I'm fine at parties. I just stand in the middle of the room and don't say anything.

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna (veckan?) men min dator har dragit på sig något virus så jag har inte använt den sen i onsdags! Jag måste erkänna att jag är lite chockad över hur väl jag har klarat mig utan den men min telefon har helt klart hjälpt! Det hade nog inte gått lika bra om jag haft min gamla telefon, hahaha. Nu kan jag ändå använda Viaplay och titta på både Mythbusters och OS på telefonen så jag är inte helt avstängd från min vardagliga lysselsättning. Jag hade tänkt ta med datorn till min smarta bror i lördags när vi hade en liten spelkväll men kom så klart ihåg det först när jag stod vid busshållplatsen...
Jag skrev ett inlägg i onsdags som försvann innan jag hann posta det och igår skrev jag ett inlägg på telefonen som också försvann vilket så klart har bidragit till den dåliga uppdateringen. Man blir ju inte direkt superpeppad på att börja skriva ett nytt inlägg direkt efter att ett annat försvunnit. Men men, tredje gången gillt?
Min plan att gå på Iksu tre gånger i veckan har inte gått särskilt bra, både första och andra veckan blev det bara ett besök/vecka, men i onsdags körde jag i alla fall ett dubbelpass så det får väl räknas som lite bättre i alla fall. Jag brukar ju tycka att det räcker med ridningen på tisdagar och söndagar dock eftersom jag varit så dålig på att gå till Iksu så hade jag tänkt gå igår ändå men då var det en tjej som sålde sin ridlektion i samma grupp som Frida köpt en lektion så det blev dubbel ridning (och en ganska tund 20 minuters promenad) istället!
Första lektionen fick jag till min stora lycka rida ponny! Jag fick Lusen som jag har hört är väldigt seg så det blev både sporrar och spö från början, men det visade sig ganska snabbt att han inte alls var särskilt seg och i princip bar sig själv mest hela tiden så jag slopade spöet ganska snabbt. Han var jätterolig att rida tycker jag, det enda som egentligen var svårt var att fatta och behålla vänster galopp, annars gick det faktiskt väldigt bra tycker jag! Tjejen som sålde lektionen igår sålde sin nästa söndag också så jag slog till när jag kom hem och köpte den också. Jag hoppas jag får rida Lusen då också! I min vanliga grupp fick jag Malou vilket jag till en början såg fram emot lite, jag har aldrig ridit henne förut och det är alltid roligt att få prova nya hästar! Det tog dock inte särskilt lång tid innan jag förstod att det skulle bli en riktigt tung lektion, och myxket riktigt så rann svetten mot slutet, haha. Hon är lite känd som hästen som i princip varken går att böja, ställa, samla eller få i form och ja.. Hon levde upp till det ryktet ganska så bra, hahaha. Helt värdelöst gick det inte men jag kunde absolut inte ställa samma krav på henne som de andra gjorde på sina hästar! Mot slutet började armarna göra riktigt ont, hah. Men men, som Rebecka sa så är det ju bara tre gånger kvar nu, första av fyra lektioner med samma häst är ju avklarad i alla fall!
Det var nog det bästa med ridningen igår: Rebecka är tillbaka! Hon hade oss första lektionen för terminen men sen var det tre veckor med vikarier vilket inte är så roligt. Även om jag var väldigt nöjd med Agnes så är det svårt att mäta sig mot ordinarie personal och framför allt någon som Rebecka. Träningsvärken är i alla fall ett faktum idag, haha, men jag tror jag ska försöka komma iväg på ett litet konditionspass på Iksu ikväll i alla fall. Dels så måste jag ju ta tillfället i akt nu när jag faktiskt har ett Iksukort och dels för att vi bara har teori imorgon. Der hade väl varit okej att skippa Iksu idag och gå dit imorgon istället just eftersom att det är imorgon jag inte har mitt vanliga ridpass, men jag ska ju ändå till stallet plus att det är hockey efteråt så det är nog lättare att få till det ikväll! Vi får se om jag kan övervinna min egen lathet bara, haha.
Lusen på betet i somras
 
 
 
 

Blink twice if you'd like me to mercy kill you.

Eftersom Fanny fyllde år i söndags och både fikat och middagen blev senare än planerat så skippade jag ridningen, därför fick jag inviga min hjälm först igår och jag är väldigt nöjd med den! Jämfört med min nya hjälm så var den gamla som en bunker för huvudet, haha. Den var tung, stor och släppte inte in någon luft. Den nya är liten, lätt och efteråt var jag inte alls lika svettig som jag brukar vara! Så ja, det var definitivt ett bra köp. Jag red även i mina nya superfina röda ridbyxor och Mageno fick prova skydden som även är hur snygga som helst! Det känns skönt att jag faktiskt får ha fina och bra grejer när jag rider nu, i så många år har jag som inte brytt mig men precis som med allt annat blir saker faktiskt roligare när man känner sig snygg och har bra grejer. Att jag rider i brorsans S/Y Ellen t-shirt och en 7år gammal H&M-kofta är inte så viktigt, haha, jag har i alla fall snygga bra skor, chaps, handskar och ridbyxor, och hjälmen såklart!
Ridlektionen i sig var även rolig, vi "skråade" som Emmeli säger, alltså hoppade hinder på tvären, och med Mageno så är det inga problem! Bara han får hoppa över saker så spelar det ingen större roll om man gör det framifrån, tvärs över eller baklänges, hahaha. Det var även fokus på kontroll och det är faktiskt ganska enkelt på Mageno, i alla fall innan första hindret, haha. Vi red fram ganska länge och två av hästarna förstod inte konceptet riktigt så vi hann inte hoppa jättemycket men det var ändå roligt! Jag höll dock på att ramla av en gång, haha, vi hoppade räcke till oxer och det hade lätt rymts fyra galoppsprång men Mageno tyckte att tre räckte så han hoppade av väldigt stort vilket jag inte alls var beredd på! Haha. Sista vändan skulle vi komma in lungt och samlat på räcket och sen vända upp och rida på framåt på linjen. Det skulle vara fyra galoppsprång på 20m men Emmeli hade nog stegat lite väl stort för det blev fyra och ett halvt galoppsprång och då längde Mageno faktiskt väldigt bra! Inte ens Csodas klarade det så vi skyller på Emmeli, hahaha.
Vi fick även goda nyheter igår på ridningen, vi får starta två klasser på klubbhoppningen! Jag är så himla peppad! Jag får inte hoppa 1m men 80 och 90cm blir bara fint - för det är två klasser! Nu vill jag bara ha hem min kavaj så att jag kan pimpa den och därav bli helt klar med min awesome tävlingsoutfit! Tre och en halv veckor.. Can't wait!
 

My wife was murdered by a man in a yellow sweater! It's the one case I can't solve.

Vilken räserhelg! Den bara flög förbi! Vid såna här tillfällen är det ganska skönt att vara arbetslös, ledigheten tar inte slut bara för att helgen gör det, haha. Visst, jag ser fram emot ett nytt jobb, och de nya arbetsveckorna på Volvo var faktiskt aldrig särskilt jobbiga (förutom kanske när man skulle kliva upp kl.04.35..) men det är också skönt att ha.. "Långhelg". På obestämd tid, haha.
Igår var jag först en sväng till Strömpilen för att gå på systemet (enda stället där de säljer Somersby på burk) och för att köpa Fannys födelsedagspresent! Eftersom det var den officiella invigningsdagen för Kulturhuvudstaden hade bussarna flaggor och man fick åka gratis, något som många verkade utnyttja, det var smockfullt på bussen både dit och hem. På vägen hem var jag dessutom lite för norrlännig och lat så jag orkade inte mosa mig av dem överfyllda bussen på sjukhuset utan jag forsatte in till stan och bytte buss där istället, haha. Jag tittade även på Invigningen på SVT-play och är faktiskt väldigt glad att jag inte for in och tittade på det live, det var nämligen inte särskilt imponerande. Det enda som var coolt var de flygande ljusen! På kvällen for jag istället hem till Nicke där det var förfest innan vi skulle på fest på Ersboda. Planerna ändrades dock och vi gick på Rex istället, ingen superkväll, jag hatar Rex. Jag hade trevligt, men jag förstår mig verkligen inte på Rex! Sämst DJs, spelar knappt riktig musik, bara en massa brats och övervuxna fjortisar och alla är bara dräggiga och ivägen. Inte igen, säger jag bara!
Dagen har spenderats med familjen eftersom Fanny fyller år idag! Först käkade hon, jag och mamma lunch hemma hos mamma, sen när Fia, Oskar, Amon, Jenny och tjejerna kom blev det riktigt gofika innan vi for vidare till pappa för middag. Fikat var toppen, middagen var toppen, efterrätten var toppen. Vi pratade även mycket politik vilket jag för en gångs skull tyckte var väldigt intressant! Jag brukar bara bli förbannad när man diskuterar politik, och det blev jag väl nu också, men vi har lika värderingar inom familjen och ja.. Det var kul! Det är ju valår i år och det lutar mot antingen F! eller Vänsterpartiet. Gick faktiskt med i F! idag, "ut med rasismen, in med feminismen!". När någon säger "har jämställdheten gått för långt?" vet man att landet ligger illa till, många viktiga frågor att ta tag i! Jag tror jag ska läsa in mig lite i politiken i år, just nu har jag ju faktiskt ganska mycket tid över, haha.
 
Här om dagen hittade jag mitt minneskort till telefonen som jag trodde jag tappat i stallet! Det är pyttelitet och jag hade mycket väl kunnat dammsuga upp det, men där låg det! På det fanns bl.a filmerna från sista hoppningen innan jul med Mageno så jag klippte ihop en film nu ikväll. Det är roligt att titta på då det var den lektionen polletten trillade ner och jag lärde mig hur jag skulle rida Mageno i hoppningen, om man jämför med filmerna från nu efter jul så tycker jag att det är vääldigt stor skillnad, och då har det ändå bara gått några veckor! Han var dock övertaggad den där lektionen och det gick inte super rakt igenom direkt, men jag var nöjd efter sista rundan i alla fall!

Kommer lite för nära? Hoppar lite högre!