Long time no see

Ja, bloggen ja. Den kanske man ska skriva i ibland. Jag vet egentligen inte varför jag tog en paus, men jag gissar att det hände alldeles för mycket och jag orkade helt enkelt inte. När skrev jag sist? Efter ridningen och repet i tisdags.. Ja, på onsdagen var det spelning på Sagateatern med Slow Fox som förband till Mates of Mine. Jag for dit på eftermiddagen och vi repade/sounndcheckade lite. Det blev lite till och från eftersom Fias bandmedlemmar droppade in någon i taget. Spelningen gick jättebra och verkade vara väldigt uppskattad. Frida Selander kom upp på scen och sjöng på en låt, jag sjöng och spelade dragspel på en låt, annars var det bara Fia och bandet (Fanny, pappa, Markus, Martin, Krille och Per). Sen var det dags för Mates of Mine, även de gjorde en väldigt bra spelning. Fia och Oskar spelade en Dylanlåt tillsammans och jag tog en massa kort. Efter spelningen hängde vi på Bishops ett tag innan vi promenerade hem i den ljusa natten. Eller ja, vi promenerade hem till Amon där jag och Fanny hade våra cyklar, Fanny cyklade hem och jag cyklade bredvid Fia som gick.
På torsdagen var det uteritt på ridningen vilket var väldigt mysigt men det blev lite tråkigt också på sätt och vis. Bettan som har ponnygrupperna på torsdagar kan inte Surf-skogen så de hängde på oss vilket resulterade i att vi blev väldigt många, haha. Så vi hann inte galoppera något men vi "badade" och klättrade lite. Jag red Vossan vilket kändes väldigt konstigt nu när hon hade sadel, haha. Hon har en dressyrsadel som är anpassad för långbenta människor kändes det som, den tryckte bra mitt bäcken och bak mina ben så det kändes väldigt konstigt, haha. Dessutom är hon helt fast i högersidan så hon gick i princip och lutade huvudet åt höger, det var lite jobbigt men det gick bra. På vägen hem började hon även galoppera när i skulle trava och i ett försök att få nere henne i trav så blev det galopp på stället istället, haha.
På fredagen hade jag Ra i Obbola, jag åkte ut förvånansvärt tidigt för att vara jag men det var väldigt skönt. Jag ställde upp ett litet kryss och red på banan. Han är väldigt stel i sidorna, i traven i vänster varv känns det nästan som att han haltar, så jag red massor med volter i både trav och galopp. Ibland över krysset så att han skulle bli lite peppad, haha, men också för att han skulle kunna komma in i en samlad galopp så att det gick att rida över krysset i en mindre volt. Han skötte sig faktiskt väldigt bra men blev väääldigt svettig. Det var lite molningt men fortfarande väldigt varmt. När jag kom hem hoppade jag in i duschen innan mamma kom och hämtade upp mig. Vi for till Maxi och köpte födelsedagspresenter till Johanna och Felix som båda fyllde 25år i fredags och som hade 50årskalas hemma hos Johanna, Fanny och Karin. Det var väldigt trevligt med massa fika och folk. Först vid tolvtiden begav sig de sista gästerna hemmåt/ut och den här gången fick Fia cykla bredvid mig medan jag gick.
På lördagen hade jag också Ra så mamma kom in till stan och jag övningskörde ut till Obbola. Det gick faktiskt väldigt bra, jag fick inte ens motorstopp, haha. Jag fortsatte att jobba med volter på Ra idag och la denna gång ut tre bommar på böjt spår som han fick komma på i både trav och galopp. Han genar väldigt mycket i vänster varv, men just över bommarna genar han gärna i höger varv också, slippa länga galoppen, haha. Man mäkte att han fick jobba rätt hårt, han blev ganska trött rätt fort, men det kan ju också bero på att det återigen var väldigt varmt. dock gav mitt volt-arbete resultat, för när jag travade av honom kunde han böja sig både åt höger och vänster och det kändes inte längre som att han haltade. Jag hoppas bara att det sitter kvar, annars får jag väl börja om på fredag, haha.
Efter jag gjort klart allt i stallet fick mamma köra istället och vi for först till Konsum i Holmsund innan vi for till Villanäs och fick äta massa god grillad mat med Amon, Jenny, Anna, Inez, Gunnar, Moa, Fredde, Elvi, Ester och Juni. På kvällen tittade jag på Eurovision själv hemma framför SVT Play och jag var totalt insatt, haha. Jag var nervös när röstningen började, pratade högt för mig själv och noterade vad jag tyckte om alla låtar. Väldigt seriös, haha.
I söndags var det morsdag och vi for ut till Villanäs igen för att äta tårta. Efter det skulle vi egentligen ut till havet men det började blåsa så kallt att vi istället for till Mariehem och köpte kalasgoda pizzor som vi sen åt på min balkong. Ett parti kungens blev det såklart också, men inte ett helt parti eftersom vinden tröttade ut oss allihopa.
Måndag var bara en vanlig dag men igår var det ridning igen! Jag har listat ut hur man fixar kameran när den slutar fungera (varför den slutar fungera vet jag dock inte) så det blev en film den här gången! Jag red Alita igen, jag antar att hon blir "min häst" nu, för vi passar onekligen väldigt bra ihop, och vi var bara fyra stycken på hela utebanan! Väldigt lyxigt. Eller ja, på slutet var vi bara tre, haha, så vi hann hoppa ganska mycket. (Det var ingen som ramlade av, men Linnea hade bråttom hem så hon kunde inte dra över). Vi hoppade två olika linjer, en på rakt spår med fem galoppsprång mellan ett räcke och en oxer, och en på böjt spår med tre låga räcken och fyra galoppsprång mellan. Första gången vi kom på den raka linjen klämde hon in ett extra galoppsprång trots att vi kom väldigt bra egentligen. Hon behövde det inte utan jag tror att hon tvekade över om hon skulle hoppa över huvud taget, det var nämligen ett väldigt väldigt litet galoppsprång, haha. Efter det gick det bara fint. På andra linjen gick det jättebra över lag också, det var bara en gång det blev lite tokigt. Första gången vi kom i vänster varv hade vi alldeles för lågt tempo så det blev typ fyra och ett halv språng mellan första och andra och då blev det fem mellan andra och tredje. Sen gick allt bara superbra! Jätteroligt var det! Det känns väldigt tråkigt att terminen snart är slut, nu när det börjar gå så himla bra. Jaja. Sommaruppehållet kommer förhoppningsvis inte kännas allt för långt.









Playing dumb? I am dumb!

Ja, tillbaka till ruta ett då antar jag, försovningskungen har återvänt! Förhoppningsvis så var det bara en engångsföretelese, men ja. Just nu spelar det ju ingen roll, skadan är redan skedd.
Bloggen har varit lite bortglömd här ett tag men jag har haft mycket för mig och ganska lite inspiration men nu är jag här igen för en liten update. I söndags städade jag lite inför Daniels besök, dock kom jag inte så långt, när min dammsugarpåse blev full och jag inte hade någon ny att byta till gav jag upp. Daniel stannade bara en stund men det var ändå trevlig. Det var även första gången Cookies träffade någon som inte är familj så hon var lite blyg. Hon nosade lite på Daniel men gick sen och la sig under sängen.
I måndags var jag hemma från jobbet igen, av samma anledning som i fredags, att ag inte känner mig helt frisk. Igår for jag dock dit och det gick kissdåligt. Jag sålde en dubbellott precis innan jag slutade. Blä. Efter det for jag hem till Amon där det var middag innan det blev stallet och ridning! Alltihopa kändes väldigt konstigt, vi hade vikarie, vi var ute för första gången och jag har aldrig ridit Alita ute förrut, men det gick övervägande bra ändå. Tyvärr så gav filmkameran såklart upp även fast den fungerat tidigare på dagen, så det blev ingen film och det känns jättetråkigt, men det är väl ingen ide att hänga upp sig på det, what's done is done.
Efter ridningen bar det av ut till Umedalen och rep med Fias band Slow Fox. För mig blev det mest bara att sitta och lyssna medan de andra repade, sen när resterande band åkte hem så körde vi igenom Live Forever, denna gång med dragspel.

Ikväll spelar Slow Fox som förband till Mates of Mine på Sagateatern och jag är med på en låt (Live Forever). Det är första spelningen med hela bandet och vilket band alltså! Fia har lyckats få med sig Martin och Per som båda spelat i The Perishers, samt Krille som tillsammans med de två förstnämnda även spelar med Brita Kristina, och även Markus Fagervall som vann Idol en gång i tiden. Sen är pappa och Fanny såklart med och ikväll väntar även en välkänd och mycket begåvad Umeå-musiker som en liten överraskning. Det låter helt magiskt alltihop och jag tycker att alla Umebor borde närvara ikväll, det här vill ni inte missa! 19.30 på Sagateatern, 100kr i dörren. Be there!


Live Forever (cover), Live på Scharinska


Lucky Now (cover), filmat och inspelat live i studion med fullt band.
Helt magisk! Se till att lyssna/titta på hela, slutet är fantastiskt ♥


Studioinspelning av Poor Old Summer, den första singeln,
även här med fullt band och Markus Fagervall på sång.

What's wrong? You're stress-eating meat.

Jag tror att universumet läste min blogg igår, jag vaknade idag 10 minuter innan väckarklockan ringde och inte vid fem på morgonen! Det kan i och för sig bero på att jag var vaken senare igår än jag varit på hela veckan, men man vet aldrig! Haha. Igår i alla fall..
Jag skulle ju åka ner och titta på Fanny när hon spelade men jag hade så ont i huvudet att det blev inte av. Jag hade faktiskt tänkt stanna hemma hela kvällen, men så hörde Daniel av sig och han var visst i stan så jag for ne roch hängde med honom ett tag! Vi skulle gå på Deportees och Two White Horses men det var fullt och jäääättelång kö så efter ett tag gav vi upp och gick runt och tittade på lite andra grejer istället.
Efter de alternativa modevisningarna cyklade jag hem, det hade blivit så himla kallt och smhi sa att det skulle regna och det ville jag inte vara med om. Jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv, för även om backen upp vid Östra är horribel så tog jag mig hem på strax över 10 minuter! Jag tror att det är bra att jag har jobb i stan nu, då måste jag cykla upp för den förbannade backen en gång varje dag. Så även om det inte är så långt hem så blir det nog ändå lite träning varje gång jag ska upp för backen!
Idag ska Daniel komma hit och hälsa på en stund, träffa Cookies och även vara snäll nog att låna ut sitt 18-55mm objektiv! Mitt har ju ingen autofokus längre och han använder inte sitt så det blir nice. Även om jag älskar mitt 50mm så börjar jag även bli lite less på att vara låst till det. Men innan Daniel komme rhit måste jag städa, och jag är ingen superstädare direkt. Eller jo, egentligen är jag jättebra på att städa, bara inte mitt eget hem, hahaha.
Nej, nu är det dags för frukost!



If only I knew what I know I'd make it a point to say so

Det är något fel på mig, jag vaknar alltid kring fem-sex-tiden på morgonen nu för tiden, jag har ingen aning om varför, men det är vädigt jobbigt. Och när jag väl SKA vakna någon timme senare är jag alltid übertrött. Sjukt irriterande! Imorse vaknade jag tio över sex och då var jag i och för sig kissnödig, men alla andra dagar den här veckan har jag bara vaknat utan anledning och jag blir tokig! Varför kan jag inte vakna av mig själv bara tio minuter innan klockan ringer och vara pigg då?
Idag/ikväll är det Kulturnatta, ett evenemang jag inte riktigt brytt mig om sen jag själv stod på scen 2008, men ikväll ska min syster Fanny spela bas i ett band så jag ska nog ner och titta på det. Dessutom spelar Deportees och Two White Horses tydligen i stadskyrkan så det skulle också vara roligt att se. Dock är jag redan otroligt opeppad på att cykla hem så det tar emot att tänka på att jag ska cykla dit, haha. Lat eller vad? Jaja, det är många timmar kvar, Fanny spelar först kl.19 och Deportees och Two White Horses kl.21 om jag förstod det rätt. Dock förstår jag inte hur de ska kunna spela på samma ställe samtidigt, men det kanske står fel i programmet. Om de inte spelar ihop förstås, haha.
Idag har jag mycket mindre förkylningssymptom men jag förstår inte hur jag aldrig kan bli sjuk, men ändå känner jag mig inte frisk heller. Jaja, det är väl bara att vänta och se, det kanske slå ut sådär lagom till Peace and Love (om jag nu åker), det vore ju toppen! Eller kanske inte.. Åh, Peace and Love.. Jag vill verkligen åka, men jag vet ingen som ska dit och dessutom vore det ju helt klart smartare att stanna hemma och jobba. Jag kan verkligen inte bestämma mig! Sjukt irriterande.
Nej, nu tror jag att jag ska äta lunch, sluta vara så lågt-blodsocker-grinig.

(Arkivbild, därav hörnen)

Everyone is entitled to their own opinion. It's just that yours is stupid.

Jag har nu, i flera månader, känt på mig att jag hållit på att bli förkyld. Det kommer och går med hosta, halsont och snor men det blir aldrig mer än så. Imorse kände jag det igen så jag sjukanmälde mig från jobbet (första veckan, känns bra..) men jag är hellre hemma nu tre dagar i rad och chillar i hopp om att förkylningen inte bryter ut än att jag blir sjuk idag och inte kan jobba nästa vecka. Så jag klev upp rätt tidigt imorse och kände att jag inte skulle vinna något på att gå och lägga mig igen så jag har suttit och tittat på tv-serier. Oväntat va? Hahaha. Sista Grey's Anatomy för säsongen, helt brutalt måste jag säga, sista Revenge och även tre sista Community-avsnitten i rad. Nu tittar jag på Vampire Diaries, fråga mig inte varför, men jag har visst fått för mig att det var dags nu, i brist på annat antar jag. Jag började titta på det för några år sen men gav upp efter typ fyra avsnitt, nu ger jag det en ny chans och kommer antagligen kolla igenom alla om jag känne rmig själv, haha.
Det har inte blivit så mycket häst den här veckan, eftersom det var röd dag igår så var det ingen ridning på Surf och idag så skulle Ra bara skrittas så Susanne sa att jag fick stanna hemma om jag ville, vilket visade sig vara väldigt passande. Dock måste jag erkänna att jag längtar tokmycket till på tisdag då det är ridning igen! Och jag har redan lite separationsångest för att terminen snart är slut. Men med lite tur får jag rida till betet och sen i augusti även rida hem och sätta igång den häst jag blir tilldelad! Och i sommar har jag ju Ra också, så det går nog bra ändå. Men jag kommer sakna alla fina RS hästar! Fast jag längtar självklart till höstterminen då det blir kombi- och hoppgruppen! Det kommer bli awesome!






I hurt my shoulder playing fantasy football.

Jag sålde en lott idag! En dubbellott dessutom, vilket är väldigt roligt, men å andra sidan var det bara den och inga fler vilket inte alls är särskilt roligt. Det är lite lagomt stressigt att leva enbart på provision, men vem vet, jag kanske blir jättebra på mitt jobb och tjänar storkovan? Vi får väl se helt enkelt. Only time can tell.
Åh, imorse råkade jag snooza i sömnen så när jag klev upp tio över åtta och stressade en massa för att hinna till jobbet i tid, men när jag kom dit var det minsann låst. Det var ingen som berättade för mig igår att vi skulle börja tio idag, så jag missade min sovmorgon och stressade alltså helt i onödan. Som tur är så bor ju Amon i stan så jag cyklade dit och åt frukost och satt och pratade med Jenny om hur okul det är att bo i Umeå när det är vinter två tredjedelar av året, haha. Först en minut i tio fick jag veta att jag skulle börja tio så jag blev lite sen då också, men det gjorde inget. Det gick ganska segt, men jag har börjat få bättre känsla för vad jag ska säga och så. Jag fick ju iväg en lott som sagt, men jag måste ju säga att jag var lite avis på Hannah som fick iväg över 20 stycken. Då har hon i och för sig jobbat där ett tag och ringde på passiva kunder vilket jag antar är lite skillnad, men ändå. Jag vill också sälja över 20 lotter. Helst varje dag. Så att man kan överleva också.
Nu är jag hur trött som helst och jag tror inte jag vågar ta en powernap med tanke på att sist jag gjorde det råkade jag sova från sju till tio på kvällen, och imorgon börjar jag faktiskt halv nio. Men jag vet inte vad jag ska göra för att hålla mig vaken, jag orkar ju inte göra något, haha. Men jag är verkligen dötrött. Kanske att man går och lägger sig nu och inte kliver upp förrän imorgon? Sova över 12 timmar brukar inte vara ett problem för mig, haha. Eller ja, kanske ska hålla mig vaken någon timme till i alla fall, titta på House till exempel..



That is the coolest middlename ever!

Hej och hå, tre timmar i telefon och inga lotter sålde jag idag, men det var första dagen som folk sa, och enligt tavlan så tyckte jag att det såg allmänt segt ut idag. Men ded tanke på att många inte svarade så kanske det går bättre imorgon, det är trots allt Kristi himmelfärdsdag så förhoppningsvis är folk hemma och förhoppningsvis betyder det att folk blir sugna på att vinna pengar, hahaha. För om ingen köper lotter får jag inga pengar och det funkar ju faktiskt inte. Det är meningen att jag ska kunna leva på detta och det händer ju inte om jag inte säljer något. Jaja, det löser sig nog.
En sak som inte heller är så himla rolig är att jag har mått illa sen typ två-tiden och jag misstänker att jag eventuellt har en liten släng av magsjuka, men ja, jag är inte säker än, och det är inget ni vill att jag går in på ändå, hahaha. Jag hade egentligen tänkt laga mat så fort jag kom hem, men på grund av illamåendet har jag fastnat här. Dock gör det inte så mycket, eftersom jag har jobb nu (hehehehe) och hade ridning igårkväll hann jag bara titta på Smash innan jag gick och la mig, så idag har jag massa bra tv-serier att titta på, haha! Det här är dock sista veckan jag har massa tv-serier, nästan alla serier tar antingen slut helt nu eller bara säsonger så från och med nästa vecka kommer det inte alls vara lika mycket att titta på. Men då kanske man ska hänga kvar på jobbet lite längre? Större chans att få iväg lite lotter.
Jag måste bara säga att jag gillat vädret idag, för även om om solen försvann så slutade det blåsa och nu är det faktiskt varmt ute! Dock ska det tydligen regna imorgon, det känns inte lika kul. Nu när det äntligen blev varmt.. Jaja, även här säger jag att det nog löser sig!



Jag hör trummorna på dörren, i nästa stund är jag omkull

Den där känslan man får när allt bara är på topp, varför kan man inte få ha den typ hela tiden? Just nu är det så och ja, jag bara tackar och tar emot. Ridningen idag gick super och inte nog med det så fungerade kameran! Woho! Jag fick Alita och vi passar faktiskt väldigt bra ihop, jag tror att det är hennes lite korta ponnyaktiga steg, hahaha. Det roliga idag var även att hon var ett riktigt litet krutpaket, hon flög fram över hindrena, stannade inte en enda gång och jag behövde inte driva för fem öre. Vid två tillfällen var hon i bommen men den låg kvar och vid två tillfällen klämde hon in ett litet extra galoppsprång innan, men annars hoppade hon jättefint och kunde hålla ut galoppen och ta sex galoppsprång på långsidan som alla andra, och två i kombinationen utan att det blev för långt. Jättehärligt var det!
Första gången vi kom för nära var hindret på diagonalen, det blev lite kommunikationsfel helt enkelt. Andra gången var sista vändan in i kombinationen, det var inte ett jättelitet extra utan det hade helt enkelt blivit för långt utan. Första var en riktig miss, jag trodde verkligen att hon skulle hoppa av, men andra gången tycker jag inte att det spelade någon roll. Vi hade ju hela ridhuset idag och jag tror att hon gillar det bättre, inga läskiga ponnysar som springer omkring på andra sidan avspärrningen, nej nej, nu är det full fart framåt och ingen som stör!
Jätteroligt var det verkligen, jag är helt lyrisk just nu!





Truth hurts. Maybe not as much as jumping on a bicycle with a seat missing, but it hurts.

Godmorgon världen! Eller ja, jag har faktiskt varit vaken sen nio imorse, kan ni tänka er? Tio började utbildningen på jobbet och där var jag fram till klockan tre. Vi är fem stycken som utbildas nu och det är redan ca 15 anställda och alla var väldigt trevliga. Vi fick lyssna lite på när de andra ringde, lösa en "uppgift" och läsa igenom en hel del papper. Tills imorgon ska vi ha skrivit vårat första utkast till manus och jag har redan börjat, jag hoppas bara att det inte blir allt för långt och tradigt. Imorgon börjar vi redan halv nio men på onsdagar bjuds det tydligen på frukost så man ska kanske inte klaga! Dessutom har de diskmaskin, så från och med nu kommer jag aldrig behöva diska mina matlådor igen, hahaha.
När jag var klar för dagen åkte jag hem till Amon och hängde med tjejerna medan han lagade mat. Det bästa är när man kan få dem att roa varandra, haha, men lite interaktion blev det. Jag läste för dem, bäddade ner dem i sina "sovsäckar" och puffade till sackosäcken och höll Junis hand när de hoppade ner från soffan på den. Efte rmiddagen cyklade jag hem, mest bara för att få hem cykeln. Jag har nämligen väldigt svårt att tro att jag skulle vara peppad på att cykla hem den ikväll efter ridningen, haha, och jag har inte råd att åka buss till jobbet så.
Jag har pillat lite me rmed filmkameran och just nu verkar den fungera utmärkt, jag hoppas bara att den fortfarande gör det när jag kommer till stallet, haha. Men som sagt ,tredje gången gillt? Det är ju verkligen något fel på den, men så länge jag kan lura den att fungera när jag behöver den så är det ju lugnt. Men ja, det återstår att se. Ikväll kanske det äntligen blir en ridfilm! Och om vi inte är ute så har vi ändå hela ridhuset så det blir nog en skojsig hopplektion förhoppningsvis.

En kalasgammal bild på mig och Bebbe när vi kom 3a i ridskoledressyren

She has to feed on human blood

Jag hade rätt om att det skulle sluta regna, ja solen kom till och med fram. Men jag hade också rätt om att det skulle blåsa mer ute i Obbola än här, det var bitvis som att försöka trycka sig mot en vägg när jag skulle gå från bussen till stallet, hahaha. Det blåste verkligen hur mycket som helst och jag var nästan rädd att jag och Ra skulle blåsa bort! Jag värmde upp lite på den delen av rundan som är omgiven av mest träd (alltså där det är som mest lä), hoppade stigen två gånger och sen red jag lite på banan. När vi var ute på rundan stannade Ra helt plötsligt upp, och det var ju inte så konstigt, för ungefär 10m längre fram hoppade det upp tre rådjur från hagen som skuttade över spåret och bäcken vidare ut i skogen! De var jättesöta, små och taniga, jag trodde först att det var en hare som hoppade upp ur diket, haha.
På banan red jag inte särskilt länge på grund av blåsten, men innan vi slutade gick han väldigt fint i både skritt, trav och galopp. Jag hoppas det är lite bättre förutsättningar på fredag så att man kan rida lite mer ordentligt, när vinden slog till som hårdast tog vi oss knappt framåt över huvud taget, haha. Enligt Smhi idag så ska det regna och blåsa på fredag också, men inte alls lika mycket som idag (vinden i alla fall, det skulle regna rätt mycket) men det hinne rförhoppningsvis ändras innan det väl är fredag!
Vinden tärde inte bara på Ra utan även på mig, jag höll nästan på att somna på bussen på vägen hem. Jag blev nästan besviken när jag såg att klockan bara var halv åtta, jag ville att den skulle vara mer så att jag kunde sova, haha. Nu BORDE jag sova men jag har inte duschat än och jag vet att jag aldrig kommer orka kliva upp för att göra det imorgon innan jag åker så jag måste göra det ikväll. Problemet är bara det att jag är alldeles för trött och lat för att resa mig ur fåtöljen, haha. Jaja, snart så. Ju snarare jag duschar desto tidigare får jag sova. Vilket jag verkligen vill göra. Imorgon börjar jag jobba!



Wow, it kind of slapped me back!

Vilket underbart väder det är idag! Not. Det regnar och blåser som bara den så jag kan inte direkt säga att jag är peppad på att rida idag. Jag menar, det blåser troligen ännumer ute i Obbola än det gör här. Men enligt Smhi ska det sluta regna lite senare så jag tror jag väntar med att åka ut till i eftermiddag. Jag tänkte försöka vara duktig och plantera mina tomater, de ser inte ut att må jättebra alla tillsammans i en glasslåda så det ska jag göra. Dessutom tänkte jag försöka storstäda badrummet, Cookies har nämligen fått för sig att kattlådan inte alltid måste användas, golvet och mattan fungerar tydligen lika bra. Så jag ska även städa hela kattlådan och hoppas att det duger för att hon ska hålla sig till den.
Just nu tittar jag på Desperate Housewives, de sista två avsnitten någonsin! Det är en serie jag har tittat på mest bara för att, men det känns ändå tråkigt att det tar slut. Troligen mycket för att nästa vecka är det absolut sista avsnittet av House och även Eureka är inne på sista säsongen. Som sagt så är DH bara något jag har tittat på, men både House och Eureka är två sv mina favoritserier någonsin så ja. Det är surt.
Nej, nu ska jag äta frukost. Eller lunch kanske det blir den här tiden på dagen.



So this is it. This is where you steal their souls.

Det var ingen picknick att cykla till Yttertavle i motvind men jag tog mig dit och stallet de har byggt var jättefint! Dock var hagarna tokleriga, när Emma ropade på Ettan (Gun Z'ett) kom hon och Valborg och trampade genom leran. De sjönk ner säkert en decimeter med varje hov i varje steg och när hon tog in Ettan lyfte hon jättehögt på bakbenen. Ettan är en förvuxen ponny, hon är 153cm och hur snäll som helst när man ryktar henne, hon stod helt stilla. Dock är hon lite rädd om nosen och när Emma råkade komma åt den gjorde hon värsta minen, hon såg lite ut som Totoro när han ler, hahaha.
Valborg är bara 4år och har inte gjort något alls på över ett år så även om hon är grundutbildad så är planen att man ska göra om alltihop med henne. Inridning igen i princip. Båda två är avelsston, framförallt inom dressyr, dock är Ettan triangelmärkt, men det hindrar henne inte från att gå riktigt fint i dressyren och vara ett bra avelssto!
Ettan var jättetrevlig att rida, helt otroligt känslig! Minsta lilla nudd med skänkeln, eller om man lutade lite åt sidan så flyttade hon på sig direkt. Det var nästan lite svårt att rida henne, men efter en stund fick jag lite bättre koll på knapparna. Det blev inte så mycket ridning, hon såg inte helt ren ut, hon lyfte jättemycket på höger bakben och det knäppte i kotan men hon kändes inte konstig. Så vi antog att det är leran som tär på henne.
Emma har någon mer som ska komma och rida så vi får se hur det blir. Vi ska båda tänka på saken och se hur det känns. Det vore väldigt roligt att hjälpa till med Valborg och även rida Ettan, men frågan är om jag kommer orka. Jag måste definitivt prioritera jobbet nu, av flera anledningar, och även om sträckan i sig inte är så illa så är det en ganska jobbig cykeltur. Mycket upp och ner, och idag var det även motvind i princip hela vägen dit. Jag har ju ändå Ra, och bortsett från sommaruppehållet så har jag ju ridningen två gånger i veckan också. Om det bara hade gåt bussar till Yttertavle så hade det varit en helt annan grej, eller om jag hade körkort och bil, men ja. Vi får se helt enkelt. Även om jag är peppad så måste Emma också vara det.
Imorgon ska jag ut till Ra och på tisdag börjar jag jobba! På tisdag är det även hoppning i hela ridhuset, alternativt utomhus, och till dess ska jag se om jag kan få filmkameran i schack igen. Den fungerade lite igår på dagen, men inte på kvällen, haha. Så jag ska fortsätta fixa och trixa och med lite tur kanske jag äntligen får en ridfilm för första gången på vad som känns som en evighet. Tredje gången gillt?

Ettan och Valborg, bild från hemsidan

I heard the call but I won't follow cause now I'm breaking up with God

Mensvärk är kanske världens sämsta uppfinning. Mens, sure, det betyder att man är "hel", att allt fungerar som det ska, men måste det göra ont också? Jag orkade inte kliva upp imorse och åka till Folkets Hus som jag lovat, för dels hade jag jätteont i magen och dels sov jag jättedåligt i natt. Det känns sjukt tråkigt när jag sagt att jag skulle komma, men vad gör man när man inte tar sig ur sängen? Nu har värken i alla fall två timmar på sig att försvinna innan jag slänger mig på cykeln och cyklar ut till Yttertavle. Jag hoppas jag hittar bara, det står inget vägnamn på den väg jag kommer cykla på Eniros kartor, men jag har studerat kartan noga och det går nog bara bra.
Det är väldigt fint väder idag men det blåser lite kallt. Jag börjar bli så himla less på de här kalla vårdagarna, kan det inte bara bli sommar och varmt?! Jag kommer cykla till och från jobbet och det är inge roligt om det är kallt ute. Nere i Malmö har de redan sommar, och det har de haft i någon vecka nu, men här ligger vi stadigt på vår. Inte ens sommartemperaturer kommer vi upp i! (Ja jag är besatt av Smhi's årstidskarta). Även om det inte blir übervarmt i Malmö på dagarna så blir det inte heller kallt på kvällarna, jag tror att det är största skillnaden. Det är vid såna här tillfällen jag känner att jag bor i fel del av landet, eller världen till och med, men här uppe har jag nästan hela min familj, Surf och nu ett jobb, så hur ska jag kunna flytta härifrån? Haha.
Nej, jag tror att jag kanske borde äta lite frukost.

I Malmö är det i princip lika varmt i Mars som det är här i Maj


Tillägg: Fick just sms av Emma i Yttertavle och jag får rida ettan lite idag i alla fall! Yay!

I'm not confused

Oj, jag har visst glömt att blogga idag, men det är egentligen inte så konstigt. Jag har haft mensvärk nästan hela dagen och känt mig alldeles mosig hela dagen. Jag kom inte i säng förrän tre igår för att jag satt och ritade upp egna sudokun, haha, sen klev jag upp strax efter elva. Jag tittade lite på tv-serier och åt frukost, sen på eftermiddagen kom Fanny och mamma och plockade upp mig och så for vi till Plantagen, Coop och Rusta. Jag har inga pengar själv men jag fick låna av Fanny så att jag kunde köpa tvål, hårinpackning och hårspray. Sen for vi hem till mig, åt lite mat och spelade Kungens. Vid det laget hade jag fått mensvärk igen så när de for gick jag och la mig. Jag hade tänkt sova mellan sju och halv åtta, men jag klev inte upp förrän vid tio när Fia knackade på dörren, hahaha. Hon hängde här ett tag men nu har hon gått hem. Jag borde egentligen sova för jag lovade Kicki att jag skulle fara ner till folkets hus imorgon och fota lite på deras workshop klockan 10 på morgonen. Jag har en känsla av att jag inte kommer vara superpigg, men det är ett bra sätt att vända tillbaka dygnet på. Sen ska jag cykla ut till Yttertavle för att träffa Emma, Valborg och Ettan! Emma har Stuteri Vision och Ettan och Valborg är två av hennes avelsston som jag kanske ska börja rida! Det ska bli jättetrevligt och jag hoppas verkligen att det blir av. Men ja, mer om det när jag faktiskt vet hur det blir.
Nä, kanske att man ska försöka sova nu då.

På måndag ska jag ut till Ra igen

Samma gamla skiva spelas, dansar runt jag hör oss sjunga 'wapaba bababa we’re in love'

Jag är på helt oförskämt bra humör just nu, inte ens mensvärken stör mig! Eller okej, det gör den visst, den sabbar ju en totalt underbar känsla, men inte så mycket att det spelar någon roll. Jag vet inte varför egentligen, men det är väl allmänt en bra dag. Jag fick jobbet, det gick jäättebra att rida Ra, jag har massa kalaspeppig musik på min mp3, min pms är över och även om det var molningt och blåsigt och lite duggregn så var det ändå för varmt för att rida i jacka! Jag tror till och med att jag är så peppad att jag kan städa och diska när jag skrivit färdigt detta, men det är ju sånt mensvärken sabbar. Vi får se, jag har ju energin annars!
Ja, jag fick mensvärk på dagen så jag åkte inte ut till Ra förrän på eftermiddagen. (Jag tog bussen ner på stan och köpta en BH och ett par hotpants först, yay!) Jag kom ut strax efter sex-tiden och fixade betfor som vanligt sen bytte jag om och hämtade in Ra. Han hade ingen grimma på sig och jag tog inte med mig någon ut, men han var så snäll och följde med ändå när jag tog la grimskaftet om hans hals. Jag började med att värma upp lite på stora rundan innan vi gick upp i skogen och hoppade den lilla hoppstigen tre gånger. Efter det bestämde jag mig för att han banne mig skulle jobba ordentligt idag! Han är ju inte så stark än så när man försöker rida ihop honom mellan hand och skänkel kör han upp huvudet så högt att jag är rädd att han ska stäcka sig, haha. Eftersom gummisnodden är så kort så tog jag inte den idag utan jag lekte inspänningstygel själv helt enkelt, haha. Jag kan inte ha sett riktigt klok ut, men det fungerade i alla fall och det är ju huvudsaken. Jag kortade tyglarna jättemycket, lutade mig fram så att jag kunde hålla händerna så långt nere på bogen som möjligt - alltså så att de vanliga tyglarna blev inspänningstyglar. Först tyckte han inte alls om det, men eftersom kunde jag länga tygeln lite i taget och räta mig upp och han stannade faktiskt där nere! Han dök upp ibland men för det mesta hade han en ganska låg form resten av ridpasset, till och med i trav och galopp! Det var jätteroligt att han kunde sänka farten och arbeta lite istället för att bara pinna på med en hacke så rak att den nästan böjs åt fel håll, haha.
Jag ska ta Ra på måndag också och då ska jag leka inspänningstygel på en gång så att vi förhoppningsvis kan arbeta i en lägre form från början. Då ska jag även träna på att rakrikta och böja honom, för han är både stel och vinglig. Det är så roligt att rida när man verkligen känner att hästen jobbar, särskilt såna hästar som inte gör det per automatik! Jag längtar redan till måndag!
Och appropå hästar så ska jag ut till Yttertavle på söndag och träffa en tjej som vill ha medryttare på två av sina ridponnyer (D-ponnyavelsston). De har haft lite skoproblem pga av den leriga årstiden vi är mitt uppe i just nu, men jag ska prata med ägaren i alla fall, och träffa hästarna för att känna av kemin. Nu när jag har fått jobb kanske det blir lite mycket med två hästar till, men om man ändå rider båda vid samma tillfälle och ridskolan snart har sommaruppehåll så kanske det fungerar ändå. Vi får se helt enkelt!

Lilla Rapan Apan

Skratta inte åt min fula häst, men ungefär sådär satt jag i alla fall

When I grow up I want to live near the sea, crab claws and bottles of rum

Jag fick jobbet! Hurra! Jag har legat och halvsovit hela morgonen i väntan på att han skulle ringa, trott att mitt alarm var en ringsignal och höll nästan på att svara när en telefonförsäljare ringde (jag svarar aldrig på Stockholmsnummer om jag inte i förväg vet vem det är) men till sist ringde han. Jag kommer inte ihåg allt han sa, men han sa något om min personlighet och självklart i samma mening, hahaha. Jag börjar utbildningen på tisdag sen är jag inte längre arbetslös! Jag tror kanske till och med att jag fortsätter jobba i höst och skiter i universitetet, jag menar, se hur det gått hittills! Jaja, det är ca hundra år kvar innan det blir aktuellt, till en början ska jag bara se till att vara kickass bra på mitt jobb och tjäna massor med pengar!
Så ja, nu har jag alltså fyra lediga dagar kvar, om man räknar med idag, innan det är dags att bli vuxen. Vad ska jag spendera dessa fyra dagar med? Kanske det jag inte kommer ha lika mycket tid till sen: titta på tv-serier, hahaha! Sen ska jag även vända tillbaka på dygnet och lära mig äta frukost, det kan vara bra att kunna när man har ett jobb. Och våldsgosa med Cookies som kommer få vara ensam mycket mer nu, men det tror jag hon gillar, då kan hon härja bäst hon vill. (Appropå Cookies så ligger hon just nu på armstödet på fåtöljen jag sitter i och tittar med stor nyfikenhet på alla bostäver som plötsligt dyker upp medan jag skriver. Hon gillar även att titta på muspekaren, hahaha).



Finns det en så finns det flera

Det sitter en insekt på utsidan av fönstret som Cookies försöker fånga, det går inte så bra för henne. Jag tror att hon har börjat ge upp nu för insekten sitter kvar oavsett vad hon gör (inklusive trampar i mina blomkrukor). Men hon är tyst i alla fall, det är väldigt skönt, hahaha. I vanliga fall brukar hon jama som om det gällde livet mest hela tiden these days. Har hört att det är våren vilket inte känns lovande för jag är redan tokless på det. Hon må vara söt, men inte tillräckligt söt för att man ska slippa bli tokig på henne.
Ridningen idag gick helt okej, jag fick rida Berra vilket var jätteroligt, han är ju väldigt stor och lite svårmanövrerad (och även lite seg i starten) så det var ingen klockren lektion direkt, men som sagt mycket rolig. Jag satt ju och fipplade med kameran igår och hittade en lösning för att få med dagens lektion på film, men nejdå, ingenting är inspelat för att kameran helt klart är dum i huvudet. Jag blir så less! Om jag får det här jobbet så ska jag köpa en ny filmkamera det första jag gör när jag inte längre är fattig som ett mähä. Med liiite lite tur kanske jag kan få fram det på något sätt, men jag är för irriterad för att försöka just nu. Kanske imorgon när det fina vädret fortsätter... Jag kan inte direkt påstå att jag är särskilt peppad på att rida Ra i regnet imorgon, men jag antar att när jag väl sitter på hästryggen så känns det nog bättre.
Apropå Ra och det där jobbet, man slutar tidigare på fredagar vilket är klockrent eftersom det är min Ra-dag. Dessutom är en annan bra grej som jag glömde skira förut att man får göra sitt eget manus! På Online var man tvungen att följa deras manus (eftersom de kunde avlyssna oss utan att vi visste om det) och på ProRespektera var det vissa bitar man var tvungen att säga medan andra fick man göra lite som man ville. Det kanske är så nu också, att vissa bitar måste vara med, men hur som helst är det riktigt skönt att man får göra ett eget. För som Johan sa (killen som intervjuade mig) så är det trots allt mig själv jag ska sälja om man säger så.
Nej, nu ska jag försöka fördriva tiden tills jag kommer på att jag vill sova så att det kan bli imorgon och jag får veta om jag får jobbet eller inte!

Eftersom jag inte har någon bild på Berra så får ni en gammal bild på Tilda när hon kom till ridskolan


Five hours and eight minutes

Arbetsintervjun gick faktiskt väldigt bra idag, killen jag pratade med var jättetrevlig och hela konceptet på det jobbet verkar helt underbart. Det är som att de har valt ut det bästa aspekterna från ProRespektera där jag jobbade i Stockholm och stoppat ihop allt det till ett apbra jobb här i Umeå! Han skulle ringa imorgon om jag får jobbet eller inte och om jag får det har jag utbildning redan på tisdag-onsdag och sen får jag väl börja jobba! Det är i och för sig kristihimmelfärdsdag på torsdag och jag vet inte om de har öppet eller inte, men då börjar jag kanske på fredagen eller veckan efter det. Åh, jag hoppas att jag får det! Det är verkligen ett jobb jag kan se mig själv ha en längre period och det vore skönt att ha något permanent och stabilt i mitt liv. Tjänsten motsvarar typ 80% vilket jag tror är alldeles lagom, så nu får ni alla hålla tummarna för mig så får vi se imorgon om jag blir arbetslös eller rik den närmsta framtiden, hahaha.
Om några timmar är det dags för ridning igen och jag är kalaspeppad! Jag hoppas jag får rida Berra, det vore jätteroligt, särskilt eftersom mamma kommer att filma. Sen hoppas jag nästan att jag får rida Sarkof på tisdag igen så att mamma kan filma det då, haha. Idag lär vi rida inne eftersom det inte är så jättefint väder, hästarna är inte helt vana att gå ute än och vi har ändå hela ridhuset, och det kan ev. bli likadant på tisdag. Ponny har teori så vi har hur som helst tillgång till hela ridhuset så det hänger på vädret och hästarna helt enkelt. Jag är nöjd hur som helst, det är ju hoppning oavsett, haha.

Sarkof, foto: Linnea

Twentyone hours and thirty minutes

Hej och hå, klockan är halv tio och jag är vaken, whats up med det? Jo jag fick flytta min arbetsintervju från igår (thanks!) till idag men idag är det inga lyxigheter som riktig sovmorgon som gäller, nej nej, jag ska vara där klockan elva. Så nu är jag uppe i rätt god tid för att hina käka frukost, klä på mig etc. och ta mig dit. Jag hade täkt cykla, men jag kan inte direkt påstå att det ser ut som något vidare trevligt cykelväder. Jag skulle kunna åka buss med sms-biljett, men då måste jag planera mycket noggrannare.. Jaja, det löser sig. Jag har en och en halv timme på mig innan jag ska vara där, något kan jag nog klura ut.
Igår innan jag gick och la mig så kollade jag lite på filmkameran så att den fungerar inför ikväll (världens snällaste mamma ska skjutsa mig till ridningen ikväll) och jag kan inte direkt förklara vad som var fel men jag hittade åtminstone en tillfällig lösning. Jag vet inte om den har fått spung och inte kan använda de äldre banden (det här är en gaaammal filmkamera) eller om den helt enkelt inte kan spela in på helt oanvända. Dock har jag väldigt svårt att tro att jag hittade två helt oanvända band.. Jaja, jag får fortsätta titta på det där sen, nu har jag viktigare saker att bry mig om!



You rode a horse across the Brooklyn bridge? That's badass!

Idag skulle vara en bra dag, jag har en arbetsintervju halv två så jag borde vara peppad, men jag är just nu allt annat än just peppad. Igår på ridningen hoppade jag Sarkof och det gick jättebra och det var jättteroligt men ingenting kom med på film för att idiotfilmkameran inte spelade in något trots att det stod "rec" så då blev jag ganska bitter. Sen blev jag bitter för en annan sak också, men det vill jag inte skriva om här, men summan av kardemumman är att jag inte var särskilt glad när jag gick och la mig trots att jag varit hur glad som helst några timmar tidigare när jag satt på hästryggen.
När jag vaknade idag hade jag alltså inga jättebra förutsättningar, men som sagt har jag arbetsintervjun som jag trodde skulle hålla mig på topp. Men så startar jag datorn och kollar min mail som alla andra dagar och får ett mail som jag absolut inte trodde skulle kunna göra mig så nedstämd. Jag har ju försökt få en utredning hos psykiatrin för min troliga ADD men de sa att det skulle ta minst ett år (tack för det) så jag vände mig här om dagen till en privat vårdgivare som enligt VLL (landstinget) skulle ha vårdavtal med dem vilket skulle göra att priset blev detsamma som ett vanligt läkarbesök. Helt okej tänkte jag, högkostnadsskydd och what not, så totalt kunde det ju inte överstiga 1200kr eller vad det nu är. Men ja, mailet.. Det visar sig att det inte alls finns något avtal med landstinget utan en utredning skulle kosta 60.000kr. Och nej det är inte ett skämt. 60.000kr för att försöka få ordning på mitt liv. Tack så jävla mycket för det!
Inte nog med detta så har jag pms (vilket gör allt ca 1000 gånger värre och inga piller i världen hjälper mot det) så jag känner mig verkligen på topp idag. Bra förutsättningar för en arbetsintervju. Och grädden på moset är vl att jag redan är apfattig och kommer få 2000kr mindre nästa månad än jag knappt har kunnat överleva på nu.
Jag är så himla glad idag.
...
Såhär glad känner jag mig just nu

Don't get ahead of yourself

Jag har snart inte plats för alla mina blommor, men jag älskar dem och har inga planer på att göra mig av med dem, men Cookies tycker om att sitta i fönstret så jag kan tyvr inte fylla hela fönstrebrädet. Tyvärr. Jag fick två pelargoner av mamma samt två ampelliljeskott som jag precis har planterat (tillsammans för att spara lite plats). Som om det inte var nog så har jag två skott till i glas som förhoppningsvis får rötter snart vilket alltså blir två krukor till, OCH jag har minst 20 tomatplanteskott i en glasslåda som jag måste dela på. Enligt mamma kommer det inte vara garanterat frostfritt förrän 10 Juni vilket betyder att de inte kan förvaras på balkongen förrän då. Så ja, jag får väl dedikera köksbordet som plantbord och ställa det framför balkongdörren, haha.
Idag har jag inte gjort så mycket alls, vilket kanske inte är så ovanligt, men jag har i alla fall fixat en arbetsintervju på onsdag! Så halv två på onsdag får ni alla hålla tummarna för mig så att jag kan dra in lite cash i sommar. Det kommer inte bli billigt att rida i två träningsgrupper i höst så jag behöver verkligen pengarna!
Åh, imorgon är det äntligen tisdag! Hoppgruppen står på schemat och jag är tokpeppad! Jag längtar även till på torsdag för då är det också hoppning och jag hoppas att jag får rida Berra, det vore superkul. Jag hoppas även att mamma orkar skjutsa mig på torsdag också, för Anette är borta och det vore väldigt roligt att ha en film på när jag rider Berra. Jag skulle vilja se hur liten jag faktiskt ser ut på honom, haha.
Nej, jag tror jag ska gå och lägga mig snart, då blir det tisdag fortare!

Cider och hemmagjord Mojito på Valborg. Den blev kalasgod!

I guess I just write what's left in my heart

Bra start på dagen måste jag säga. Jag stängde av telefonen igår och tänkte att jag fick sova så länge jag behövde, men när jag vaknade och satte på telefonen var klockan tio i elva vilket är rätt tidigt för att vara mig så det var skönt. Jag hade ett missat samtal och ett meddelande på min telefonsvarare från en kille som jobbar på SBNord, ett ställe jag sökte jobb på i lördags. Sjukt roligt att han hörde av sig så fort, sista ansökningsdagen är inte förrän nästa tisdag, så kanske får jag ett sommarjobb! Som om telefonsamtalet inte var nog så hade han mailat mig också så när jag har duschat och ätit lunch/frukost ska jag ringa upp honom. Det vore så sjukt nice att ha ett jobb i sommar och slippa gå på socialbidrag för tredje sommaren i rad! Jag berättar mer om jobbet om jag får det, jag vill inte jinxa det.
Förövrigt är det fantastiskt fint väder ute bortsett från att det blåser en del, känns väldigt vårigt faktiskt, jag hoppas det håller i sig, det är så uppfriskande. Dessutom har jag fått tillbaka pengarna för SAM nu så jag är inte längre luspank! Även om de troligen kommer ta slut väldigt fort med tanke på hur tomt mitt kylskåp är, haha. Dessutom måste jag ha råd med att fylla på Obbola-busskortet och... Det var något mer men jag kommer inte ihåg vad.. Jo! Jag måste köpa en ny BH för ena bygeln i den jag använder mest har gått av vilket jag tycker är en alldeles utmärkt anledning att köpa en ny.
Ja, dags att äta lunch kanske.

Katja posar med blommorna i Uppsala!

You didn't have to stoop so low, have your friends collect your records and then change your number

Ingen bloggning igår, men jag visste som inte vad jag skulle skriva om. Att jag glömde bort tiden och missade Ester och Junis kalas? Att jag satt vid datorn i flera timmar och tittade på hästannonser? Jaja. Jag for hem till Fanny på kvällen, jag tog med mig all min pant och for förbi Ica och handlade lite (fick faktiskt ihop 73,5kr) och fortsatte sen till Sofiehem. Det regnade lite, men det hade slutat snöa i alla fall.. Vi käkade middag tillsammans och sen åt vi glass och tittade på Barnhemmet (den spanska versionen, för visst finns det en amerikansk version också?). Det var riktigt roligt faktiskt för alla (Fia, Fanny, Karin och Johanna) var jätterädda hela tiden, haha. Jag är inte särskilt lättpåverkad av skräckfilmer men vid ett tillfälle ryckte jag faktiskt till, annars var det faktiskt en bra film. Precis när den var slut så började Bowfinger på tv som vi såklart inte kunde låta bli att se, haha. Den är så jäkla rolig alltså, helt genialisk.
När jag kom hem på natten råkade jag sätta mig vid datorn igen och gick inte och la mig förrän vid fyra-tiden på morgonen. Men det var lite tur, för vid det laget hade det börja spricka upp och jag fick se fullmånen innan den gick ner. Det var jättemäktigt, den var enorm och aprikosfärgad och bara allmänt väldigt vacker. Det är vid såna tillfällen man skulle ha haft ett teleobjektiv, mitt 50mm är inte mycket att hänga i granen om man vill ta kort på långt håll.
Åh, det känns som att den här helgen har varat i evigheter, det känns inte som att det bara var två dagar sen jag var och red Ra, snarare flera veckor. Jag vill ha tisdag NU så att det är ridning igen! Och jag hoppas att det är tillräckligt varmt och fint väder så att vi kan rida ute! Vi får se om jag får rida Aria igen, sist sa jag att jag ville rida henne igen så att jag lär mig vad jag håller på med, haha, och Camilla sa att det var okej så länge jag inte ramlar av nästa gång, haha. Åh, jag vill ha ridning varje dag! Eller ja, en egen häst hade ju inte varit fel heller.




I haven't seen a rainbow in over twenty years

Jag och Ra har haft jätteroligt idag! När jag kom ut så blev jag kalasglad över att se en torr och fin ridbana så jag tog och släpade fram åtta hinderstöd och nio bommar, och då kan jag berätta för er att ute i Ras stall sitter inte hinderstöden fast i sina "fötter" och bommarna väger mer än hinderstöden, så det var fram och tillbaka en väldans massa gånger. Men fint blev det! Jag stegade upp allt väldigt fint innan jag plockade in Ra och började göra honom i ordning. När jag kom ut igen red jag fram innan jag hämtade ut filmkameran och ställde upp den på tunnan på bortre långsidan, det blev kanske inte världens finaste film, men det blev en film!
Jag hade lagt ut fyra travbommar och byggt upp tre studs och sen efter ett galoppsprång kom ett litet kryss. Avstånden var lite för långa för Ra så jag fick korta av det lite och efter några flytt blev det bra tillsist. Efter att ha hoppat några gånger åt varje håll så la jag upp krysset till ett litet räcke och hoppade det några gånger också. Vi hade kalaskul båda två, Ra ökade när han såg hindren och hoppade jättefint även om det var lite svårt att hitta rytmen ibland. Det är aldrig lätt att hoppa en häst för första gången, särskilt inte när det kommer till bestämda avstånd. När jag hoppade honom något språng sist jag var där var det ju bara ett hinder, mycket enklare. Men ja, vi slutade på topp!




Ra med Doris i bakgrunden

You know nothing of madness til you're klimbing her hair

Hej och hå, jag förstår inte varför jag är så himla seg på förmiddagarna, jag tänker alltid att jag ska åka ut till Ra så tidigt som möjligt, men sen tar det alltid hundra år innan jag faktiskt kommer iväg. Dessutom kommer det mest troligt börja snöa och regna senare idag så man tycker ju att det borde vara motivation att komma iväg, men nu är jag så mätt att jag knappt orkar röra på mig, haha. Men men, det kommer väl. Så länge det inte spöregnar så går det ju bra ändå.
Susanne berättade igår att Ra har blivit skogstokig, hahaha, tydligen har det kommit ett nytt sto som har är helt tokkär i så jag måste troligen hålla mig till ridbanan men det gör inget. Susanne sa även att jag kunde bygga upp lite studs så det kan bli kul! Kanske att jag ska vara ambitiös och lägga ut lite bommar också, när jag ändå är igång. Nu börjar jag bli jättepeppad på att fara, haha! Ska bara kolla bussarna.

Jag måste ta fler bilder på Ra

When you know she would go with you if there only were doors

Bra hästdag idag! Jag fick rida Berra på lektionen idag och det var jätteroligt! Dessutom gick det faktiskt riktigt bra också så jag hoppas jag får rida honom nästa vecka också. Vi hade lite förberedande hoppning idag för nästa vecka har vi hela ridhuset, det var både roligt och lärorikt. Dessutom var det väldigt kul att få galoppera honom idag, det hann vi aldrig göra förra (första) gången jag red honom, haha.
Efter att jag ramlade av Wendy och slog hål på näsan så har jag varit lite hopprädd till och från, även rädd för att falla av och för att rida stora hästar, men den här terminen verkar det ha släppt ganska mycket. Jag vill fortfarande inte ramla av, jag gjorde illa mig rätt rejält förra veckan, men jag satt ändå upp igen efteråt, jag hoppade Sarkof för någon vecka sen och idag brydde jag mig inte alls om att jag satt flera mil ovanför marken, haha. Berra är 172cm i manken, jag är 159,5cm lång, det är ganska stor kontrast, men det gick faktiskt bara bra. Dessutom får han för sig att göra något bocksprångsaktikgt ibland och det borde reslutera i att man flyer flera meter upp ur sadeln, men det känns nästan inte alls. Mycket fascinerande faktiskt. Det enda som faktiskt var läskigt var att sitta av, haha, marken kom inte alls lika fort som den brukar göra. Som sagt så hoppas jag att jag får rida honom nästa vecka också.
Vi började med att trava över en bom och så skulle vi göra halt å nära som möjligt efter bommen. Båda gångerna gick det helt okej även om vi nog hade kunnat stanna tidigare, sen skulle vi stanna precis innan och det gick jättebra. Efter det travhoppade vi en halv sockerbit på diagonalen, eller ja, det var travbom innan men man skulle helst landa i galopp för efter vi gjort det två gånger la vi till ett till litet sockerbitshinder på medellinjen. Så snett igenom travhoppa sockerbit, landa i rätt galopp, vända upp på medellinjen, hoppa nästa sockerbit och sen halt innan man kom fram till kortsidan. Första gången vi bara red snett igenom trasslade vi i princip in oss i bommen, haha, han orkade inte alls lyfta på benen och jag visste inte vad han hade tänkt sig så jag skickade väl lite mixade signaler. Det gick bättre andra gången, dock ville han inte riktigt landa i galopp. Så jag fick vara på honom lite och han bockade lite tillbaka men sen gick det faktiskt rätt bra! Mycket roligt.
Som sagt var det en bra hästdag idag för inte nog med att lektionen gick bra, Rebecka berättade att det finns plats för mig i Kombigruppen till hösten! Så i höst blir det kombi- occh hoppgruppen som gäller, det känns jätteroligt. Om det är något jag aldrig kommer ångra att jag lagt pengar på så är det ridningen, jag älskar hästar, jag älskar Surf och jag älskar mina ridlärare!



Honey, I'm home!

Hem ljuva hem! Eller ja, kanske inte. Min lägenhet är rena skatknullet men när världens finaste katt kommer och möter mig vid dörren när jag kom hem så känns det rätt nice ändå. Uppsala har varit helt fantastiskt, det har känts som sommar och det var precis vad jag behövde. Under tiden har även en hel del snö hunnit smälta vilket är skönt så förhoppningsvis får jag uppleva den riktiga våren och försommaren igen!
I Uppsala har jag grillat, solat, bränt mig i solen, firat valborg, gått på Ikea, ätit glass i solen och träffat lite goa människor, dock inte alla. Men jag hade Katja och Daniel vilket inte är fy skam inte! Jag tänker skriva ett mer ingående inlägg om resan senare, jag måste bara orka ladda in alla bilder först. Så från det råliga med Uppsala till det tråkiga med SAM, jag ska inte delta. Det känns jättetråkigt men verkligheten gör sig påmind när pengarna tar slut inom två dagar. Så jag ska få tillbaka anmälningsavgiften och förhoppningsvis är det nog att leva på månaden ut i alla fall.
Ikväll är det ridning igen och imorgon har jag Ra som vanligt. Den största fördelen med Umeå: hästarna.

A million years ago