You're still hot. I mean you're a horrible person, but you're hot as hell.

Äntligen i Malmö! Tågresan gick bra men det är aldrig kul att åka tåg i 12 timmar, haha. Jag lyckades faktiskt sova i princip hela vägen till Stockholm men det var ju såklart ingen djupsömn direkt, jag vaknade till och med av mina egna snarkningar, hahaha! Jag har alltså varit supertrött ända sen jag kom hit och har inte direkt gjort något, typ slötittat på tv och hakat på lite när Anna och Åsa gått igenom bröllopsplanerarna. Nu sitter jag i soffan och Amon tittar på fotboll, jag fick även höra att Benny till och med är på plats, medan jag skriver detta på deras padda. Jag är ju egentligen anti Apple men just en iPad skulle jag faktiskt kunna tänka mig att ha. Men det är ju i så fall långt in i framtiden.
Imorgon blir det en runda på stan, jag måste köpa strumpbyxor på H&M, köpa små prydnadsrosor på Panduro och göra mitt bästa att inte shoppa upp vartenda öre på TGR, haha.
Arkivbild

Hey, you know who made up that never snitch bullshit? People who probably deserved to be snitched on.

Idag har jag köpt en ny kamera! Jag har velat göra det i flera år och när Fanny gick med på att köpa min gamla så kunde jag inte hålla mig, den kostade dessutom 3000kr mindre än den brukar göra så ja. Värt det. Det blev som sagt en Canon EOS 7D + ett extra batteri och ett nytt minnskort (Fanny fick det jag hade förut). Jag har inte hunnit fota så mycket, blev några bilder på blommorna på balkongen bara, haha, men bildkvalitén är verkligen to die for! Vilken skillnad från min förra stenålderskamera!
Idag var det ridning igen och jag hade Monkan även denna gång, det gick faktiskt väldigt bra och vi avslutade med några språng på 1m vilket gick superbra. När det är för lång anridning hinner det bli typ kortslutning mellan henne och mig och då plöjer hon igenom hindret, haha, men med kortare anridning så hoppar hon jättefint! Emmeli tyckte att jag red henne bra, att jag red ihop henne mer och bättre än hon blir i vanliga fall och tyckte att jag skulle fortsätta rida henne ett tag. Och efter idag så känns det faktiskt okej, hon var rolig idag! Mamma är ju bortrest så det blev ingen film, men nästa vecka så!
Imorgon bär det av till Malmö, tåget går 05.18 och jag har inte bestämt för om jag ska dygna eller inte, haha. Just nu tittar jag på Under the Dome, jag får bestämma mig efter det.
Lite bilder med nya kameran!

 

God. This is the loneliest place I've ever been and I lived in a tree for eight months.

Hej och hå, tiden går undan när man har roligt! I fredags jobbade jag på surf igen och det blev en längre dag då det var mycket att göra, plus att hästarna hade sovit inne så de skulle ut på morgonen vilket tar längre tid än man kan tro! Sen skulle bara ponnyerna in på eftermiddagen så vi ledde i dem istället för att släppa alla hästar som man gör i vanliga fall. Jag klagar i alla fall inte, det blir mer pengar på kontot, haha. Sen har jag även varit i stallet hela helgen eftersom det varit ponnyhopptävlingar och jag hjälpte till i sekretariatet. Vi hade inte SuperEva med oss denna gång, men jag, Ulrika och Eva L gjorde ett bra jobb! Jag tabbade mig en del med lagklassen för jag missförstod instruktionen men det löste sig. När tävlingen var över stämde även ekonomin så det var ju skönt! Det enda var att vi råkade ge tre ekipage placering fast de inte skulle ha det, haha. På lördagen skrittade jag Fluxan i ridhuset och igår ledde jag henne bara, i fredags glömde jag helt bort det vilket är ett klart tecken på att jag var trött, haha. När glömmer man bort att man får rida? Idag fick hon vila igen men imorgon tror jag att jag rider igen. Eller leder henne, beror på hur jag ligger till i tid.
Mitt inköp som jag pratade om sist blev inte av idag för jag får pengar först imorgon men det blir i alla fall av. Jag ska äääääntligen köpa en ny kamera! Jag har velat köpa en ny i flera år och nu blir det äntligen äntligen av! Tyvärr blev det ju efter hopptävlingen men i tid för USA och även för min brors bröllop! Det blir en Canon EOS 7D och jag har redan beställt den så det är bara att åka till Cyberphoto och hämta ut den imorgon! Så jävla peppad! Dessutom gick Fanny med på att köpa min gamla kamera så jag kan faktiskt känna att jag har råd med en ny. Den kostar även 3000kr mindre än i vanliga fall så ja. Helt klart värt det!
På onsdag åker jag alltså till Malmö för att Toft och Anna ska gifta sig, det kommer bli så otroligt roligt! Jag älskar bröllop och det faktum att det är min bror som gifter sig gör det hela bara ännu bättre, jag är sjukt peppad! Det jobbiga är bara att just den klänningen jag tänkte ha på bröllopet är den enda klänningen jag inte kan hitta.. Hur?! Jag får riva ut alla mina käder, igen, och se om jag kan hitta den.
Tog nästan inga bilder den här gången men här är några i alla fall
 

As long as you are with me, there's no place I'd rather be.

Just hemkommen från stallet för femte dagen i rad, och i ytterligare fem dagar kommer ska jag dit varje dag! Jag for ut och började med att borsta Fluxan ordentligt och hon var såå kelig! I vanliga fall kan hon vara ganska sur när man ryktar henne men nu stod hon bara och njöt, hon var supergosig och verkade verkligen trivas med att få bli ompysslad igen. Vi skrittade ut i tio minuter och man hinner verkligen inte så långt på den tiden, haha, jag startade en timer på 5 minuter när jag började och vände när den ringde. Hann knappt ut från Surf kändes det som, haha.
Efter jag ställt tillbaka Fluxan i boxen igen och borstat av henne så gick jag med Emmeli på två ponnylektioner, på den andra fick jag även agera lite ridlärare när jag och Emmeli stod på varsinn sida av fyrkanten medan eleverna red en övning. Så nu kan jag vara vikarie vilket känns kul! Jag orkade inte stanna på kombigruppens lektion på storhäst för imorgon ska jag jobba i stallet på morgonen och jag är dålig på att gå direkt i säng när jag kommer hem, haha. Jag måste hinna se åtminstone ett serieavsnitt och om jag skulle stannat hade jag knappt varit hemma än.
Tog en bild i stugan på åskvädret som låg ute över havet förra veckan
 

Head in the clouds, got no weight on my shoulders

Idag fick jag ett fantastiskt besked, min och Fannys låneansökan gick igenom! Så nästa vecka kan jag betala av det sista av mitt återkrav till CSN och därför också kunna söka studiemedel när jag börjar plugga. Guuuud så skönt! Dessutom kommer jag inte behöva vara luspank i Amerikat vilket såklart också känns skönt, haha. Om jag kan trolla lite med knäna blir det kanske också ett trevligt inköp så snart som på måndag, men det vågar jag inte skriva om förrän jag vet hur mycket pengar jag får den här månaden. Men håll tummarna!
 
Idag for jag ut till stallet för att hjälpa till att lasta Fluxan inför veterinärbesöket men no help needed, hon gick rakt in i transporten! Besöket hos vet var inte så spännande som åskådare, men det var ändå lite lärorikt. Fluxan då? Jo hon såg bättre ut än sist de var dit med henne så det är ju toppen! Hon har dock svårt att sätta hull och ser inte superfin ut i pälsen men det hänger nog också mycket på att hon står och inte blir ryktad typ alls, haha. Hon ska börja sättas igång vääldigt lugnt nu i alla fall och det ska jag få göra! Till en början blir det bara 10 minuter, sen ökar vi 5 minuter/vecka och ser hur hon mår. Idag promenerade jag bara med henne men från imorgon ska jag rida, sen om någon vecka ska hon in igen i ett annat ärende och då ska de se hur hon mår. Hon blev ju friskförklarad i våras men blev då halt igen efter en veckas skritt så vi får hoppas att det går bättre denna gång!
 
Jag satt just och tittade igenom lite bilder jag tog när vi eldade i stugan i lördags, det är ganska läckert för inga bilder blir ju likadana eftersom elden rör sig så fort. Vissa ser ut som rök, andra påminner om lager på lager med röntgenbilder, det är faktiskt riktigt coolt! Men det sjuka var att i en bild såg jag direkt delen av ett ansikte! Jag försökte inte hitta något, utan det bara var där. En man med lockigt hår, solglasögon, skärmkeps och en jacka med ett tygmärke på ärmen. Jag kunde inte låta bli att leka lite och fylla i konturerna.
Ser ni också mannen utan att titta på nästa bild?
 
 

I like us better when we're wasted

Jag hade tänkt att jag skulle bli bättre på att blogga men jag har varit i stugan så mycket att det har som inte gått. Sist jag skrev hade jag precis kommit hem från stugan och i onsdags for jag ut igen med mamma, Amon och tvillingarna, jag och mamma for in en sväng på fredagen och duschade sen for vi ut igen och stannade till i söndags. Vi for in eftersom både mamma och jag rider på söndagar och mamma skulle åka till Malmö tidigt på måndag morgon.
Ridningen i söndags var en ganska lugn tur i skogen, jag är egentligen inget större fan av uteritter men när man vet om det i förväg så har jag inte så stora förväntningar och då kan det faktiskt bli ganska mysigt. Jag hade Aria och hon var väldigt lugn och go, tidigare har hon varit ganska stissig i skogen, jag flög ju av henne och stukade fingrarna förra våren men nu gick det bara bra.
Igår jobbade jag på Surf på förmiddagen, mamma lämnade bilen vid Umeå Östra så jag tog cykeln dit och bytte til bil. Det gick bra att jobba, jag hade inte sovit så mycket men det var ingen lugn dag och inte alls särskilt tungt jobb. Ridskolehästarna (utom två) sover ute på nätterna så det är väldigt lättmockat, och jämfört med Naxos så är det mycket lättare att jobba inomhus än ute i 40°C och solsken, haha. Det regnade en hel del när jag lunchfodrade men eftersom det var en av två arbetsdagar den här veckan (ska jobba på fredag också) och att jag slutade åtta timmar tidigare än jag gjorde i Grekland så måste jag erkänna att jag föredrar regnet.
Idag var det ridning igen och jag fick rida Mónika! Jag hade henne förra veckan också när vi hade bommar och den här gången var det också lite markarbete. Vi travade över några bommar på långsidan, sen la vi en stor volt över tre bommar och sen in över bommarna på långsidan igen. Från början travade vi även på volten men sen la vi in galopp där. Mónika har ganska svårt för höger galopp men tredje gången i höger varv fattade hon rätt direkt. Efter vi gjort detta några gånger i båda varven byggdes det upp tre hinder, med två galoppsprång mellan, där travbommarna varit och så gjorde vi samma sak fast i galopp (hinder, hinder, volt med bommar, hinder, hinder (mittenhindret två gånger)). Mónika har en lite speciell hoppstil, som att hon ibland inte är helt beredd på hindret och liksom gungar över (tänk gunghäst) men hon är bara 6år så det är kanske inte så konstigt. Vi avslutade sen med att hoppa de tre hindrena på rakt spår och det gick bara bra. Emmeli sa att jag red henne bra, att det var bra att jag höll ihop henne men ändå hade en aktiv galopp, så det var ju roligt att höra!
Imorgon har jag sagt att jag ska hjälpa till när Fluxan ska till veterinären. Tydligen kan hon vara svårlastad och själv känner jag att det kan vara väldigt nyttigt att se hur det går till hos vet. Nu ska de bara göra böjprov, men ändå, jag har aldrig varit till veterinären med en häst, har egentligen bara sett en veterinär in action en gång och det var när jag assisterade en som skulle ta hand om Aria förra veckan. (Hon hade kolik men är bra nu!)
Mónika och Porter på betessläppet
 

Home sweet home och roliga nyheter

 Så ja. Nu är jag alltså hemma igen! Hemresan gick bra men det var lite jobbigt eftersom jag inte kunde sova så mycket på någon av planen. På väg från Santorini till Stockholm vaknade jag efter ett tag av att jag frös och jag hade inget jag kunde klä på mig, men jag hade med mig min kudde på planet så jag stoppade in ena armen i örngottet och tryckte kudden mot den andra, haha. Bättre än inget!
När vi landade på Arlanda var vissa butiker/matställen på Terminal 5 redan öppna och det var några resenärer som satt och åt eller gick omkring. När jag kom ner till bagageutlämningen fick jag världens skräckfilmskänsla då det stod säkert ett hundratal övergivna väskor på golvet bredvid bagagebanden. Inte samlade på ett sätta och avspärrade, utan lite var som helst runt banden, det kändes som att apokalypsen inträffat eller något, haha. Så fort jag fått min väska plockade jag upp en skjorta och tog på mig innan jag traskade bort till Terminal 4. Väl där så hade de inte öppnat till varken gaterna eller bagageinlämningen så jag fick släpa runt på min feta resväska i säkert en och en halv timme innan jag fick lämna in den. Sen gick jag in genom säkerhetskontrollen och åt ett originalmål på Max till frukost, haha.
Jag lyckades slumra lite på planet till Umeå också men det är ju en så kort flygning att det knappt räknades. När vi skulle landa så ångrade sig piloten precis innan och vi började stiga igen - apokalypskänslan kom tillbaka, haha - men han sa bara att han typ ville "göra om, göra rätt". Efter jag hade hämtat ut mitt bagage fick jag sitta och vänta ett tag eftersom mamma jobbade men sen kom hon och hämtade mig och skjutsade hem mig.
Jag sov några timmar mitt på dagen innan jag följde med Fia och Fann på Ica Maxi och sen vidare för ett dopp i Piparbölesjön. Fanny gick i först och sa att det var jättevarmt, jag frös nästan, haha. Även om det inte var supervarmt i havet på Naxos så hann jag nog bli lite kräsen ändå, sen var jag ju också trött vilket inte direkt hjälpte.
På onsdagen träffade jag Nina som kom upp till Umeå på tisdagen, vi tog en timmes promenad och gick bl.a upp för Bräntberget. Det var jobbigt men faktiskt inte så illa som jag förväntat mig, framförallt så var det kortare än jag trott. I torsdags gjorde jag ingenting vilket var väldigt skönt, särskilt eftersom jag inte ätit min medicin sen i söndags (glömde de få piller jag faktiskt hade på vandrarhemmet...) och på fredagen umgicks jag med Frida. Hon bjöd mig på pizza till lunch sen fick jag följa med och se hennes lägenhet som var mycket fin! Vi fikade lite och kollade på blixtarna utanför balkongen. På eftermiddagen for jag och Fanny till stugan och jag sov säkert halva tiden, innan vi lämnade Umeå så hämtade jag ut ny medicin och kroppen tog det som en inbjudan att inte anstränga sig för annat än mat och något parti yatzy, haha.
Vi for in från stugan igår eftersom det var dags för ridskolestart för både mig och mamma! Mamma fick rida den nya hästen Allan (Alladin) och hon kämpade på bra, han var visst inte heller sådär superpigg, haha. Själv fick jag rida Aria och vilken känsla! Att äntligen få sitta på en vältränad, välvårdad och välutbildad häst och få rida ett riktigt ridpass var som en julklapp mitt i sommaren! Aria var väldigt medgörlig redan från början och hon gick jättefint tre fjärdedelar av passet. Vi övade på halter från trav väldigt länge och de allra flesta blev jättefina. Hon var rak och stadig när vi vände upp från långsidan, hon tog inga skrittsteg och stod fint och stilla i halten. Hon var också fin i framridningen och jag önskade nästan att det funnits en dressyrdomare som kunde poängsätta våra halter, haha. Mot slutet provade vi även i galopp men då var både jag och Aria lite trött, så de första fyra försöken kunde vi inte ens hålla galoppen hela vägen fram, och femte och sista när hon höll galoppen blev hon istället jättelång när vi skulle göra själva halten. Men jag var ändå väldigt nöjd över passet och vi fick mycket beröm av Rebecka!
 
Nu till de roliga nyheterna! Som jag skrev innan jag for till Grekland så var det spännande saker i görningen, men eftersom det kändes för bra för att vara sant så ville jag inte skriva något förrän jag var helt säker. I fredags köptes i alla fall flygbiljetterna så nu blir det verkligen av. Jag ska åka till USA i nästan 2½ veckor i september! Det är en americanafestival i Nashville, Tennessee som vi ska gå på, Fia kommer också att spela som Slow Fox (med Fanny och Oskar) i Nashville vid samma tillfälle men inte på själva festivalen. Pappa och Marlene ska också dit och de reser några dagar efter oss (jag, Fia, Fanny och Oskar). Festivalen pågår i fem-sex dagar och pappa och Marlene kommer dit när den börjar och kommer sen att ha lite semester efteråt. Vi andra fyra har en ännu roligare resa att se fram emot (enligt mig) så vi flygar till San Antonio, Texas på fredagen innan festivalen. Därifrån kommer vi åka först väster ut till Big Bend National Park och vara där från lördag förmiddag till måndag morgon, sen kör vi genom Dallas till Little Rock, Arkansas och sover där innan vi åker till Nashville på tisdagen. Vi stannar i Nashville hela festivalen, sen har vi inte bestämt helt hur vi gör efter det. Fia och Oskars kompisar Karl och Anna ska också komma till USA så vi lär stanna till på måndagen när de kommer och sen åker vi tillsammans söder ut, genom (ev. Georgia) Alabama och Mississippi och ner till New Orleans, Louisiana där vi redan har en vandrarhemslägenhet bokad från fredagen 26/9. På måndagen flyger jag och Fanny hem igen, vad Fia, Oskar, Karl och Anna gör vet jag faktiskt inte, men det har pratats om Sydamerika.
Inte nog med det så har jag även blivit antagen till Basåret, så i höst påbörjar jag min fyra år långa resa till att bli Högskoleingenjör i Maskinteknik. Jag hoppas att jag har valt rätt den här gången!
Sista bilderna från mitt Naxosäventyr
 
 

Going home

När jag skriver detta (kl.01.20 lokal tid) sitter jag utanför den lilla flygplatsen på Santorini med när jag väl laddar upp det så lär jag sitta på flyget eftersom det är först då jag har wifi, eller först när jag är på Arlanda, beroende på om jag somnar på planet eller inte (det blev Arlanda). Hur som helst. Sen jag skrev sist har jag haft tillgång till wifi om jag gått till receptionen, men jag har inte gjort särskilt mycket sen sist så det har som inte funnits någon anledning att skriva något.
Sen i onsdags då jag flyttade ut ur lägenheten har jag bott på Soula Hotel som är både ett hotell och ett vandrarhem. Jag har varit väldigt imponerad över stanarden i det fyrabäddsrum som jag bott i! Det städades varje dag, det var väldigt fräscht och det var bara ca 20 meter från stranden. Så jag har i princip bara legat på stranden varje dag sen i onsdags, ätit mat på restaurangen Finikas som låg precis nedan för hotellet/vandrarhemmet och badat i havet. I lördags gick jag ut med Sandra och Emelie igen men eftersom de fortfarande jobbade så blev det ingenjättelång kväll.
Idag (måndag) lämnade jag alltså Naxos och det känns faktiskt väldigt tråkigt. Det är en jättehärlig stad, och resten av ön är säkert också jättefin, jag lämnade dock aldrig Naxos stad/Chora (inte helt säker på skillnaden) för att jag helt enkelt var för lat. Det var mycket turister men det var ändå inte en turistort utan kändes väldigt grekiskt, på ett bra sätt!
Hur som helst. Väl tillbaka på Santorini så hittade vi (jag, Sandra, Emelie och en australienare) en txi för 5 euro/person upp till Thira där Emelie och Sandra fixade ett rum på första bästa hotell. Själv hade jag inte råd med ett rum men personalen var snäll nog att låta mig förvara min väska där medan vi gick ut och åt, plus att jag fick bada i poolen när vi kom tillbaka.
På kvällen gick vi ut en sväng och när de gick tillbaka till stället där vi började gick jag tillbaka till hotellet för att vänta på min ”transfer” som receptionisten så snällt hjälpt mig fixa. Det finns mycket mer att berätta om dagen, och även mina lediga dagar på Naxos, och jag ska försöka skriva om det senare. Dock känner jag mig själv väldigt väl så jag ska inte lova något, haha. Just nu ids jag dock inte skriva så mycket mer, mitt plan går om ca 1h15m, jag är lite rund under foten och jag har inte så mycket batterier på datorn så det här får räcka för nu. Av samma anledning har jag inte laddat in några nya bilder så en gammal får duga.