Sergeant Peanut Butter is pooping on the stage!

Tjoho! Idag hämtade jag ut min nya ridhjälm! Den var inte riktigt så snygg som jag tänkt mig, men jag gillar den ändå och den är verkligen lätt som en fjäder! Vad är det som är fult då? Jo den är lite mer äggformad än jag trodde att den skulle vara, men det är säkert för att jag var tvungen att köpa största storleken för att passa mitt trekantiga alien-huvud, haha. Dock känns det toppen med en hjälm som man kan ställa om storleken på så att man kan anpassa den precis efter ens egen storlek, min gamla hjälm var egentligen lite stor men just eftersom mitt huvud är lite konstigt format kunde jag inte ha en mindre storlek. Tillsammans med hjälmen kom även benskydden som även är huuuur snygga som helst! Om man går tillbaka lite i mitt arkiv så kan man hitta ett inlägg där jag la upp bilder på benskydd och schabrak från HV Polo som matchade och att faktiskt ha de skydden nu.. Åh, jag är så nöjd! Nu vill jag bara ha hem kavajerna från H&M så att jag kan fixa lite med dem, sen är jag redo för tävling, haha. Hjälmen får jag inviga redan på söndag, skydden tänkte jag ta med och testa på Mageno på tisdag!
Fick inget besök igår, men det var helt och hållet mitt fel. Jag fick psykbryt över städningen och orkade bara inte med det hela! Jag blev arg, irriterad och förbannad och orkade bara inte med det. Jag ska iväg och mysa på bortaplan nu istället, mycket bättre!
Ridhjälmen från Whitaker och tröjan jag köpte förra fredagen från JH Collection!
 

När Mårs dansar tittar nog de flesta bort.

Jag har verkligen alldeles för mycket grejer, hahaha. Jag försöker verkligen städa, jag plockar och plockar och plockar men det känns som att under varje grej jag plockar upp ligger tio andra prylar så det tar som aldrig slut! Var kommer allt ifrån?! Varför kan jag gå ut med dussintals soppåsar utan att bli klar?! Jag borde bli minimalist, det skulle vara så mycket enklare så, hahaha. Jag gav ju mig själv en vecka för ett tag sen och det löftet höll jag ju såklart inte, det har absolut blivit skillnad, men det blir ju som aldrig färdigt... Egentligen skulle N komma hit igår men eftersom jag hade lite ärenden och inte mådde helt hundra så sköt jag på det idag. Tänkte ta en powernap på kvällen och fortsätta sen men det slutade med att jag sov från ca åtta på kvällen till halv tio idag, haha. Jag har forsatt plocka idag men jag blir mest bara sur för att det händer som ingenting!
Igår var jag förbi på CSN och styrde upp med skulden lite där, jag dängde ju in 10k till i fredags vilket gjorde att resterande 12 månader behöver jag nu "bara" betala 1950kr/månad, 800kr midre/månad än innan så det var ju onekligen väldigt skönt! Sen for jag på Hööks igen eftersom jag fick 15% rabatt när jag gick med i Hööks & Friends som skulle gå ut nästa helg och jag hade sneglat lite på en tävlingsluva sist jag var där. Jag hade ju köpt en på MyOne men den hade visst tagit slut så jag tänkte att det på Hööks kanske skulle kunna ersätta den, men jag kände att det inte riktigt passade in i min uttänkta tävlingsoutfit så det fick vara. Istället fick jag med mig lite andra grejer (dåligt dåligt!) så som en fleecetröja och pälsglans för halva priset, ett rosa blingpannband (som jag tänkte matcha till den rosa kavajen jag klickade hem) och ett till par ridbyxor. Jag red i jazzbyxor i typ åtta år innan jag fick ett par fallfärdiga av Erica på stall Ess, när de gick sönder köpte jag ett par på ÖoB som i våras också trillade sönder så när Hööks öppnade i Umeå i höstas så köpte jag två par som jag är supernöjd med! Jag kör på CRWs billigaste, jag tycker de är riktigt bekväma och de gör det de ska. Jag köpte i och för sig ett par vita på nätet inför dressyrtävlingen i början av sommaren så jag visste ju att de skulle passa, så i höstas köpte jag ett par bruna och ett par marinblå och igår fick jag med mig ett par röda hem! Det är farligt att börja bry sig om vad man rider i, mat är ju faktiskt egentligen mycket viktigare att lägga pengar på, haha. Både min hjälm och mina ridskor har jag haft i säkert åtta år minst så där känns det ändå okej att jag köpte nya, chapsen var ju trasiga så det behövdes ju också. Ridbyxorna.. Inte alls lika viktigt, men så blev det! Tröjorna använder jag ju till vardags och inte i stallet så de kan jag ju tyvärr inte heller rättfärdiga, annat än att jag ville lägga lite pengar på mig själv, haha.
Nej nu har jag slösat bort lite väl mycket tid, jag måste återgå till det som kommer bli min död: Min skitiga lägenhet.
 
 

You wouldn't know these people are mad by looking at them because their faces don't move.

Gud vad jag hatar mensvärk! Jag har tvättat en massa idag och hade tänkt städa lite mellan varven, men jag satt mest bara framför datorn för att jag hade så ont i magen. Jag fick undan en himla massa smutstvätt och tvättade även typ alla handdukar och sängkläder så det känns skönt, men nu måste jag ju ta hand om allt, haha. Jag var lite sugen på att gå på Iksu en sväng nu på kvällen, men klockan är lite väl mycket (21.40) och jag har annat jag måste göra så ridningen får räcka som träning idag!
Mageno var fin idag men lite tjurig, han var riktigt sur mot både Malou och Csodás, han kickade till och med mot Csodás när han kom för nära, haha. Vi hade lite blandat markarbete och hoppning och i början hade vi en övning med bara bommar som blev lite rörig men jag är ändå nöjd, för att vara Mageno klarade han av skiften mellan trav och galopp galant! Efter ett tag blev det istället en liten bana med små hinder och då var det svårare att låta bli att springa, haha. Sista vändan kortade vi ner banan och tog hela i galopp på lite högre höjd och även om det kanske gick lite väl fort vissa bitar så är jag väldigt nöjd! Jag känner verkligen att jag har ridit in mig lite på Mageno nu och själv tycker jag att vi passar väldigt bra ihop. Han är envis, men det är jag med. Han tycker om fart, det gör jag med. Han tycker om att hoppa högt, och det gör jag med, haha. Vanessas kompis var inne i ridhuset och tog lite bilder och hjälpte till att höja vilket jag och Rebecca tyckte var toppen, hon höjde nämligen räcket på diagonalen till 1,10m, haha. Jag och Rebecca är gruppens höjdhoppningsnördar, haha.
Nej, nu ska jag fika lite, försöka ta hand om all min rena tvätt och bädda sängen. Imorgon blir det ett städryck, lägenheten måste vara människovänlig imorgon då jag får besök!
1,10m
 

Go for it man, jump off the high dive, stare down the barrel of the gun.. pee into the wind!

Visst, jag sa här om dagen att jag inte skulle spendera några mer pengar förutom på mat och nödvändigheter, men jag tycker ändå nästan att det kan klassas som en nödvändighet. Eller i alla fall något hälsosamt vilket är okej att lägga pengar på. Jag skaffade Iksukort igen idag! Bara ett för fyra månader då ett år kändes lite för dyrt och autogiro kanske inte är det smartaste när jag inte har någon inkomst längre. Förhoppningsvis har jag ju ett jobb om fyra månader så då är det ju bara att utöka då istället! Hur som helst så traskade jag bort till Iksu nu på kvällen och körde ett lättare pass på crosstrainern, jag har ingen direkt kondition och är allmänt ganska klen så jag tänkte starta mjukt så att det inte blir jobbigt. Det blev 55 minuter men de sista 10 såsade jag mest på, ville få ner pulsen ordentligt innan jag stretchade. Det är rätt skönt att vara på Iksu lite senare på kvällen (kom dit typ 21.40) så att man slipper alla människor, jag gillar inte när det är fullt med folk. Planen är att ta mig iväg på Iksu minst tre gånger i veckan och det behöver inte vara någon hårdträning, jag vill mest bara komma ner i en hälsosammare vikt, men typ crosstrainer/löpband och någon gruppträning i veckan. Jag får ju utöka allt eftersom jag blir starkare.
Åh, jag har världens träningsvärk från ridningen igår, haha. Jag, mamma och Fanny for en sväng på Maxi idag och bara att gå från bilen kändes tungt! Jag har träningsvärk i ryggen, låren, armarna och axlarna, det var inte ett lätt ridpass igår! Jag hoppas inte Emmeli har något dressyraktigt planerat imorgon, för även om Mageno är väldigt mycket mer lättmanövrerad än Csodás så kommer jag inte ha några benmuskler typ alls, haha. Det tog emot lite att skaffa Iksukortet just idag på grund av träningsvärken, samtidigt vart det skönt att värma upp kroppen ordentligt så att jag kunde stretcha lite bättre idag. Det blir spännande att se hur det utvecklar sig till imorgon.
Hoppningen från förrförra veckan
 

"We should do this again" means "you'll never see me naked!"

Igår var ridningen verkligen ett träningspass! Svetten bokstavligt talat droppade från mig, och om jag inte visste bättre så skulle jag nästan trott att Csodás skulle självantända, han ångade hur mycket som helst efteråt, haha. Det var en rolig lektion men jag fick verkligen kämpa då Csodás var supertaggad och han är verkligen inte svag! Vi hade en ny vikarie, Agnes, som jag tycker var superduktig och hon påpekade att man kanske borde betsla upp honom lite. Jag tror stenhårt på "snälla"bett men om hästen verkligen inte lyssnar tillbaka och man måste slita och slita den i munnen så är det nog en bättre idé att betsla upp så att man får snabbare respons och på så sätt också kunna ge eftergift och berömma snabbare. På slutet gick det mycket bättre, sen om han lyssnade på mig bättre eller om han helt enkelt fick slut på krut vet jag inte, haha, jag kunde i alla fall styra honom hyffsat även om gasen/bromsen inte riktigt fungerade så det kändes bra.
Jag invigde mina nya ridskor och chaps igår i alla fall och jag trivs väldigt bra med dem! Det krångliga är ju fortfarande att få på sig chapsen, och sen att komma ihåg att det är en dragkedja i skon när jag ska ta av mig dem. Mina förra skor hade bara resår i sidorna så man tog bara av sig dem, det är lite svårt med de här då de sitter lite tightare. Men men, vanesak. Handskarna var också helt underbara! Tunna, mjuka, lätta och riktigt bra grepp! Nu längtar jag bara efter min hjälm, jag svettades som sagt som en gris igår och en lättviktshjälm med luftgenomströmning komer nog bli väldigt skönt, haha.
Ännu en vecka som arbetslös börjar idag och jag börjar faktiskt bli lite less. Jag har egentligen inga problem med att sitta hemma hela dagarna, det är pengarna, livet och framtiden som gör sig påmind. Visst, jag fick snormycket pengar i fredags, men eftersom jag har min CSN-skuld så är det inga pengar jag direkt kan leva på en längre tid. Kan jag spara lite så kan jag tillsammans med min väldigt låga A-kassa klara mig någon månad till, men det skulle ju vara väldigt skönt att få ett nytt jobb och faktiskt kunna låta lite pengar ligga. Jag har sökt nästan 20 jobb men det har ju alla tusen andra arbetslösa också gjort så det är inte det lättaste att få ett. Jag har i princip bara sökt sånt jag faktiskt vill jobba med, men jag tror att det börjar bli dags att söka mindre lockande jobb också.. Jag tänker ALDRIG bli telefonförsäljare igen, men däremot kanske jag måste tänka om när det kommer till omsorg. Jag har inget emot att jobba nära människor i servicesyfte men att ta hand om människor är inte riktigt min grej. Men om inte annat får man ju alltid komma ihåg att ett jobb är ett jobb, och det kan ju vara något man gör tills något bättre kommer upp.
Csodás!
 

Get your sorry, non-believer ass out of my chair.

Å herre gud vad jag shoppade igår, haha! Fetlönen fick bjuda på lite materiell lycka innan pengarna försvann till CSN. Jag började med att shoppa lite på nätet innan jag gick och la mig i torsdags (efter tolv), lite smågrejer från H&M (nagellack, strumpbyxor, leggings, bh), fler klänningar i samma modell som jag redan har men i nya färger från Bubbleroom och så hästgrejerna: Ridhjälm, benskydd och tävlingsluva. Efter en lugn start på dagen for jag på Hööks och fortsatte att shoppa i hästens tecken, dock mest till mig själv den här gången! Det blev nya ridskor och nya chaps vilket jag veerkligen behövde! Det blev också ett par nya handskar, en hoodie från JH Collection och ett blingpannband som bilr pricken över i:et i tävlingsutstyrseln. Alltihopa är väldigt fint och jag är mycket nöjd! Chapsen är dock liite för höga och liite för tighta men de går till sig. Enda sen ridutrustning började göras efter modellmått istället för ryttarmått har jag haft jättesvårt att hitta chaps som jag över huvud taget kan ha, och de här var de enda som fanns i en vidare modell. Sen att de är för långa även fast de är XS känns inte helt hundra (har haft XS förut och de var nästan för korta). Men men. När jag kom igår slet och slet jag tills jag fick på mig dem (det tog typ en kvart, haha) och det första jag gjorde när jag vaknade var att ta på mig dem igen.
I alla fall så for jag vidare in till stan efter Hööks och gick på H&M för att köpa lite basic-grejer. Det blev två par tights, lite trosor, en till bh och deodorant. Jag kom även på att jag behövde nya rakblad till min rakhyvel så jag gick på Clas Ohlson och fick även med mig en eltandborste hem! Jag har ju problem med att orka borsta tänderna ordentligt så jag tänkte att det är ett litet pris att betala för att få behålla mina tänder. Sen gick jag en snabbis på Glitter och köpte tre nya nässmycken och hårnålar eftersom jag ändå hade rabattkupong där.
Eftersom det var hockey på kvällen så gick jag hem till Fia och Oskar och blev bjuden på middag innan vi for till ladan. Löven spelade riktigt bra men tyvärr räckte det inte, en 1-4 förlust och tabellbotten ropar allt högre. Men men, det går åt rätt håll i alla fall, fler av de skadade spelarna börjar komma tillbaka (både Karlsson, Quist och Mårs spelade!) och de spelar bättre. Nu krävs det bara att vinna över de där småmarginalerna, för nog var det nära många!
Shoppingrycket var dock inte över bara för att affärerna hade stängt! När jag kom hem beställde jag lite fler grejer från H&M eftersom de inte fanns i butiken (två kavajer och hårklämmor) och sen fortsatte jag in på ink-/dustClub och köpte bläckpatroner till skrivaren jag fick av min bror och dammsugarpåsar eftersom jag nu är inne på min sista som jag har hemma. Så ja, shopping i högsta grad, och troligen blir det det sista jag köper förutom mat och absoluta nödvändigheter på resten av året, haha. Känns bra, så här i januari... Jaja, jag har faktiskt betalat hyran, tv-licensen, internet, elen och pungat ut 10k till CSN så några tusenlappar tycker jag att jag får lägga på mig själv! Både chapsen och hjälmen behöver jag ju verkligen och en del andra grejer var ju även nödvändigheter. Jag får säkert pengaångest över det här sen, men då har jag ju faktiskt massa nya fina grejer att roa mig med istället! Hahaha.
 Lite av det jag köpt!
 
 

I don't suck at it. It sucks. And you suck.

Holy mother of god! Fick min sista lön från Lernia nu (fredag) och den är inte liten, hahaha. Jag fick lön för en månad, plus mina komptimmar och min semesterersättning allt i ett och ja.. Om vi säger så här, jag betalade mer i skatt den här månaden än jag tjänat på en månad innan jag började på Volvo, haha. Jag har ju hela CSN-grejen, men i några timmar kan jag låtsas som att jag är rik i alla fall!
Annars då.. Jag har vant mig alldeles för fort vid att vara arbetslös, men då var jag ju å andra sidan sjukskriven i 1½ år så att sitta hemma är inget nytt för mig. Förra veckan gick jag faktiskt och tittade på damernas SM-skidstafett, det hade jag inte kunnat göra om jag jobbade! Annars så är typ ridningen allt jag gör. Jag klagar dock inte, att hoppa med Mageno är typ det roligaste som finns! I tisdags hade vi hela ridhuset och hoppade en liten bana, Mageno var så sjukt peppad och det var hur kul som helst! Tyvärr blev det något fel på film-filen från framhoppningen men vi hoppade banan två gånger och de fick jag i alla fall. Jag fick även beröm av både Linnéa och Ester, de tycker att jag rider Mageno väldigt bra och det är ju alltid roligt att höra! Jag har blivit så himla kär i den där hästen, det var någon gång innan jul som vi hade markarbete i hoppgruppen och jag äntligen hittade knapparna på honom så nu tycker jag också att han är jätterolig att rida i dressyren, även om det inte alltid är så enkelt. Åh, han är så fin! Dock blir jag typ alltid irriterad på honom så fort jag ska hantera honom från marken, han är så oförskämd, haha. Men men, det kanske går att jobba bort!
Hur som helst, i tisdags hoppade vi som sagt banan två gånger, första gången på ca 80-90cm och andra gången på 1-1,05m och det gick verkligen jättebra! Vi rev ett hinder för att vi båda tappade koncentrationen när det kom in en massa ponnyekipage mitt i allt, men annars så. 1 mars är det klubbhoppning och jag hoppas hoppas hoppas på att få starta två klasser, och att jag får starta 1m. Det är ju ett tag kvar så vi får se hur det blir, men jag hoppas som sagt! Oavsett så kommer vi vara supersnygga med mitt JH Collection-schabrak, HV Polo-benskydden jag just klickade hem och en liktig snygg luva - allt i marinblått! Jag längtar!
 
 

I think Kristen comes from a place that needs medication.

Här om veckan skrev jag ju hur jag skulle ge mig själv en vecka att städa min lägenhet. Jag tänkte bara öppet gå ut med att den veckan inte har börjat än. Jag har dock sökt en massa jobb, så helt värdelös vecka har det inte varit! Jag har även hunnit umgås med familjen flera dagar, rensat ut farmors sista grejer och sett Björklöven förlora mot Karlskoga. Ikväll börjar ridningen och som jag länge sagt så är typ enda fördelen med att inte längre jobba på Volvo att jag inte längre behöver missa ridningen! Nu ser jag fram emot en sammanhängande termin med mycket hoppning!
Tillbaka till städningen.. På Volvo lyssnade jag ju på ljudbok eller musik heela tiden eftersom vi jobbade själv (och tiden skulle ha stått still om jag inte gjorde det) och det var ju trevligt, problemet är bara det att jag är typ less på all musik just nu. Jag har haft flera olika spellistor, blandade, enformiga, långa, korta.. All musik jag typ någonsin lyssnat på känns mer eller mindre urtrist just nu. Eller ja, det är ju bra musik, men jag blir inte peppad av den längre! Det går ju inte direkt att städa utan musik, då kommer ingenting hända, och tv-serier är svårt om man inte redan sett den men jag är inge sugen på att se Vänner igen. Ljudbok skulle kanske fungera, men återigen ingen direkt pepp. Åh, vilket underbart i-landsproblem! Still sucks though. Får väl börja städningen med att läga ner några timmar på att hitta musik. Kanske kan börja städa imorgon istället...
Jag hämtade ut min nya telefon i lördags och jag älskar den redan! Eller ja, jag älskade den innan jag ens fått den, men den gör det inte heller direkt lätt att städa. Till skillnad från min förra telefon så är ju det här en SMART smartphone, det innebär tyvärr att det går att roa sig med den i flera timmar när man egentligen borde göra annat. Visst, wordfeud och quizkampen kunde jag ju faktiskt spela på min förra telefon också, men alla andra spel..! Och bara det faktum att den här displayen är liga bred som gamtelefonens var hög...
Jaja, nu börjar jag bli hungrig så jag kanske ska köra på lite lunch och sen försöka köra ett ryck. Eller snarare, jag SKA göra ett ryck! Nu har jag skrivit ut det på bloggen, idag börjar officiellt min städvecka. Om jag inte är klar nästa tisdag har jag alltså misslyckats och då får jag skämmas inför alla mina läsare. Det kanske kan motivera mig lite...
Cookies ♥
 

If nothing else is accomplished today.. I now believe in the power of auto-tune.

Gått nytt år allihopa! Jag börjar mitt nya år med den obligatosika den-här-dagen-finns-inte-vi-börjar-det-nya-året imorgon-dagen. Bakis, trött som ett as, och sov till halv fyra, haha. Nyårsfirandet blev toppen i alla fall, jag fick vara med massa fina vänner, det var toppenstämning och bara allmänt roligt! Riktigt bra avslutning på ett väldigt bra år och en fin dansant start på det nya året.
2013 var ett riktigt bra år, även om det känns som att det började först närmare sommaren och jag hade en hel del ordentliga motgångar. Jag började året med sjukskrivning igen och när den började närma sig sitt slut var jag livrädd för att bli friskförklarad och inte klara av ett vanligt liv. Men så fick jag jobb på Volvo och allt kändes hur bra som helst! I ett halvår jobbade jag varje dag (bortsett från när jag var på halkbanan), jag var aldrig hemma eller sjuk och även om jag försov mig några gånger så kom jag bara sent en gång (två, men andra gången var det vara typ fyra minuter) vilket var precis i början och då var jag ändå på plats mindre än en halvtimme innan vi började/jag ringde och berättade att jag var sen. Även om jag inte direkt har lärt mig något jag kan använda i ett annat arbete så vet jag att jag kan arbeta och fungera som en vanlig människa! Något är fortfarande fel för jag har haft väldigt svårt att sköta mitt hem medan jag har jobbat, men bara jag får ett jobb där jag trivs så kommer det nog gå bra. Sen var det riktigt nice att tjäna massa pengar, hahaha. Där har jag blivit väldigt bortskämd, men man vänjer nog om sig till en lägre lön - särskilt nu när jag gått från minus till noll!
Jag har betalat 10.000kr till CSN och kommer nu "bara" behöva betala ca 2750kr/månaden så blir jag av med min skuld (för återbetalningskravet, inte mitt riktiga lån). Jag har även haft råd att köpa en julklapp till mig själv vilket är en ny telefon, och jag har tagit körkortet! Eftersom jag försov mig när jag skulle på halkbanan första gången så blev det lite dyrare än den behövde vara men jag tog det ändå allt som allt för ca 9500kr! (Kunde alltså kommit undan med 7000kr, men men). Nu är jag dock arbetslös, jobbade min sista dag på Volvo i måndags. Det känns rätt trist, men det är väl bara att gilla läget. Planen är att fixa lägenheten ordentligt och skaffa Iksukort igen! Inte idag då, jag börjar imorgon, hahaha. Det blir spännande att se hur lång tid det tar innan det märks att jag inte längre har ett jobb, jag är ju faktiskt ganska van att sitta hemma hela dagarna innan jag började på Volvo, haha.
Nej, nu ska jag sluta svamla om onödigheter. Jag kan i alla fall sammanfatta år 2013 som ett bra år som jag är stolt över, jag hoppas att 2014 blir minst lika bra!
What I do when I don't have a job!