I'm very busy and important. How can I help you?

Min lägenhet i Stockholm varm hemsk på sommaren, det var konstant 28 grader varmt så man svettades även när man gjorde ingenting. Men jag funderar på om det var mer värt än som det är nu, Bostaden verkar inte tycka om varma hyresgäster, det är svinkallt i min lägenhet! Jag fryser som jag vet inte vad och det är så sjukt irriterande. Det jobbigaste med att frysa inomhus är att man blir så otroligt opeppad på att gå ut! Men jag måste för jag ska hem till Fanny och fira nyår. Dessutom måste jag gå en omväg förbi valfritt Ica och köpa champinjoner vilket jag inte ens äter själv. Men å andra sidan kommer jag bli bjuden på mycket annat så det finns väl ingen anledning att klaga. Innan jag går måste jag även ta en dusch så jag hinner värma upp mig lite innan det är dags att frysa igen.
Nej, nu måste jag komma igång, jag vill äta pizza!

Min och Jens fina kreation vi gjorde på Kultur- och Hantverksveckan på Skeppis förra året

What did my brother do today? He stood up and fought for his country. And what did I do? I made a papier maché lobster head.

Sista dagen på året och jag sov bort halva, men vet ni vad? Jag bryr mig inte särskilt mycket. Ju äldre man blir desto fortare går tiden, det känns som att det var förra nyår här om dagen hellre än ett år sen, så jag kan låta bli att sova bort sista dagen nästa år om det ska vara så.
Här är en lista jag fyllde i första januari både 2007 och 2008 och jag tänkte göra det igen. I vanliga fall tror jag bara att man ska svara väldigt kort, men det är på typ dayviews, men det här är ju för fasen en blogg!

Hur var år 2011?

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Säkert en hel del. Började på univesritetet är en grej, men jag antar att det egentligen är småsakerna som räknas. Festat i pyjamas, fått förstahandskontrakt på en lägenhet, fått riktiga slutbetyg, for på kryssning, sett Ryan Adams och The Jayhawks (och massa andra band) live.. Ramlade av en häst i ett hinder, nej vänta, det har jag visst gjort förrut!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kommer inte ihåg vad jag lämnade för nyårslöften, men jag tror inte det. Säkert att jag skulle sluta äta godis och börja träna. Jag har i och för sig börjat träna, men inte tillräckligt mycket för att det ska räknas.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jag hoppas inte det för i så fall har jag missat det totalt, haha. Min f.d. låtsasbror blev pappa, räknas det? Förhoppningsvis nästa år dock, jag vet folk som är peppade om man säger så.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och det tackar vi gudarna för!

5.Vilka länder besökte du?
The Jayhawks spelade i Danmark så dit var jag, och en väldigt väldigt snabb vända till Åland, men jag sov så jag tror inte att det riktigt räknas.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Stockholm, jag saknar Stockholm. Och alla mina fina vänner som är så utspridda i landet och världen nu för tiden. Katja, Millan, Daniel, Tarjei, Emil, Noshen, Hanna, Nina, Fanny, Linnéa, Martin, Linda, Emma, Kornelia, Patrick, Charlotte, Katta bl.a. Jag saknade Hebel vädligt mycket, honom vill jag absolut ha mer av nästa år!

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
10/6 - När vi såg Ryan Adams
10/8 - När vi såg The Jayhawks


8. Vad var din största framgång 20011?
Att jag fick mina slutbetyg, började på universitetet och fick en egen lägenhet kanske?

9. Största misstaget?

Jag vet faktiskt inte. Att jag inte var i skolan tillräckligt mycket för att få en 4? Att jag inte fixade jobb och lägenhet så att jag kunde stanna i Stockholm? Att jag lämnade damsugaren när jag flyttade? Jag vet inte riktigt om det kan räknas som misstag.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, jag har ju halkat med cykeln två gånger, på vägen till tunnelbanan och i baren på tc, så mitt vänstra knä/lår har fått ta några smällar. Jag måste ju ha varit sjuk veckan som gått, men inget illa. Mina värsta skador är från tidigare år.

11. Bästa köpet?

Räknas ridningen som ett köp? Annars diverse biljetter till bra saker (Peace And Love, kryssningen, Ryan Adams, The Jayhawks m.m). Cykellyset kanske?

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Nu när jag är vuxen måste jag nog säga hyran, och efter det: mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina betyg, alla nya fantastiska människor jag träffat, SURF, andraplaceringen i dressyr med Orlic, att jag fick tävla två hästar på hopptävlingen (även om jag aldrig kom längre än till femte hindret), min familj, Stockholm i allmänhet...

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Svårt att säga, men jag skulle gissa på diverse Daniel Adams-Ray, Oskar Linnros och Veronica Maggio låtar bl.a. Mumford & Sons, Kapten Röd, Timbuktu.. Cosmic Love av Florence + The Machine.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Svårt att säga, det är ju alltid upp och ner. Jag bodde för fasen i Stockholm, det var ju awesome! Sen flyttade jag till Umeå och kan inte sluta tänka på Stockholm, men jag trivs ändå här också. Men det kommande året ska förhoppningsvis bli riktigt bra.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Viktiga saker, roliga saker, varit vaken mer. Jag önskar att jag jobbat mer, att jag bott i Stockholm mer, rest mer. Allt jag tycker om att göra.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Sov?

18. Hur tillbringade du julen?
Först hemma hos Amon med honom, Jenny, Mamma, Ester, Juni, Inez och Gunnar. Sen igen hos pappa med honom, Fia, Fanny, Anton, Ella och Marlene. Och en tredje gång hemma hos Amon med honom, Fia, Fanny, Mamma, Jenny, Ester och Juni. Tre jular fick jag.

19. Blev du kär i år?

Ja det blev jag, säkert flera gånger, men jag vet inte om det var riktigt på riktigt.

20. Hur många one night stands?

Min mamma läser min blogg så jag tänker inte uttala mig.

21. Favoritprogram på TV?
Really? Ska jag rada upp alla mina tv-serier här nu eller? Jag kan säga På Spåret eftersom det var det enda programmet jag sett flera gånger som faktiskt var på TV. Sen när min dator inte fungerade tittade jag en hel del på Hells Kitchen, Project Runway, Biggest Loser, Vänner, How I Met Your Mother m.m. (Afternoon TV)

22. Bästa boken du läste i år?
Jag tror inte jag läst ut en enda bok i år så det är faktiskt väldigt svårt att säga. Men jag har lyssnat på hela Liftarens Guide Till Galaxen och Restaurangen Vid Slutet Av Universum så det får väl bli dem då. De är ju å andra sidan galet bra så varför inte?

23. Största musikaliska upptäckten?
Ja inte var det då jag i alla fall, då hade jag kanske kommit in på musiklinjen på skeppis. Juni kanske? Hon är riktigt duktig på att sjunga faktiskt, haha.

24. Något du önskade dig och fick?
Hörlurar och en stekpanna i julklapp. Mina slutbetyg. En lägenhet. Men jag tror att jag inte fick det mesta av det jag önskade mig.

25. Något du önskade dig men inte fick?
En väldans massa grejer. Pappa lovade mig en häst en en miljard i julklapp men det fick jag minsann inte! Hahaha.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag var med Fia och Fanny i Stockholm, vi var hemma hos Kassandra och fikade med henne, Tim och hennes vänner (eftersom hon också fyllde år) och på kvällen gick vi och såg Klungan. Det var en mycket fin födelsedag!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Troligen allt det jag önskade mig men aldrig fick, men å andra sidan vet jag inte hur mitt liv skulle sett ut idag om jag fått allt jag ville ha så jag kanske ändå inte skulle varit nöjd vid det här laget.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Jag tror inte den skiljer sig så mycket från året innan, men kanske att jag börjat ha mer klänningar med skärningen-/kjolar som sitter i midjan istället för under ze boobs. Jag har ju samma skor som året innan så där har det inte hänt så mycket.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ja jag har ju min +40-lista, haha. Ryan Adams var inte ful heller om man säger så.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Eftersom de flesta Stockholm- och Uppsalavännerna kom med från hösten 2010 behöver jag kanske inte radda upp dem (även om de är awesome) så istället säger jag väl alla de fina människorna jag träffade när jag kom tillbaka till Umeå och började på Universitetet vilket var en del, och nya människor i stallet.
Jo! Julia, Jeronimo och Adam kan jag säga, de träffade jag inte innan förra nyår. Och Annika, och alla Millans fina vänner. Och de jag jobbade med på ProRespektera.

En lång lista blev det, och det var inte så rolig som jag kom ihåg den, men det var roligt att läsa mina gamla svar så den här listan kanske är roligare nästa år, haha.



I shot him with a small revolver I keep near my balls.

Ännu en dag är till ända, näst sista för i år för att vara exakt. Fia kom och plockade upp mig med bilen och så for vi hem till pappa där det bjöds på kycklingtacos till middag. Mycket fin kväll blev det efter det med På Spåret med systrarna och pappa, vi lyckades tillsammans skrapa ihop hela 27 poäng! Det är faktiskt riktigt bra! Fia lyckades ta Ängelholm på 10 poäng, det gjorde stor skillnad. Vi hade i alla fall 12 poäng mer än newbie-laget, det är rätt bra jobbat tycker jag. Jag kunde.. The Full Monty och Lars Winnerbäck. Hade jag varit själv hade jag alltså fått två poäng, haha.
Efter det blev det lite fika innan jag äntligen fick visa Kiss Kiss Bang Bang för familjen! Det blev bara jag, pappa, Fanny och Anton men de gillade den och jag fick se den ännu en gång så jag är nöjd. Pappa gillade den så mycket att han faktiskt vill köpa den, win! Och för alla er som inte sett den än, se den!
Busskortsläsaren på bussen var trasig när vi skulle hem så vi fick åka gratis buss, alltid trevligt, och när jag kom hem såg jag ett mycket vackert norrsken från balkongen. Tyvärr var stora delar av det bakom skogen, men lite fick jag se i alla fall.
Imorgon är det nyårsafton och jag ska inte dricka alkohol, det kommer vara så himla skönt att inte börja det mya året bakis, haha. Istället blir det hemmagjord pizza och glass och det är det ju inget fel på! Jag är peppad faktiskt.

Bild från google

When in doubt, cut up a pig - that was the town's motto.

Jag har precis tittat på Världscupshoppningen på svtplay och jag blir så nervös när jag tittar på det, haha. Jag kom in ganska precis i mitten och då var ingen dittills felfri så jag höll i princip andan varje gång en häst hoppade över ett hinder bara för att se om de skulle bli felfria. Det blev faktiskt bara åtta felfria ekipage så nervositeten var inte helt uncalled for (vad säger man på svenska?).
Nu sitter jag här och väntar på att Fia ska komma och hämta mig, det blir middag hos pappa ikväll och självklart På Spåret. Det jag dock är mest peppad på är att titta på Kiss Kiss Bang Bang med familjen, jag har en känsla av att de alla skulle gilla den. Dock finns det en stor chans att Ella är lite för liten för att uppskatta den så jag vet inte om jag får se den ikväll heller. Men jag hoppas.
Jag måste verkligen plugga, men det är ju såklart mig vi pratar om så det kommer nog inte hända förrän på måndag och tisdag eftersom jag alltid skjuter upp saker till sista sekunden. I många fall brukar det dock inte göra så mycket, men det brukar å andra sidan sluta med att jag inte får toppbetyg vilket vore kul ibland också. Jag klarade båda IUP-uppgifterna på DIS-kursen vilket var skönt, de skrev jag på under en timme precis innan de skulle in, och den stora (6 poäng) DIS-tentan klarade jag ju och då pluggade jag med Frida dagen innan. Jag är fortfarande så sjukt lättad att jag klarade den tentan, det var en fråga jag fick totalt hjärnsläpp på där jag stoppade in lite vad som helst i svaret i hopp om att det skulle duga, och det gjorde det! Sen var det typ fyra frågor som jag svarade samma sak på, haha, men det var typ samma fråga fyra gånger so what was I supposed to do?!
Åh, jag är inte peppad på tentan på den här kursen, jag tror inte det blir lika lätt som de var när Martin var kursansvarig, men jag vet faktiskt inte.
Nej, göra något som är värt något.

På grund av bildbrist får ni här en fin bild på en fin katt

Your mouth is a recommended place to put a sock.

Åh, kan inte någon plugga åt mig? Jag är så jäkla trött, jag orkar inte! Och jag blir bara mer trött när jag tänker på allt jag måste läsa, särskilt eftersom i princip allt är på datorn och det är så himla jobbigt att sitta och läsa från datorn tycker jag.. Dessutom misstänker jag att jag har tappat mina sista fungerade hjärnceller eftersom jag tydligen inte kan förstå exakt vad det är jag ska göra. Det är en väldigt konstig känsla att förstå att jag inte förstår. Väldigt irriterande är det också för den delen. Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig igen, men mitt paper ska vara klart på tisdag så jag har inte tid att sova bort mitt liv. Det har jag väl egentligen aldrig, men ibland prioriteras det helt klart.
På tisdag börjar äve ridningen för min del! Jag är sjukt peppad eftersom det är hoppgruppen på tisdag! Dessutom har jag hört rykten om att det har kommit nya hästar till SURF och jag hoppas de är hoppstjärnor hela högen, haha. Nej men seriöst, det skulle faktiskt behövas lite mer hoppiga storhästar, det är knappt så att det finns hästar så det räcker i hoppgruppen som det ser ut nu. I alla fall inte som faktiskt kan/borde/får hoppa lite högre. Jaja, det blir nog bra hur som helst, jag är väldigt peppad!
För någon vecka sen skrev jag att jag behövde gå och ta blodprover på sjukhuset och att jag borde göra det på en gång så att jag inte skulle glömma bort det. Jag gjorde det inte på en gång så självklart glömde jag ju bort det. Bra jobbat! Som tur är har jag över en vecka på mig kvar innan jag ska tillbaka till UH så jag får göra det på måndag.
Nej, nu måste jag göra något... Något.

Världens finaste Hebel


And yeah, looking back, I maybe should've said something, told her I wasn't really a nipple - DETECTIVE, detective.

Åh, tredje dagen med magont är snart över. Jag har som sagt svårt att tro att det är baksmällan som sitter kvar, men hur ska jag kunna bevisa det? Jag hoppas bara att det gått över tills imorgon, jag är less på att må illa. Det gör det mycket mindre roligt att äta, och jag tycker om att äta, haha.
Efter att alla syskon + Ella kom hem från sin promenad spelade vi Ellas födelsedags-/julklappsspel Med Andra Ord, det var lite för lätt och snabbspelat med det upplägg det har, men det var ändå väldigt roligt. Det är lite som Alias, man ska beskriva ord med andra ord helt enkelt. Efter vi spelat färdigt for vi upp hit och tittade på Fias blivande lägenhet, mycket fin är den! Det kändes dock väldigt konstigt att vara i ett hus som såg exakt ut som mitt bara det att dörrarna var gröna och ljuset i hissen kändes väldigt konstigt. Sen for vi vidare till Maxi och handlade lite innan Fia släppte av mig hos Amon och sen körde tillbaka pappas bil hem till honom.
Hemma hos Amon fick jag steka pannkakor för första gången i mitt liv (galet, I know) medan han for med flickorna och hämtade upp Fia, sen kom de tillbaka, Fanny kom dit och även mamma. Så det blev soppa och pannkakor till middag och sen en sista julklappsutdelning. Jag, Fia och Fanny fick dela på lite Weleda-grejer, riktigt lyxigt, och jag fick precis de jag ville ha! Sjukt nice.
Innan vi for hem blev det såklart en vända Kungens. Sista vändan var jag så trött att jag inte tänkte på att jag sparat fyra stegar istället för tre förrän jag kunde lägga ut men inte fick för att jag hade en stege för mycket, hahaha. Mycket klantigt.
En annan rolig sak som hände idag (inte) var att jag fick ett brev från kronofogden. I samma veva som jag flyttade upp till Umeå och inte bodde mer än två veckor på samma ställe i nästan tre månader så tapade jag ganska ofta bort viktiga papper. Så nu måste jag betala över 1000kr för en adressändring. Tack så mycket hjärna, det var precis vad jag behövde.
Nej nu tror jag att jag måste försöka sova, en eventuell magontsfri dag kan komma imorgon!

Här har ni förresten en bild på min fina låskonstruktion jag gjorde när jag flyttade in eftersom jag inte hade något lås som var tillräckligt stort för att passa till min förrådsdörr.

Okay, everyone who hates Harry raise your hand!

Att sova fyra och en halv timme är kanske inte det trevligaste, men när man blir upphämtad med bil och skjutsad till frukost så ska man inte klaga.
Jag såg färdigt sista avsnittet av Veronica Mars - säsong 1 vid kanske halv-/tjugo i fem imorse och somnade rätt fort men det blev inte långvarit. Fanny ringde mig vid halv tio och sa att hon åkte hemifrån då så jag klädde på mig, satte upp håret och gick ner direkt. Det var en spännande överraskning att kliva in i hissen och se sig självi spegeln för första gången EFTER att man gått ut genom dörren. Det är inget jag i vanliga fall brukar göra, men jag hade tur: jag kan sätta upp håret utan att se mig själv i spegeln. Tack och bock för det!
Nu är jag alltså hemma hos käraste pappa igen, men han är ute i studion och har möte med Kicki, Marlene är iväg och gör.. någonting och Fia, Fanny, Anton och Ella är ute på promenad. Jag sa att jag skulle stanna inne och kanske försöka sova lite, men så kom jag på att Anton är här, alltså är hans dator här, alltså kan jag spela Riding Club Championships på facebook, hahaha. Antons dator är den enda som klarar av det så jag brukade passa på när jag bodde här och han var i skolan. Det händer ju inte längre så nu tog jag tillfället i akt.
Jag har fortfarande ont i magen och jag börjar bli riktigt less. Att vara illamående är fasen värre än mensvärk (fast kombinationen av dem båda är nog allra värst) och nu har det gått tre jävla dagar! Jag är rätt säker på att jag inte är bakis längre, jag kanske inte ens var det igår, men jag vet inte vad det kan vara annars. Jag har som inga symptom för något särskilt, bara illamående. Jag har druckit vatten, ätit salt, ätit mat, ätit linfrön, sovit. Det går inte över! Drives me crazy! Jaja, även om jag inte är bakis längre så tänker jag låtsas som det, jag måste ändå avvänja mig från att dricka alkohol och det här måste ju vara det ultimata tillfället.
Men nu tror jag faktiskt att jag ska försöka sova lite i alla fall. Om de inte kommer hem snart förstås.
En gammal, fin, vintrig bild på Dukes of Windsor i brist på annat

Uhm, I'm retired. I invented dice when I was a kid.

Jag är så jävla trött, men jag har bara ett avsnitt kvar av Veronica Mars så jag kan inte låta bli att titta på det. Jag vet vem som är "the bad guy" och nästan allt som leder upp till att man får veta vem det är, men jag kan inte låta bli att titta på det ändå. Det är lite anledningen till att jag inte tänker titta på sista säsongen, för säsongsavslutningarna på första och andra säsongen är så bra att jag inte förstår att den här serien inte vunnit alla pris som går för bästa manus för det är helt hysteriskt spännande! Helt sjukt jävla bra! Alla som inte redan gjort det: Se Veronica Mars! Jättespännande serie, och det är rätt kul att det är massa skådisar med här som sen är med i andra serier, även om det bara är små roller. T.ex Leighton Meester (Blair Waldorf - Gossip Girl), Alyson Hannigan (Lily - How I Met Your Mother), Max Greenfield (Schmidt - New Girl/Nick Pepper - Ugly Betty), Amanda Seyfried (Sophie - Mamma Mia! (filmen)/Sarah Henrickson - Big Love), Tina Majorino (Heather Tuttle - Big Love) m.fl. Det är härifrån jag alltid tyckt att Max Greenfield är så snygg, men jag kom aldrig ihåg att det var härifrån!
Nej, nu måste jag försöka koncentrera mig de sista  20 minuterna, sen får jag sova!

Max Greenfield i New Girl (i mitten) som Schmidt. Han är riktigt snygg, men han är också väldigt passande till att spela en arogant jävel, haha. Aporpå det borde alla se New Girl också. Kalasfin serie!

Okay, you've got 30 of my fucking seconds. Thrill me.

Precis som för så många år sen sitter jag här, mitt i natten, och tittar på Veronica Mars och kan inte förmå mig själv att gå och lägga mig fast jag vet att jag borde bara för att det är så väldans spännande! Även om jag sett det förut så är det verkligen en sjukt bra serie! Eller ja, första och andra säsongen i alla fall, jag har inga planer på att se tredje. Dock kommer jag ju eventuellt inte kunna hålla det löftet när jag väl sett klart de första två säsongerna.
Pappa, Fia, Fanny och Anton kom hit och hämtade mig efter att pappa och Anton hämtat Fia och Fanny på busstationen och lämnade även lite av Fias grejer. För varför ska de stå hemma hos pappa och mögla när hon ändå ska bli min granne?! Awesome! Vi for hem till pappa i alla fall och fick bästaste bästa maten någonsin: hemmagjorda köttbullar, potatismos, gräddsås, smörkokta morätter, sallad och vinbärsgelé. Dock så sög det ju helt fantastiskt mycket att jag var för bakis och illamående för att kunna pressa i mig så mycket mat som jag i vanliga fall kan, men ja.. Hellre mindre mat som stannar i magen än mer som kommer ut igen.
Planen var egentligen sällskapsspel och film, men det blev en vända till Media Markt, slutet på en film och lite Nintendo 3DS innan vi åkte hem. Fanny var för trött för att stanna och jag prioriterade skjutsen. Det är inte ofta JAG är så bakis att jag föredrar skjuts över glass och fruktsallad, men ikväll var - tyvärr - en sådan kväll.
Åh, jag kom just på att jag glömde CameCuben hos pappa, skit också! Käre lillebror använder det inte så jag ska låna det på obestämd tid.
Och jag fick förresten ett par kalasfina hörlurar av pappa i julklapp! Dock visade det sig att min mp3 faktiskt glappar också (inte bara mina tejpade hörlurar) men inte lika mycket med dessa. Jag vill inte behöva köpa en ny mp3, jag har annat jag vill lägga pengar på...

Veronica Mars

There was more than one lobster present at the birth of Jesus?

Jag åt mat och hade alldeles rätt, jag är fortfarande bakis. Det här är löjligt! Att vara bakis i två dagar suger, men det värsta av allt är att jag vet att när jag inte längre är bakis kommer jag ändå vara peppad på att dricka alkohol igen. Det är väl i och för sig inte så konstigt, för nu när jag sitter här och mår pissdåligt kan jag inte komma ihåg sist jag gjorde det. Eller jo, men jag kan inte komma ihåg exakt hur jag mådde, alltså kan jag inte använda det som ursäkt till att inte göra om det. Hur dum är man inte när man vet att man har varit kalasbakis förut, är det igen just nu och vet att man ändå kommer göra om det sen? Hahaha. Jag saknar den gamla goda tiden när man inte blev bakis..
Kommer det alltid vara såhär från och med nu? Kommer det vara lika hemskt att dricka alkohol från och med att jag är 21 år gammal? Men det måste hänga på något annat. För jag vet att jag INTE var så här bakis efter alla insparkar, och det var många. Även två-tre- och fyradagars... Kan ha något med att jag inte äter ordentligt innan. Jag ska tänka på det nästa gång. Äta ordentligt innan. Det gjorde jag inte i måndags. Inte förrförra helgen heller. Och jag tror inte jag gjorde det innan återsparken heller.
Jag tror just att jag löste mitt egna mysterium. Ni kanske tycker att jag är dum som inte kom på det förrän efter att jag diskuterat saken med mig själv på min blogg.. Jaja. Jag är bara glad att det inte nödvändigtvis alltid kommer vara såhär föralltid bara för att jag blivit gammal. Ibland kanske jag bara är bakis en dag! Hahaha. Det som suger mest är dock att att det tydligen inte hjälper att äta i efterhand..
Nej nu kom pappa, Fanny och Fia! Yay! Middag!

Beginners

No, my question. I get to go first. Why in pluperfect hell would you pee on the corpse?

Jävla ålderstecken. Jag är idag fortfarande bakis från i måndags, helt värdelöst! Igår vaknade jag, gick upp ur sängen och bosatte mig i soffan. Efter att ha sett Kiss Kiss Bang Bang en och en halv gång, och åtta avsnitt av Veronica Mars så sov jag igenom två avsnitt av Veronica Mars innan jag gick och la mig halv tio. Jag vaknade några gånger och mådde illa vilket inte direkt muntrade upp mig, men jag somnade om och somnade om. Vid två-tiden idag insåg jag att mer än 16 timmars sömn inte skulle göra någon större skillnad än just 16 timmars sömn så jag klev upp. Just nu kan illamåendet mycket väl bero på hunger, men jag känner på mig att det kommer vara kvar även efter jag ätit.
Just alldeles nyss när jag skrev att jag fortfarande skulle vara illamående efter jag ätit hann några tankar glida igenom mitt huvud vääldigt fort. "Om jag ska äta, vad ska jag äta? Stekt falukorv med pasta? Jag får inviga min nya stekpanna!" Helt plötsligt blev jag väldigt peppad på att äta, vilken lättnad. Jag som var rädd för att jag skulle vara för trött för att laga mat.
Ikväll kommer Fia och Fanny hem! Eller det är vad jag har hört i alla fall. De skulle komma igår morse först, men så kom Dagmar. Då trodde jag de skulle åka igårkväll och komma fram imorse, men tydligen fick de åka imorse och kommer alltså fram ikväll. Jag hoppas det i alla fall, jag vill ha mer vettiga anledningar till att inte plugga, haha.
Nej nu måste jag äta mat.

Utsikt från Fias (förra) balkong i Göteborg, julen 2009

Talking monkey, yeah, yeah. Came here from the future, ugly sucker, only says "ficus"

Det är väldigt spännade att cykla dagar som denna, och eftersom jag redan har ramlat två gånger kan jag inte direkt påstå att jag cyklar särskilt fort, men det tar ändå typ lika lång tid att cykla till och från Ica i snigenfart som det tar att gå en väg. Nu såg det för det mesta ut som att man cyklade på en delvis slät, delvis bucklig spegel, det var lite obehagligt. Men jag ramlade inte så det är nice!
Jag har gått från att inte veta var jag ska förfesta till att ha två förfester jag vill hinna med. Jag var dessutom eventuellt inbjuden till en tredje, men två får nog räcka, haha. Jag är sjukt peppad på ikväll, det var så längesen jag träffade mina fina Umebor, jag är extreeemt dålig på att höra av mig (och även väldigt lat och filmälskande) och när vi väl kommer ut kommer man nog få träffa i princip alla andra +20 Umebor också, haha. Som sagt har de sålt 1200 biljetter, det är väldigt många!
Nej, nu ska jag titta på (någon som kan gissa?) Kiss Kiss Bang Bang för femte gången (I weird, I know, men har ni sett filmen?!) och fixa mina naglar. Sen bär det av till först Maja, sen till Isabel (?) och till sist TC/Äpplet och Annandagsfesten!
Naglar och turkvodka. Right.

Random bild från Stockholm - en sidogata i Gamla Stan

What, fuckhead? Who taught you grammar? Badly's an adverb. Get out. Vanish.

Det blåser så mycket ute att det låter som att det åskar, men det är minsann ingen varning på SMHI, inte längre i alla fall. Det är även +4°C ute och snön försvinner sakta men säkert. Igen. Det känns som att det är vår. Jag skulle faktiskt inte ha något emot det, jag längtar redan till sommaren, men med tanke på att det inte ens är januari än så suger det ändå lite.
Ikväll är det annandagsfesten på folkets hus, jag är rätt peppad faktiskt. Den kvällen på året då i princip alla Umebor samlas på samma ställe för att supa till en sista gång innan det nya året drar igång. Det blir faktiskt första gången för mig, förra året glömde jag att köpa biljett och innan det var vi för unga för att få vara med. Det brukar i vanliga fall vara på Scharinska men i år är det på TC och Äpplet vilket jag tror är en bra idé för det ryms ju helt klart fler människor då. Det är slutsålt och de har sålt 1200 biljetter!
Nu är vi åter igen igång med de tolv nätter där man drömmer om det kommande året. Jag har inte lärt mig riktigt om man först drömmer om förra året och sen om nästa, men jag brukar försöka komma ihåg vad jag drömmer för det är rätt kul att tänka att det har något med det kommande året att göra. Jag glömde i och för sig bort att tänka på saken hela det gångna året, men den här gången kanske! Jag kan i och för sig inte direkt påstå att nattens dröm är något jag vill uppelva. Det var något om enorma svärmar av dödliga insekter. Yay!
Jag fortsätter att titta på filmer jag redan sett, mycket för att jag vet att de är bra och jag behöver inte vara jätteuppmärksam när jag ser dem, haha. Just nu är det Love Actually igen och den är verkligen bra! Massor med bra skådisar och fina kärlekshistorier. Bill Nighy t.ex, han är verkligen klockren! Jag blir väldigt sugen på att titta på The Boat That Rocked när jag ser honom.
Nej men ja, kanske att man ska göra något vettigt.



Tre bilder på Ebba och Star




You think that's funny huh? I'm going to break your nose now.

Jag har suttit och läst min dagbok från när jag bodde i Stockholm. Förra hösten skrev jag rätt mycket, ända fram till februari typ sen slutade jag. Som vanligt. Men det var väldigt roligt! Det har dock resulterat i att inga nya filmer har tittats på idag utan About A Boy och Bridget Jones's Diary som jag båda redan sett väldigt nyligen. Mest bara för att ha något i bakgrunden medan jag läst. Men det gör inte så mycket, det är väldigt bra filmer och det är trevligt med "sällskap". Gud vad jag lät som en loner där, men ja, tolka det som ni vill.
Jag börjar bli lite less på mitt blåmärke, det kommer inte ha försvunnit till imorgon och jag är inte jättepeppad på att gå runt med ett blåmärke över mitt högra boob när jag är ute på krogen. Men vad kan jag göra? Jag får väl hitta på en rolig krigshistoria eller något. Eller bara säga att jag nästan ramlade av en häst och slog i hinderstödet för att sen ramla av en annan häst. Det är faktiskt ganska kul, i alla fall om man tittar på bilden (som ni alla ska få se när jag fått bilden i större format).
På tisdag kommer Fia och Fanny hem från Göteborg, jag är sjukt peppad! Jag har inte träffat Fia sen jag flyttade upp för snart fem månader sen och Fanny har jag snart inte träffat på typ en vecka, haha. Det är inte så länge I know, men det märks mer när man faktiskt bor i samma stad. Då får jag även träffa pappa vilket som sagt också var ett tag sen. Och katten. Jag vill våldsgosa med katten.
Nej jag tror jag ska sova snart, jag är väldigt trött.



Merry christmas. Sorry I fucked you over.

Härlig dag idag. För det första så kändes det allt annat än fel med extremt lång sovmorgon, det är ju juldagen för fasen! Så jag satte väckaren på nio och snoozade i fyra timmar, haha. Helt fantastiskt skönt var det. Sen upp och titta på Chuck, cykla till Ica och köpa cookies, komma hem och sätta igång Kiss Kiss Bang Bang för fjärde gången och börja med kakfixandet. Den här gången tänkte jag efter och det blev så jävla bra. Kaksmulebotten, ett lager ljus chokladtryffel med chili och sen ett lager mörk chokladtryffel med kanel.
Strax efter att allt var klart kom mamma och plockade upp mig och så for vi hem till Inez och Gunnar där Amon, Jenny och tvillingarna var tillsammans med Jennys syster Neta (Agneta) och hennes man Micke. Det blev kalasgod kalkonmiddag och jag åt självklart lite för mycket. Sen till efterrätt blev det min chokladtryffelkaka och även en jättegod chokladkaka med vit choklad/saffranssås på. Galet nice var den!
Efter att alla ätit färdigt var det dags att fara för flickorna skulle sova. Jag och mamma for förbi hemma hos mig så att jag kunde hämta mina kortlekar sen for vi ner till Amon och Jenny för att spela lite kungens! Jag vann inte sista omgången men jag vann spelet, det var nice. Jag fick även träffa finaste Fritz! Han är Annas katt nuförtiden men han har bott hos Amon och Jenny medan hon varit i Malmö och han har hållit sig under soffan för det mesta. Men ikväll när flickorna gått och lagt sig kom han ut och jag kunde inte låta bli att våldsgosa lite med honom. Det är dock väldigt mycket svårare att gosa med honom än Ella, men han är så snygg! Och mjuk! Jag fick även klappa på honom jättelänge när han låg på golvet. I vanliga fall är han rätt bra på att attakera en efter bara några sekunder, haha.
Nu ska jag titta färdigt på Kiss Kiss Bang Bang och sen.. Kanske se den igen, who knows?!
Förövrigt har jag kommit på vad som slog i hinderstödet när jag nästan ramlade av Wendy i torsdags, jag har nämligen ett blåmärke ovanför mitt högra boob, hahaha.



I don't think you'd know where to put food at, if you didn't flap your mouth so much. Yes I think you're stupid.

Kiss Kiss Bang Bang. Jag älskar den här filmen!





I've heard that you're settled down, that you've found a girl and you're married now

I fredags tittade jag på två till filmer som jag aldrig skrev om, dels för att jag inte orkade då och igår kändes det ovärt eftersom det var julafton. Så här i efterhand känns det som ett rätt konstigt argument. Hur som helst, ena filmen var A Little Bit Of Heaven som var helt okej, den var dock väldigt förutsägbar och det är aldig roligt. Men Kate Hudson var med och jag gillar henne och även Gael García Bernal som är sjukt snygg så det var nice i alla fall, hahaha. Han hade fått vara med påmin lista om det inte var för att han bara är 33 år gammal. Filmen i alla fall.. Det handlar om en tjej som får cancer och bestämmer sig för att inte bli behandlad för det. Så ni kan ju gissa hur filmen slutar? En sak som är rolig dock är att hon i början av filmen får träffa gud och gud ser ut som Whoopi Goldberg för henne och gud säger att det är för att det är så hon vill se gud. Då började jag fundera på hur min gud skulle se ut, och jag är rätt säker på att det skulle vara Ian McKellen/Gandalf som skulle vara min gud. Eller Dumbledore, fast inte Michael Gumbon (eller Richard Harris) utan som han ser ut i mitt huvud. Hur skulle din gud se ut?
Den andra filmen jag såg var The Ugly Truth med Katherine Heigl och Gerard Butler och den var jättedålig! Värdelös story, förutsägbar nåt så jävulsk och inte särskilt rolig. Jag kan inte säga mycket mer än så. Se den inte!
Igår efter att mamma åkt hem så tittade jag på de åtta återstående avsnitten av The Inbetweeners och sen The Inbetweeners Movie. Serien är ganska rolig, men det är lite långtråkigt att alla avsnitt går ut på i princip samma sak. De försöker göra något, det går ganska bra sen skiter det sig på slutet. Filmen tittade jag knappt på utan lyssnade mer men det behövdes inte mer än så efter att man sett serien. Den fungerade på precis samma sätt men i slutet fick de faktiskt tjejer den här gången. Se den om ni vill, den är nog rätt rolig om man inte precis sett nästan alla avsnitt av serien precis innan.
Idag är det kalkonmiddag hemma hos Inez och Gunnar så vi får se hur mycket filmer det blir idag. Jag ska i alla fall börja med att titta på veckans avsnitt av Chuck. En av få serier som inte har juluppehåll! (Troligen för att det här är sista säsongen och ingen tittar på det längre)

Min "gud"

The Inbetweeners

Det var förbanne mig det finaste jag hört sen jag konfirmerades! Vill du ha ett fikon?

Ja, då var årets julfirande officiellt över. Det var lite annorlunda från andra år, men ändå väldigt mysigt. Det var bara jag, mamma Amon (min bror), Jenny (hans fru), Ester och Juni (deras barn) och Inez och Gunnar (Jennys föräldrar) vilket är ganska få om man tänker på hur stor familj jag faktiskt har. Jennys syster Anna brukar vara med men hon var hos sin son i Malmö, där är även min andra bror Toft med sin familj (Anna - fästmö och Armin, Ada och Axel - barnen) och deras (Toft och Amons) pappa med familj. Fanny (syster) är hos Sofia (andra syster) i Göteborg och jobbar på frälsningsarmén ikväll, Anton (lillebror) är hos sin mamma och pappa är tillsammans med Marlene (hans sambo) och hennes familj i Stöcksjö. Där fick ni en snabb genomgång av min familj och en förklaring till varför det kändes lite annorlunda i år. Men allt det viktigaste var med ändå! Julmaten, Kalle Anka, Karl-Bertil Jonsson.. Julklappar. Jag fick en stekpanna och handledsvärmare av mamma, en ny Ester Och Juni-väggalmanacka och en Paradis-ask av Amon, Jenny, Ester och Juni och ett par jättefina knästrumpor som Inez stickat.
Jag vet inte om jag riktigt fick någon julkänsla, eller jo det har jag nog, men jag förstod aldrig att det var julafton. Men det kanske inte spelar så stor roll längre, jag vet inte. Året har i alla fall gått väldigt fort, snart är det dags för ett nytt.. Men det återkommer jag om när det börjar närma sig nyår istället, haha.
Nu tror jag minsann att jag ska titta på På Spåret från igår och sen kanske ännu en film.



I'm for Genaro's, but then, what do I know? I'm a bear. I suck the heads off of fish.

God jul käraste vänner! Jag har noll julkäsla just nu, men när det kommer till julen så känns det nästan som att stämningen kommer mer när det är mörkt ute. Enda dagen då jag inte har något emot mörkret är nog idag. Jag har i alla fall satt igång lite julmusik i hopp om att det ska hjälpa. Sen att det är sol och -1°C ute gör mig på allmänt bra humör (= snön smälter inte) vilket på sitt sätt bidrar till julstämningen. Dock så lyckades jag såklart försova mig så jag har inte hunnit åka hem till pappa som var planen. Det känns jättetråkigt faktiskt. Även fast jag bor i Umeå så känns det som att jag inte träffar pappa så ofta, idag är det två veckor sen sist! Det är ändå rätt länge. Mamma träffar jag ju varje vecka för att hon skjutsar mig till ridningen, men pappa bor på fel sida av stan och skjutsar mig ingenstans, haha.
Nu måste jag duscha och fixa till mig så jag blir riktigt julfin innan mamma kommer och hämtar upp mig för julen ska firas varesig det käns naturligt eller inte och det ska den göras hemma hos Amon!
God jul igen allesammans!



Not crap, just unproven. After hundreds of years and thousands of studies.

Hahaha, jag har just sett Over Her Dead Body och den var helt sjukt rolig! Jag tror att det delvis kan bero på att jag är trött, men jag fick världens prutt-humor och skrattade som en tok. Det var i alla fall ännu en film med Paul Rudd (han är verkligen bra på att vara rolig) och även Eva Longoria. Det börjar med att de två ska gifta sig men hon dör (det är ingen spoiler, jag lovar) och då tvingar hans syster honom att gå och prata med ett medium. De här två faller såklart för varandra men då kommer första tjejens spöke och försöker förstöra. Det kanske låter jättefånigt, men den är faktiskt jätterolig! Jag blev även allmänt glad när de hade med Mando Diao - Long Before Rock'n'Roll, och för att det här var andra filmen sen jag började med mitt galna oavbrutna filmtittande som de spelar All-American Rejects - Move Along!
Det märks att jag tittar på mycket komedier då det ofta är samma skådisar i många filmer. I den jag precis börjat titta på nu (A Little Bit Of Heaven) är Lucy Punch med, hon var även med i Dinner For Schmucks och Bad Teacher. Paul Rudd har som sagt varit med i flera, även Steve Carell och Elizabeth Banks var med i både Role Models och Our Idiot Brother. Det är för det mesta rätt nice dock för är man rolig/bra så är det ju klockrent om man får man gärna göra många filmer tycker jag.
Jag har inte gjort något jag sagt att jag ska göra än, men kvällen är ung! Dock tycker jag mycket bättre om att ligga på soffan, titta på film och tänka på.. trevligheter, så vi får se hur mycket som händer ikväll, haha.
Titta på Over Her Dead Body, you won't regret it!



God, Harry. Shit, if I leave you the keys, can you take yourself to the hospital?

Det var faktiskt inte så farligt att gå på stan idag som jag trodde, men det kunde nog gått ännu lite bättre om jag faktiskt ätit något innan. Jag glömde bort att äta frukost innan jag for, mycket för att klockan var så mycket, så jag vandrade runt på stan i två timmar på tom mage, ingen hitt. Men jag kom hem med alla julkappar jag tänkt utom två, men ena köper Fia i Göteborg och andra köper vi systrar tillsammans när Fia och Fanny kommer upp till Umeå. Det blev väl lite panikartade iköp men jag hoppas de uppskattas. Jag köpte faktiskt en julklapp till mig själv (eller ja, egentligen tre men cykellyse oh låsspray räknas inte), jag köpte boken Mer Pest Eller Kolera tror jag den heter. Jag har redan första Pest Eller Kolera och den är ju jätterolig, så när jag hittade den här på Lagerhaus, och inte såg mer än ett ex så kunde jag inte låta bli att köpa den.
Nu är jag hemma igen och ska slå in mina julklappar, det är nästan den bästa biten med julklappar/presenter: Att få slå in alltihop. Jag tycker det är jätteroligt. Utöver det ska jag nog.. Fortsätta att titta på film. Som vanligt. Och justja, jag ska försöka göra lite julgodis, pepparkakor och en till tryffelkaka att ta med till Amon imorgon. Den här gången ska jag göra rätt. Eller ja, rätt gjorde jag sist också, men jag ska vara mer noggran den här gången.
Men ja.. Vilken film ska man se nu? Jag samlar på mig nya hela tiden så något bra hittar jag nog. Om inte annat kanske det blir Kiss Kiss Bang Bang en fjärde gång på två dagar, hahaha.



No, she's just resting her eyes for a minute. Of course she's fucking dead, her neck's broken.

Gud vad jag älskar att inte kliva upp på morgonen, att ligga och dra mig i sängen och tänka på fina saker.. Det är fan guld! Dock är det lite jobbigt den här tiden på året för om man ligger kvar för länge så missar man allt dagsljus. Särskilt dagar som denna när det är extra mörkt. Igår var det jättefint väder och kallt, idag är det +2°C och regn. Dagen innan julafton. Yay.
Igår såg jag som sagt Kiss Kiss Bang Bang två gånger och efter det tittade jag på Dinner For Schmuks med Paul Rudd och Steve Carell och den kan jag absolut rekommendera om ni vill se en rolig film, jag skrattade högt flera gånger till den filmen också. Steve Carell spelar en lite lagom korkad kille som gör konstverk med döda möss. Efter det tittade jag på Our Idiot Brother, även den med Paul Rudd och även Zooey Deschanel och Elizabeth Banks. Den var inte jätterolig, men en helt okej film att döda tiden med.
Nu tittar jag, eller snarare lyssnar, på Kiss Kiss Bang Bang igen, men bara tills jag orkar ta mig ut genom dörren. Regnet gör det inte enkelt, jag vill helst inte gå ut i det här vädret men jag måste. Lite julklappar måste inhandlas och även en biljett till annandagsfesten.
Nej men ja, frukost kanske.

Dinner For Schmucks

Our Idiot Brother

I don't like him; Kurt Cobain. He stole my cricket.

Ja jävlar i min själ! Jag såg ett en kompis skrivit att han klarat tentan på facebook så jag loggade in på portalen direkt och ja vad säger man.. Tack jesus och josefbarnet för det fantastiska G som står efter Tentamen 2, 6.0 poäng! Helt fatastiskt jävla underbart! Det betyder att jag bara behöver skriva två tentor på samma vecka i Januari, en på 1 poäng och en på 3 poäng. Helt okej. Om man bortser från att det är på en tisdag och en torsdag. Mina riddagar. Jaja, jag klarade tentan och jag är så jävla glad!
Jag tittade på Date Night för ett tag sen och den var rätt rolig. Den handlar om ett gift par från New Jersey som ska äta middag på Manhattan och blir misstagna för ett kriminellt par och blir jagade av poliser gone bad. Den var faktiskt rätt rolig, med Steve Carell och Tina Fey.
Efter det gick jag över till en av mina Robert Downey Jr-filmer: Kiss Kiss Bang Bang och den var helt sjukt bra! Den är jätterolig, jag skrattade högt flera gånger, och samtidigt är den också seriös, mycket pistolskott och sånt. Oj vad jag lät korkad där, haha. Men det är sant! Jag vet som inte hur jag ska förklara den, men den var grym i alla fall! Som sagt Robert Downey Jr och även Val Kilmer. Jag älskar den filmen, jag gör verkligen det. Den bästa jag sätt på länge! Jag ska vara helt ärlig och berätta för er att jag tittar på den igen. Nu. Direkt efter att den tog slut började jag om från början. Så bra är den. Vem vet, jag kanske måste titta på den igen sen.
Hur som helst, ska ni se film se Kiss Kiss Bang Bang! Den är fantastiskt jävla underbar! Och som ni redan vet så tycker jag att Robert Downey Jr är väldigt snygg vilket hjälper, men även om han var ful så är han så bra i den här filmen att jag tror att jag hade älskat det i alla fall. And I think you will to, så se den!

Date Night

Kiss Kiss Bang Bang

Never knew I could feel like this, like I've never seen the sky before

Ja nu är hopptävlingen över och det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Med så mycket bra motstånd hade jag inte direkt väntat mig att vinna, men det hade varit kul om man åtminstone tagit sig runt banan.
När jag kom till stallet så hade de gjort om startlistan för Jessica skulle tävla Wendy i 80cm som jag istället för 90cm så jag skulle starta först och hon sist. Dock hade de glömt att skriva upp Anette så hon fick starta föra mig, haha. Dessutom hade Maria strukit sig på Nix i 90cm-klassen och då tyckte Tina att jag skulle tävla honom där. Jag var ju dock väldigt peppad på att tävla Wendy så det slutade med att jag fick tävla båda två.
Jag skulle alltså tävla Wendy och hon var schizofren som vanligt redan på framhoppningen. Första försöket hoppade hon inte ens lilla hindret och hon stannade på oxern en gång men sen gick det rätt bra. Väl inne på banan var hon fortfarande typiska Wendy och sprang på som en tok mot hindren, första hindret gick bra men på andra gick hon utanför. Vi la en volt och hon hoppade andra gången. Trean gick bra, men fyran stannade hon på. Vi la en volt och hon hoppade det. När vi kom till femman gjorde hon samma sak som på Blå Dragonen för två år sen, sprang på som en tok men precis vid hindret svängde hon och jag var oroväckande nära att ramla in i hinderstödet igen, men jag höll mig kvar. Då var vi alltså uteslutna.
80cm kändes väldigt högt så att tävla Nix i 90cm kändes lite too much, särskilt eftersom jag ridit honom en gång i dressyr den här hösten och en gång förberedande hoppning för två år sen. Michelle som skulle tävla honom i 80cm ångrade sig så då tog jag honom på den höjden istället. Framhoppningen blev lilla en gång och oxern två gånger så det blev inte så mycket framhoppning. Inne på banan gick det rätt bra de första sprången, jag hade dock ingen energi eller ork att hålla ihop honom eller driva, så jag kände mig som en fågelskrämma efter varje hinder. Vi tog oss över de första fyra hindren, men när jag kom till femte så stannade han och jag föll av.
Jag tror att jag utvecklade ett sjätte sinne när jag föll av Wendy för två år sen, för efter det har jag som hunnit förbereda mig för att landa medan jag ramlar. Som när jag halkade med cykeln för några veckor sen, då han jag tänka att jag inte skulle slå huvudet och det gjorde jag inte. Nu lyckades jag också rädda huvudet och ganska mycket av kroppen också. Jag tror jag lyckades sätta mig på de främre bommarna och sen ramla ner emellan och landa på rumpan. Sen föll bakbommen ner på mitt ben.. Men jag gjorde faktiskt inte illa mig! Jag hade gärna sett den avramlingen för jag fick höra, i efterhand, något om split/spagat och vågen fast med benen. Jag tror det var snyggt.
Så jag blev alltså utesluten med TVÅ hästar idag, det sög! Men jag är faktiskt inte direkt missnöjd. Inte än i alla fall, hahaha.
Jaja, bättre lycka nästa gång I guess. Jag hoppas bara att jag inte blir hopprädd igen, det var så fruktansvärt irriterande förra gången. Nu när det väl gått över skulle det suga om det kom tillbaka.


Det blev tyvärr inga bilder på mig och Nix men här är några som Jessica tog på mig och Wendy.



Can we please stop talking about my mothers vagina?!

Åh, imorgon är det äntligen dags för julklappshoppningen! Jag har längtat efter det ända sen listorna kom upp för flera veckor sen, men jag är även väldigt väldigt nervös, haha. Jag har inte tävlat i hoppning på två år, och då råkade vi (jag och Wendy) i och för sig vinna, men det var bara 70cm och jag var rädd nåt så jävulskt att hon skulle tvärnita och slänga av mig en gång till så jag drev som om det gällde livet, hahaha. Nu har jag i och för sig lärt mig rida Wendy som man ska så det går förhoppningsvis bra. Men som ridskoleryttare får man inte träna sina tävlingsnerver särskilt mycket. Första gången jag tävlade lokalt med Hebel höll jag nästan på att börja grina innan jag gick in på banan, haha, så illa är det inte på ridskoletävlingar, men ja, jag är nervös. Helt sjukt taggad men nervös.
Jag borde sova ganska snart, men i mitt oavbrutna filmtittande har jag helt glömt bort mina tv-serier! Nu råkade det vara så att det inte kommer särskilt många serier så här innan jul, men jag har ett dubbelavsnitt av Terra Nova jag vill se innan jag somnar. Jag kan nog leva på adrenalinet imorgon så det gör nog inget om jag är vaken ett tag till.
Jag tittade förresten på Role Models förut och den gillade jag också. Inte så mycket romantik även fast det skulle vara en romantisk komedi, men den var rolig. Paul Rudd får också vara med på min lista förövrigt. Han spelar inte så ofta roller som gör att man tänker på honom som snygg, men när han spelar Mike i Vänner är han riktigt snygg, och även i How Do You Know.
Nej men ja.. Terra Nova nu då.


Paul Rudd


When all you got to keep is strong move along, move along like I know you do

P.S I Love You är inte riktigt min cup of tea om man säger så. Visst jag grinade flera gånger, men det gör jag nästan alltid när jag tittar på film så det räknas inte, hahaha. Men ja Jeffrey Dean Morgan är ju med så det var nästan värt det ändå. Han får btw vara med på min snygga-män-över-40-lista! Jag orkar inte dra listan igen, men han får vara med. Nästa höst/vinter får även Jude Law och Goran Visnijc vara med, men än så länge är de bara 39år. Jude Law är i och för sig bara 38 än så länge, han fyller år nästa vecka. Så om ett år och åtta dagar får han vara med på listan, haha.
Efter den lilla tragedien blev det en riktig Klara-film: She's The Man. Den var perfekt! Det är en college-film (och visst, jag vet att jag önskade high school filmer men same shit different names säger jag) där Viola spelar fotboll (soccer) men dam-laget stängs ner på hennes skola. Då låtsas hon vara sin bror, som ändå är bortrest i två veckor, som går på ett annat college för att få spela mot sin "egen" skola och bevisa att hon är bra nog att få spela med killarna. Den har humor, den har romantik, den har bra musik! Det är verkligen en klockren Klara-film. Jag tror jag har sett lite av den förrut men framförallt kommer jag ihåg att min syster tipsade mig om den här för flera år sen. Jag är glad att jag äntligen såg den. Ni borde också se den. Really.
Jag undrar vad ni som läser detta tror om mig egentligen.. Hur många filmer har jag sett de senaste dagarna? To be honest så vet jag inte, men det är många. Och varför? Har jag inga riktiga saker att göra? Jo det har jag säkert, men just nu har jag lov. Det bara blev så. Men jag kan multitaska om jag vill, så när det väl gäller brukar jag få.. det mesta gjort i alla fall, hahaha.
Åh vad jag längtar tills det här inte är ett problem längre..
NU: Role Models.

She's The Man

Jeffrey Dean Morgan



Oh my god.. oh my god, I can't believe I shot Bill Murray!

Up In The Air var en ganska ledsam film men den var ändå bra tycker jag, George Clooney är verkligen en begåvad man! Jag skulle vilja ha ett Clooney-marathon någon gång, han har gjort många bra filmer och de skulle även variera en del. Up In The Air som är drama, Fantastic Mr. Fox som är animerad, Oceans Eleven/Twelve/Thirteen som är.. En helt egen kategori enligt mig, Burn After Reading som bara är sjuk, haha, The Men Who Stare At Goats som kanske är en av de roligaste filmerna någonsin och såklart Oh Brother, Where Art Thou? En klassiker. Det skulle bli ett långt marathon, men det skulle nog vara riktigt kul.
Zombieland är en rolig film, men inte nödvändigtvis en man behöver se mer än en gång har jag insett nu. Den var inte lika rolig den här gången, och jag vet inte om det beror på att filmen inte är så bra som jag tänkte att den var eller så är den för lättsam i jämförelse med The Walking Dead. Dock älskar jag Abigail Breslin, och som sagt tycker jag även om Emma Stone. Och Woody Harrelson. Det kommer tydligen komma en Zombieland 2 och jag vet att jag kommer se den. Dock är det först 2013 så det är ju ett tag kvar.
Jag har förövrigt fixat skjuts till stallet imorgon bitti! SURF-gruppen på facebook pays off! Och jag behöver bara gå ner till busshållplatsen, inte ens åka till stan! Det känns superlyxigt. Och jag har fixat en julklapp också, jag menar det heter ju julklappshoppning. Det blev en hemifrån, men jag skulle bli glad om jag fick den så den är nog bra.
Åh, jag hade tänkt gå på zumba på iksu idag men jag glömde bort tiden, igen! Jaja, det kommer en ny chans imorgon, eller fredag, eller söndag, eller måndag, haha. Måste bara bli bättre på att planera min dag och hålla koll på klockan.
Nu blir det P.S I Love You.



I used to be a bartender, back when I was working my way through bartending

Hej och hå, imorgon är det julklappshoppning och på lördag är det julafton. I mitt huvud är det typ oktober nu så jag har väldigt svårt att greppa det. Med julklappshoppningen är det även lite jobbigt eftersom jag inte vet hur jag ska ta mig dit, haha, och med julafton är det också lite jobbigt för jag har inte köpt några julklappar. Det kommer bli jätteroligt att gå på stan på fredag, dagen innan julafton. Yay.
Jag har sett Charlie Bartlett nu, den är inte en romantisk komedi utan en high school-film vilket jag också efterfrågade. Det var rätt bra faktiskt, det var kul att Kat Dennings är med, och såklart Robert Downey Jr. Det var väldigt spännande att se honom i en så underlägsen roll, han var ju inte Iron Man direkt! Den kan jag absolut rekommendera för er som också tycker om high school-filmer.
Nu har jag börjat på nästa film: Up In The Air med George Clooney och han är ju inte direkt ful han heller! What's up med mig och mina gubb-crushes?! Hahaha. Det står i alla fall "drama, romance" på imdb så den kan nog absolut räknas som en film jag vill se.
Jag räknade förresten filmerna igår, innan jag började med Charlie Bartlett (och även Up In The Air då) så hade jag 15 filmer att se, fyra är (var) med Robert Downey Jr. och några passar inte in varken i high scool temat eller romantiska komedier men de fick som vara med i alla fall. Till exempel Zombieland. Jag har sett den förr men jag vill se den igen. Och en del är romantiska men inte komedier men det gör inget det heller.
Nej, dags för frukost tror jag.
Nu tar min soppa slut.




Having a baby is like getting a tattoo on your face

Eat Pray Love är inte en film jag rekommenderar, den är lång och tråkig. Hon vill hitta sig själv så hon åker till Italien och äter, till Indien och mediterar och till Bali och har sex. Och det tar dem över två timmar att berätta den historien! Värdelöst! Och Javier Bardem är inte så snygg som han bore vara! Många säger att han och Jeffrey Dean Morgan är lika varandra och jag håller med, men Jeffrey är så mycket snyggare! Så när jag ser Javier blir jag bara besviken för att han inte är lika snygg som Jeffrey. Men även om man tycker att Javier är snygg så är filmen fortfarande rätt dålig, så om ni inte jättejättegärna vill se den så låt bara bli helt enkelt.
En film jag dock starkt rekommenderar är How Do You Know med Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd och Jack Nicholson, den var jätteroligt! En lite annorlunda kärlekshistoria, men en mycket bra sådan. Jag försökte mäta den efter hur jag tror att min pappa skulle tänka och jag tror faktiskt att han skulle gilla den. Många gånger tycker han om filmer jag hatar och tvärtom, men den här var som rolig lite på samma sätt som 500 Days of Summer och den gillar han, så han skulle nog kunna gilla den här. Jag tycker i alla fall att ni alla borde se den, den var jättebra.
Jag är egentligen på humör för att titta på en till film men jag borde sova.. Men åh, jag fick så många bra tips förut så jag har en massa filmer jag tänker se så fort det går. Jag tror även att typ hälften av de jag har kvar nu är med Robert Downey Jr hahaha, men gud vad snygg han är! Jag dör! Dock är de inte alla romantiska komedier så det är lite därför de hamnat på hög. Just nu vill jag titta på romantiska komedier och då blir det som inte av att jag startar någon av de andra.
Okej, hälften av filmerna är inte alls med honom nu när jag tänker efter.. Det är nägligen rätt många filmer kvar.. Men jag tror att i alla fall tre är med honom. Och apropå mr. Downey Jr så vill jag se Sherlock Holmes - A Game Of Shadows! Bara så ni vet.




If I get one ray of sunlight to hold in my hand maybe we can be happy again

Jag fick ett litet fixar-ryck och började diska och städa lite, sen hörde Tove helt plötsligt av sig och sa att hon var tillbaka i Umeå så jag fick ta en paus när hon kom hit! Så nu har vi suttit här och pratat i några timmar om allt och inget vilket var väldigt trevligt. Vi har fått uppdatera varandra om vad som pågår i mitt liv här i Umeå och i hennes i Oslo. Nu är hon hemma en vecka så jag hinner nog träffa henne lite mer. Om inte annat på annandagsfesten skulle jag gissa.
Jag fick för mig att jag jättegärna vill dricka alkohol ikväll men ingen verkar vara på, haha. Efter en hel helg på SURF känns det som att det är först nu jag är ledig. Dessutom fick jag ett jättefint Fia Med Hutt i glas av Linda i julklapp förra året som jag fortfarande inte invigt! Så det skulle jag gärna göra, men inte själv. Så tills någon hör av sig, OM någon hör av sig, tänker jag återgå till mitt feel good-filmtittande. Jag hann se Bridget Jones Dagbok innan Tove kom och nu blir det Eat Pray Love. Jag har faktiskt inga förutfattade meningar alls så det här kan gå hur som helst.



I haven't had that much to drink in.. What am I saying, I've never had that much to drink

Ännu en dag förstörd av guds straff till kvinnan. Men inte riktigt lika stor del förstörd. Eller jo, fast inte på samma sätt. Jag är vaken tidigare vilket gör mig mindre konstig i huvudet, men sen hur mycket som blir gjort kan jag inte uttala mig om förrän jag kan berätta i efterhand vad som faktiskt blev av.
Igår t.ex var det inte så mycket som faktiskt blev av.. Jag pluggade lite inför tentan även fast jag inte tog mig dit, mamma och Fanny kom förbi och åt av min tryffelkaka, jag åt frukost vid fyra och middag vid halv tio. Lunch blev det ingen. Jag tittade på.. Tre filmer om jag minns rätt och jag är redan inne på dagens första: The Holiday.
Det är en romantisk komedi som utspelar sig vid jul, kan det bli mer passande?! I don't think so! Åh dessa feeel good filmer, de kommer bli min död tror jag. Jag vill också åka till L.A! Eller bli kär i Jude Law i England... Seriöst, jag vill också vara med i en feel good film! Fast på riktigt såklart..
Nej, nu kanske jag ska ta mig ur sängen och äta lite frukost. Och spåna på vilka filmer jag ska se sen. Jag har kommit fram till att mina favorit genrer är ävetyr och romantiska komedier. Mycket för att i min syn på äventyrsfilmer är lite lös i kanterna vilket gör att man kan välja det som en favoritgenre utan att behöva utesluta nästan någon film över huvud taget, haha.
Nej men ja, göra något..


Här kommer ännu en bild på mig som cirkusdirektör! Här med snyggaste Olivia och Julia!
Foto: Sara Edlund.

I've always wanted to have a phone call with somebody who doesn't talk.

Beginners är en väldigt fin film som jag tycker att alla borde se, jag är glad att jag såg den. Den är väldigt egen, men på ett bra sätt, såna filmer tycker jag om. Nu tar jag lite paus i feel good filmerna och tittar på första Pirates Of The Caribbean filmen istället. Jag såg slutet av andra filmen på tv i lördags och blev jättesugen på att se första igen, det är trots allt den enda som faktiskt är bra.
Fanny ringde nyss och jag blev först jätterädd för min telefon skrek innan ringsignalen gick igång! Sen kom jag på varför. När jag hade svårt att sova för några veckor sen lekte jag med röststyrningen på min telefon och eftersom Fanny tappat sin telefon och hade ett tillfälligt nummer satte jag röststyrning på hennes vanliga nummer. Nu har hon tillbaka sitt vanliga nummer och alltså talar min telefon om för mig att det är Fanny som ringer innan det ringer.
Hur som helst är mamma och Fanny på väg hit, jag ska få en dammsugare! Eller ja, jag ska inte få en, men jag ska få låna en. Det blir kalasbra i alla fall, jag är väldigt less på att sopa golvet för hand. Allt fastnar ändå bara i sopen.
Jag tror jag ska äta middag.





He's not the sharpest Christian in the bible

Ja jo nej det blev ju ingen omtenta för mig. Jag hatar mensvärk. It ruins everything! Så jag sitter här och tittar på romantiska komedier så gott det går och är allmänt arg för att det alltid finns så många fina pojkar i alla filmer hela tiden. Jag vill också ha Jamie (Collin Firth) i Love Actually! Eller Woodchuck Todd (Penn Badgley) i Easy A. Honom vill jag faktiskt ha hela tiden, hahaha, han är så jäkla gullig alltså! Col. Brandon (Alan Rickman) eller Edward Ferrars (Hugh Grant) i Förnuft och Känsla.. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst, men summan av kardemumman är alltså att jag är galet avundsjuk på alla perfekta lovestories när jag sitter här med mensvärk och känner mig allmänt ful och äcklig. Världelöst påfund alltså, galet.
För att fortsätta i samma anda har jag nu satt igång Beginners, det ska tydligen också vara en romantisk komedi, och Ewan McGregor (ännu en av världens snyggaste män) är med så det kan nog inte vara allt för dåligt.
Oj, det kanske jag skulle ha sagt, jag tittade på Easy A nyss, och jag tycker den var rätt bra ändå. Den har ju fått väldigt dålig kritik, men ja.. Det kan vara för att Penn Badgley och Dan Byrd (från Cougar Town) var med. Och jag gillar Emma Stone.
Ewan Mc Gregor får förresten vara med på min snygga-män-över-40-lista, även om kan klarar det på håret. Han fyllde 40år i år. Det finns säkert fler, men jag kommer väldigt sällan på sådant när jag vill... Jag tänkte dra min lista igen, bara för att, nu med ännu ett tillskott då. (Och för er som inte läst det inlägget kan jag tillägga att jag hoppat över vissa självklara så som Depp, Clooney, Firth m.fl)


Robert Downey Jr

Hugh Laurie

David Tennant

John Barrowman

Adrien Brody

Ewan McGregor


Yes, now is when you swoop!

Åh vilken dålig start på veckan. Åh vilken dålig dag. Jag vaknade med mensvärk imorse och det var antingen att leva med det resten av dagen eller sova bort dagen som gällde och valet var ganska enkelt. Men jag missade seminariet, två föreläsningar och just nu även genomgången om hur man skriver ett paper. Jag känner mig helt förvirrad och jag har jättedåligt samvete inför min basgrupp för att jag inte är på universitetet idag.
Om mindre än en och en halv timme ska jag egentligen skriva omtenta men det kommer nog inte gå, så jag kommer vara tvungen att skriva två tentor på en vecka i januari. Kanske till och med tre om jag inte klarar DIS 2- tentan (det borde jag få veta i veckan). Och detta jävla paper, för det första blir jag arg bara av att det heter paper, haha, och för det andra så känns det som att det kan gå rätt dåligt eftersom jag missar informationen som vi får idag. Jaja, jag ska träffa basgruppen imorgon, jag hoppas de inte hatar mig..
Min dag är förstörd, klockan var nästan tre när jag faktiskt klev upp, och jag känner mig alltid extra konstig när man missat dagsljuset helt. Jag vill nästan bara gå och lägga mig igen och hoppas på en bättre dag imorgon.
Inatt drömde jag även en The Walking Dead-relaterad dröm vilket var lite lagom konstigt, jag drömde även konstiga saker om universitetet (tror jag att det var i alla fall) och någonting om båtar och allmänt kaos. Det hjälper inte en dag som denna.
Jag har ingen ork eller motivation till att göra något alls idag.
Sämst dag.


Här har ni äntligen en bild på mig som cirkusdirektör. Till vänster om mig har vi även Ylva som en av Starke Adolfs fyra lakejer. Fotograf: Olivia Larsson.



Is it a vestibule? Maybe it's an atrium. Oh, yeah, that is the part to focus on, you idiot!

Nu är jag hemma från julshowen, och vilken show det var! Jag tycker faktiskt synd om alla som missade den, den var fantastisk! Jag kände mig lite dum som inte hjälpte till att städa bort efteråt, men jag har både seminarium och omtenta imorgon, och dessutom hjälpte jag till att plocka fram väldigt mycket igår så jag hoppas att ingen blev arg på mig.
Jag blev i alla fall en helt sjukt snygg direktör med mage, röd-orange "frack", röd-svart fluga, hög hatt, skägg, mustasch, enorma ögonbryn och stort fluffigt hår. Enligt mig var jag och Starke Adolf (Sara) snyggast av alla!
Det var höjdhoppning, gymkhana, dressyrkadrilj, bågskytte till häst med en kille som tävlat både SM och EM, voltige, höbalshoppning och två riktigt fina nummer med Jan Unestam från Cirkus Cirkör.
Jag skulle kunna skriva mycket mer utförligt, men jag orkar helt enkelt inte! Jag är helt galet trött och skulle helst av allt bara gå och lägga mig, men tyvärr har jag som sagt både ett seminarium och omtenta imorgon så jag måste plugga..

That's because I'm wearing a dress that accents my boobs

Jag känner mig som en zombie just nu, jag tror jag råkade ligga kvar i sängen lite för länge. Men om man drömmer något riktigt trevligt och man lyckas hålla kvar känslan även när man vaknat så är det svårt att ta sig ur sängen tycker jag.
Ikväll är det äntligen dags för julshowen på SURF och jag tycker att alla ska komma och kolla på mig och min fiba mustasch, haha. Ni kan i samma veva även kolla in resten av showen som är minst lika bra, hahaha! Nej men seriöst, be there!
Jag tror att jag ska försöka plugga lite nu. Igår hade jag ju tänkt plugga när jag kom hem men det gick inte, jag var helt mosig i huvudet hela kvällen! Jag orkade inte ens blogga fast jag försökte flera gånger. Jag lyckades dock anstränga mig och leta rätt på mina kläder som jag ska ha ikväll, även om det inte alls blev vad jag trodde. Jag har tydligen gjort mig av med Fias gamla Umeå Taxi-skjorta som jag tänkt ha så jag får ta tävlingsskjortan fast den är lite för liten. Och jag kan inte ha mina vita ridbyxor så jag får ha strumpbyxor istället, yay... Jaja, jag har kläder i alla fall, det är alltid något.
Hur som helst, plugga. Jag borde verkligen göra det nu, för jag lär inte vara pigg efter showen ikväll.



Earth? Terrible name for a planet. Might as well call it DIRT, Planet Dirt...

God morgon världen! Jag älskar att sova, jag gör verkligen det. Jag älskar när man håller på att somna på kvällen och känner hur ens tankar börjar styra sig själv i vilken riktning som helst. Jag älskar när man vaknar till lite grann men kommer på att man får somna om. Jag älskar att drömma drömmar. Oftast i alla fall.
Inatt drömde jag väldigt underliga saker, men jag kommer knappt ihåg vad det var. Något om SURF i alla fall för jag minns att jag ledde runt Loke. Jag tror att jag tidigare i drömmen även skulle rida honom.. Sen kommer jag inte ihåg så mycket. Något om en dusch var det i alla fall.. Hur som helst, när jag vaknade insåg jag att jag inte drömt något om The Walking Dead och jag kom även på att jag är väldigt tacksam över det. Jag har svårt att tro att en sån dröm skulle vara underhållande och trevlig.
Nu ska jag äta lite frukost innan Anette kommer och plockar upp mig för en heldag på SURF! Jag är peppad, men också väldigt avundsjuk på de som faktiskt får rida. Själv ska jag vara banbyggare när jag är klar som cirkusdirektör.
Frukost och Chuck.



This crying in the morning thing, this depression, let's get that fixed.

Åh, Tropic Thunder är verkligen hysteriskt rolig! Robert Downey Jr spelar en blond australiensare som i sin tur genomgår en pigmentförändring för att spela mörkhyad och han är helt tokig, det är sjukt kul, jag skrattade högt flera gånger!
Min soppa blev förövrigt väldigt god! Den blev tyvärr lite rinnigare än jag tänkt, jag råkade hälla i en aning för mycket vatten, men å andra sidan kommer jag inte behöva laga mat igen på ett bra tag om jag inte vill, det blev typ 4 liter soppa!
Till maten började jag titta på Transformers - Revenge of the Fallen (jag älskar Transformers!) men jag fick pausa ganska direkt för att istället slå på TVn och På Spåret! Jag tror faktiskt jag kunde svaret på två saker den här gången, dock aldrig en destination utan bara på följdfrågorna.
Innan På Spåret började så visar de ju alltid vilka program de ska visa under kvällen och det visade sig att det skulle vara Om En Pojke efteråt och jag kunde inte låta bli att titta på den, helt fantastisk film! Och till filmen började jag med mitt skapande. Min plan att färga ullen gick inge vidare så det blir ljus ansiktsbehåring på söndag, men jäklar va snyggt det blev, hahaha. Skägg och mustasch. Det blev inga ögonbryn, eller jo men de får inte vara med, jag såg lite föör tokig ut med dem också. Men skägget och mustaschen tillsammans med hatten var riktigt snyggt i alla fall! Men jag skulle verkligen behöva en snygg kavaj eller frack! Om inte annat får jag väl ta min tävlingskavaj, men åh... En pingvin frack hade varit awesome!
Nu ska jag fortsätta med Transformers och kanske äta lite godis. Eller lite glass. Eller lite tryffelkaka. Alternativen är många i hemmet av en sockerberoende!




I don't read the script. The script reads me.

Nu är jag hemma efter en givande runda på stan och Ålidhem. Först for jag ner på stan och gick på konstnärsshoppen och köpte lite härligt material som jag ska använda till att göra skägg, mustasch och ögonbryn av, för jag ska fasen se ut som Harold Zidler! Kanske inte lika tjock.. Och det verkar bli svårt att få tag i en för frack/kavaj... Men jag kommer åtminstone ha hans ansiktsbehåring, hahaha!
Efter det for jag upp till Ålidhem där jag fick låna en höghatt av Nichlas! Tusen tack för det! Så nu kommer jag bli ännu snyggare! Innan jag for hem gick jag på Ica och köpte julmust och roströd, så idag ska jag äntligen, ÄNTLIGEN, göra potatis- och purjolökssoppa! Jag har längtat efter det i flera veckor och nu ska det banne mig bli av. Soppa och korvmackor, det är awesome!
Just nu tittar jag på Tropic Thunder, jag har sett typ halva förut fast aldrig hela men nu kände jag att det var dags. Robert Downey Jr som annars är en av världens snyggaste män enligt mig är allt annat än snygg i den här rollen, men jäklar vad bra han spelar den! Han spelar en kille som har gjort en pigmentförändrande operation så att han ska vara mörkhyad för en film de ska spela in, haha, det är så sjukt kul! Hade man inte vetat att det var han hade man knappt sett det, eller hört det heller för den delen. Dessutom kommer det ta slut i lagom tid för att man ska hinna titta på På Spåret! Om jag orkar åker jag hem till Fanny och gör det, men det beror på hur mycket jag hinner med mat och mustasch etc.


Helt fantastiskt olikt honom!

You're free to leave me, but just don't deceive me and please believe me when I say I love you

Åh vad skönt det var att sova till klockan tolv idag! Det är i och för sig aldrig jätteroligt att sova så länge den här tiden på året eftersom man då missar hälften av dagens ljusa timmar, men ibland är det riktigt skönt att bara sova.
Jag smakade på min chokladtryffel-kaka igår och den var faktiskt riktigt god! Väldigt söt, men god. Jag glömde blanda i kanel och/eller chili, men jag kanelade lite på och det blev jättebra. Dock är jag fortfarande lite sur på mig själv som inte tänkte på att det kunde bli konstigt om man delade på smeten utan att mäta.. Nu är halva kakan lite för mjuk och andra halvan lite för hård, hahaha. Jaja, den är god i alla fall.
Nu är det fredag. Jag hade ju tänkt gå och ta blodprover idag men de stänger kl.14 så det får vänta till nästa vecka. Idag ska jag istället plugga, läsa, plugga och säkert fortsätta leka med seterra, haha. Jag blev helt beroende av det igår och satt och klickade på staterna i USA tills jag kunde alla. Så nu kan jag alla stater i USA, var de är och hur de stavas. Jag kanske ska bli geografilärare istället. Åh, jag vill vara lärare i alla ämnen känns det som, det är jättejobbigt, haha.
Idag ska jag nog även försöka fixa någon slags outfit till i helgen. Jag tar faktiskt min roll som cirkusdirektör väldigt seriöst! Men det är svårt eftersom jag inte har något bra hemma alls... Jag skrev på facebook att jag efterlös (?) en frack men alla bara fortsatte att gilla och gilla och ingen svarade! Så jag har ingen frack. Och ingen mustasch. Och ingen hatt. Tror jag i alla fall, jag ska höra med Anette om hon hittar någon på Midgård.
Åh, jag vill verkligen se ut som Harold Zidler!



Well, I know a place where we can dance the whole night away

Nu är jag hemma från ridningen, jag fick Wendy och vi dressyrade och lekte. Det var en riktigt rolig lektion faktiskt! Vi värmde upp lite snabbt och sen började vid med övningen. Det var trav - nedsittning, utan stigbyglar - med två volter på ena långsidan, en där man skulle ställa utåt och en där man skulle ställa inåt. Vid C (eller A beroende på varv) så skulle man fatta galopp, runda hörnkonen och rida in mot mitten, runda en annan kon en bit in på mitten av långsidan och sen rida förvänd galopp tillbaka till ut i nästa hörn. Wendy var jätteduktig och höll den förvända galoppen alla gånger i höger varv och nästan båda gångerna i vänster varv.
När vi var klara med övningen var det dags för lek, det var ju ändå sista lektionen innan jul! Det var hela havet stormar som stod på schemat, vilket för er som inte vet går ut på att man galopperar på stora mittvolten där det också är koner utplacerade. En mindre i antal än de som rider. När det ropas stopp ska man stanna vid en kon, den som blir utan åker ut och så plockar man bort en kon. Som den man leker med stolar, fast med hästar och koner istället. Första gången vann jag nästan, sista vändan när man bara är två ska man in till mitten först, och jag kom dit först men vi stannade inte, hahaha. Andra gången bestämde vi att jag och Paulina fick dela på första platsen eftersom jag stannade först, men hon kom närmre. Jag vågade inte riktigt rida på jättehårt när det kom en häst i galopp rakt mot mig, haha. Det var en jätterolig lektion och nu är jag superpeppad på julklappshoppningen! Jag startar fyra av sex så det är lagom, och vi behöver inte vara där förrän kl09! Det är ju värsta sovmorgonen, hahaha.
På söndag är det julshow på Surf och jag ska dels vara banbyggare men jag ska också vara cirkusdirektör! Jag är kalaspeppad, hahaha. Dock behöver jag en frack, helst en röd. Och en hög höghatt. Och en fluga. Och en mustasch. Jag vill se ut som Harold Zidler.



So will you tell all your friends you've got your gun to my head?

Nu är jag hemma från några timmar på universitetet, några timmar på stan och sen några timmar på univesritetet igen. Vi träffades i basgruppen och började med att berätta lite om veckan som gått och sen började vi skriva på vår VFU-uppgift. Efter nästan tre timmar åkte jag ner på stan för möte på UH om lyckopiller, men jag måste tydligen ta blodprover först så det blir inga piller förrän 10/1. Och imorgon måste jag gå och ta blodprover.. Jag hatar att ta blodprover. Jag måste inte göra det just imorgon, men jag är ledig och det kan bli skönt att få det överstökat. Så mitt fredagsnöje blir alltså att ta blodprover och plugga, yay! När jag var klar där köpte jag mig en macka på Sandy's och åkte tillbaka till univseritetet där de kommit ganska långt, men vi slutförde uppgiften och övade lite geogarfi i ett gratisprogram som heter seterra vilket var riktigt kul. Vi var jättedåliga, hahaha. Vi gav oss på huvudstäder i Europa och det gick rätt bra medan stater i USA och länder i Afrika gick inte alls lika bra, haha.
Nu ska jag snart på terminens sista ridlektion! Jag hoppas jag får rida Lola igen, hon är riktigt fin tycker jag. Sen nästa vecka är det julklappshoppning sen blir det nästan två veckors uppehåll innan jag börjar i hoppgruppen igen! Jag längtar!


Bild från första hoppningen med Kate den här terminen. Det var väldigt tidigt på terminen så det blev inte jättemycket hoppning. Fotograf: Sara Edlund

I assume we're looking for an answer more sophisticated than "to get you into bed"

Gud vad jag hatar när man tänkt göra något och så glömmer man bort det. Jag plockade upp datorn för att göra någonting, men jag kommer inte ihåg vad det var! Sjukt irriterande! Jaja, jag kan istället berätta att gjorde tryffelkakan, dock tänkte jag inte riktigt efter innan så det kan bli lite knäppt. Istället för att göra allt smälta och koka smöret och grädden i två olika kastruller så hällde jag över hälften i efterhand vilket resulterade i att det inte blev lika mycket i båda, så halva kakan kommer nog bli lösare än den andra. Men men, jag kan inte veta säkert förrän den fått stela i kylen i några timmar.
Något annat jag också gjort är att jag har börjat titta på en ny tv-serie, haha. The Walking Dead den här gången, och det är faktiskt riktigt bra! Tidvis sitter jag och pillar frenetiskt med småsaker för att jag inte kan sitta still, man blir så jäkla nervös alltså! Det kryper i skinnet och klumpen i magen är oundviklig, haha. Fantastiskt! Det är ju dock verkligen inget för den som är känslig för blod!
Jag undrar vad det var jag tänkte göra förut..



You know more than one fun Bobby?

Sista dagen på Ersäng är avklarad och jag kommer verkligen sakna skolan. Jag har trivts jättebra, eleverna (i alla fall de flesta) har varit både gulliga och roliga och det var jätteroligt att få rätta niornas prov. Även om de bara var test-prov så kom de med elevernas betyg så det kändes lite viktigt på något vis.
Jag hade egentligen tänkt åka på Iksu och träna idag, men jag är så sjukligt trött så det gick bara inte. Jag börjar få lite dåligt samvete eftersom jag faktiskt betalar pengar för att få träna där, men det kommer. Jag höll på att somna i lärarrummet, i hemkunskapssalen och på bussen hem så jag orkade verkligen inte. Jag tror jag kanske ska inviga mina kickass pepparkaksformar och även göra mitt pepparkaks"hus". Kanske även baka chokladtryffelkakan jag skrev av receptet på igår, den verkar riktigt god! Dock har jag inget kaffe, så det är lite synd, men jag tänkte att kanel och/eller lite chili kan vara läckert också.
Jag har sjukt mycket pms och det är så kul att det märks så tydligt tycker jag. Jag blir inte grinig när jag har pms utan jag blir blödig. Jag höll ju som sagt på att börja grina igår på luciafirandet och idag när jag sa hejdå till min "handledare" höll jag nästan också på att börja grina. Samma med både veckans avsnitt av Glee och New Girl. Och apropå det tipsar jag ALLA om att börja titta på New Girl! Det är en helt fantastiskt underbar serie! Om inte annat på deras julavsnitt (avsnitt 9) för det var jättefint! Och även om man helst ska göra det så måste man inte se avsnitten innan om man inte vill/kan/orkar. Ni kan kolla här.
Nej, kanske att man ska göra något nu.
Eller inte.



Now we've got a big big mess on our hands tonight

Gud vad less jag är på att vara så här utmattad hela tiden! Visst jag är van att alltid vara trött, men det är som extra jobbigt när man faktiskt gjort saker hela dagen, hahaha.
Jag försov mig imorse igen, men jag hann i tid även denna gång. Jag var till och med tidig eftersom jag i princip räknade ut vilken buss jag skulle ta i sömnen och kunde egentligen ha väntat i 10 minuter. Jag ställde väckaren på 07.05 och när den ringde tryckte jag som vanligt på snooze, jag brukar för det mesta kunna snooza två-tre gånger utan problem, men nu vaknade jag igen först 07.53 och hade (som jag i och för sig också gör rätt ofta) snoozat i sömnen. Så det var bara upp ur sängen, packa ner okokt pasta i väskan, torrschamponera håret och springa till bussen.
Innan jag kom ut så visste jag att det var plusgrader vilket jag känner är helt okej. Jag menar, om man bara bortser från att det är mitten av december, så brukar snön alltid hinna smälta lite innan den kommer för att stanna. Men var det verkligen nödvändigt med regn?
Dagen bestod av luciafirande i gympasalen och två HK-lektioner där jag gjorde ingenting alls. Luciafirandet var jättefint med både stora och små barn, och jag kände av min pms rätt hårt när jag nästan började grina när alla tomtar kom in, hahaha. Så vackert var det faktiskt inte!
Hemkunskapslektionerna var inte särskilt spännande eftersom de bara skulle städa. Först var det en av "våra" (avdelningens) niondeklasser och de var bara fyra stycken = lugnt och skönt. Andra vändan var det åttorna från Alfa, de var 14 stycken och mycket livligare så det var mindre roligt. Jag satt i alla fall mest och bläddrade igenom en kokbok och skrev av recepten på en fudgekaka, en chokladtryffelkaka och buddapestrulle.
Eftersom det bara var städning så fick de sluta tidigare vilket jag också fick då, och det var tur eftersom jag hade tvättid mellan 13-16 (egentligen skulle de slutat 15.50). Så när jag kom hem var det bara att slänga ihop tvätten och skynda sig ner. Tvättmaskinerna hann ju gå klart utan problem, men jag ville ju gärna torka mina kläder också, så när jag stoppat in dem i torktumlarna åkte jag upp igen och hämtade niornas prov och mp3n och så ställde jag mig och rättade dem i tvättstugan, hahaha. (Låssystemet ärdatoriserat så man kan inte komma in efter att ens tvättid är över).
Nu sitter jag och funderar över om jag ska angagera mig i att åka och handla någonstans där det inte kostar halca studielånet att köpa tre grejer, om jag ska åka och träna på Iksu eller om jag ska åka på medlemsmötet på SURF. Det vore ju kul att åka till SURF, men eftersom det troligen har fått sina pengar så vet man ju i princip vad de kommer säga känns det som. Och jag tror jag är för hungrig för att handla.. Men jag har som inget enkelt att äta heller. Crap.


Mitt knä/mina strupmbyxor i fredags

Mitt knä/mina strumpbyxor i januari


Call your girlfriend, it's time you had the talk

Ett tips till allmänheten är att när ni får en stund över från viktiga sysslor, oviktiga sysslor eller kanske bara istället för att titta på tv, är att lyssna på Musikhjälpen. Det är ett genialiskt program på P3 som går ut på att tre personer har låst in sig i ett glashus i Göteborg och kommer att sända radio live i sex dygn med målet att samla in så mycket pengar som möjligt för att flickor i hela världen ska få gå i skola. Det är Jason (Timbuktu) Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor som är programledare och minst två av dessa tre bådar ju bara gott (jag vet inte vem Gina är sen tidigare). Det är inte ett svenskt påfund utan det är flera länder som gör samma sak, men den "svenska versionen" sänds i P3 och även live på svtplay.se.
Man kan önska låtar genom att skänka pengar samt buda på massa olika auktioner där pengarna går till Musikhjälpen. Christian Luuk och Carina Berg bjuder t.ex på parmiddag i glashuset, och Leif Pagrotsky säljer sitt skägg, haha.
Det är hur som helst världens bästa grej så lyssna, donera, önska låtar och buda på auktioner! Programmet startade för lite mindre än tre timmar sen och de har redan fått in över 130.000kr!

Här kan du lyssna!



There are children throwing snowballs instead of throwing heads

Jag har varit hemma i över två timmar men hittills har jag bara tittat på tv-serier och ätit korvmackor och knäck. Jag ska fortsätta att rätta niornas prov (andra nian fick skriva proven idag), fixa ordlistan/glosorna till sexorna och jag borde diska och verkligen verkligen tvätta, men jag är helt slut! Jag sov kanske sex timmar inatt, klev upp halv sju, det var -14°C när jag gick ut och jag var på Ersäng i sex timmar. Det kanske inte är mycket egentligen, men jag är van att sova tolv timmar, kliva upp mitt på dagen och bara ha ett fåtal måsten, för mig känns det helt sjukt jobbigt.
Jag hade även tänkt dra på Iksu och gå på någon rolig gruppträning, men jag tänkte att tvätten är viktigare. Dock fungerar inte bokningssidan så jag kan inte boka tvättid så det kommer sluta med att jag sitter här och gör ingenting hela kvällen och skyller träningen på tvätten och tvätten på rättandet, och rättandet på sömn. Eller något åt det hållet. Eller så får jag ett ryck och gör massa bra saker! Haha...
Åh, det är så jävla kallt i min lägenhet! Jag blir tokig!
Förövrigt klockrent att både Danny Pudi och Yvette Nicole Brown (Abed och Shirley från Community) var med i förra veckans Chuck-avsnitt!




You're the poster boy, their selling point, the focus for their new campaign

Det var inte planerat att jag inte skulle blogga igår, men jag vaknade bakis, var borta hela dagen och när jag kom hem var jag helt enkelt för trött. I fredags mötte jag Rasmus vid sjukhuset i snöstormen och vi promenerade hem till Emilia som hade förfest med några andra från "klassen". Vi satt och pratade om alla möjliga konstiga saker och lyssnade på musik ett bra tag innan vi alla gav oss iväg till NH där Jimpan var dj. Det var inte så mycket folk men det var väldigt roligt ändå! Jag har inte varit där sen återsparken och det är typ fem-sex veckor sen.
På vägen hem så försökte jag cykla lugnt, men när jag är full är det inte mycket som går så lugnt som jag tror (se bara på den gången jag råkade sticka kniven i magen när jag fick för mig att laga mat mitt i natten för några veckor sen) så självklart halkade jag med cykeln. Jag ramlade inte omkull men jag gick ner på knä och det gjorde sjukt ont! När jag kom hem insåg jag att strumpbyxan var hade massa hål på knäet och jag blödde. Komiskt nog samma knä som när jag halkade i januari på väg hem från Högbergs i Stockholm och tror ni inte att jag hade mina blå strumpbyxor på mig även denna gång? Så nu har båda mina blåa strumpbyxor gått sönder på knäet. Tack för det!

Lördagen spenderades hemma hos pappa där hans sambos dotter firades i efterskott. Hon fyllde 12år i onsdags så när jag kom dit var det framdukat med två tårtor, bullar, pepparkakor och julmust! Det är aldrig fel att äta tårta till frukost. När jag fyller år ska jag fasen göra en tårta dagen innan så jag får äta av den till frukost! Det blev även lite kvalitetsgos med katten framför TVn, och vi hann se början av Det Är Vi Som Är Hemgiften av Klungan innan pappa kom ner i källaren och berättade att Marlene skurit av sig en bit av sitt finger och att Fanny (som håller på att utbilda sig till sjuksköterska) var tvungen att komma och kolla på det. Det var inte en jättestor bit, men det blödde rätt rejält. Jag tog över hennes sysslor i köket och snart satt vi och åt tacos! Tårta och tacos, lyxigare kan det nästan inte bli! Fast det blev det ju.. Till efterrätt fick vi jättegod fruktsallad med glass och inte nog med det fanns det lite chips att förtära när vi tittade på film, haha.
Vi tittade på 500 Days of Summer och jag rekommenderar den starkt till ALLA! Tjej som kille, den är typ en romantisk komedi, fast absolut inte som alla andra. Den är i alla fall jätterolig med jättebra skådisar.
När jag kom hem kunde jag inte låta bli att titta på veckans avsnitt av På Spåret på svt-play men gud så dum jag kände mig. Jag kunde svaret på en fråga! Haha, helt värdelöst.

Idag sov jag lite väl länge kanske, så när jag klev upp och skulle göra vettiga saker hann jag inte göra mycket alls innan Fanny ringde mig och påminde mig om hockeyn. Så jag klädde på mig och hetspromenerade till universitetet och tog bussen dit. Det var inte alls lika mycket folk som sist jag var där, men det var väldigt roligt ändå. Vi vann med 6-2 och "min kille" gjorde två av målen, haha.
Efteråt så skulle några av spelarna skriva autografer till alla barn, men eftersom Johanna köpt en Löwe-tröja (maskoten) till Micke så var det ju ultimat att få den signerad också! Så Johanna gick runt och fick tröjan signerad medan jag och Fanny bara stod där och försökte att inte fnissa som småflickor, hahaha. Jag blev helt starstruck, det var jättefånigt! Men ja, det var riktigt roligt faktiskt.
Efter det så fick jag promenera in till stan eftersom bussen gick just när jag kom ut, men jag hade sällskap med Fanny och Johanna halva vägen i alla fall. Det var rätt kallt, men inte så att jag frös, och det kändes rätt bra att komma ut lite även idag. Dock missade jag min buss från vasaplan så jag fick gå från universitetet också. Så tre promenader har jag fått idag. Korta, men ändå.

Nu har jag suttit och tittat på The Nightmare Before Christmas ett tag och börjat skriva upp glosor till sexorna. Det är redan hur många som helst, men jag skriver hellre upp för många än för få. Min LLU får väl gå igenom dem imorgon och välja ut de hon tycker passar.
Jesus! Klockan är ju halv tio! Jag måste nog fortsätta med filmen nu så att jag kan sova snart. Det blir en tidig morgon imorgon. Alldeles för tidig...


Fanny, Löwe, Johanna

Johanna och Tylor Michel

Daniel Wälitalo, Petter Sanström och Jens Persson (D'artanian)

Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead

Det blev en kort dag på Ersäng idag, jag kom dit strax efter tio och fick åka hem igen strax efter två. Tror jag.. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag gick, haha. Idag skulle vi egentliegn ha sexorna i halvklass, men eftersom hon som skulle ha andra halvan hellre ville ha hela på måndag så fick vi hela idag. De skulle arbeta med sina böcker och skriva upp vad olika delar på en cykel heter. Då gick jag runt och hjälpte till lite, det var kul. Sen hade vi ena nian i helklass och då var det några som fick göra sina muntliga redovisningar (de som inte gjorde dem i halvklass i onsdags) och sen fick de prova två delar från den muntliga delen av ett gammalt nationellt prov. De ska ju skriva dem på riktigt i vår, och i onsdags fick de prova på den muntliga biten. Jag fick också skriva vilket var rätt kul. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var rätt svårt att hinna med och förstå, men nu hade jag 12/12 och 13/14 (ett fel - pinsamt!) och jag förstår som inte varför det var så mycket lättare nu. Även om jag är bättre på engelska än jag var i nian så känns det så konstigt att hörförståelsen utvecklats så mycket.
Hur som helst så tog jag på mig att rätta "proven" i helgen vilket jag faktiskt ser fram emot! Dock har jag redan stött på ett problem. Om man ska skriva upp en siffra i 12 av 20 rutor,  man skriver två fel men ändå får 11 poäng, kan det stämma? Är jag bara för mosig i huvudet för att förstå logiken i det hela? Jag får väl stirra vidare lite så kanske jag kommer på vad som är fel. Eller varför det är rätt..
Jag tog även på mig att plocka ut glosor till sexorna ur en film. De ska få kolla på film nästa vecka och de röstade fram Nightmare Before Christmas, så det ska jag också göra i helgen! Det kanske låter långtråkigt, eller fånigt, men jag är extremt peppad! Det är ju riktigt lärarjobb!

Oh no, how can she do that when she's never shown any interest in you?!

Tröttheten av alla tröttheter. Det känns som att jag skulle kunna sova en vecka! Det är nog inte omöjligt, men till och med jag förstår att det inte är en vidare bra idé. Innan jag går och lägger mig måste jag även duscha och kanske äta lite knäck, men nog kan jag få ihop en hel del timmar inatt! Även om det inte blir en hel vecka.
Ridningen idag var.. Lite alldaglig på något sätt. Den var som inget speciellt men det var såklart roligt och det gick rätt bra. Det var lite svårt att lista ut vem som skulle rida vilken häst eftersom flera skulle vila, men det slutade i alla fall med att jag fick rida Lola. Jag gillar Lola väldigt mycket, men hon är väldigt stel så det var lite svårt att göra dagens övning eftersom den gick ut på att forma hästen runt en halvbåge med koner. Att korta galoppen är inte heller särskilt lätt på henne, så jag antar att det var lite därför lektionen inte kändes så speciell. Jag sa i alla fall att jag gärna rider henne igen nästa vecka om jag får, det känns som att man lär sig lite mer om man får jobba med samma häst två gånger. Å andra sidan skulle jag gärna jobba med Nix igen också.. Jaja, de är fina båda två!
Vi red i alla fall en övning där vi skulle göra framdelsvändning från kortsidan tillbaka mot långsidan i skritt, gå in mellan två bommar och komma fram i trav, sen var det en halvbåge med koner där vi skulle rida varannan gång innanför och varannan utanför och försöka gå så nära som möjligt. Efter det var det in mellan två bommar och ner till skritt igen, framdelsvändning ut på spåret, runda konen i hörnet och fatta galopp. Galopp hela långsidan, sen kort galopp på kortsidan, sen vanlig galopp andra långsidan, ner till skritt och börja om. Avsaktningarna gick aldrig direkt från galopp till skritt, men det är svårt tycker jag.
Nej, nu måste jag knäcka och julmusta lite!


Ful illustration av dagens övning

Well then how about I call your supervisor, and I tell her that you shot my friend in the ass with a dart?

Trots sovmorgon så försov jag mig imorse, jag förstår inte hur jag kan vara så extremt bra på att snooza i sömnen?! Jag vaknade fem minuter innan jag tänkt gå till bussen så jag tog den som gick 10 minuter senare. Den var ju dock såklart sen så jag missade andra bussen på Vasaplan. Men det var rätt trevligt faktiskt eftersom jag träffade Roger! När jag gick på dagis utsåg jag honom (han var min dagisfröken) till min gudfar eftersom jag inte hade någon, sen träffade jag honom på Umeå Open 2010 där han var fotograf för VF och då listade vi ut vem dem andra var. Idag var första gången jag träffade honom sen dess tror jag och vi hann bara prata i typ fem minuter men det var trevligt ändå!
Jag hann till skolan precis i tid för att säga hej till min LLU innan det var dags att gå in i klassrummet, så det gjorde egentligen inte så mycket att jag missade bussen, men det känns ju lite dumt eftersom jag skulle varit där innan. Som jag skrev igår var det tre engelska lektioner även idag, första med sexorna och de två andra med andra klass 9. Sexorna fick tillbaka ett prov de haft om engelsktalande länder och en unge blev jättesur för att han inte fick poäng för "Portuguese" där det skulle vara "Portugal". För språk/invånare och land är samma sak? Han var även tvungen att demonstrera sitt missnöje med att knövla ihop pappret och sen gå och slänga det medan läraren pratade. Det är såna barn jag inte tycker om, hahaha. Precis som hon (läraren) sa så hade han kunnat svara rätt om han bara läst frågan ordentligt.
Det var även hemkunskap med åttorna idag, men det var bara tre där. De fick göra pizza och det var lite plågsamt att sitta och titta på medan de åt dem. Jag blir hungrig bara av att tänka på det..
Ikväll är det ridning vilket jag peppar som fan! Dock är jag trött som ett as just nu så jag hoppas att jag inte somnar på hästryggen, haha.

Yeah totally, I'm really good at looking busy!

Besvikelsen när man tror att klockan snart är elva men man inser att den inte ens är sju. Jag är i alla fall nyäten och 120 knäck rikare! Jag kunde inte låta bli, jag blev så inspirerad av barnen när de bakade idag, och jag hade ändå allt jag behövde så jag tänkte varför inte? Nu står de på balkongen så de kan stelna lite fortare och jag hoppas de är awesome, alltså att de är halvmjuka men INTE fastnar i pappret. Drömknäcken.
Idag på Ersäng var det en elev som bad sin vän vakta hans ryggsäck när har skulle göra något, men kompisen glömde bort den så när eleven kom tillbaka var den borta. Någon timme senare hittades väskan i snön men datorn var inte kvar. Eleven går bara i sexan! Och hur kan någon göra så mot en annan människa? Som är 12år! Vilka idioter det finns alltså.. Jaja, jag hoppas de får reda på vem/vilka det var som gjorde det.
Jag ser fram emot att åka dit imorgon igen! Jag har lite sovmorgon, jag ska vara där först vid halv tio, och precis som idag blir det en lektion med sexorna i engelska, två lektioner med andra nian i halvklass och en lektion i hemkunskap. Dock verkade det som att de bara ska städa imorgon, men jag kan mycket väl blandat ihop det med någon annan tid/dag.
Nej nu tycker jag att tiden kan gå fortare så jag får gå och lägga mig snart!

How can a fistfight be romantic?

Ja jäklar vad trött man kan vara ibland. Jag tror inte direkt att den korta sömnen hjälpte, men det är verkligen påfrestande med nya intryck av den här graden. Första dagen på VFUn är avklarad, och jag vet att det bara är en dag, men jag känner absolut att jag kan bli högstadielärare! Jag funderar dock på att jag skulle vilja bli gymnasielärare också, men jag är alldeles för trött för att gå in på det nu. Eller ens tänka på det för den delen..
Hur som helst. Ersängsskolan är indelad i fem avdelningar och jag är på Delta där de har en klass 6, en klass 8 och två klass 9. Tydligen har de lokalbrist på mellanstadieskolorna som hör till det området så de har fått ta 6orna från tre andra skolor. Madde som är min LLU är lärare i engelska och hemkunskap så idag har jag varit med på just engelska och hemkunskap. Först var det klass 6, sen halva 9d2, efter det andra halvan av 9d2 i engelska och till sist hemkunskap på elevens val med elever från flera avdelningar. På engelskan satt jag bara och tittade/lyssnade och på hemkunskapen hjälpte jag till lite när de fick baka småkakor. Jag fick smaka på en kolakaka som blev riktigt god!
Allt som allt var det riktigt trevligt och jag ser fram emot resterande dagar. Jag hade egentligen tänkt skriva mer men jag är så trött att det går bara inte. Det får komma sen i så fall. Åh, nu måste jag försöka fixa någon sorts middag. Kommer det alltid vara så här jobbigt att vara vuxen?

Daddy I can't marry him! I'm sorry. I just don't love him... Well, it matters to me!

Jag försov mig imorse.. Vem är förvånad? Jag hoppas att jag inte missade något viktigt.. Mamma kom och hämtade mig på eftermiddagen i alla fall så for vi hem till Amon. Gud vad Ester Och Juni är söta alltså! Juni pratar jättemycket medan Ester håller sig till att peka och säga ja eller nej. Hon säger "nunu" ibland vilket vi tror betyder Juni, även om hon säger det om/till alla, haha. Vi blev även bjudna på jättegod mat: klyftpotatis, chivapchichi (det avlånga köttbullar fast med annan/mer kryddning), sallad och en jättegod yoghurtsås med majonnäs i. Chivapchichi är fan riktigt gott! Det borde jag äta oftare.
Min LLU ringde mig idag och jag ska vara där vid nio-tiden imorgon. Jag är riktigt peppad på att ha VFU nu alltså! Ska bli spännande att se om jag valt rätt, om jag har vad som krävs för att bli högstadielärare, hahaha. Jag har börjat fundera en hel del på om det skulle vara roligare att vara gymnasielärare så jag tror att det här kan vara väldigt välbehövligt för mig. Det är bara sex dagar och vi ska nog mest bara observera, men det är upp till bevis om jag klarar av ungarna eller om jag kommer hata dem, haha.
Idag har jag även fått information om nästa termin och jag är sjukt peppad faktiskt. Jag har alltid tyckt att jag har en rätt bra engelska och det ska bli väldigt roligt att få utveckla den ännu mer. Dessutom har vi fått ett schema som är ganska svårläst, men vi har typ inga lektioner alls! Det betyder i och för sig säkert mer arbete hemma, men på papper ser det riktigt bra ut, haha. Sen är ju inga seminarier eller tentor uppskrivna så det kommer nog till en del sen. Men på måndagar har vi bara lektion mellan vecka 4-12, onsdagar börjar inte lektionerna förrän efter några veckor och på fredagar har jag bara lektion två gånger! Dessutom är det i princip alltid bara en lektion/dag, vilket är nice oavsett om man har mycket att göra hemma eller inte! För antingen får man lång sovmorgon, eller så kan man träna på Iksu när ingen annan är där, haha. Åh, det ska bli kul i alla fall!
Jag hade egentligen tänkt åka till Iksu och gå på Step Bas ikväll eftersom jag är frisk igen nu, men jag kom hem för sent från Amon så jag ska se över vad som står om VFUn i studieguiden istället.


Ett band jag glömde ta med i förra inlägget

But today I'm fine without you

Det är spännande att jag nästan sex år senare fortfarande tänker på gymnasievalet när jag lyssnar på The All-American Rejects - Straightjacket Feeling. Jag har gjort ett nostalgilista på Spotify med musik jag lyssnade på i nian/första året på gymnasiet och många av låtarna kommer med känslor. Jag lyssnar knappt på den här sortens musik längre, men jag tycker fortfarande om den. Jag har haft en lång period nu när jag nästan bara lyssnat på låtar hellre än hela skivor, så jag har väldigt svårt att säga vad jag har för favoritband. Men i den här listan är det många hela, eller nästintill hela, album och jag kan på något sätt definiera i alla fall några av mina favoritartister. På listan finns: The Academy Is..., Acceptance, The All-american Rejects, Billy Talent, CKY, The Fray, Good Charlotte, Head Automatica, Hot Hot Heat, Jimmy Eat World, The Klerks, Matchbook Romance (bara en låt), Motion City Soundtrack, My Chemical Romance, Number One Fan (bara en låt), OK Go, Phantom Planet, Rooney, A Small Victory (bara en låt), Sum 41, Taking Back Sunday, Three Days Grace och The Used. Jag vill egentligen ha mer av vissa artister, eller helt enkelt fler artister, men Spotify har inte allt tyvärr. Vissa av dessa band kanske är lite pinsamma, men jag kan ändå stå för alla. Good Charlotte t.ex. Många kanske skrattar åt de faktum att jag lyssnar/lyssnade på dem, men jag började med det innan Lifstyle Of The Rich And The Famuos kom ut och sen fastnade jag liksom. Det är samma som att jag ibland kan uppskatta Westlife så länge det är samma låtar jag lyssnade på när jag var 12 år. Det är i alla fall en väldigt bra lista., jag tycker det är kul att den skiljer sig väldigt mycket från de listor jag gjort de senaste åren. Det är fan nice att ha bra musiksmak, hahaha.
Jag borde egentligen plugga nu, inte sitta och skriva om min nostalgitripp, men de flesta som läser min blogg (och de som känner mig) borde vid det här laget veta lika väl som jag att jag saknar allt vad självdisciplin heter, haha. Jag började faktiskt läsa och tog mig till sida 36 i boken och det är rätt intressant, men sen kom jag som av mig och jag har väldigt svårt för att komma igång igen. Dessutom hjälper det inte att klockan är tio och jag vet att jag kommer vara dötrött efter att ha suttit uppe i ex antal timmar till för att läsa resterande sidor + andra texter. Jag har julmust. Man tycker att det borde vara motivation nog.
Min LLU svarade på mitt mail idag i alla fall! Hon ska ringa mig imorgon så jag behöver inte längre vara orolig för det. Det jag oroar mig för nu är att försova mig eller att de inte tar emot mig utan utdraget från belastningsregistret. Men vad kan jag göra? Jag har skickat efter det, nu är det upp till polisen hur långsamma de vill vara.
Nej, nu har jag slösat ännu lite mer värdefull lästid på att skriva detta. Kanske att man ska försöka återgå till boken nu.





Because she's all bitter now that she lost the weight and it turns out she doesn't have a pretty face

Gud vad jag är dålig på att göra det jag behöver göra, men jag är då en hejare på att laga mat! Bara så ni vet! Hahaha. Jag är även riktigt bra på att hitta bra tv-serier vilket för det mesta är awesome, det är bara det att det blir väldigt svårt att plugga. Dessutom är det väldigt frusktrerande när avsnitt tar slut, haha. Idag t.ex så jag har fått se jättebra avsnitt av Pan Am, Dexter, Desperate Housewives och Once Upon A Time. Dock kommer bara Dexter och Once Upon A Time nästa vecka så jag vet inte hur länge jag måste vänta innan jag vet hur det gick i de andra två. Båda slutscenerna invorlverade revolvrar så det var mycket spännande!
Imorgon har vi seminarium och jag är väldigt orolig att jag ska försova mig. Jag är även lite orolig inför praktiken på onsdag eftersom min LLU (lokala lärarutbildaren) inte svarat på mina mail så jag vet inte när jag ska vara där! Jaja, det är en dag kvar så med lite tur kanske jag får tag på henne imorgon. Eller ja, jag måste!
Jag står med på ARKUMs (ridförening på universitetet) maillista och fick mail idag om att det är hoppning den här veckan, det dumma är bara det att det är på torsdagar så jag kommer typ aldrig kunna åka. Men det vore väldigt roligt eftersom det är på Hippo och jag aldrig ridit där. Ridlektionen börjar halv fem så jag skulle hinna innan min egen ridning, men då måste mamma såklart vara med på att orka hämta mig på ena sidan stan för att skjutsa mig till andra. Sen vet jag inte alls hur det är den här veckan eftersom jag har praktiken då, så jag antar att det får vänta till en annan gång. Jag har ju min egna ridning och den är inte så pjåkig!

Women can see breasts any time they want. You just look down and there they are! How you get any work done is beyond me

Nu är jag tillbaka från en hel eftermiddag/kväll hos pappa. Första boken jag scannade var liten och jätteenkel, andra var lite för stor men så tunn att det gick bra i alla fall. Tredje var för stor och för tjock för att man skulle kunna scanna ett helt uppslag åt gången så den tog väldigt lång tid. Jag hatar när de är större än scannern, det tar så himla mycket längre tid! Förövrigt så tycker jag det är väldigt roligt att det heter flatbädd, haha. Scannerhumor.. Har det gått för långt?
Fanny var också där, men hon hängde nere i vardagsrummet med katten så jag såg henne inte så mycket. Vi blev i alla fall bjudna på middag vilket alltid är nice. Det är så skönt att slippa laga sin egen mat, haha. Vi blev även inbjudna på tårta och tacos nästa lördag eftersom Ella fyller år på onsdag, det blir gött, jag älskar tårta!
Nej, kanske att man ska plugga? Eller äta något? Eller sova? Möjligheterna är oändliga...


Det var juligare 25/10 än vad det är nu...

Hey, that woman's got an ass like Carol's! What? I thought we were trying to find stuff..

Ja, då var det andra advent. Julmusiken är igång men det finns ingen pepp över huvud taget. I slutet av oktober fick jag anstränga mig för att inte börja lyssna på julmusik för tidigt, nu är jag inte alls sugen längre.. Min julstämmning kom med första frosten och försvann när vädret började bete sig som vår. Om det inte kommer snö snart får jag nog ingen julstämning förrän nästa år.
Det där med att sova bra tider är inte riktigt min grej verkar det som. På tisdag har vi seminarium och det får jag inte missa så att vakna mellan 13-15 tiden på eftermiddagen är nog inte rätt väg att gå. Dessutom börjar VFUn på onsdag och jag har svårt att tro att den börjar på eftermiddagen.
Okej, lite peppad blir jag faktiskt av julmusiken. Jag antar att det bara måste vara rätt låt.
Nu måste jag åka hem till min käre far snart och scanna böcker. Jag har sagt det tusen gånger nu känns det som, men idag är det dags! Kul adventsnöje sådär.. Jag kommer troligen sitta och dötitta på Vänner och våldsgosa med katten större delen av tiden, men men.
Förresten så har jag bytt hockey-kille från nr 12 Linus Boström till nr 34 Jon Palmebjörk. Bara så ni vet, haha.

She's amazing, she makes the women I dream about look like short fat bald men!

SMHI hade helt klart rätt om att det skulle regna istället för snöa längs kusten ikväll. Det märktes väldigt tydligt när jag var tvungen att cykla igenom det. Jag for ju hem till Fanny och åt middag, på vägen dit hade det inte börjat regna men det blåste nåt så jävulskt! Vid två tillfällen cyklade jag inte rakt fram om man säger så. Dessutom har alla gatlampor längs cykelvägen från Lilljansberget in till universitetet slocknat vilket gjorde det väldigt svårt att se något där. På vägen hem regnade det även vilket inte alls var särskilt kul. Regnet var iskallt och det kändes som att det skulle skala av huden på huvudet, haha.
Hemma hos Fanny pratade vi även om mina kommande VFU-tillfällen som kommer vara lite längre än det som kommer i veckan, det kommer vara en på fyra veckor och en på 15, och det vore ju jätteroligt om man for utomlands och gjorde dem. T.ex New York! Så det kommer jag absolut ha i åtanke när det börjar bli mer aktuellt. (Den andra på fyra veckor är först nästnästa vår (VT-13) och den andra efter det så ja.. Det är ett tag kvar).
Vi tittade även på Förnuft och Känsla, och gud vilken bra film det är! Både Alan Rickman och Hugh Laurie (och Hugh Grant) i samma film, det kan nästan inte bli bättre! Efter det blev det två avsnitt av På Spåret som faktiskt också är riktigt bra. Det är lite tantpoäng att titta på det, men det är sådana tantpoäng man inte behöver skämmas för. Jag resonerade lite med mig själv över om man skulle kalla det tantpoäng eller vuxenpoäng och jag kom på att det bara är vuxenpoäng om man faktiskt kan svaren, hahaha. Jag kunde lista ut Peking på 6 poäng, men det hade jag nog inte gjort om jag inte suttit med Fanny och Karin. Resten kunde jag INTE! Det var dock väldigt kul när de åkte från Stockholm till Uppsala eftersom jag åkt där själv många gånger och kände igen vägen. Man såg till och med där Ninas pappa bor i Solna lite snabbt innan de åkte in i tunneln. Jag brukar alltid titta efter det huset när jag åker norrgående tåg från Stockholm.
Nu ska jag försöka sova för imorgon måste jag hinna med alldeles för mycket på alldeles för lite tid. Dessutom är det fem veckor sen jag flyttade in i lägenheten imorgon vilket jag kommer fira med att tända andra ljuset i adventsstaken.







Oh, I wish I could, but I don't wat to.

Konsten att ordbajsa två sidor i Word på 45 minuter är en konst jag tydligen bemästrar. Den konsten tycker jag om. Dock fuskade jag lite med marginalen, men jag visste inte riktigt hur jag skulle göra annars eftersom två av frågorna handlade om case-övningarna och jag missade ju båda så. Jaja, det är gjort och det känns riktigt skönt! Den skulle ju egentligen in igår men jag hade helt glömt bort det, så jag skrev den nu istället. Jag hoppas det inte gör någon större skillnad.. Jaja, nu var det momentet ur vägen, näste blir att läsa ca 200 sidor innan tisdag, scanna tre böcker och fixa polisregisterutdraget jag måste lämna in innan onsdag då VFUn börjar. Sistnämnda jag är mest orolig för, jag hade helt glömt bort att vi skulle fixa det och jag är riktigt orolig att det inte hinner komma i tid! Dessutom är jag lite orolig att min LLU inte svarat på mitt mail. Jag vet att jag ska vara på Ersäng på onsdag, men jag vet inte var eller när. Jag måste försöka ringa henne på måndag. Gud vad jobbigt det är att vara vuxen, det är så himla mycket man måste komma ihåg, och man måste komma ihåg det helt själv! Jag blir tokig.
Fanny ska bjuda på middag ikväll vilket jag tycker låter asbra. Bortsett från middagen hon Amon i torsdags kommer jag inte ihåg sist jag åt riktig mat, hahaha. Igår åt jag ingenting vettigt på hela dagen, bortsett från en clementin klockan tre på natten när jag inte kunde sova. Den clementinen var värdelös. Den smakade ingenting och jag var fortfarande hungrig när jag ätit den. Jag hoppas att resten av mina clementiner inte är lika värdelösa, jag har ju trots allt betalat för dem.
Ja, nä.. Kanske att man ska göra något vuxet.

Min lilla värmeljusskärm jag gjorde på kultur- och hantverksveckan på Skeppis förra året.

I really fucked it up this time, didn't I my dear?

Jag saknar Stockholm. Jag saknar Stockholm så mycket att det gör ont. Jag saknar staden och alla människor i den, jag saknar Tessinparken, tunnelbanan, Coop Nära på Erik Dahlbergsgatan, Ica Kvantum Värtan, Skeppsholmen, skolan, Lova, Siri, mina vänner, Stad i S(k)ärgård. Jag saknar mitt jobb, min lägenhet och att Uppsala bara var 40 minuter bort med tåg.
Jag älskar Umeå och det faktum att nästan hela min familj bor här, jag älskar SURF och alla mina Umeå-vänner, men det är inte samma som Stockholm. Jag har svårt att tänka mig att flytta ifrån allt det här igen, men jag vill bo i Stockholm! Jag älskar Stockholm!
Jag kunde inte sova och hade fastnat på en dålig låt så jag kollade igenom min telefon lite snabbt efter något att byta ut låten med och jag kom över Mumford And Sons som jag inte lyssnat på sen jag bodde i Stockholm. Det är helt sjukt hur jag kan känna hur det kändes i min lägenhet, komma ihåg var och hur jag brukade gå och hur det luktade i lägenheten. Jag kan känna samma känsla som jag fick på bussen på väg till skolan på morgonen, eller vilket humör jag var på när jag åkte tunnelbanan hem från jobbet..
Jag skulle göra vad som helst för att slippa mina känslor för någon av de här två städerna, för det är inte lätt att vilja bo i två städer som ligger 65 mil ifrån varandra. Helt ärligt vet jag inte vilken stad jag skulle vilja släppa, men jag vet att jag skulle må mycket bättre om det vara var en stad.
Vårterminen börjar 23e januari och pågår fram till början av juni. Ridningen slutar nog inte långt efter det. Kanske att ett år i Umeå är allt jag behöver? Allt jag klarar av? Å andra sidan kommer det aldrig vara samma sak om jag flyttade tillbaka. Jag skulle inte ha skolan, jag skulle inte ha lägenheten, jag skulle inte ens ha alla människor längre. Kanske är det bara det att jag inte fick ett ordentligt avslut? Det var ju inte 100% ett val att flytta hit, det var en ganska stor del "måste". Om jag valt att flytta därifrån, hade det varit annorlunda nu?
Man brukar ju prata om att folk "har" städer. Jag menar, folk flyttar och slår sig ner i olika städer hela tiden, för att man hittar "sin stad". Jag tror att Stockholm är min stad. Många tycker säkert att jag är knäpp som tycker det. För mycket folk, för mycket stress. Men jag tycker i och för sig att folk som vill flytta till tex Lycksele är dumma i huvudet så det är väl väldigt personligt. För mig är det nog Stockholm. Jag vill ha min familj och jag vill ha SURF, men jag vill vara i Stockholm.
Jag vet inte vad jag ska göra.
Kiss.

Well, it throws my WENUS out of whack. WENUS. Weekly Estimated Net Usage Statistics

Nu är jag hemma från hockeyn, det var faktiskt jättekul! Det var derby, Björklöven - Teg och vi vann med 4-1! Det var synd att vi inte kunde hålla nollan, men en vinst är ju alltid en vinst. Dessutom var det en speciell kväll eftersom Patrik Sundström - en gammal Lövenspelare - skulle hedras med att få sin tröja pensionerad och upphissad i taket. Det var rätt fånigt men också kul, lite som på film, hahaha.
Fanny och hennes kompisar brukar åka på hockeyn ganska ofta och tydligen ska alla ha en egen kille. Fanny har nr 40 Daniel Wälitalo, han är egentligen målvakt men just nu är han skadad. Jag kommer inte ihåg vilka de andra har som killar, bortsett från att båda kanadensarna är upptagna och Amons kille spelar för Teg, men jag valde i alla fall nr 12 Linus Boström, han var duktig. Jag funderar på att byta till nr 19 William Quist om han inte är upptagen, men jag tror att han är Mickes (det är tydligen först till kvarn som gäller, hahaha). Jaja, jag kommer helt klart hänga med på hockey fler gånger!
Nu är jag hemma, klockan är snart elva och jag har bara varit vaken i åtta timmar, haha, jag måste verkligen lära mig kliva upp på morgonen. Hur som helst, antingen kan jag stanna uppe i flera timmar och typ titta på Transformers (♥) eller så kan jag gå och lägga mig och hoppas på att jag somnar hyfsat fort. Det är inte omöjligt eftersom jag brukar vara väldigt bra på att sova, men samtidigt har jag ju inte riktigt kunnat sova som jag brukar de senaste veckorna... Men om jag somnar kan jag ju försöka vända tillbaka dygnet vilket troligen kommer behövas inför VFUn som börjar på onsdag (!!) Jag har mycket jag måste hinna göra imorgon även.. Åh, jag tycker inte om att vara vuxen..







The exclamation point in the title scares me. You know, it's not just Freud, it's Freud!

Ja, då är det fredag igen. Jag märker ingen större skillnad på dagarna längre eftersom jag missat flera veckor i skolan på grund av dålig sömn eller sjukdom och jag gör inget särskilt på helgerna heller. Jag har inte gjort något direkt helgigt på flera veckor så för mig är det bara en enda röra av dagar jag inte gör något särskilt på. Jag är så less på att vara trött! Min lägenhet är fortfarande ett enda kaos efter mitt adventsstök i söndags, det är snart en vecka sen!
Jaja.. Ikväll ska jag kanske på hockey med Fanny och Amon, inte för att jag direkt tycker om hockey (jag ogillar det snarare) men med dem är det säkert roligt. Dock är jag alldeles för lat för att höra av mig till någon av dem så om ingen av dem hör av sig till mig blir det säkert inte av, haha. Åh gud, jag måste skärpa mig.. Om två veckor har jag möte på UH med en läkare, kanske att det blir bättre efter det.
Igår när jag var i stallet såg jag att någon skrivit upp sig på Wendy i 90cm på julklappshoppningen så det blir 80cm för mig, men det är lika bra. I 80cm har vi helt klart en chans att faktiskt göra bra ifrån oss, 90cm känns fortfarande lite läskigt sen Blå Dragonerna och hela näsan-möter-hinderstödet-incidenten. Jag vet inte om hon faktiskt går i hoppgruppen, eller kombigruppen, men det hade aldrig varit värt att skriva upp sig där och riskera att inte få vara med alls, så 80cm it is! Det kommer bli awesome! Jag har bara tävlat i 80cm tre gånger förut och alla de gångerna var med Hebel, men om jag kan hoppa 80cm med en c-ponny borde jag absolut kunna göra det med Wendy, haha.


Min (och Hebels) första lokala tävling 4/3-07 (Han var alltså bara 7 år!) Framhoppning


Tävlingsbanan, LC - 80cm





Han stannade vid en mur men hoppade den stillastående så vi gick vidare till omhoppingen. Dock stannade han på första hindret (jag hade tappat ena stigbygeln) och rev det när vi kom igen. Så vi fick 9 fel (1 tidsfel för volten jag var tvungen att lägga) och kom på plats 9 av 16. Jag var supernöjd i alla fall!



Vår andra lokala tävling 19/4-08 LC - 80cm








Vi fick starta i två klasser, första klassen (LD - 70cm) var vi felfria men inte tillräckligt snabba. Andra klassen (LC - 80cm) var vi också felfria och lite snabbare så vi kom på 5e plats av 17 och fick rosett!


Blå Dragonerna 11/10-08, det var en lokal- eller inbjudningstävling.






Här var omhoppningen på 90cm!


Han smet tyvärr utanför det här hindret så vi fick 4 fel. Men jäklar vad nöjd jag var ändå!

Jag ber om ursäkt för att bilderna är så små men jag var tvungen att ta dem från DayViews eftersom alla mina hårddiskar är döda. Fotograferna är: Ylva Danielsson, Matilda Nordström och Julia Henriksson.

This is me in The Sound of Music, see the von Trapp kids? No. That's because i'm in front of them

Jesus och Josefbarnet vad jag har ont i nacken! Jag vet inte om det är förkylningen, träningsvärk, om jag sträckte mig när jag ramlade med cykeln igår eller om det är vanlig hederlig nackspärr men det gör ont som fan! Jag känner mig smått handikappad.
Vi hade teori på ridningen idag och fick titta på en film om sits av JumpClub. Den var bra men jag lyssnade inte jättebra, vi pratade en del om annat istället. Vi hade Tina som vikarie för Rebecka var iväg och hämtade en ponny till ridskolan och vi pratade lite snabbt om Hebel. Han skulle ju egentligen säljas förrförra året men det blev inte av, vilket jag är extremt tacksam för, och enligt Tina kommer han nog få stå kvar ett bra tag till. Han är ju den ultimata ridskoleponnyn och efter sex år så trivs han fortfarande så det finns ju faktiskt ingen anledning att sälja honom. Jag har dock fortfarande ångest, jag måste ju kunna köpa honom när det väl gäller men som det ser ut i dagsläget så är det helt omöjligt. It sucks... Jaja, jag får väl gifta mig ung med någon som är snorrik så löser det sig, haha.
Innan mamma kom hann jag titta lite medan ponnygruppen hoppade och jag tog några bilder på Elvira som red Hebel. Jävlar vad söt han är! Åh, jag saknar honom så himla mycket!


Några bilder på Elvira och Hebel, de blev dock inte så bra.

















No! No! No, stop saying, stop saying numbers! I'm telling you, you've got the wrong guy! You've got the wrong guy! I'll see you on Monday!

Det känns ju bra att det är första december och det regna ute. Samma tid förra året var det till och med riktig vinter i Stockholm den här tiden! Tillräckligt mycket vinter för att jag skulle längta efter att få åka till Italien där det var några plusgrader. Nu behöver jag inte åka någonstans för att få plusgrader, we've got them right here! När vi var i Milano snöade det faktiskt en dag, samma dag som vi for till Lugano i Schweiz där det också var snö! Jag börjar till och med tappa min julkänsla för att det inte är någon snö än. Jävla skitväder. Jävla skitdag. Inte nog med att vädret suger så har jag fortfarande jätteont i halsen, mitt lår gör ont, jag har träningsvärk överallt, min nacke har ett eget liv och jag känner mig allmänt crapy för att jag missade kursstarten imorse. Jaja, det är väl bara att bita ihop och göra det bästa av saken, det har funkat rätt bra de första två kurserna! Jag kan inte förstå att två tredjedelar av terminen är över. Galet!
Nästa vecka borde jag få veta hur det gick på omtentan av KUL tenta 2, jag hoppas jag klarade den, för i så fall skulle jag vara helt klar med första kursen och alltså ha 10 poäng! Sen någon vecka efter det får jag skriva omtenta för DIS tenta 1 och efter det borde jag få veta resultatet för DIS tenta 2. Jag hoppas som faaan att jag klarade den, för jag vill inte ha en till omtenta! Och absolut inte på 6 poäng!
Nej, nu tror jag att jag måste göra lite pluggrelaterade grejer för att lätta på ångesten. Ikväll är det teori på ridningen, men det är nog lika bra, jag vet inte om jag hade pallat att rida idag.

Snötäckt palm i Lugano, Schweiz 6/12-10. En underlig syn.