Love was kind for a time but now just aches and it makes me blind

Crapy day till tusen, vilket suger eftersom det borde vara värsta bästa dagen! Eller ja, jag räknar med att det kommer bli en väldigt bra dag, men det har startat riktigt dåligt. Jag gick och la mig med ångest igår och vaknade med ångest idag. Vi ska lämna in plaggen vi sytt inför Umeå Fashion Week idag klockan tre och jag har fortfarande en del kvar, sen vet jag inte ens om jag borde vara med över huvud taget. De andra har jobbat för det här mer än mig då de också har planerat själva utställningen så ja.. Jag vet inte. Det är i alla fall en stor del av min ångest.
Sen hjälper det inte direkt att det är kissväder och det kommer tydligen hålla i sig i resten av kvällen och hela morgondagen. Inte bara för att jag hatar vädret utan för att det är klubbhoppning ikväll och programridning imorgon. Åh, nu när jag skrev det där blev jag helt plötsligt på mycket bättre humör! Jag är verkligen supertaggad, men åter till vädret: vi ska rida fram ute.. Det är nästan så att jag hoppas på att det ska börja snöa då man inte blir lika blöt som om det regnar, haha. Sen är det smådetaljer också, så som att Kate kan bli skvätträdd när jag ska ta av mig jackan när jag kommer in, och om det regnar jättemycket kanske mina ridbyxor inte hinner torka tills imorgon, haha.
Tillbaka till det positiva. Jag ska alltså hoppa med Kate ikväll på klubbtävlingen, men som jag förstått det blir det inte tävling tävling, utan alla får typ en deltagarrosett. Det känns lite trist men samtidigt skönt, då kanske man inte blir allt för nervös. Jag ska hur som helst tävla 80cm, jag anmälde mig till 90cm men det gick inte särskilt bra förra veckan och Bettan tyckte också att jag skulle byta så. Imorgon ska jag rida LB:1 med Fabian och det är jag även superpeppad på! Jag red honom i söndags och det gick verkligen hur bra som helst så det känns riktigt bra inför morgondagen! Jag vill inte ta ut något i förväg, men jag hoppas hoppas hoppas att jag rider ihop 60%, jag har aldrig ridit bättre än 57,nånting% och jag skulle gärna rida över 60%. Jag fick 57,.. ja, nånting, när jag tävlade Orlic på ridskoledressyren förra hösten och då hade jag bara ridit honom vid två tillfällen två år tidigare i hoppning, haha. Nu ska jag ju rida Fabian som jag har ridit fler gånger och eftersom det gick så bra i söndags så hoppas jag att det kan gå vägen. Visst, han är väldigt svag i galoppen, särskilt höger, men även det gick helt okej i söndags. Det är avsaktningarna jag oroar mig för, eller att han inte ska orka hålla galoppen. Jaja, det ska hur som helst bli väldigt kul både ikväll och imorgon! Pepp, pepp, pepp!
Lill Fabian!

I wrestled long with my youth, we tried so hard to live in the truth

Nu lyssnar jag på Mumford & Sons igen och åh.. Jag är fan kär i deras musik! Jag skulle lätt kunna ligga på soffan och lyssna på dem hela dagen och inte göra något annat, men det ska jag inte göra, det har ju kommit nya tv-serier idag, haha. Dessutom MÅSTE jag göra något vettigt annars kommer jag bli tokig på mig själv. Jag har ju fortsatt att försova mig mest hela tiden (även om igår var ett särfall där jag valde att inte kliva upp eftersom jag somnade efter kl.06 någon gång..) men det börjar gå lite för långt när man inte ens kommer ihåg att sätta på alarmet, haha. Jag vaknade av att jag fick ett sms från H&M vid halv elva och började fundera om jag sovit igenom alarmet igen, men nej nej, jag hade minsann inte ens ställt det. Klantigt värre! Men ja. Man lär sig av sina misstag, eller hur var det nu?
Åh, det är så kissigt väder ute! Det har varit mycket av den varan senaste veckan och man blir så trött av det! Grått, trist, regnigt och mörkt och det känns som att det är så här det kommer fortsätta vara tills det blir vinter. Jag längtade så mycket till sommaren i våras eftersom vintern vägrade ge sig. Jag längtar fortfarande till sommaren, för det känns som att den aldrig riktigt kom. Det gick direkt från vår till höst men med några riktigt fina dagar, dock inte tillräckligt många för att man skulle hinna återhämta sig från vintern. Så att det ska bli vinter nu igen känns superkissigt, jag kommer bli tokig. Åh.. Jag vill inte ha norrländsk vinter, den är alldeles för lång och mörk.. Enligt SMHI kommer det regna hela helgen och det varmaste vi kommer att ha de närmsta 10 dagarna är 8°C men för det mesta kommer det vara kallare än så. Kul.
Det känns konstigt att inte åka ut till Ra på fredagar längre. Just idag är det lite skönt just eftersom det är så dåligt väder, men ändå. Jag drömde att jag mötte honom och hans nya medryttare (som förövrigt i drömmen var typ en 12årig flicka) när de kom upp för en rulltrappa inne på någon galleria, haha. Det var lite lagom konstigt. Men å andra sidan drömde jag massa heltokiga saker inatt och biten med Ra var nog inte ens den mesta skruvade, haha. Det var hästar, ridning, kursare, badkarshäng, övernattning, Cookies, familj och gud vet vad i en salig blandning av konstigheter.
Nej nu tror jag att jag måste äta lite frukost/lunch och titta på dagens serieskörd.
 Arkivbilder

But I will hold as long as you like, just promise me we'll be alright

Jag tror att mitt absolut bästa band just nu, och troligen de senaste två åren, är Mumford & Sons. Jag blir helt tagen av att man kan skriva så bra musik som de gör, och framförallt så originell musik. Helt fantastiskt underbart bra, det är vad de är! Jag är verkligen så sinnessjukt glad att jag såg den på Peace and Love i somras, troligen en av de bästa konserterna jag varit på ever, och det har ändå blivit ganska många under åren (8 år på Umeå Open, 4 P&L, Arvika, Way Out West, Popaganda, Sonisphere etc etc. Och det där är ändå bara festivaler, jag har varit på några riktiga konserter också så.. Hur som.)
I alla fall så har Mumford & Sons "precis" släppt en ny skiva och efter den förra som var så otroligt bra så var det svårt att tro att de skulle kunna leva upp till den men de har gjort ett ruskigt bra jobb! I och för sig har jag inte lyssnat igenom hela skivan än, men de spelade en hel del nya låtar på Peace och de släppte en singel tidigare i höst så den har jag även lyssnat på några gånger. Just precis nu sitter jag och lyssnar på skivan på spotify och jag älskar den hittills i alla fall, haha.
Det konstiga med mig och musik är bara det att det påverkar mig så otroligt mycket psykiskt, min sinnesstämning styrs i princip av musik! Och just med Mumford är det så blandade känslor som poppar upp. Dels så är det perfekt deppmusik, men samtidigt så blir man så hoppfull och lycklig när man hör dem! När jag lyssnar på dem så spelas diverse drömscenarion om mitt liv upp i mitt huvud, haha. Det är svårt att förklara, men slutsatsen är i alla fall att de är typ bäst i världen.
Nej, nu ska jag försöka göra något vettigt innan jag går och lägger mig tidigt i hopp om att orka upp imorgon bitti.
 
Mumford & Sons  - Peace and Love 2012
En av mina bästa låtar på första skivan.

Took a car downtown and took what they offered me

Peppad peppad peppad! I söndags pratade jag med Rebecka om klubbhoppning och hon sa att vi inte alls skulle vara med då, utan hoppa innan bara för att få träna på banhoppning. Men igår sa Elisabeth att vi visst fick vara med! Så igår anmälde jag mig och Kate till 90cm och nu kan jag inte sluta längta! Jag är verkligen tokpeppad, haha. Jag längtar även till på söndag då jag kan prata med Rebecka igen, för tydligen är det programridning dagen efter klubbhoppningen, och eftersom jag hoppar för att jag går i hoppgruppen så får jag kanske rida dressyr för att jag går i kombigruppen! Det skulle vara väldigt roligt, och det är ju ingen tävling utan bara för sakens skull. Då skulle jag nog vilja rida Fabian, han är härlig i dressyren!
Ja, övriga livet då. Jag fortsätter att försova mig och börjar få mer och mer ångest över allt jag missar. Jag tycker att den här kursen är tokrolig och jag vill verkligen lära mig allt vi får lära oss, men det är den där förbannade spärren som vägrar lyfta! Och nu tror säkert alla ni att jag är mongo, och det är bara att göra det och bla bla, men f*ck you! Det är inte alls "bara", det är som att bestiga ett berg. Om du inte har samma problem så förväntar jag mig inte att du ska förstå, jag är bara glad att jag vet att världens bästa Frida förstår och det är en oerhörd lättnad att veta. Jag är inte ensam, det är inte fel på bara mig och det finns någon som förstår att den där minsta lilla grejen som alla andra gör in a heartbeat kan vara det svåraste någonsin bara för att hjärnan bestämde sig för det. Jaja. Inte deppa ihop totalt. Jag ska göra mitt bästa att ta mig dit och att ta igen, för som sagt är det en fantastisk kurs!
Idag har vi självstudier och jag ska försöka gå ner till skolan där jag hoppas att andra är och jobbar som kanske kan instruera mig i vad jag behöver göra. Annars ska jag verkligen försöka vara produktiv idag, typ städa, diska, tvätta eller liknande. Och jag borde gå på Iksu. Och ringa viktiga samtal. Och skriva på viktiga papper. Och vara vuxen... Jag tror jag börjar med lite tv-serier och sen kanske en dusch och så ser vi hur det blir efter det!
 
 Film från hopplektionen igår!