att jag inte är så insatt i år, jag har ingen aning om vilka som är med och jag har ingen aning om vilka alla är, haha. Så ikväll kan jag inte riktigt bestämma mig för om man ska göra det till en grej och faktiskt titta på det, eller om jag har på det i bakgrunden medan SVTPlay bjuder på världscupen i hoppning? Nu när jag alltid lider av konstant hästabstinens så tror jag nog att VC vinner. Jag borde egentligen vara glad att det är redan ikväll, så slipper jag ha en hästfri dag när morgondagen ändå bjuder på ridning och Ponnyakuten, haha. Den riktiga frågan är väl egentligen hur jag ska fördriva tiden fram tills det börjar.. Några idéer?
Skruttwendy tycker att 70cm är childsplay. I miss her! ♥

We're not even in the same book, we're not even in the same library!

Igår var en Anette-dag, idag har varit en Kicki-dag! Vi tolv for vi till Iksu för att träna Sh'bam, som nu är uppe på Sh'bam 10 (jag har inte varit dit sen det var 7, hahaha) och jag vet inte riktigt om jag gillade det. Kände egentligen bara igen en låt, och den var inte särskilt bra, så jag måste erkänna att jag saknar både 6an och 7an. De var roliga med massa bra musik, men men, så blir det väl när man inte lyssnar på radio.
Efter Iksu for vi in till stan så Kicki fick uträtta lite olika bankärenden innan vi käkade en väldigt god lunchbuffé på Eastern Palace. Jag har faktiskt aldrig ätit där förut och det var väldigt mycket godare än t.ex Great Eastern, men jag är ju en sucker för Taj Mahal. Det är det godaste som finns! Men ja, Eastern Palace kan jag definitivt tänka mig att äta på igen.
Vi skulle egentligen åka på Maxi och handla lite, men Annica ringde och frågade Kicki om hon kunde ta Talle idag så vi for ut till Åsen istället. Jag tänkte titta på när de red, men det är inte så intressant när hästen är under igångsättning, haha, så jag gick in och mockade istället. Vi var även en sväng till Surf eftersom Kicki har sina ridkläder där och pratade lite med Rebecka. Vi tittade också på en ny-nybörjargrupp på ponny och det är riktigt svårt att tänka sig att man själv har varit i den situationen en gång i tiden. Skumpar i traven och kan inte styra sin ponny, haha. Men ja, så är det väl med allt, man måste ju börja någonstans.
Jag fick i alla fall ridabstinens som vanligt, men imorgon är det Världscupshoppning på svtplay och sen är det äntligen söndag och hoppning på schemat! Jag längtar extremt mycket! Jag längtar även till på tisdag för jag ser fram emot att få hoppa med Aria igen, hon är himla rolig att rida faktiskt.
Nej, lunchen må ha varit sen och stor men jag tror att min kropp behöver lite föda. Dags för middag!
Random Arkivbild

You're from the 70's but I'm a 90's bitch

PENGAR! Jag for ner på stan och skrev på ett papper, och voila! Några timmar senare så är hyra ääääntligen betald! Vilken lättnad alltså. Jag fick i och för sig inte så mycket pengar, men det är för att jag mest troligt kommer få pengar från CSN också så ja.. Det blir nice! När det händer vet jag inte, men förhoppningsvis om inte allt för lång tid, jag skickade in de papper jag behövde skicka in idag innan jag åkte ner på stan.
Så ja, jag har varit produktiv idag. Skrev färdigt "brevet" till CSN och skickade in det tillsammans med mitt läkarintyg, skrev en lapp och lämnade i brevlådan till min granne som enligt skatteverket bor i min lägenhet sen åkte jag ner på stan och skrev på ett bankkontounderlag och köpte ett par nya träningsbyxor! Jag och Kicki har bestämt att vi ska börja använda varandra för att komma iväg till Iksu och träna och mina enda hela par mjukisbyxor är spårlöst försvunna så jag köpte ett par typ likadana som jag provade här om veckan. Rätt skönt, gick bara in och hittade byxorna i rätt storlek och betalade för dem, behövde inte hålla på och prova eller så. Dessutom hittade jag en tjuga så jag hade råd att köpa Funlight på vägen hem, haha.
Dagen i övrigt har spenderats åt att titta på Misfits med Anette. Vi såg färdigt säsong 3 och började på säsong 4 som tyvärr inte är så bra. De börjar byta ut alla karaktärer och serien har börjat tappa sin charm. Men men, det blir nog lätt så när man baserar en serie på ungdomar som gör samhällstjänst, haha.
Ja jag har som sagt varit produktiv idag, så tekniskt sett har jag tre KAMP-timmar kvar, aktivitet, musikalitet och kreativitet. Kanske skulle ta och göra något vettigt nu alltså. Men först måste jag äta något, har bara ätit två äggmackor och två sushi-bitar idag.
Random arkivbild

Det bor visst någon mer än mig i min lägenhet.

Åh, lättnaden som kommer när man äntligen vet hur man ska betala hyran! Jag måste bara fylla i ett papper till sen får jag äääääääntligen mina pengar, och det känns så skönt! Dessutom verkar det som att jag kan få CSN hellre än försörjningsstöd i fortsättningen, och med tanke på att det skiljer några tusen så klagar jag inte, jag kanske till och med kan betala ridningen, hahaha.*¹
Alltså ja, vad säger man. Jag blev just uppringd från Socialen igen för att höra varför jag gjort en anmälan för bara mig när det står två personer folkbokförda på min adress. Det bor ju såklart många personer i det här huset, men vi har ju lägenhetsnummer och jag är tydligen inte ensam om mitt! Det första jag tänkte på när jag fick höra detta var "Shit, jag hade rätt! Det är någon som bor på vinden och använder min lägenhet som fasad!" men jag hade inte alls rätt (som tur är!) utan det är så att personen som bor mitt emot mig har tydligen angivit mitt lägenhetsnummer som sitt eget, och det sen innan jag bodde här själv! Creepy! Det är inget man kanske tänker på, men det skulle kunna ställa till med både det ena och det andra. Försäkringskassan skulle kunna få för sig att jag inte alls ska ha bostadsbidrag för att vi är två som bor här, eller om någon är ute efter honom så kommer de ju komma till mig istället, haha. Helt ärligt så får det mig att känna mig lite olustig. Så nu har jag ännu ett ärende att uträtta idag: lämna en lapp i hans brevlåda.
För att få CSN i fortsättningen måste jag även där skriva lite grejer, och jag vill ju skicka iväg skiten så fort som möjligt, så nu blev det plötsligt fyra papper som ska fixas och skickas/skrivas på/lämna i brevlådan så jag tror det är dags för mig att komma igång!
Random arkivbild
 
*¹ - Själklart betalar jag min ridning, nu menar jag bara att jag skulle kunna betala allt på en gång

You're like Anne Hathaway's accents, you're all over the place.

Fortfarande illamående! Yay! Jag har i och för sig inte ätit särskilt vettigt idag vilket troligen är den riktiga anledningen, haha, men jag känner mig inte jättehungrig faktiskt (minskad aptit perhaps?). Kanske borde koka ägg, äggmackor är trots allt väldigt gott!
Åh, jag gör ju som inte så mycket på dagarna (föregående ca 10 dagar räknas inte just nu) så jag var inne på att jag skulle ha lite bestämda saker som ändå är lite luddiga i kanterna. Jag måste vara kreativ, aktiv, musikalisk och produktiv (KAMP - ha.ha.) en timme om dagen. En timme av varje alltså. Men det kan ju variera vad jag faktiskt gör! Så inom kreativa delen kan jag till exempel måla, rita, skriva, lägga pussel eller läsa, produktiva delen är städa, diska, duscha, fixa etc. Musikaliska biten blir nog mest bara piano, men sång eller gitarr kan nog också hända, och den aktiva delen blir typ gym, promenad eller ridning. Jag tycker faktiskt att det är ganska vettigt, och det är även fyra timmar/dag som jag inte kommer spendera framför datorn, win win! Haha. Dock är det okej att lyssna på musik undet tiden, så även om jag inte sitter vid datorn så kommer den nog vara på lika mycket ändå, haha.
Nej, nu måste jag nog faktiskt äta något, jag har trots allt 3/4 KAMP-timmar kvar, haha.

Arkivbild

I don't know much about classic cars but I've got a lot of friends stuck on classic coke

Uuuuh... Jag började äta min nya medicin igår och något jag såg först igår var att en biverkning som drabbar fler än 1 av 10 är illamående, och om min kropp inte fått något ryck så är jag en av dem. Det är den här känslan när man inte vet om man är hungrig eller vill kräkas, lite som när man är bakis. Inte jätteroligt och jag hoppas att det inte håller i sig allt för länge, jag känner mig redan helt mosig. Så det blir inget jobb på NH ikväll, jag får försöka igen när illamåendet går över. Jag undrar vilka andra biverkningar jag kommer få, jag skulle helt klart kunna acceptera minskad aptit och viktminskning (eller miskvinkning som jag höll på att skriva..) men man får ju tyvärr inte önska.
Igår var det teori på ridningen och vi gick igenom hur man lindar ben, både ridbandage och stallbandage och även hur man ska spä ut Jodopax för att det inte ska bli för starkt och fräta på hästens ben. Det ska vara lika ljust som trocadero tydligen. Jag pratade även lite med Emmeli om terminsplaneringen och fick lite förklarat för mig. Dels så kommer vi nog inte ha markarbete när vi har hela ridhuset, utan hon hade gått efter de andra grupperna och skrivit det utan att tänka på att vi faktiskt har hela ridhuset då. Sen att bara hälften av lektionerna faktiskt är hoppning stämmer inte riktigt heller, utan vi kommer ha hinder på markarbetet och dressyrlektionerna är, som Emmeli själv sa, "flytande" så de kanske inte kommer där det står att de ska vara med, och ja.. kanske inte alls faktiskt. Så det känns bra! Nu längtar jag dock bara supermycket till både söndag och nästa tisdag, för jag vill hoppa! Förra tisdagens lektion var väldigt rolig, men efter dressyr på söndagen, markarbetet förra tisdagen, två teorilektioner på rad och markarbete i måndags så känns det inte som att jag har hoppat på evigheter, hahaha. Nu blir det dock mer av den varan, för nu är det dags för hoppning på söndagarna också i två veckor, och hoppning i minst tre veckor på tisdagar! Nästa vecka är det - enligt terminsplaneringen - lång anridning, veckan efter det är det kort anridning och veckan efter det är det som sagt hela ridhuset, och förhoppningsvis serier av olika slag, eller kanske banhoppning.
Åh, jag skulle kunna sitta här och skriva om hästar och ridningen i evigheter, ett bra sätt att slippa tänka på illamåendet, men nu måste jag ge mig.
Arkivbild

You're a romantic. It's like finding a unicorn!

Igår hängde jag med Anette ut till stallet, mycket i hopp om att få rida, och vilken tur för mig att det faktiskt var någon borta! Så jag fick vara med och rida Fabian, det var jätteroligt! Eftersom jag hade teori i söndags och har teori ikväll så satt det fint med en ridlektion igår. Emelie Stenman var vikarie och verkade lite förvirrad, men hon gjorde ändå ett bra jobb tycker jag. Vi red över bomserier i både trav och galopp med extra långt avstånd. Anette hade Mageno som hon aldrig ridit förut och fram till galoppbommarna gick det väldigt bra. När det var dags för dem kände hon dock att hon inte ville och jag klandrar henne inte. Mageno tycker att det är så himla roligt med bommar och blir lite väl uppspelt men jag tycker ju att det kan vara lite roligt så vi bytte häst en sväng på slutet! Anette fick Fabian som hon kunde placera där hon ville och jag fick jobba med att lugna ner Mageno vilket faktiskt gick helt okej bra! Nu blev jag superpeppad på att rida Mageno mer, synd bara att Aria är så himla rolig också, hahaha.
Men i söndags på teorin bestämde vi att vi kommer rida samma häst fyra gånger, så man får hoppa samma häst som man har på dressyren, och vi fick även önska hästar! Hittills har jag ju ridit Kate så jag antar att jag får rida henne de två kommande hopptillfällena, sen önskade jag Hercules och Fluxan - de två nya hästarna och även Mageno, så jag kommer förhoppningsvis få rida honom mer även om det blir senare på terminen.
Ikväll är det som sagt teori igen och vi ska linda ben (?) och jag ska ta tillfället i akt att överklaga terminsplaneringen lite, haha. Åtminstone att vi inte borde ha markarbete när vi har hela ridhuset nästa gång! Sist hoppade vi serie när vi hade hela ridhuset och nu ska vi ha markarbete? Jag vill ju hoppa bana! Haha. Hoppas bara att Emmeli är där ikväll, med tanke på att det var vikarie igår så kan man ju inte veta säkert.
1 meter med Mageno innan jul

Every day it's getting closer, going faster than a roller coaster

Jag måste erkänna att jag absolut INTE tycker om att försova mig till efter klockan ett på dagen, särskilt inte den här tiden på året när det alltså blir mörkt ca två timmar efter man har vaknat. Det var inte meningen, men jag tror att denna vecka med aktiva dagar tog hårdare än jag förväntat mig, för jag kan inte komma ihåg om jag hörde larmet över huvud taget imorse. Men men, jag är vaken nu och när jag kollar ut genom fönstret börjar jag överväga om jag inte missar så mycket trots allt, haha. Kissväder!
Måndag alltså. Inte längre helg. Dags att ta itu med sådant man kunnat ignorera under helgen. Jag ringde just till Försäkringskassan och fick höra att jag hade plats 157 i kön.. Tur att man kan välja att bli uppringd! Jag tror i och för sig att det tar längre tid än om jag faktiskt skulle vänta, men jag misstänker att pengarna på mobilen skulle hinna ta slut, hahaha.
Jag håller på att trappa ner på min medicin för att sen gå över till min nya senare i veckan. Jag vet inte om det är på grund av det men jag har i alla fall ovanligt mycket måndagsångest idag.
Jag och Fannys minifika

Whatever he draws it actually happens

Jag är ganska van att sitta hemma och göra ingenting så nu när jag har gjort saker i flera dagar har jag blivit helt utmattad. Men det har bara varit roliga saker så det gör faktiskt inte så mycket. Förra söndagen var det klädswap och ridning, på måndagen följde jag med Anette till stallet sen kom hon hit och hängde. I tisdags var Fanny och mamma hit och det blev både TP och Kungens innan det var ridning. På onsdagen var det i och för sig bara besöket på UH men vädret var så kissigt att man blev trött av all vind. I torsdags började det bli lite mer intensivt med Frida-besök, två stall och bio, fredagen var det bakning hos Fanny och en sväng till Strömpilen med Anette, igår var det stan, födelsedagsfika, dansföreställning OCH Melodifestivalen hemma hos Fanny och idag var det middag och fika hos pappa innan stallet och teori. Det är helt klart ett tecken på att jag skulle kunna ha en sysselsättning förutsatt att den är riktigt rolig, hahaha. Varför kan jag inte få beltalt för att hålla på med hästar och titta på tv-serier? Det hade varit KUNG!
Imorgon är det måndag och första dagen jag inte har något planerat. Eller ja, jag tänkte nog haka på Anette till stallet om jag får, men frånsett det så har jag inget planerat. På tisdag är det också teori på ridningen som sagt, sen ska jag faktiskt få gå på bio med Kicki igen! Hon har biljetter till förhandsvisningen av Hitchcock och det är fasen king att gå på bio! Så jag är peppad. På onsdag ska jag eventuellt jobba på Nationernas Hus faktiskt, jag såg att de sökte personal och jag tänkte att det kan nog vara roligt. Efter det är det nog slut på planer, i alla fall vad jag vet så här i förhand. Jag vet inte om NH är en bra idé, men jag kan ju alltid prova! Då är det ändå bara tacobuffé och EPP så det stänger typ vid elva. Jag har inte hört av dem än, men jag antar att jag får jobba då. Om jag har en chans att lära mig att blanda drinkar så är det ju en helt okej grej att skriva på CVt om inte annat, haha.
Nej, nu måste jag nog sova, jag är faktiskt sjukt trött! Dock så är Misfits så himla bra..!
Arkivbild

There is a difference between us! I'm gracefully tall and your freakishly short.

 Söndag. I vanliga fall ser jag alltid väldigt mycket fram emot söndagar eftersom det är ridning, men idag är det teori. Jag är dock väldigt peppad ändå, för snart bär det av hem till pappa som ska bjuda på middag! Och även om det är teori så har jag ju min konstanta hästabstinens så det ska bli trevligt att åka till stallet ändå! Och även om det står i proppen för Pay and Jumpen att ridskoleekipagen inte kommer kunna vara med eftersom att det är en söndag (...) så kan man ju alltid fråga. Man blir ju lite besviken ändå, första dresyrtävlingen var för tidigt in på terminen för att vi skulle få vara med, hopptävlingen lägger de på en söndag när det är ridskola och den enda riktiga hopptävlingen för storhästar på Surf som tidigare har varit för tidig på höstterminen för att vi ska kunna vara med är nu flyttar till början av Augusti så jag tror inte ens ridskolan har börjat än! Visst, det är mer ponnyekipage som tävlar i hoppning än hästekipage, men jag har gått i träningsgrupp i många år nu och har på storhäst aldrig tävlat över klubbnivå. Det är lite trist faktiskt. Så om vi inte får vara med på Pay and Jumpen så ska jag nog fråga Rebecka om hon kan berätta hur man styr upp en klubbtävling så kanske vi kan ta ett eget initiativ i hoppgruppen (och även de som är intresserade i kombigruppen) och se till att det blir en klubbtävling är vi faktiskt också får vara med!
Jaja, detta blir som sagt något man får ta upp på teorin ikväll. Nu måste jag dock börja göra mig klar för att åka!
Jag och Alita på Pay and Jumpen förra våren

You shoot me down but I won't fall, I am titanium

Oj vilken bra lördag, och än är den inte över! Mamma ringde och väckte mig strax innan elva så jag hoppade in i duschen direkt innan hon kom hit och vi åkte ner på stan. Det var födelsedagspresenter som skulle inhandlas innan kalaset hos Fanny. Som sagt var det mini-tema och det var som att allt var godare bara för att det var så litet och sött, haha. Tårtorna blev jättefina med de små gelehallonen på och Fias chokladbollar var så söta! De var ungefär lika stora som hallon, dessutom hade Fanny gjort minipizzor och pyttesemlor idag så det var som en hel fikabuffé!
Så vi fikade och pratade och fikade lite till. Fanny fick mer Kusmi-te av oss - den här gången var det Spicy Chocolate - som var hur gott som helst! Vi spelade också lite Ubongo vilket är ett spel jag kan tipsa om, väldigt roligt och man får träna hjärnan lite.
Nu har vi precis skjustat hem Ester som också fick följa med på kalas (den enda i familjen Stade som redan haft magsjuka som alltså får vistas bland folk, haha) och om en halvtimme bär det av igen. Jag och mamma ska åka ner på Norrlandsoperan och se dansföreställningen Husbil av och med bl.a Mattias Fransson från Klungan. Den sägs vara väldigt bra, så det ska bli roligt. Efter den är kvällen fortfarande inte slut, utan då ska jag tillbaka till Fanny och titta på Melodifestivalen med henne, Johanna och Micke. Jag är hur trött som helst, men har man roligt så brukar det vara lugnt ändå. Och till Fanny måste jag hur som helst tillbaka till ändå, för jag råkade glömma min telefon i köksfönstret..
Jag tog - dum som jag är - inga bilder idag heller, men både mamma och Fia tog kort med sina telefoner, så ni kanske får se på dockfikat sen ändå!
Husbil - bild från google

On the timeline of doctoring you are an amoeba

Åh, efter en natt med väldigt lite sömn har jag känt mig lite som en zombie hela dagen, men det gjorde inte så mycket faktiskt. Jag tog bussen härifrån till sjukhuset där jag bytta buss och åkte till Ålidhems Centrum för att köpa kattmat till Cookies, haha, sen promenerade jag hem till Fanny där det stod bakning på schemat. Hon gjorde i och för sig det mesta jobbet själv men lite hjälpte jag minsann till! Hon fyller år imorgon och ska ha kalas och det ska vara mini-tema. Så hon hade gjort matpajer i bullformar, pyttesmå schackrutor och sen bakade vi minitårtbottnar i muffinsformar och ca 110 stycken hallongrottor i knäckformar, hahaha! De blev jättefina och jättegoda och imorgon ska hon göra minisemlor och minipizzor, plus att Fia ska göra minichokladbollar. Det kommer bli så himla fint! Jag hade tänkt ta kort på bakandet, men min kamera hade visst inga batterier, men jag ska försöka komma ihåg att ta bilder imorgon så ni får se! Lite senare kom Fia förbi och vi åt middag tillsammans innan vi tittade på På Spåret, drack Prins Vladimir-te och åt minikakor. Helt okej fredagkväll, men planen på min nyttiga kost gick inte särskilt bra, haha. Jag får väl börja på söndag - efter kalaset!
Jag fasade lite för att behöva promenera hem, eller att gå till sjukhuset och spendera ett busspling på att åka två hållplatser, men tur för mig hade Oskar bil, så när han hämtade upp Fia fick jag skjuts hem! Vänner/familj med bil är awesome, haha, framför allt så här på vintern när man inte jättegärna promenerar på kvällen i bara strumpbyxor. Jag borde skaffa körkort..
Pengarna kommer lösa sig har jag fått höra i alla fall, väldigt skönt! Men inte före helgen. Även om jag som sagt inte kan betala hyran på en helgdag hur som helst så känns det lite jobbigt. Men men.. Så länge jag kan betala hyran så är jag väl nöjd, hahaha.
Nej, nu tror jag att jag ska halvsova lite på soffan innan jag går och lägger mig.
Arkivbild från gymnasiet när min fågeltokiga mattelärare hade tagit hand om en skadad uggla!

I spent my eighth birthday eating Swedish meatballs with a known paedophile.

Uuuuh.. Jag känner mig helt mosig idag.. Gårdagen var onekligen väldigt trevlig när det kommer till aktiviteter, men jag hade inte direkt en vettig kost. Jag kan samanfatta det såhär: kaka, Max, bio. Min mage var INTE glad på mig när jag skulle sova så det slutade faktiskt med att jag kräktes. Jag har inte kräkts för något annat än alkohol eller mensvärk på jag vet inte hur länge! Så nu ska jag försöka komma ihåg den känslan och hoppas att det kan hjälpa mig till en bättre kost. Jag tänkter alltså inte bli bulimiker utan helt enkelt försöka hålla mig ifrån det allra värsta helt och hållet. Det kommer bli svårt dock, jag ska nämligen iväg till Fanny snart och hjälpa henne baka inför morgondagens kalas, haha. Nej men nog kan jag äta kaka, eller lite godis på bio, men jag tror att det skulle ha gått så mycket bättre om jag bara ätit NÅGOT vettigt på hela dagen, för det hade jag ju faktiskt inte gjort. Så jag ska se till att äta lite lunch innan jag beger mig, jag har faktiskt goda rester i kylskåpet som jag inte hann äta igår.
I övrigt då.. Det är första februari och jag har inte betalat hyran. Oops. Men det är ändå helg nu så det spelar ingen roll om jag löser det idag eller på söndag för pengarna kommer ju inte fram innan måndag hur som helst. Det är det dåliga med första februari. Det bra är att vi är steget närmare våren! Let's face it, det blir aldrig vår i Januari, men om det börjar töa och smälta i fabruari så är det faktiskt inte så konstigt! Så jag hoppas på en tidig vår, särskilt dagar som denna när solen skiner, himlen är klarblå och det är så gott som vindstilla. Om det inte var för snön på taken hade jag nästan kunna låtsas att det var sommar om jag tittade ut genom fönstret. Men bara nästan.
Arkivbild från förra våren