Bicycles, tricycles, ice cream candy. Lollypops, popsicles, licorice sticks

Ingen uppdatering på en vecka, inte bra! Men jag har inte känt för det när jag varit ute hos mamma och haft annat för mig. Vi var hos mamma från torsdag kväll till måndag förmiddag då vi for in till stan och shoppade lite så det var aldrig riktigt läge. Men nu kommer en liten uppdatering och jag börjar med ridningen.

Idag var det ridning igen och gud vad jag älskar våra fyrbenta vänner! Vi hade "hoppning" idag. Det är så tidigt på terminen så det var bommar och småhopp som gällde. Jag fick inte Fabian igen utan Crazy Kate, eller bara Kate som hon kallas. Jag har drömt om att rida henne för hon är så sjukt vacker så jag var bara glad. Hon är rätt ung, bara 6 år och tydligen lite sadelskygg så jag fick sadla försiktigt och Rebecka fick hålla i henne när jag satt upp från en pall. Men oj vilken häst! Världens underbaraste galopp för det första, sen var hon mycket mer lyhörd än många hästar jag ridit vilket var väldigt trevligt.
Vi hade lite bommar på diagonalen, varannan upphöjd, sen galopperade vi två långsidor (banan var fyrkantig) och började om. Vi gjorde det i båda varven. Galoppen alltså.. Jag kan inte släppa det! Sen kom vi in på ett litet kryss i trav med en bom framför och galopperade efteråt. Till sist satte vi ihop dem, så först travbommarna, tillbaka till kryssen, hålla kvar galoppen och lägga typ en volt och hoppa ett litet räcke och sen ner till trav och över bommarna åt andra hållet igen. Sen tog vi krysset och räcket en gång till och då höjde Rebecka lite. Det var inte jättehögt, men det var roligt i alla fall!
Jag sa till Rebecka att jag gärna rider henne mycket mer så jag hoppas jag får göra det! Det känns lite konstigt att vara i en vanlig grupp, då måste man ju byta häst, hahaha.

I övrigt är jag lite orolig över universitetet. Jag har bestämt mig för att gå men jag är orolig att jag inte ska kunna byta inriktning. Men jag tänkte att om jag inte får byta så kan jag läsa en termin och sen läsa kurser/jobba (om jag får ett jobb) nästa två terminer men samtidigt söka om till nästa höst och tillgodoräkna den här terminen för att börja andra terminen med den årgången istället. Hur som helst löser det sig.
Jag har dock inte bestämt mig för hur jag ska göra med spanskan. Jag tror jag går dit så jag blir registrerad, ser vilka tider det är och så, se om jag tror att jag orkar läsa 150% i höst. Eventuellt är allt så nytt och spännande att det går vägen, men vi får se.

Jag har en del andra grejer att berätta men det får komma imorgon.


En bild på snyggaste Kate, också denna lånad från http://justhorses.blogg.se/


Listen dear mother I miss you the most

Ja, jag kan ju inte direkt säga att bloggen någonsin har haft ett jämt flöde av uppdateringar, men det beror rätt mycket på att jag inte haft någon jättemärkvärdigt att skriva om, och dessutom har jag varit datorlös i två månader.
Nu har jag flyttat tillbaka till Umeå från Stockholm med blandade känslor. Det börjar kännas bättre och bättre, jag antar att jag vänjer mig. Det var även väldigt kul att för två dagar sen hamna på fest med hur många som helst som jag känner som är kvar i stan vilket betyder att jag i alla fall inte kommer vara ensam i Umeå.
Idag var jag tillbaka på SURF för första gången sen i julas för att börja rida igen. Det var kalaskul att vara tillbaka på hästryggen! Det var uteritt vilket känns som en helt okej inledning, det är ju inte bara hästarna som är ur form så här efter sommaren. Jag har varken muskler eller kondition och har inte ridit sen i februari (och endast fyra gånger det senaste året!). Jag fick rida en "ny" häst som heter Fabian (han är ny för mig) som var väldigt mysig. Dock är det ju svårt att säga hur han är på ridbanan/i ridhuset eftersom många hästar är lite piggare i skogen men jag ser fram emot att rida honom igen! Nästa vecka har vi bommar/hoppning, jag är både peppad och lite besviken. Såklart jag ser fram emot det, jag tycker bara det känns lite surt att det ska komma så tidigt på terminen när hästarna inte riktigt är igång. Enligt min nya ridkamrat Anette så är det bara hoppning när ponny har dressyr (alltså två gånger/termin) vilket känns rätt trist, men man kanske kan gnälla lite på Rebecka, hahaha. Apropå det så är Rebecka min ridlärare nu. Det känns mycket bra! Då har jag ännu en toppridlärare att lägga till listan av de jag ridit för. Att ha Rebecka, Camilla, Erica och Mia i bagaget känns mycket fint!

För övrigt ska jag kanske börja på universitetet om ca 2½ vecka. Ämneslärarprogrammet för åk 7-9 men med fel ämnen. De jag egentligen vill ha är textil, bild och geografi men eftersom jag inte hann skicka in några arbetsprover så räknades jag som obehörig. Istället ska jag läsa historia, geografi och engelska (tror jag) men eftersom man inte börjar med ämnena förrän termin 2 så kanske jag kan byta efter jul.
Helst vill jag nog jobba tror jag, men jag är inte säker. Vi får se hur det blir.


En bild på Fabian som jag lånade från en av mina favvobloggar http://justhorses.blogg.se/


Nu ska jag försöka gå och sova igen, imorgon blir det mycket att stå i. Halvdant är inte okej när man fixar inför sin egen mors 60årsdag!