Jesus would never snogg his mate's boyfriend

Äntligen fredag! Inte för att veckodagen spelar särskilt stor roll för mig egentligen, men men, haha. Hur som helst. Idag är det snorvarmt igen men jag har ingen anledning att gå ut på samma sätt som jag hade igår. Dock klagar jag egentligen inte, det är så jävla varmt ute att det nästan är lite jobbigt, haha. Igår blåste det dessutom så då var det rätt behagligt, det verkar inte blåsa lika mycket idag så jag misstänker att man smälter om man går ut idag. Jag kommer gå ut senare, det har jag redan bestämt, men inte förrän den värsta bränn-tiden är över (tyvärr) men det lär ju fortfarande vara outhärdligt varmt (tyvärr). Det är nämligen dags för Brännbollsyran och även om det redan är i full gång så vet jag inga jag vill se specifikt förrän vid 17-tiden då två Björklöven-kopplade lag ska spela på parallella banor på Campus - det vill jag se!
När hockeysäsongen tog slut blev det som lite tomt, där har man gått hela vintern och haft ett sportlag att bry sig om - det är väldigt ovanligt för mig, men man vänjer sig som ganska fort - och helt plötsligt var det över. Hockeyinspirerad som jag blivit av att följa Björklöven hela säsongen så tittade jag faktiskt på hockey-VM en hel del, och det sjukaste var ju att jag tyckte om det! Hahaha. Om någon sagt till mig för två år sen att jag skulle titta på hockey-VM på TV och gillat det skulle jag ha skrattat högt! Jag hatade trots allt hockey fram till hösten 2011. Hur som helst så tog ju VM också slut och eftersom det är ett udda år blir det varken OS eller fotbolls VM/EM i år så otroligt nog känner jag lite sportabstinens. Vad har hänt?! Jaja. Därav kan det vara lite roligt att titta på lite brännboll idag, och just Löven-lagen för att de är de enda lagen jag vet vilka de som spelar är, haha. Eller ja, jag känner en hel del som ska spela i år, men jag har ingen aning om vad deras lag heter eller var de spelar, och eftersom det är tre speltider och över 30 banor är det inte riktigt så att man kan gå och leta rätt på dem bara sådär.
Det tråkiga är bara att jag har ingen att gå med. Tarjei kanske skulle haka på men han hade något skolarbete han måste hinna klart med först. Victor är utomlands, Adam jobbar, Frida är sjuk, Kicki är nyoppererad, Fanny kommer inte tillbaka till Umeå förrän vid halv sju-sju och Anette ska se något annat lag på Mariehemsängarna samtidigt som jag vill vara på Campus. Så ja, jag hoppas att Tarjei är peppad i alla fall, det känns lite tråkigt att gå själv. Men ja, om någon annan Ume-baserad vän till mig vill titta på yran med mig så är det bara att höra av sig! Telefonnumret finns att hitta på eniro!

Varmt som fan!

That's like Hitler saying, "Oooh, I just meant to go for a little walk, but then I accidentally invaded Poland".

Åh gud, jag smälter! Det är nog varmaste dagen hittills i år idag (26°C i skuggan), men som tur är blåser det lite svalare vindar så det är faktiskt rätt behagligt ute. Smältheten kommer när man cyklar i värmen och sen kommer in... Jaja, har försökt jobba vidare på brännan lite idag, hoppas att det händer något snart för det är så otroooligt långtråkigt att bara sitta/ligga i solen och göra ingenting, haha.
Idag har jag i alla fall agerat moraliskt stöd åt Kicki som har oppererat sig i handen! Förra veckan lyckades hon borra sig själv i handen på jobbet (Volvo Lastvagnar) och eftersom hon fortfarande hade ont en vecka senare så besökte hon igår vårdcentralen, röntgen och en handspecialist och fick sen en tid för opperation imorse. De visste inte vad som var fel men att de skulle behöva öppna upp för att se vad som ev. skulle behövas fixas så vid tio mötte jag upp Kicki utanför apoteket på sjukhuset och sen satte vi oss i väntrummet på Hand- och plastikkirurgin. Efter ett tag började vi skämta om att de hade glömt bort henne, så när vi väntat i över en timme frågade Kicki och mycket riktigt hade de glömt bort henne! När hon väl fick komma in så hängde jag ute i solen, cyklade hem och åt lite, cyklade tillbaka och satt i solen, åkte den läskiga gå-runt-hissen och satte mig till sist i väntrummet igen.
Efter ca 2½ timme efter att hon fått komma in kom hon ut igen, tydligen hade hon redan varit klar sen en timme tillbaka men eftersom de varit tvungen att ge henne lugnande så fick hon ligga och vänta bort effekterna i en timme också. De hade fått sy ihop ett ledband som var nästan helt av så nu ska hon ha gips i tre veckor och sen skena i tre veckor. Det sämta med det är att hon inte kan rida till/från betet och sätta igång en häst tillsammans med mig som vi gjorde förra året, men om hon får tokabstinens så kan hon ju i alla fall alltid åka ut till sommarhagen och klappa på dem. Och appropå betesridningen så fick jag ett mail idag - jag kommer få rida Aria! Känns nästan som att hon är min medryttarhäst eller något nu när jag får rida och tävla henne så mycket, haha.
Nu är jag hemma igen och borde hoppa in i duschen, finner dock ingen större motivation eftersom jag känner mig helt osig i hela kroppen. Om ca 40 minuter ska jag befinna mig hos Amon för vakning av barn så jag borde ju passa på nu, annars får väl tjejerna helt enkelt leva med att jag har äckligt hår, hahaha.
Arkivbild från tävlingen i helgen

I'm your best friend, I know these things. Plus there's a condom wrapper on your back.

Vilken fantastiskt underbar hoppträning det var ikväll! Troligen en av mina bästa hopplektioner någonsin om jag ska vara ärlig. Aria visade upp sin bästa sida och skötte sig så otroligt fint att jag knappt kunde fatta att det var samma häst som stannat för ingenting så många gånger under våren. Allt gick helt strålande och känslan lektionen igenom var lätt den bästa på hela terminen! När vi hoppade ute i söndags såg hon en hel del spöken och tvekade lite vid två tillfällen men nu var hon på topp och betedde sig som den hoppstjärna hon egentligen är - helt obrydd över omgivningen och inga hinder tänkte bita henne idag!
Vi började med att hoppa fram på ett räcke i trav två gånger, första gången gick det lite långsamt men sen fattade hon att det var hoppning på gång så andra gången hade hon mycket bättre bjudning! I galoppen taxerade hon fint och när vi skulle hoppa bana (ca 70cm) var vi först ut och allt gick som på räls! När vi skulle hoppa andra vändan fick vi hoppa lite högre (ca 80-100cm) och även här gick hon som en klocka, vi hade ett litet mittemellanläge på ett hinder men bortsett från det hoppade hon som att hon aldrig gjort något annat!
Efter att båda rundorna var avklarade kunde jag inte låta bli att fråga Emmeli om jag inte kunde få hoppa ett språng som var lite högre, just eftersom det gått så bra hela lektionen, så hon höjde den fristående oxern till 110cm och vi seglade över som om det bara varit en bom på marken! Allt har verkligen fallit på plats nu efter hela terminen, allt Emmeli har sagt åt mig har sjunkit in och fastnat så alla saker jag ska tänka på hände av sig själv. Sitsen, handen, skänkarna, drivet, tanken.. ja allt! Och med tanke på alla oroligheter som flöt runt i huvudet på den lektion vi skulle träna på lång anridning tidigare i år så har jag verkligen utvecklats! När vi hoppade den fristående oxern på slutet kände jag inget tvivel, Aria bjöd fint och avsprångspunken var som ett skolexemplar! Det märks hur mycket man lär sig när man får rida samma häst så pass mycket, innan denna termin har jag egentligen aldrig tänkt på anridning utan bara ridit och hoppats på det bästa, hahaha. Nu vet jag hur långt Aria kommer på ett galoppsprång och jag kan rida henne ordentligt mot hindren.
Jag är så otroligt nöjd med dagens lektion och jag är nu tio gånger mer kär i henne än jag var innan jag kom till stallet, hahaha. Nu vill jag definitivt inte byta häst till hösten! Om jag var rik hade jag rent av velat köpa henne! Dock är såklart hennes bristande tävlingsnerver ingen hit, men nästa vecka får vi prova hur det går med Equanimity på dressyrtävlingen, om och det fungerar bra har jag ju 9 doser kvar till senare tävlingar! Hahaha.
Bild från klubbhoppningen (Foto: Evelina)
 

And she was walking on the tables in the glass house.

Sommar! Det faktum att det fortfarande är Maj och att det troligen har varit fler sommardagar hittills i år än totalt förra året är minst sagt ett gott tecken på att den sommar jag längtat efter i 1½ år äntligen är här! Helgen har inte varit riktigt lika varm som veckan innan men samtidigt märkte jag inte av det så mycket eftersom jag spenderade en hel del inomhus - i sekretariatet på Surf.
Jag gick och la mig igen och sov ungefär en timme till i lördags innan jag började ge mig av mot Surf. Jag var helt enkelt för trött för att åka dit på morgonen men tio i tolv var jag på plats och det i tid för att fotografera åtminstone Olivia och Minette. Dagen var i övrigt densamme som fredagen: kolla vaccinationsintyg, markera anlända hästar, ändra klasser, stryka starter, agera prisutdelare, sätta upp start- och resultatlistor och svara på frågor. När jag kom hem höll jag på att dö av utmattning och satt mest bara framför datorn men jag fixade äntligen ett jättefint häst-pannband genom att skära bort ett lager läder och limma fast ett gammalt pärlhalsband! Aria ska få ha det på dressyrtävlingen om två veckor och jag tror hon kommer bli supersnygg!
På söndagen åkte jag faktiskt tillbaka frivilligt till Surf för att fortsätta hjälpa till, egentligen behövde jag inte vara där då men jag hade ju faktiskt inget bättre för mig. Då blev jag dock "uppgraderad" en trappa upp till domartornet där jag fick föra hoppningsprotokoll och ta tid. Jag var lite nervös i början men efter ett tag blev det ganska naturligt och allt flöt på bra. Det roligaste var nog att sitta där medan Lennart Lindelöw agerade stildomare och höra alla tips och åsikter han hade om ekipagen. Lennart var både trevligt och rolig och jag blev nästan liiitelite star struck, han är trots allt lite av en kändis inom hästvärlden, haha.
Efter tävlingen var slut hängde jag kvar på Surf eftersom det var ridning på kvällen. Vi hoppade utomhus och det gick bra, men det var väl egentligen ingen utmaning. Vi hoppade en liten bana på kanske 70cm och helt plötsligt hade det gått en timme. Sen var det ju tänkt att jag skulle cykla hem min cykel eftersom jag bara cyklat mellan Surf och busshållplatsen i Röbäck över helgen men jag orkade inte. Så jag stannade och tittade på hoppträningen efteråt med bl.a Sofia och Namibia och Olivia och sin Lillan som hoppade för första gången! Det var rätt skönt att bara sitta där och ta det lugnt, titta på hästhoppning utan att behöva jobba samtidigt alltså, haha, och sen fick jag skjuts av Maria in till stan.
Igår var jag också helt utmattad efter helgen men jag fick i alla fall besök av mamma och Juni i några timmar. Vi åt tårta och tittade på Bamse, men när Juni somnade i soffan blev jag hemskt avundsjuk och gick och la mig och somnade på sängen, hahaha. Idag är jag inte lika trött men jag har ändå inte riktigt gjort något vettigt idag. Lagat riktig mat till lunch och solat på balkongen. Ikväll är det hoppning igen och så vitt jag vet kommer vi ha Emmeli som vikarie ikväll! Frida ska även rida ikväll och hon skulle ta med sig ett gäng vita ridbyxor som jag ska få prova. Jag MÅSTE inte ha vita ridbyxor på dressyrtävlingen men det vore onekligen ganska trevligt. Däremot MÅSTE jag tydligen ha en kavaj så det ska införskaffas så snart som möjligt! Det är ju tyvärr väldigt dyrt men på Tegs Hästshop har de tydligen halva prisen på ett gäng kavajer så det är väl bara att hålla tummarna att det finns någon som passar där. Jag har ju egentligen inte råd att vara kräsen men jag vill verkligen ha en marinblå kavaj! Jag tycker att svarta kavajer har en tendens att se lite billiga ut.
Beroende på när mamma kommer hit idag kanske jag till och med hinner fara förbi och titta på kavajer innan ridningen, annars tänkte jag göra en liten utflykt imorgon. Vi ska försöka stuva in cykeln i bilen ikväll så då kan jag ju ta den till Teg imorgon.
 
Lite bilder från tävlingarna i helgen

You’re not great. You’re stupid. You write stupid. I don’t like your hair.

Vad händer med mig?! Jag gick just frivilligt upp halv åtta på en lördagmorgon! Jag hade inte behövt kliva upp förren tio, det behöver jag fortfarande inte så jag är lite sugen på att helt enkelt bara gå och lägga mig igen. Jag ska vara på Surf idag igen men behöver inte vara i sekretariatet förrän klockan tolv, men tävlingen startar klockan nio och jag är jättesugen på att titta på Evelina och Elvira som tävlar ridskoleponnyer i första klassen - så jag fick för mig att kliva upp! Nu har jag dock ont i kroppen för att jag är så trött, jag kunde såklart inte somna i vettig tid igår fast jag gick och la mig innan tolv och hela grejen med att jag inte måste börja förrän klockan tolv blir mer och mer lockande!
Jag cyklade ju till Surf igår och enligt Noom på telefonen så var det 10,13km och jag gjorde det på prick 30 minuter! Jag är faktiskt väldigt nöjd, särskilt eftersom det var motvind från Röbäcksslätten och att jag fick ont i rumpan/sittbensknölarna redan på Teg/Böleäng. Hur som helst. Jag var inte jättepeppad på att cykla en mil till på vägen hem (eftersom jag antog att jag skulle få ont i rumpan ännu snabbare på vägen hem) så jag cyklade till Röbäck, tog bussen därifrån och promenerade hem ifrån sjukhuset med en sväng förbi Ica. För att ta mig tillbaka måste jag alltså genomgå samma procedur men baklänges idag. Ett alternativ är alltså att promenera härifrån till sjukhuset om ca en halvtimme, då är jag framme i Röbäck tio över nio (de jag vill se rider D-ponny så jag räknade ut att jag inte missar dem om jag åker lite senare) och då slänger jag mig på cykeln och så vitt jag vet tar det 10 minuter att cykla sista biten. Mitt andra alternativ är att gå hemifrån vid elva och dyka upp 2½ timme senare. Jag måste bestämma mig ganska snart men jag är väldigt osäker på hur jag ska göra. Jag kommer ju trots allt bli tvungen att stanna resten av dagen och jag kommer onekligen vara väldigt trött, om jag sover en timme till och åker senare kommer jag förhoppningsvis inte dö av utmattning förrän jag kommer hem, haha.
Jaja, ni får väl återvända ikväll för en uppdatering, only time will tell hur jag kommer göra.
Ännu en bild på Minette från förra årets tävling - har inte orkat ladda in bilderna från igår

Potentially problematic? When was the last time you held your breath underwater for an hour?!

Fredag, veckan är nästan över. Jag var onekligen vääldigt trött när jag kom hem igår, jag åt lunch och sen sov jag typ en timme på balkongen. Det var väldigt skönt fram till att jag höll på att brinna upp i solen, då gick jag in och fikade lite innan jag råkade sova några timmar till på soffan, haha. Jag kände mig helt förstörd, gårdagen var tydligen en riktigt pärs! Min kropp är inte van vid att göra vettiga saker vettiga tider på dygnet så när jag kom hem efter att ha styrt upp mina ärenden på stan så klarade kroppen helt enkelt inte av något mer, haha. Jag lagade i och för sig middag - och inte bara fiskpinnar den här gången - så jag lyckades alltså vara lite produktiv även på kvällen!
Idag ska jag vara funktionär på hopptävlingen på Surf, jag behöver inte vara där förrän kl.15 men sekretariatet öppnar 13.30 och jag kan tänka mig att det egentligen är i början det händer mest där så jag tänkte åka dit lite tidigare i alla fall. Jag ska dit imorgon också och då ska jag jobba från 12 - då lär jag inte komma tidigare, hahaha. Jag tänker såklart cykla men jag är lite opeppad, så här innan så vet jag att det kommer bli jobbigt när man kommer till teg, och sen igen i Röbäck, med dryga uppförsbackar, dessutom kommer jag svettas och bli extremt utmattad - jag kan nämligen inte cykla långsamt. Jag måste ta i så mycket jag kan hela tiden, det bara blir så, hahaha. Men det är klart, när man väl är framme kommer jag må bra och vara nöjd med att jag har "tränat" lite. Tills jag ska hem igen såklart, då blir det ju jobbigt igen. Dock inte långt lika jobbigt som på vägen dit, det är mycket mer nedförsbackar på vägen hem, eller ja, det känns så i alla fall.
Annars då. Har faktiskt inga helgplaner. Slow Fox ska spela på Klockargården imorgon, någon klass på waldorf ska ha en insamlingsspelning för Rysslandsresan så eventuellt går jag väl på det. Sen är det ridning som vanligt på söndag, men annars inga planer. Det blir säkert något spontant men även om det inte blir det känner jag mig så trött att det inte gör något. Jag är fortfarande utmattad efter igår och det lär inte bli bättre av att cykla till och från Surf två dagar i rad (ca 1 mil enkel väg).
Nej, nu känns det som att jag mest bara svamlar. Dags att börja göra sig redo att sticka till Surf!
Minette och (islandshästen?) Rindi på motsvarande tävling förra året

What doesn't kill us makes us funnier.

Herregud vad trött jag är! Men det är väl egentligen inte så konstigt, jag sov bara fem timmar inatt och har varit vaken sen sju. Jag har blivit så himla vuxen! Hahaha. Jag startade dagen med en näringsrik frukost bestående av ett halvt hamburgerbröd innan jag hoppade på cykeln kvart i åtta på morgonen och begav mig mot vårdcentralen där jag träffade en KBT-/bildterapeut som jag eventuellt kommer forstätta att träffa, men först och främst fick jag ett tips om en läkare som precis börjat jobba där som specialiserar sig på psykiska sjukdomar så jag ska försöka få en tid med henne och se om hon kan lista ut vad det är jag har om det nu inte är ADD.
När jag var klar vid niotiden cyklade jag in till stan för att uträtta andra ärenden när jag ändå var i krokarna, men jag fick börja med att gå på Ica Gourmet och köpa lite riktig frukost. Inget skulle öppna förrän kl.10 och så här i efterhand är jag väldigt glad att jag köpte något att äta eftersom jag inte var klar förrän kl.12. Efter att jag ätit min andra frukost drällde jag runt lite i väntan på att tiden skulle gå - som tur var med en ljudbok i öronen som fick tiden att passera snäppet fortare och plötsligt var det öppet för mig att gå in och skriva en ansökan om pengar.
När jag var klar på på Ungdomsslussen gick jag vidare till Arbetsförmedlingen för att skriva in mig som arbetssökande. Min sjukskrivning har gått ut, och även om det inte är helt frivilligt så börjar jag känna mig bättre och är helt klart ganska less på att inte ha något att göra på dagarna, så jag kände att det var dags. Det tog över en timme att fixa med allt och när jag väl gick kändes det inte som att det hänt särskilt mycket alls, haha. Men nu ska jag alltså börja söka jobb och om två veckor skulle jag på något mötesaktigt där de ska se om jag behöver hjälp med något särskilt. Jag menar, jag har ändå varit sjukskriven i över ett år, jag tror inte att jag skulle klara av att ta vilket jobb som helst bara sådär. Jaja, det löser sig säkert, men i nuläget kan jag andas ut lite i alla fall, jag hör åtminstone hemma någonstans nu på sätt och vis. Det har jag inte gjort på ett tag.
Så.. Mellan kl.08-12 har jag hunnit med en hel del vettiga saker, jag har även fått lite träning av mina cykelturer dit och tillbaka, plus att jag har redan klarat av dagens steg så nu är jag ledig. Helt ärligt tror jag att jag måste sova lite middag, jag är helt slut! Men jag ska göra det stugan-style: i solstolen på balkongen. Då kan folk inte gnälla på mig när jag inte är ute i det fina vädret!
Det är också skönt att sova framför elden i stugan när det regnar ute

Maybe this guy deserved it.

Bristen på dagliga aktiviteter börjar visa sig allt mer tydligt, jag var helt säker på att det var torsdag idag! Började tänka på att jag skulle kanske behöva vara barnvakt ikväll och det kändes lite extra jobbigt nu när jag har fått en tid att passa kl.08 imorgon. Dessutom skulle det vara väldigt jobbigt att vara uppe så tidigt på morgonen och sen behöva åka ut till Surf för att vara funktionär i sekretariatet på eftermiddagen/kvällen.. Sen kom jag på att det är onsdag idag och att imorgon alltså inte är fredag så jag behöver inte vara uppe toktidigt samma dag som jag ska jobba på tävlingen, och dessutom ska jag faktiskt inte vara barnvakt förrän nästa vecka så helt plötsligt blev allt väldigt lungt i alla fall! Helt ledig idag, helt ledig på eftermiddag/kväll imorgon och inga obligationer innan tävlingen på fredag. SKÖNT.
Ledig dag alltså. Den extremaste sommarvärmen har lämnat oss för tillfället, och det är helt ärligt ganska skönt. Det var nästan FÖR vamt för att man skulle palla att vara ute i helgen så nu när det är lite svalare är det istället rätt skönt att vara ute. Men vad ska man göra då? Promenader börjar bli lite enformigt men samtidigt har jag ju mina steg jag måste gå varje dag. Ingen som vill hitta på något idag? Om man så bara sitter stilla på balkongen eller en äng så känns det mindre meningslöst så fort man är mer än en person. Jag har i och för sig ett ärende att uträtta i stan så jag skulle kunna ta det som promenaden, eller varför inte cykla i det härliga vädret? Men då måste jag tvätta håret först och det i sig känns som en alldeles för lång och tråkig process just nu. Det blir lite moment 22, jag vill inte gå ut med mitt äckliga hår men jag vill inte ställa mig i duschen när det är så fint väder ute. Dessutom tror jag att en mössa skulle vara lite overkill, det är trots allt officiellt sommar nu!
Nej, kanske att jag ska se över vilka växter det var som faktiskt dog och försöka mig på att så ett nytt pari. Eller rent utav städa lite.. Men det är inte heller något man gärna gör när det är fint väder ute. Jag ska väl i och för sig inte uttala mig som just nu sitter framför datorn och skriver detta medan det är så fint väder ute.. Jaja, dags att äta lunch i alla fall, kanske blir jag bättre på att fatta beslut med lite mat i magen!
 

I'll show you mine if you show me yours first!

Det blev teori idag ändå, men det blev inget terränghinder-byggande som jag trodde utan istället gick Emelie (våran vikarie) igenom olika bett, skydd och hjälptyglar. Det mesta visste jag redan men samtidigt var det skönt att få saker bekräftade, sånt man har antagigt men aldrig riktigt lärt sig officiellt. Det hela gjorde mig i alla fall väldigt sugen på att skaffa häst, haha, jag är ju en riktig prylnörd och tanken på att ha en häst att skämma bort..! Snygga schabrak, snygga benskydd, snygga träns och pannband.. Ja allt! Synd bara att det skulle kosta så sjukt mycket! Hur som helst fick vi det i alla fall bekräftat att vi har Emmeli nästa gång och vi kommer ha hoppning som vanligt troligtvis och det blir ju kul! Gången efter det blir det uteritt och förhoppningsvis lite småhoppning i skogen med Emelie och sen är det bara en gång kvar innan terminen är över.
På söndagar är det två ridtillfällen kvar och både kommer nog vara hoppning, dock skulle jag inte ha något emot dressyr så här inför tävlingen 7 juni, men hoppning sitter ju faktiskt aldrig fel, haha. Jag har dock tänkt rätt mycket på att jag borde införskaffa Equanimity till tävlingen, efter lördagens fiasko är jag rätt säker på att hon inte direkt kommer vara nöjd om jag tar in henne i stallet där hon inte har några vänner för att sen rida fram utan hennes vänner och till sist tävla utan några andra ridskolehästar i sikte. Hon har ju väldigt mycket potential om hon bara skulle slippa sina urusla tävlingsverver - därav Equanimity.
Efter ridskolan är slut och tävlingen är avklarad ska hästarna få sommarlov! Jag har självklart redan anmält mitt intresse för att hjälpa till men jag har ingen aning om vilken häst jag får än så länge, men så länge jag slipper tex BJ så är jag nöjd, haha.
Glada hästar på somarbete!

He's lucky to have you in his life.

Godmorgon världen! Jag har i och för sig redan varit vaken i några timmar så godmorgon är väl att ta i egentligen.. Tisdag alltså. Ikväll är det ridning men jag vet faktiskt inte vad som står på schemat! Emmeli slutade i onsdags (tyvärr) och vi kommer tydligen ha Emelie Stenman terminen ut, men Emmeli skulle vara vikarie nästa vecka men eftersom vi har teori inplanerat då så skulle hon försöka flytta runt lite så hon inte behöver ha teori med oss. Så idag kanske vi har teori, eller kanske hoppning, eller kanske uteritt, hahaha. Beroende på vad vi skulle göra på teorin känner jag att det inte spelar så stor roll egentligen, det är jättefint väder och bara vi är ute så kvittar det vad vi gör! Jag menar, vi måste ju tydligen ha minst en uteritt/termin och teori ska vi ju även ha nästa vecka om inte annat så om det blir idag, nästa vecka eller veckan efter det gör mig inte så mycket, jag är fortfarande helt slut efter hopptävlingen, haha.
Igår tog jag hand om mina växter för första gången på ett bra tag, inte de vanliga krukväxterna utan de jag planterat för att ha på balkongen i sommar! Jag har misskött dem lite, och Cookies har inte riktigt hjälpt heller. Hon har trampat på dem och ätit på dem medan jag har glömt att vattna och misslyckat att placera dem tillräckligt nära ett fönster så en del av dem har faktiskt dött, haha. Men igår så planterade jag om, planterade nytt och flyttade ut allt på balkongen så förhoppningsvis kommer de igång och börjar växa ordentligt snart! Det blir ingen vattenmelon, men förhoppningsvis lite tomater, gurkor och morötter! Och blommor såklart, jag blandade ihop en massor med olika blomfröer och sådde på måfå igår så med lite tur kommer jag ha en hel del blommor att plantera om snart!
 

Bildbomb: Tävlingen med Aria!

Foto: Maria Bodin
Foto: Jessica Lindqvist
Foto: Evelina Stoltz

You're not twisted - you are just like me. Holding onto a fantasy that doesn't exist.

Hej och hå, gårdagen var lååång. Vid niotiden promenerade jag ner till Linnéa för att det var dags att åka ut till Surf och tävla! Det var snorjävla varmt ute så man dog i princip efter bara några minuter i solen, haha. Det var i alla fall fullt ös som gällde, hela poängen med tävlingen var att få träna så alla tävlingshinder kom fram! Vattenmatta, mur, plank, grindar, sponsorhinder (Bostaden och Djurmagasinet), flashiga bommar och riktiga infångare. Jag visste att Aria skulle reagera på en hel del hinder, men att hon skulle stanna på exakt alla hinder trodde jag faktiskt inte.
Hon var lite spänd redan när vi red fram, men så länge hade hon en del vänner på plats i alla fall, men eftersom de startade i 80cm och jag i 90cm så försvann de ju en och en och till sist var det bara vi och några privat hästar. Redan på framhoppningen fick jag känna av hennes nerver ordentligt när hon tvekade även på det lilla hindret, och när vi skulle börja hoppa räcket och oxern fick vi massor med stopp. Men när hon väl tagit sig över varje hinder gick det mycket bättre att ta det igen så inför banan trodde jag faktiskt att hon kände sig lite bättre men ack så fel jag hade. Eftersom vi var först ut i 90cm hann vi titta på alla hinder innan vi startade, men redan på första hindret som var ett enkelt stigsprång med vanliga bommar fick vi stopp och så fortsatte vi genom resten av banan. Hon stannade alltså en eller två gånger på ALLA åtta hinder, även de vanliga och de som hon hoppat så sent som i tisdags. (Det var upplagt så att även om man blev utesluten så skulle man få hoppa hela banan).
Under själva ritten blev jag jätteirriterad över att hon fjantade sig så mycket på även de vanliga hindrena, för när hon stannat och sen väl hoppade hoppade hon alltid jättefint, inte alls stressad och supersnabb med benen på grund av läskiga hinder, men det var som att hon var tvungen att kolla så att det inte var något farligt på/efter hindret innan hon kunde hoppa det och ja.. Det är väl inte mer än att gilla läget, Aria har otroliga egenskaper men hon har inte psyket för att vara tävlingshäst. Dock tror jag att Ulrika (som jag pratade med efter ritten) hade helt rätt, om vi fått starta två gånger så hade det gått super andra gången! Minette och Skilla blev uteslutna i första klassen och vann andra, så ja.
Efter tävlingen så var jag ändå lite nöjd, hon hade ju ändå ställt upp och hoppat även om hon behövde lite tid på sig, och alla språng utom ett var jättefina och avslappnade, men Aria är helt klart inte en tävlingshäst, inte i hoppning i alla fall. Jag kommer ju tävla henne i dressyr i Juni och det kommer väl inte gå toppen heller eftersom hon är så sällskapssjuk av sig, men man får ju inte stopp på dressyrbanan på samma sätt som man får i hoppning så vi hoppas att det går bättre då! I allmänhet känns det ju verkligen skittråkigt, jag är väldigt kär i Aria som häst, men jag tycker ju om att hoppa och att tävla, och om det skulle bli en till hopptävling till hösten vill man ju gärna ha en ärlig chans att faktiskt ta sig runt banan. Men byta häst? Jag har ju varit inne på att jag gärna skulle rida tex Mageno, men samtidigt vill jag inte sluta rida Aria. Just på tävlingsbanan igår hade det säkert gått mycket bättre om jag ridit kanske Fabian, Alita eller Mageno och jag tycker ju om alla de tre, men jag vill ju gärna rida hästen jag ska tävla på lektion också, och jag vill ju inte sluta rida Aria! Jaja, det är bara några veckor kvar på vårterminen och jag kommer nog få rida henne terminen ut, men till hösten får vi väl se hur det blir. Jag kommer automatiskt bli avis på den som ev rider Aria istället för mig, haha, man samtidigt vill jag som sagt gärna tävla när tillfälle ges och det vill inte riktigt hon.
 
Idag var det uteritt och jag var först uppskriven på Aria men det byttes och jag fick rida Kate istället! Det var en ganska törftig uteritt dock, väldigt lite galopp och till och med mindre trav än det brukar vara men jag var alldeles slut i alla mina ridmuskler så det gjorde inte så mycket, haha. Redan när vi började skritta kände jag av det i ryggen och när vi travade kände jag av mina vader när jag red lätt. Galoppen var en favorit både för mig och Kate, jag behövde inte ens ta en fattning, jag bara smackade och hon rivstartade som en riktigt liten tävlingsponny, hahaha! Hon tyckte det väl väldigt kul i alla fall, och jag behövde inte anstränga mig så mycket så det var skönt. Vi traskade även igenom vatten utan promlem och jag var riktigt stolt över lillflickan!
 
Igår tittade jag även såklart på både hockey och Eurovision Song Contest, och nu tittar jag på hockey igen och det är väldigt spännande så jag måste koncentrera mig på det nu, haha.
Arkivbild på två favoriter, Molly och Kate!

Shitamagad!

Åh, jag är så jävla nervös! Och hungrig, haha. Nu sitter jag här och inväntar ett sms från Linnéa att hon ska vara redo att åka så beger vi oss ut till Surf där det idag är klubbtävling i hoppning! Det var längesen jag var så här nervös, men det kan nog bero på att jag inte tävlat i hoppning på Surf sen julen 2011. Jag har ju tävlat i hoppning tre gånger på Hippo, men det är som en helt annan värld så de känslorna går som inte att sätta in här, plus att jag ska ju faktiskt tävla Aria. Höjden är inga problem för Aria, vi hade lika gärna kunnat tävla 120cm, men hon är ju som hon är och jag tror att det bidrar en del till nervositeten. Vi är det enda ridskoleekipaget som startar i 90cm idag så hon kommer inte ha sina vänner, det lär vara en aning mer blanka bommar och fancy hinder idag och det har vi ju också haft lite problem med.. Sen blir det ju lite antiklimax när man har ridit samma häst i princip hela terminen (alla utom de två första gångerna) och idag ska försöka göra "uppkörningen" på ca 2 minuter och sen är det hela över igen. Det kan gå hur som helst idag, det finns många variabler som måste in i ekvationen, så det är bara att försöka hålla huvudet på skaft, komma ihåg alla tips och direktiv man fått från Emmeli och helt enkelt rida ordentligt och bra.
Mitt första mål är att inte bli utesluten - vi ska inte vägra ut oss och jag ska inte ramla av. Helst av allt vill jag vara dubbelnolla men om vi åtminstone tar oss igenom hela grunden så är jag ändå nöjd. Innan första dressyrtävlingen tillsammans skulle jag ha haft högre mål, men nu när jag vet hur sällskapssjuk hon blir har jag intsett att det inte är samma Aria på tävling som det är på lektion - tyvärr.
Nej, nu är det snart dags att traska ner till Linnéa, men håll tummarna för mig någon gång mellan typ kl.13-14 så återkommer jag med resultatet i eftermiddag!
Som sagt så är ju höjden inget problem för finhästen!

He took my life and then he put me in a box and almost took it again.

Mensvärk's a bitch! Särskilt nu när det är så fint väder, man borde sitta ute i gräset hela dagen men min mage vill helst sitta inne i skuggan och sakta men säkert äta upp mig innifrån. Men men, inte tappa modet, lite god lunch bestående av ris, kyckling och wokgrönsaker så kanske man återfår peppen och orkar sig ut på en promenad i det otroligt fina vädret! Än så länge är det skugga på min balkong och det är minst lika varmt inne som ute nu, eventuellt lite varmare ute faktiskt, så när solen kommer lär det bli huur varmt som helst! Jag funderar på om jag ska ha en liten fixar-dag i solen nu när det ändå är hyfsat vindstilla, typ forsätta att spraymåla saker! Jag har ju hittills bara målat en av två stolar och det bara en gång, så en till vända på första stolen och så den nya såklart. Om jag hittar tejp tänkte jag även spraymåla bordet men det är lite av en bristvara i det här hushållet tyvärr, haha.
Annars då. Igår hade jag tänkt hänga med Kicki till Surf men magen sa nej, dock gav jag mig ändå ut på en proemad med Fanny. Jag måste faktiskt röra på mig varje dag så vi promenerade in till stan och köpte mjukglass som vi åt nere vid kajen i det fina vädret. Jag kände av mensvärken i varje steg jag tog men när jag mötte upp Fanny vid Svingen och hade någon att prata med glömde jag som bort det. Jag orkade dock inte gå hem så efter vi varit och dreglat över alla fina saker på Lagerhaus och Åhléns så tog vi bussen hem. Jag gick ändå över typ 8000 steg igår och jag behövde bara gå 3500 så det kändes bra.
Det blev också en liten cykeltur upp till Ica Mariehem, dels så får man äta choklad när man har mensvärk (faktiskt) och dels så skulle jag träffa en tjej som jag skulle köpa ett schabrak av. Jag har egentligen inte råd med sånt, men det var jättefint och kostade bara 20kr så jag kunde inte låta bli! Ikväll ska jag troligen ut till Surf och snygga till Aria lite inför tävlingen imorgon, då ska jag ta med båda mina schabrak och se vilket som blir finast på tävlingen! Har ju ett marinblått med off-white kant som också är hur fint som helst, men jag är lite av en sucker för en snygg passpoal och det här en svart och en silver så ja.. Måste ta med båda och kolla helt enkelt!
Skulle även vilja ha ett snyggt pannband, tror inte att halsbandet är ultimat när man ska hoppa..

Fat is fine but not when I'm making clothes.

Åh, seg dag, den bara försvann helt utan förvarning! Först och främst var jag långsam ur sängen imorse, vaknade med mensvärk så jag släppte in Cookies och låg och gosade med henne medan jag lekte med telefonen i sängen i säkert en timme innan jag faktiskt klev upp. Sen hamnade jag såklart direkt framför datorn och här har tiden en tendens att försvinna tack vare alla mina fina tv-serier, haha. Helt plötsligt var klockan nästan sju på kvällen och jag hade inte gjort något produktivt förutom att ha ätit en vettig lunch - och det var ändå bara att värma upp mat som jag lagade igår. Jag gjorde faktiskt typ ingenting alls idag förutom att jag sökte ett jobb och gick ut på en halvtimmespromenad vid tio på kvällen. Imorgon ska jag försöka göra något vettigt tidigare på dagen så slipper jag känna mig så... lat. Vi får se vad magen säger bara.
Annars då.. Det händer fortfarande inget med Försäkringskassan och jag vet inte riktigt vad jag ska göra längre. De säger att det är min läkare som har bollen på sin planhalva medan min läkare säger att hon minsann inte fått någon boll. Eller ja, det sa hon för några veckor sen, hon har inte hört av sig igen trots att jag har mailat, så vi får väl se helt enkelt. Jag hade tänkt styra upp mitt liv lite idag, men när dagen försvann blev det lite svårt, jag får försöka igen imorgon. Jag önskar att jag hade ett telefonnummer till min läkare...
På fredag ska jag eventuellt åka ut till stallet och fixa lite med Aria, dock har jag kommit på att hon är helbrun och och det finns inte lika mycket att fixa på henne som tex på Kate som är mer än 50% vit, eller ja, hon borde vara mer än 50% vit, men det är svårt att hålla det så, haha. Både Linnéa och Frida har sagt att de ska ut på fredag och eftersom jag bor typ 100m från Linnéa är det ju ganska lätt att bara hänga med, sen borde vi även hjälpa till att måla domartornet, vi får ju faktiskt vara med och tävla och borde därav hjälpa till när TS ber folk att hjälpa till. Jag ska höra vad de säger och när de ska ut i så fall.
Nej nu ska jag nog sova, magen börjar tjura igen och imorgon är det en ny dag att slösa bort!
Arkivbild från champagnegaloppen i Uppsala

Even a broken clock is right twice a day

Ridningen igår gick superbra även om vi hade en hel del stopp och helikoptersprång. Vi skulle egentligen hoppa utomhus men eftersom det började regna ungefär en timme innan lektionen skulle börja så red vi inne istället - vi hade ändå nästan 75% av ridhuset. Det stod banhoppning på schemat men med många unga eller dryga hästar hann vi bara hoppa banan två gånger och inte omhoppningen. Vi började med att hoppa fram på en liten oxer och ett räcke innan vi hoppade banan första gången, och även om vi hade både en trippel, ett plank och en kombination med grind och skynke fick vi inte ett enda stopp i första rundan! Tills vi fick hoppa andra rundan fick vi dock vänta i säkert en kvart-tjugo minuter medan alla andra hoppade och även om jag travade lite emellanåt är det tufft att stå stilla så länge och sen hoppa en hel bana på 90-110cm. Första och andra hindret gick jättebra men på tredje blev det tvärstopp och jag har ingen aning om varför! Vi hade fem perfekta språng fram och det var ett helt vanligt räcke med blå bommar så ja.. Jag tog om linjen och även då tvekade hon lite så jag hann inte riktigt hänga med i det språnget. Samma blev det i kombinationen där hon tvekade både före och i så det blev också ganska konstiga språng. Trippelbarren kom vi helt i mittemellan-läge så där förstår jag att hon stannade för det gick ju super när vi tog om det. Sista hindret, som var trean igen, blev också lite fult så vi fick ta om det också och då fick vi konstigt nog ett till stopp, men på andra försöket blev det ett runt och fint språng som jag var med på så vi avslutade bra ändå.
Det som kändes bra med lektionen var att de tips jag fått av Emmeli under terminen som gått äntligen börjar fastna allihopa och att hon inte stannade en enda gång på första rundan. Troligen så är anledningen till stoppen och oflytet i andra rundan just att vi fick stå så himla länge, om jag hade fått hoppa om banan fast på högre höjd ganska direkt hade det troligen gått superbra! Men det känns nästan lite bra att vi fick lite stopp och fula språng - genrepet ska gå dåligt för då blir premiären bra! Och premiären, den blir i 90cm klassen på klubbhoppningen på lördag! Can´t wait!
 

Stugan

Det är alltid svårt att komma tillbaka till bloggen efter ett uppehåll även om det har varit ett ganska kort sådant. Stugan var i alla fall lika mysig som alltid, bortsett från att det bor en musfamilj (det kan också vara råttor men det låter inte lika gulligt så vi bestämde att det är möss) i väggen och de skrek. Mycket. Men det var inte det värsta, på natten vaknade jag av att jag hörde något konstigt ljud, men eftersom jag inte kunde vakna helt så tog det ett tag innan jag kom på vad det var. Jag var till och med inne på att det var en älg som var utanför och strök sina horn mot taket, haha. Men nej, det var värre än så. Efter att jag tvingat mig själv att vakna och och alla ljud började bli logiska så var jag tvungen att väcka Fanny. "Fanny! Det är råttor i skafferiet!" Jag vet faktiskt inte om det var råttor i skafferiet - vi såg i alla fall inga, men när Fanny öppnade dörren och rörde vid sin kylväska så kände jag igen ljudet så troligen var de och sprang där inne.. Uuusch! Vi hittade inga råttor och ställde allt ätbart på bordet, sen hörde man hur de sprang i väggarna men det gick faktiskt mycket bättre att sova efter det. Som att man var på helspänn hela kvällen och till sist gjort något åt någonting vilket fick nerverna att lugna ner sig lite.
På fredagen tänkte vi att vi skulle gå på en hajk på stenarna längs ena udden som är väldigt lång så vi började gå. Efter ett tag berättade Fanny om en stuga hon sett förut en ganska bra bit ut på udden där det fanns en liten stig, så vi kollade lite på GPSen på telefonen och bestämde oss för att gå till stugan och ta stigen till den väg som fanns utmarkerad på kartan. Så vi fortsatte ut på stenarna, hoppade över en bäck och hittade stigen som gick genom skogen. Snart kom vi till några hus som såg ut som året-runt-boenden och mycket riktigt var det en väg där. Efter att vi gått på den i kanske 10 minuter insåg vi att det skulle bli en väldigt lång och tråkig promenad om man bara gick längs vägen så vi hittade något stigliknande och började traska rakt ut i skogen istället. Vi hoppade över ett gäng bäckar till, korsade en myr och klättrade över diverse stenhällar och varje gång vi fick lite sikt så spanade vi efter vindkraftverken som står någon kilometer ovanför stugan. Till sist kom vi ut till grustagen som också är i närheten av stugan och därifrån var det bara att följa vägen. Totalt var vi ute i nästan 2 timmar och 20 minuter och sträckan blev nästan en mil. Det var tugnt, men väldigt roligt faktiskt, som ett litet äventyr! Vi kommer nog göra om det, men då tar vi med oss matsäck, man hann bli ganska hungrig och törstig på två timmar hajking, haha.
Vi sov två nätter i stugan, eldade i spisen, spelade otaligt många matcher yatzy och åt mycket korv. Vi städade även ganska ordentligt innan vi for och tog in en massa ved så nästa gång vi kommer ut är det bara att börja elda! Redan när vi började åka därifrån började vi längta tillbaka, men förhoppningsvis kommer stora delar av det kommande halvåret spenderas i stugan, och förhoppningsvis får vi även se lite coola djur nästa gång, det var nämligen älgspår och älgbajs öööööverallt och jag tror även vi hittade vargspår bara ett 50tal meter nedanför stugan så det är ju inte omöjligt!
Jag och Ellen i skogen med en myr i bakgrunden. Här hade vi nog kommit mer än halvvägs på våran lilla hajk.
 

We all want to belong. It's a primal need.

Som jag har längtat, och idag är det äntligen dags! I oktober kändes det som evigheter innan maj skulle komma, även vid jul kändes det så väldans långt bort, men nu är det redan 9e maj och idag ska vi ut till stugan för första gången!
Stugan vi hyr tillhör egentligen Robertsfors Kommun men det är ingen annan än vi som vill vara där så den är i princip våran. Vi hängde där hela min uppväxt men i det långa loppet blev det alldeles för dyrt så det blev ett uppehåll på hela 13år innan vi förra sommaren återvände igen. Vi har varit ut till Killingsand flera gånger däremellan men då bara varit på stranden över dagen, förra året var vi tillbaka i själva stugan och det kändes som att vi varit där hela tiden.
Vi fick en liten chock när vi åkte ut en kväll i höstas och möttes av ett 50-tal pirater som ställt upp tält och precis höll på att duka bort en tacobuffé ute på gårdsplanen - de hade varit där i flera år samma tid och aldrig mött någon som bodde i stugan, den hade ju stått tom efter att dagcenter i Robertsfors slutat åka dit. Men piraterna var snälla och flyttade på sig och dagen därpå åkte de därifrån, jag hörde dock någon som sa "nästa år kanske vi ska hyra stugan" och i full panik gick jag direkt in i stugan och förmedlade detta för Fia och Fanny. Det resulterade i att vi redan i höstas sa att vi skulle ha stugan även i år och Pettersson som har hand om nyklarna sa att det gick alldeles utmärkt. Så från och med idag och fram till september-oktober någon gång kommer vi kunna komma och gå som vi vill, för det är minsann vår stuga!
Eftersom hela charmen med stugan är att den har varken vatten eller el så blir det ingen höjdaruppdatering efter det här, kanske gör en tidsinställd bildbomb som dyker upp på eftermiddagen/kvällen någon gång. Sen vet jag i och för sig inte om vi kommer hem ikväll eller imorgon, jag sover gärna över, men risken är stor att det kommer vara snorkallt därute. Däremot kommer jag nog lägga upp en bild eller två på min Instagram (KlaraJasmin) så ni kan ju spana in den istället om ni vill!
Jag lekte lite med lång slutartid när vi var ute i slutet av September. Här har ni Stugan med stor S.
Samma kväll var vi nere på stranden och tittade på stjärnorna. Så här mycket stjärnor ser man aldrig i stan..

Bildbomb: Valborg i Uppsala!



 
Alla bilder är tagna med antingen min dåliga kompaktkamera
Canon PowerShot A520 eller min dåliga mobil Samsung Galaxy Pocket.

You're an annoying, whiny manchild.

Jag måste erkänna att jag är mäkta imponerad över hur lugn Ellen är runt Cookies, jag har aldrig sett henne så cool i närheten av en katt förut. Inte ens med pappas katt Ella som hon träffat och bott med flera gånger var hon så sansad, Cookies måste utstråla någon coollugn energi eller något. Igår när vi gick ut på kvällspromenad i skogen (det är tillräckligt ljust ute nu för att gå där även på kvällen!!) såg vi en katt precis när vi kommit ut på stigen och Ellen blev helt tokig. Det var riktigt tur att jag hade koppel på henne fortfarande, för ser hon en katt och är lös så finns det ingen hejd på henne alls, haha. En gång när jag fortfarande bodde hemma på Umedalen och vi var ute och promenerade så gick vi genom skogen på Waldorf när Ellen fick syn på en katt, hade det inte varit för att katten hoppade upp i ett träd så att Ellen ställde sig under och skällde så hade de nog kunnat springa hur långt som helst, haha.
Ridningen igår gick riktigt bra faktiskt, dock hade jag verkligen sett fram emot att få rida ute men eftersom att ponnyträningen som i vanliga fall är efter oss i ridhuset var ute behövde vi i alla fall inte stressa. Vi hoppade en liten bana med massa titthinder och Aria stannade faktiskt bara en enda gång! Vi började med att hoppa ett plank och det gick bara bra, sen la vi på till en vanlig oxer och till sist ett skynke. Om hon nu tvekade så tänkte jag inte på det, jag bara drev, haha. När vi hoppat fram lite var det dags för bana och vi hoppade ca 90-1m. Första hindret gick bra, andra var en oxer med sockerbitar i och från och med det blev det en himla massa helikotersprång tyvärr. Vi fick ett stopp på grinden som hon inte sett tidigare, men vi tog det igen och då hoppade hon. Efter att jag hoppat hela banan (sex hinder) så fick jag ta om 2-4 och sen 3-4 och på slutet gick det strålande. Jag blev kvar lite väl i handen och sätet från början men det blev bättre och bättre, så nästa vecka ska jag rida klockrent och så kommer det gå super på tävlingen!
Nej, nu måste jag äta lite lunch!
Alltså, har du någonsin sett en så söt katt?!

Alex's little broken heart wants you both to shut up

Åh, vilken underbart härlig start på dagen! Jag sov rätt dåligt både igårnatt och inatt och jag drömde massa tråkigheter så jag var inte på topp när jag vaknade. Men det var bara att stiga upp, klä på sig och ge sig ut i skogen, jag är nämligen hundvakt igen. Skogen var nästan lite magisk idag, snön är så gott som helt borta, fåglarna har börjat sjunga och skogen var helt enkelt mycket vackrare nu. Det är ännu inte riktigt grönt men det är ändå väldigt mysigt och fint, dessutom är det väldigt spännande med alla stigar som tinat fram, och även alla stigar som finns precis där snöstigarna var. Det är dessutom väldigt behagligt väder ute, så ja.. Bra start på dagen indeed!
Ellen får en riktig lyxig dag idag, bara ca en timme efter vi kommit in igen kom Fia och plockade upp henne för en långpromenad mid Fanny. Man tycker kanske att jag borde följa med, men jag kommer få nog med promenader med Ellen ändå, plus att jag tänkte försöka städa lite medan lägenheten är hundfri - jag orkade aldrig göra det innan. Än så länge har det dock inte hänt något alls, det är så skönt att bara sitta här och titta på tv-serier, haha. Fia fick låna min dator i lite över en vecka och även om jag varit borta så har jag saknat den en hel del, den är ju så bra! Igår fick jag i alla fall tillbaka den så nu lär jag väl återgå till mitt vanliga liv: tv-serier och bloggen, höhö.
Nej, jag tror jag åtminstone ska laga lite ordentlig mat till lunch, det kan räknas som "nånting vettigt"!
 
Nu när snön börjar smälta måste jag säga att den här snöhögen är lite dåligt placerad...

 

Long time no see!

Hej och hå, nu var det riktigt längesen jag skrev här men det är superkul att se att statistiken ändå inte trillar helt i botten, det måste ju betyda att jag inte är helt ensam om att tycka om min blogg, hahaha. Nu ska jag dock försöka skärpa till mig, jag är tillbaka i Umeå och har inga planer på att åka någonstans typ någonsin igen ever, tyvärr. Men men, jag har lite hästtrevligheter att se fram emot så jag ska väl inte klaga. Jag har sen sist jag skrev deltagit i en hopptävling på Hippo, varit på semester i Uppsala (och Stockholm!) och deltagit i en dressyrtävling på Surf! Uppsala kommer få ett helt eget inlägg vid ett senare tillfälle, men jag tänkte skriva lite om alla tävlingar!
Hopptävlingen på Hippo var en riktig hit, jag stod på banan under ponnyklasserna och det gjorde även Göran som också skulle tävla Benjamin och jag fick en del tips. Med tanke på att jag ramlade av på träningen två dagar innan så ville jag veta hur han hanterar att komma för nära, för långt ifrån eller snett från sidan och jag kände mig faktiskt ganska lugn när jag började rida fram. Framridningen och framhoppningen gick väldigt bra, Benjamin var mycket lugnare än på träningen och vi var ute i väldigt god tid och kunde ta det riktigt lugnt. Inne på banan försökte jag bara tänka framåt för jag ville inte ha något stopp, och såklart att inte peta några bommar heller. Det verkade fungera bra för vi tog oss runt både grunden och omhoppningen felfritt och tidsmässigt var det bara att hoppas på det bästa - jag var nämligen först ut! Eftersom Göran skulle rida Benjamin efter mig så kunde jag direkt gå upp på läktaren och spana in övriga ekipage. Jag hörde aldrig vad jag hade för tid, men när klassen var över var vi totalt bara tre ryttare som var felfria i omhoppningen och med 11 startande var det precis tre placerade! Först på prisutdelningen fick jag veta vilken plats jag hade och det var första! Så jag och Benjamin gick alltså ut först och red även snabbast! Det var riktigt kul! Vi red på 25,9, tvåan på 27,9 och trean på 29,9 så ja, jag var riktigt nöjd!
Tävling nummer två var i lördags då det var dags för utetävling i dressyr med Aria! Från början var hon precis lika spänd som på förra gången och gick runt och gnäggade, men den här gången hade hon mera sällskap och lugnade ner sig betydligt mycket mer än sist. Dock hade hon ingen framåtbjudning över huvud taget, och såklart blev det ännu värre när vi kom in på dressyrbanan. Jag drev och drev och smackade och smackade men vid ett tillfälle snubblade hon till och med för att det gick så himla långsamt, haha. Men jag är rätt nöjd ändå, efter två gnäggningar höll hon i alla fall tyst inne på banan och vi slutade på 52%! Inga höjdarprocent men sist hade vi 46% så det går ju framåt ändå! Dessutom var det samma ganska stränga domare och jag fick lite bättre kommentarer den här gången (tror jag i alla fall, har förträngt gamla protokollet, haha) så ja, känns toppen!
Jag fick även rida Aria på hoppningen igår och även om vi båda var väldigt trötta (framförallt jag) så gick det toppen så fort jag red ordentligt så det känns toppen inför tävlingen i hoppning om två veckor! Jag har även två hopptillfällen kvar i hoppgruppen så vi får ytterligare lite tid att träna på hoppningen, så bara hon inte blir fånig över något hinder kan det nog faktiskt gå riktigt bra! Och även om det är lite snålt om hopptävlingar för storhästar på Surf så frågade jag Rebecka och jag är nu anmäld till en lokal LC:2 med Aria på dressyrtävlingen i Juni! Jag hade gärna varit med i LB:0 eftersom jag har tävlat LB:1 de två senaste gångerna, men den blev såklart full direkt och jag är bara glad att jag får vara med. Tyvärr kommer hon inte ha några kompisar på plats då, men man kanske kan muta någon att ställa sig med något av rideskolestona bredvid tävlingsbanan, hahaha.
Så två tävlingar gjorda, två tävlingar är kvar och båda med finaste Aria! Så ja, jag må vara strandad i Umeå men jag har något att se fram emot i alla fall!
Det var lite svårt att ta kort på Benjamin med rosetten, han ville bara ut i hagen, haha
Bästaste mamma kom och filmade, och tur var väl det när vi faktiskt vann!