All for freedom and for pleasure, nothing ever lasts forever

Jag fick en jättebra start på den här dagen genom att jag igårkväll glömde passerkortet och skåpnyckeln hemma, vilket jag så klart upptäckte först på plats, så Lisa och jag fick hoppa in i bilen igen och köra hem för att hämta det. Det roliga är att ni säkert tror att jag är ironisk, men jag var på jättedåligt humör innan men det där skrattade jag bara åt! Hade jag inte glömt kortet hemma hade jag nog fortsatt vara arg resten av natten faktiskt, haha. Jag blev inte jättesen som tur var, men istället blev jag "över" då alla var på jobbet så jag fick ställa mig som extra på fronten (vilket är något nytt vi har provat på den här veckan eftersom alla har envisats med att vara närvarande, haha) och efter rasten gick jag över som extra på golvbalken eftersom Danne bara jobbar halvtid. Det är ganska skönt att stå extra, och för mig kom det väldigt lägligt att det blev två dagar i rad (stod extra på ryggen igår) då jag har börjat få problem med handleden. Hur som helst så får man ju några sekunder extra att sitta varje gång eftersom man bara behöver göra varannan/hälften så mycket som om man stod på stationen själv och på den tiden satt jag minsann och pluggade körkortsteori! Jag känner mig jätteduktig, haha, läste typ 50 sidor inatt. Hur som helst så gick tiden jättefort när jag satt och läste hela tiden och plötsligt var det bara en timme kvar och den hade jag med Olof på balken så då fortsatte tiden att gå fort även om jag inte läste. Vips så hade hela natten gått och vi fick åka hem till långhelg!
Nöjd och glad kommer jag hem och äter glassfrukost (B&J!) innan jag går och lägger mig under mitt supergosiga duntäcke och somnar riktigt nöjd. Det varade dock inte allt för länge...
Klockan 11.03 ringer Kicki mig och jag blir självklart irriterad, hon vet ju att jag jobbat natt! Jag trycker bort henne och ser att jag fått ett sms från Lernia. "Du har fått ett mejl ang. personalinformation. VIKTIGT!" står det. Bra tänker jag, då läser jag det när jag vaknat på riktigt. Snart ringer hon igen och jag blir ännu mer irriterad, jag har ju mensvärk och försöker ju sova bort den! Jag trycker bort henne igen men ser att jag fått ett till sms, det är från Kicki och hon skriver "Har du sett/fått mailet om att du ska på möte på Volvo kl.12?". Ursäkta?! Jag kollar mailet och mycket riktigt ska vi som jobbat eftermiddag (slutade kl.00.00) och natt (slutade kl.05.48) befinna oss i aulan kl.12 för möte. URSÄKTA?! Med dåligt samvete i förtid ringer jag i min tur och väcker Lisa för att dela med mig av informationen och får som svar att Jonny har bilen så vi tar oss inte dit hur som helst. Klockan var då 11.21 så buss var inte heller ett alternativ. Jag ringde då upp Kicki och även om hon redan var på Volvo när mailet kom så var det inte glada miner på dagtidarna heller tydligen. Jag klandrar dem inte.
Kicki ringde upp när mötet var över och det var tydligen inte obligatoriskt, man får inte betalt för det och informationen de lämnade kommer också skickas ut via mail så att jag inte for gör alltså ingenting. Jag är dock sjukt irriterad för nu kan jag inte somna om och jag har sovit typ.. fyra timmar? KissLernia. Det är ju inte direkt så att jag inte redan vet att jag måste sluta!
Jaja, jag får väl se hur länge jag håller mig vaken innan ilskan rinner av mig och tröttheten kommer tillbaka, jag försöker se det positivt - jag får ju faktiskt se lite solljus idag! Dessutom är det helg nu, en bra sådan till råga på allt så ja. Det är väl bara att leva med det. Ikväll OCH på söndag är det hockey, Björklöven ligger just nu på en 5eplats i tabellen så det känns jätteroligt! Imorgon ska jag och pappa övningsköra för första gången och på söndag är det även ridning. Egentligen skulle jag även fått vara med på Lennart Lindelöw-träningen imorgon men jag tackade nej, jag fick inte en häst jag ville rida och det kändes inte värt att betala 450kr för det då. Men men, det blir nog en bra helg ändå, två hockeymatcher, ridning och långhelg, jag börjar inte förrän kl.14.30 på måndag, sjukt skönt! Sista asociala veckan.. Shit, snart är det över. Bara 16 arbetsdagar kvar...
 
 

Maybe hanukkah is the jewish valentine's day?

Ja, jag hade lilla uppkörningen och det gick jättedåligt! Hahaha. På ett sätt stör det mig inte så mycket, jag vet att jag kan köra mycket bättre än jag gjorde idag, men samtidigt stör det mig för om jag körde så här dåligt hur kommer jag då köra på den riktiga uppkörningen? Jaja, det blir väl bara att köra och köra och köra fram till den 7/1, både med mamma och med pappa. Jag har inte kört med pappa på flera år och det vore nog ganska bra att köra hans bil lite också! Jag fick i alla fall höra att det finns en bra förare i mig så det ordnar sig nog. Först ska jag klara teoriprovet och det känns ganska bra att jag har ett tag på mig efter det innan själva uppkörningen, då behöver jag bara oroa mig för en sak i taget, haha. Jag läste faktiskt 30 sidor i teoriboken igår på jobbet när jag stod som extra på golvbalken första halvan av natten. Planen är att jag ska läsa igenom hela boken två gånger ( en gång, 336 sidor, per vecka) och klämma in lite låtsasprov emellanåt. Det borde inte vara så svårt!
Men men, dagen har fortfarande två fina tillfällen att vända till en toppendag! Snart är det dags för ridning och efter det blir det hem och titta på Asplöven - Björklöven på Viaplay. Jag hoppas verkligen att vi vinner, då skulle vi klättra upp på 6e plats! Just nu ligger vi faktiskt 7a vilket i dagsläget betyder att vi får vara med i playoff för elitserien, dock är det 30 omgångar kvar så det kan gå hur som helst, men det har ju gått åt rätt håll på slutet i alla fall!
Jag fick ett sms från Frida i alla fall och jag får rida Mageno ikväll! Dock har vi markarbete, jag var superpeppad på hoppning, men det blir nog roligt ändå. Ridningen är ju i princip alltid roligt, även när det går dåligt, och med tanke på hur det gick i söndags så kan det nog inte gå mycket sämre ikväll, hahaha.
 
En liten film från när jag hoppade Mageno för några veckor sen

We're never done with killing time, can I kill it with you?

Lönedag, och en vacker sådan! Som jag sagt förut så tjänar jag oförskämt mycket pengar på Volvo och det är otroligt skönt, inte bara för att jag är materialist och älskar pengar (haha) utan för att mitt liv har varit väldigt knackigt väldigt länge, och då även ekonomiskt. Jag har gått konstant back i evigheter och nu, just idag, tror jag att jag har balanserat ut det allra värsta och livet känns inte riktigt lika tungt längre. Jag har lagt ut mer pengar på räkningar idag än vad jag fått på en hel månad någonsin innan jag började på Volvo och jag har till och med pengar kvar! Jag kan inte låta bli att sitta och titta på vad jag skulle kunna spendera dessa pengar på, haha, en ny telefon, mängder av kläder, kanske en resa till Gambia? Men jag ska faktiskt försöka vara vuxen och mogen och spara pengarna. Vem vet hur lång tid det tar innan jag får ett nytt jobb? Snart är det ett nytt år och två vändor ridning ska betalas igen och det är faktiskt inte så billigt. Det är dessutom något jag mer än gärna spenderar pengar på, att få komma till ridskolan, snosa på mjuka mular och få hoppa hinder med glada hästar är verkligen toppen! Det är väl egentligen också något att spara till - en egen häst - men det är svårt att spara till en häst när pengarna går till ridskolan, hahaha. Jaja, jag är nöjd just nu i alla fall, och med lite tur håller det i sig ett tag!
Igår var det ridning som sagt och jag fick faktiskt Mageno igen! Jag har redan ridit honom en vända på söndagar men jag klagar inte, han är helt klart en favorit! Det gick dock väääldigt dåligt, hahaha. Vi dressyrade och höll på med vertikalsluta, galoppfattning på rakt spår och volter men Mageno var helt otroligt spänd hela tiden så det gick inte alls särskilt bra. Ibland började jag rida lätt en stund och då lugnade han ner sig lite, men så fort jag satte mig ner blev hand spänd igen och det gick inte att ta honom i munnen alls. Jag tror faktiskt inte det har gått riktigt så illa förut, så även om man aldrig ska skylla på hästen så tror jag att det hade med hans dagsform att göra. Med lite tur får jag hoppa honom i hoppgruppen imorgon och då är ju den låga formen som tur är inte lika viktig, hahaha.
Idag har jag även bokat om min uppkörning! Jag gick in på körkortsportalen och nu fanns det tidigare tider, så jag har uppkörningen redan 7/1! Det är fortfarande nästa år, men åtta dagar tidigare än innan i alla fall! Jag får fortsätta att gå in och spana om det kommer fler tider, men det känns ändå rätt okej om det blir först i januari, det är inte jättelångt borta nu faktiskt! Och appropå det så ska jag nog plugga lite teori nu, skriver provet om två veckor idag!
Nå random Instagrambilder
 
 
 

Let's make like a baby and head out

Ja, dörra torsdagen kom alltså det klara beslutet att treskiftet upphör tillsammans med året och 300 av de 380 Lerniakonsulter som är anställda på Volvo kommer att jobba sin sista dag 30/12. Jag är en av de 300. Jag kommer då även få sluta på Lernia, så jobbsökandet är nu i full gång! Tyvärr så är arbetsmarkanden väääldigt torr just nu, men med lite tur hittar jag något att sysselsätta mig med nästa år. Någon som vill anställa mig? Jag kan bl.a baka och bygga lastbilar! Hahaha. Jag kommer verkligen sakna Volvo, jag trivs väldigt bra med arbetstiderna och de jag jobbar med! Det är så himla härligt stämning tycker jag, det är så många man ser varje dag men inte direkt jobbar med eller känner, ändå säger man hej och hejdå när man möts i början och slutet av dagen. Sen är ju lönen inte direkt att klaga på, haha.
Förra helgen var jag en sväng på stan på dagen och sen gick jag och Kicki ut på kvällen. Det blev inte riktigt som planerat men jag hade trevligt ändå! Vi skulle sjunga Sing Star men det funkade inte, vi kom till Lokal ganska sent och fick stå i kö i evigheter, sen spelade de inte särskilt bra musik på dansgolvet och DJn pratade alldeles för mycket mellan låtarna. Men det var kul att hänga med Kicki så vi sa att vi får göra om det bättre nästa gång, haha. På söndagen var det ridning som vanligt och för andra gången hoppade jag med Fabian! Det var riktigt roligt och det gick mycket bättre än gången innan. Då tänkte jag alldeles för mycket och red alldeles för lite, den här gången försökte jag störa honom mindre och låta honom göra sin grej och det gick mycket bättre! Ikväll blir det dock nya hästar och det blir spännande att se vem jag får rida! Skulle vara kul att rida någon av de nya hästarna, det finns ändå fem hästar på Surf nu som jag faktiskt aldrig har ridit.
 
I tisdags var jag på halkbanan! Kan faktiskt inte komma ihåg om jag har skrivit något om mitt övningskörandre, men jag hade i alla fall min första (och hittills enda) körlektion 25/9 och fick bara tre smågrejer som jag måste tänka på och sen kunde jag ta körkortet i princip. Så efter den lektionen bokade vi in Riskettan och Halkbanan på en gång och det var ju det enda som då stod mellan mig och körkortet. Jag gick på riskettan en vecka senare och skulle egentligen åka på halkbanan den 23/10 men duktig som jag är så glömde jag telefonen i skåpet för första gången någonsin dagen innan och försov mig såklart. Nästa tillfälle var i tisdags och den här gången missade jag det inte! Det var helt sjukt roligt och jag blev godkänd så nu är det bara att boka uppkörningen tänkte jag, men då finns det såklart inga tider kvar i år... Väldigt snopet faktiskt, jag hade ju tänkt ta körkortet innan året är slut, men med lite tur kanske någon avbokar sin tid så kanske man kan få komma tidigare. Jag har i alla fall lilla uppkörningen nu på tisdag (kände att jag hellre tog en till lektion på körskolan än uppkörningen två gånger) och teoriprovet om två veckor, sen har jag bokat uppkörningen till 15/1 men som sagt så hoppas jag på att få göra det tidigare. Jag är faktiskt väldigt bra på att köra bil, haha.
 
 

She can be scared to death?

Tiden tickar på och ångesten stiger. Långsamt, och egentligen ganska obetydligt, men det känns riktigt surt att mina dagar på Volvo är begränsade. Jag trivs så himla bra! Jobbet är kanske lite enformigt men det är också lite meditativt att göra i princip samma sak om och om igen, haha. Dessutom är det onekligen väääldigt bra betalt! Haha. Men men, sex veckor och fyra dagar kvar, det är inte helt fel.
Denna vecka jobbar jag natt så jag blir upphämtad av Lisa om 2½ timme och jag borde egentligen sova lite nu. Sov bara sex timmar inatt, och även om det inte är jättelite så känns det alltid lite värre när det är på natten, man blir så lätt trött eftersom kroppen inte riktigt förstår varför man ska vara vaken den tiden på dygnet, haha. Igår (idag..) hade jag rondering och gjorde därför väldigt lite, det hade varit skönt att ha det igen inatt! Haha. Nä men jag hinner nog sova lite innan jag åker, det jag egentligen oroar mig för är att försova mig. Folk tror att det är omöjligt, men är man jag så är det helt klart inte så, haha.
Utanför jobbet då.. Jag gör som vanligt inte särskilt mycket förutom ridningen på fritiden men det är inte helt fel det heller. I tisdags förra veckan fick jag rida Mageno i hoppgruppen och det gick riktigt bra på slutet men jag red dock väldigt dåligt i början. Jag ser fram emot att rida honom igen men det kommer tyvärr dröja ett tag... Imorgon är det ingen ridning för det är teorivecka nu, nästa vecka jobbar jag natt och veckan efter det vanlig teori. Men om tre veckor! Då jäklar! Haha. Jag har fått tillbaka lite självförtroende av Nix och det jag lärt mig på honom kommer till god användning när jag rider Mageno. Åh, han är så fin, lillskrutten!
Förra söndagen var det även klubbdressyrtävling och jag var med och red LB:1 med Fabian. Han var tyvärr väldigt spänd och resten av den dagen var jag sjukt missnöjd, men dagen efter kändes 54,89% inte jättedåligt faktiskt. Det kan i och för sig bero på att jag red dressyr på honom på kvällen också och då gick det mycket bättre, haha. Rebecka sa något om att jag kanske också varit spänd men jag sa att nej det hade jag inte varit. Sen tänkte jag dock efter lite och insåg att jag inte var nervös men jag kan nog mycket väl ha varit spänd! Så jag hoppas det blir en till klubbis snart så att jag får prova igen. Förra hösten gick det jättedåligt med Fabian och sen bytte jag till Aria och så gick det skitdåligt med henne också. När jag red Aria red någon annan Fabian med bra resultat och nu när jag red Fabian så red någon annan Aria med bra resultat.. Det är sjukt irriterande, men det måste ju alltså bero på mig. Inte att jag är dåligt på att rida, men jag kanske inte är nervös för att jag överfört nervositeten till hästen? Jag vet inte, men jag vill inte bara ge upp heller. Fabian kan, Aria kan, varför kan de inte tillsammans med mig? Nu är det i och för sig snart jul så jag tror inte det blir något mer tillfälle innan dess, men med lite tur så blir det av ganska tidigt nästa år!
Nej nu måste jag gå och sova, jag hinner ändå sova typ två timmar om jag vill!
Printscreen från programridningen med Fabian förra hösten. (Sämst skänkel, I know)