Jag vill vinna skor!


Never thought that you would be the one, acting like a slut when I was gone. Maybe you shouldn't kiss 'n' tell

Gårdagskvällen blev en riktig kalaskväll! Det började med att jag träffade Andreas på bussen som var på väg hem till Linnéa, vilket resulterade i att Linnéa ringde mig fem minuter efter att han hoppat av bussen, haha. De skulle ha lite fest och sen troligen dra ut så vi skulle höras senare på kvällen. Adam och Björn hoppade också på bussen och Adam satt och citerade en man längre bak i bussen som berättade för alla som ville höra på hur man beter sig om man möter en varg. "Ska man yla eller springa därifrån?"
I stan var det fest hos Evelina och det var riktigt trevligt! Många välbekanta ansikten man inte träffat på ett tag. Efter att ha socialiserat sig där i några timmar bestämde några sig för att dra ut, jag tänkte gå till Oleary's eftersom Linnéa var där, men de andra föredrog Pipes så vi skildes åt. Utanför Olles träffade jag Andreas igen som blivit nekad att gå in eftersom han inte har fyllt 20 än, men det löste jag lite snyggt. Jag visade upp mitt leg och när vakten noterade att jag precis fyllt år så sa jag att jag firade min födelsedag i Malmö och nu skulle jag göra det i Umeå och jag ville ha med min pojkvän in - alltså Andreas, hahaha. Det funkade i alla fall, så Andreas kom in. Hur Albin som är ett år yngre kom in bara några minuter senare är för mig ett under.
Det var galet roligt att träffa Linnéa, jag har inte träffat henne på flera månader! Jag satt med henne och hennes kompisar tills de blev less strax efter ett, då gick jag satte mig med de som först tänkt gå till Pipes som sen ångrat sig. Det blev en toppenkväll helt enkelt.
Idag blev det mitt tredje födelsedagsfirande! Farmor hade bakat en citrontårtbotten och tagit med sig som vi gjorde en kalasgod frukttårta av. Pappa lyckades skära den i fyra delar, så det blev ett lager med banan, ett med hallon och ett med päron. Sen var det grädde, päron, hallon och riven choklad på, den smakade gudomligt! Jag fick dessutom två jättefina ljusstakar av farmor (hon hade redan skickat mig 500kr med posten innan jag fyllde år) och ett mail pappa hade fått från Robert som jobbar med Umeå Open där han beviljade mig fotopass!!! Jag mailade dem själv förut och blev nekad, men nu fick jag det i alla fall. Jag får byta in en vanlig 3-dagarsbiljett mot ett fotopass, och biljetten får jag av pappa i födelsedagspresent. Så det blir mitt åttonde Umeå Open nästa vecka, och även om det kanske inte är det bästa utbudet av artister så är jag taggad i alla fall! JAG FÅR FOTA!!!!



Girl, you're such a backstabber, you're such a shit talker and everybody knows it

Ja, nu har jag varit hemma i några dagar och saker och ting börjar kännas som vanligt. Jag har konstant ont i magen, tänker alldeles för mycket, förbannar mig över snön etc. Dock har jag lite roliga saker på gång också! Dels så blev det gomiddag och tårta i tisdags när jag kom hem tillsammans med Umeå-familjen vilket var kung. Ikväll kommer farmor så vi ska fika imorgon också, sen på söndag är det fika hemma hos Ingrid eftersom jag fyllde i lördags och hon fyller år idag. Dessutom har Evelina födelsedagsfest ikväll så brist på roligheter har jag väl egentligen inte. Med lite tur får jag även vara med Victor i helgen och det är aldrig negativt.
På måndag börjar jag min praktik! Sofia från Arbetslivsresurs ringde mig i måndags precis innan jag tog tåget till Ørestad och berättade att jag fått en praktikplats på Willys, och visst har jag hört att Willys är sämst, men jag förlorar inget på att prova. Jag får avbryta praktiken när jag vill, men om jag trivs är det ju ett fabulöst sätt att få lite erfarenhet ifrån! Jag var dit igår och då bestämdes det att jag börjar kl.10 på måndag, jag är faktiskt taggad. Det ska bli så sköööönt att få något att göra!
En annan rolig sak är att jag red Detal på ridningen i tisdags, och i jämförelse med t.ex Hebel, Ryza eller Wendy är han ju faktiskt en riktig storhäst. Det var mycket att jobba med, men även om det inte gick jättebra så var det jätteroligt! Jag ser fram emot att fortsätta rida honom för jag kommer verkligen kunna lära mig mycket på honom, och när det blir hopptävling kommer jag inte behöva oroa mig för höjden som jag gjorde med Wendy. Det är bara så synd att den lokala hopptävlingen inte blir av! Men med lite tur kanske de har en klubbtävling där vi får vara med, och om inte annat har de nog i alla fall en ridskolehoppning närmare sommaren. Jag är hur som helst väldigt taggad på att fortsätta rida honom, även om det gick pissdåligt den gången jag red honom i höstas så hade jag inte fel när jag tänkte att jag tyckte om honom i alla fall!



Grab my glasses, I'm out the door, I'm gonna hit this city

När jag skulle åka hade jag ingen skjuts till tågstationen så jag fick ta bussen. För att vara på den säkra sidan gick jag flera minuter tidigare än jag brukar göra vilket var tur, för även om resväskan bara var ¼ full så vägde den hur mycket som helst. Värsta biten var nog mellan bussen och tågstationen när jag väl kommit in till stan, det snöade varannan minut och antydan på plusgrader gjorde underlaget till ett helvete.



Väl där fick jag stå och hänga som en annan hängare eftersom jag varit tvungen att åka dit så himla tidigt, men efter ett tag kom Julia som skulle åka och hälsa på Katja i Uppsala dit så jag fick sällskap av henne och Tarjei (han skulle bara vinka av Julia). Jag blev en aning förvirrad när min vagn inte var en sittvagn men det visade sig att de hade vagnbrist så vi fick åka liggvagn helt gratis! En nackdel med det var dock att vi hamnade i samma kupé som två japaner som inte fattade att det faktiskt var "sängar" så de låg och sov på nedersta britsarna hela natten.



Jag spenderade inte så mycket tid där dock utan jag och Julia hittade en tom kupé där vi satt och pratade i flera timmar. Det var välbehövligt. När jag sen gick tillbaka till min egen kupé hade Thomas klättrat upp till översta platsen på ena sidan, och eftersom japanerna låg och sov kunde jag inte plocka fram någon stege så jag fick klättra på bordet och fönstret för att ta mig upp. Sen sov jag som en kratta och drömde konstiga saker om allt konduktören ropade ut i högtalarna.
När vi kom fram till Stockholm var det nästan en timme kvar till nästa tåg skulle gå så jag drällde runt med min jumbo-väska och väntade på att tiden skulle gå. Vädret var skittråkigt och det var snö men jag var på toppen humör, jag menar, jag var ju redan borta från Umeå!



På tåget mot Malmö gick jag och la mig på två tomma platser och sov hundra gånger bättre än jag gjort i liggvagnen. Det var lite underligt, men jag klagade inte, det var ju skönt att få lite mer sömn.
I Malmö var det också pissväder men nästan ingen snö alls så humöret var på topp! Jag for hem till Toft och Anna där Nena var hemma med en sjuk Axel (stackarn hade vattkoppor) och dumpade väskan innan jag åkte ner på stan för att guida Thomas lite. Vi drog förbi Shock och gick sen bort till Möllevångstorget så att han kunde på titta på vattenpipor. Efter det visade jag honom till en liten indisk restaurang innan jag for tillbaka hem till Toft.






(så här ser det ut först i Maj i Umeå)

Väl hos Toft spenderades hela kvällen med att umgås med barnen. Anna var i Helsingborg eftersom Onkel Vanja som hon regisserat hage genrep den kvällen. Jag var ofantligt trött efter tågresan så jag fick kämpa för att hålla mig vaken, men kring nio tiden när Armin var på väg i säng la jag mig och läste tills han släckte vid tio och jag slocknade direkt.





På fredagen var det återigen ganska dåligt väder, men jag åkte ner till Centralen och mötte upp Fia som kom med tåget från Göteborg och vi strosade i sakta mak längs gågatan upp mot Triangeln och satte oss på Falafel No.1 i väntade på Fanny. När hon kom från Lund åt vi den obligatoriska falafel-/kebebrullen innan vi gick över till Triangeln och roade oss lite.





Vi strosade ner längs Södra Förstadsgatan som vilken dag som helst, för ett annat obligatoriskt besök på Myrorna och Human Secondhand (Uff) innan vi alla höll på att kollapsa av utmattning och for hem till Toft för att samla nya krafter.
Efter lite mer barn-häng tog vi tåget till Helsingborg för att gå på premiären av Onkel Vanja. Som sagt har Anna regisserat den, och jag är väldigt glad att jag fick se den för den var fantastiskt bra. Dessutom visade sig Helsingborg vara en väldigt vacker stad, även om vi bara såg väldigt lite. Två av skådisarna var lite osympatiska men de flesta var kanon vilket vägde över. Efteråt fick vi vara med när det hölls tal och vi fick lite champagne, dock var vi så fruktansvärt trötta att vi gick efter en liten stund för att åka tillbaka till Malmö.







När vi kom tillbaka hem till Toft blev det lite nattmat (alltså ostkaka, chips och godis) och den så kallade "Bajsleken" med en liten twist drog igång. Bajsleken går ut på att man byter ut ord i filmtitlar till "bajs", t.ex. Jag Vet Fortfarande Vad Du Bajsade Förra Sommaren, eller Sagan Om Bajsets Återkomst. Vi valde dock istället att använda "Chips" och "Jesus" eftersom det började med att Fanny åt The Mother Chip. En favorit titel var blandannat Catch Jesus If You Can, eller Chipset Som Kunde Tala Med Jesus och Broarna I Jesus Bajs. När vi väl gick och la oss tog det inte lång tid innan vi somnade.
På lördagen klev vi upp som vilken dag som helst, men det var vissa förändringar. Jag fyllde 20 år och det var fint väder! Vi tog det rätt lugnt på förmiddagen men mitt på dagen gav vi oss ut i det fina vädret och gick bort till en lekpark och roade oss tillsammans med barnen.























Efter en timme med mys, hopp och skratt promenerade vi in till stan och gick till mitt absoluta favoritmatställe: Thai Thai! Där blev det kalasgod lunch, vilket för mig nästan också är lite obligatoriskt. Grillade kycklingspett med ris, sallad och jordnötssås, finns det något godare? Därefter gick vi till Systemet. Har man fyllt 20 måste man ju gå på systemet! Jag köpte några cider som jag tänkte dricka till Melodifestivalen innan jag, Fia och Toft skulle ut.



På eftermiddagen åkte Fanny tillbaka till Lund för att gå på bal medan vi hemma hos Toft bestämde oss för att äta tacos till middag! Jag och Fia gick och handlade till det, och till en efterrätt som blev marängsviss (vi hade egentligen tänkt göra en glasstårta med marängbotten men alla bottnar var trasiga). Så för andra gången den dagen åt jag mig proppmätt på kalasmat innan det var dags för Melodifestivalen och marängsviss! Det var jätteroligt att titta på för Ada var helt såld på Timoteij, vad det tog åt mig förstår jag inte en jag hejade i alla fall på Pernilla Wahlgren och Eric "Manboy" Saade, Fia och Anna hejade på Salem och Nena hejade på Anna. När hon vann blev jag väldigt besviken för jag känner på mig att det inte kommer gå bra för henne i Norge.
Efter det promenerade jag, Fia och Toft till Vinylbaren där Toft bjöd på Mojitos och Rosa Pantern medan Din Mamma & Mannen levererade skön musik.







Vid halv tolv öppnade till KB (Kulturbolaget) som ligger vägg i vägg så vi gick över dit istället. Jag blev kär på en gång, jag ville bosätta mig där! När vi kom var det nästan inget folk där men det strömmade till sakta men säkert och inom en timme var dansgolvet fullt. De spelade massor med bra musik, jag kunde inte låta bli att sjunga med och efter att Toft bjudit på en till rosa drink for vi ut på dansgolvet och (som Toft sa) stuffade som galningar! De spelade bl.a. Gloria, En Vän Med En Bil, Time To Pretend, Bulletproof, Kids, Det Snurrar I Min Skalle, Sex On Fire, Dance With Somebody och massa andra både okända och kända låtar.







Någon gång efter tre hade vi stuffat så det räckte, så vi började vandra hemåt med nattmat i tankarna. Vi stannade på Friends och åt varsin falafel-/kebabrulle innan vi fortsatte hem. Jag hade ingen riktig koll på klockan men Anna sa dagen efter att Toft hade gått och lagt sig halv fem så vi kom väl hem strax före det.

Söndagen var en rätt seg dag. Efter en galen kväll och alldeles för lite sömn gick jag runt och kände mig lite som en zombie, men ack så bra humör jag var på! Jag följde med Fia till Centralen när hon skulle åka hem och for sen själv ner till Västra Hamnen och gick en sväng på Ica Maxi innan jag fortsatte förbi Turning Torso ner till vattnet.









Söndagen kändes lite som en upprepning av torsdagen, jag var sjukt trött hela dagen så även då blev det en tidig kväll. Men det var nog lika bra, då orkade jag mig upp på morgonen för att säga hejdå till alla innan de for iväg till skola, jobb och dagis. Efter att Anna gått med barnen fick hon hjälpa mig att bära ner väskan. På söndagen hade Anna plockat fram alla baby-kläder jag skulle ta med upp till Amon och Jenny och när jag stoppat ner allt det i väskan var den nästan full och fruktansvärt tung. Jag for till Centralen och låste in den i ett skåp innan jag tog tåget över till Danmark och Ørestad.



är jag kom upp från tågstationen möttes jag av en mäktig syn. Field's - ett enormt varuhus som nästan fick mig att tappa balansen. Jag hade läst att det var stort, men SÅ stort trodde jag inte att det var!


(det här är bara en del av den mindre väggen av de två som syntes från tågstationen)

Jag kände att jag inte hade tid eller råd att gå runt och titta, inte heller orken eftersom jag inte ätit någon frukost, så jag gick direkt till Bilka som varit min plan från början. När jag kom in blev jag helt förundrad, det såg ut som en blandning av Coop Forum, Åhléns och typ Claes Olson och det var ENORMT. Hela planen med resan till Danmark var att köpa alkohol och nog gjorde jag det. Priset är betydligt lägre där, särskilt på deras lågbudget vodka som kostade 71,50 sek (dock exklusive moms). Eftersom jag inte hade så mycket pengar över till annat åkte jag tillbaka till Malmö efter typ en timme och kom tillbaka så tidigt att jag efter att ha packat om mina grejer i värdeskåpet hade gott om tid att åka bort till Thai Thai för en andra vända Satay.



Tågresan hem var hemsk, egentligen bara för att jag visste att jag var på väg bort ifrån våren och hem till vintern igen. Bara efter en timme var landskapet utanför fönstret täckt i snö och när jag klev av på perrongen i Stockholm höll jag på att halka omkull på en isfläck.



Efter en timmes väntan hoppade jag på tåget hem till Umeå och hamnade i en kupé med tre väldigt trevliga tjejer som jag pratade lite med, och i Uppsala kom det två till. Jag fick till och med bjuda en av dem på godis, det är inte ofta man får göra så med främmande människor, hahaha.
Jag sov som en stock, jag höll till och med på att somna om efter att konduktören hade väckt mig strax innan Vännäs, det har jag aldrig varit med om förut. Det var i alla fall väldigt skönt, och det var ungefär så länge det roliga höll i sig för när jag klev av tåget möttes jag av 1 dm nysnö och -12°C.



Men ja... det var fint väder i alla fall.

I just can't sit back and watch you waste your life away

Jag är så sjukt trött! Inte nog med att jag klev upp alldeles för tidigt så har jag också sovit alldeles för lite. Jag skulle egentligen fika med Hanna, men hon dök aldrig upp. En dag som denna gjorde det faktiskt inte så mycket, jag fick tid över till annat. Resfebrig som jag är borde jag aldrig göra speciella saker samma dag som jag ska iväg.
Jag for till Willys och köpte 1 liter drickyoghurt istället, och en massa godis. Matväg fick det bli korvmackor, jag orkade inte lägga ut pengar på en köpemacka den här gången. Sen har jag också med mig juice, jag tror jag borde överleva 15 timmar på det. Om jag ändå har liggplats minskar ju tider då man behöver äta, sen om det krisar är det ju bara att köpa något på tåget/centralen i Stockholm.
Jag började sy en klänning förra veckan men kom inte så långt, idag fick jag för mig att sy en kjol istället och det började väl bra, men den får lygga på hyllan tills jag kommer hem. Jag är så trött och har redan gjort några tabbar så om jag fortsätter nu kommer det inte finnas en kjol att ta på sig. Men den kommer nog bli väldigt fin i alla fall! Även om den är lite kort, hehe..
Inte nog med att jag är trött så har jag en sjuklig träningsvärk efter ridningen igår! Men det är egentligen ganska skönt, sen jag började rida storhäst har det inte varit särskilt mycket av den varan.
Jag hade massa saker jag hade tänkt skriva men jag minns inte vad det var... Jag kanske borde gå och skriva ut min biljett istället.
Imorgon är jag i Malmö. Fett med nice.



Åh

Det går inte att omboka via telefon...
MEN tanten jag fick prata med var så snäll att jag blev på bra humör i alla fall.

Can we bring yesterday back around 'cause I know how I feel about you now

Jag hatar SJ ännu mer idag. Jag ställde väckaren på 07.58 och tänkte att jag kanske skulle lyckas få mig en bra kötid, men nejdå de öppnar 06.00 och kötiden är "över 45 minuter". Efter att ha legat och halvsovit i soffan i en halvtimme och tittat på Kung Fu Panda med min lillebror så kopplar telefonen ifrån! Då blev jag nådigt less. Det blev inte bättre av att telefonen kopplade ifrån innan det ens börjat ringa de tre gångerna efter det när jag ringde upp. Nu sitter jag med telefonen runt nacken och lyssnar till "du är fortfarande placerad i kö, vi besvarar ditt samtal så fort vi kan" mellan var fjärde ton. Jag fick just veta att jag är på plats 40. Jag undrar om jag kommer hinna komma fram till dem innan jag måste in till stan. Men nu verkar jag i alla fall vara med i leken, nu är jag på plats 39! Det händer saker! Men det skulle inte förvåna mig om (38) det hunnit gå en timme sammanlagt innan jag kommer fram ändå.
I brist på annat var jag tvungen att titta upp Justin Bieber på Youtube. Han ligger med på Top 5 listan på letssingit.com över bästa låtar och jag har hört en del om honom (37) på senaste tiden. Jag höll på att dö lite grand när jag såg videon. Han är tydligen född 94 men ser ut att vara yngre än (36) min bror som är född 97. Åh det var så hemskt! Varför i hela fridens namn fick han bli känd för? Han har ju inget att komma med! Inget eget i alla fall (32!), det var mest bara (30) sorgligt. Vad händer när han kommer i målbrottet? Är hans karriär över innan han fyller 18? Jag ser fram emot att kolla upp hur det går för honom med jämna mellanrum, han är värd det den lilla.. Jag vet inte ens vad jag ska kalla honom, han är en aning skrämmande. Man ska inte vara 16 år och "rappa" om (28) att det bara finns en tjej för honom medan han har fest med 10 åringar i Ushers hus. Blä (25).
Jag borde göra en massa vettiga saker idag, och jag ska göra mitt bästa men så länge jag har telefonen hängande runt nacken (24) kan jag inte göra så mycket. Vettiga saker innefattar (23) väl egentligen bara att jag inte ska glömma bort att packa allt viktigt, jag får alltid lite resfeber (21) och jag hatar att glömma saker. Dessutom har jag redan lite ångest eftersom jag ska resa med jumbo-väskan (18, nu jäklar) som rymmer en enmans-camping (17) bara för att jag ska kunna ta med baby-grejer från Anna och Toft till Amon och Jenny (16). Jag funderar redan på var jag ska ha den på tåget, hahaha (14).
Jag tror att jag ringde till SJ senaste gången kring (12) klockan nio, och det tog väl typ 20 minuter innan jag fick veta vilken plats jag hade, men nu börjar det närma sig och det ska bli skönt att få plocka bort telefonen. Den känns som en böld (11).
(8)
Snart får jag plocka ner telefonen (7)!
Det finns en bild på Justin Bieber där han ser ut som Lucas i One Tree Hill, det bådar inte gott (6).
(5)
Det hade varit mycket mer dramatiskt om jag skrivit upp klockslagen när de meddelat min (4) köplats, ni vet ju inte hur länge jag väntar innan jag skriver upp siffrorna, eller hur fort jag skriver för den delen. Men ja, jag ringde i alla fall kring klockan nio och fick plats 40 typ tjugo över (3) så kan ju kanske uppfatta på ett ungefär hur tiden har passerat.
Jag behöver gå på toa...(2)
NU är det min tur!

All I know is I'm loving you for all the right reasons

Jag ångrade mig, jag har så många onödiga saker jag känner att jag måste ventilera om innan jag sover. Dessutom finns det en liten chans att Adam bestämmer sig för att traska hit så jag tänkte stanna uppe en liten stund till "för hans skull".
En sak jag vill gnälla om är alla idioter som inte förstår hur man bokar en tågbiljett på internet. Om folk visste det skulle jag inte vara tvungen att stå i telefonkö i 33 minuter när jag ringer till dem. I och för sig kan man ju misstänka att jag är ett retard såväl som alla andra eftersom jag faktiskt ringer dit, men det är för att det inte går att boka om biljetter på internet. 33 minuter var det när jag ringde första gången, 41 andra gången och tredje sa de att det var över 45 minuter. När jag ringde en fjärde gång en halvtimme innan de stänger och det återigen var över 45 minuter kvar gav jag upp. Jag får sätta väckaren på åtta imorgon och ringa till dem en minut innan de öppnar. Då kanske jag kommer fram.
En annan sak att gnälla över är att jag har skickat iväg ett viktigt mail men inte fått något svar. Jag skickade ett liknande mail förra året och fick svar nästan direkt, nu har jag skickat samma mail till två adresser men ändå inte fått något svar! Jag börjar bli stressad.
Jag tror inte jag har så mycket mer att gnälla över, men jag kan väl lägga till att polisen kom och plockade upp a-lagare på Vasaplan idag när jag skulle hem. Jag förstår inte varför de ska plocka upp de som är lugna (vad jag vet), jag menar, det var ju ingen som gnällde på de två som bråkade med en busschaufför och som kastade snöbollar på hans buss igår. Var finns rättvisan? Hahahaha.
Snigelposten borde vara framme by now, jag är smått nervös men det finns som inget jag kan göra åt saken. Jag har dock fått två önskemål om snigelpost så jag borde skriva brev till dem. Det är något jag kan roa mig med på tåget tillsammans med 'Sista Chansen' av Marian Keyes. Gro kom förbi med skor till Fanny idag och då hade hon med sig boken till mig. Det känns skönt, jag var inte så taggad på att läsa 'När Lucy Sullivan Skulle Gifta Sig'.
Nu är jag förövrigt aptaggad på att resa till Malmö! Eftersom jag inte behöver ha ångest över att jag kommer sitta upp hela natten kan jag fokusera på det faktum att jag åker tåg och att jag åker bort. Två väldigt fina saker. Dessutom behöver jag inte stressa över tvätten längre, jag ska bara slänga in allt i torktumlaren innan jag går och lägger mig så kan jag packa imorgon. Imorgon ska jag även gå och fika med Hanna, det känns kalasbra!
Jäklar vad jag ordbajsar. Jag skulle kunna hålla på i evigheter..



I am in love with what we are, not what we should be

Jag fick rida Hebel idag! Det var kanske det bästa som har hänt 2010, jag älskar den hästen! Vi hade hoppning i hela ridhuset och vi var bara fyra stycken, riktig lyx. Vi började med att hoppa fram på ett enkelt hinder och sen la vi till ett efter där storhästarna skulle ha sex galoppsprång mellan och jag skulle ha sju. Första vändan blev det åtta, men andra gången fick vi in sju. Sen hoppade vi kombinationen, och det skulle vara tre, och sen två galoppsprång för storhästarna och vi lyckades nästan också med det! Det blev tre och ett kort mellan de första och först tre och sen två mellan de andra. Efter det hoppade vi den lilla bågen över sockerbitshindren, och det blev alltid fel galopp me duktig som han är bytte ha såklart.
När vi hoppat fram lite satte vi ihop det till en bana som låg på ca 60-70cm och det gick över lag väldigt bra, det gjorde det hela tiden bara det att han var ju sitt sanna jag: överspeedad! Det gjorde dock inget, det är bara roligt. Till skillnad från i vanliga fall när jag rider typ Ryza eller Wendy är jag den som får hoppa banan igen på samma höjd men nu var det jag med Hebel och Julia på O'boy som fick höja upp lite! Andra vändan (80-90cm) gick bara ännu bättre förutom kombinationen andra gången. Det var lite speciellt när avstånden var mätta för häst så först gick han utanför sista vilket jag inte alls klandrar honom för, så vi tog det igen och rev sista. Då tog Anna in hindren lite och även om det inte blev perfekt blev det mycket bättre.
Hebel var så himla taggad och glad hela lektionen, han är nog lite understimulerad som ridskolehäst. Han är jätteduktig men får nog inte göra riktigt så mycket han vill och kan göra när han bara går som lektionsponny. Eftersom det inte finns någon hoppgrupp på ponny blir det ju mest enkel, ganska låga hopplektioner för honom medan han egentligen kan hoppa en bana på 90cm utan problem. Och han älskar det så mycket. Jag har aldrig ridit en häst eller ponny som tycker det är så roligt som han gör, det är en underbar känsla. Nu känner jag bara  att jag måste köpa honom. Jag hoppas han står kvar i ett år till, då hinner jag kanske tjäna ihop lite pengar. För det finns inte en chans i världen att jag frivilligt skulle gå med på att någon annan köper honom. Han är verkligen bäst i hela världen. Gud vad jag har saknat honom, och det lär väl bli värre nu när jag fått återuppleva känslan när jag rider honom, men ja... Med lite tur kanske jag får rida honom igen.

Jag har egentligen en massa annat onödigt vardags tjafs jag tänkt skriva om, men nu blev det helt enkelt ett Hebel-inlägg. Jag får skriva om det andra imorgon för nu måste jag sova! Jag är helt död. Död men ack så lycklig.



If I knew Picasso I would buy myself a gray guitar and play

Det är plusgrader idag också, men ingen sol så det var aningen kyligare att bara ha ett par strumpbyxor idag. Men vad gör man inte för våren? Det var som att moder jord, precis som jag, kom på att det är Mars och plusgrader är ett måste. Jag är dock fortfarande ganska säker på att det bara är en tillfällighet, redan på eftermiddagen blev det minusgrader igår och det lär bli det fler dagar. Jag litar dock inte så mycket på SMHI, de ångrar sig ca 14 gånger om dagen. Igår på förmiddagen stod det att det skulle regna imorgon och snöa på fredag men på kvällen var det inget särskilt de dagarna, istället skulle det snöa både idag och på torsdag, men jag har inte sett till någon snö.
Jag for ner till Arbetslivsresurs idag igen på en föreläsning om "Arbetsgivarens perspektiv", det var väldigt intressant och man blev ju sjukt peppad på att att söka jobb. Nu vet man ju lite bättre vad man borde tänka på etc. Det var ganska kort, men jag missade ändå övergången på bussen med typ en minut.. Jaja, jag betalar inte min egen buss så! Eller jo det gör jag ju, men jag får pengar speciellt avsatta för busskort. (Egentligen ska jag köpa ett månadskort, men det känns så onödigt eftersom jag inte åker varje dag + att man inte kan åka nattbuss med det).
Nu sitter jag här och borde egentligen tvätta men det känns så tråkigt. Jag har i alla fall ringt SJ två gånger men utan större framgång. När kötiden var över 40 minuter kändes det inte jättetaggat. Men de har telefontider fram till 22.00 så jag har tid på mig till det också.
Ikväll är det hoppning i hela ridhuset! Det är alltid extra roligt, och med lite tur får jag rida Hebel! Jag hoppas verkligen att jag får det, jag saknar honom som en tok, men om jag inte får det så blir det kanske Detal och det skulle också vara roligt. Jag ser fram emot att börja rida honom,  det finns mycket kapacitet i den hästen. Om lokaltävlingen i April blir aktuell så är ju Detal mitt bästa val så det blir nog bara bra. Vi har vikarie ikväll, men jag och Julia kan börja pusha för tävlingen nästa vecka.



(ASFALT!!)

She said she'd like to meet a boy who looks like Elvis

Min underbara mamma har sagt att hon ska betala för en uppgradering från sittplats till liggplats mellan Umeå och Stockholm när jag ska till Malmö! Vilken lyx säger jag, jag är rätt van att sitta oavsett hur långt jag åker men det är faktiskt inte jätteroligt när det handlar om 15 timmar och nattåg. Även om man inte hinner sova särskilt många timmar får man i alla fall ligga ner, det gör stor skillnad.

För några veckor sen läste jag 'Sushi För Nybörjare' av Marian Keyes, även fast jag har läst den en gång förut. Den är ruggigt bra tycker jag, det var nog därför jag läste den igen. Det går till stor del att relatera till Ashling, den störta av tre huvudpersoner men inte alltid. Nu har jag precis läst ut 'Änglar', som också är skriven av Marian Keyes, och det är helt sinnessjukt hur mycket jag kan relatera till den! Det är som att någon såg mitt liv, förstorade det till något man faktiskt kan skriva en bok om och skrev en bok om det. Även om Maggie bara är fiktionell är det ganska spännande att ha någon man kan relatera till så gravt. Jag menar, om det skrivs böcker om det kan jag ju inte vara ensam om det. Vi har ju inte samma problem, hennes är ju sjukt mycket värre än mina, men det är hur hennes reaktioner, tankar och känslor som lika gärna kunde varit mina. Mycket bra bok i alla fall! Till Malmö får 'När Lucy Sullivan Skulle Gifta Sig' följa med, jag tror att det kan vara ett smart drag att fortsätta med Marian Keyes, jag gillar henne. Chiclit for life!

De har Kiviks-smoothies som klipp-varor på Ica Kvantum. När vi var dit i lördags köpte jag och Fanny tre var och de tog slut väldigt fort. Så idag när vi åkte dit igen för att köpa tvättmedel köpte vi ännu fler. De är sjukligt goda! Jag skulle vilja ha allihop.



I'm all strung out, my heart is fried, I just can't get you off my mind

Vilken fantastisk dag det har varit! Jag for in till stan alldeles för lättklädd (nertill i alla fall, jag hade vinterjackan på mig) utan att frysa och gick på mitt möte på Arbetslivsresurs. Sofia, min coach, hade fått mitt CV tidigare idag för att läsa igenom det och hon tyckte att det var perfekt, det var jätteroligt att höra! Hon sa att hon inte bara ville säga bra saker utan ville ge konstruktiv kritik, men hon hittade inget att kritisera. Det var rätt skönt, nu vet jag i alla fall att det inte är mitt fel när jag inte får jobb, hahaha.
Det var faktiskt lite stormigt ute, jag hade troligen kunnat segla till bussen med hjälp av vinden och att marken var så hal. Utöver det fanns det en väldans massa vårtecken så jag gick runt och var på allmänt bra humör. Asfalten var synlig och till och med torr på flera ställen, när jag och Fanny for till Ica var hela parkeringen synlig!
Just nu sitter jag och tittar på senaste/sista säsongen av Lost. Det började för några veckor sen men jag har bara rakt av känt att jag inte orkat titta på det, men nu kände jag mig redo. Det känns som att det var i en annan livstid jag såg det förut, och på sätt och vis var det det. Jag såg färdigt det någon gång i början av November. Nu har jag faktiskt lite svårt att komma ihåg vad som hände även fast första avsnittet bara var en sammanfattning av allt som har hänt. Det var ett avsnitt som fick mig att rysa konstant i 42 minuter. Det är väldigt spännande att vara tillbaka i den sinnesstämning som omfattar Lost, det känns verkligen som ett hopp tillbaka i tiden, sen om jag trivs med det eller inte vet jag inte men jag är faktiskt taggad på den här säsongen. Det är ju trots allt sista och jag tvivlar på att det kan bli värre än det varit tidigare, hahaha.



(Den där ljuger egentligen men eftersom det var 5°C förut så tycker jag det kan räknas ändå)

D-I-N-O-S-A U R a dinosaur!

När jag klev upp för... tre timmar sen hörde jag ett väldigt behagligt ljud utanför mitt fönster och insåg att det droppade från snön som smälte brutalt fort. Jag tittade på termometern och ljuvliga +5°C stirrade tillbaka på mig! Jag blev helt överlycklig. Det lät nästan som att det regnade för att det smälte så mycket, och mitt fönster är dessutom på skuggsidan av huset.
Jag gick ut på altanen utanför vardagsrummet och andades in den underbara vårdoften och jag misstänker att det har gjort hela min dag. Tyvärr har temperaturen sjunkit en aning och det är typ storm ute, men solen skiner mellan molnen och det smälter fortfarande så ut ska jag i alldeles för lite kläder. Jag skiter i om jag kommer frysa, jag fryser in alla årstider och just denna gör jag det med nöje. Jag älskar tanken på att snön kommer försvinna! Dock stod det på SMHI att det kommer snöa på fredag, men då är inte jag här så det skiter jag i!
Nu har jag fixat lite snigelpost i alla fall, morgondagen till ära, och snart ska jag ner på stan till Arbetslivsresurs men jag åker ner lite innan så att jag kan stå och suga åt mig lite sol innan mötet.



även om det inte är sant så känns det som att sommaren inte är långt borta nu

She likes a pacemaker, she's a hip breaker

I torsdags sa de på nyheterna att det officiellt är vår i Malmö. Jag har ingen aning om de har snö där nere, men det är ändå vår vilket jag tycker är ganska värt. Officiell vår är det efter att det varit plusgrader dygnet runt i en vecka, och apropå plusgrader har vi haft en här idag! Nog har det varit rätt varmt i solen i flera dagar, men idag var det 1°C fast det var molnigt! Rätt awesome måste jag säga. Jag visste väl att jag inte gladde mig förgäves när jag noterade att det var Mars, haha.
Nej men Malmö i alla fall... Jag längtar dit ner och jag hoppas verkligen att det finns lite vårtecken där nere, jag är så less på snön! Jag är så less på den här stan också, men det är inte lika lätt att göra något åt. Men en tripp söderut är ju i alla fall några dagar härifrån. Dessutom ska vi till Helsingborg på fredag och se Onkel Vanja som Anna har regisserat på Stadsteatern vilket jag ser fram emot. Jag ser fram emot alltihop! Eller ja, kanske inte resan... 15 timmars tåg är inte världens roligaste när man måste sitta hela vägen. I gången dessutom. Och.. Jaja. Men jag ser fram emot hela Skåne-vistelsen!

Det är lite spännande hur den hemska känslan i magen har lyckats hänga kvar i fem veckor men att anledningen har hoppat hit och dit som bara den. Men på sätt och vis är det skönt, jag känner mig inte lika fastlåst. Även om det bara är tillfälligt och eventuellt inte ens på riktigt. Blä, jag blir tokig av att tänka på det hela tiden, men det är helt jävla omöjligt att låta bli...



(Bilden tagen i Kungsan 1/5 förra året när jag och Linnéa for ner och hälsade på Nina)

No, the party don't start until I walk in

Nu har jag postat min ansökan! Dock så tömmer de inte postlådan här på söndagar längre, så den kommer inte komma fram förrän på tisdag men det kan jag nog leva med. Jag undrar hur fort de hör av sig... Eftersom de inte har något specifikt sista ansökningsdatum så har jag ingen aning om hur de antar folk, och när de berättar det, men vi får väl se.
Igår lagade jag och Fanny lite kick-ass Fajitas till middag, det blev så sjukt gott. Efter det blev det Melodifestivalen och då kom även Gro förbi och tittade med oss. Vi lyckades nästan varje gång gissa rätt på vem som skulle gå vidare i både kvartsfinalen och semifinalen, men vi trodde INTE att Jessica Andersson skulle gå vidare. Jaja, man kan ju inte få som man vill varje gång, jag tror ändå inte att hon kommer vinna i riktiga finalen så. Den kommer vara nästa vecka på min födelsedag, och jag vill nästan se det, hahaha, men om jag fyller 20 vet jag inte riktigt om jag vill sitta framför tvn hela kvällen. Vad som händer i Malmö den dagen återstår dock att se, men Fia kommer ner från Göteborg så eventuellt kan ju hon, jag och Toft gå ut och ta en öl. En sväng förbi systemet måste det ju bli i alla fall, av princip. Men det blir nog inte något storshoppande för jag hade ändå tänkt åka över till Köpenhamn någon dag och köpa lite alkohol där eftersom det är mycket billigare, hahaha.
Jag har inte tagit så mycket bilder i helgen, men här får ni några stycken i alla fall.











Cause when I leave for the night, I aint coming back

Jesus och Josefbarnet vad trött jag är! Jag somnade någon gång kring tre skulle jag gissa och vaknade vid tio av att jag var så hungrig att jag inte kunde somna om.
Igår for pappa och köpte take away från Great Eastern, det kändes rätt lyxigt. Jag menar, restaurangmat två gånger på mindre än en vecka händer inte ofta! Sen fixade jag till mig i sakta mak medan jag väntade på att Stina också skulle hinna göra sig i ordning efter att ha jobbat innan vi tog bussen in till stan. Vi stötte på Victor som skulle med och det var sjukt roligt! Bortsett från att jag träffade honom på Scharinska någon gång strax efter nyår har jag inte träffat honom på hur länge som helst. Vi träffade även Adam och Anton en snabbis, de var ut från House of Metal en sväng i väntan på att de/något värt skulle spela.
Vi tog bussen upp till Berghem och efter att ha irrat runt lite hittade vi till sist till Julia och Axels fest. Det var inte jättemycket folk där just då, men det var bra stämning och det kom mer och mer folk hela tiden. Många bekanta ansikten, och många nya. Det var i alla fall väldigt trevligt, en eloge till födelsedagsbarnen/arrangörerna, och jag visste knappt vem jag skulle prata med så jag slets ganska nöjd mellan flera intressanta samtal.
Jag var dock inte världens mest peppade, och jag tror att Victor var lite trött med så vi drog rätt tidigt. Vi promenerade ner till stan och pratade om lite av varje, men det var ett samtal som stod i fokus. Vi insåg att vi satt i ganska liknande sits fast i helt olika sammanhang, men det som var skönt var ju att veta att den andre förstår precis vad man menar.
Vi smet in på Folkets Hus så att jag kunde gå på toa och då fick vi höra lite metal på håll. Jag kom även på mig själv med att bli sugen på att jobba igen när jag såg en vagn med disk, hahaha. Det visade sig även att mitt nyckelkort kan öppna åtminstone en mer dörr än jag trodde. Jag undrar hur många av alla miljoner dörrar i den där byggnaden jag faktiskt kan öppna...

Idag vaknade jag som sagt alldeles för tidigt, men det var inte mycket jag kunde göra åt saken så jag klev upp. Jag var hungrig som ett djur men jag orkade inte äta något, inte förrän pappa kom hem med tårta i alla fall. Han och Anton hade varit på Gustavs begravning, och de kände att man borde fika lite så det gjorde vi. Nyttig frukost, tjoho.
Efter det gick vi ut alla fyra och skottade snö. Delvis från taken, men bara från en stege, jag fick inte gå på taket fast jag ville. Det var lite spännande att hämta stegen däremot, den har stått i snön på baksidan... Ett bra tag i alla fall. Jag sjönk ju inte hela vägen ner till marken men hade ändå snö upp över halva låren. Först blev jag kall och blöt, men det underbara vårvädret ändrade på det.
Vi åt alla olika luncher innan vi tog en sväng till Media Markt, K-Rauta och Ica. Pappa köpte datormöss till sig själv, mig och Anton och blomjord till Fanny så nu är alla nöjda och glada, haha. Det har varit en riktig familjedag vilket har varit sjukt trevligt, och den fortsätter med gomiddag och Melodifestivalen (det är sorgligt, jag vet) senare ikväll. Vi ska även försöka oss på att göra något som liknar Lassi, och jag hoppas vi lyckas. Det är så gott!

Min kamera har inga batterier och jag är för trött för att göra något åt det, så de få bilderna jag har tagit igår/idag får komma upp senare. Tillsvidare bjuder jag på en bild från väldigt precis ett år sen, när jag var på väg hem från efterfesten efter Rött på Rött, som passande nog också var på Berghem.
Nu ska jag nog lägga mig ner och dö lite, jag är så galet trött.



What you got boy is hard to find I think about it all the time

Igår for jag ner till stan, dels för att suga åt mig lite solsken, och dels för att köpa nagellack. Jag vet inte riktigt varför, men jag blev bara väldigt sugen på att köpa nagellack. När jag klev av bussen stötte jag direkt på Sara och vi bestämde oss för att hänga en stund och prata om våra sugiga liv, haha. Så vi strosade runt på stan lite, gick förbi både H&M och Åhléns så att jag fick köpa mina efterlängtade nagellack, sen satte vi oss på NK och fikade lite. Det hela var väldigt oväntat men väldigt väldigt trevligt. Vi stötte även på Axel och det visade sig att hans och Julias gemensamma födelsedagsfest är ikväll, så jag funderar på att göra ett idiotryck och försöka sy min prickiga klänning till ikväll. Det skulle inte vara helt omöjlig att jag skulle hinna klart, jag har ju faktiskt ett mönster att följa vilket jag inte brukar ha så det skulle kunna gå fortare. Men då måste jag ju resa på mig och gå härifrån, hahaha.
Nu har jag fått två (egentligen fyra) referenspersoner till min ansökan så jag ska försöka posta den idag, eller i helgen, så att de får den på måndag. När jag får höra från dem vet jag dock inte, de har inget riktigt sista ansökningsdatum så... Det blir spännande att se!





Because your love your love your love is my drug

Just nu tycker jag väldigt mycket om mitt eget huvud, de senaste två nätterna har jag drömt kick-ass drömmar. Jag minns knappt om vad, men jag har vaknat nöjd och glad i alla fall och det är det som räknas. Att det är underbart fint väder ute är ju inte direkt att klaga på heller. Det är bara -2°C ute och i och för sig blåser det jävel, men solen skiner så jag är rätt säker på att det smälter, i alla fall lite, ute. Jag måste nog ta mig ut idag, även om det blåser måste jag hemma melatonin produktionen. Men först måste jag göra färdigt en ansökan!
För några dagar sen satt jag och tittade på folkhögskola.nu efter skolor i Uppsala och Stockholm men hittade egentligen ingen jag tyckte verkade intressant, men jag ville inte ge upp så igår googlade jag på "Folkhögskola Stockholm". Då fick jag upp en skola jag missade sist jag kollade runt, och den vill jag faktiskt gå på!
Skeppsholmens Folkhögskola, på en liten ö mitt i Stockholm. De har en allmän kurs med tre inriktningar: Jag i Världen, Makt i Tiden och Stad i Skärgård. De tar in 16 elever per inriktning och man får i ansökan sätta första, andra och tredjehandsval. Mitt förstahandsval är Stad i Skärgård, då får man åka ut och segla! Jag hoppas verkligen att jag kommer in, det vore så fantastiskt roligt! Sen hoppas jag också att jag får ett rum i en av de lägenheterna de har till förfogande, det finns nämligen inte lika många rum som elever. Men jag hoppas att faktumet att jag måste flytta 70 mil väger över när de delar ut rummen.
Det vore väl något? Klara på folkhögskola i Stockholm till hösten. Jag gillar det.



Is it still me that makes you sweat? Am I who you think about in bed?

Jag är aptaggad på att göra något men jag vet inte vad, därför väljer jag att tagga Malmöresan. Jag håller på att styra upp mer bra musik att lyssna på, 15 timmar är ganska lång tid och med tanke på att min spellista inte ens i närheten räckte åt 10 timmars resan hem från Märsta måste den förbättras. Jag orkar inte ha någon seg musik utan det blir i princip en partylista bortsett från några låtar som faktiskt bara får vara med när det verkligen är fest (typ Alcazar, hahahaha). Dock åker jag ju först om en vecka, vad ska jag göra tills dess? Någon som vill hitta på något skojigt i helgen?
Idag har jag varit duktig! Eller ja, lite i alla fall. Jag har diskat, bakat, diskat igen samt dammsugit och våttorkat golvet i köket och vid matplatsen. Jag hade tänkt ge mig på att skotta bron utanför vardagsrummet eftersom katten tydligen inte bryr sig om att hon kissar två decimeter från dörren bara för att det är snö överallt. Hon har blivit så galet lat, hon går aldrig särskilt långt från huset för att kissa eller bajsa nu när det är vinter, så länge det är snö bryr hon sig inte var hon sitter. Men det får bli imorgon.
Baket i alla fall! Det blev morotskaka i muffinformar, det är på något sätt roligare att baka muffins än vanliga kakor även om receptet är helt samma. Receptet är in mammas så vitt jag vet, egentligen är det för rörda kakan, men man byter helt enkelt ut nötterna mot morot.

Morotskaka

♥ 100 gram smör
♥ 2 ägg
♥ 2 dl mjöl
♥ 2 dl socker
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 2 små rivna morötter

Klegget ovanpå (ungefärligt):

♥ 200 gram philadelphia
♥ 2 dl florsocker
♥ citronsaft
♥ rivet citronskal

Gräddas på 175°C i ca 30-35 minuter.

Det är som sagt inte riktig morotskaka, men jag tycker den är sjukt god!





She named her horse Limp Bizkit!

Jag for som sagt ner på stan igår och gick på Ohlsons Tyger med min syster. Det slutade med att vi båda köpte tyger att ta hem. Fanny hittade tyg till sin balklänning, till en sommarklänning och en sjal. Jag hittade ett jättefint tyg till en 50-talsinspirerad sommarklänning (och troligen en kjol också, jag köpte rätt mycket tyg) och vanlig gul trikå så att jag kan sy en tunika. Jag har ju redan en gul tunika, men dels är den kort och dels ganska gammal och skabbig. Så en ny ska det bli, och mer i klänningsstuk så att jag inte behöver ha shorts eller dylikt under. Dessutom var det bara rea-tyger och stuvar så det blev inte ens dyrt!
Ridningen igår gick helt okej. Jag fick Ryza och hon är ju mysig, men hon har tyvärr inte jättemycket potential när det kommer till hoppning. Så fort man höjer upp lite börjar hon tveka och stannar. Hon är en jättebra ridskolehäst, hon kan det mesta lite grand och brukar vara jätteduktig på att samarbeta, men hon passar inte in jättebra i hoppgruppen. Så jag och Camilla sa att jag ska börja rida Detal istället, där finns det nog mer att hämta. Dessutom ser jag fram emot att börja rida storhäst på riktigt, Ryza är ju som en ponnyhäst, hahaha. Nästa vecka har vi vikarie men Camilla skulle fråga henne om jag kan få rida Hebel! Jag hoppas det, det skulle vara awesome. Hebel nästa vecka, och SEN ska jag börja rida storhäst på riktigt.



Jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogen!

Just nu är jag på kalasbra humör! Jag vet inte riktigt varför, men jag klagar inte. Jag sitter och lyssnar på "party"-listan på Spotify, njuter av att solen har lyckats tränga sig igenom molnen lite grand och tanken på att det faktiskt är Mars ger mig en massa hopp!
Idag fyller Nina år ända borta i Mexico, jag önskar att hon var här så att jag fick ge henne en ordentlig kram, men jag vet att hon älskar det där borta så jag är glad för hennes skull. Dessutom har jag ju massa extratid på mig att komma på vad hon ska få i födelsedagspresent, hahaha. Jag har dock en ganska bra idé, men den vore roligare om man var några stycken så jag ska höra runt och se vad folk säger. Men Mars.. Det må vara precis i början av måaden nu, men det brukar ändå vara i den här månaden det börjar smälta. Umeå Open brukar vara hyfsat snöfritt, och Open i sig är ännu en sak att glädja sig över. Sen fyller jag 20år om mindre än två veckor, plus att jag kommer vara nere i Malmö då! Jag har bestämt mig nu, det blir Malmö, så jag hoppas för allt i världen att de kan skjuta upp dressyrtävlingen, men vi får se. Jag har ridning ikväll, då ska jag prata med Camilla. Annars bidrar jag med mina 100kr så får de ha tävlingen utan mig. Mitt argument att betala 300kr för att få tävla två hästar hoppas jag dock kan väga upp lite. Vi får se!
En annan bra sak nu i mars är att vi har hoppning i hela ridhuset nästa vecka, och när man har det betyder det att ponny har teori. Jag frågade Camilla lite på skoj för några veckor sen om jag inte skulle kunna få rida Hebel nästa gång ponny har teori, så jag ska påminna henne om det ikväll och eventuellt får jag rida honom nästa vecka! Det blir första gången på sju (!!!) månader i så fall, så det skulle vara helt underbart!
ÅH! Allt är så bra just nu, det är kung! Nu ska jag duscha och sen åka ner på stan för att kolla på tyger med Fanny. Hon ska på bal i Lund samtidigt som jag ska till Malmö och hon ska sy sin egen klänning. Tills vidare för ni njuta av en bild på just Fanny när vi skottade snö igår!



So I guess we're back to us, oh cameraman, swing the focus

Lördagen alltså!
Egentligen trodde jag att jag skulle hänga med Stina och Hanna, men Stina bestämde sig för att ta det lugnt och Hanna fick jag tyvärr inte tag på. Men jag hade pratat med Adam tidigare och han skulle hänga med sin kompis Timmy innan han flyttar till Stockholm nästa vecka så jag ringde honom igen och frågade om jag fick hänga på. Det fick jag och jag är galet glad över att jag gjorde det, det blev en galen men bra kväll.
Jag for hem till Adam där han och Timmy satt och tittade igenom bilder från Adams Vegas resa, sen även från hans 18-årsfest då jag träffade Timmy första gången (vi var till och med i samma frågesports-lag). Efter en massa bilder, alkohol och bra musik for vi in till stan. Först styrde vi kosan mot Pipes där vi stötte på både Sigrid, Björn (Beerhead) och Amanda, samt Frida och Elsa. Dock kände vi att det inte riktigt var rätt stämning för oss så vi gick till Olles istället. På vägen dit stötte vi på RG som var på kalashumör - som vanligt - och hans kompis som jag faktiskt inte vet vad han heter.
På Olles träffade vi Oskar och Björn (Fessé) och där stannade vi resten av kvällen. Det blev jenga, öl, nån slags dans, allsång och bara massa trevligt. Alla var lite smått vilda, men jag klagar inte, jag hade jätteroligt! När de väl stängde skulle vi såklart till Happy Burger för den obligatoriska jag-ska-inte-bli-bakis-pizzan (inte för min del dock), men att ta sig dit måste ha tagit säkert 30 minuter, hahaha. Dessutom förlorade vi Oskar på vägen. Snön var bra på att uppehålla pojkarna. Jag är bara glad att jag hade kameran, då slapp jag snön!
Efter pizzan, mer jenga och en massa väntan tog vi en taxi tillbaka till Adam där Timmy somnade på soffan och blev offer för en mordlysten kajalpenna, en minijenga och mer bra musik. Jag hängde kvar till halv sju på morgonen då första bussen hem skulle gå, och vid det laget var jag galet trött. Jag höll nästan på att somna när jag väntade på bussen, även fast jag höll på att frysa ihjäl. En positiv grej var dock att jag insåg att det faktiskt börjar bli ljust ute redan så tidigt på morgonen! AWESOME.
Nej men det var en väldigt fin kväll, jag är sjukt nöjd och jag hade så sjukt roligt. Det ser jag fram emot att göra om.



























Haven't you heard that I'm the new cancer? Never looked better, and you can't stand it

Idag har jag lite mer energi än jag hade igår, dessutom var det något fel på internet så det hade aldrig gått att lägga upp ett ordentligt inlägg med bilder och så igår. Jag har inte lagt in några bilder i datorn heller, så lördagen får vänta lite till, men jag kan berätta om igår.
För det första så kom jag hem strax innan sju på morgonen och gick och la mig då. Jag var nådigt sliten när jag vaknade sex timmar senare, men jag piggnade till lite när mamma kom och hämtade mig och Fanny för att bjuda oss på lunch/middag på Taj Mahal. Åh, det var så gott! Jag har inte ätit på restaurang sen vi blev bjudna på lunchbuffé på Great Eastern av våra lärare precis innan vi tog studenten, och innan det minns jag inte ens. Bara att äta Nan-bröd kändes som värsta lyxen, haha. Indiska kycklingrätter är awesome, och det var glasslassin också. Lassi är ett fint påfund. Det är inte kylan, jag höll på att frysa som en tok även inne på restaurangen.
Efter det skjutsade mamma Fanny till Haga för att hämta bilen och skjutsade hem mig. Väl hemma kom jag på att jag inte hade någon hemnyckel, oops, men jag lyckades lokalisera extranyckeln så jag gick in, drog på mig täckbyxor och bytte till vinterskorna innan det var dags att dra på årsmöte på SURF. Susanne kom och plockade upp mig, vi blev lite sena men det gjorde ingenting. När jag kom dit var de på punkt 9 av 23 och jag tror det tog säkert 20 minuter innan vi blev klara med den, haha. Man hann bli ganska less, men det var mycket intressanta saker också. Det blev en helt ny styrelse eftersom de i förra bara kunde sitta kvar om alla fem fick göra det (crazy people! Är ni här för att hjälpa föreningen eller för att socialisera er med era väninnor?!), men jag tror stenhårt på den nya styrelsen. Jag tror att föreningen kommer må bra av lite förändring, mycket också för att de som blev valda verkar vara väldigt peppade och duktiga.
Val av ordförande och suppleant för Ungdomsstyrelsen var också en punkt vilket blev lite spännande eftersom Maria glömt berätta för mig att jag var suppleant, hahaha. Hon sa det till mig ungefär tre minuter innan hon berättade det för resten av rummet och jag var helt plötsligt tvungen att presentera mig själv. Jag kommer knappt ihåg vad jag sa, jag bara svamlade, haha. Jag tror dock att jag kan ha sagt hyfsat vettiga saker, man kan ju hoppas i alla fall. Usch, jag blir varm bara jag tänker på det, det var lite jobbigt faktiskt, hahaha.
Det var jättemycket folk på mötet vilket var väldigt roligt, det är roligt att veta att det är så många som vill vara engagerade och som bryr sig om hur det kommer gå för SURF i framtiden. Mycket bra!
Jag hade turen att inse att Amanda som också börjat i US bor på Umedalen så jag fick skjuts hela vägen hem! Sen pratade vi även lite om hennes ponny som just nu är ute på foder men som eventuellt kommer tillbaka i Maj, och som jag kanske får hjälpa till att rida om han kommer tillbaka! Så eventuellt får jag en medryttarponny i Maj, det låter mysigt!
Nu måste jag gå ut och skotta snö, men som tur är kom traktorn hit så det handlar bara om broarna och den lilla gången förbi garaget. Efter det ska jag ge mig på lördagen!