You are out-gunned, out-manned and out.. side.

"Å du ljuva söndagkväll, ikväll ska jag sova så hårt innan det är dags för jobbet igen imorgon!" Så kanske många tänker, men inte jag! Nej nej, jag börjar, i skrivande stund, om exakt två timmar, 22.42. Men jag har ju faktiskt sett fram emot nattveckan så jag ska inte klaga, dock sov jag inte så länge som jag tänkt imorse så jag misstänker att jag kommer bli ganska trött. Jag har i alla fall haft en väldigt bra dag så det är väl bara att gilla läget!
Jag vaknade kvart i tio för att jag var kissnödig men efter jag varit på toa så kunde jag inte somna om, så jag klev upp och satte mig vid datorn istället. Vid två kom mamma in till stan så fick jag övningsköra ut till Holsund där hon, jag, Fanny och hunden var en sväng till havet! Efter det for vi en snabbis på Maxi innan vi åkte till Amon och Jenny där det bjöds på gofika. Jenny och tjejerna hade bakat i deras nya bakformar och då måste man ju äta upp det också, haha. Efter det skjutsade vi hem Fanny efter en omväg via Berghem innan vi tränade på start i backe på Sofiehem. Sen var det bara hem och byta om innan vi for ut till stallet.
Jag fick rida Mageno idag och jag var så himla nöjd! Jag har längtat efter att få rida honom ända sen förra hösten så jag var riktigt glad att jag fick honom nu! Lektionen gick också väldigt bra faktiskt, det är ju rätt stor skillnad på Nix och Mageno - både i ridsättet och fysiken - så det kändes lite annorlunda men det gick bra ändå. Vi red skänkelvikningar på kvartslinjen, vi kom in i skritt och skulle sen övergå till trav utan att räta ut hästen eller vika från linjen. Det var lite vingligt men det gick ändå! Sen jobbade vi på volterna lite i galopp och det gick inge vidare, men när vi sen galopperade på fyrkantsspåret gick det mycket bättre. Han har en tendens att springa mer uppåt än framåt (framförallt i höger varv) men han gick framåt utan några större hyss så jag var väldigt nöjd! Jag längtar tills nästa vecka då jag får rida honom igen.
Nej, nu måste jag börja göra mig i ordning för jobbet, måste dra om typ en halvtimme.
Gulleskrutten!
 

Seriously, I will throw up on your face!

Å du ljuvliga lördag, å du ljuvliga ledighet! Igår var jag vaken i 22 timmar i sträck och det var ganska tungt, men det gick bra ändå, dock höll jag på att somna på marken i kön utanför Nelly High Heels, hahaha. Jobbet gick bra i alla fall, det var inget supertempo direkt och så tror jag det hjälpte att det var fredag. Imorgon kväll börjar nattveckan och det känns riktigt skönt, det är kortare dagar än eftermiddagsveckan och man slipper gå upp halv fem på morgonen som förmiddagsveckan! I början är man ganska slut, men man vänjer sig efter några nätter så det brukar funka ganska bra, dessutom kan jag åka buss. Så. Jävla. Skönt.
Efter jobbet kom jag hem och chillade några timmar, jag hade tänkt sova middag men det blev aldrig av så när Anette kom föbi strax innan fem var det bara att köra igång igen. Jag passade på att sminka mig i lugn och ro innan hon kom hit och när hon väl var här var det hetsdrickande som gällde, hahaha. Vi kom till Ålidhem typ halv sju vilket visade sig vara lite väl tidigt (vi blev nummer 12 och 13 i kön och man behövde bara vara bland de första 100) men vi slog oss ner och hängde med våra kögrannar. Jag gick in och köpte lite middag på Ica och sen satt vi bara där och hade trevligt i en och en halv timme. Efter ett tag började jag bli supertrött och höll nästan på att somna på marken typ halv nio, haha. Men jag höll mig vaken och när vi väl kom in gick tröttheten över lite. Vi gick runt och kollade på skorna och drack drinkar med de drinkbiljetter vi fick när vi gick in. Sist jag var på Nelly High Heels valde jag ett par skor som jag sen aldrig använde eftersom de var alldeles för branta, men det blir lätt så när man har små fötter. En 37a har lika hög klack som en 41a men eftersom foten blir kortare så blir de vääldigt branta. Så inför den här kvällen gick jag in med inställningen att jag skulle välja ett par skor jag faktiskt kunde använda och mitt första val var helt perfekta! Mitt andra och tredje val blev höga klackar ändå, men det fanns inte så mycket annat att välja på, hahaha. Så jag hoppas jag får mitt första val!
Vi stannade ändå rätt länge, vi dansade och chillade, det var en toppenkväll. När jag kom hem sen så åt jag lite tacos innan jag gick och la mig ca 22 timmar efter att jag klev upp. Jag somnade direkt och klev inte upp förrän efter ett idag, det var så skönt att få sova ut och idag gör jag iiiingenting. Jag fick ett ryck för ett tag sen och började titta på Chuck från början vilket har gjort att jag knappt har tittat på mina vanliga tv-serier på typ tre veckor, så igår och idag har jag börjat titta på alla avsnitt jag har "missat". Det är kul för då får man ofta titta på flera avsnitt på rad!
Imorgon blir det förhoppningsvis lite övningskörning och sen ridning innan jobbet kallar igen. En bra helg med andra ord!
Mitt första val

Mitt andra val

Mitt tredje val
 

Du får inte leva om ditt liv. Det är det som är själva grejen!

Måste bara säga att jag hade en aschill dag på jobbet idag, fick lära mig ronderingen vilket betyder att man åker runt på en sparkcykel, fyller på elektroder, tömmer sopor och tar hand om skrot typ. Vi tog elektroderna innan första rasten, soporna innan lunchen och sen hände det inget mer på resten av dagen, hahaha. Patrik kom förbi strax efter två och sa att jag kanske skulle behöva hoppa in och jobba lite på slutet av dagen men sen hörde jag inget mer så jag satt ett tag till och sen var dagen över! Eller ja, arbetet i alla fall, men Volvo lämnade jag faktiskt inte förrän typ.. 20 över fyra. Kicki kom förbi mig och hälsade på när jag jobbade eftermiddag för några veckor sen, så idag gick jag och hälsade på henne på monteringen eftersom jag slutade före henne! Det var väldigt annorlunda på så många sätt, för det första så är de i en färdigsvetsad och färdigmålad hytt - vi gör ju hytten, det var inte lika mycket ljud och slammer - vi har ju tusen robotar och kastar metallbitar överallt, det luktade inte svets och det var inte lika varmt. Dessutom jobbar ju hon på line, jag står ju bara på olika stationer och laddar metalldetaljer. Men ja, det var trevligt i alla fall, kul att se hur mycket som faktiskt händer under ett och samma tak (so to speak)!
Åh, imorgon är det fredag, vi slutar 2½ timme tidigare och sen är det heeeelg! I och för sig korthelg, men ändå! Jag och Anette ska på Nelly High Heels på Lokal imorgon och sen ska jag nog bara chilla resten av helgen. På söndag blir det ridning med nya hästar förhoppningsvis och sen börjar jobbet kl.22.42. Jag ser fram emot att jobba natt, det är kortare dagar och på något vis mycket mer naturligt att vara vaken till sju på morgonen istället för att behöva kliva upp halv fem. Dessutom är det onekligen väldigt nice att kunna åka buss! Eftersom jag börjar för tidigt på förmiddagsveckorna och slutar för sent på eftermiddagsveckorna så måste jag cykla, men när jag jobbar natt kan jag ta sista bussen till jobbet och andra bussen hem på morgonen, haha.
Nej, nu ska jag titta på Project Runway och sen sooovaaa, jag är helt slut! Det är jobbigt att inte göra något på jobbet.
Arkivbild på finaste kakan!
 

Listen to me: if you hit me, know that it only teaches me to hit!

Tiden går och går och jag glömmer att blogga - som vanligt alltså! Men det är något med somaren alltså, jag bloggar alltid sämre på sommaren och sen har det som fortfarande bara.. varit. Men ja, livet rullar på, jag är inne på min sjätte vecka på volvo efter semestern och jag trivs som fisken i vattnet, visst är det slitigt att kliva upp på morgonen när jag jobbar förmiddag, och eftermiddagspassen är riktigt långa, men det har som gått bra ändå! Jag har varit till jobbet alla dagar hittills, aldrig missat en dag eller försovit mig, något jag knappt kunde drömma om för några månader sen, men jag tror att det är en del av motivationen att fortsätta. Varje dag jag sätter mig på cykeln och trampar iväg mot fabriken är ännu en dag jag är frisk, en dag jag kan se som en seger efter många år av förträngd ångest och depression. Känns ganska ballt faktiskt!
I övrigt så har jag inte jättemycket till liv, jag mest bara jobbar och sover, hahaha. Eller ja, på helgerna har jag hunnit med både fester, stugbesök och tävlingar, och så rider jag varje söndag och de tisdagar jag inte jobbar eftermiddag. Denna vecka är en förmiddagsvecka vilket betyder att klockan står på 04.28 varje morgon och att jag gärna går och lägger mig typ åtta varje kväll, haha, men det har gått lite sämre den här veckan jämfört med tidigare, men jag har klarat mig rätt bra ändå faktiskt! Nu ska jag inte ropa hej, det är trots allt bara onsdag, men med tanke på att det blev en rätt sen kväll i stallet igår och ett långt samtal med Kicki när jag kom hem så har den här dagen ändå gått strålande! Ridningen gick även helt otroligt bra, jag är så sjukt nöjd! Mamma har filmat mina tre lektioner i hoppgruppen som vanligt men jag har aldrig haft tid/orkat/kommit ihåg att överföra filmerna så de finns tyvärr inte att tillgå just nu. Det är lite synd faktiskt, jag hade gärna lagt upp filmerna från igår, jag är så nöjd över den lektionen! Jag har ridit Nix två gånger (plus en markarbeteslektion och två hopplektioner på söndagar) och förra gången som var för två veckor sen gick helt okej men inte super, det gjorde det dock igår. Vi hoppade en serie med en bom, två studs - ett galoppsprång - och en oxer. I början hade vi anridning i trav och på slutet i galopp. Det var några småsaker som Emmeli påpekade som jag inte ens tänkte på själv, men det var som att jag automatiskt ändrade på det och gjorde rätt så fort hon sagt till. I början hoppade vi inte så högt, men när vi kom i galopp så kom vi upp på 1,15m på sista språnget! Jag och Nix passar väldigt bra ihop, han är lite tjurig men det är jag med så när jag går på honom så inser han att det är ganska roligt ändå och så går allt toppenbra, haha. Sista vändan kom vi fel på bommen och han hann ta några travsteg, men jag var på honom direkt och smackade och då hoppade han hur fint som helst ändå!
Det finns mycket mer att skriva om ridningen i allmänhet - tävlingar, ridlektioner och igångsättning efter betet, men om jag försöker mig på att skriva om allt det nu kommer jag bli less och ge upp och så kommer det ta ännu flera veckor innan det kommer upp något på bloggen, haha. Så tills vidare får ni nöja er med denna uppdatering, filmerna från ridningen kommer så fort jag fått dem!
Nix på betet i somras