It's been passed down from generation to generation...ever since my father found it, in a cornflakes box.

Alltså, jag måste bara säga att Ant and Dec's Saturday Night Takeaway måste vara mitt absoluta favoritprogram just nu! För några veckor sen började jag titta på Britain's Got Talent och Britain's Got More Talent men eftersom det är Ant, Dec, Stephen Mulhern och framförallt David Walliams som är roligast så har jag bara tittat på säsong 6, 7 och 8 (senaste är den som går just nu i Storbritannien) då det är de säsongerna David är med i. Men jag kände att det inte räckte så jag började titta på Saturday Night Takeaway vilket visade sig vara extreeemt roligt! En hel del dåliga skämt och ganska mycket skäms-tv på andras bekostnad, men också vissa grejer som är så roliga att jag sitter för mig själv och asgarvar när jag tittar på det! De har ett inslag som heter Undercover när de grundlurar kändisar med de sjukaste grejerna och ett som heter I'm a Celebrity, Get out of Me Ear där de får kändisar att grundlura andra, haha. Dessutom tävlar de (Ant och Dec) mot varandra i massa konstiga grenar. Det är bara sju avsnitt per säsong och jag har sett alla utom ett av de två senaste säsongerna (det finns elva), det är inte jättelätt att komma över avsnitten men hela elfte säsongen finns faktiskt på youtube! (HÄR). Så är du i behov av att skratta lite så rekomenderar jag Takeaway starkt! Sen är som sagt BGT och BGMT också extremt roliga, inte bara för framträdandena utan mycket för det som händer backstage, därav BGMT, där Ant och Dec också tävlar mot varandra! Så Britterna bjuder på mycket rolig underhållning, eller så är det helt enkelt bara jag som är lättroad, haha.
Nej, eftersom det är semifinalsveckan i BGT tror jag att det är dags att titta på gårdagens avsnitt nu!

Fortfarande inte peppad? Titta på det här!

What kind of bees make milk? Boobees!

Herregud, jag sov till klockan ett idag och om jag gick och la mig nu skulle jag nog ändå somna direkt! Hela helgen har spenderats på Surf där jag har hjälpt till i sekretariatet på ponnytävlingarna i hoppning. Det har varit riktigt roligt som vanligt men eftersom jag även red igårkväll så var jag i stallet i tolv timmar! Blev ganska less vid ett tillfälle då Equipe strulade jättemycket men i allmänhet har det varit en väldigt rolig helg, om än ganska utmattande. Det tråkiga är bara att min kamera är så himla dålig och jag vill så gärna fota surfarna när jag väl är där! Den är ju sex år gammal och det är ju inget dyrt objektiv heller så det är väl inte så konstigt, men väldigt tråkigt. Det står högst på min lista att köpa en ny kamera så fort jag har råd, det lär dock ta ett bra tag, haha. Några bilder fick jag till i alla fall och jag har redan fått beröm från två av fem ryttare!
Annars då. Jag fick inget sommarjobb på K-rauta men det är egentligen inte så kontigt, eftersom man måste ha väldigt mycket produktkunskap och kunna jobba helt själv på sin avdelning så har jag helt enkelt inte hunnit lära mig tillräckligt mycket på så kort tid. Jag har dock fått många lovord om min egenskap som butiksmedarbetare vilket känns bra om jag söker jobb i en annan butik!
Tillbaka till hästvärlden. Igår hoppade vi utomhus och det blåste huuur mycket som helst! Vi hade fått hoppa inne om vi ville men när vi byggde fram hindren så blåste det inte lika mycket så jag tänkte att det skulle vara lugnt, haha. Mageno var lite spattig, pigg som tusan mot hindren, livrädd för ett hörn av ridbanan och (väldigt förståeligt) för presenningen som hängde på tidtagartavlan. Men det var roligt ändå, jag är alltid nöjd när jag får rida bästhästen! Jag hoppas dock att det inte blåser lika mycket imorgon, haha.
I övrigt ser jag fram emot två tävlingar innan sommaruppehållet! Om 1½ vecka är det lokal dressyrtävling och jag är supertaggad! Jag är fattig som få men jag har redan betalat allt så det är bara att dyka upp och rida, haha. Måste dock fixa min kavaj innan dess och jag minns inte var jag lagt det vita bandet som jag ska sy på på fickorna och kragen... Veckan efter det är det även ridskoletävling i hoppning, ingen tävling-tävling eftersom alla felfria får rosett, men jag tror att det kan vara bra för att träna på mina tävlingsnerver. I dressyr är jag inte särskilt nervös men på klubbhoppningen i mars var jag huur nervös som helst vilket märktes i min dåliga ridning. Det blir roligt hur som helst, får ju rida bästhästen ytterligare en dag innan sommaren! Sen när det väl är sommar så har jag blivit tilldelad Mageno att rida till och från sommarbetet och även sätta igång honom i fyra dagar efter det. Så det ser ut att bli en bra sommar!
Lite bilder från helgen
 


W. W. J. C. What would Jesus cheer?

Long time, no see! Som vanligt alltså. Jag har (återigen som vanligt) ganska mycket ekonomiska problem och med det i samband med Hebels död så har jag haft väldigt mycket ångest och bloggandet har därför inte varit särskilt prioriterat. Inget har varit prioriterat, jag har inte varit på Iksu på över en månad och bortsett från ett kortvarigt städryck när jag storstädade badrummet (inkl. avloppsrensning) så har lägenheten också fått lida. Det är väl i och för sig inte heller så ovanligt. Jag lever ett väldigt förutsägbart liv verkar det som, haha.
Hur som helst. Sen sist jag skrev har jag såklart ridit flera gånger och även tävlat klubbdressyr med finaste Mageno där jag slog personligt procentrekord med 58,89%! Jag red i undertempo hela programmet så planen är att ta revansch och utöka rekordet ännu mer när vi startar i en lokal LC:1 på nationaldagen! Jag har även varit ner till Uppsala och firat valborg i vanlig ordning och fick den här gången även träffa bästaste Millan på första gången på nästan två(!) år. Jag var nere i nästan en vecka, ändå kändes det alldeles för kort. Vi hade väldigt roligt på valborg med forsränning, solsken i ekoparken och champagnegalopp. Ingen utgång på kvällen i år heller, dels för att vi var alldeles för trötta, men också för att planen var takfest i Flogsta vilket inte kändes allt för lockande när det började toksnöa mitt i alltihopa, haha.
När jag kom hem från Uppsala var det redan bestämt att jag skulle börja på praktik på K-rauta vilket jag gjorde i måndags! Då fick jag börja kl.08 men resten av veckan har jag börjat kl.06 vilket har gått förvånansvärt bra, men då går jag i och för sig och lägger mig typ halv nio-nio på kvällen, haha. Jag är på inredningsavdelningen och jag har väl inte så stor produktskännedom än men jag har faktiskt kunnat hjälpa flertalet kunder att hitta rätt och även blandat färg helt själv ett par gånger! Sen har jag också fått hjälpa till med varuplock på morgonen, märka upp utgående varor, göra skyltar och skriva ut ettiketter och allt är faktiskt väldigt roligt! Det enda som inte är kul är att gå runt på hårdbetong 8-9 timmar/dag, jag får så otroligt ont i fötterna och på grund av det även lite ont i ryggen. Jag måste köpa inläggssulor men det är ju så dyrt!
Jag hoppas såklart på att få sommarjobb och jag har totalt fyra veckor på mig att bevisa att jag förtjänar det. Jag har ju inga kunskaper om färg, tapeter, laminatgolv, kakel eller klinker etc sen tidigare men jag hoppas på att pratiken och det faktum att jag lär mig just deras sortiment kan ge mig en liten fördel men ska jag vara ärlig tror jag att de redan satt till alla sommarjobbare. Extrajobb kanske? Vi får se helt enkelt! Jag trivs i alla fall superbra och det är faktiskt väldigt roligt och lärorikt så om inte annat får jag ju ha en rolig sysselsättning i en månad i alla fall!
 
Dressyrmageno! (Foto: Evelina Stoltz)