If the body is a temple the soul is a bell, and that's why music is the best medicine I sell.

Long time, som vanligt alltså. Livet rullar på, på gott och ont, jag fick veta att jag får tillbaka mindra på skatten än väntat, men fortfarande mycket pengar (en kille på jobbet får tillbaka 305kr - och det är första gången han får något tillbaka på flera år) så en borde ju inte klaga. Å andra sidan tycker försäkringskassan att jag måste betala tillbaka allt det jag fick i bostadsbidrag 2013 innan jag började på Volvo (och började tjäna oförskämt mycket pengar) eftersom jag tjänade så mycket på Volvo. 10.692kr för att vara exakt. Jag har redan skrivit en kort och enkel överklagan och ska skicka in den så fort jag kommer ihåg att skriva ut den. Det är svårt att vara glad när en har sånt här hängades över sig hela jävla tiden. Å andra sidan kommer jag få rätt bra lön nästa vecka, till min stora glädje! Mindre glad blev jag när jag insåg att det beror på att Manpower drar alldeles för lite skatt. Jag har skickat iväg ett mail nyss om att jag vill att de drar mer, så till nästa månad kanske det blir "rätt". Det är ändå på den högre skatten jag brukar räkna ut min lön på.
För en vecka sen fyllde jag 25år, det var första gången på flera år som jag faktiskt kände att jag fyllde år, innan har jag firat dagen efter så själva födelsedagen har som fallit bort, men i år så fick jag några grattis på jobbet och gick ut på kvällen med Maria, Amanda, Rebecka och Kicki - där jag också fick en del grattis från främlingar. Det var en trevlig dag, inget extraordinärt, men trevlig! Det faktum att jag fyllde 25 tror jag inte att jag har riktigt fattat än, det kan såklart bero på att jag ibland fortfarande känner mig som 17, haha. Det var hur som helst skönt att fira livet efter att en vän gått bort en vecka tidigare.
Ridningen går bra, jag har fått rida Corsica på söndagarna och hon var riktigt trevlig! Det enda tråkiga var att vi hade vikarier på båda hopplektionerna, jag hade gärna hoppat henne för Rebecka. På tisdagar är det fortfarande Mageno för hela slanten och han är så rolig att rida! Både i tisdags och förra veckan skrattade jag högt stora delar av lektionen! En grej jag tänkt skriva tidigare, men jag råkade få influensan och kom av mig, är att det minsann blir tävling ändå! Så min miss på uttagningen spelar ingen roll! De tre som faktiskt kunde delta fick inga superresultat så därför bestämde sig Emmeli för att ingen vann. Hon frågade oss istället om vi antingen ville ha en ny uttagning där en person blir uttagen till satsningsryttare och får tävla två gånger, eller att vi allihopa åker till Hippo och tävlar en dag. Svårt val? NEJ! Så i slutet på maj åker vi (förhoppningsvis) sex stycken från hoppgruppen med varsinn ridskolehäst till Hippo och visar upp dem! Jag är så glad och så peppad! Som grädde på moset så får jag nu tävla Mageno! Det blir bara bättre och bättre!!!! Han var ju inte redo för att gå en uttagning på 1m nu i vinter, men eftersom ingen längre behöver "kvala" så räcker det med att han är redo för att tävla 1m i maj istället! Det blir 90cm och/eller 1m - jag hoppas såklart på båda - exakt hur det blir är inte bestämt än. Jag är i alla fall så himla taggad och längtar som bara den! Jag och bästhästen får tävla tillsammans, på riktigt!
En sista sväng på detta långdragna inlägg är jobbet. Jag jobbar ju extra på Isringhausen, dock är det mer eller mindre heltid från och med för någon vecka sen, de behöver nämligen alltid folk och ingen har hittills hindrat mig från att boka in mig varje dag. Det skulle inte heller förvåna mig om de kommer behöva folk resten av tiden då de idag började avskeda folk. De gjorde det på ett riktigt fult sätt så även om de som jobbar där inte söker sig bort permanent riktigt än så lär det vara ganska folktomt nästa vecka. På eftermiddagsfikat höll de ett litet möte där det informerades om vissa förhandlingar (jag missade början på mötet så vet faktiskt inte exakt vad som sas) som blivit klara idag och att måndag blir den dag då de sägs upp. De sa till och med att det finns ett hederskodex inom företag att man inte säger upp folk på fredagar, så även fast förhandlingen blev klar idag så skulle de inte sägas upp förrän på måndag. Här kommer det fula. Ca 20 minuter efter detta möte börjar de gå runt och dela ut uppsägningsavtalen! WTF?!?! Några blev såklart plötsligt sjuka, eller tvugna att vabba, så de for hem innan de fick pappren i handen, men seriöst?! Om de nu skulle säga upp dem idag så behövde de väl inte säga att man inte säger upp folk på fredagar?! Jag kan tänka mig att det blir ganska tomt på banorna på måndag. Det här drabbar ju inte mig egentligen, jag har vetat sen varslet att Isring kommer lägga ner och att jag alltså blir av med mitt extrajobb till industrisemestern, men det är ju en fis i rymden om man kollar på dem som jobbat där hur länge som helst! Jag blev, som Karin så fint uttryckte det, sympatisur. Sista passet körde vi ut kanske fem stol och Mattias "lärde upp" mig och Philip på ryggen, haha. Philip fick klä en rygg och jag fick förbereda en. De lär behöva oss på ryggen inom en snar framtid men frågan är ju bara vem som ska lära upp oss. Och om jag över huvud taget är tillräckligt lång för att kunna klä, haha.
Bild från igår, lite norrsken och mycket stjärnor